TEST: Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kenneth Johansen den 10. Nov 2018. Testen er vist 1607 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien SSD


Del med dine venner

     


Forelægger muligheden i din computer, er en de en hurtigste og mest mærkbare opgraderinger man kan foretage sig i et ældre computersystem, at skifte fra en gammel mekanisk harddisk til en SSD (Solid State Drev).


Skiftet fra en mekanisk harddisk og til SSD, vil oftest resultere i markant performance løft i både boot tider og generel performance i din computer.


Vil man skridtet videre, kan man springe til en M.2 SSD, og tillader budgettet det, kan man hoppe på højhastighedstoget, M.2 NVMe SSD, hvor man for alvor vil opleve et spark bagi på performance. Her er vi dog i et prisleje, hvor anskaffelse af en M.2 NVMe SSD ofte kan koste mere end maskinen du skal have produktet monteret i.


Det er sidstnævnte vi skal kigge på i dag, når vi sættes fokus på Corsairs nye MP510 SSD, som lover super hurtige hastigheder på en meget lille formfaktor, som følger med en M.2 SSD.


Se video anmeldelsen på vores YouTube kanal.

 

 

Læs flere tests af lagerenheder HER

 

For at kunne drage nytte af M.2 formfaktoren, og for at få mest ud af omtalte, skal du sikre dig bundkortet rent faktisk understøtter M.2 SSDer, som skal tilsluttes via PCI Express 3.0 Gen3, og hertil skal bundkortet have understøttelse for NVMe.

 

Kan du ikke vinge disse af, er du dog ikke forhindret i at inddrage en M.2 SSD i din computer, men du vil være begrænset til de hastigheder dit bundkort understøtter. Disse er typisk lavere, hvis bundkortet mangler M.2 SSD understøttelsen.

 

 

corsair_mp510_m2_ssd_tweak_dk

 

Corsair MP510 NVMe PCIe M.2 SSD, kommer med størrelser fra 240 GB op til 1920 GB, og den vi havde forbi kontoret er 960 GB modellen.


Ens for alle er de bygges med 3D TLC NAND Flash chips, og 960 GB modellen er rated til en holdbarhed på over 1700 fulde overskrivninger og en driftstid på 1,8 millioner timer.


Kontrolleren på MP510 NVMe PCIe M.2 enheder, er en Phison E12, som er nyeste revision i forhold til den Phison E7, der bliver brugt på Corsairs MP500.


I test sammenligner vi imellem MP510, og så nogle af de mest almindelige konkurrenter, som vi kan løbe ind i. Først og fremmest en mekanisk harddisk af den gamle skole, nemlig en lidt ældre Samsung 1 TB harddisk. Det er ikke den nyeste disk på markedet, men den er inddraget i testen fordi den nok giver et ret godt billede af, hvad man kan opleve ved en opgradering fra netop en ældre mekanisk harddisk, som mange trods alt stadig har i deres systemer, hvis de er af lidt ældre dato.

 

corsair_mp510_m2_ssd__test_setup_tweak_dk

 

På holdet for SATA SSDer, har vi plukket en 2,5" 480 GB Kingston A400, som er en fornuftig SSD i den budgetvenlige ende af spektret. Det er en helt ny SSD, så her får vi en god mulighed for at sammenligne, hvor meget man kan få ud af at grave lidt dybere i lommen og købe en M.2 NVMe SSD i forhold til en SATA SSD som f.eks. A400.


Nu er det selvfølgelig kun vejledende, da det alt andet lige er en lidt begrænset test, da vi kun sammenligner meget isoleret imod de her to drev. Vi sætter det lidt groft op for at kunne efterprøve Corsairs markedsføring af MP510, og så for at give jer derude en idé om, hvilket performance spring man kan forvente, alt efter om man tager den gamle mekaniske, eller man bevæger sig op over den mere almindelige SATA SSD til en M.2 NVMe SSD i high-end segmentet som MP510.

