TEST: MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Skrevet af Kenneth Johansen den 17. Aug 2018. Testen er vist 1776 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Bundkort


Del med dine venner

     


AMD har gjort meget for at genvinde deres plads på markedet, og som en seriøs konkurrent til Intels produktfamilie. På mainstream platformen, er X470 toppen af poppen, og i dag har jeg kigget på et X470 Gaming Pro Carbon AC, som er et bud fra MSI til netop føromtalte platform. 

 

Vanen tro, deler vi fredagens anmeldelsen op i en kortene anmeldelse af X470 Gaming Pro Carbon AC på tekst, og en fyldestgørende gennemgang på video på vores YouTube kanal. 

 

På YouTube finder du bunker af nørd kontent og ikke mindst vores ugentlige Tweak News serie

 

 

X470 platformen kom som en opdatering til X370 i forbindelse med AMD's lancering af deres Zen+ og deres opdaterede Ryzen 2000 serie tidligere på året. Som jeg var inde på i min gennemgang af Zen+ og den opdaterede Ryzen familie, så er det ikke fordi der er sket noget banebrydende nyt fra X370 op til X470.

 

Det er mindre, men dog stadig potentielt betydningsfulde,opdateringer, som bedre RAM understørrelse, bedre energieffektivitet og så selvfølgelig forbedret XFR muligheder, som burde kunne kaste bedre boost hastigheder af sig på tværs af flere kerner end tidligere.


I kan få flere detaljer om Zen+ og Ryzen 2 ved at se min video gennemgang fra lanceringen af Ryzen 2 i videoen herunder.

 


MSI's X470 Gaming Pro Carbon AC, er naturligvis et bundkort i fuld ATX størrelse, og stilen er efterhånden velkendt for kort i MSI Gaming Pro Carbon serien. Vi får et overvejende sort bundkort med enkelte hvide/sølv elementer til at bryde stilen en smule, Hertil kommer de trofaste kulfiber elementerne, som går igen på alle bundkort i serien.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_carbon_element_tweak_dk


RGB lys er er naturligvis også en fast del af opskriften hos MSI, og vi finder RGB-lys fordelt rundt om på bundkortet de klassiske steder omkring som chipset køler, I/O skjoldet, højre side af X470 Gaming Pro Carbon AC bundkortet og til at adskille lyddelen.

 

Find flere Test bundkort HER


Hvis det indbyggede RGB farvelade ikke er nok, er der også mulighed for at tilslutte RGB på bundkortet via to almindelige RGB stik og et til digitale RGB strips. Oven i de tre får vi også et stik, hvor man kan tilslutte Corsairs RGB produkter direkte på bundkortet, hvis man vel og mærke bruger omtalte. Så altså et MSI bundkort spækket med RGB muligheder, og det kan alt sammen styres, via MSI's Mystic Light software.


På kølefronten får vi seks fire pins blæserstik med en fornuftig fordeling rundt om på X470 Gaming Pro Carbon AC.
Lagersiden giver os i alt otte SATA porte og to M.2 porte, som begge to understøtter PCI express NVMe for optimale hastigheder.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_overhead_tweak_dk


I det hele taget giver X470 Platformen gode muligheder for tilslutning af stort set alt hvad man kan ønske sig. X470 Gaming Pro Carbon AC kommer med to PCIexpress X16 slots, som kan køres i enten en x16 x0 eller en x8 x8 konfiguration, så der er rig mulighed for SLI opsætninger, hvis man har behov for den slags. Det kombineres så sammen med yderligere en 4X og to 1X slots på kortet til mindre krævende udvidelsesmuligheder.


De interne tilslutninger giver os to USB 3.0 og to USB 2.0 stik, men jeg undrer mig lidt over vi ikke får et USB 3.1 stik til type C tilslutninger, så et lille minus i bogen til MSI på denne front.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_audio_boost_4_tweak_dk


Lyddelen på X470 Gaming Pro Carbon AC bundkortet, er drevet af MSI's efterhånden velkendte Audio Boost 4, som er isoleret fra resten af kortet, for at sikre så lidt støj som muligt fra de andre komponenter.

