TEST: Cooler Master MasterBox Lite 3.1

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 6. Oct 2017. Testen er vist 3322 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Cooler Master laver produkter i alle prisklasser og til et hvert behov. I denne test skal vi se nærmere på et yderst budget kabinet, i form af deres MasterBox Lite 3.1. Der er tale om et kabinet i Micro-ATX formatet, som på trods af at komme med et attraktivt prisskilt, faktisk tilbyder en pæn række fede features. Om kabinettet er noget værd, samt hvilke features der er tale om vil, vi se nærmere på i denne test.

 

Lad os ikke spilde tiden, men med det samme gå til specifikationerne og dernæst kigge på kabinettet.

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_3.1_Micro_ATX_kabinet_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på MasterBox Lite 3.1 kabinettet
Jeg har igen været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside, og denne gang var det for at finde lidt informationer på MasterBox Lite 3.1 kabinettet til jer. Nedenfor finder i først specifikationerne listet op, efterfulgt af tre billeder der viser lidt af de features der også tilbydes:

 • Tilgængelige farver: Sort
 • Materialer: Metal og plastik
 • Dimensioner: 456 x 208 x 381 mm
 • Bundkort support: Micro-ATX og Mini-ITX
 • PCI-slots: 4
 • Drevplader: 2x3.5” + 1x2.5”
 • Frontpanel: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0 og lyd ind/ud
 • Maksimal CPU-køler højde: 158 mm
 • Strømforsyning max længde: 160 mm
 • Grafikkort længde max: 380 mm
 • Kabelføring: 9.55 – 15-55 mm bag bundkortet
 • Blæser/radiator support max:

      - Front: 2x120 mm blæser / 240 mm radiator

      - Bagende: 1x120 mm blæser (inkluderet) / 120 mm radiator

 

 

Et kig på kabinettet ude og inde
Med det tekniske på plads, kan vi nu gå i gang med at kigge på selve MasterBox Lite 3.1 kabinettet. Nedenfor ser vi to overbliksbilleder af MasterBox Lite 3.1 kabinettet. Som vi kan se, finder vi på den venstre side et stort side vindue som faktisk ligner hærdet glas på billederne, men i realiteten blot er plexiglas. Den modsatte side har en bule, hvilket bør gøre kabelføringen bag bundkortet lettere.

 

 

Øverst på fronten finder vi I/O panelet, som består af følgende: Reset knap, lyd ind/ud, power knap, 1x USB 3.0 og 1xUSB 2.0 port. Hvis vi bevæger os længere ned af fronten, til bunde, finder vi et Cooler Master logo placeret. Nu kan vi faktisk også se, at hvad der før lignede en højglans front, faktisk viser sig at være gennemsigtig. Denne kan desuden afmonteres ved at tage fat i bunden og give et ryk. Der er fra fabrikken ikke monteret nogle blæsere i fronten, men her er plads til op til 2x120 mm blæsere, eller en 240 mm radiator. Prisen skal jo holdes nede et eller andet sted.

 

 

I bagenden af MasterBox Lite 3.1 kabinettet, finder vi det klassiske layout med strømforsyningen placeret i bunden, efterfulgt at PCI-slots. I dette kabinet er der fire af slagsen, da vi har med et Micro-ATX kabinet at gøre. Det er også heromme vi finder den første og eneste inkluderede blæser, som er en 120 mm model af Cooler Masters egne naturligvis.

 

Bunden byder på fire plastikfødder med gummi for at minimere eventuelle vibrationer i at blive sendt videre. Vi finder også et støvfilter foran indsugningen til strømforsyningen, og endda et lækker et af slagsen. Mange kabinets producenter inkluderer som regel de billige og møg irriterende støvfiltre til deres budget kabinetter, men ikke Cooler Master – tak for det!

 

Plexiglas panelet er fastgjort med fire tommelskruer og har gummi klistret på hele vejen rundt.

 

Lad os fortsætte vores tur rundt om MasterBox Lite 3.1 kabinettet indenfor. Med begge sidepaneler afmonteret, kan vi let se hvad vi har med at gøre. På det første billede nedenfor, kan vi se at vi har med et meget åbnet design at gøre. I fronten finder vi harddiskburet som både kan holde de to understøttede 3.5” diske, samt den lille 2.5” disk ovenpå. Buret er fastgjort med skruer, hvilket betyder at det kan afmonteres. Dette er et klart plus, og kom lidt som en overraskelse, da dette ofte kun er noget vi ser på dyrere kabinetter. På billede to nedenfor, er det også tydeligt at se hvor tonet glasset i fronten rent faktisk er.

