TEST: Huawei P10

editor picture
Hardware udlånt af: Huawei.
Skrevet af Kenneth Johansen den 21. Apr 2017. Testen er vist 6710 gange.
Brand: Huawei.
Flere tests i kategorien Smartphone


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold.

 

Test af smartphone står på menukortet på Tweak.dk i dag. 2017 ser ud til at blive et spændende år på smartphone fronten, og er kommet godt fra start med flere interessante nyheder fra flere forskellige producenter. Når man skal vælge sin nye smartphone, er der utallige aspekter at tage højde for iden man brænder sine surt tjente penge af.

 

Valget af smartphone, er ligeledes blevet til en religionskrig mellem iOS og Android, og typsik Apple mod alle andre. Hvor iOS giver et mere fastlåst system, som virker out-of-the-box, så giver Android systemet en langt mere fleksibelt system, som kan skræddersyes næsten ned til mindste detalje. Men til gengæld, stiller dette ofte også krav til slutbrugerne, hvis de ønsker at personliggøre deres smartphone, og ikke bare bruge den med de forudindstalleret apps og settings.

 

En af dem, der jagter Android tronen og af være en potent konkurrent til de andre aktøre på markedet, er er kinesiske Huawei, som netop har udgivet deres P10 Smartphone. P10 har været en del af smartphone hypen siden de første tanker hos udviklerne, og medierne har bestemt været med til at puste til hypen undervejs, og nu er deres nye P10 altså en realitet. Tweak.dk tager et spadestik ned i P10, og vil prøve at klarlægge, om P10 lever op til de forventninger producenten har omtalt undervejs i processen.

 

Se med på YouTube og hør hvordan oplevelsen var.


 

Lad os starte med at tage et kig på Huewei P10 specifikationerne. 


Specifikationer:

 • Kirin 960 CPU
 • Cortex A73 (Mali-T830MP2) GPU
 • 4 GB RAM
 • 64 GB intern lager
 • 3200 mAh batteri
 • 5,1”LCD IPS skærm på 1920x1080
 • Gorilla Glass 5

 

Størrelse: 145.3 x 69.3 x 7 mm
Vægt: 145 gram

 

Forbindelse:

 • USB Type C
 • 3,5mm headphone jack
 • 802.11ac Wi-Fi
 • Bluetooth
 • NFC


Software:

 • Android 7.0 Nougat med Huawei Emotion UI 5.1

huawei_p10_graphite_black_back_tweak_dk


P10, P10 Plus eller P10 Lite?


Huawei har lavet tre udgaver af P10 telefonen for at ramme et bredere marked. De to mest centrale, er den alm. Huawei P10 og P10 plus, og der er ikke ret stor forskel imellem de to. På hardware siden indeholder Huawei P10 og Huawei P10 plus stort set det samme. Eneste forskel imellem de to er at Huawei P10 Plus smartphonen kommer med en større 5,5” skærm, og har fået plads til et større 3700 mAh batteri. Så altså til dem der gerne vil have en lidt større skærm at lege med, så er Huawei P10 Plus smartphonen det oplagte valg.


Det ser dog lidt anderledes ud med P10 Lite, der skiller sig ud på flere fronter. I designet ligner den de andre i serien. Den har dog en anelse større skærm end den alm. Huawei P10 med en 5,2” skærm. Den er udstyret med den lidt mindre Kirin 658 CPU med 3 GB RAM, og halveret lager på 32GB. Der er dog stadig mulighed for at udvide med micro-SD kort, så man kan selv fylde mere på, hvis kravet skulle opstå.

 
Kameraet er også en reduceret udgave, i forhold til de store drenge i serien, med et enkelt 12 MP hovedkamera og et 8 MP frontkamera. Man får heller ikke Super Charge funktionen med i Lite udgaven.

 

huawei_p10_dual_sim_micro_sd_tweak_dk


P10 Lite fra Huawei er altså rettet imod dem, der måske ikke har et helt så krævende behov for ydelse i deres telefon, og ikke har specielt stort fokus på deres kamera. Det hele får man dog til en væsentligt billigere pris, end de andre modeller i serien. P10 Lite kan pt. findes online til omkring 2500 kr. og til den pris lander P10 Lite umiddelbart på et ganske fornuftigt pris til ydelses forhold.


Design på Huawei P10

Det er ikke til at komme uden om, at P10 ligner en iPhone på flere områder. De runde hjørner, kanterne og antennebåndene vækker minder, hvis man, som mig, bruger iPhone. Om man synes det er for tæt på i designet, må være en smagssag. Personligt synes jeg at formen er lækker både i hånden og i lommen, og nogle ting, som fx antennebåndende, er en nødvendighed for at kunne give fornuftigt signal, når man laver en telefon med en krop i metal.

 

huawei_p10_vs_iphone_6_tweak_dk


Huawei P10 smartphonen er ikke en revolution på designet, og flere har i den tid jeg har haft den troet at det var en iPhone, så den flok skiller man sig ikke synderligt ud fra. Det er ikke noget der betyder noget for mig personligt, da den daglige komfort og brugsoplevelse i sidste ende vejer tungere, men det er ikke nødvendigvis alle der har det sådan.


