TEST: MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Skrevet af Kenneth Johansen den 17. Aug 2018. Testen er vist 2719 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Bundkort


Del med dine venner

     


AMD har gjort meget for at genvinde deres plads på markedet, og som en seriøs konkurrent til Intels produktfamilie. På mainstream platformen, er X470 toppen af poppen, og i dag har jeg kigget på et X470 Gaming Pro Carbon AC, som er et bud fra MSI til netop føromtalte platform. 

 

Vanen tro, deler vi fredagens anmeldelsen op i en kortene anmeldelse af X470 Gaming Pro Carbon AC på tekst, og en fyldestgørende gennemgang på video på vores YouTube kanal. 

 

På YouTube finder du bunker af nørd kontent og ikke mindst vores ugentlige Tweak News serie

 

 

X470 platformen kom som en opdatering til X370 i forbindelse med AMD's lancering af deres Zen+ og deres opdaterede Ryzen 2000 serie tidligere på året. Som jeg var inde på i min gennemgang af Zen+ og den opdaterede Ryzen familie, så er det ikke fordi der er sket noget banebrydende nyt fra X370 op til X470.

 

Det er mindre, men dog stadig potentielt betydningsfulde,opdateringer, som bedre RAM understørrelse, bedre energieffektivitet og så selvfølgelig forbedret XFR muligheder, som burde kunne kaste bedre boost hastigheder af sig på tværs af flere kerner end tidligere.


I kan få flere detaljer om Zen+ og Ryzen 2 ved at se min video gennemgang fra lanceringen af Ryzen 2 i videoen herunder.

 


MSI's X470 Gaming Pro Carbon AC, er naturligvis et bundkort i fuld ATX størrelse, og stilen er efterhånden velkendt for kort i MSI Gaming Pro Carbon serien. Vi får et overvejende sort bundkort med enkelte hvide/sølv elementer til at bryde stilen en smule, Hertil kommer de trofaste kulfiber elementerne, som går igen på alle bundkort i serien.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_carbon_element_tweak_dk


RGB lys er er naturligvis også en fast del af opskriften hos MSI, og vi finder RGB-lys fordelt rundt om på bundkortet de klassiske steder omkring som chipset køler, I/O skjoldet, højre side af X470 Gaming Pro Carbon AC bundkortet og til at adskille lyddelen.

 

Find flere Test bundkort HER


Hvis det indbyggede RGB farvelade ikke er nok, er der også mulighed for at tilslutte RGB på bundkortet via to almindelige RGB stik og et til digitale RGB strips. Oven i de tre får vi også et stik, hvor man kan tilslutte Corsairs RGB produkter direkte på bundkortet, hvis man vel og mærke bruger omtalte. Så altså et MSI bundkort spækket med RGB muligheder, og det kan alt sammen styres, via MSI's Mystic Light software.


På kølefronten får vi seks fire pins blæserstik med en fornuftig fordeling rundt om på X470 Gaming Pro Carbon AC.
Lagersiden giver os i alt otte SATA porte og to M.2 porte, som begge to understøtter PCI express NVMe for optimale hastigheder.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_overhead_tweak_dk


I det hele taget giver X470 Platformen gode muligheder for tilslutning af stort set alt hvad man kan ønske sig. X470 Gaming Pro Carbon AC kommer med to PCIexpress X16 slots, som kan køres i enten en x16 x0 eller en x8 x8 konfiguration, så der er rig mulighed for SLI opsætninger, hvis man har behov for den slags. Det kombineres så sammen med yderligere en 4X og to 1X slots på kortet til mindre krævende udvidelsesmuligheder.


De interne tilslutninger giver os to USB 3.0 og to USB 2.0 stik, men jeg undrer mig lidt over vi ikke får et USB 3.1 stik til type C tilslutninger, så et lille minus i bogen til MSI på denne front.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_audio_boost_4_tweak_dk


Lyddelen på X470 Gaming Pro Carbon AC bundkortet, er drevet af MSI's efterhånden velkendte Audio Boost 4, som er isoleret fra resten af kortet, for at sikre så lidt støj som muligt fra de andre komponenter.

 

Der er dedikerede komponenter til at håndtere lyden separat til henholdsvis front og bagsiden, og så finder vi en dedikeret DAC til headsets op til 600 ohms modstand. Så altså helt samme setup som efterhånden er standard på MSI kort i denne serie.


De eksterne tilslutninger består af PS2 port, to USB 2.0, fire USB 3.1 gen 1, to USB 3.1 gen 2 med en enkelt Type A og en Type C. displayport og HDMI, LAN stik, og som AC i navnet også angiver, så kommer X470 Gaming Pro Carbon AC  bundkortet også trådløst net med en Dual band 802.11 AC forbindelse og indbygget Bluetooth. Slutteligt finder vi selvfølgelig lydudgangene.


