TEST: COUGAR Phontum Essential Black & Pink

editor picture
Hardware udlånt af: Cougar.
Skrevet af Kim Monberg den 16. May 2019. Testen er vist 1245 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Så er COUGAR tilbage hos os på Tweak. Vi skal kigge på et af deres headset i den prisbillige ende, nemlig deres COUGAR Phontum Essential.

 

 

De tekniske specifikationer.

 

Headphone:

En 40 mm højttaler kan sagtens være godt, så længe man har valgt den rigtige. Kabel længden på 1.9 meter er ganske tilpas til computere oppe på bordet, eller front stikkene på kabinettet. Under bordet og stik bag på computeren er nok for langt væk.

 • Driver 40mm
 • Sensitivity at 1kHz 101dB ± 3dB
 • Impedance at 1kHz 32Ω +/- 15%
 • Frequency Response 20Hz - 20KHz
 • Cable Length 1.9m

 

Microphone:

Mikrofonen skulle have støj reduktion, hvilket er super lækker. Det tester jeg lidt senere.

 • Type Noise Cancelling Microphone
 • Frequency 100Hz to 10KHz
 • Sensitivity at 1KHz -40dB ± 3dB
 • Impedance 2.2kΩ

Indpakningen og indholdet.

Jeg har modtaget 2 forskellige udgaver af headsettet, nemlig et pink og et standard sort.

På kassen er fine print af produkterne, og rundt på kassen er listet specifikationer og funktioner.

 

 

Udover selve headsettet, er der 'kun' en brugervejledning med i kassen. Man har vel heller ikke brug for meget mere, når det er et stereo headset man har købt.

 

 

Rundt om produktet.

COUGAR Essential sidder godt på hovedet, og har et ganske lækkert design. Mikrofonen har en tilpas længde, og er nem at justere. Ørekopperne ser måske lidt voldsomme ud, da de fylder meget ud fra hovedet.

 

 

På selve ørekoppen finder vi et nydeligt COUGAR logo. Der er metalnet, så højttaleren kan ånde frit. Det betyder også, at dette headset er et såkaldt åbent headset. Så man hører nemt, hvis der er nogen der snakker til en imens man spiller.

 

 

Mikrofonen sidder på en svanehals. Den er åben på begge sider, hvilket tyder på aktiv støjreduktion. I min mikrofon test, vil jeg prøve at lave en lydfil så I kan høre hvor godt det virker.

 

 

Puden på hovedbøjlen er i kunstlæder. Den er perforeret, så man ikke sveder så meget, der hvor den ligger på hovedet. 

 

 

Oven på hovedbøjlen finder vi et COUGAR logo. Det er præget ind i læderet på oversiden, ganske nydeligt efter min mening.

 

 

Selve ørepuderne har en huldiameter på 6,5 centimeter på den høje led. Det er nok til de fleste ører. Ørepuden er beklædt i kunstlæder, så det er nemt at gøre rent. Højden på puden er omkring 2 centimeter.

 

 

En halv meter nede på kablet, finder vi fjernbetjeningen. Den har afbryder for mikrofonen, og volumenkontrol på siden. På bagsiden er der et nydeligt COUGAR logo. Personligt bryder jeg mig ikke specielt meget om en fjernbetjening på ledningen, og slet ikke på et headset som udelukkende er beregnet til gaming, og ikke til mobil brug.

 

 

Til sidst, for enden af det 1,9 meter lange kabel, har vi et par nydeligt stik med guldbelægning. Det sikrer, at der er en god forbindelse hver gang man tilslutter headsettet til computeren.

 

 

Testen - Lyden og komforten.

Til hverdag bruger jeg et lukket headset, så jeg var overrasket over, hvor meget lyd der kommer igennem et åbent headset.

 

Jeg kan stort set høre alt, hvad der foregår i rummet omkring mig. Jeg sidder på fælleskontor med min kone, og hver gang hun snakkede, tastede eller bare gik rundt i rummet, kunne jeg høre det igennem headsettet. At jeg skriver på tastaturet går også lige ind i headsettet, så hvis man har mekanisk tastatur, eventuelt med klik, skal man forberede sig på, at man nu kan høre hvert anslag man laver på tastaturet.