 

 

Vender vi blikket om mod bagenden, vel og mærke stadig inde i kabinettet, kan vi se at de fire PCI-slots, som alle er både ventilerede og kan genbruges efter at være afmonteret. Dette er igen et typisk sted, hvor producenter vælger at spare penge, og bruger PCI-covers, der skal brækkes af = de ikke kan bruges igen. Ligesom harddiskburet som kan afmonteres, har Cooler Master også valgt at bruge PCI-covers der skal skrues af, sådan! Det er de små marginaler der tæller, og det bekræfter mig blot i, at det altså koster minimale kroner at have styr på de små detaljer.

 

I bunden er der ud over harddiskburet ikke plads til andet end strømforsyningen. Heller ikke toppen har plads til noget, idet der her er helt lukket af. På mange andre kabinetter, plejer vi at finde plads til blæsere eller radiatorer heroppe. Men da MasterBox Lite 3.1 er så kompakt et kabinet, er der ganske enkelt ikke plads, så hvorfor så åbne op for støv?

 

 

På den modsatte side kan vi se at der er et utal af steder, hvor strips kan fastgøres, hvilket gør kabelføringen lettere. Da der er mellem 9.55 – 15-55 mm plads at arbejde på heromme, skal kablerne stripses fast, hvis man hvis have sidepanelet på.

 

 

Montering af hardware
Det er blevet tid til sidste etape i vores test af MasterBox Lite 3.1 kabinettet, vi skal have noget hardware monteret. Inden da, tag så lige et blik på det første billede herunder. Cooler Master inkluderer nemlig lidt lækkerier til dig, hvis du ikke er så meget til farven rød. Top og bundstykket på frontpanelet kan nemlig afmonteres og skiftes ud til enten hvid eller stort i stedet for, hvilket giver kabinettet et markant andet look. Skulle du have en 3D printer i huset, kan du endda printe dine egne, da Cooler Master tilbyder tegningerne på deres hjemmeside, fed detalje!

 

Tilbage til hardwaremonteringen, skal du have fat i skruer og skruetrækker, hvad end du vil montere en 2.5” eller 3.5” harddiske. Der er heller ikke nogen former for skuffer eller beslag i MasterBox Lite 3.1, diskene fastgøres direkte.

 

 

På trods af at være meget kompakt, gør det åbne design på MasterBox Lite 3.1 kabinettet, at det faktisk alligevel er ret let at arbejde i. Du skal dog huske at trække strømkablet til din CPU inden du monterer dit bundkort, da stikket ellers ikke kan komme igennem det lille hul oppe i højre hjørne. Her er det uden tvivl en fordel, hvis at din strømforsyning har den flade type kabler.

 

 

Vi vender kabinettet 180 grader, og tager et kig på den mere spændende side. Jeg har monteret vores Micro-ATX bundkort, men ikke de grafikkort vi plejer. Jeg har fundet mit gamle ATI HD5970 frem fra gemmerne (ja, vi er helt tilbage til ATI tiden), som er et enormt langt dual GPU grafikkort. Som vi kan se, har det dog ingen problemer med at være monteret i MasterBox Lite 3.1 kabinettet, da der er plads til grafikkort på hele 380 mm! Højden er desuden heller ikke et problem. Med support for CPU-kølere på op til 158 mm, gælder dette naturligvis også for grafikkort.

 

 

Pladsen over bundkortet er meget minimal som forventet, men idet der ikke er nogen form for ventilation eller andet heroppe, gør det ikke noget – og ja, jeg ved godt at vores CPU-strømkabel er grimt her på forsiden. Men som sagt, skal dette trækkes inden at bundkortet monteres, hvilket vi fandt ud af på den hårde måde. Med det sagt, er det nu blevet tid til at sidde en pris på kabinettet og runde af med en konklusion.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 06/10 2017, kan MasterBox Lite 3.1 kabinettet findes på PriceRunner.dk til 399,- DKK. Dette er en yderst skarp pris for et kabinet med de features der tilbydes her. God support for hardware, plads til hardware og udskiftelige stykker på fronten, samt stort sidevindue. MasterBox Lite 3.1 er et sandt value for money produkt! Klik på vores prisknap nedenfor, for at komme til oversigten hos PriceRunner.dk.

 

 

Ønsker du alle detaljer på kabinettet fra Cooler Master selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke med banneret med deres navn herunder. Her kan du læse meget mere om kabinettet, og finde 3D skabeloner, således at du selv kan printe frontstykkerne i de farver du måtte have lyst til.

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_3.1_Micro_ATX_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test af MasterBox Lite 3.1 kabinettet. Hvis du er på udkig efter et budget kabinet i mini format som stadig skal have plads til en god portion hardware så er dette en yderst god kandidat. Designet er pænt og neutralt at se på, selvom de røde detaljer i fronten måske er lidt for meget. Dette har Cooler Master heldigvis tænkt på, da disse kan skiftes ud til enten hvid eller sort med de inkluderede man får med i kassen. Du kan endda også 3D printe dine egne i andre farver, hvis det er mere dig hvilket er super fedt.

