TEST: Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kenneth Johansen den 10. Nov 2018. Testen er vist 1923 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien SSD


Del med dine venner

     


Forelægger muligheden i din computer, er en de en hurtigste og mest mærkbare opgraderinger man kan foretage sig i et ældre computersystem, at skifte fra en gammel mekanisk harddisk til en SSD (Solid State Drev).


Skiftet fra en mekanisk harddisk og til SSD, vil oftest resultere i markant performance løft i både boot tider og generel performance i din computer.


Vil man skridtet videre, kan man springe til en M.2 SSD, og tillader budgettet det, kan man hoppe på højhastighedstoget, M.2 NVMe SSD, hvor man for alvor vil opleve et spark bagi på performance. Her er vi dog i et prisleje, hvor anskaffelse af en M.2 NVMe SSD ofte kan koste mere end maskinen du skal have produktet monteret i.


Det er sidstnævnte vi skal kigge på i dag, når vi sættes fokus på Corsairs nye MP510 SSD, som lover super hurtige hastigheder på en meget lille formfaktor, som følger med en M.2 SSD.


Se video anmeldelsen på vores YouTube kanal.

 

 

Læs flere tests af lagerenheder HER

 

For at kunne drage nytte af M.2 formfaktoren, og for at få mest ud af omtalte, skal du sikre dig bundkortet rent faktisk understøtter M.2 SSDer, som skal tilsluttes via PCI Express 3.0 Gen3, og hertil skal bundkortet have understøttelse for NVMe.

 

Kan du ikke vinge disse af, er du dog ikke forhindret i at inddrage en M.2 SSD i din computer, men du vil være begrænset til de hastigheder dit bundkort understøtter. Disse er typisk lavere, hvis bundkortet mangler M.2 SSD understøttelsen.

 

 

corsair_mp510_m2_ssd_tweak_dk

 

Corsair MP510 NVMe PCIe M.2 SSD, kommer med størrelser fra 240 GB op til 1920 GB, og den vi havde forbi kontoret er 960 GB modellen.


Ens for alle er de bygges med 3D TLC NAND Flash chips, og 960 GB modellen er rated til en holdbarhed på over 1700 fulde overskrivninger og en driftstid på 1,8 millioner timer.


Kontrolleren på MP510 NVMe PCIe M.2 enheder, er en Phison E12, som er nyeste revision i forhold til den Phison E7, der bliver brugt på Corsairs MP500.


I test sammenligner vi imellem MP510, og så nogle af de mest almindelige konkurrenter, som vi kan løbe ind i. Først og fremmest en mekanisk harddisk af den gamle skole, nemlig en lidt ældre Samsung 1 TB harddisk. Det er ikke den nyeste disk på markedet, men den er inddraget i testen fordi den nok giver et ret godt billede af, hvad man kan opleve ved en opgradering fra netop en ældre mekanisk harddisk, som mange trods alt stadig har i deres systemer, hvis de er af lidt ældre dato.

 

corsair_mp510_m2_ssd__test_setup_tweak_dk

 

På holdet for SATA SSDer, har vi plukket en 2,5" 480 GB Kingston A400, som er en fornuftig SSD i den budgetvenlige ende af spektret. Det er en helt ny SSD, så her får vi en god mulighed for at sammenligne, hvor meget man kan få ud af at grave lidt dybere i lommen og købe en M.2 NVMe SSD i forhold til en SATA SSD som f.eks. A400.


Nu er det selvfølgelig kun vejledende, da det alt andet lige er en lidt begrænset test, da vi kun sammenligner meget isoleret imod de her to drev. Vi sætter det lidt groft op for at kunne efterprøve Corsairs markedsføring af MP510, og så for at give jer derude en idé om, hvilket performance spring man kan forvente, alt efter om man tager den gamle mekaniske, eller man bevæger sig op over den mere almindelige SATA SSD til en M.2 NVMe SSD i high-end segmentet som MP510.

 

corsair_mp510_m2_ssd_install_tweak_dk

 

Spring forbi vores video anmeldelse på YouTube for en grundig gennemgang af benchmark resultaterne. 

 

corsair_mp510_m2_ssd_crystal_disk_mark_benchmark_tweak_dk

 

Inden vi samler op, vil vi lige runde temperaturen på drevet, for det spurgte Mikkel KD ind til på vores Facebook side, da vi teasede lidt for MP510 i sidste uge.

 

 

Under testen fokuserede vi derfor på drevets egne data via Hardware Monitor, og hertil havde vi også en temperatur probe sat imellem MP510 og heatspreaderen, som er på M.2 pladsen på ASUS ROG Strix Z370 I Gaming bundkort, som blev brugt til testen.


Temperaturen som drevet selv rapporterede, placerede sig på 63 grader som højeste temperatur under de lange tests, mens temperatur proben ramte lidt højere med 72 grader som den højeste målte temperatur.

 

corsair_mp510_m2_ssd_view_tweak_dk

 

Som tommelfingerregel, skal man helst holde sig under 70 grader, hvis man vil undgå problemer. Det er også den grænse, som Corsair selv angiver for drevet i deres specifikationer. Problemer i den her sammenhæng, er simpelthen at drevet throttler, helt som en CPU, hvis den bliver for varm, og vi altså oplever nedsatte hastigheder som en følge.

 

corsair_mp510_m2_ssd_testbench_tweak_dk

 

Det skal dog medtages i regnestykket, at testen er foretaget på en åben testbench, uden noget synderligt airflow, hvilket selvfølgelig ikke har hjulpet på tingene. Om det så er den interne sensor eller proben vi skal gå efter, er svært at sige helt nøjagtigt, men under alle omstændigheder er vi tæt på grænsen her, så det er værd at være opmærksom på, specielt hvis det er et drev som man ved man kommer til at belaste meget i længere tid af gangen.


