TEST: ASUS ROG RYUJIN 360 CPU Køler

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Kim Monberg den 22. Jan 2019. Testen er vist 3012 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


ASUS laver jo stort set alt til deres ROG serie, så man kan køre komplet setup i ROG farver og design. Vi skal i denne anmeldelse kigge på en af deres kølere, nemlig deres RYUJIN 360 AIO vandkøler.

 

ASUS ROG logo

 

Lad os se hvad der er i kassen.

En lækker stor kasse i klassisk ROG design i sort og rød. Der er tydeligt print af produktet på fronten og specifikationer bagpå.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Inde i kassen ligger indholdet godt beskyttet af plastikposer og formstøbt karton.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

 

Vi starter lige med de tekniske specifikationer.

 

Water Block:

 • Water Block Dimension: 100 x 100 x 70 mm
 • Block Material (CPU plate): Copper
 • CPU Socket Support: Intel: LGA 115x,1366, 2011, 2011-3, 2066;AMD: AM4, TR4*

Radiator:

 • Radiator Dimension: 394 x 121 x 27 mm
 • Radiator Material: Aluminum
 • Tube: Sleeved Rubber tube

Fan:

 • Fan: 3 x Noctua NF-F12 industrialPPC 2000 PWM
 • Fan size: 3 Fan Slots (120mm)
 • Fan Dimension: 120 x 120 x 25 mm
 • Fan Speed: 450 ~ 2000 RPM +/- 10 %
 • Fan Static Pressure: 3.94 mmH2O
 • Fan Air Flow: 121.8 m3h
 • Fan Noise: 29.7 dB(A)
 • Control Mode: PWM

Special Features:

 • OLED Display: 1.77 " Full Color OLED
 • AURA Sync Support: Yes
 • Embedded FAN: Y
 • Embedded Fan Speed: 4800 RPM +/- 10 %
 • Embedded Fan Air Pressure: 3.23 mmH2O
 • Embedded Fan Air Flow: 19.41 CFM
 • Embedded Fan Noise: 31 dB(A)

Compatibility:

 • Intel: LGA 1150, 1151, 1152, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3, 2066
 • AMD: AM4, TR4*

Package Content:

 • ROG RYUJIN 360 Liquid Cooler
 • Accesory Pack of Scews and brackets
 • 3 x 120mm Noctua NF-F12 iPPC 2000 PWM Fan
 • Thermal compound (pre-applied)
 • Quick Start Guide

Warranty:

 • Warranty: 3 years

 

Lad os kigge køleren.

Radiatoren er en klassisk Asetek radiator uden der er gjort noget ud af udseende på den. På stofslangerne sidder pumpehovedet, som er noget større end standarden. Der følger et dæksel med, som man kan pynte det hele af med når man har monteret køleren.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Blæserne er Noctua Industrial PPC blæsere på 2000 RPM. Støjniveau er lige under 30 dBA ved fulde omdrejninger. Disse blæsere er lavet til at køre 24/7, og så er de lavet i sort design, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Der følger selvfølgelig en masse skruer med, og der er monteringsbeslag til alle nyere CPU sokler fra både AMD og Intel.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Radiatoren er lang og faktisk ret tynd. Det er en 27 mm radiator, hvilket ikke er ret meget. Det bliver spændende, at se hvordan den performer.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Tilslutningerne på radiatoren er tynde, vi snakker 7,5 mm i diameter. Jeg skal dog sige, at jeg aldrig har set de tilslutninger knække, men jeg synes bare det ser lidt underligt ud når man tænker på selve slangen man tilslutter er 11 mm i diameter, hvilket er en del mere som det også ses på billedet.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Kølehovedet er plastret til med ledninger. Der kommer hele 4 ledninger ud. Det er USB, SATA power, blæser stik til bundkort og blæser splitter til Noctua blæserne. Man skal ikke have verdens største kabinet, da kablerne faktisk ikke er særligt lange. USB kablet er dog ret langt i forhold til de andre.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

På kølefladen er der monteret kølepasta fra fabrikken. Det har både fordele og ulemper. Fordelen er, at det er i den rette mængde og helt jævnt fordelt. Ulempen er, at man kun kan montere køleren en gang.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Så skal der monteres.