 

Vi finder et stort side vindue i venstre side, gode kabelførings muligheder med et utal af huller hvor strips kan fastgøres. 240 mm radiator support i fronten er der også blevet plads til fronten som desuden er semi-gennemsigtig således at LED blæsere i fronten kan skimtes udefra. Man får utrolig meget for pengene, men der er selvfølgelig også et par ting der kunne være bedre. For det første er der byggekvaliteten. Den er som sådan fin nok, men man kan tydeligt mærke at vi har med et kabinet til under 500,- DKK at gøre. Der næst er der kun plads til én 2.5” harddisk og to 3.5” – dette skal du være opmærksom på.

 

Alt i alt vil jeg dog kalde MasterBox Lite 3.1 for et rigtige value for money produkt. Cooler Master har virkelig gjort et godt stykke arbejde her, og man får utrolig meget for meget for penge! Dette belønner vi naturligvis med en pæn score på 9/10 samt en award, som denne gang er vores Safe buy. Job well done Cooler Master, nu kan alle få råd til et lækkert kabinet med gode features.

 

Godt

 • Pænt og neutralt at se på
 • Sidepanel i plexiglas – ligner hærdet glas
 • Fronten er semi-gennemsigtig
 • Top og bundstykkerne på fronten kan udskiftes
 • OK kabelførings muligheder
 • God hardware support i forhold til størrelsen
 • Byggekvaliteten er fin…

Knap så godt

 • … men den lave pris kan ses/mærkes
 • Kun plads til én 2.5” disk

Score: 9 + Safe Buy award

 

 

Cooler Master MasterBox Lite 3.1 Cooler Master MasterBox Lite 3.1
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Western Digital WD RED 6 TB

Western Digital er en af markedets helt gamle drenge, når det kommer til produktionen af lagerenheder, og her snakke

Læs Mere

ADATA XPG Spectrix D80 og Spectrix D41

Markedet for RAM er blevet endnu en slagmark, hvor producenterne forsøger at vinde RGB krigen. ADATA har med deres

Læs Mere

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

Phanteks er tilbage med en revideret version af deres oprindelige Phanteks Enthoo Pro kabinet, og Tweak.dk er klar med en

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO + GameDAC

Vi har set på headset i alle prisklasser og kategorier her på Tweak.dk, og nu er det igen blevet tid til at se

Læs Mere

Cooler Master CM310 Budget Gamermus

Har du brugt alle pengene på din nye lækre gamer computer, men glemt tilbehøret? Så frygt ej, Coo

Læs Mere

Corsair Crystal 280X

Trænger du til forandring og ønsker måske et mindre format på hjemmecomputeren, kunne Corsair meg

Læs Mere

Corsair HS60 7.1 gaming headset

Alle elsker fed lyd, og Corsair plejer at være stabil leverandør af omtalte. Vi skal i dag se på Corsai

Læs Mere

Corsair H60 2018 Edition

Corsair har været i gang med at genopfriske nogle af deres ældre AIO kølerdesigns, og i den anledning t

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

GTA V Hulk Mod tilgængelig

Master modder JulioNiB, har annonceret har længe ventet launch af GTA V Hulk mod, hvilket åbner for muligheden
Læs Mere

Samsung annoncerer deres nye 43 tommer C43J89 32:10 monitor

Skærmplads er cool, meget skærmplads er mega cool. Budskabet som nemt kunne være påtrykt Samsungs nye 43 tomme
Læs Mere

Intels Z390 tager over hvor Z370 slipper

Et kig på Intels egen roadmap, afslører deres Z370 chipset snart går på pension. Dermed skal Intel også være k
Læs Mere

iPhone overlever et fald på 300 meter

Ved første øjekast skreg den clickbait, DROP TEST iPhone SURVIVES 1,000-foot fall from plane after owner drops
Læs Mere

Battlefield V open beta starter i september

Nye informationer direkte fra hestens mule er dukket op. Den officielle releasedato for Battlefield V, hedder
Læs Mere

Verdens hurtigste have traktor giver gas på Goodwood festivallen

For kort tid siden omtalte vi verdens vildeste plæneklipper i form af Honda Mean Mower slår græsset med 240 km
Læs Mere

DOOM Eternal gameplay frigives under Quakecon 2018

I kølvandet på annonceringen af DOOM Eternal fra Bethesda under dette års E3 2018 game konference, har iD Soft
Læs Mere

Call of Duty: Black Ops 4 beta test starter 3 august 2018

Sidder du klar til at få snitterne begravet i det kommende Call of Duty, så er ventetiden snart slut. Om ikke
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.