TEST: NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

editor picture
Hardware udlånt af: NZXT.
Skrevet af Anders Hermansen den 12. Mar 2018. Testen er vist 5276 gange.
Brand: NZXT.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist ud på, og skal vi bekymre os om Skynet eller at vores kabinet sladrer om vores kreditkortsforbrug til din bank helt endnu?

 

I dagens test af NZXT H700i, tager vi et grundigt kig indenfor, og sammenligner med deres lidt mindre model, S340 (Elite), som der er taget en hel del inspiration fra.

 

 

Specifikationer og features i NZXT H700i

Vanen tro er der her et hurtigt breakdown af kabinettes features og dimensioner, før vi tager hul på selve testen.

 

Dimensions

 • W: 230mm H: 494mm D: 494mm (without feet)
 • W: 230mm H: 516mm D: 494mm (with feet)

Weight

 • 12.27 kg

Motherboard Support

 • Mini-ITX, MicroATX, ATX and EATX(Up to 272mm or 10.7-inches)

 

I/O Ports

 • 2 x USB 2.0
 • 2 x USB 3.1 Gen 1
 • 1 x Audio/Mic

Smart Device

 • 3 x Fan channels with Max 10W per channel output*
 • 1 x RGB LED port support up to 4 x HUE+ LED strips or 5 x Aer RGB fans
 • Built-in noise detection module

 

*Note: If a splitter is used, fan control is regulated depending on the fan connected to the 4-pin port. Do not use low-noise adapters.

 

Drive Bays

 • 5”: 5+2 (Two converted from 3,5” mounts)
 • 5”: 2+1

 

Radiator Support

 • Front: 2 x 140 or 3 x 120mm with Push/Pull
 • Top: 2 x 140mm or 3 x 120mm
 • Back: 1 x 120mm

 

Clearance

 • Cable Management: 18-22mm
 • GPU Clearance: Up to 413mm
 • CPU Cooler: Up to 185mm
 • Front Radiator: 60mm
 • Top Radiator: 30mm
 • Reservoir & Pump: Up to 224mm (Along cable bar)

 

Producentens egen præsentationsvideo:

 

 

Udpakning og præsentation af NZXT H700i

 

Der er ikke sparet på hverken branding eller præsentationen af H700i kabinettet, og der var slet ikke i tvivl om hvilket produkt der var tale om, da vi modtog en pakke fra NZXT. Store 3D illustrationer viser kabinettet frem (samt et easter egg for NZXT’s kommende N7 Z370 bundkort) med en hurtig opremsning af kabinettets specifikationer, som vist ovenfor.

 


Som man lige kan ane på kassen, har vi modtaget den hvidsorte udgave af kabinettet, men hvis det ikke lige er sagen, fås det også i en helsort udgave, samt rødsort og blåsort. 

 

Vi får kabinettet op af kassen og op på bordet, for at se hvad vi har at gøre med. Man kan tydeligt spotte inspirationen fra NZXT’s voldsomt populære budget kabinet, S340, med den flade og magnetiske front, det store vindue (her i hærdet glas), den store kabel/køler monteringsbar inde i selve kabinettet, samt det meget nedtonede og minimalistiske design kabinettet har som helhed – Der hersker ikke meget tvivl om at NZXT har gået efter et helt bestemt look, der bringer tankerne hen mod Apple og andre brands high end produkter, hvor form dominerer funktion.

 

 

På fronten – eller rettere toppen finder man 2 stk. USB2 og 2 USB 3.1 porte, samt lyd ud/ind, som man ser det på de fleste kabinetter. NZXT har sparet reset knappen væk, hvilket igen peger tilbage på form over funktion, da man typisk ikke bruger knappen ofte, men hurtigt savner den, hvis man er i gang med at troubleshoote sit build eller opsætte overclocking.