Hardwaren på Huawei P10

Huawei har samlet en potent samling af hardware i P10, og deres solide valg af en Kirin 960 CPU klarer sig rigtigt solidt, og giver en hurtig og god oplevelse af P10. I de benchmarks jeg kastede Huawei P10 igennem, klarede systemet sig godt. I Geekbench blev P10 placeret i toppen, foran telefoner som One Plus 3 og Samsungs S7 Edge.

 


I Antutu, som tester mere bredt over både CPU, RAM og grafiske opgaver, kom vi lidt længere ned af listen, men stadig et solidt resultet, som producenten kan være tilfreds med.


Software på Huawei P10

P10 fødes med Android 7.0 Nougat, med Huaweis Emotion UI ovenpå i deres udgave 5.1. Der er lidt ekstra fyld og dobbelt apps når man kombinerer de to, men det er heldigvis ikke alt for påtrængende, og det er let at sætte tingene op, alt efter man foretrækker det ene eller det andet. Jeg følte ikke under mit brug, at jeg var handicappet af ikke at bruge Huaweis udgaver af de forskellige apps.

 

huawei_p10_fingerprint_button_tweak_dk

 

Sammen med den kraftige hardware, leverer Huawei en behagelig oplevelse under både alm. og mere tungt brug, hvor P10 klarede sig godt både med spring imellem forskellige apps, spil osv.


Kameraet på Huawei P10

Når man ser Huaweis PR materiale på P10, er der ingen tvivl om, at et af de store salgspunkter er kameraet eller kameraerne her da vi jo har at gøre med Dual Linser fra tyske Leica. På bagsiden her vi en 12 MP RGB linse sammen med en 20 MP monokrom linse. Når du tager billeder bruges begge linser og billedet lægges sammen igennem software. Den monokrome linse skulle på den måde være med til at forbedre kontrast og detaljegraden i et farvebillede. Oven i det så tager den fantastiske sort/hvide billeder.

 

huawei_p10_dual_camera_leica_tweak_dk

 

Hardwaren er en opgradering i forhold til flagskibet P9, og det samme som vi ser på den dyrere Mate 9. Generelt vil jeg sige at P10 tager fantastisk gode billeder, så længe man har noget relativt fornuftigt lys at arbejde med. Det begynder at knibe en lille smule ved natbilleder eller i begrænset lys, men bestemt stadigt brugbare, som vi også gennemgår på vores YouTube video af P10.


Huawei har også givet solid software med sammen med kameraet. Der er en lang række forskellige indstillinger at vælge imellem med både farveprofiler, HDR, natbillede, panorama og endda en indstilling til dine mad billeder. Hvis du ikke er tilfreds med de indstillinger som Huawei har valgt, har du også muligheden for at skifte til Pro mode, hvor du kan indstille stort set alle aspekter af indstillingerne selv, og endda gemme i både RAW og jpg formater.


En af de ting som Huawei selv fremhæver er deres Portrait Mode, der med en 190 punkts ansigtsgenkendelse og beauty filter kan være med til at give dig rigtigt gode portrætbilleder, men også noget overdrevne, hvis man skruer helt op for de forskellige ting.

 

huawei_p10_camara_beauty_filter_max_tweak_dk


En af de mest interessante ting at lege med efter min mening var muligheden for at tilpasse dybden i billedet med en simuleret bokeh effekt. Det er primært bundet op på portræt indstillingen, men ved at aktiverer vidvinkel funktionen kan man selv tilpasse det i billedet som man vil. En rigtig lækker bonus er her at man, efter man har taget billedet, har mulighed for at gå ind og ændre fokuspunkterne, så man kan få et helt andet billede ud af det. Det er ikke altid systemet rammer helt plet med bokeh effekten, men overordnet set synes jeg den klarer det rigtigt godt.

 

huawei_p10_no_camera_bump_tweak_dk


Der er i det hele taget ret brede muligheder med kameraet på P10, og både jeg og andre har været imponeret over kvaliteten på billederne, som det tog under min test og det er et af det bedste mobilkameraer jeg har prøvet til dato. De mange indbyggede funktioner, og ikke mindst muligheden for hurtigt at skifte til Pro Mode, giver dig i hvert fald rigtigt mange muligheder for tilpasning, hvis man ved hvordan man skal bruge dem.


På video siden har du mulighed for at optage op til 4K opløsning og her synes jeg også at P10 klarer sig rigtigt godt. En ting man dog skal være opmærksom på, og som er lidt et minus, er at billedstabiliseringen kun virker ved 1920x1080 optagelser, så man skal have en lidt mere rolig hånd ved 4K for at få helt sprøde optagelser ud af det.


