TEST: Nanoxia CoolForce 2 ATX Kabinet

editor picture
Hardware udlånt af: Nanoxia.
Skrevet af Kim Monberg den 7. May 2016. Testen er vist 6126 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Så er det blevet tid til, at bedømme noget tysk håndværk. Den tyske producent Nanoxia har udvidet deres sortiment af kabinetter med endnu en serie, nemlig deres CoolForce. De har nu udgivet et CoolForce 2 kabinet i den nye serie, som dækker over et midi-tower kabinet med fede lyseffekter, blæserstyring, og god understøttelse af både køling og lagerplads. Læs her, om dette er dit nye kabinet.

 

Nanoxia logo

 

Skal vi ikke lige starte med et kig på indpakningen.

 

Kassen man modtager er i sort og hvidt design, med motiver og specifikationer uden på kassen. Når man tager kabinettet ud, er det beskyttet med papsvøbt flamingo og en plastikpose. Så kabinettet er godt beskyttet imod stød og ridser.

 

 

Inde i selve kabinettet er der en kasse med følgende indhold. Der er en monteringsvejledning samt en pose med diverse skruer og strips. Der er to SATA forlængerkabler, som dækker både power og data. Et CPU power kabel, så man kan komme helt op i hjørnet af kabinettet med sit kabel. Alt i alt en god pakke med tilbehør til kabinettet.

 

 

Det udvendige udseende.

 

Kabinettet er lavet i sort stål og plastik. Fronten ligner en form for børstet stål eller aluminium, men det er det skam ikke. Der er plads til to eksterne optiske drev i fronten, hvilket der er meget delte meninger om hvorvidt man bruger mere.

Bag på kabinettet kan man se, at der er rigeligt med huller til custom vandkøling, en grøn blæser og plads til hele 8 indstikskort. Kabinettet understøtter op til XL-ATX, så der skal være plads til det hele.

 

I bunden af kabinettet er der 4 fine fødder i krom og gummi, så kabinettet står godt. Det er også hernede man finder et filter, som dækker strømforsyning og eventuelt en blæser. Filteret kan nemt trækkes bagud på kabinettet når det står op.

 

 

Betjeningspanelet på fronten dækker over nogle USB stik, power og reset knapper, samt blæserstyring og lyd ud/ind. Der er hvad man har behov for. Den lille røde diode er indikeringen af drevaktiviteten. I frontens hjørne nederst til venstre er der en lille trykknap, som man kan tænde og slukke lyset med. (det viser jeg senere)

 

 

Lad os tage et kig indenfor.

 

Begge sidepaneler er dækket med blygummi, så de dæmper støj og vibrationer mest muligt. Vinduet i siden er i helt klar plast, så alle farver ses rigtigt igennem det.

 

Som man kan se, er der en masse gummi gennemføringer til kabler, så der burde være gode muligheder for at trække kablerne optimalt i kabinettet. På forsiden er der plads til 3 stk. 2,5" drev, som desværre ikke kan ses igennem vinduet.

På bagsiden er der yderligere plads til et 2,5" drev samt skuffer til to stk. 2,5/3,5" drev. Så der er godt med plads til drev i dette kabinet.

 

 

Hvis man skal bruge blæserpladserne i toppen af kabinettet, skal man fjerne et plastikdæksel. Så får man det rene gitter frem, og kan ikke sætte dækslet på igen. Her kunne jeg godt have tænkt mig en eller anden form for magnetisk støvfilter, så det grove filter og skruerne lige var dækket over.

 

Når man fjerner fronten, kommer man ind til et støvfilter der holder to 140 mm blæsere. Det skal siges, at blæserne ikke har lys indbygget, selvom de ser sådan ud. Til gengæld sidder der to lysstrips, som man kan tænde og slukke for. Disse lyser grønt, nogenlunde i samme farve som blæservingerne er. (Det viser jeg senere). Man skal skrue støvfilteret af for, at komme ind til blæserne.

 

 

Et kig på lidt detaljer.

 

Man kan som sagt montere et ekstra 2,5" drev på bagpladen. Selve beslaget afmonteres, og disken skrues så fast hvorefter man genmonterer beslaget; nemt og simpelt. Selve skufferne til 3,5" drevene er i stål, og der er vibrationsdæmning i skruehullerne.

