TEST: Thrustmaster Y-400Xw Wireless Stereo Headset for Xbox

editor picture
Hardware udlånt af: Thrustmaster.
Skrevet af Kim Monberg den 5. Apr 2016. Testen er vist 3506 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Sponsoreret indhold

 

Så er det blevet tid til, at lytte til et headset fra Thrustmaster. Jeg skal denne gang lytte til og kigge på deres Y-400Xw headset. Det er et trådløst stereo headset specifikt til Xbox. Læs her om dette headset er dit nye headset til din spillekonsol.

 

Thrustmaster logo

 

Men skal vi ikke lige kigge på indpakningen først.

 

Selve kassen er med flotte prints på alle sider. Der er beskrevet samtlige features ved headsettet, og det hele er holdt i hvide og grønne nuancer som er kendt fra Xbox miljøet. Inde i kassen finder jeg udover headsettet et par kabler, en mikrofon, fjernbetjening og brugervejledning samt ekstra ørepuder i stof.

 

 

Først et kig på tilbehøret.

 

Headsettet har en aftagelig mikrofon, som sidder med et 3,5 mm jack stik. Stikket er udformet så at mikrofonen ikke kan dreje rundt. Selve mikrofonen skulle kunne justeres ind til munden, men jeg synes ikke det virkede optimalt, da den hele tiden gik tilbage til udgangspositionen.

 

Så er der de nydelige ørepuder. Det er lidt forskelligt hvad folk godt kan lide at bruge, så det er meget fint der er ekstra ørepuder med i et andet materiale. Ørepuderne i stof gør, at headsettet ikke isolerer lyde udefra så godt. Så man kan ret nemt høre hvad der foregår omkring en.

 

Så er der kablerne, som man skal bruge til at tilslutte sin Xbox. Der er et lydkabel, som man sætter ind imellem fjernsyn og konsol. Og så er der et USB kabel, som man bruger til at oplade headsettet med. Begge kabler er omkring 1,5 meter lange.

 

 

Fjernbetjeningen og Basen.

 

Selve fjernbetjeningen tilsluttes imellem controller og headsettet. Den har flere muligheder for at styre forskellige ting. Man kan sågar sætte sin mobiltelefon eller andet lydudstyr til basen, og så mikse lyden fra spillet ind over, så man kan høre begge dele. Udover det kan man også mikse mikrofonen ind over, så man kan høre det hele i sit headset, hvilket er ret smart. Basen er en slank lille hvid boks, som man sætter i nærheden af sin konsol. USB stikket sættes i en USB port på konsollen, hvor basen får strøm fra. Der er et par stik på bagsiden af basen, hvor man kan tilslutte lydudstyr.

 

 

Så til headsettet.

 

Oven på den venstre ørekop, kan man styre volumen og bassen. Det gør det super nemt lige at justere headsettet imens man sidder og spiller. Størrelsen på ørekopperne er en mellemting imellem on-ear og over-ear. De sidder lige på yderkanten af mine ører, som er ca. 7,5 cm i højden. Umiddelbart er alt på headsettet i plastik, lige på nær udtræksskinnen.

 

Til gengæld har udtræksskinnen ikke nogen opmærkning, så man ved hvor man skal justere det til, hvis man låner det ud, eller har pakket det sammen for, at tage det med på farten. under den højre ørekop er ladestikket. Man kan godt lade headsettet imens man spiller, så der er ingen undskyldninger for pauser på grund af manglende strøm i headsettet.

 

 

Under den venstre ørekop, er der en del stik. Der er stik til fjernbetjeningen, som så går videre ned til controlleren man spiller med. Der er også et stik til selve mikrofonen samt en powerknap. Der er også en diode, som lyser under opladning og brug. Hvis headsettet lader, lyser dioden rødt.

 

Bemærk selve hovedpuden på headsettet. Den er jeg ikke imponeret over, hvilket jeg forklarer i dybde under komforttesten herunder.

 

 

Testen.

 

Jeg har desværre ikke nogen mulighed for, at teste dette headset på en Xbox, da jeg ikke ejer en. Derimod har jeg testet headsettet ved hjælp af min computer, da jeg havde lydkablet til det. Til hverdag bruger jeg et Sennheiser PC-350SE, og har i min tid som anmelder haft en del headsets imellem hænderne. Det er disse anmeldelser og mit eget headset der danner grundlag for min vurdering.