Meget praktisk er der også en Clear CMOS knap placeret på bagsiden, så man ikke behøver at grave helt ind i sit kabinet, hvis man får brug for et reset.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_ez_debug_led_tweak_dk


Af andre praktiske ting, vil jeg lige fremhæve de altid praktisk DeBug LED lys til fejlfinding, som kan være super nyttige, hvis man løber ind i problemer.

 

Samlet set er X470 Gaming Pro Carbon AC et kort i toppen af klassen i forhold til features, men det burde også næsten være forventet i det her segment, som henvender sig til dem der vil have mest muligt ud af deres system på Ryzen platformen. Der er kun små mangler, som fx USB type C tilslutningen, som jeg undrede mig lidt over.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac__overviewtweak_dk


Man får ikke alle de sidste mindre top-end features, som on board knapper, dual BIOS og lign. Ting som man fx ser på X299 udgaven af Gaming Pro Carbon kortet, som jeg pt. bruger som min testbench i andre sammenhænge. Men for mig at se giver det fin mening at holde de ting på High End Desktop Platformen trods alt.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_testbench_tweak_dk


Jeg har naturligvis også testet X470 Gaming Pro Carbon AC under pres, og her vil jeg sige, at MSI også har fået skruet kortet godt sammen, for ydelsen og brugsoplevelsen var lækker og ligetil hele vejen igennem uden nogen ubehagelige overraskelser.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_bios_tweak_dk


Det er den efterhånden velkendte og gennemtestede BIOS, som giver gode muligheder for både hurtige og lette ændringer, men også mulighed for at gå i dybden for nørden eller den nysgerrige.


Uden det store arbejde lykkedes det mig at få mine G.Skill Sniper X RAM til at køre på de ratede 3400 MHz, og samtidigt køre med et all core overclock på 4,2 GHz på alle otte kerner. Ikke at det altid er denne opsætning der giver de bedste resultater, specielt hvis man primært bruger computeren til gaming, som typisk ikke udnytter alle kerner. Så vil den lidt højere core boost på færre kerner, på standard indstillingerne, måske være at foretrække.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_sniper_x_ram_tweak_dk


Men processen undervejs var super let, og det krævede fx ikke mere end et enkelt klik i BIOS for at få mine RAM til at køre på de ratede 3400 MHz, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til første generation af Ryzen.

 

Pris: 

Prisen for X470 Gaming Pro Carbon ligger pt. på lige omkring 1600 kr. Det placerer bundkortet ca. midt i feltet af X470 kort, og nogenlunde i samme prisleje som andre lignende kort med Wi-Fi, så på prisfronten, skiller X470 Gaming Pro Carbonsig ikke ret meget ud.

 

Konklusion:

MSI har fundet en formel der virker med Gaming Pro Carbon serien. Det er solide og driftsikre bundkort der har en god balance imellem features og pris.

 

msi_x470_gaming_pro_carbon_ac_tweak_dk


Personligt ville jeg dog gerne snart se at MSI rystede posen lidt i forhold til design, da hele serien minder utrolig meget om hinanden. Jeg ved udmærket godt der kan bære præg af antallet af bundkort vi får gennem fra deres Gaming Pro Carbon serien, så det vil jeg ikke lade gå ud over den endelige karakter, da det vist bare er et luksusproblem i sidste ende.

 

X470 Gaming Pro Carbon fra MSI, kommer med en god række features og yder godt, men har et par mindre mangler, som fx fraværet af en intern USB 3.1 Type C tilslutning, hvilket undrer mig lidt. Så en endelig karakter på 8 for et bundkort, der klare opgaven solidt, men uden at skille sig nævneværdigt ud fra konkurrencen på markedet. 

 

Godt:

  • Gode features
  • Solid performance
  • Bunker af RGB muligheder

 

Skidt: 

  • Ingen intern USB 3.1 Type C tilslutning
MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features
8/ 101 kommentarer
Fragman . 17. Aug 18, 17:35
vil man have glitter så tag bare MSIen, har man ikke råd, så snup et AsRock og vil man have et ordentligt så snup ASUS.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

Resident Evil 2 Remake

Fra en af de mest anerkendte og prestigefyldte franchises, kommer Capcom med et remake fra et af deres mest populære

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere

Ny AOC CQ32G1 gaming skærm understøtter FreeSync og Gsync

AOC har introduceret en ny 31,5 tommer gaming monitor med en opløsning på 2560 x 1440, refresh rate på 1 ms, 1
Læs Mere

Billeder af emballagen til NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti lækket

Sammen med billeder af emballagen til kommende custom version af NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, er også specifika
Læs Mere

Battlefield 5 frigiver en 12 februar opdatering, som bringer DLSS support med sig

DICE har frigivet informationerne på deres full patch release notes til Battlefield 5 og en 12 februar opdater
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.