 

 

Komforten:

Komforten i headsettet er rigtig god. Man fornemmer, at headsettet er ret let i det, og det sidder fint på hovedet. Den luftige pude på hovedbøjlen gør, at man ikke sveder på hovedet, hvilket er ganske lækkert. Ørekopperne har en tilpas størrelse, og puderne på dem er meget bløde. Man kan justere hver ørekop i højden, så man får et tilpas tryk på hovedet, hvilket også er lækkert.

 

Lyden:

Lyden i headsettet er faktisk OK god. Jeg vil ikke sige den er imponerende, for den mangler lidt detalje fra diskanten og der lidt for meget mellemtone med manglende bas.

 

Det gør blandt andet, at detaljegraden i spil, som jeg finder som noget af det vigtigste, desværre mangler lidt. Det kan være et spørgsmål om liv eller død i blandt andet FPS spil, at man kan høre de helt små detaljer.

Den manglende bas betyder en del for musik, hvor man gerne vil have lidt mere dybde. Man vil gerne kunne mærke stortrommen når den bliver slået i bund. Det betyder selvfølgelig også en del for spil, men knap så meget som diskanten efter min mening.

 

Når man lægger det samlede lydbillede sammen med, at headsettet er åbent, og man skal spille ved ret høj volumen for at overdøve selv sine egne anslag på tastaturet. Ja, så ert jeg desværre ikke specielt imponeret over lyden i headsettet.

 

Mikrofonen:

Herunder har jeg prøvet, at lave et par lydprøver af mikrofonen i headsettet.

Først er der prøven, som er uden støj i baggrunden, hvor man kan høre hvordan mikrofonen optager den rene stemme. Det lyder jo ganske fornuftigt. 

Så er der optagelsen med støj i baggrunden, det er her den aktive støjreduktion skal træde ind, og det gør den også ganske tydeligt som man kan høre. Den optager stort set ikke noget støj fra højttaleren i baggrunden, men stemmen går fint igennem.

 

 

Prisen.

Jeg har været en smut på nettet for, at finde prisen for headsettet. Her finder jeg det til omkring 350 DKK, hvilket giver en rimelig god sammenhæng imellem lydkvalitet og pris.

 

Konklusionen.

COUGAR prøver efter bedste overbevisning, at lave et headset med et velkendt udseende. Denne type udseende med store ørepuder og mesh på ydersiden så vi ført fra SteelSeries. en masse andre producenter har fulgt efter i dette design, og det gør COUGAR så også med deres Phontum serie.

 

Der er ingen tvivl om, at udseende sælger. Det er bare lidt uheldigt, at man så vælger at smide nogle komponenter i produktet, som ikke helt stemmer overens med resten.

 

Komforten i headsettet er rigtig god, det er der slet ingen tvivl om. Man kan sidde med headsettet på i timevis, uden at føle ubehage på nogen måde. Hverken omkring eller oven på hovedet. Puderne er store og bløde.

 

Mikrofonen i headsettet er faktisk også ganske god. Den optager stemmen godt, lige meget om der er støj i baggrunden, eller om der er musestille. Den er også nem at justere, og man kan slukke for den på fjernbetjeningen.

 

Om man vil have et åbent eller lukket headset er en personlig smagssag. Jeg kan bedst lide, at være lukket inde i min egen verden år jeg spiller. Så skal jeg ikke kunne høre andre ting i rummet jeg sidder i, eller kunne høre når jeg trykker på tastatur eller mus. Det kan man ikke med dette headset, da det er meget nemt at høre omgivelserne igennem det.

 

Der hvor dette headset virkelig halter, er faktisk på selve lyden. Grundlyden i dette headset er efter min mening, forladt for alt hvad der hedder detaljer og bas. Det bliver en underlig gang grød i midten af frekvensområdet. Det er en skam, når man nu har købt sig et gaming headset, og man gerne vil have det optimale ud af sit spil.