 

Komfort:

 

Med hensyn til komforten, så halter dette headset lidt efter. Jeg blev ikke øm på ørene af at bruge det, men til gengæld blev jeg øm på hovedet. Hovedpuden er ret stiv i det, og som man kan se på billedet herover, går den lige hen over hovedet. Det betyder, at den kun støtter inde på midten/toppen af hovedet. Det er mit hoved i hvert fald ikke vant til.

 

Ørekopperne gav ikke nogen gener af nogen art, heller i forbindelse med mine briller. Ørepuderne af stof gav helt klart en mindre isolering af lyd udefra, så det skal man lige være bevidst om.

 

Lyden:

 

Til at starte med, må jeg indrømme, at jeg oplevede lidt susen i headsette, når der ikke blev afspillet lyd i det. Det forsvinder dog så snart der kom lyd i headsettet.

 

Lyden i headsettet er ikke vildt imponerende. Man kan selvfølgeligt godt høre hvad der sker, men der mangler virkelig en del detaljer i lydbilledet. Jeg lyttede til noget forskelligt musik, og der mangler en del diskant i lyden. Det betyder, at der kommer til at mangle en masse detaljer i lydbilledet, som normalt eller ville give musikken en masse liv. Klaver og violin bliver undertrykt en del. Bas er der til gengæld rigeligt af. Man kan jo justere bassen op, så hvis man elsker den dunkende lyd af kraftig bas, så vil man elske dette headset.

 

Mikrofonen:

 

Mikrofonen fungerer faktisk ganske glimrende. Måden jeg har testet den på, er ved at slå voice til på fjernbetjeningen. På den måde kan jeg høre selve mikrofonen direkte i headsettet. Jeg prøvede at være lidt skizofren, og føre en lille samtale med mig selv. Min stemme gik ganske tydeligt igennem. Jeg prøvede det samme men med noget musik i baggrunden hvilket heller ikke var noget problem. Jeg kunne godt høre musikken, men den blev i baggrunden, og stemmen helt tydeligt i front. Så jeg bedømmer mikrofonen til at være fin.

 


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master Silencio S600 - Stille og stilrent

Cooler Master præsenterede under Computex en opdatering til deres Silencio kabinets serie. Nu er det nye familiemedl

Læs Mere

Deepcool GamerStorm CAPTAIN 240PRO AIO

Deepcool er ude med en ny AIO køler. Den har indbygget adressable RGB, anti lækage teknik og automatisk tryku

Læs Mere

COUGAR Vantar Scissor Gaming Tastatur

COUGAR Vantar. Et driverløst lavprofil tastatur med RGB lys og en funktion jeg ikke har set hos andre producenter.

Læs Mere

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Forskere vil bruge AI til at skabe den perfekte pizza

Er madlavning en kunstform eller er det videnskab? Der er masser af kokke derude, der laver mad baseret på føl
Læs Mere

Intel frigiver one-click overclocking værktøj med understøttelse af 9. Gen

One-click overclocking har været et populært værktøj, der er blevet anvendt via BIOS på mange gaming-orientere
Læs Mere

LEAK: Her er priserne på NVIDIA RTX Super grafikkortene

For næsten en uge siden fortalte vi om eksistensen af NVIDIA RTX SUPER serien, som bliver på en forskudt måde
Læs Mere

Huawei forbereder sig på 40-60% nedgang i deres salg

Som følge af den nuværende situation mellem Huawei og USA, forbereder Huawei sig på en stor nedgang i det inte
Læs Mere

Intel Core i7-1065G7 - 10nm Ice Lake på vej. Overhaler 12nm Picasso Ryzen 7 3750H i benchmarks

Processorkrigen hersker for fuld damp, og nu handler det ikke kun om AMD’s Ryzen 3000. Intels nyeste 10nm Ice
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Facebook lancerer sin egen krypto valuta næste år kaldet Libra

Facebook har meddelt, at virksomheden lancerer sin egen krypto valuta næste år, og den nye digitale valuta vil
Læs Mere

Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD med PCIe 4 introduceret

Gigabyte har introduceret sin nye Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD, som er tilgængelig i 1TB eller 2TB kapacitet.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.