TEST: MSI GS73 7RF Stealth Pro

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Forhandles hos: .
Skrevet af Kenneth Johansen den 15. May 2017. Testen er vist 4615 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Bærbar


Del med dine venner

     


Når det kommer til valg af bærbar, så er der mange aspekter, man skal tage med i beslutningen. Det samme gælder naturligvis, når man står overfor valg af ny computer, men det mobile segment skiller sig alligevel mere ud, da man på en laptop ikke bare skifter komponenterne ud, som man gør på en alm. computer. Derfor er der helt klart nogle beslutninger der skal tages, inden man slår til.

 

De tanker man skal have med sig, når jagten på ny laptop er gået ind, er helt klart hvad den skal bruges til. Der er immervæk stor forskel på, om den skal bruges til Office brug, og Internet-surfing, eller fullblown gaming af krævende spil. Her skal du, især hvis du er lidt uøvet på denne front, være opmærksom på, om maskinen du kigger på, har Discrete/Dedicated GPU eller Integrated/integreret GPU. Uden at gå ned på for teknisk et niveau, så benytter sidstnævnte sig af systemets ressourcer, hvor en laptop med discret GPU, har sin egen at trække på, og dermed ofte langt mere kraftfuld mht. ydelse.

 

Fordele med laptops og dedicated GPU:

- Langt bedre performance vs. integreret, som især vil afspejles i krævende applikationer som gaming.

- Generelt bedre håndtering af grafiske opgaver, videorendering m.v.

 

Ulemper med laptops og dedikeret GPU:

- Sluger normalt mere strøm, og dermed lavere batteritid
- Udvikler mere varme, som vil stille højere krav til køleløsningen i din bærbar, og dermed potentiel mere larm fra systemet.

- Koster ofte mere.

 

Fordele med laptops og integreret GPU:


- Ofte billigere priser
- Stiller lavere krav til resten af systemet, og dermed opnår man længere batteritider.
- Udvikler mindre varme, og dermed ofte en langt mere støjsvag laptops.
- Perfekt løsning til studie, Office brug, Internetsøgning, Netbank m.v.

 

Ulemper med laptops og integreret GPU:


- Meget begrænset til afvikling af krævende spil eller software
- Bruger systemets RAM, og dermed potential problemer med afvikling af mange programmer på samme tid.

 

Listen er længere end dette, men med disse i tankerne, bør du været sikret de mest basale aspekter inden for valg af laptop med discret vs. integreret grafikkort.

 

 

Noget andet er uden tvivl mobiliteten. Laptops kommer i et hav af forskellige udgaver. Alt fra en såkaldt slæbbar på 4kg+, som ofte er pumpet med vilde specifikationer, og så ned til en lille let sag, som er dejlig mobil, og dækker de daglige behov, og som er den perfekte partner til studiet med mange forelæsninger, eller den mobile partner, til et liv på landevejen som sælger m.v.

 

Batteritiden er også et område, som du bestemt skal have med i tanker. Lang battertid, er noget producenterne forsker meget i, og du som forbruger må have i tankerne, at desto kraftige komponenter din bærbar indeholder, destp dårligere er batteritiden ofte. Det er et område som du SKAL have med i tankerne, da det kan betyde en verden til forskel for dig i sidste ende. Er maskinen ofte placeret i husstanden, og dermed tæt på en stikkontakt, så er det selvfølgelig af mindre relevans. Er du tilgengæld ofte på farten, sidder til forelæsning m.v. så er batteritiden alfa og omega.

 

Så brug tid på på dette område!

 

Skærmen er også et område der er af betydning. Der er immervæk stor forskel på, om maskinene er indkøbt til 4K gaming, eller til at bruge Netbank på eller søge efter opskrifter til aftensmaden. Her er der stor forskel på, jhvilken skærm der passer til netop dine behov, og det samme gælder opløsningen/pixels på skærmen. Det er ofte en god fremgangsmetode, at prøve produktet du jagter inden køb, eller en laptop med samme opløsning, så vidt det nu er muligt. Du kan også vælge mellem glossy/skærm med genskin, som ofte får farverne til at fremstår super flot, men som tilgengæld er irriterende, når sollyset rammer den, eller en laptop med mat skærm. Sidstnævnte kan være en kærkommen følgesvend, når du gerne vil have et afdæmper billede på skærmen, som ikke gør du generes af reflektioner af udfrakommende lys. Dette er bestemt noget man skal afprøve inden beslutningen tages.

