TEST: MSI GT80 Titan SLI

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Skrevet af Michael Hermansen den 25. Mar 2015. Testen er vist 10838 gange.
Flere tests i kategorien Bærbar


Del med dine venner

     


MSI behøver vi vist ikke give nogen væsentlig præsentation, men det fortjener GT80 Titan SLI derimod. En maskine som denne er noget udover det sædvanlige. To GTX 980m grafikkort i SLI, fire Kingston SSD'er i Super RAID og et mekanisk tastatur i en Notebook. Hvad er der ikke at elske ved denne gaming maskine?

 

 

 

De tekniske specifikationer:

 • Marketing Name: GT80 Titan SLI-001
 • OS: Windows 8.1
 • CPU: Intel® Core™ i7-4720QM
 • Chipset: Intel® HM87
 • Cache: 6MB
 • Color: Aluminum look-alike Black
 • Screen Size: 18.4" Full HD Wide View Anti-Reflective
 • GPU: Dual NVIDIA® GeForce® GTX 980M SLI
 • Video Memory: 16GB GDDR5 (8GB each)
 • Keyboard: SteelSeries Mechanical Cherry MX Brown Switch Red Backlit
 • Audio: Sound Blaster Cinema 2
 • Speaker: Dynaudio Premium Speakers w/ Subwoofer
 • Memory: 16GB DDR3L 1600MHz
 • HDD Capacity: 4* Kingston SSDNow 128 GB @ RAID 0 + 1TB HDD (7200RPM)
 • Optical Drive Type: Blu-ray Disc Burner
 • LAN: Killer™ E2200 Game Networking
 • WLAN: Killer™ N1525 Wireless-AC
 • Bluetooth: Yes 4.0
 • Video Port: HDMI 1.4 x 1, mDP x 2
 • AC Power Adaptor: Output: 19 V DC, 330W Input: 240V AC, 50/60Hz
 • Dimension: 45 cm (L) x 33 cm (W) x 4,9 cm (H)
 • Weight: 4,5 kg
 • 2 Years Limited Warranty (Includes 1 Year Global Warranty)

 

Producentens egne pointers på GT80 Titan omhandler

 

Med tankerne på fremsendte laptop er en desktop replacement, så er der tale om ganske heftige highlights.

 

Se vores videopræsentation af MSI GT80 Titan SLI herunder.

 

 

I videoen omtaler jeg blandt andet, at maskinen kommer med 1 TB SSD bestående af 4 * 256 GB i RAID 0. Det har imidlertidigt vist sig at være 4* 128 GB SSD i RAID 0. Og tastaturet er med brune Cherry MX switches. Ikke røde.

 

MSI, har også fremvist GT80 Titan på deres egen YouTube kanal.

 

 

Find din næste bærbar hos Pricerunner.dk

 

 

Med den indledende præsentation på plads kan vi nu begynde så småt at pakke sagerne ud og gennemgå GT80 Titan SLI. Jeg undlader at fremvise bundlet i billederne, da jeg allerede har gennemgået den del i videoen.

 

tweak_dk_msi_gt80_titan_sli_01

 

Her ser I maskinen direkte ud af kassen, og jeg kan da lige informere jer om, at det ikke er nogen let sag. Med batteriet installeret vejer den hele 4,5 kilo. Strømforsyningen vejer også godt på den gode side af 1 kilo, og tilsammen vil jeg skyde dem til at veje mellem 5,5 og 6 kilo. Designet er sort og rødt i bedste MSI Gaming stil. Plastikken er lavet i et børstet aluminiumslook og desværre ikke i rigtig aluminium. Det kan dog måske også være et strategisk valg i forhold til varmeafledning. Så jeg vil ikke lade det påvirke scoren.

 

 

På toppen af MSI GT80 Titan SLI finder vi et Gaming Dragon logo, som ved brugen er LED oplyst. På bagsiden har vi en HDMI 1.4 udgang samt to mDisplayPort udgange. Alle tre udgange kan drive hver sin 4K skærm, og med to GTX 980m kort burde det være en mulighed. Desværre er det ikke noget, vi kan teste her i dag, da Tweak.dk ikke lige ejer 4K skærme. På den ene side finder vi intet andet end to USB3.0 porte, som jeg har valgt ikke at illustrere. Den anden side er mere interessant, da vi her finder et optisk Blu-Ray brænder drev, kortlæser, tre USB3.0 porte og minijack stik til headset og mikrofon. Det sidste, som vi finder her, er en optisk lydudgang. Ikke ligefrem

 

 

På undersiden finder vi et stort indsugningsareal, og som nævnt i videoen har MSI tænkt over airflowet ved at placere tre helt flade fødder nederst mod brugeren, mens de har lavet tre hævede fødder bagerst for at hæve computeren op omkring indsugningsområdet. Vi finder også her .1 subwooferen til DynAudio lydsystemet.