Monteringen på AM4 er MEGET nem. Man bruger det originale beslag bag på bundkortet, hvor man skruer 4 skruer på i stedet for de originale beslag på fronten.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Så monteres kølehovedet med fire fingermøtrikker, som så spændes efter med en skruetrækker. Så er man køreklar.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Til sidst monteres det medfølgende dæksel. Det bliver monteret ved hjælp af to kraftige magneter.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Her er hele setuppet. En enkelt ting jeg undrede mig over var, at man stadig ikke er gået over til millimeter gevind på radiatoren. Det er MEGET længe siden jeg har montere almindelige luftkølere uden millimeter gevind. Måske forklaringen ligger i, at produktet er lavet til det amerikanske marked, og ikke det europæiske.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Lad os komme i gang med testen.

Softwaren:

Til min store forundring, kan jeg kun teste denne køler på automatisk funktion. Jeg kan absolut intet styre fra software eller bundkort. Hvorfor? Fordi jeg ikke bruger et ASUS bundkort til testen. Man er simpelthen bundet op på, at man skal bruge denne køler sammen med et ASUS bundkort, hvis man vil have fuldt udbytte af køleren og dennes funktioner igennem ASUS AI Suite.

 

Så jeg kan kun få lov til, at hente og installere ASUS Live Dash, som kan styre displayet og lysstriben på kølehovedet.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Lys og display:

Lyset i køleren er en lysstribe på skrå ned over hovedet. Den stribe kan man give forskellige effekter.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Det lille OLED display kan vise statiske billeder eller GIF animationer. Det ser ret sejt ud. Hvis jeg havde haft et ASUS bundkort, ville displayet også kunne vise statistikker om diverse følere som temperaturer og blæser hastigheder. Men desværre kan jeg ikke det med dette bundkort.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Benchmark procedure

CPU: AMD Ryzen 2700
Software (benchmark): CPU-Z
Software (overvågning): HWinfo64

 

Procedure:

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med CPU-Z stress test i 10/30 minutter (Luft/Vand). Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæsere og pumper bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af, hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den.

 

Målingerne:

Rumtemperatur: ~25 grader
Blæserhastighed: Ukendt

Pumpehastighed: Ukendt

 

ASUS ROG RYUJIN 360 har absolut ingen problemer med, at køle vores test CPU. Heller ikke ved den overclock vi normalt bruger. Den klarer sig ganske imponerende.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Støjen:

Uner testen kørte kølere på auto hele tiden. Jeg kunne simpelthen ikke justere noget. Det betød også, at jeg ikke kunne sætte blæserne på 100% som jeg ellers plejer for, at kunne vise den maksimale køling af køleren. Det er jeg dog også til dels glad for, for de blæsere larmer virkelig meget, når de kører ved maksimal hasitghed.

Jeg vil tro, at blæserne har kørt omkring halv hastighed, eller måske endda mindre. Køleren larmede i hvert fald imponerende lidt. Selvfølgelig kunne man høre blæserne, men det var så støjsvagt som det nu kan blive med 4 blæsere. Nu skriver jeg 4, for inde i selve pumpehovedet sidder der faktisk også en lille blæser, som sørger for airflow omkring VRM og M.2. moduler, som sidder lige omkring CPU soklen. Det er den blæser man i specifikationerne kan læse har en maksimal hastighed på 4800 RPM og et støjniveau på 31 dBA. Så det taget i betragtning, larmer denne køler samlet set forbløffende lidt. Jeg vil vove at påstå, at man ikke bemærker den når man først lukker kabinettet og tænder resten af computeren.

 

ASUS ROG RYUJIN 360

 

Konklusion.

Skal vi kigge overordnet set på ASUS ROG RYUJIN 360, så er det faktisk en super lækker køler. Man får en god og støjsvag køler med meget høj performance.

De medfølgende Noctua blæser er ligeledes noget af den bedste kvalitet der finde på markedet, endda når man tænker på det er deres industri serie. De yder et højt statisk tryk og giver et godt airflow igennem radiatoren. Ikke nok med det, så er de sorte med sorte Chroma hjørner. Vil man kredse lidt om udseendet på radiatoren, kunne man købe nogle røde Chroma hjørner fra Noctua og smide på blæserne.

Radiatoren er ret standard, og den er monteret med nogle gode fleksible stofslanger, som kan bukkes meget uden at klappe sammen.

Kølehoved og pumpe er bygget sammen i en stor enhed, og der er ydermere monteret en lille blæser i pumpehuset for, at give lidt airflow til komponenterne på bundkortet. Det er godt tænkt, og giver formodentlig et performance boost for dem som vil overclocke. Det betyder knap så meget for standard brugeren.

