TEST: Thrustmaster Y-280CPX Universal Gaming Headset

editor picture
Hardware udlånt af: Thrustmaster.
Skrevet af Kim Monberg den 7. Feb 2016. Testen er vist 3082 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Thrustmaster er en ny producent hos Tweak.dk. Det til trods for, at de har været på markedet med tilbehør i en del år, faktisk siden 1992. De laver en masse gaming tilbehør til PC og konsoller. Alt lige fra rat og pedaler, gamepads samt joysticks over til headsets. Det er lige præcis den kategori vi skal anmelde denne gang, nemlig deres Y-280PCX Stereo headset. Læs anmeldelsen, se om dette headset er dit næste.

 

Thrustmaster logo

 

 

Men først skal vi lige kigge på kassen og indholdet:

 

Kassen har fine illustrationer af selve headsettet samt en god oversigt over de tekniske detaljer på headsettet. Og som man kan se på billedet, er der en rimelig stor kabelpakke med til headsettet, disse gennemgår jeg lige om lidt.

 

 

Den store kabelpakke:

 

Af de små kabler kan jeg nævne et Phonokabel, som man bruger til playstation. Det kabel er 105 cm langt.

Så er der et lydkabel med et 3,5 mm stik i den ene ende, og 2,5 mm vinklet stik i den anden. Det bruger man til Xbox imellem styreboksen og controlleren. Det er 105 cm langt.

Til sidst er der et lydkabel med 3,5 mm stik i hver ende. Det bruger man til computeren, og er 130 cm langt.

 

 

 

Styreboksen:

 

Selve styreboksen med USB forstækeren sidder på en 355 cm lang ledning, altså over 3,5 meter lang ledning. Styreboksen har 4 drejeknapper, og 2 omskiftere samt et stik til konsol og et til headsettet.

 

Drejeknapperne på boksen er følgende:

GAME: Som styrer volumen i spillet for Xbox, og som styrer volumen for headsettet på PC.

BASS: Som justere bassens styrke på headsettet

Mic Gain: Justere mikrofonens følsomhed

Chat: Som Justerer lydstyrken for voicechat på Xbox

 

Så er der de to omskiftere, som henholdsvis muter lyden i mikrofonen (Mic off/on), og sørger for, at du kan høre din egen stemme i selve headsettet (Voice)

 

For enden af kablet er et USB stik som giver strøm til selve forstærkeren, samt et lydstik, som er højtalerlyden fra computeren eller hvad man nu tilslutter headsettet til. Bemærk, der er ikke mikrofon i hovedkablet.

 

 

Lad os tage et kig på headsettet:

 

Selve headsettet er hvidt og grønt, lidt som man kender det fra Xbox. Så jeg går ud fra, at dette headset primært er lavet til Xbox, og så har man videreudviklet på det, så det også kan tilsluttes andre enheder. Kablet på selve headsettet kan ikke tages af, og er omkring 1 meter langt (måske lige i underkanten til når man bruger mobiltelefonen alene). I enden af kablet er der et 4 polet 3,5 mm stik, lige som man kender dem fra headsets til mobiltelefoner. Der er også en klemme på kablet, så man kan sætte det fast på tøjet, for man kan nemlige tilsluttet headsettet direkte til mobiltelefonen uden styreboksen.

Udover det, er puderne i semiblød skumgummi med grå kunstlæder overtræk. Alt i alt ser farvesammensætningen faktisk ganske glimrende ud. Headsettet i sig selv er måske lidt bombastiskt udført, det virker en smule stor og klodset efter min mening.

Mikrofonen kan tages af, men er her vist monteret på headsettet. Umiddelbart skulle den vist kunne justeres, men den falder hele tiden tilbage til udgangspositionen.

 

 

Den ufleksible mikrofon:

 

Mikrofonen sættes i et stik i headsettet. Hullet til stikket er specielt udformet, så mikrofonarmen låser i den stilling man klikker den ind i. Selve mikrofonen har ikke noget hul på ydersiden, hvilket godt kunne tyde på, at mikrofonen ikke har nogen form for støjreduktion. Det undersøger jeg nærmere i min test. Lige efter stikket er noget fleksibelt gummi, som man skulle mene skulle bruges til at justere armen til den ønskede position. Men det virker vist ikke helt efter hensigten. Det fortæller jeg også om i testen.

 

 

Flere detaljer:

 

Af andre detaljer på headsettet, kan jeg blandt andet fremhæve hovedpuden, som er dejlig tyk og blød. Holderen til ørekopperne er udformet som en slags kryds, som er kendetegnt for samtlige Thrustmaster headsets. De har stort set samme design allesammen. Udtrækket på hovedbøjlen er i metal, og virker robust og holdbart. Selve ørepuderne er også dejligt bløde. Diameteren er lige i underkanten til mine ører, men ellers vil jeg nok betegne headsettet som et over-ear headset. Bare til mindre ører.

 

 

Test:

 

Jeg har testet en del headsets igennem tiden, og bruger et Sennheiser PC-350SE til hverdag.

 

Komfort:

 

Umiddelbart sidder headsettet godt fast på hovedet. Jeg blev en smule øm efter noget tids brug, da jeg bruger briller. Men det er også meget sjældent jeg har prøvet et headset der sidder uden på mine ører, som ikke gav ømhed. Men udover det, så sidder det faktisk rigtig godt.