 

 

Lige lidt præsentationsbilleder så I kan se, hvordan maskineriet tager sig ud, når det kommer ud af kassen. Det sorte aluminiumslook er meget naturtro, og man skal rent faktisk hen og røre ved det, før man finder ud af, at det dog kun er plastik. Skærmen er meget stor (18,4"), hvilket i kombination med den høje vægt også fortæller mig, at denne maskine egentlig er skabt med henblik på at lave en maskine, som er nemmere at slæbe med til LAN parties end en stationær. Der er tale om en antireflective Full HD skærm, der leverer et rigtig godt billede. Skærmen har minimal til ingen bleeding, og sort i billederne fremstår rigtig godt. Ofte oplever man, at skærme kan levere sort som nærmest værende gråt, eller det der er værre. Betragtningsvinklen er superlækker, og man kan faktisk kigge på skærmen fra positioner, som man aldrig ville placere sig selv i. 

 

MSI har installeret alle de varme komponenter tættest ved skærmen og flyttet tastaturet længere ned, så man under spiltiden faktisk ikke er i nærheden af dem. Det betyder også, at man ikke skal døje med varme hænder/håndled under lange gaming perioder. Varmeudblæsningen foregår i siderne og bagud, hvorfor den varme luft aldrig kommer ned til brugeren. Med andre ord kan man som sådan godt sidde med den i sofaen, men man skal dog være opmærksom på, at den netop tager luften ind nedefra. En ting, som jeg godt kunne have tænkt mig, er en håndledsstøtte. Oftest ligger man sine håndled på maskinens nederste del for at kunne nå tastaturet. Den del har MSI fjernet for at undgå varme håndled, men til gengæld sidder man med sine hænder på en lidt træls måde, fordi maskinen er så høj, som den er.

 

Hængslerne i skærmen er rigtig godt udførte. Låget kan åbnes og lukkes helt frit, uden jeg på nogen måde skal have fat i maskinen for at undgå, at den vipper op. Det kan selvfølgelig også hænge sammen med, at maskindelen vejer så meget mere end skærmen, så hænglerne skulle være virkelig ringe, hvis den på nogen måde skulle risikere at vippe med op. Men da modstanden er meget lille, uden at skærmen selvfølgelig kan åbne utilsigtet, kan jeg næppe forestille mig, at det er tilfældet.

 

tweak_dk_msi_gt80_titan_sli_09

 

Midt på computeren over tastaturet finder vi et stort Gaming Dragon logo i plastikken. Over dragen har vi et finthullet mesh med fire højttalere inde bagved, der sammen med .1 subwooferen i bunden udgør DynAudio 4.1 lydsystemet. Under skærmen finder vi et tilpas stort MSI logo i krom.

En lille note er, at der bag den brede plade også gemmer sig muligheden for tilgang til de indvendige herligeder, hvis du, tiltrods for de vilde specifikationer, fik lyst til f.eks at opgradere SSD, harddisken, RAM, eller drevet. MSI klader det for "Easy Upgradable" Dermed kan GT80 faktisk have sin egen "fremtidssikring" til kommende teknologier. Det er ganske godt tænkt, som man også så på deres GT72. For at fjerne toppen, skal du kun fjerne 2 skruer i bunden, enkelt.

 

Skal jeg snakke ligeud af posen, og det skal jeg jo, så er jeg faktisk ikke udpræget stor fan af DynAudio lydsystemet. Især Windows systemlyde, og her tænker jeg især notifikationslyden, hvor der er lydspikes, lød ikke ret godt i højttalerne. De forvrængede til trods for, at lyden var skruet ned til cirka 75%, og her havde jeg nok forventet meget mere af nogle højttalere, der bliver promoveret som værende noget specielt.

 

Derimod fungerer lyden rigtig godt, når man spiller, så længe der ikke kommer nogle meget lyde, der laver især diskant spikes, da det er disse, som får højttalerne til at forvrænge. Den lille subwoofer giver en fin dybde i lydbilledet, mens de fire højttaler i fronten giver en minimal form for surround oplevelse uden på nogen måde at kunne hamle op med rigtige surround headsets eller surround lydsystemer. 

 

 

MSI er heller ikke kede af at reklamere med, at GT80 Titan SLI kommer med et DynAudio lydsystem. De har nemlig sat i DynAudio logo på i venstre side af meshet, der skjuler de fire højttalere. Over mousepadden finder vi fire knapper. Fra venstre er den første til at sætte blæserne på maksimal RPM, også kan man virkelig høre dem. Faktisk målte jeg maks dB(A) til at være på 61 dB fra min position foran maskinen. Knappen i midten med teksten "GPU" kan bruges til at tvinge computeren til at skifte mellem det indbyggede grafikkort og de to GTX 980m kort. En ret smart funktion, hvis man blot skal bruge maskinen til at se film på en dag. Eller bare sidde og skrive sin skoleopgave. Så er der vist ingen grund til at fodre to styk GTX 980m grafikkort med en masse strøm. Slutteligt har vi tænd og sluk knappen.

