TEST: Deepcool Gamer Storm Quadstellar - Kabinettet der bryder ud af kassen

editor picture
Hardware udlånt af: Deep Cool.
Skrevet af Kenneth Johansen den 31. Aug 2018. Testen er vist 1842 gange.
Brand: Deep Cool.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Medmindre vi vil have vores hardware liggende løst på bordet, skal vi alle sammen bruge et kabinet til at huse vores dyrtindkøbte hardware. Der findes et hav af muligheder på markedet til formålet, men de har stort set alle sammen det til fælles, at de ret overordnet ligner hinanden - en bokset firkantet form. Det er let og praktisk, men for entusiast segmentet, er det måske ikke helt nok. 

 

Heldigvis så kommer Deepcool til undsætning med deres Gamer Storm serie af kabinetter, og et bud der bryder ud af formen på førotalte front. Jeg tager i dag et kig på deres Quadstellar kabinet, der i den grad bryder ud af den firkantede form.


Se med i videoen på vores YouTube kanal for den fulde gennemgang.Som I sikkert kan fornemme, er det også et stort kabinet vi har med at gøre, der altså fylder en del på bordet, og det er bestemt ikke det letteste af slagsen. Panelerne er lavet i stål, og sammen med det hærdede glas, vejer det godt til. Kabinettet vejer knap 15 kilo uden hardwaren monteret Alle panelerne kan fjernes relativt let ved at fjerne to tommelskruer på bagsiden, og så kan de trækkes af, så man har adgang til tingene indenfor.

 

quadstellar_pc_case_glass_panal_tweak_dk


Glaspanelerne er fæstnede med kraftige magneter, som holder dem godt på plads, og det giver tilmed et super rent look, når man ikke skal have skruer på ydersiden. En lækker løsning, som jeg håber at se mere til på andre kabinetter i fremtiden.


Frontpanelerne er desværre ikke lavet i glas, som de andre, men i stedet i plast, hvilket tiltrækker støv en del mere. De er også er noget mere modtagelige for ridser end hvis det havde været glas, og selv aftørring med en blød klud, kan med tiden gå ud over udseendet. 

 

quadstellar_pc_case_tweak_dk


Hele ideen med kammeropdelingen, er at holde kølingen af de forskellige ting mere opdelt. Vi finder et kammer til grafikkort, et til lager med i alt ni pladser til 3,5” eller 2,5” drev, et til strømforsyningen, og slutteligt et til bundkortet lidt på tværs i bunden.

 

quadstellar_pc_case_fans_tweak_dk

 

I forhold til køling, er der i alt fem 120 mm blæsere med i kabinettet. Fire placeret i fronten bag panelerne, og yderligere en bagerst i kammeret til harddiske.

 

quadstellar_pc_case_smart_hub_tweak_dk


De er alle tilsluttet en intern hub, så de kan styres samlet sammen med RGB lyset, som også er en del af kabinettet. Du kan tilslutte den interne hub til dit bundkort og styre tingene på den måde. Alternativt kan du kan vælge at bruge den App som Deepcool har lavet til Quadstellar…

 

Ja, der er simpelthen en smartphone app til kabinettet, og via denne, kan du styre ting som lys, blæsere og fronten, som kan åbnes og lukkes for at lukke mere luft ind når der er behov for det.


Hvis man vil have en almindelig luftkøler i sit system, skal man være opmærksom på at der kun er plads til kølere op til 110 mm i højen. Vi har valgt at integrere Deepcools egen Castle 240 RGB AIO løsning sammen med deres DQ750-M strømforsyning. Quadstellar kan rumme til op til en 360 mm radiator i fronten og op til en 240 mm radiator i kammeret med bundkortet, så det burde passe perfekt med AIO løsningen fra DeepCool.

 

quadstellar_pc_case_build_tweak_dk

 

Byggeprocessen i Quadstellar var en noget anderledes oplevelse. Det gav mig et par udfordringer undervejs, men det bundede nok mest i det noget anderledes layout på tingene, som lige krævede jeg tænkte lidt anderledes end jeg er vant til med de almindelige kabinetter.

 

quadstellar_pc_case_radiator_tweak_dk


Heldigvis har der været god plads at arbejde med, men det i sig selv viste sig også at være en udfordring. Jeg ville selvfølgelig gerne have grafikkortet i sit eget seperate kammer, da det jo helt klart er det som designet sigter efter. Men det betød også jeg løb ind i problemer med at få PCI-express kablerne til at nå kortet. Det sidder altså en del længere væk end hvis det bare var placeret direkte i bundkortet, hvilket var altså mere end de inkluderede kabler til DeepCools egen strømforsyning kunne klare.