 

Listen er næsten uendelig, når det kommer til valg af laptops, og vi er nød til at begrænse os.

Det er dog vigtigt du har i tankerne, at LANGT hovedparten af bærbare ikke tilbyder man udskifter komponenterne i dem - sagt med et gran salt. De fleste laptops tilbyder muligheden for at tilføje eller skifte RAM og harddisk/SSD, men her stopper legen ofte også. Det er kun få, og kræver du er lidt teknisk, hvor du kan komme til at skifte CPU, grafikkort m.v., men det er langt de færrest, der overhovedet kommer dertil iden en ny maskine er indkøbt.

 

 

Den model vi skal se på i dag er MSI GS73 7RF Stealth Pro,for at det ikke skal blive for langt i spyttet så kalder jeg den bare for Stealth. De basale komponenter er ikke overvældende, men noget der uden tvivl trækker prisen er, er integrationen af en 4K skærm samt det faktum, at den er super let og mobil tiltrods for den er ret potent i kompomnents-delen. 

 

Jeg har kastet et kritisk blik på maskinen så spring forbi vores YouTube kanal og se hvad jeg fandt frem til, og om denne laptop lever op til et pebdret prisskilt på over 17.000 kroner.

 

Læs andre tests af bærbare HER

 

 

 

Specifikationer på MSI GS73 7RF Stealth Pro

 • Latest 7th Gen. Intel® Core™ i7 processor
 • Windows 10 Home / Windows 10 Pro
 • Latest GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5 with desktop level performance
 • 17.3" Full HD (1920x1080), 120 Hz Refresh Rate and 5ms response time panel (Optional)
 • 17.3" Full HD (1920x1080), IPS level panel (Optional)
 • 17.3" UHD (3840x2160), IPS level panel, 100% Adobe RGB (Optional)
 • Exclusive Cooler Boost Trinity Technology
 • The X Boost function from MSI technology supports faster storage access speed.
 • Dragon Center provides six functions to get a total control of your personal computer
 • WTFast free premium license for 2-month
 • NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 up to 2200MB/s speed(optional)
 • Thunderbolt™ 3 supporting 40Gbps ultra speed data transfer rate, 4K@60Hz monitor output, and portable
  charging power up to 5V/3A with USB Type-C universal plug
 • USB Type-C reversible plug
 • Exclusive SHIFT technology boosts performance under controlled noise & temperature
 • Nahimic 2 Sound Technology delivering 360⁰ immersive audio experience
 • True Color Technology for increased color contrast and greater image detail
 • Keyboard by Steelseries with full color backlighting
 • SteelSeries Engine 3 with GameSense to personalize your play style
 • Exclusive Silver Lining Printed keys
 • Killer DoubleShot Pro (Killer Gb LAN + Killer 802.11 a/c WiFi) with Smart Teaming
 • Upgraded Killer Gigabit LAN Controller with Advanced Stream Detect 2.0 and Killer Shield
 • Xsplit Gamecaster free premium license for 1 year
 • Matrix Display supporting 4K output up to 3 external monitors
 • Brushed-metal lid and aesthetics line design imprinted with MSI iconic Dragon Tatoo, unleashing the true dragon gaming soul


Med en tykkelse på kun 19.6 mm, og en samlet vægt på under to et halvt kilo, er det en ret transportabel sag vi har med at gøre. Hvis vi åbner den, afslører det i vores konfiguration en 17,3 tommers IPS skærm med 4K opløsning på 3840x2160. Den kan dog også fås med en 1920x1080 IPS skærm i både 60 og 120 Hz udgaver. Under den beskyttende microfiber-klud, finder vi et fuldt oplyst RGB LED tastatur i næsten fuld størrelse lavet i samarbejde med Steel Series, som bestemt er et plus på denne bærbar computer. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_keyboard


Det er værd at gemme kluden, for den ellers meget smukke skal i børstet aluminium, tager desværre ret let imod fedtede fingre, så kluden kan være nyttig til andet end bare at beskytte tastaturet.


