TEST: Sandberg Thunderstorm Gaming Keyboard

editor picture
Hardware udlånt af: Sandberg.
Skrevet af Kim Monberg den 28. Jan 2016. Testen er vist 6480 gange.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Så er Sandberg på nye veje. De er simpelthen begyndt at bevæge sig ind på gamer/eSport markedet med en ny serie af produkter. Denne gang skal vi kigge på deres Thunderstorm tastatur, som er et sejt tastatur med dedikerede multimedia taster.

 

Sandberg logo

 

 

Kassen man modtager er flot og sejt dekoreret. Man kan åbne kassen, så man kan se selve tastaturet, og en smule beskrivelse af hvad det kan.

 

 

 

Når man tager tastaturet ud, ser man straks hvad der gør det anderledes. Der er lyn eller revner over det hele på tastaturet, også selvom det ikke er tændt; hvilket da er ser sejt ud, og man kan næsten ikke vente med at sætte det til.

 

Under selve tastaturet er der gummifødder forrest og fødder man kan klappe ud på bagsiden. Det gør at tastaturet vinkler lidt og bliver nemmere at skrive på. Stofkablet er forholdsvis tyndt og 1,8 m langt med guldbelagt USB stik i enden. Sandberg har ydermere valgt at ligge en metalbase i tastaturet, så det vejer hele 1100 g, altså over 1 helt kilo; det medvirker at tastaturet ligger mere stabilt på bordet.

 

 

Øverst på tastaturet er der dedikerede multimedietaster, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Mange producenter har det med at gemme disse taster som funktioner under andre taster, så man skal trykke flere taster for at skrue op og ned for lyden og skifte nummer i musikken, men det skal man ikke med dette tastatur. Der er også genvejstaster til et par standard programmer som mail og browser. Øverst til højre er der dioder for Numlock, Capslock og Windowslock. Disse dioder lyser blåt, og er uafhængigt af den farve man vælger selve tastaturet skal have.

 

 

Nederst til højre er den ene Windows tast skiftet ud med en lys tast, og ved siden af den er der en Fn tast. Tasten til lyset skifter imellem slukket, og 3 forskellige farver. Fn tasten giver mulighed for nogle ekstra funktioner på andre taster som altid. Der er blandt andet mulighed for at skrue op og ned for lysstyrken i tastaturet.

 

 

 

Hvor dette tastatur imponerer er på lys effekterne. Det ser rigtig sejt ud, når man tænder for dette tastatur. Umiddelbart ligner det jo noget der kan gå i stykker, det er simpelthen revnet over det hele. Enten det, eller det ligner lava (når det røde lys er valgt) der gemmer sig under jorden, som er lige ved at bryde igennem. Uanset hvad så ser det sejt.

 

Sandberg har klippet et billede sammen for os, hvor man kan se de 3 forskellige farver tastaturet kan have. Der er Rød, Blå og Lilla. Jeg kunne godt savne en Grøn, men sådan kan man jo blive ved ud til langt på natten. Man har mulighed for at skrue ned for lysstyrken, hvilket nok er meget godt. Man kan godt blive lidt forvirret af alt det lys om aftenen, hvis det er for kraftigt.

 

 

Hvordan er det så i brug?

 

Sammenlignet med: Ozone Strike Pro (MX Cherry Red)

 

Ergonomien:

 

Tastaturet er faktisk rigtig lækkert at skrive på, og rent tastemæssigt er der ikke noget at komme efter. Da Sandberg ikke har ikke oplyst noget om kontakterne på deres hjemmeside for produktet, går jeg ud fra dette tastatur er rubberdome, og altså ikke mekanisk.

 

Det er jo lidt en smagssag, om man vil have mekanisk tastatur, eller om man vil have rubberdome. Fordelen med rubberdome er at det er blødt at skrive på, og så har det tendens til at larme mindre. Jeg synes dette tastatur er rigtig lækkert at skrive på, og ville ikke have noget imod at skifte fra et mekanisk til et rubberdome.

 

Funktioner: 

 

Rent funktionsmæssigt fungerer tastaturet bare. Man får hvad man ser, og intet mere eller mindre. Der er ikke nogen driver til tastaturet, så der er ingen bekymringer med programmering af makroer eller andet gejl. Mange af de nye tastaturer har et væld af muligheder, men mange bruger dem slet ikke. Når det så er sagt, så savner jeg virkelig en gennemført USB port og lydporte. Jeg bruger det personligt dagligt, hvor at min mus og headset sidder i mit tastatur. Jeg kan godt lide at det hele er samlet på bordet, og at kun et kabel skal ned til computeren; men igen er det en smagssag, og mit setup er jo kun et af mange mulige.

 

Lyset:

 

Jeg kan faktisk godt lide lyset i tastaturet. Sandberg beskriver det som lyn, hvor jeg vil beskrive det mere som revner; men lige meget hvad der skal ligne, så ser det faktisk ret sejt ud. At Sandberg har valgt, at man kan skrue ned for lysstyrken, tror jeg var et klogt valg; for hvis man skulle sidde med fuld lysstyrke på hele tiden, ville man blive bims. Men det er simpelthen så nemt at tilpasse lysfarven og lysstyrken, at man slet ikke tænker over det. Bliver man lidt generet af det, så skifter man bare farve, eller skruer ned for styrken. Nemt og ligetil.

 

Sandberg tastatur

 


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

CookPerfect Comfort Bluetooth Termometer

I forbindelse med vores to seneste tests af Traeger Pro 575 og Napoleon Rogue 425 All Black f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere

LG lancerer verdens første IPS gaming skærme med 1ms responstid

LG’s nye gaming skærme vil helt sikkert appellere til gamer folket. De to nye skærme er, hvad der hævder at væ
Læs Mere

Samsung skal producere Snapdragon 865 chipsettet

Ifølge en Koreansk nyhedskilde, ser det ud til at Samsung skal producere Qualcomm’s næste flagskibs-chipset –
Læs Mere

Bekræftet: NVIDIA vil introducere GeForce RTX 20 SUPER series

En teaser, der blev offentliggjort kort før Computex har genereret stor opmærksomhed, men timingen for denne t
Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy frigives til PC fra 3 september. Her er system krav

Activision annoncerede i går, at Spyro Reignited Trilogy officielt frigives PC den 3. september. Derudover har
Læs Mere

Her får du 12 minutters ny gameplay video fra E3 2019 demoen af Watch_Dogs Legion

YouTuber jackfrags har delt en video, der viser 12 minutters gameplay optagelser fra E3 2019 demoen af Watch_D
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.