 

quadstellar_pc_case_radiator_mount_tweak_dk


Heldigvis havde jeg et sæt kabel-extensions liggende, som løste problemet, men det er langt fra alle der har den slags liggende på hylden. Altså en udfordring man skal være opmærksom på. 


Kabinettet egner sig helt klar mest til en AIO løsning eller et custom loop, hvis man skal gå all in. Som udgangspunkt er der plads til radiatore i fronten og faktisk også alle de fire kamre, hvor der er mulighed for at installere op til 240 mm. Man er dog begrænset af der i panelerne kun er lavet mulighed for luftindtag i det ene. Så selvom man kan installerer dem, så ville de ikke kunne få noget luft. Her ville det have været fedt at se mulighed for luftindtag alle steder. Det ville unægtelig udvide mulighederne med kabinettet betydeligt i forhold til f.eks. vandkølings loops.

 

Smartphone App:


En af de features som i den grad adskiller Quadstellar fra de fleste andre kabinetter, er mulighed for at styre ting som lys og blæsere via DeepCool's App, som er udviklet til kabinettet. I den indbyggede Smart hub er der et lille Wi-Fi modul, som kan sættes op til at koble på dit netværk, og herefter kan man styre alle tingene fra sin smartphone.

 

quadstellar_app_rgb_tweak_dk


Via appen kan man styre alt lyset samlet, eller hver enkelte del for sig selv. Der er i alt seks lyszoner som kan indstilles. De fem findes i fronten, mens det sidste er et logo under den ene SSD plads, der er på display i kammeret til lager. Så man kan stort set få det som man vil, og med mulighgeder for at indstille farverne, lysstyrken og hastigheden på effekterne.

 

quadstellar_app_fans_tweak_dk


Blæserne kan også styres let med tre presets fra Performance over standard til Silent, og med muligheden for selv at fastsætte en fast hastighed.


En sidste feature, som er lidt speciel, og måske virkede mest som et gimmick til at starte med, er muligheden for at åbne eller lukke de fire paneler i fronten. Det kan også klares via appen, og betyder umiddelbart der kan komme mere luft til via blæserne bagved.


Når panelerne er åbnet, er det også muligt at få adgang til de støvfiltre, der er monteret lige bagved med magneter.

 

quadstellar_pc_case_fan_filter_tweak_dk


I forhold til airflow i kabinettetm er der som sagt fire blæsere installeret i fronten. De er selvfølgelig med til at holde tingene kølige, men i sidste ende så afhænger det i noget højere gad af, hvilken køleløsning man vælger at bruge til f.eks. CPU.

 

Med fron panelerne lukket, ramte jeg gennemsnitlige temperaturer under fuld syntetisk load på CPUen omkring 75-78 grader og grafikkortet ca. 85 grader.

 

Med panelerne åbnet, faldt CPU temperaturen til omkring 63 grader, mens det ikke havde nogen indflydelse på grafikkortet. Så det er altså ikke bare en gimmick, men noget der rent faktisk gør en forskel. For CPUen  i min testopsætning gjorde det en betydelig forskel.


Jeg synes det er synd at panelerne er i akryl, da det tiltrækker støv og ridser utroligt nemt, og når der er luftindtag lige ved panelerne, kan man ikke undgå, at de kommer til at kræve vedligeholdelse ret regelmæssigt.

 

quadstellar_pc_case_top_view_tweak_dk


Quadstellar er et specielt kabinet - ingen tvivl om det. Det er stort og med en ret speciel indretning, og det skiller sig i den grad ud fra mængden. Hvis man er ude efter noget ud over det sædvanlige med en WOW faktor, så er Quadstellar et godt bud. Selvom det er stort og uhandy, er der en del af mig som rigtigt godt kan lide det, da det er SÅ anderledes end noget andet vi har set i lang tid.


Desværre synes jeg måske godt at Deepcool kunne være gået en tand længere med mulighederne. Det virker som om der måske har været flere ideer i det oprindelige oplæg, som ikke helt er nået med. Her tænker jeg f.eks. på muligheden for radiatorer flere steder, men ingen luftindtag til at følge det op.

 

quadstellar_pc_case_internal_tweak_dk


På samme måde er det meget modulært opbygget, og både kammeret til grafikkort og lager, kan ryddes, så de er tomme, men da begge kamre er helt aflukkede bortset fra blæseren i fronten, kan de ikke rigtig bruges til så meget andet, medmindre man selv hiver sit værktøj frem og laver huller.