 

Ledningshelvede:

 

Jeg har testet headsettet på min computer, da jeg ikke har nogen konsol. Og jeg må indrømme, at når det skal brugse til PC, så har Thrustmaster altså skudt sig selv lidt i foden efter min mening. Man har jo det her 3,5 meter lange kabel, som er hovedkablet. Det skal man forbinde til computeren, hvilket ikke er noget problem, man har rigelig med kabel her. Så skal man tilslutte et 1,3 meter langt kabel for at få selve mikrofonen til at fungere. Det er ydermere et utrolig tyndt kabel.

Nu har jeg så to kabler siddende til styreboksen, og det ene kabel er cirka 2 meter længere end det andet. Det holder bare ikke. Det bliver hurtigt noget besværligt kabelrod, og hvis man vikler det lange kabel op, får man en stor kabelklump midt i det hele.

Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forstå, hvorfor Thrustmaster ikke har valgt at tage mikrofonen med i kablet fra boksen, så det bare er et stort kabel man skal forbinde. Men de må vel have deres grunde.

 

Lyden:

 

Jeg har selvfølgeligt spillet nogle spil, og lyttet til noget forskelligt musik. Det spænder vidt fra stille musik, til den mere rockede genre.

Det første jeg bemærker da jeg sætter headsettet til er, at der er en smule statisk støj fra headsettet. Det kan stamme fra min computer, eller det kan være på grund af den indbyggede forstærker der er i for dårlig kvalitet. Umiddelbart var det så lidt, at det ikke generede lige så snart der kom det mindste lyd i headsettet fra spil eller musik.

Og med hensyn til lyden må man sige, at Thrustmaster headsettet kommer op til overfladen. Der er rigtig god dynamik i headsettet takket være de 50 mm store højttalerenheder.

Bassen pumper ret godt afsted, og hvis man har behov for det, kan man give den mere styrke med bass justeringen på kontrolboksen.

Diskanten fejler sådan set heller ikke noget. Den har gode detaljer og lyder faktisk ret fint. Havde resten af headsettet været i orden, så havde det hele været ret godt samlet set.

 

Mikrofonen:

 

Mikrofonen er generelt ikke justerbar. Man kan måske rykke den en lille smule, men den har tendens til at hoppe tilbage i udgangsposition.

Jeg har testet mikrofonen ved at lave et opkald til Skypes opkaldstest, hvor man hører sin egen optagelse efter samtalen. Opkaldet er blevet foretaget med og uden musik i baggrunden, for at høre hvor meget støj mikrofonen fjerner.

Under min første opkald, havde jeg ikke nogen støj i baggrunden. Mikrofonen optog faktisk min samtale ganske fint, og ved en ok styrke og klarhed. Så det er jo godt nok.

Under mit opkald med musik i baggrunden opdager jeg, at mikrofonen ikke har støjreduktion indbygget. Det reklamerer Thrustmaster heller ikke med, så der er intet galt i det. Det bevirker, at jeg jo ret tydeligt kan høre musikken. Men til trods for det, kan jeg faktisk også høre min stemme ret klart. Så ved daglig gaming vil det ikke være noget problem.

 

Kontrolboksen:

 

Selve kontrolboksen har faktisk lidt kys indbygget. Nemlig når man slukker og tænder for mikrofonen. Når mikrofonen er tændt, er der en grøn diode der lyser, og når den er slukket skifter dioden til orange/rød. Ganske informativt.

 


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master Silencio S600 - Stille og stilrent

Cooler Master præsenterede under Computex en opdatering til deres Silencio kabinets serie. Nu er det nye familiemedl

Læs Mere

Deepcool GamerStorm CAPTAIN 240PRO AIO

Deepcool er ude med en ny AIO køler. Den har indbygget adressable RGB, anti lækage teknik og automatisk tryku

Læs Mere

COUGAR Vantar Scissor Gaming Tastatur

COUGAR Vantar. Et driverløst lavprofil tastatur med RGB lys og en funktion jeg ikke har set hos andre producenter.

Læs Mere

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Forskere vil bruge AI til at skabe den perfekte pizza

Er madlavning en kunstform eller er det videnskab? Der er masser af kokke derude, der laver mad baseret på føl
Læs Mere

Intel frigiver one-click overclocking værktøj med understøttelse af 9. Gen

One-click overclocking har været et populært værktøj, der er blevet anvendt via BIOS på mange gaming-orientere
Læs Mere

LEAK: Her er priserne på NVIDIA RTX Super grafikkortene

For næsten en uge siden fortalte vi om eksistensen af NVIDIA RTX SUPER serien, som bliver på en forskudt måde
Læs Mere

Huawei forbereder sig på 40-60% nedgang i deres salg

Som følge af den nuværende situation mellem Huawei og USA, forbereder Huawei sig på en stor nedgang i det inte
Læs Mere

Intel Core i7-1065G7 - 10nm Ice Lake på vej. Overhaler 12nm Picasso Ryzen 7 3750H i benchmarks

Processorkrigen hersker for fuld damp, og nu handler det ikke kun om AMD’s Ryzen 3000. Intels nyeste 10nm Ice
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Facebook lancerer sin egen krypto valuta næste år kaldet Libra

Facebook har meddelt, at virksomheden lancerer sin egen krypto valuta næste år, og den nye digitale valuta vil
Læs Mere

Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD med PCIe 4 introduceret

Gigabyte har introduceret sin nye Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD, som er tilgængelig i 1TB eller 2TB kapacitet.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.