TEST: MSI GS73 7RF Stealth Pro

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Forhandles hos: .
Skrevet af Kenneth Johansen den 15. May 2017. Testen er vist 6801 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Bærbar


Del med dine venner

     


Når det kommer til valg af bærbar, så er der mange aspekter, man skal tage med i beslutningen. Det samme gælder naturligvis, når man står overfor valg af ny computer, men det mobile segment skiller sig alligevel mere ud, da man på en laptop ikke bare skifter komponenterne ud, som man gør på en alm. computer. Derfor er der helt klart nogle beslutninger der skal tages, inden man slår til.

 

De tanker man skal have med sig, når jagten på ny laptop er gået ind, er helt klart hvad den skal bruges til. Der er immervæk stor forskel på, om den skal bruges til Office brug, og Internet-surfing, eller fullblown gaming af krævende spil. Her skal du, især hvis du er lidt uøvet på denne front, være opmærksom på, om maskinen du kigger på, har Discrete/Dedicated GPU eller Integrated/integreret GPU. Uden at gå ned på for teknisk et niveau, så benytter sidstnævnte sig af systemets ressourcer, hvor en laptop med discret GPU, har sin egen at trække på, og dermed ofte langt mere kraftfuld mht. ydelse.

 

Fordele med laptops og dedicated GPU:

- Langt bedre performance vs. integreret, som især vil afspejles i krævende applikationer som gaming.

- Generelt bedre håndtering af grafiske opgaver, videorendering m.v.

 

Ulemper med laptops og dedikeret GPU:

- Sluger normalt mere strøm, og dermed lavere batteritid
- Udvikler mere varme, som vil stille højere krav til køleløsningen i din bærbar, og dermed potentiel mere larm fra systemet.

- Koster ofte mere.

 

Fordele med laptops og integreret GPU:


- Ofte billigere priser
- Stiller lavere krav til resten af systemet, og dermed opnår man længere batteritider.
- Udvikler mindre varme, og dermed ofte en langt mere støjsvag laptops.
- Perfekt løsning til studie, Office brug, Internetsøgning, Netbank m.v.

 

Ulemper med laptops og integreret GPU:


- Meget begrænset til afvikling af krævende spil eller software
- Bruger systemets RAM, og dermed potential problemer med afvikling af mange programmer på samme tid.

 

Listen er længere end dette, men med disse i tankerne, bør du været sikret de mest basale aspekter inden for valg af laptop med discret vs. integreret grafikkort.

 

 

Noget andet er uden tvivl mobiliteten. Laptops kommer i et hav af forskellige udgaver. Alt fra en såkaldt slæbbar på 4kg+, som ofte er pumpet med vilde specifikationer, og så ned til en lille let sag, som er dejlig mobil, og dækker de daglige behov, og som er den perfekte partner til studiet med mange forelæsninger, eller den mobile partner, til et liv på landevejen som sælger m.v.

 

Batteritiden er også et område, som du bestemt skal have med i tanker. Lang battertid, er noget producenterne forsker meget i, og du som forbruger må have i tankerne, at desto kraftige komponenter din bærbar indeholder, destp dårligere er batteritiden ofte. Det er et område som du SKAL have med i tankerne, da det kan betyde en verden til forskel for dig i sidste ende. Er maskinen ofte placeret i husstanden, og dermed tæt på en stikkontakt, så er det selvfølgelig af mindre relevans. Er du tilgengæld ofte på farten, sidder til forelæsning m.v. så er batteritiden alfa og omega.

 

Så brug tid på på dette område!

 

Skærmen er også et område der er af betydning. Der er immervæk stor forskel på, om maskinene er indkøbt til 4K gaming, eller til at bruge Netbank på eller søge efter opskrifter til aftensmaden. Her er der stor forskel på, jhvilken skærm der passer til netop dine behov, og det samme gælder opløsningen/pixels på skærmen. Det er ofte en god fremgangsmetode, at prøve produktet du jagter inden køb, eller en laptop med samme opløsning, så vidt det nu er muligt. Du kan også vælge mellem glossy/skærm med genskin, som ofte får farverne til at fremstår super flot, men som tilgengæld er irriterende, når sollyset rammer den, eller en laptop med mat skærm. Sidstnævnte kan være en kærkommen følgesvend, når du gerne vil have et afdæmper billede på skærmen, som ikke gør du generes af reflektioner af udfrakommende lys. Dette er bestemt noget man skal afprøve inden beslutningen tages.

 

Listen er næsten uendelig, når det kommer til valg af laptops, og vi er nød til at begrænse os.

Det er dog vigtigt du har i tankerne, at LANGT hovedparten af bærbare ikke tilbyder man udskifter komponenterne i dem - sagt med et gran salt. De fleste laptops tilbyder muligheden for at tilføje eller skifte RAM og harddisk/SSD, men her stopper legen ofte også. Det er kun få, og kræver du er lidt teknisk, hvor du kan komme til at skifte CPU, grafikkort m.v., men det er langt de færrest, der overhovedet kommer dertil iden en ny maskine er indkøbt.

