TEST: Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Forhandles hos: .
Skrevet af Kenneth Johansen den 26. Jan 2018. Testen er vist 2262 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Corsair har opdateret deres AIO, som stille og roligt sætter deres synlige præg på markedet, og med dem kom der også en ny model i toppen af familien, med deres Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler, som er Corsairs største AIO til dato med en 360mm radiator i pakken.

 

Med på vejen skriver producenten følgende:

 

The CORSAIR Hydro Series H150i PRO is an all-in-one RGB liquid CPU cooler with a 360mm radiator built for low-noise cooling performance and bold styling with an RGB LED pump head.

Three included 120mm ML Series magnetic levitation PWM fans provide great airflow while producing no more than 25 dBA of noise, pushing the performance of your build while staying whisper quiet. Take control with CORSAIR LINK software and customize lighting, monitor temperatures and precisely adjust fan speeds, or stop the cooling fans entirely with the H150i’s Zero RPM fan mode. Easy to install and compatible with most modern CPU sockets, the H150i makes it easy to cool your system in silence and style.

 

Se med på YouTube, når vi gennemgår og tester Corsair Hydro H150i PRO RGB processor køleren.

 

 

Ud over at være Corsairs største AIO til dato, så er der bestemt også andre gode ting ved deres nye high-end AIO. Den understøtter blandt andet stort set alle CPU serier vi kan komme på. På Intel siden, er det helt tilbage til socket LGA1366, og hos AMD er det både AM2, 3 og 4 plus FM 1 og FM 2, så det eneste man ikke kan få med er Threadripper, og der skulle der endda også være et nyt beslag på vej, så det på sigt også bliver muligt. Dermed en helgardering fra Corsair 

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_ml_fans_tweak_dk


Corsair Hydro H150i PRO RGB køleren kommer med tre af Corsairs 120mm ML blæsere, så altså ikke med de typiske kuglelejer, men i stedet for det magnetiske, der burde være med til at sikre et mere stille system, som testen også afslørede.


I den nye serie, er der også en ny og forbedret pumpe, der dels er fysisk mindre, og så er den som trenden byder, med det nye RGB Led effekter indbygget.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_installation_tweak_dk


Selve installationen af H150i Pro RGB fra Corsair i mit testsetup - blandt andet vestående af en i7-7700K CPU, var let og uden problemer forbundet. Blæserne skal bare skrues på radiatoren, og her skal man selvfølgelig lige bruge et minut på at overveje, hvordan den skal være placeret i det færdige system, så man får dem placeret rigtigt.

 

Det inkluderede installationsbeslag til Intel siden er let at bruge, og på AMD siden bruger man de standard klips der er på bundkortet.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_360mm_radiator_tweak_dk


På selve pumpehovedet finder vi tre kabler. Et SATA kabel til strøm, et tre pins blæser stik til CPU stikket på bundkortet, og så et noget bredere kabel, der splittes i tre stik til de inkluderede blæsere. Videoen sætter lidt fokus på netop det sidstnævnte kabel.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_installed_testbed_tweak_dk

 

Ud over de tre omtalte kabler på pumpen, er der også et stik til et medfølgende USB stik, der skal forbindes til en USB port på bundkortet. Det er på den måde at man kan kontrollere tingene igennem Cosairs Link software. Der er altså en del kabler man skal have styr på, og jeg ville ønske at Corsair have givet os muligheden for at kunne pille stikket til blæserne af. De tre inkluderede ML blæsere, er helt almindelige fire pins PWM blæsere, som kan tilsluttes bundkortet eller en fancontroler, hvilket der sikkert er nogen der ville fortrække. I de tilfælde ville det være rart, hvis man ikke også skulle arbejde med det brede blæser kabel fra pumpen.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_ml_fan_install_tweak_dk

 

 

Test af Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler

Min test er gennemført med de tre standard profiler, der findes i Corsair Link softwaren, som består af Performance, Balanced og Quit modes. Ud over det, har jeg også lavet en speciel profil, som udnytter muligheden for ”Zero RPM mode”, hvor blæserne slet ikke kører. Alle fire indstillinger blev prøvet af både på standard indstillingerne for CPUen, og så med et 4,9 GHz overclock.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_stock_benchmark_tweak_dk


Resultaterne på standard, synes jeg var ret solide, og selv under fuld belastning, kan H150i Pro faktisk klare udfordringen i Zero RPM Mode. Så et næsten lydløst system er faktisk muligt.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_overclock_benchmark_tweak_dk


Under overclocking, er der også gode resultater at hente, og der kan stadig køres i Zero RPM Mode, uden at throttle, hvilket jeg faktisk ikke havde regnet med, så bestemt en positiv overraskelse på denne front.