Byggekvaliteten er lækker, og føles overvejende solid, selv om jeg synes der er lidt flere fleks i tingene omkring tastaturet, end jeg bryder mig om. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_back


Kigger vi ind i laptoppen, kommer den med en Intel core i7-7700HQ CPU, 16 GB RAM, en 512 GB NVMe SSD sammen med en 2TB harddisk og endeligt et Nvidia GTX1060 dedikeret grafikkort med 6GB RAM. I det hele taget en stærk kombination, pakket ind i en så relativt lille pakke og lækker visuelt design.


Jeg undrede mig dog en smule over kombinationen af en 4K skærm og et GTX 1060 kort, da 4K typisk er en lidt for stor mundfuld for et gtx1060 kort. IPS panelet med 100% sRGB understøttelse er afsindigt lækkert at se på og til webbrowsing, photoshop og lign, er det super lækkert at sidde me. Havde det været med gaming for øje, så ville udgaven med en 1920x1080 skærm måske være et bedre bud, for at kunne bruge tingene optimalt, og dermed også sænket prisen.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_side_io_left


På trods af den meget flade profil og lave vægt på bærbaren, er der ikke sparet på tilslutningsmulighederne. På den ene side får vi en kensington lås, et Killer LAN stik, SD kortlæser, tre USB 3.0 porte og lyd til headset og mikrofon. På den anden side får vi strømtilslutningen, mini display port, HDMI og så en USB Type C port med både USB 3.1 og Thunderbolt 3 som du kan bruge til både lynhurtige overførselshastigheder eller til at drive eksterne 4K skærme. Rosinen i pølseenden er en alm. USB 2.0 port.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_side_io_right


Ud over de ting er  MSI GS73 7RF Stealth Pro selvfølgelig også udstyret med 802.11ac Wi-Fi og bluetooth.


Tastaturet på MSI GS73 7RF Stealth Pro er fornuftigt og let at bruge og føles rart med et godt feedback og en modstand, der ikke fik det til at føles alt for blødt. Layoutet liger også så tæt op af et alm. fuld tastatur, at der stort set ikke var nogen tilvænning i forhold til mit alm. tastatur. Den flade profil på MSI GS73 7RF Stealth Pro betyder også, at der ikke er nogen høj kant man skal arbejde med, og det betyder at den var behageligt at sidde ved selv i længere perioder. Her kommer samarbejdet med SteelSeries helt klart ind på scenen som et stort plus.

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_front


Lyden forsynes af fire 2watts højtalere og en 3 watts sub, som gør et nogenlunde fornuftigt job systemets størrelse taget i betragtning. Man får brugbar lyd til sin musik og sine spil, men bliver bestemt ikke blæst ud af stolen. Heldigvis er MSI GS73 7RF Stealth Pro dog stort set lydløs bortset fra en svag summen ved alm. desktop brug.


Under full load, er det naturligvis lidt en anden sag, men igen størrelsen taget i betragtning så er det ikke overvældende meget larm der kommer fra dyret, og på ingenmåde generende.


Konklusion:


MSI GS73 7RF Stealth Pro er et kraftigt system, klemt ned i en lille og stadig ret mobil pakke. Som sagt synes jeg, at 4K skærmen er lidt for stor en mundfuld for et GTX1060 kort. Heldigvis er der mulighed for at købe maskinen med en skærm med 1920x1080 opløsning, i enten 60 eller 120 Hz udgaver. Det giver i min verden en del mere mening, specielt hvis man sigter efter at bruge maskinen til gaming. Benchmark resultaterne viste klart at 1920x1080 var sweetspot i forhold til gaming ydelse. 

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop


IPS panelet i skræmen er dog en forbandet smuk sag at se på, og giver sprøde og lækre billeder og parret sammen med den stærke hardware i maskinen, er man god udstyret til at klare de fleste udfordringer. Man skal bare ikke regne med at kunne gøre det ret lang tid af gangen, når man er væk fra en stikkontakt men med den her type hardware så er det forventeligt.

 

Vi er ret godt tilfreds med fremsendte laptop, og kan med ro i sindet sende den retur med en velfortjent award og en score på 8. 


