TEST: Sharkoon Skiller MECH SGK1

editor picture
Hardware udlånt af: Sharkoon.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 11. Apr 2017. Testen er vist 3207 gange.
Brand: Sharkoon.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Sharkoon Skiller MECH SGK1 gaming tastataturet fra Sharkoon, står for skud i tirsdagens test. Sharkoon blev blev grundlagt tilbage i 2003 fremstiller alverdens forskellig computer hardware og tilbehør. I denne test skal vi kigge nærmere på et af deres mekaniske tastaturer.Nærmere betegnet er det deres Skiller MECH der skal en tur igennem maskineriet her på Tweak.dk. Vi har at gøre med et budget venligt mekanisk tastatur, som benytter Kailh kontakter i den røde farve (Cherry MX Red kopien).

 

Gaming keyboard, er desuden også udstyret med en frontplade i aluminium, og kræver ingen software, og så er det producentens første mekaniske tastatur på markedet. 

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_1

 

Glem ikke turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste online køb. Sammenlign før du handler, det kunne være at der var penge at spare?

 

Pricerunner

 

Specifikationer og features på Sharkoon Skiller MECH SGK1
Vi har været en tur forbi Sharkoons hjemmeside og fundet nogle specifikationer og features:

 • Type: Gaming tastatur
 • Kontakt type: Mekaniske (Kailh Red)
 • Baggrundslys: Ja, hvidt
 • Max pollingrate: 1000Hz
 • Håndledsstøtte: Ja, permanent monteret
 • Vægt med kabel: 1,32 Kg
 • Dimensioner: 458 x 220 x 44mm
 • OS Support: Windows, 7, 8 og 10
 • Tilslutning: USB
 • Kabellængde: 180 cm
 • Indbygget hukommelse: 16 kB
 • Profil taster: 5
 • Multimedie genveje: Ja
 • Antighosting: Ja
 • N-Key rollover: Ja

Sharkoon Skiller MECH SGK1 - Hvad finder vi i kassen?
Med alt det tekniske af vejen, er det blevet tid til at vi skal se på hvordan Sharkoon har valgt at præsentere deres første mekaniske tastatur – vi skal selvfølgelig se på kassen. På fronten finder vi et stort billede af selve tastaturet, samt navnet og en række features. Det samme gør sig gældende for bagsiden. Der bliver også fremhævet at tastaturet er udstyret med røde Kailh kontakter, som skulle være tilsvarende Cherry MX Reds.

 

 

Når kassen åbnes op, finder vi selve keyboarded pakket pænt i en pose med påtrykt model navn. Der er ikke gjort særlig meget for at beskytte tastaturet under transport efter min mening. Inde i kassen finder vi ikke det store. Ud over selve tastaturet, er det eneste der er inkluderet en manual.

 

 

Et kig på Sharkoon Skiller MECH SGK1 gamer-tastaturet
Lad os vende blikket mod tastaturet og tage det første rigtige kig og gå i detaljer. Nedenfor ser vi tastaturet som helhed. Det er yderst anonymt at se på, da det ikke er andet end sort med enkelte hvide detaljer. Lad os tage en tur rundt omkring det.

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_7

 

Hvis vi starter i den venstre side, finder vi et standard layout på tastaturet. Ingen form for macro knapper eller lignende. Dog har Sharkoon udstyret computer tastaturet med medie genveje, som er gemt i tallene 1-8. Der er også lagerpladser og mulighed for at styre lyset via knapperne F1-F12. Der ingen form for software inkluderet til dette tastatur, så alle ændringer sker direkte på PC tastaturet, hvilket både er godt og skidt i vores optik.

 

I modsatte side, finder vi Sharkoon knappen ved siden af den højre ”ALT” knap. Det er i kombination med denne at alle medie genveje og ændringer foregår. Det er lidt spøjst at se at Sharkoon har valgt også at skrive ”WASD” på piletasterne og omvendt – der skal ikke herske nogen tvivl om at dette tastatur henvender sig til gaming.

 

 

Som vi startede denne test med at nævne, er Sharkoon Skiller MECH SGK1 et mekanisk tastatur. Normalt når vi snakker mekaniske kontakter, er det Cherry MX, der er at finde i største delen af tastaturerne. Sharkoon har dog valgt at benytte de billigere Kailh kontakter, som groft sagt er kopier som ikke er så dyre at producere. Vores eksemplar er udstyret med den røde udgave, som skal være tilsvarende Cherry MX Reds. Dog har disse en gennemsigtig base, således at de indbyggede hvide LEDS kan gengive mere lys.

 

 

Set fra siden ligner dette computer tastatur næsten alle andre mekaniske på markedet. Knapperne ”svæver” da kontakterne er monteret oven på top pladen i aluminium som giver tastaturet en OK kvalitets fornemmelse.