 

Der er dedikerede komponenter til at håndtere lyden separat til henholdsvis front og bagsiden, og så finder vi en dedikeret DAC til headsets op til 600 ohms modstand. Så altså helt samme setup som efterhånden er standard på MSI kort i denne serie.


De eksterne tilslutninger består af PS2 port, to USB 2.0, fire USB 3.1 gen 1, to USB 3.1 gen 2 med en enkelt Type A og en Type C. displayport og HDMI, LAN stik, og som AC i navnet også angiver, så kommer X470 Gaming Pro Carbon AC  bundkortet også trådløst net med en Dual band 802.11 AC forbindelse og indbygget Bluetooth. Slutteligt finder vi selvfølgelig lydudgangene.


Meget praktisk er der også en Clear CMOS knap placeret på bagsiden, så man ikke behøver at grave helt ind i sit kabinet, hvis man får brug for et reset.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_ez_debug_led_tweak_dk


Af andre praktiske ting, vil jeg lige fremhæve de altid praktisk DeBug LED lys til fejlfinding, som kan være super nyttige, hvis man løber ind i problemer.

 

Samlet set er X470 Gaming Pro Carbon AC et kort i toppen af klassen i forhold til features, men det burde også næsten være forventet i det her segment, som henvender sig til dem der vil have mest muligt ud af deres system på Ryzen platformen. Der er kun små mangler, som fx USB type C tilslutningen, som jeg undrede mig lidt over.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac__overviewtweak_dk


Man får ikke alle de sidste mindre top-end features, som on board knapper, dual BIOS og lign. Ting som man fx ser på X299 udgaven af Gaming Pro Carbon kortet, som jeg pt. bruger som min testbench i andre sammenhænge. Men for mig at se giver det fin mening at holde de ting på High End Desktop Platformen trods alt.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_testbench_tweak_dk


Jeg har naturligvis også testet X470 Gaming Pro Carbon AC under pres, og her vil jeg sige, at MSI også har fået skruet kortet godt sammen, for ydelsen og brugsoplevelsen var lækker og ligetil hele vejen igennem uden nogen ubehagelige overraskelser.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_bios_tweak_dk


Det er den efterhånden velkendte og gennemtestede BIOS, som giver gode muligheder for både hurtige og lette ændringer, men også mulighed for at gå i dybden for nørden eller den nysgerrige.


Uden det store arbejde lykkedes det mig at få mine G.Skill Sniper X RAM til at køre på de ratede 3400 MHz, og samtidigt køre med et all core overclock på 4,2 GHz på alle otte kerner. Ikke at det altid er denne opsætning der giver de bedste resultater, specielt hvis man primært bruger computeren til gaming, som typisk ikke udnytter alle kerner. Så vil den lidt højere core boost på færre kerner, på standard indstillingerne, måske være at foretrække.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_sniper_x_ram_tweak_dk


Men processen undervejs var super let, og det krævede fx ikke mere end et enkelt klik i BIOS for at få mine RAM til at køre på de ratede 3400 MHz, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til første generation af Ryzen.

 

Pris: 

Prisen for X470 Gaming Pro Carbon ligger pt. på lige omkring 1600 kr. Det placerer bundkortet ca. midt i feltet af X470 kort, og nogenlunde i samme prisleje som andre lignende kort med Wi-Fi, så på prisfronten, skiller X470 Gaming Pro Carbonsig ikke ret meget ud.

 

Konklusion:

MSI har fundet en formel der virker med Gaming Pro Carbon serien. Det er solide og driftsikre bundkort der har en god balance imellem features og pris.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_tweak_dk


Personligt ville jeg dog gerne snart se at MSI rystede posen lidt i forhold til design, da hele serien minder utrolig meget om hinanden. Jeg ved udmærket godt der kan bære præg af antallet af bundkort vi får gennem fra deres Gaming Pro Carbon serien, så det vil jeg ikke lade gå ud over den endelige karakter, da det vist bare er et luksusproblem i sidste ende.