Godt:

 • Smuk IPS panel
 • Lækkert tastatur
 • God gaming ydelse i 1920x1080


Knap så godt:

 • GTX1060 for svagt til 4K gaming i andet end low settings.
 • Meget begrænset batteritid


Conclusion:


MSI GS73 7RF Stealth Pro is a powerfull system in a relatively small and still portable package. I think the 4K monitor is too big of a mouthful for the GTX1060. It is however possible to buy the Stealth with a 1920x1080 monitor in either a 60 or 120 Hz models. This makes more sense as I see at especially if you aim at using the computer for gaming. The benchmarks results showed that 1920x1080 was the sweetspot for gaming.


The IPS panel was however gorgeous to look at with crips colors and nice picture quality and paired with the strong hardware you’re well equipped to handle most challenges. Just don’t expect to be able to do itfor long if you are away from a wall plug but with this kind of hardware that’s to be expected.

 

We're quite satisfied with overall performance and it deserves a score of 8 and a great Product Award

 

msi_gs73_7frf_stealth_pro_gaming_laptop_webcam

 

Good:

 • Beutifull IPS panel monitor
 • Really nice keyboard
 • Good performance at 1920x1080 gaming


Not so good:

 • GTX1060 is weak at 4K gaming at anything but low settings
 • Very limited battery life


MSI GS73 7RF Stealth Pro MSI GS73 7RF Stealth Pro
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Sennheiser GSP 350 gaming headset

Vi skal i dagens test have besøg af Sennheiser GSP 350, som er storebroderen til vores tidligere testede GSP 3

Læs Mere

ASUS ROG Crosshair VI Extreme

Bundkortmarkedet bugner af nye produkter fra alle producenter, og ASUS har aldrig været

Læs Mere

Enermax LiqTech TR4 360 MM

Vi har allerede hilst på de nye monster processorer fra AMD, men hvad med køling til dem? Det er netop hvad d

Læs Mere

Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet

2017 blev og er stadig året for RGB lys og hærdet glas i computer kabinetter. Først var det kun i de dy

Læs Mere

Shuttle DS77U barebone PC

Shuttle har i år opdateret deres XPC serie af små computere med den nye Kaby Lake arkitektur. Shuttle er synon

Læs Mere

HyperX - Alloy Elite - HyperX opdaterer deres gaming tastatur

Sidste år så vi HyperX gøre deres indtog på markedet for gaming tastaturer med deres Alloy FPS ga

Læs Mere

ASUS Zenith Extreme X399

Igår bragte vi jer det første danske review af AMD's ThreadRipper 1920X processor. Nu er tiden kommet til at

Læs Mere

AMD Ryzen ThreadRipper 1920X

Når det kommer til processorer i HEDT segmentet også kendt som High-end Desktop, har Intel sat solidt på

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intel Core i9-7980XE rammer 6.1 GHz!

Med LN2 køling er der virkelig mulighed for at presse de nye og hidsige processorer til det alleryderste, og d
Læs Mere

MSI Afterburner får mulighed for plugins

MSI Afterburner får mulighed for plugins via en opdatering fra Alexey Nicolaychuk. Video viser en del af de ny
Læs Mere

Unboxning videoer af Intel Z370 bundkort dukket op

Unboxning af Intel Z370 bundkort dukket op på en række videoer, som viser lidt af de herligheder som er på vej
Læs Mere

SteelSeries Rival 110 gaming mus annonceret med en TrueMove1 sensor

SteelSeries Rival 110 gamermus annonceret med en TrueMove1 sensor. En budgetvenlig gaming mus fra SteelSeries,
Læs Mere

Intel præsenterer deres 8th Gen Intel Core processor familie til desktops

Intel annoncerer officielt deres 8th generation af processorer henvendt til desktops. Dermed byder de op til h
Læs Mere

EVGA og K|NGP|N sætter ny verdensrekord

EVGA og K|NGP|N sætter ny verdensrekord på et setup bestående af EVGA hardware og nyeste Intel Core i9 7980XE
Læs Mere

[Mekaniske kontakter] - Hvilke skal jeg vælge?

I denne artikel kigger vi nærmere på de mest gængse kontakter på markedet, og sammenligner dem. Hvad er forsk
Læs Mere

G.Skill AMD Ryzen-optimeret Trident Z RGB DDR4 RAM klar i butikkerne

High end RAM er oppe i tiden, og lanceringen af AMD Ryzen har bestemt ikke gjort hypen mindre
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.