 

 

Mange andre keyboards er udstyret med USB-hubs, eller gennemgående stik. Dette er dog også sparet væk i dette tastatur. I stedet finder vi et lidt råt look, i form af noget plastik der er støbt til at se lidt ”gamer agtigt” ud.
Hvis du er en af dem der har læst nogle af mine tidligere tastatur tests, ved du helt sikker også at jeg har en forkærlighed for håndledsstøtter. Det er derfor en dejlig ting at se dette inkluderet her. Jeg er dog nødt til at gøre opmærksom på at denne IKKE kan afmonteres på nogen måde, hvis du er mere til et tastatur uden.

 

 

Af tilslutning finder vi naturligvis et forgyldt USB stik for enden af et normalt gummi kabel. Ikke nogen stof sleeving her. Hele bunden på gamer- tastaturet er i plastik, og vi finder gem gummifødder monteret. Ligeledes er der to ben/støttr, som kan slås ud for at give tastaturet en mere behagelig vinkel.

 

 

Vi ser herunder tastaturet fladt på bordet, samt med benene slået ud til sammenligning.

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_20

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_21

 

Testen og brugen Sharkoon Skiller MECH SGK1 keyboarded
Det er nu blevet tid til at vi skal se på hvordan tastaturet er at skrive på og bruge i dagligdagen. Jeg bruger til dagligt et Corsair K95 tastatur som er udstyret med Cherry MC Red kontakter. Så kontakter i dette tastatur burde føles på samme måde, lad os finde ud af det. Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg lagde mit Corsair tastatur på hylden i et par uger, og benyttede Sharkoon tastaturet i stedet. Selvom der ikke er nogen software til dette tastatur, kan lyset alligevel gengive nogle ret fede effekter, ud over blot at lyse fast. Der er for eksempel en bølge effekt, som jeg har fanget på kamera, samt lys der blinker når der trykkes og lignende.

 

 

Ganske som forventet var dette tastatur mere eller mindre identisk at skrive på, sammenlignet med mit K95. Dog føltes det som om at Kailh kontakterne kræver en lille smule mere kraft for at blive trykket ned, kontra Cherry MX, dog ikke noget voldsomt. Men alligevel en forskel der godt kunne mærkes. Er du vandt til Cherry MX Reds eller har et tastatur med Kailh i forvejen, vil du derfor kunne fortsætte som du plejer uden nogen form for tilvænning.

 

Medie genvejene fungerer ganske fint, og der er kontrol over hvad man har brug for. Jeg fandt det dog lidt frustrerende at skulle til at trykke på ”FN” knappen sammen med den funktion jeg ønskede. Dette er dog udelukkende en vanesag, da jeg er vandt til at have dedikerede medie knapper på mit K95. At Sharkoon at implementeret det, er bestemt et sort plus.

 

Et andet plus er komforten som dette gaming tastaturet tilbyder. Selvom håndledsstøtten ikke er den største jeg har set, eller er belagt med noget materiale er den alligevel rar. Den gør at kanten op til tastaturet ikke er høj, og skær i håndleddet så at sige. Selvom jeg personligt altid vil foretrække et tastatur med håndledsstøtte, er der andre der ikke gør.

 

For dem er dette tastatur et no-go da håndledsstøtten ikke kan afmonteres. En sidste ting jeg er nødt til at kommentere på er farven i det indbyggede lys. Hvis man tager knapperne af kontakterne, er lyset kridt hvidt. Men lige så snart knappen monteres på kontakten bliver lyset gulligt hvilket er lidt underligt. Det ser desuden heller ikke super godt ud i forhold til det hvide. Sharkoon må have belagt knapperne med et eller andet, eller ikke have lasergraveret bogstaverne dybt nok, det er min teori. 

 

 

Pris
Det er i skrivende stund (11/04-2017) muligt at købe tastaturet til 535 kr. Dette er en yderst fordelagtig pris for et ægte mekanisk tastatur. 

 

Hvis du ønsker alle oplysningerne på tastaturet, fra Sharkoon selv. Kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret herunder.

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu blevet tid til at skrive de afsluttende ord på vores test af Sharkoon Skiller MECH SGK1 tastaturet, det er blevet tid til at konkludere. Hvis du er på udkig efter et mekanisk tastatur, som ikke må koste alverden, men stadig skal have nogle gode features. Så er SKILLER MECH fra Sharkoon bestemt et kig værd. Du får et full-size keyboard, som er baggrundsbelyst, har en ganske fornuftig byggekvalitet, god komfort, og ikke kræver nogen software, for at tilbyde masser af muligheder.