I pumpehovedet har vi RGB lys og et lille OLED display, som under de rette omstændigheder kan bruges til en del information udover bare gejl.

 

Hvad er knap så godt er blandt andet, at ledningerne fra pumpehovedet er ret korte. I hvert fald når vi snakker power og blæser kabler. USB kablet har en ok længde, når man tænker på det skal på den anden side af bundkortet.

 

En anden ting der er 'helt til hest' for at sige det mildt er, at man ikke kan styre noget. Det er vel og mærket tilfældet, når man IKKE har et ASUS bundkort. Jeg synes mildt sagt, at ASUS har været tarvelige, og de prøver i bund og grund at tvinge køberne til, at købe et ASUS bundkort, hvis de vil have fuldt udbytte af deres nye køler. MANGE af de lækre features i køleren er nemlig bundet op på ASUS AI SUITE, som er specifikt til ASUS bundkort. Så har man IKKE et ASUS bundkort, må man nøjes med at køre køleren på auto, og nogle ret basale ting i displayet.

 

Hvis vi kigger på prisen, så ligger denne køler i den høje ende. Men man ved jo, at når man køber noget der står ASUS ROG på, så betaler man også for det. Køleren koster lige under 2000 kr, hvilket ofr nogen er for meget. Jeg er ret sikker på, at dem der køber en køler som denne, ikke udelukkende tænker på performance. De tænker også på features, og generelt ASUS ROG. Lidt lige som den skare af mennesker der køber iPhone.

 

 

Godt

 • God performance
 • Nem montering
 • Lavt støjniveau

Mindre godt

 • Manglende features hvis man ikke bruger ASUS produkter hele vejen
 • Korte ledninger
 • Mangler ekstra kølepasta
 • Prisen (for nogen)
ASUS ROG RYUJIN 360 CPU Køler ASUS ROG RYUJIN 360 CPU Køler
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Drifter Backpack

Det hænder af og til her på Tweak.dk, at vi får fingre i nogle lidt andre ting, end hvad vi normalt vill

Læs Mere

InWin A1 Mini ITX Tower

InWin er måske ikke det mest genkendelige mærke i norden, men deres brand står typisk for kabinetter i m

Læs Mere

HyperX Cloud MIX

Kan man kombinere et gaming headset med et bluetooth headset beregnet til at have med på farten? Det mener HyperX ma

Læs Mere

AORUS Z390 XTREME Waterforce

AORUS har sendt os et af deres helt store bundkort i Z390 kategorien, som kommer med custom v

Læs Mere

Corsair Harpoon RGB Wireless Gamermus

Trådløs og gaming er normalt ikke to ord der hænger sammen, selvom flere og flere producenter i l&oslas

Læs Mere

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Forventer du 280.000 tilbage i SKAT, kan OrionX2 fra OverclockersUK blive din

$43,000 eller rundt regnet 280.000 danske kroner. Det er prisen for denne vandvids maskine, som er præsenteret
Læs Mere

RYGTE: Specifikationer for et mid-range GeForce GTX 1650 lækket

Jungletrommerne har igen været fremme i skoene. Denne gang formodet specifikationer på et mid-range GeForce GT
Læs Mere

AMD hævder deres DX12 GPU'er understøtter real-time ray tracing via Microsofts DXR fallback layer

AMD hævder deres DX12 GPU’er understøtter real-time ray tracing via Microsofts DXR fallback layer “Real-time r
Læs Mere

Flotte specifikationer på den nye Samsung Galaxy S10

Den 10. generation af Samsungs Galaxy-serie hedder, meget passende, S10, og det er en jubilæums-telefon, der e
Læs Mere

AMD smider en prisbombe på Radeon RX Vega 56 grafikkort

AMD har sænket priserne markant på Radeon RX Vega 56 grafikkort, som nu er nede i $279 US. Dermed satser AMD p
Læs Mere

Slut med læk. Her er den nye Samsung Galaxy S10-serie!

I hvad der må betegnes som et vaskeægte jubilæum har Samsung lanceret den nyeste serie af Galaxy-smartphones.
Læs Mere

Qualcomm Snapdragon X55 5G officielt lanceret.

Qualcomm har annonceret deres nyeste 5G modem, Qualcomm Snapdragon X55, som er klargjort til næste generation
Læs Mere

Ny hands-on video afslører alt om den nye Samsung Galaxy S10

Denne gang handler det om Samsungs nye flagskibsmobil, som er programsat til annoncering under mobile world co
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.