 

Pris
Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU køler, kan pt findes online til lige omkring 1400 kr., hvilket betyder, at det bestemt ikke er nogen billig løsning. I feltet til sammenligning af 360mm AIO løsninger, lander den ca. midt i feltet, så den kan godt konkurrerer trods alt.


Konklusion:


Jeg synes at Corsair H150i Pro RGB har efterladet et godt indtryk hos mig. Det nye design på selve køle/pumpe delen, synes jeg de har ramt rigtigt godt, og sammen med de inkluderede ML blæsere og den brede understøttelse af CPU typer, er H150i Pro et rigtigt godt bud til næsten alle systemer.

 

Ydelsen er bundsolid, og kaster gode resultater af sig selv ved lave blæserhastigheder, hvilket kan veksles til et stille computersystem, og det er altid er et plus i min lydfølsomme bog.


Med en pris på omkring 1400 kr., er det dog værd at overveje, om man har brug for ydelsen, og om stilhed betyder SÅ meget for en. Med fornuftige luftkølere til omkring en tredjedel af prisen, kan man få køleydelse der er sammenlignelig, men naturligvis på bekostning af lydniveauet.

 

corsair_h150i_pro_rgb_aio_pump_rgb_light_green_tweak_dk


Med Corsair H150i Pro RGB, er der også plads til at flytte mere varme end mit testsetup producerede, hvis der er brug for det, så er man i den ende af skalaen, kunne det også være et godt bud.


Jeg vil dog sige, at det i de fleste tilfælde kun er den kræsne og krævende bruger, der vil udnytte H150i tilstrækkeligt, og det er også derfor vi lander med en endelige karakter på 8 og en Enthusiast Only Award for et solidt produkt med god ydelse, der dog nok for de fleste er overkill.

 

Godt:

 

  • Lækkert design
  • Smagfulde RGB muligheder
  • God software
  • Solid og lydsvag ydelse

 

Knap så godt:

 

  • Ingen mulighed for at fjerne ubrugte kabler fra pumpen
  • Pris kontra ydelse er for nogen ikke fornuftig 
Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler Corsair Hydro H150i PRO RGB CPU AIO køler
8/ 105 kommentarer
Palle_DK . 29. Jan 18, 20:59
Kablet til de 3 blæsere er ikke ens forbundet ,på alle 3
De får alle 3 et pwm signal (ben 4)
men sense .. (ben 3),er kun forbundet til en af blæserne !
Så styrer alle 3 efter denne ene blæser smart !
Desuden så spørgsmål med en meget stor radiator
Kørende passiv
Vil der så være forskel på temperaturen ,om den står på højkant, eller ligger ned.
Så luft kan komme op i den nede fra ??

V.h. Palle
Ronin2300 . 30. Jan 18, 08:11
[quote='Palle_DK','index.php?page=Th­read&postID=1502071#post1502071']Kablet til de 3 blæsere er ikke ens forbundet ,på alle 3
De får alle 3 et pwm signal (ben 4)
men sence .. (ben 3),er kun forbundet til en af blæserne !
Så styrer alle 3 efter denne ene blæser smart !
Desuden så spørgsmål med en meget stor radiator
Kørende passiv
Vil der så være forskel på temperaturen ,om den står på højkant, eller ligger ned.
Så luft kan komme op i den nede fra ??

V.h. Palle[/quote]Jeg tror helt sikkert det vel betyde noget hvis det er en eller anden form for luftcirkulation men i de fleste hjem hvor det jo ikke trækker igennem stuen så vil det nok være ret minimalt trods alt.

Tror mere forskellen ligger i at der er luft på alle sider af radiatoren som den kan afgive varme til hvis den stod op i modsætning til hvis den lå på bordet og hele den ene side så ville være blokeret af det.
Palle_DK . 30. Jan 18, 12:58
Jeg skriver nederst ..så der kan komme luft nede fra..
Dermed menes løftet fra bordet ..eks. Radiatorens bredde.. her 120 mm
Så luften bevæger sig op gennem ripperne .Da varmen stiger op .finder jeg at ,en passiv radiator ,
bør monteres vandret !og helst eksternt .eller nederst i kabinet (sjældent muligt)
så varme fra pc ,ikke skal gennem den.
ved en lodret montage uden blæsere vil jeg tro at,radiator ikke kommer af med varmen på samme måde
Men varmer sig selv op !

PS. Ang. Kablet..som han vil pille af..hvorfor ??..det skal ! laves sådan til styring af flere propeller !
Det mangler bare en sort strømpe..