 

quadstellar_pc_case_harddrive_bay_tweak_dk


Her havde det f.eks. været lige til højrebenet, at give os mulighed for montering af en 360mm radiator begge steder som alternativ, da der i og for sig er masser plads til det. Jeg ville aldrig komme til at få brug for SÅ mange pladser til harddiske, og i bund og grund hellere havde mulighed for at bruge pladsen til køling.


Så det er lidt synd, at de modulære elementer ikke lige er blevet taget en lille tand videre end de er.

 

Pris:


En anden kæphest er også prisen. Quadstellar ligger pt med en online pris på lige under 3400 kr,. så det er altså noget af en udskrivning. Det er i den absolutte topklasse af prisskalaen, og i nærheden af kæmpe kabinetter som Corsairs 1000D, som alt andet lige er i superligaen for de store specielle kabinetter.

 

Konklusion:


Selv med omtalte "mangler", kan jeg ikke komme uden om at Quadstellar ER et lækkert kabinet trods alt, og der er stadig gode muligheder for at få et lækkert og ret specielt system ud af det. Byggekvaliteten er i top, og der er en masse små ting som giver en luksus fornemmelse, når man arbejder med det. Det er ting som en magnetiske montering af glaspanelerne, som er super lækker at arbejde med, og så til en lille detalje, som samtlige skruer til kabinettet kommer med en lille gummikant monteret så man minimerer ridser og vibrationer og at man får en stor musemåtte med til kabinettet også.

 

quadstellar_pc_case_build_done_tweak_dk


Selv med de ting, så er Quadstellar et niche kabinet. Det er en lille mindretal der vil synes at det er prisen værd at smide over 3000 kr efter et kabinet selvom det er specielt og giver anderledes muligheder.

 

For den gennemsnitlige bruger, er Quadstellar ikke et kabinet der giver meget mening, men for entusiasten kan det måske være et bud på noget nyt og anderledes. Det er i den grad et kabinet for de få, men jeg synes alligevel at det fortjener lidt opmærksomhed, at der er nogen der bryder rammerne lidt og prøver noget HELT nyt. 

 

Godt: 

  • Nyt og anderledes design
  • Høj kvalitet
  • Velfungerende App

 

Skidt:

  • Prisen!!!
  • Pladsen udnyttes ikke helt optimalt
  • Almindelige PCI-e kabler kan være for korte

 

 

Deepcool Gamer Storm Quadstellar - Kabinettet der bryder ud af kassen Deepcool Gamer Storm Quadstellar - Kabinettet der bryder ud af kassen
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Cloud Flight trådløst gaming headset

Trådløst eller ikke trådløst, det er det store spørgsmål i 2018. HyperX mener tr&ar

Læs Mere

Cougar Attack X3 RGB Tastatur

Cougar er bestemt ikke nogen ny spiller på markedet, men derimod en ny producent her på Tweak. Vi vil det n&ae

Læs Mere

Battlefield V UPDATE - Vi tester RTX IGEN!

Som det så ofte sker, når vi laver benchmarks, kommer der opdateringer som kan ændre resultaterne. Det e

Læs Mere

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Julekonkurrence! - 3. søndag i Advent 2018

Vi er kommet til slutspurten i vores 2018 Advents giveaway på Tweak.dk. Denne gang skruer vi en tand mere op,
Læs Mere

FORTNITE butikken 14 december 2018: Ny Slushy Soldier Fortnite skin frigivet

Fortnite hypen synes ingen ende at tage, og nye skins og items dukker konstant op via Fortnite shoppen. 14 dec
Læs Mere

Samsung One UI fremvist i ny video

For kort tid siden annoncerede producenten deres nye One UI under Samsung Developer Conference. Deres nye One
Læs Mere

Billeder af Gigabyte GeForce RTX 2060 OC lækket

Redaktionen hos Videocardz er igen på banen med nyt omkring et potentielt kommende GeForce RTX 2060.
Læs Mere

Marques Brownlee sætter ord på utilfredsheden med Rewind i 2018

YouTube brugerne har i den grad vist deres utilfredshed med den retning YouTube har bevæget sig, når det handl
Læs Mere

Edifier fremviser nye lydprodukter forud for CES 2019

Edifier har meldt ankomsten af nye lydprodukter, som bliver officielt fremvist under CES 2019. CES 2019 løber
Læs Mere

LG HomeBrew er et automatiseret øl brygningssystem

Forud for CES 2019 dukker der altid nye produkter frem i nyhedsmøllen, og i år er ingen undtagelse. Fra et lid
Læs Mere

Galaxy S10 med Snapdragon 855 sætter Exynos 9820 til vægs i ny Antutu Score

I sidste uge så vi de første indikationer på Antutu scores på kommende Samsung Galaxy S10 Plus på udenlandske
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.