TEST: Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Forhandles hos: .
Skrevet af Kenneth Johansen den 26. Jan 2018. Testen er vist 2104 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Corsair har opdateret deres AIO, som stille og roligt sætter deres synlige præg på markedet, og med dem kom der også en ny model i toppen af familien, med deres Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler, som er Corsairs største AIO til dato med en 360mm radiator i pakken.

 

Med på vejen skriver producenten følgende:

 

The CORSAIR Hydro Series H150i PRO is an all-in-one RGB liquid CPU cooler with a 360mm radiator built for low-noise cooling performance and bold styling with an RGB LED pump head.

Three included 120mm ML Series magnetic levitation PWM fans provide great airflow while producing no more than 25 dBA of noise, pushing the performance of your build while staying whisper quiet. Take control with CORSAIR LINK software and customize lighting, monitor temperatures and precisely adjust fan speeds, or stop the cooling fans entirely with the H150i’s Zero RPM fan mode. Easy to install and compatible with most modern CPU sockets, the H150i makes it easy to cool your system in silence and style.

 

Se med på YouTube, når vi gennemgår og tester Corsair Hydro H150i PRO RGB processor køleren.

 

 

Ud over at være Corsairs største AIO til dato, så er der bestemt også andre gode ting ved deres nye high-end AIO. Den understøtter blandt andet stort set alle CPU serier vi kan komme på. På Intel siden, er det helt tilbage til socket LGA1366, og hos AMD er det både AM2, 3 og 4 plus FM 1 og FM 2, så det eneste man ikke kan få med er Threadripper, og der skulle der endda også være et nyt beslag på vej, så det på sigt også bliver muligt. Dermed en helgardering fra Corsair 

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_ml_fans_tweak_dk


Corsair Hydro H150i PRO RGB køleren kommer med tre af Corsairs 120mm ML blæsere, så altså ikke med de typiske kuglelejer, men i stedet for det magnetiske, der burde være med til at sikre et mere stille system, som testen også afslørede.


I den nye serie, er der også en ny og forbedret pumpe, der dels er fysisk mindre, og så er den som trenden byder, med det nye RGB Led effekter indbygget.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_installation_tweak_dk


Selve installationen af H150i Pro RGB fra Corsair i mit testsetup - blandt andet vestående af en i7-7700K CPU, var let og uden problemer forbundet. Blæserne skal bare skrues på radiatoren, og her skal man selvfølgelig lige bruge et minut på at overveje, hvordan den skal være placeret i det færdige system, så man får dem placeret rigtigt.

 

Det inkluderede installationsbeslag til Intel siden er let at bruge, og på AMD siden bruger man de standard klips der er på bundkortet.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_360mm_radiator_tweak_dk


På selve pumpehovedet finder vi tre kabler. Et SATA kabel til strøm, et tre pins blæser stik til CPU stikket på bundkortet, og så et noget bredere kabel, der splittes i tre stik til de inkluderede blæsere. Videoen sætter lidt fokus på netop det sidstnævnte kabel.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_installed_testbed_tweak_dk

 

Ud over de tre omtalte kabler på pumpen, er der også et stik til et medfølgende USB stik, der skal forbindes til en USB port på bundkortet. Det er på den måde at man kan kontrollere tingene igennem Cosairs Link software. Der er altså en del kabler man skal have styr på, og jeg ville ønske at Corsair have givet os muligheden for at kunne pille stikket til blæserne af. De tre inkluderede ML blæsere, er helt almindelige fire pins PWM blæsere, som kan tilsluttes bundkortet eller en fancontroler, hvilket der sikkert er nogen der ville fortrække. I de tilfælde ville det være rart, hvis man ikke også skulle arbejde med det brede blæser kabel fra pumpen.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_ml_fan_install_tweak_dk

 

 

Test af Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler

Min test er gennemført med de tre standard profiler, der findes i Corsair Link softwaren, som består af Performance, Balanced og Quit modes. Ud over det, har jeg også lavet en speciel profil, som udnytter muligheden for ”Zero RPM mode”, hvor blæserne slet ikke kører. Alle fire indstillinger blev prøvet af både på standard indstillingerne for CPUen, og så med et 4,9 GHz overclock.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_stock_benchmark_tweak_dk


Resultaterne på standard, synes jeg var ret solide, og selv under fuld belastning, kan H150i Pro faktisk klare udfordringen i Zero RPM Mode. Så et næsten lydløst system er faktisk muligt.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_overclock_benchmark_tweak_dk


Under overclocking, er der også gode resultater at hente, og der kan stadig køres i Zero RPM Mode, uden at throttle, hvilket jeg faktisk ikke havde regnet med, så bestemt en positiv overraskelse på denne front.

 

Pris
Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler, kan pt findes online til lige omkring 1400 kr., hvilket betyder, at det bestemt ikke er nogen billig løsning. I feltet til sammenligning af 360mm AIO løsninger, lander den ca. midt i feltet, så den kan godt konkurrerer trods alt.


Konklusion:


Jeg synes at Corsair H150i Pro RGB har efterladet et godt indtryk hos mig. Det nye design på selve køle/pumpe delen, synes jeg de har ramt rigtigt godt, og sammen med de inkluderede ML blæsere og den brede understøttelse af CPU typer, er H150i Pro et rigtigt godt bud til næsten alle systemer.