 

I fronten af kabinettet imellem 3,5" drevene og frontblæserne, har Nanoxia monteret et universalbeslag, som de kalder ModuWand. Det er et beslag, hvor man kan montere alt fra drev til blæsere samt radiatorer og meget mere.

I bunden af kabinettet monterer man strømforsyningen. Den har nogle gode gummifødder at støtte sig på, så den ikke hænger i sig selv, eller giver vibrationer i forbindelse med blæseren.

 

Til sidst så jeg nogle underlige gennemføringer oppe i 5,25" holderen. Jeg ved ikke lige hvad det skulle være til, og brugervejledningen forklarer det heller ikke. Men det ligner gennemføringer til vandslanger til vandkøling. Et lidt underligt sted at placere denne slags gennemføringer.

 

Alle drevholdere kan fjernes, så kabinettet bliver helt åbent i fronten. Det giver god plads til custom vandkøling og store grafikkort.

 

 

Hardwaremontagen.

 

Jeg har monteret mit hardware i kabinettet. Det gik helt uden problemer, og der er ret meget plads i kabinettet. Alle kabelgennemføringer sidder umiddelbart hvor de skal for, at lave en pæn kabelføring. Der er godt med plads foran strømforsyningen, og det samme gælder med plads til grafikkort.

 

Det eneste jeg har bemærket efter monteringen er faktisk, at den sorte maling der er brugt nogen steder i kabinettet er MEGET modtagelig for fedtfingre. Bare se ved gummidækningen over 2,5" drevet. Det kan dog ikke ses igennem vinduet, men lidt irriterende alligevel.

 

 

Der er over 2 centimeter plads til kabler bag bagpladen, så det skulle være muligt at få plads til alle kablerne. Drevene monteres nemt i skuffer og holdere med de medfølgende skruer.

 

SATA forlængeren brugte jeg i fronten, og som man kan se, skal man bruge en strømforsyning, hvor kablerne går lige ind i stikkene. Det skal man lige have i tankerne når man vælger strømforsyning til sit system.

 

 

Hvordan ser lyset ud.

 

Her til sidst tager vi et kig på lyset. Lyset i selve fronten kan man tænde og slukke for. Det lyser en fin grøn farve, uden at være for kraftigt. Nanoxia logoet i toppen er faktisk Power lyset man tilslutter bundkortet. Så er der dioden for drevaktiviteten, som er en standard 3,5 mm lysdiode på toppen af fronten. Alt i alt ser lyset faktisk ret fedt ud, uden at være for meget. Og det er dejligt, at se noget lys der ikke er en standard farve.

 

 

Blæserne, larmer de som et tog?

 

Jeg prøvede selvfølgeligt at montere de 3 blæsere til blæserstyringen. Først troede jeg slet ikke de kørte, men efter et nærmere kig, kørte de skam. De er så støjsvage som sådanne blæsere nu kan blive, og det er selv på høj hastighed. Der har Nanoxia valgt nogle gode blæsere.

 

Fan

 

 


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

CookPerfect Comfort Bluetooth Termometer

I forbindelse med vores to seneste tests af Traeger Pro 575 og Napoleon Rogue 425 All Black f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere

LG lancerer verdens første IPS gaming skærme med 1ms responstid

LG’s nye gaming skærme vil helt sikkert appellere til gamer folket. De to nye skærme er, hvad der hævder at væ
Læs Mere

Samsung skal producere Snapdragon 865 chipsettet

Ifølge en Koreansk nyhedskilde, ser det ud til at Samsung skal producere Qualcomm’s næste flagskibs-chipset –
Læs Mere

Bekræftet: NVIDIA vil introducere GeForce RTX 20 SUPER series

En teaser, der blev offentliggjort kort før Computex har genereret stor opmærksomhed, men timingen for denne t
Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy frigives til PC fra 3 september. Her er system krav

Activision annoncerede i går, at Spyro Reignited Trilogy officielt frigives PC den 3. september. Derudover har
Læs Mere

Her får du 12 minutters ny gameplay video fra E3 2019 demoen af Watch_Dogs Legion

YouTuber jackfrags har delt en video, der viser 12 minutters gameplay optagelser fra E3 2019 demoen af Watch_D
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.