 

corsair_mp510_m2_ssd_install_tweak_dk

 

Spring forbi vores video anmeldelse på YouTube for en grundig gennemgang af benchmark resultaterne. 

 

corsair_mp510_m2_ssd_crystal_disk_mark_benchmark_tweak_dk

 

Inden vi samler op, vil vi lige runde temperaturen på drevet, for det spurgte Mikkel KD ind til på vores Facebook side, da vi teasede lidt for MP510 i sidste uge.

 

 

Under testen fokuserede vi derfor på drevets egne data via Hardware Monitor, og hertil havde vi også en temperatur probe sat imellem MP510 og heatspreaderen, som er på M.2 pladsen på ASUS ROG Strix Z370 I Gaming bundkort, som blev brugt til testen.


Temperaturen som drevet selv rapporterede, placerede sig på 63 grader som højeste temperatur under de lange tests, mens temperatur proben ramte lidt højere med 72 grader som den højeste målte temperatur.

 

corsair_mp510_m2_ssd_view_tweak_dk

 

Som tommelfingerregel, skal man helst holde sig under 70 grader, hvis man vil undgå problemer. Det er også den grænse, som Corsair selv angiver for drevet i deres specifikationer. Problemer i den her sammenhæng, er simpelthen at drevet throttler, helt som en CPU, hvis den bliver for varm, og vi altså oplever nedsatte hastigheder som en følge.

 

corsair_mp510_m2_ssd_testbench_tweak_dk

 

Det skal dog medtages i regnestykket, at testen er foretaget på en åben testbench, uden noget synderligt airflow, hvilket selvfølgelig ikke har hjulpet på tingene. Om det så er den interne sensor eller proben vi skal gå efter, er svært at sige helt nøjagtigt, men under alle omstændigheder er vi tæt på grænsen her, så det er værd at være opmærksom på, specielt hvis det er et drev som man ved man kommer til at belaste meget i længere tid af gangen.


Det bringer os så endelig videre til prisen, for det ender sikkert med at være en svær pille at sluge for den gennemsnitlige kunde.

 

Pris

 

Pt. ligger prisen for Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD på lige omkring 3900 kr. Det er noget af et greb i lommen, og til sammenligning, koster en SATA SSD med tilsvarende lager kapacitet omkring 1700 kr., så altså under halv pris. for skiftet til MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD'en.

 

corsair_mp510_m2_ssd_overview_tweak_dk

 

Så dermed kan vi konkludere det koster at lege med de tunge drenge i klassen. Dyrt, men naturligvis ikke helt fair sammenligne med en anden type SSD, men sammenligner vi med andre M.2 NVMe SSDer, så ligger MP510 stadig en del over, hvad der ellers er på markedet indenfor samme segment.


Hertil vil mange kunne tage til takke med mindre modeller end 960GB versionen vi havde på testbordet, og så er prisen naturligvis en anden.


Hvis man bevæger sig med til 240 eller 480 GB, så er det noget mere spiselige priser på 780 kr. eller 1400 kr.. Det er priser, der ligger meget fint i tråd med andre ligne M.2 SSDer på markedet nu.

 

Konklusion:

 

Der er for os at se ikke meget tvivl om, at en M.2 SSD som MP510 fra Corsair, henvender sig til det professionelle eller entusiast segmentet, der bare vil have det bedste og hurtigste, og er klar til at betale for det. En ting der er værd at have med i tankerne her er dog også, at Corsair giver fem års garanti på MP510.


Der er gode resultater at hente, hvis man har tungere produktivitetsopgaver, eller flytter store mængder data rundt, og her vil omtalte MP510 NVMe PCIe M.2 SSD være en fantastisk sparringspartner.
Der kan også hentes noget ved almindelige opgaver som spil m.v., men her mener vi ikke helt forbedringen står mål med den væsentligt højere pris, som der også følger med denne model sammenlignet med noget tilsvarende på SATA siden af hegnet.

