TEST: Fractal Design Node 202 + Integra SFX 450W PSU

editor picture
Hardware udlånt af: Fractal Design.
Skrevet af Kim Monberg den 18. Feb 2016. Testen er vist 6298 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Seneste skud på stammen i Node-serien fra Fractal Design hedder Node 202. Dette stilfulde kabinet passer ind alle steder, enten som HTPC eller en lækker kontormaskine. Det bliver produceret med og uden strømforsyning, og vi skal kigge på udgaven MED en Integra 450 Watt SFX strømforsyning. Læs her, og vurder om dette er dit næste kabinet. 

 

Fractal Design logo

 

Først kigger vi lige på kassen og indholdet:

 

Indholdet i selve kassen er stærkt begrænset. Der er en brugervejledning, gummifødder, strømkabel, nogle strips og en lille pose med skruer. Selve kassen er en brun papkasse med illustrationer på. Der er tilføjet et klistermærke, da den model jeg har modtaget er inklusiv en 450W SFX strømforsyning.

 

 

Lad os komme videre til det smukke ydre:

 

Kabinettet kommer med en lodret stander. Hvis man så vil have det liggende, kan man altid klistre de medfølgende fødder på. Som man kan se, er kabinettet stilrent og ikke prangende på nogen måde. Det burde passe ind i de fleste hjem - både som møbel og som computer. Et diskret Fractal Design logo på forsiden er alt, hvad der viser hvem, der har produceret kabinettet.

 

 

Fronten:

 

Betjeningspanelet i fronten er meget sparsomt. Der er lyd ind og ud samt et par USB 3.0 porte. Der er også en powerknap. Powerdioden passer perfekt til kabinettets design; det er en tynd, hvid, skrå streg lige ved siden af powerknappen. Der er ikke nogen diode til drevaktiviteten.

 

 

Man tager låget af kabinettet ved at løsne fire skruer i bunden. Filteret i låget er nemt at tage væk og rense. Det er filteret over CPU-køleren. Man kan også tage bunden af. Det gør man ved at løsne nogle clips langs siderne. Så kommer man ind til de magnetiske støvfiltre, der sidder hernede. Under normale omstændigheder vil man jo ikke tage filtrene helt af for at rense dem, men bare støvsuge kabinettet udefra. Så det er umiddelbart ikke noget problem, at filtrene ikke kan løsnes udefra.

 

 

Og så det tekniske indre:

 

Når man kommer ind i kabinettet, ser man jo straks alle kablerne samt strømforsyningen. Den lille SFX strømforsyning fylder ikke meget i kabinettet. Det til trods for at kabinettet i forvejen ikke er særlig stort.

Fractal Design har tænkt lidt over stabiliteten på grafikkort, når det hænger for sig selv. Det har de gjort noget ved. De har simpelthen lavet en støtte, så kortet ikke begynder at bukke med tiden. Det viser jeg under hardwaremontagen.

 

 

Et nærmere kig på strømforsyningen:

 

Strømforsyningen er en SFX strømforsyning. Det er umiddelbart den mindste standard der findes af ATX forsyninger. Den har en lille 80 mm blæser i sig, som sørger for luft til komponenterne. Strømforsyningen er 80plus Bronze certificeret, hvilket vil sige, at det er en mellemklasse forsyning når det gælder effektiviteten.

Når man kigger på selve kabelpakken, så er der lige præcis de kabler, man kommer til at bruge: Et 24polet ATX stik, et 2x4 polet CPU stik og et par SATA og et dobbelt PCIe stik. Lige præcis nok til det, man kan putte i kabinettet.

Jeg har haft tændt for strømforsyningen og må desværre erkende, at det ikke er den mest støjsvage model, jeg har oplevet. Blæseren kører konstant, da den ikke er temperaturstyret, så den slukker ikke under lav belastning. Det er lidt en skam, for så går konceptet lidt af i forbindelse med en støjsvag maskine i stuen. Så man skal ikke regne med at bruge dette kabinet som NAS eller at have maskinen stående tændt 24/7. Det vil nok komme til at genere for meget. Under større belastning stiger omdrejningerne, og støjen bliver større. Det betyder ikke noget, når man ser en actionfyldt film, men er det en stille tårerperser, kan jeg godt forestille mig, det kunne blive et problem.

 

 

Standarder:

 

Herunder kan du se de tekniske standarder for ATX, 80plus og SFX.

 


Hardwaremontage:

 

Så springer jeg videre til hardwaremontagen. Der er ikke så mange ben i det i dette kabinet. Alle kabler kan kun ligge på én måde, og monteringen kan kun ske på én måde. Ikke så mange dikkedarrer.

Der er plads til 2x2,5" drev i dette kabinet. Så 3,5" er ikke en mulighed her. Holderen sidder centralt i kabinettet, og det er samme holder til begge drev. Man skruer dem bare fast og monterer holderen tilbage i kabinettet.

 

 

Fractal Design har valgt at leverer en PCIe riser med kabinettet, så man kan sætte et kraftigt grafikkort i systemet. Med denne riser sparer de i højden, men tager af bredden i stedet for. Lige præcis til konceptet som dette kabinet dækker over, altså som HiFi møbel, er dette en perfekt løsning.

 

 

Så er det tid til at montere selve grafikkortet. Her støder jeg umiddelbart på et lille monteringsproblem. At man skal skrue skruen i fra en skæv vinkel. Jeg har monteret mange kabinetter og ved af bitter erfaring, at hvis man ikke er påpasselig med den slags, så ender man med at ødelægge gevindet. 

Så er der støtten til grafikkortet, som lige skulle justeres ind, da mit grafikkort ikke er så stort. Det er faktisk en ret genial løsning Fractal Design har fundet på her. Lækkert med lidt nytænkning.

 

 

Til sidst skulle alle kablerne trækkes og forbindes. Som man kan se på billedet, er der trængsel igennem det lille hul ud for drevene. Det skal man lige arbejde lidt med for at få dem til at ligge ordentligt. Fractal Design kunne godt have givet lidt mere plads her eller overvejet, om drevene skulle stå, som de står.

Når alle kabler bliver stripset ned til alle holderne og kommer på plads, får man et kabinet med rimeligt airflow størrelsen taget i betragtning. Man kan jo montere 2 ekstra blæsere under grafikkortet, hvis man har behov for det, men det gør den jo ikke just mere støjsvag.

 

 

Lad os komme videre til specifikationerne.


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

CookPerfect Comfort Bluetooth Termometer

I forbindelse med vores to seneste tests af Traeger Pro 575 og Napoleon Rogue 425 All Black f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere

LG lancerer verdens første IPS gaming skærme med 1ms responstid

LG’s nye gaming skærme vil helt sikkert appellere til gamer folket. De to nye skærme er, hvad der hævder at væ
Læs Mere

Samsung skal producere Snapdragon 865 chipsettet

Ifølge en Koreansk nyhedskilde, ser det ud til at Samsung skal producere Qualcomm’s næste flagskibs-chipset –
Læs Mere

Bekræftet: NVIDIA vil introducere GeForce RTX 20 SUPER series

En teaser, der blev offentliggjort kort før Computex har genereret stor opmærksomhed, men timingen for denne t
Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy frigives til PC fra 3 september. Her er system krav

Activision annoncerede i går, at Spyro Reignited Trilogy officielt frigives PC den 3. september. Derudover har
Læs Mere

Her får du 12 minutters ny gameplay video fra E3 2019 demoen af Watch_Dogs Legion

YouTuber jackfrags har delt en video, der viser 12 minutters gameplay optagelser fra E3 2019 demoen af Watch_D
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.