Konklusion må være:

Jeg har brugt Huawei P10 i over 14 dage nu og det har været en god oplevelse. Hardwaren føles utrolig stærk, men på trods af det, oplevede jeg en betydeligt bedre udnyttelse af batteriet, end jeg er vant til med min iPhone 6. Huawei har i deres software gjort utroligt meget ud af at optimerer tingene, så uudnyttede ting lukkes ned for at spare batteri. Det er utroligt dejligt at kunne komme igennem en hel dag med moderat til tung brug af telefonen, og ikke skulle tænke specielt meget over batterilevetiden. Hvis det bliver nødvendigt, er Super Charge funktionen dog guld værd, og selv kort tid i opladeren forlænger livet med adskillige timer for P10.

 

huawei_p10_super_charge_tweak_dk


Med en pris uden abonnement på omkring 4500 kr. synes jeg at Huawei P10 lander rigtigt godt på markedet. Den positionerer sig godt både i forhold til konkurrenterne, men også sin storebror Mate 9 Pro fra Huawei.


Godt:

 • Rigtigt godt kamera med masser af muligheder
 • Solid strømoptimering og batteritid sikre masser af skærmtid
 • Super Charge = en halv time til 50%


Knap så godt:

 • Design der ligger MEGET op af iPhone
 • Ingen Google assistant


Conclusion:


I’ve been using the P10 for a little over two weeks now and it’s been a joy so far. The hardware fell strong but in spite of that I got a great boost to the usable and on screen time with the battery compared to my normal iPhone 6. Huawei has done a lot to optimize the software so unused apps are shut down to conserve battery. It’s really nice to be able to set up the system and then be able to get though an entire day with medium to heavy use without having to worry that much about batterylife. And if you need a quick top of the Super Charge function gives you hours of use from even a shot stop in the charger.

 

huawei_p10_smartphone_gaming_tweak_dk


With a price at around 4500 DKK without a carrier subscription I thiunk that the P10 it at a good spot in the market. It sits in a position that makes sense both with the competition and Huaweis own flagship the Mate 9 Pro.


Good:

 • Really good camera with a lot of options
 • Solid power management gives you a lot of battery time
 • Super Charge = 30 mins charge to get you to 50% battery is awesome


Not so good:

 • Design VERY similar to the iPhone
 • No Google Assistant

 

 

Huawei P10 Huawei P10
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Battlefield V

Så er det endelig her, det længe ventede Battlefield 5. Læs med når vi rejser tilbage til Bat

Læs Mere

ASUS ROG Maximus XI Gene - Et bundkort til den kræsne overclocker

ASUS er kendt for at lave solid bundkort med bunker af features på deres highend ROG serie. Vi har denne fredag sat

Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2920X og 2950X

Vi er nu klar med en gennemgang af de to mindste processorer i AMD's nye Threadripper 2 lineup, da vi i dag skal se, hvad

Læs Mere

Deepcool Castle 280 RGB CPU Køler

Deepcool er ikke et mærke vi hører meget til her i det danske land, men når de åbner op for godte

Læs Mere

Corsair Hydro Series H115i RGB - Keeping it cool

Corsair er klar med en ny AIO vandkøler. Hydro Series H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler. Hvad gemer sig ba

Læs Mere

Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

Corsair skruer med MP510 M.2 SSD seriøst op for farten, og krydrer i samme omgang med understøttelsen af PCI

Læs Mere

Razer Sila gaming router

Gaming og stabilt internet er to ting der efterhånden hænger sammen som Gøg og Gokke. I denne test har

Læs Mere

MSI MEG Z390 ACE

I forbindelse med vores anmeldelse af Intel Core i9-9900K i samarbejde med Intel fik vi ogs&a

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion officielt afsløret

En ny teaser er frigivet til kommende Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion Fortress map, som baseres på re
Læs Mere

Et kig på Augmented Reality sammen med Magic Leap One

AR eller Augmentet Reality forventes at blive stort i fremtiden, og firmaer som både Microsoft og Google, sats
Læs Mere

Huawei arbejder på en Xiaoyi stemmeassistent til markedet uden for Kina

Huawei har en stemmeassistent, Xiaoyi, svarende til Amazon Alexa og Google Assistant. Xiaoyi er pt. kun tilg
Læs Mere

Huawei vil være verdens største smartphone producent inden 2020.

Alle virksomheder ønsker at være nummer et i verden, uanset hvilket område de er i. Denne titel, hvad angår sm
Læs Mere

Razer BlackWidow Lite mekanisk tastatur annonceret

Enten kan man lide RGB eller også kan man ikke. Bag hjemmets fire vægge, kan f.eks. tastaturer med RGB-baggrun
Læs Mere

Nvidia bekræfter RTX 2080 Ti bugs i deres første batch

Via forums.geforce.com, har Nvidia adresseret og bekræftet problemer med nogle af deres RTX 2080 Ti i de først
Læs Mere

SK Hynix færdig med 16 Gb DDR5 5200 MHz hukommelses udviklingen. 10nm og 1.1V på vej

I en pressemeddelse SK Hynix, bekræfter de udviklingen af deres nyeste 16 Gb DDR5 DRAM er fuldført.
Læs Mere

Så er det officielt. Xbox One understøtter tastatur og mus

Længe undervejs, men nu endelig officielt annonceret. Vi taler naturligvis om understøttelse af mus og keyboar
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.