 

Selvfølgelig kan man justere sig ud af en masse, men selve grundlaget er skidt allerede fra starten, hvilket er knap så fedt.

 

Når man lægger det sammen med prisen på det omkring 350 DKK, så ender vi efter min overbevisning på en 8/10 vurdering. Der mangler simpelthen det mest basale, nemlig en god lyd i dette headset. Derfor vil jeg faktisk heller ikke give dette produkt en award, da jeg ikke vil anbefale det i forhold til andre produkter i samme prisklasse.

 

Godt:

 • Lækkert velkendt udseende
 • God komfort
 • God mikrofon
 • Billig pris

Knap så godt:

 • Lyden mangler detaljer og bas. (Den vigtigste ting at score godt på ved et headset!)
COUGAR Phontum Essential Black & Pink COUGAR Phontum Essential Black & Pink
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MK730 Tastatur

Hvis du er på udkig efter et yderst kompakt tastatur som skal være let at have med, men samtidig også v&

Læs Mere

COUGAR Revenger S

COUGAR Revenger S er annonceret som en 4K-Ready mus med 12000 DPI opløsning og imponerende 2000Hz polling rate. Udo

Læs Mere

Enermax Liqtech TR4 II 360 mm - AMD Treadripper AIO

AMD Threadripper processorene, er stadig nogle af de største CPU'er på markedet, og kræver nogle ret sp

Læs Mere

COUGAR Phontum Essential Black & Pink

COUGAR Phontum Essential. Et lækkert stereo headset i flere farver. Vi lytter til, og kigger på headsettet for

Læs Mere

AORUS C300 GLASS

Det er efterhånden ikke noget nyt syn at se producenter af hardware bevæge sig ud på ukendt territorie,

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1650 XC BLACK GAMING

nVidia’s refresh af deres lineup har endelig nået de mindre og mere budgetvenlige grafikkort. Vi tager I

Læs Mere

Razer Gaming Bundle; mus, tastaur & headset

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge når det kommer til headset, mus og tastatur og samtidig er hardcore R

Læs Mere

Cougar Vortex RGB SPB 120 PWM HDB

Cougar har et bredt udvalg af blæsere til kabinettet. I denne test tager vi et kig på deres Vortex SPB 120 mm

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Sony video sammenligner PlayStation 5 performance mod PS4 Pro

Efter at have afsløret detaljer om næste generations konsol i sidste måned, har Sony netop frigivet en præsent
Læs Mere

LEAK: Sapphire klargører to Radeon Navi grafikkort til 7 juli lancering

Under hvad der tyder på et møde med den kinesiske presse, afslørede en Sapphire PR manager, informationer om,
Læs Mere

Huawei bevilget midlertidig tilladelse af US Commerce Department

Som mange af jer sikkert har hørt nu, er Huawei stødt på massive problemer med den amerikanske regering, hvor
Læs Mere

Twitch streamers tjener over 300.000 pr. time for at spille de nyeste spil

Kan du lide at spille computerspil, og frister et job, der potentielt kan kaste mere end 300.000 kroner af sig
Læs Mere

Huawei udtaler sig efter samarbejdsophør med Google

Som vi tidligere på dagen har debatteret, er Huawei nu blevet lukket ude i kulden, grundet handelsstriden mell
Læs Mere

Intel, Qualcomm og Broadcom vil ikke længere forsyne Huawei med komponenter

Efter Google officielt har meldt ud, at de stopper samarbejdet med Huawei, støder flere af de helt store fisk
Læs Mere

Google understøtter ikke længere Android på Huawei enheder

Hvad der kunne ende med at være en beslutning, der kunne have store konsekvenser for smartphone-markedet
Læs Mere

X570 Gaming Plus og Pro Carbon fra MSI er lækket

Sidste år introducerede MSI deres MAG, MPG og MEG series af bundkort, hvor MPG skulle repræsentere deres mid-t
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.