 

X470 Gaming Pro Carbon fra MSI, kommer med en god række features og yder godt, men har et par mindre mangler, som fx fraværet af en intern USB 3.1 Type C tilslutning, hvilket undrer mig lidt. Så en endelig karakter på 8 for et bundkort, der klare opgaven solidt, men uden at skille sig nævneværdigt ud fra konkurrencen på markedet. 

 

Godt:

  • Gode features
  • Solid performance
  • Bunker af RGB muligheder

 

Skidt: 

  • Ingen intern USB 3.1 Type C tilslutning
MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features
8/ 101 kommentarer
Fragman . 17. Aug 18, 17:35
vil man have glitter så tag bare MSIen, har man ikke råd, så snup et AsRock og vil man have et ordentligt så snup ASUS.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Antec HCG850 Extreme Strømforsyning

Det kan være svært at skille sig ud på strømforsyningsmarkedet, men Antec er kommet med et godt b

Læs Mere

ASUS ROG Strix Fusion Wireless

ASUS har tilføjet endnu et headset i deres Fusion serie, og denne her gang er der skruet ned for de flashy detaljer

Læs Mere

Seasonic Focus+ Gold 1000 Watt

Seasonic er bestemt ikke nogen ny producent her på Tweak.dk. Vi har gennem det sidste års tid set på et

Læs Mere

Logitech MX Vertical

Logitechs nyeste bud på en ergonomisk korrekt mus, rammer testbænken. Er der tale om en ny gimmick som Logitec

Læs Mere

Far Cry 5: Dead Living Zombies

Sidste gang vi stiftede bekendtskab med Far Cry serien, sendte vi en velfortjent 10/10 i score over disken, og vi har ikke

Læs Mere

Seasonic Focus+ Platinum 850 Watt

Seasonic er på banen igen med endnu en strømforsyning som vi naturligvis har set nærmere på. Vi h

Læs Mere

TP-Link Deco M9 Plus Mesh WiFi System

Der er efterhånden ikke de produkter der ikke kan tilsluttes trådløst, hvilket stiller store krav til v

Læs Mere

ASUS ROG XG35VQ - 35" Ultrawide FreeSync gaming skærm

Ultrawide gaming er ikke nogen ny ting i 2018, men det er i den grad værd at kigge nærmere på, hvis man

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Withings melder ny Steel HR Sport smartwatch klar

Fitness gadget producenten Withings, melder ankomst af Withings Steel HR Sport. Et udspil der kommer kort tid
Læs Mere

Apple frigiver deres nye iOS 12 software

Apple har taget gavepapiret af deres nyeste iOS 12 software til iPhone og iPad, og nu kan nu downloade softwar
Læs Mere

OnePlus 6 får OxygenOS open beta 3

Så er der igen nyt fra OnePlus, så i går annoncerede OnePlus går ind på TV-markedet og vil lave fremtidens Sma
Læs Mere

OnePlus går ind på TV-markedet og vil lave fremtidens Smart TV

OnePlus udvider for første gang siden virksomhedens grundlæggelse med et nyt produktsegment: Smart TV. Med One
Læs Mere

Razer fremviser deres nye smartphone 10 oktober

Det ser ud til der er kommet mere hold i rygterne om en kommende Razer Phone 2, som meget vel kunne blive præs
Læs Mere

Tweak News - Uge 37 - En uge i Apples tegn.

Tweak News er på pletten igen med en opsamling på den forgangene uges nyheder.
Læs Mere

Officielle gaming benchmarks på NVIDIA GeForce RTX 2080Ti & RTX 2080 viser imponerende performance i 12 spil

Officlelle gaming benchmarks på NVIDIA GeForce RTX 2080Ti & RTX 2080 viser imponerende performance i 12 spil
Læs Mere

Raijintek Ophion og Ophion EVO kabinetter introduceret

Raijintek har vi ved flere lejligheder har fordi redaktionen på Tweak.dk, og nu melder Raijintek nye klar til
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.