 

Du må dog ”nøjes” med Kailh kontakter, som også gør det ganske godt og næsten føles som Cherry MX. Det største problem med gamer tastaturet fra Sharkoon, må dog være det indbyggede lys. Det er et stort plus at det er der, og til prisen, kan jeg også acceptere at der ikke er noget RGB – det havde også krævet software. Men jeg kan ikke forstå Sharkoon har accepteret den gullige farve, som tasterne giver. Uden knapperne monteret på kontakterne, er lyset helt hvidt. Men så snart de monteres, bliver det gulligt, hvilket er lidt eeewww. Vi ender på et flot 8-tal, samt vores Safe Buy award for et fornuftigt budget tastatur der gør hvad det skal, men kunne forbedres på nogle punkter.

 

Godt

 • Fuld størrelse layout
 • Baggrundsbelyste taster
 • Føles næsten som Cherry MX Reds
 • Kræver ingen software
 • Godt til prisen
 • Multimedie genveje
 • Byggekvaliteten er OK – plastikken kunne være bedre
 • Inkluderet håndledsstøtte…

Knap så godt

 • … Som desværre ikke kan afmonteres
 • Det hvide lys er ikke helt hvidt
 • Software kunne give flere muligheder

 

Conclusion
It is now time to write the final words in our review of the Sharkoon keyboard, it is time to conclude. If you are looking for a mechanical keyboard which have to be cheap, but still must have some good features. Maybe you should take a look at the SKILLER MECH from Sharkoon. You get a full-sized keyboard that is backlit, has a quite reasonable build quality, OK comfort and does not require any software, but still offers a lot of possibilities.

 

However, you “only” get Kailh switches, which are alright, and almost feels like Cherry MX. The biggest problem with the keyboard have to be the build in lighting. It is a big plus that it's there, and for the price, I can also accept that there is no RGB - it had also required software. But I cannot understand that Sharkoon has accepted the yellowish color the keys make. Without the keys mounted on the switches they light completely white. But as soon as they are installed, it becomes yellowish, eeewww. We end on a nice score of 8/10, as well as our Safe Buy award for a reasonable budget keyboard that does what it promises, but could be improved on some points.

 

Pros

 • Full size layout
 • Build in light in the switches
 • Feels almost like Cherry MX Reds
 • No software required
 • Good for the price
 • Multimedia shortcuts
 • The build quality is all right – the plastic could be better
 • Included wrist wrest…

Cons

 • … Which unfortunately can’t be unmounted
 • The white light isn’t pure white
 • Software could give more options

Score: 8 + Safe Buy award

 

sharkoon_skiller_mech_SGK1_gaming_tastatur_tweak_dk_28

 

Sharkoon Skiller MECH SGK1 Sharkoon Skiller MECH SGK1
8/ 101 kommentarer
doitttt . 12. Apr 17, 02:04
ser fed ud, godt keyboard og til den pris
der kun gaming tastatur der billiger
men uden baggrund belysing
SteelSeries 6Gv2
Elgiganten har det 448kr
min kammerat har købt 1
men tror nok jeg tager sharkoon
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Sound BlasterX H7 Tournament Edition Headset

Gamerprodukter fra Creative går under navnet Sound BlasterX, hvilket er netop hvad dagens test byder på. Vi ha

Læs Mere

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

Cooler Master MasterCase MC500 Kabinet

En ny dag, et nyt kabinet fra Cooler Master - sådan har man næsten lyst til at sige. Cooler Master bliver ved

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Amazon er den næstmest værdifulde virksomhed i USA

Det går ganske godt for Amazon. Virksomheden bliver hele tiden ved med at øge sin markedsværdi.
Læs Mere

Prisen på iPhone X-efterfølger kan blive sat lavt

iPhone X blev sidste år lanceret med en – for manges vedkommende – skræmmende høj pris. Dette gjorde den til v
Læs Mere

Thanos og Thor med mest skærmtid i længste Marvel-film nogensinde

Avengers: Infinity War nærmer sig en længe ventet verdenspremiere, som kommer til at finde sted den 27. april.
Læs Mere

Trump forbyder brug af kryptovalutaer fra Venezuela

Venezuela og USA har ikke ligefrem det bedste forhold til hinanden. Det er nu blevet afspejlet i en ny ordre f
Læs Mere

Bag skærmen - Hvordan tester vi grafikkort

Hvis du har undret dig over hvordan vi griber en test af et grafikkort an kan du nu se svaret på vores YouTube
Læs Mere

AMD sænkerne priserne på Ryzen og ThreadRipper forud for Pinnacle Ridge

Hvad der må formodes at ske forud for release af Pinnacle Ridge, har AMD sænket priserne på visse Ryzen-deskto
Læs Mere

Ny Overwatch Hero ‘Brigitte' er online og kan nu indgå i kampens hede

I sidste måned annoncerede Blizzard, at Overwatch fik tilført en ny hero i form af Brigitte. N
Læs Mere

Tyler Blevins bekræfter indtjening på 500.000 USD pr. måned

Det er ingen stor overraskelse, at Twitch streaming kan være en kilde til god indtjening, hvis man vel og mærk
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.