Det bringer os så endelig videre til prisen, for det ender sikkert med at være en svær pille at sluge for den gennemsnitlige kunde.

 

Pris

 

Pt. ligger prisen for Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD på lige omkring 3900 kr. Det er noget af et greb i lommen, og til sammenligning, koster en SATA SSD med tilsvarende lager kapacitet omkring 1700 kr., så altså under halv pris. for skiftet til MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD'en.

 

corsair_mp510_m2_ssd_overview_tweak_dk

 

Så dermed kan vi konkludere det koster at lege med de tunge drenge i klassen. Dyrt, men naturligvis ikke helt fair sammenligne med en anden type SSD, men sammenligner vi med andre M.2 NVMe SSDer, så ligger MP510 stadig en del over, hvad der ellers er på markedet indenfor samme segment.


Hertil vil mange kunne tage til takke med mindre modeller end 960GB versionen vi havde på testbordet, og så er prisen naturligvis en anden.


Hvis man bevæger sig med til 240 eller 480 GB, så er det noget mere spiselige priser på 780 kr. eller 1400 kr.. Det er priser, der ligger meget fint i tråd med andre ligne M.2 SSDer på markedet nu.

 

Konklusion:

 

Der er for os at se ikke meget tvivl om, at en M.2 SSD som MP510 fra Corsair, henvender sig til det professionelle eller entusiast segmentet, der bare vil have det bedste og hurtigste, og er klar til at betale for det. En ting der er værd at have med i tankerne her er dog også, at Corsair giver fem års garanti på MP510.


Der er gode resultater at hente, hvis man har tungere produktivitetsopgaver, eller flytter store mængder data rundt, og her vil omtalte MP510 NVMe PCIe M.2 SSD være en fantastisk sparringspartner.
Der kan også hentes noget ved almindelige opgaver som spil m.v., men her mener vi ikke helt forbedringen står mål med den væsentligt højere pris, som der også følger med denne model sammenlignet med noget tilsvarende på SATA siden af hegnet.

 

Godt:

  • Topklasse performance som lovet
  • Corsair yder fem års garanti

 

Skidt:

  • 960 GB versionen koster mere end gennemsnittet
Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD
8/ 106 kommentarer
beamer . 12. Nov 18, 12:01
Det har vi hidtil købt hos Samsung. De er lidt billigere, men ikke dårligere i performance.
speed six . 16. Nov 18, 19:16
Er det en ældre test, som først er blevet tilgængelig nu? Årsagen til mit spørgsmål skyldes jeres prisangivelse, som synes "hen i skoven". Det er rigtig ærgerligt, når det er det eneste minus i jeres konklusion.

Det er muligt at finde en 960 MB version til omkring de 2.500 kr.

/Henrik
Uber . 17. Nov 18, 04:55
Testen er ny. Vi forholder os til prisen på releasedag
speed six . 17. Nov 18, 06:26
[quote='Uber','index.php?page=Thread­&postID=1505041#post1505041']
                        Testen er ny. Vi forholder os til prisen på releasedag                    [/quote]

Tak for din tilbagemelding. Når du skriver "releasedag", henviser du så til produktets generelle udgivelsesdag, eller henviser du til den dato, hvor i lægger jeres anmeldelse op på hjemmesiden?

Det mest rimelige burde være, at I forholder jer til prisen på den dag, hvor I lægger jeres anmeldelse op på hjemmesiden.

Jeg skal være ærlig og skrive, at man - siden jeg blev opmærksom på, at man kunne købe versionen - har kunnet købe den til ca. 2.500 kr. Jeg har i øvrigt kun givet ca. 2.300 kr. for min.

/Henrik
Uber . 17. Nov 18, 07:57
Jeg hentyder til dagen, hvor vi smed testen på
Ronin2300 . 17. Nov 18, 11:52
Hey

Nu kan jeg jo lige svare, som den der har lavet testen. Jeg forholder mig til den pris, som jeg kan finde tingene til på det tidspunkt, hvor jeg laver/optager testen. Det rammer ikke altid helt plet i forhold til hvordan prisen så ender selv kort tid efter vi har lavet den, da tingene kan skifte en del.

Specielt SSDer skifter RET hurtigt pris for tiden. Det er heldigvis i den rigtige retning for os forbrugere, så er jo altid rart Tweak.dk

Ulempen ved en video anmeldelse er så, at jeg ikke kan gå ind og tilpasse bagefter, hvis prisen ændre sig men det må vi jo leve med. Jeg er da kun glad for at se at prisen allerede har taget et stort dyk i forhold til, da jeg optog til anmeldelsen hvor det heller ikke var muligt at finde den til salg ret mange steder.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Corsair Harpoon RGB Wireless Gamermus

Trådløs og gaming er normalt ikke to ord der hænger sammen, selvom flere og flere producenter i l&oslas

Læs Mere

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA kommenterer på DLSS restriktioner på billedkvaliteten i Metro Exodus og Battlefield 5

Der er løbet meget kritik i DLSS bækken siden lanceringen, og der ser ikke ud til det stopper foreløbig.
Læs Mere

Intels 9 generation high-performance mobile processorer på vej

Intesl 9th generation high-performance mobile processor officielt listet. Core i9-9980HK flagskib med 8 Cores,
Læs Mere

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC billeder, benchmarks leak og priser

Forud for officiel lancering af GeForce GTX 1660 Ti, er en række informationer lækket. Heriblandt finder vi GI
Læs Mere

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.