Og ang. Sleving så sælges mange dyre produkter
Et sjovt alternativ er snørebånd
De fås i mange farver og bredder og til priser der tillader eksperimenter
De skal være uden kerne..(ser lidt flade ud).tryk snørebånd sammen ...bliver det bredere som en
Kinesisk fingerfælde.. er det brugbart !
Klip enderne af og du er kørende :thumbup:
V.h.palle
HerrMansen . 30. Jan 18, 14:39
Thermodynamikkens love har ikke voldsomt meget at sige på den her skala. At varm luft stiger kan knap måles i et kabinet - derimod er problemed med at suge luft nedefra ofte at der ikke er synderlig meget clearance. Om luften kommer fra fronten eller nedefra er forsåvidt ligegyldigt ift. til temperaturen, hvis der er rigeligt med indsug og åben luft nedenunder.
Ronin2300 . 1. Feb 18, 07:24
[quote='Palle_DK','index.php?page=Th­read&postID=1502079#post1502079']PS. Ang. Kablet..som han vil pille af..hvorfor ??..det skal ! laves sådan til styring af flere propeller !
Det mangler bare en sort strømpe..
[/quote]Nu er jeg jo inde på at det ville være rart at have muligheden HVIS man ville foretrække at styre sine blæsere via bundkortets PWM stik. Det er der jo nogen der kunne tænkes hellere at ville eller måske endda via en Fan Hub. I de tilfælde ville det jo være rart ikke at skulle forholde sig til det brede lidt uhandy kabel Tweak.dk
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MasterBox MB511

Budget kabinetter bliver mere og mere spændende at se på, da features fra dyere modeller for alvor er ved at f

Læs Mere

Corsair H100i Pro RGB

Corsair har løbende opdateret deres Hydro serie af AIO løsninger, og i dag tager vi et kig på Cor

Læs Mere

Cooler Master CK550 Mekanisk Tastatur

Selvom markedet for mekaniske tastaturer måske synes mættet, så holder det ikke Cooler Master fra at lan

Læs Mere

Cooler Master MasterCase H500

Sidste år genoplivede Cooler Master deres gamle HAF-serie med lanceringen af deres H500P kabinet. Siden da har vi mo

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO Wireless Headset

Arctis serien fra SteelSeries blev lanceret tilbage i 2017. Her på Tweak.dk har vi kigget på næsten samt

Læs Mere

Sony Alpha A6300

Den seneste måned er Sony Alpha A6300 blevet testet som det primære kamera for en nørd på tur. 4K

Læs Mere

Razer Blade 15 - Verdens tyndeste gaming laptop på dansk grund

Razer har med deres Blade serie af laptops længe været en eftertragtet bærbar, og nu er de kommet m

Læs Mere

Enermax Saberay RGB Miditower

Indbygget RGB-lys i blæsere og front - tjek, masser af plads til hardware og køling - tjek, PSU-cover - tjek.

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce RTX 2080 benchmark i Ashes of the Singularity er lækket

Det lader til at en af NVIDIAS ingeniører var lige hurtig nok med fingre, mus og RTX 2080. For det er lige duk
Læs Mere

NVIDIA Quadro RTX GPU serien med Turing arkitektur er officielt lanceret

Krigen mellem AMD og NVIDIA er oppe i gear, når det handler om at sidde på tronen inden for grafikkort. Nu har
Læs Mere

MSI har præsenteret deres nye 14 tommer PS42 bærbar

MSI er en gammel kending på Tweak.dk, og gennem de sidste mange år, har vi testet et hav af deres produkter fr
Læs Mere

AMD Threadripper 2 præsenteres som verdens kraftigste desktop processor

Henover natten, har AMD officielt lanceret deres AMD Threadripper 2 processor, 2nd Gen AMD Ryzen Threadripper
Læs Mere

World of Warcraft: Battle for Azeroth frigivet

Alt imens vi allerede knokler på vores World of Warcraft: Battle for Azeroth review, så har Blizzard taget gav
Læs Mere

Officiel NVIDIA video teaser for deres kommende GeForce RTX 2080

Forud for ”GeForce Gaming Celebration” eventet, har NVIDIA frigivet en lidt anderledes teaser, som har løftet
Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2990WX overclocket til 5.4 GHz

AMD Ryzen Threadripper er kommet for at sætte sit aftryk på især HEDT segmentet, men bestemt også for at skabe
Læs Mere

Tweak News - Uge 32 - We're BACK + giveaway

Tweak News er tilbage på sporet efter sommerpausen, og vi starter ud med at kigge på alle spændende tech nyhed
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.