 

Ydelsen er bundsolid, og kaster gode resultater af sig selv ved lave blæserhastigheder, hvilket kan veksles til et stille computersystem, og det er altid er et plus i min lydfølsomme bog.


Med en pris på omkring 1400 kr., er det dog værd at overveje, om man har brug for ydelsen, og om stilhed betyder SÅ meget for en. Med fornuftige luftkølere til omkring en tredjedel af prisen, kan man få køleydelse der er sammenlignelig, men naturligvis på bekostning af lydniveauet.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_rgb_light_green_tweak_dk


Med Corsair H150i Pro RGB, er der også plads til at flytte mere varme end mit testsetup producerede, hvis der er brug for det, så er man i den ende af skalaen, kunne det også være et godt bud.


Jeg vil dog sige, at det i de fleste tilfælde kun er den kræsne og krævende bruger, der vil udnytte H150i tilstrækkeligt, og det er også derfor vi lander med en endelige karakter på 8 og en Enthusiast Only Award for et solidt produkt med god ydelse, der dog nok for de fleste er overkill.

 

Godt:

 

  • Lækkert design
  • Smagfulde RGB muligheder
  • God software
  • Solid og lydsvag ydelse

 

Knap så godt:

 

  • Ingen mulighed for at fjerne ubrugte kabler fra pumpen
  • Pris kontra ydelse er for nogen ikke fornuftig 




Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler
8/ 10



5 kommentarer
Palle_DK . 29. Jan 18, 20:59
Kablet til de 3 blæsere er ikke ens forbundet ,på alle 3
De får alle 3 et pwm signal (ben 4)
men sense .. (ben 3),er kun forbundet til en af blæserne !
Så styrer alle 3 efter denne ene blæser smart !
Desuden så spørgsmål med en meget stor radiator
Kørende passiv
Vil der så være forskel på temperaturen ,om den står på højkant, eller ligger ned.
Så luft kan komme op i den nede fra ??

V.h. Palle
Ronin2300 . 30. Jan 18, 08:11
[quote='Palle_DK','index.php?page=Th­read&postID=1502071#post1502071']Kablet til de 3 blæsere er ikke ens forbundet ,på alle 3
De får alle 3 et pwm signal (ben 4)
men sence .. (ben 3),er kun forbundet til en af blæserne !
Så styrer alle 3 efter denne ene blæser smart !
Desuden så spørgsmål med en meget stor radiator
Kørende passiv
Vil der så være forskel på temperaturen ,om den står på højkant, eller ligger ned.
Så luft kan komme op i den nede fra ??

V.h. Palle[/quote]Jeg tror helt sikkert det vel betyde noget hvis det er en eller anden form for luftcirkulation men i de fleste hjem hvor det jo ikke trækker igennem stuen så vil det nok være ret minimalt trods alt.

Tror mere forskellen ligger i at der er luft på alle sider af radiatoren som den kan afgive varme til hvis den stod op i modsætning til hvis den lå på bordet og hele den ene side så ville være blokeret af det.
Palle_DK . 30. Jan 18, 12:58
Jeg skriver nederst ..så der kan komme luft nede fra..
Dermed menes løftet fra bordet ..eks. Radiatorens bredde.. her 120 mm
Så luften bevæger sig op gennem ripperne .Da varmen stiger op .finder jeg at ,en passiv radiator ,
bør monteres vandret !og helst eksternt .eller nederst i kabinet (sjældent muligt)
så varme fra pc ,ikke skal gennem den.
ved en lodret montage uden blæsere vil jeg tro at,radiator ikke kommer af med varmen på samme måde
Men varmer sig selv op !

PS. Ang. Kablet..som han vil pille af..hvorfor ??..det skal ! laves sådan til styring af flere propeller !
Det mangler bare en sort strømpe..

Og ang. Sleving så sælges mange dyre produkter
Et sjovt alternativ er snørebånd
De fås i mange farver og bredder og til priser der tillader eksperimenter
De skal være uden kerne..(ser lidt flade ud).tryk snørebånd sammen ...bliver det bredere som en
Kinesisk fingerfælde.. er det brugbart !
Klip enderne af og du er kørende :thumbup:
V.h.palle
HerrMansen . 30. Jan 18, 14:39
Thermodynamikkens love har ikke voldsomt meget at sige på den her skala. At varm luft stiger kan knap måles i et kabinet - derimod er problemed med at suge luft nedefra ofte at der ikke er synderlig meget clearance. Om luften kommer fra fronten eller nedefra er forsåvidt ligegyldigt ift. til temperaturen, hvis der er rigeligt med indsug og åben luft nedenunder.
Ronin2300 . 1. Feb 18, 07:24
[quote='Palle_DK','index.php?page=Th­read&postID=1502079#post1502079']PS. Ang. Kablet..som han vil pille af..hvorfor ??..det skal ! laves sådan til styring af flere propeller !
Det mangler bare en sort strømpe..
[/quote]Nu er jeg jo inde på at det ville være rart at have muligheden HVIS man ville foretrække at styre sine blæsere via bundkortets PWM stik. Det er der jo nogen der kunne tænkes hellere at ville eller måske endda via en Fan Hub. I de tilfælde ville det jo være rart ikke at skulle forholde sig til det brede lidt uhandy kabel Tweak.dk
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.