 


 
HDMI stikket til VR, som S340’s Elite udgave blev solgt med er også ”væk”, hvilket jeg personligt har det fint med, da det var lidt af en lappeløsning at skulle trække det igennem kabinettet og ud igennem bagsiden og ind i grafikkortet. Den utroligt praktiske kabel Puck, er heller ikke at finde, hvilket undrer mig lidt, da NZXT har brugt meget energi på at markedsføre den til deres S340 serie, og da fronten er magnetisk fungerer den jeg har liggende fra tidligere ganske fint her.

 

Besøg vores samarbejdspartner fra Razer via banneret.

 

 

Da fronten er flad foregår alt airflow igennem en række perforede kanaler langs kabinettes kant (samt et indsug under fronten, som på S340), hvilket fungerer ganske fint – Det er selvfølgelig ikke lige så effektivt, som et kabinet hvor hele fronten er et stor luftindtag, men selv med ret heftig hardware er det ikke noget man mærker meget til på varmefronten, men mere om det senere i testen.

 

 

Både front og top har mulighed for op til 2 x 140 eller 3 x 120mm fan/radiatorløsninger, dog skal man være lidt opmærksom på at en stor frontkøler kommer til at optage lidt plads i baglokalet, hvor kabler ofte stuves væk. Fronten har et stort støvfilter, dog er der ikke et til toppen, så man skal enten køre udsug der, eller i gang med lidt gør det selv, hvis det skal holdes rent og pænt.

Både top og front holdes fast med de meget populære ”krokodillenæb”, og der skal en del til for at få dem af, så man behøver ikke være bekymret for at de sidder løst og rasler.

 

 

Hvad angår drevplads er der ikke meget tvivl om hvor NZXT står. I hovedkammeret er der plads til hele 3, 2,5” drev. Alle tre mounts kan afmonteres, hvis man ikke bruger dem, og de to på det perforede PSU shroud kan flyttes rundt efter smag og behag.

 

Der er yderligere 2, 2,5” mounts i bagkammeret, samt tre 3,5” – Den ene skrues direkte i kabinettes bund, hvor de to sidste sidder i reelle caddy bays, man kan skrue løs og hive ud. De kan flyttes lidt frem eller tilbage, ift. om der skal være bedre plads til PSU og kabelrod, eller clearance til en eventuel 280/360mm radiatorkøler efter hvor tyk radiatoren er.

 

 

Monteret lidt diskret bag den store, hvide kabel bar (som forøvrigt nemt kan skrues af) sidder NZXT’s ”Smart Device” monteret – en form for hybrid mellem deres Grid fan controller og deres Hue RGB controller. Det giver i alt mulighed for op til 9 blæsere fordelt på tre forskellige kanaler (På op til 10W hver), samt en enkelt RGB LED Connector, hvilket kan bruges af op til 4 HUE LED Strips eller 5x AER RGB blæsere – NZXT har for monteret en RGB strip på en slags printplade oppe under loftet, samt inkluderet et løs HUE LED Strip, man kan montere som man vil i kabinettet.

Alt dette opsættes i NZXT’s CAM program, som også håndterer den nye ”Akustiske Støjreduktionsfunktion”, som dækker over et intelligent system der måler lydniveauet (igennem en indbygget mikrofon i Smart Device enheden) og temperaturer i systemet i en række tests, og derefter kalibrerer dine fankurver så du får det bedste kompromis mellem støj og temperatur. Mere om dette senere.

 

Læs flere TEST af kabinetter

 

 

Vi skal selvfølgelig også tage et hurtigt kig bagi inden vi monterer hardware. Bagpladen popper nemt af ved et klik på en stor, rund knap bag på kabinettet, hvilket åbner op for et noget imponerende syn. NZXT er gået all in på kabelføring, og har formet deciderede kanaler, kabler kan føres langs, med velcrobånd til at stramme dem fast – Det er nemt at gå til og overraskende effektivt. Der er også et lille easter egg – NZXT har inkluderet en miniature udgave af deres kabelpuck, som man kan bruge til at snurre lange kabler om, så de ikke hænger og dingler.