 

 

Den model vi skal se på i dag er MSI GS73 7RF Stealth Pro,for at det ikke skal blive for langt i spyttet så kalder jeg den bare for Stealth. De basale komponenter er ikke overvældende, men noget der uden tvivl trækker prisen er, er integrationen af en 4K skærm samt det faktum, at den er super let og mobil tiltrods for den er ret potent i kompomnents-delen. 

 

Jeg har kastet et kritisk blik på maskinen så spring forbi vores YouTube kanal og se hvad jeg fandt frem til, og om denne laptop lever op til et pebdret prisskilt på over 17.000 kroner.

 

Læs andre tests af bærbare HER

 

 

 

Specifikationer på MSI GS73 7RF Stealth Pro

 • Latest 7th Gen. Intel® Core™ i7 processor
 • Windows 10 Home / Windows 10 Pro
 • Latest GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5 with desktop level performance
 • 17.3" Full HD (1920x1080), 120 Hz Refresh Rate and 5ms response time panel (Optional)
 • 17.3" Full HD (1920x1080), IPS level panel (Optional)
 • 17.3" UHD (3840x2160), IPS level panel, 100% Adobe RGB (Optional)
 • Exclusive Cooler Boost Trinity Technology
 • The X Boost function from MSI technology supports faster storage access speed.
 • Dragon Center provides six functions to get a total control of your personal computer
 • WTFast free premium license for 2-month
 • NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 up to 2200MB/s speed(optional)
 • Thunderbolt™ 3 supporting 40Gbps ultra speed data transfer rate, 4K@60Hz monitor output, and portable
  charging power up to 5V/3A with USB Type-C universal plug
 • USB Type-C reversible plug
 • Exclusive SHIFT technology boosts performance under controlled noise & temperature
 • Nahimic 2 Sound Technology delivering 360⁰ immersive audio experience
 • True Color Technology for increased color contrast and greater image detail
 • Keyboard by Steelseries with full color backlighting
 • SteelSeries Engine 3 with GameSense to personalize your play style
 • Exclusive Silver Lining Printed keys
 • Killer DoubleShot Pro (Killer Gb LAN + Killer 802.11 a/c WiFi) with Smart Teaming
 • Upgraded Killer Gigabit LAN Controller with Advanced Stream Detect 2.0 and Killer Shield
 • Xsplit Gamecaster free premium license for 1 year
 • Matrix Display supporting 4K output up to 3 external monitors
 • Brushed-metal lid and aesthetics line design imprinted with MSI iconic Dragon Tatoo, unleashing the true dragon gaming soul


Med en tykkelse på kun 19.6 mm, og en samlet vægt på under to et halvt kilo, er det en ret transportabel sag vi har med at gøre. Hvis vi åbner den, afslører det i vores konfiguration en 17,3 tommers IPS skærm med 4K opløsning på 3840x2160. Den kan dog også fås med en 1920x1080 IPS skærm i både 60 og 120 Hz udgaver. Under den beskyttende microfiber-klud, finder vi et fuldt oplyst RGB LED tastatur i næsten fuld størrelse lavet i samarbejde med Steel Series, som bestemt er et plus på denne bærbar computer. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_keyboard


Det er værd at gemme kluden, for den ellers meget smukke skal i børstet aluminium, tager desværre ret let imod fedtede fingre, så kluden kan være nyttig til andet end bare at beskytte tastaturet.


Byggekvaliteten er lækker, og føles overvejende solid, selv om jeg synes der er lidt flere fleks i tingene omkring tastaturet, end jeg bryder mig om. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_back


Kigger vi ind i laptoppen, kommer den med en Intel core i7-7700HQ CPU, 16 GB RAM, en 512 GB NVMe SSD sammen med en 2TB harddisk og endeligt et Nvidia GTX1060 dedikeret grafikkort med 6GB RAM. I det hele taget en stærk kombination, pakket ind i en så relativt lille pakke og lækker visuelt design.


Jeg undrede mig dog en smule over kombinationen af en 4K skærm og et GTX 1060 kort, da 4K typisk er en lidt for stor mundfuld for et gtx1060 kort. IPS panelet med 100% sRGB understøttelse er afsindigt lækkert at se på og til webbrowsing, photoshop og lign, er det super lækkert at sidde me. Havde det været med gaming for øje, så ville udgaven med en 1920x1080 skærm måske være et bedre bud, for at kunne bruge tingene optimalt, og dermed også sænket prisen.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_side_io_left


På trods af den meget flade profil og lave vægt på bærbaren, er der ikke sparet på tilslutningsmulighederne. På den ene side får vi en kensington lås, et Killer LAN stik, SD kortlæser, tre USB 3.0 porte og lyd til headset og mikrofon. På den anden side får vi strømtilslutningen, mini display port, HDMI og så en USB Type C port med både USB 3.1 og Thunderbolt 3 som du kan bruge til både lynhurtige overførselshastigheder eller til at drive eksterne 4K skærme. Rosinen i pølseenden er en alm. USB 2.0 port.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_side_io_right


Ud over de ting er  MSI GS73 7RF Stealth Pro selvfølgelig også udstyret med 802.11ac Wi-Fi og bluetooth.