 

Godt:

  • Topklasse performance som lovet
  • Corsair yder fem års garanti

 

Skidt:

  • 960 GB versionen koster mere end gennemsnittet
Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD
8/ 106 kommentarer
beamer . 12. Nov 18, 12:01
Det har vi hidtil købt hos Samsung. De er lidt billigere, men ikke dårligere i performance.
speed six . 16. Nov 18, 19:16
Er det en ældre test, som først er blevet tilgængelig nu? Årsagen til mit spørgsmål skyldes jeres prisangivelse, som synes "hen i skoven". Det er rigtig ærgerligt, når det er det eneste minus i jeres konklusion.

Det er muligt at finde en 960 MB version til omkring de 2.500 kr.

/Henrik
Uber . 17. Nov 18, 04:55
Testen er ny. Vi forholder os til prisen på releasedag
speed six . 17. Nov 18, 06:26
[quote='Uber','index.php?page=Thread­&postID=1505041#post1505041']
                        Testen er ny. Vi forholder os til prisen på releasedag                    [/quote]

Tak for din tilbagemelding. Når du skriver "releasedag", henviser du så til produktets generelle udgivelsesdag, eller henviser du til den dato, hvor i lægger jeres anmeldelse op på hjemmesiden?

Det mest rimelige burde være, at I forholder jer til prisen på den dag, hvor I lægger jeres anmeldelse op på hjemmesiden.

Jeg skal være ærlig og skrive, at man - siden jeg blev opmærksom på, at man kunne købe versionen - har kunnet købe den til ca. 2.500 kr. Jeg har i øvrigt kun givet ca. 2.300 kr. for min.

/Henrik
Uber . 17. Nov 18, 07:57
Jeg hentyder til dagen, hvor vi smed testen på
Ronin2300 . 17. Nov 18, 11:52
Hey

Nu kan jeg jo lige svare, som den der har lavet testen. Jeg forholder mig til den pris, som jeg kan finde tingene til på det tidspunkt, hvor jeg laver/optager testen. Det rammer ikke altid helt plet i forhold til hvordan prisen så ender selv kort tid efter vi har lavet den, da tingene kan skifte en del.

Specielt SSDer skifter RET hurtigt pris for tiden. Det er heldigvis i den rigtige retning for os forbrugere, så er jo altid rart Tweak.dk

Ulempen ved en video anmeldelse er så, at jeg ikke kan gå ind og tilpasse bagefter, hvis prisen ændre sig men det må vi jo leve med. Jeg er da kun glad for at se at prisen allerede har taget et stort dyk i forhold til, da jeg optog til anmeldelsen hvor det heller ikke var muligt at finde den til salg ret mange steder.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition: Alt du har brug for at vide

AMD’s årlige ”wonder driver” frigives fra 13 december, og der er nu kommende informationer fra officiel instan
Læs Mere

Ventetiden er slut. Efter 30 års ventetid er Quadron ZX Spectrum frigivet

Ting tager tid, og skal de sidste finesser finpudses, kan man kun forvente yderlige forsinkelser. Men 30 år?
Læs Mere

Nyeste CS:GO opdatering modtager massiv kritik fra medier og fans. 14000 negative Steam anmeldelser

Informationen kommer fra redaktionen hos pcgamer, som melder om ”CS:GO receives 14,000 negative Steam reviews
Læs Mere

OnePlus og McLaren sætter fartrekord med ny OnePlus 6T McLaren Edition

OnePlus og McLaren præsenterer i dag OnePlus 6T McLaren Edition. Den nye telefon leverer intet mindre end 10 G
Læs Mere

TP-Link annoncerer to nye Wi-Fi 6 kompatible routere

Ikke alle trådløse routere er lavet ens, og de hastigheder du får, varierer fra router til router. Vil du være
Læs Mere

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.