 

Jeg har kun et mindre issue med bagkammeret – Man skal være jævnt effektiv med sin kabelføring hvis bagpladen skal på igen, da jeg flere gange har været ude for at ting bulede lidt for langt ud og havde den effekt at pladen ”poppede” ud af sig selv. Det forsvandt dog fuldstændigt, da jeg fik færdiggjort mit build og ryddet op i kablerne.

 

Buildet – ”The Hoff” 80’er Neon og popkultur

 

Inden vi smutter ind i softwaredelen, så skal der lige lidt hardware til, og her har jeg valgt at ofre mit primære S340 Elite baserede vandkølede Ryzen system, for at transplantere det over i H700i, som har mærkbart mere plads til de mange komponenter.

 

Delene i maskinen er således:

 • Gigabyte Aorus X370 Gaming 5
 • Ryzen 1700 (Overclocket til 4 Ghz)
 • 4x8GB Trident RGB 3200Mhz RGB
 • MSI 1080 Armor OC 8GB
 • Be Quiet Dark Power Pro 11 650W
 • 1x256GB NVME, 1x512GB SSD
 • 2x3TB Harddiske
 • EKWB Køleblokke, Hardwarelabs Radiatore, Enermax Pumpe/Reservoir

 

”Patienten” før den store transplantation – Som man kan se er det ikke fordi at S340 ligefrem er designet med vandkøling i tankerne, men jeg var stædig og vild med det look S340 (og nu H700i) havde.

 

 

De mange deles finde frem, og skitser tegnes, for at finde ud af hvor alting skal være. Nu at havde pladsen til det, kom der en ekstra 360mm radiator i toppen for at kunne skrue yderligere ned på blæserne i kabinettet.

 

Jeg har også valgt at skære expansion portene helt ud og montere et Cooler Master Vertical GPU kit, da jeg alligevel ikke har planer om at bruge de andre porte – og ser det altså bare bedre ud når man kan se væsken løbe igennem alle komponenterne.

 

Den store, hvide kabelbar måtte lade livet for at kunne montere de to store radiatorer i hvidt på henholdsvis 280mm og 360. Disse samt på bundkortets IO porte hjælper med at give lidt kontrast til det ellers sorte interiør.

 

 

Med alting skåret til og monteret, skal der noget væske i, og her har jeg valgt EK’s Cryofuel i Navy blå for at få lidt mere kontrast ind, så at alt lyset har noget modspil. De lækre custom sleevede kabler fra Cablemod får også endelig sin tur i spotlightet, dog er det begrænset hvor meget de kan ses i et kabinet som dette, hvor næsten alting kan gemmes væk bagi.

 

Intelligent Fanstyring

Med systemet samlet og køreklart, er det tid til at kigge på NZXT’s CAM software og om hvorvidt NZXT’s intelligente er så intelligent, som de selv påstår.

 

 

CAM programmet er nemt og ligetil at finde ud af, og har en ganske pæn overflade. Vi hopper ned i fanebladet for Smart Device enheden og så begynder CAM at lave en række målinger på PC’en ift. til decibel, temperatur og load værdier.

 

Det er her ridserne i lakken begynder at vise sig – Da maskinen kører en Ryzen 1700, som har 8 kerne og 16 tråde kløjes CAM lidt i det, og kan ikke rigtig formå at måle værdier under normalt spilbrug, da CPU udnyttelsen ikke når de +20%, spredt over samtlige logiske kerner – Der var ikke andet for end at tænde to spil samtidigt, og få dem til at køre derudaf for at nå et niveau hvor CAM ville gå med til at måle.

 

 

Med nogle baseline målinger kan CAM komme i gang med at lave nogle praktiske kalibrationer, hvor den skruer CPU belastningen op og skifter blæserhastighederne op og ned indtil den finder et sweet spot – eller det var i hvert fald teorien. Desværre begyndte CAM at gå ned konsekvent ca. halvvejs i dette trin, og på trods af adskillige forsøg og en geninstallation med beta udgaven, kom vi ikke rigtigt længere i processen...