 

 

MSI GT80 Titan SLI har et meget specielt tastatur, der er udviklet af SteelSeries. Rent faktisk er netop denne Notebook verdens første Notebook med et mekanisk tastatur. SteelSeries har leveret os rigtig mange fede tastaturer og andre periferaler gennem mange år, så det glæder mig uendelig meget at se, at MSI netop har valgt denne producent til at levere tastaturdelen.

 

 

 

Tasterne er leveret af Cherry, og der er i denne omgang tale om brune MX switches. De brune taster kommer med meget lidt modstand og lavt støjniveau. Tasterne er ultralækre at skrive på, og vi er allerede helt vilde med det. SteelSeries har indfriet alle forventninger op til flere gange allerede.

 

 

 

Tasterne er som sagt baggrundsbelyste med rød LED farve. Baggrundsbelysningen kan ikke skiftes. Ved et tryk i øverste venstre hjørne af mousepadden forvandles den meget pludseligt til en nummerisk tastatur, og tilslutter man så en ekstern mus, har man en maskine, der også kan bruges til kontoropgaver. Faktisk sender MSI en lille kasse med indei selve kassen til maskinen, hvor du får nogle unikke lidt taster, som kan erstatte de standard W, D, S og A med "guld" metallic knapper, så tastaturet skiller sig endnu mere ud, end det allerede gør.

 

tweak_dk_killer

 

I MSI GT80 Titan SLI har vi både Killer E2200 Wi-Fi- og netværkschip. Killer chippen skiller sig ud fra almindelige netværkschips ved at være decideret segmenteret til gameren. Men Killer softwaren aktiveret kan computeren nemlig selv ved hjælp af omtalte software dirigere trafikken på computeren, så ens gaming bliver prioriteret højere end andre processer som for eksempel data download. Altså er vi automatisk sikret den absolut mindste latency, da netværket ikke bliver presset af andre ting. Først får spillet al den båndbredde, som det skal bruge, og derefter tildeles resten til de resterende opgaver. Et klart drømmescenarie for enhver gamer med hang til at vinde.

Nu hvor maskinen er blevet præsenteret fra ende til anden, skal vi på den kommende side have kigget på nogle benchmarks.


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Uncharted: The Lost Legacy til PlayStation 4

PlayStation har haft et vanvittigt line-up af spil i år, og det forsætter den 23. august. Et af årets me

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM520

Igår sendte vi en test af Cooler Master ved navn MM530 på scenen, og nu er vi klar med en test af Cooler

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM530

NDA lampen lyser grøn, og vi kan præsentere nyeste skud på stammen fra Cooler Master i form af MasterMo

Læs Mere

ASUS ROG Maximus IX Code Z270

ASUS har med deres Republic of Gamers serie af produkter længe været med i toppen af gaming segmentet. I dag t

Læs Mere

HTC U11: Giv din smartphone et klem

Vi løfter i dag sløret for vores nyeste mobiltest, nemlig testen af HTC’s nyeste topmodel, HTC U11. De

Læs Mere

ASUS VG245H 24" Gamerskærm

I dag skal vi kigge på endnu en 24” skærm fra ASUS med det som sædvanlige lettere kryptiske navn V

Læs Mere

AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?

Ventetiden har været lang, og AMD og bunker af medier inkl. Tweak.dk, har længe omtalt dnt nye Vega familie af

Læs Mere

Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner

Vi skal i denne test hilse på en ny producent her på Tweak.dk. Navnet er Jays, som kommer fra det svenske og l

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Horizon Automotive Camera - Nyhed fra Waylens

Det har aldrig været så populært, som det er i dag at køre bil. Det har Waylens nu valgt at drage fordel af.
Læs Mere

Samsung præsenterer ny gaming-skærm

Det er altid populært at præsentere nye gaming-produkter ved Gamescom. Anderledes står det ikke til i år.
Læs Mere

Pressemeddelse: GIGABYTE gør klar til Gamescom 2017

Porten til dette års Gamescom blæses snart op, og producenterne gør klar til at fremvise et hav af nye produkt
Læs Mere

AT&T lancerer ny tablet

Primetime Tablet er den nyeste tablet fra AT&T, og der er i den grad noget at glæde sig til. Den bliver tilgæn
Læs Mere

FaZe Clan skriver med svensker

Det er i den grad meldt nye tider på FaZe Clan, der igen har formået at forstærke sig med et stort CS:GO-navn.
Læs Mere

Stranger Things udvides med en tredje sæson

Vi venter stadig med spænding på anden sæson af Stranger Things, men allerede nu ved vi, at der også kommer en
Læs Mere

Samsung på vej med opdateret version af Notebook 9

Hvis du har været glad for Samsungs Notebook 9 laptop, bliver du med garanti lykkelig for dens efterfølger.
Læs Mere

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series grafikkort klar i starten af næste måned.

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series er præsenteret af producenten, og vi venter bare på de lander i butikkern
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.