Tastaturet på MSI GS73 7RF Stealth Pro er fornuftigt og let at bruge og føles rart med et godt feedback og en modstand, der ikke fik det til at føles alt for blødt. Layoutet liger også så tæt op af et alm. fuld tastatur, at der stort set ikke var nogen tilvænning i forhold til mit alm. tastatur. Den flade profil på MSI GS73 7RF Stealth Pro betyder også, at der ikke er nogen høj kant man skal arbejde med, og det betyder at den var behageligt at sidde ved selv i længere perioder. Her kommer samarbejdet med SteelSeries helt klart ind på scenen som et stort plus.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_front


Lyden forsynes af fire 2watts højtalere og en 3 watts sub, som gør et nogenlunde fornuftigt job systemets størrelse taget i betragtning. Man får brugbar lyd til sin musik og sine spil, men bliver bestemt ikke blæst ud af stolen. Heldigvis er MSI GS73 7RF Stealth Pro dog stort set lydløs bortset fra en svag summen ved alm. desktop brug.


Under full load, er det naturligvis lidt en anden sag, men igen størrelsen taget i betragtning så er det ikke overvældende meget larm der kommer fra dyret, og på ingenmåde generende.


Konklusion:


MSI GS73 7RF Stealth Pro er et kraftigt system, klemt ned i en lille og stadig ret mobil pakke. Som sagt synes jeg, at 4K skærmen er lidt for stor en mundfuld for et GTX1060 kort. Heldigvis er der mulighed for at købe maskinen med en skærm med 1920x1080 opløsning, i enten 60 eller 120 Hz udgaver. Det giver i min verden en del mere mening, specielt hvis man sigter efter at bruge maskinen til gaming. Benchmark resultaterne viste klart at 1920x1080 var sweetspot i forhold til gaming ydelse. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop


IPS panelet i skræmen er dog en forbandet smuk sag at se på, og giver sprøde og lækre billeder og parret sammen med den stærke hardware i maskinen, er man god udstyret til at klare de fleste udfordringer. Man skal bare ikke regne med at kunne gøre det ret lang tid af gangen, når man er væk fra en stikkontakt men med den her type hardware så er det forventeligt.

 

Vi er ret godt tilfreds med fremsendte laptop, og kan med ro i sindet sende den retur med en velfortjent award og en score på 8. 


Godt:

 • Smuk IPS panel
 • Lækkert tastatur
 • God gaming ydelse i 1920x1080


Knap så godt:

 • GTX1060 for svagt til 4K gaming i andet end low settings.
 • Meget begrænset batteritid


Conclusion:


MSI GS73 7RF Stealth Pro is a powerfull system in a relatively small and still portable package. I think the 4K monitor is too big of a mouthful for the GTX1060. It is however possible to buy the Stealth with a 1920x1080 monitor in either a 60 or 120 Hz models. This makes more sense as I see at especially if you aim at using the computer for gaming. The benchmarks results showed that 1920x1080 was the sweetspot for gaming.


The IPS panel was however gorgeous to look at with crips colors and nice picture quality and paired with the strong hardware you’re well equipped to handle most challenges. Just don’t expect to be able to do itfor long if you are away from a wall plug but with this kind of hardware that’s to be expected.

 

We're quite satisfied with overall performance and it deserves a score of 8 and a great Product Award

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_webcam

 

Good:

 • Beutifull IPS panel monitor
 • Really nice keyboard
 • Good performance at 1920x1080 gaming


Not so good:

 • GTX1060 is weak at 4K gaming at anything but low settings
 • Very limited battery life
MSI GS73 7RF Stealth Pro MSI GS73 7RF Stealth Pro
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

ASRock Fatal1ty X299 Gaming K6

ASRock er tilbage på Tweak.dk testbænken, og denne gang er det med deres Fatal1ty X299 Gaming K6 bundkort. Et

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere

Cooler Master CK550 og CK552 Gateron baseret mekaniske keyboards

Som opfølgning på gårsdagens nyhed om Cooler Master CK620 RGB trådløse mekaniske keyboards, melder Cooler Mast
Læs Mere

Indbydende 22 minutters gameplay fra Overkill's The Walking Dead

r du til zombie-spil, så vil du finde glæde af den nye trailer fra Polygon, som viser 22 minutters gameplay fr
Læs Mere

Nyt mindre PUBG Sanhok map frigives fredag

For at vække appetitten forud for release af det nye PUBG Sanhok map, som søsættes fra 22 juni 2018, har udvik
Læs Mere

Radeon Pro Vega 20 spottet i AOTS benchmark database

Radeon Pro Vega 20 kraver uden tvivl tættere på et officielt release, og siden de første informationer om Rade
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.