Det lykkedes dog på god gammeldags vis til sidst at få maskinen stabil med samtlige fans låst til ca. 55% under belastning med Furmark og Prime95 i et par timer. Det skal til sidst selvfølgelig nævnes at man absolut ikke behøver at investere i et vandkølings loop, for at nyde godt af H700i – Der er rigeligt med plads til både luft, og AIO kølere.

 

Vi slutter testen af med det færdige build i sit naturlige element.

 

Pris og Konklusion

NZXT H700i kan erhverves for små 1.200 DKK i skrivende stund, hvilket er omtrent dobbelt op af deres lidt mindre S340 Elite – den nærmeste sammenligning. Regner man den indbyggede fan/RGB controller med, samt det optimerede kabellayout og utroligt clean design med hærdet glas side med, er det ikke en helt dum pris – dog ærgrer det en del at vi ikke kunne få kabinettes hoved salgspunkt til at fungere efter hensigten.

 

Man kan selvfølgelig argumentere for at det er en dyr pris at betale for design alene, hvis man er forholdsvis ligeglad med den inkluderede controller, men lige netop denne løsning med at inkludere merværdi og dermed lidt ”låse” kunden fast til ens produkter er blevet meget populær blandt flere producenter siden RGB ræset begyndte – f.eks. Corsair og Thermaltake, der begge er glade for at inkludere både controllere og RGB fans i flere af deres glas kabinetter.

 

Airflowet er ikke helt så optimalt, som i et kabinet med en front i ren mesh, men det er lidt et trade-off man må bestemme sig for om er værd – dog er de lange indsugslister et fornuftig og meget diskret kompromis på den front.

 

Vi ender på et 8 tal og en ”Editor’s Choice” award, for et kabinet der rammer alle de rigtige flueben, som et designfokuseret kabinet skal have, dog med den mente at softwaredelen, som kabinettet sælges på ikke helt er stabil endnu.

 

Godt

 • Utroligt clean og minimalistisk design
 • Godt udvalg af farvemuligheder
 • Stort glaspanel der passer naturligt ind
 • Masser af små detaljer som PSU shroud mønster og kabelrouting kanaler
 • God plads til radiatorkøling

Mindre Godt

 • Kabinettets primære salgspunkt fungerer ikke (men er dog en software fejl, som burde kunne fikses)
 • Mindre airflow er stadigvæk et nødvendigt kompromis for at opnå et design som dette
 • Kabelpuck medfølger ikke
 • Bagpanel kan hoppe af spontant, hvis man ikke har godt styr på kablerne

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition: Alt du har brug for at vide

AMD’s årlige ”wonder driver” frigives fra 13 december, og der er nu kommende informationer fra officiel instan
Læs Mere

Ventetiden er slut. Efter 30 års ventetid er Quadron ZX Spectrum frigivet

Ting tager tid, og skal de sidste finesser finpudses, kan man kun forvente yderlige forsinkelser. Men 30 år?
Læs Mere

Nyeste CS:GO opdatering modtager massiv kritik fra medier og fans. 14000 negative Steam anmeldelser

Informationen kommer fra redaktionen hos pcgamer, som melder om ”CS:GO receives 14,000 negative Steam reviews
Læs Mere

OnePlus og McLaren sætter fartrekord med ny OnePlus 6T McLaren Edition

OnePlus og McLaren præsenterer i dag OnePlus 6T McLaren Edition. Den nye telefon leverer intet mindre end 10 G
Læs Mere

TP-Link annoncerer to nye Wi-Fi 6 kompatible routere

Ikke alle trådløse routere er lavet ens, og de hastigheder du får, varierer fra router til router. Vil du være
Læs Mere

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.