TEST: be quiet! Dark Power PRO 11 750W

editor picture
Hardware udlånt af: be quiet!.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 9. Mar 2017. Testen er vist 2506 gange.
Brand: be quiet!.
Flere tests i kategorien Strømforsyning


Del med dine venner

     


Langt de fleste kender til den tyske producent be quiet! som især er kendt for deres kølere og strømforsyninger. Vi skal i dag kigge nærmere på sidstenævnte, da vi har modtaget deres seneste skud på stammen i deres Dark Power PRO serie, som nu er oppe i 11. generation. Serien spænder fra 550 og hele vejen til 1200 watt, hvor vi har modtaget udgaven på 750 watt, som burde være nok PSU til langt de flestes behov.

 

Dark Power PRO serien er det bedste be quiet! har at byde på, så det skal blive spændende at se hvad denne strømforsyning kan levere. Ikke nok med at den er modulær, så har den nemlig også en uhyre høj effektivitet og er certificeret med 80 Plus Platinum – skal vi gå i gang?

 

 

Specifikationer for be quiet! Dark Power PRO 11 750W

Vi har været en tur forbi be quiet!´s hjemmeside og fundet lidt specifikationer på strømforsyningen, så du slipper for turen der ind. De mest nødvendige har vi listet op her:

 • Vedvarende watt: 750
 • Peak watt: 850
 • Form faktor ATX: V2.4
 • Form faktor EPS: V2.92
 • Input volt: 100-240V
 • Aktiv PFC: Ja
 • Levetid: 100.000 Timer
 • Multi 12 volt rail: Ja – 4 stk.
 • Single 12 volt rail: Ja – muligt med OCT
 • Ampere på 12 volt: 62A total
 • Blæser: 135 mm Silent Wings max dBA på 14,6
 • 80 Plus certificering: Platinum
 • Dimensioner: 180 x 150 x 86 mm
 • Sikkerhed: OCP, OVP, UVP, SCP, OTP og OPP

be quiet! Dark Power PRO 11 750W - Hvad finder vi i kassen?
Lad os starte med at tage et kig på kassen som strømforsyningen ankommer i, således at vi kan få den pakket ud. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve strømforsyningen, samt model navn og lidt features. Bagsiden af kassen byder på en oversigt over de inkluderede kabler, output skema og flere features listet op.

 

 

Med kassen åbnet finder vi øverst manualen, og i venstre side en stor kasse med alle de inkluderede kabler. Man kan tydeligt se at be quiet! har gjort noget ud af indpakningen. Ud over manualen og kassen med kabler, er det eneste vi ellers finder naturligvis selve strømforsyningen.

 

 

Et kig på kablerne og strømforsyning
Nedenfor ser vi alle kablerne spredt ud på bordet. Vi tager et nærmere kig på de modulære om et øjeblik, men først på det andet tilbehør. Vi finder for en gangs skyld en god bunke strips og endda også velcrobånd hvilket er lækkert at se. Derudover er der også inkluderet både normale skruer samt tommelskruer. Bemærk at disse er længere end standard skruer, da bagenden på strømforsyningen er lidt speciel – mere om dette senere.


Vi finder også et bundt kabler i sort/hvid som gør det muligt at tilslutte blæsere til selve strømforsyningen. OCK panelet fylder et PCI-slot og gør det muligt let at skifte mellem single eller multi rail inde i strømforsyningen, hvilket er meget smart. Det er dog lidt en skam at både blæser og OCK kablet ikke er sort som resten af kablerne.

 

 

De første to kabler vi ser på det første billede herunder, er til CPU strømmen. De fleste bundkort i dag bruger et enkelt 4 eller 8-pin stik. be quiet! har inkluderet to 8-pin kabler så at du kan gå all in hvis dit bundkort understøtter dette – let the overclocking begin!


Hvad angår PCI-Express kabler, finder vi her tre inkluderet. To af kablerne er udstyret med to 6+2-pin PCI-Express stik, mens at de tredje har et enkelt 6-pin. Måske en smule spøjst, men stadig fedt at se da nogle lydkort eller mindre grafikkort kan nøjes med et 6-pin stik. Af SATA kabler finder vi to dedikerede kabler som hver har tre stik monteret. Derudover finder vi et, skal vi kalde det hybrid kabel, som både har to Molex, to SATA og et enkelt Floppy stik.


De sidste kabler i rækken byder på to Molex kabler som hver har tre stik monteret, samt et tredje med ét enkelt stik monteret – for eksempel til en vandpumpe, hvis man kører custom vandkøling.

 

 

Med styr på alle de inkluderede kabler, kan vi nu tage et kig på selve be quiet! Dark Power PRO 11 strømforsyningen. Som vi kan se på det første billede herunder er Dark Power PRO 11 serien, lige så sexet som sin forgænger. Byggekvaliteten er fantastisk, og tyskerne kan altså bare et eller andet når det kommer til mekanik, hvad enten det er computer grej eller biler.

 

be_quiet_750_watt_strømforsyning_tweak_dk

 

Under det stilrene gitter, finder vi en 135 mm Silent Wings blæser, som skal sørge for at køle herligheden uden at støje for meget. På hver side finder vi et, hvad jeg vil kalde 3D klistermærke. Ment på den måde at skriften på klistermærket stikker ud fra resten, hvilket giver en fed effekt uden at være for meget.

 

 

Vi er nu nået om til den føromtalte bagende, som naturligvis har både strømstik og power knap. Kanten der løber rundt heromme, gør at skruerne sidder længere inde end normalt. Dette er hvorfor be quiet! har inkluderet de længere skruer og tommelskruer.


På toppen finder vi det samme skema som vi fandt på bagsiden af kassen. Det gøres tydeligt hvor meget output der kan trækkes ud af strømforsyningen. Med et kombineret 12 volt rail på 62 ampere og 744 watt, er der nok til selv større multi GPU setups og overclocking.

 

 

Sidste stop på vores tur rundt om strømforsyningen er i modsatte ende, hvor vi finder det modulære interface. be quiet! har gjort det super let at se hvor de forskellige kabler skal tilsluttes. Både ved hjælp af tekst, men også ved at stikket ganske simpelt kun passer i fysisk der hvor det hører hjemme. En af de unikke features som Dark Power PRO serien har, er muligheden for at tilslutte blæsere direkte til strømforsyningen, samt OCK modulet. Som vi kan se nedenfor, finder vi stikkene til disse features i venstre side.


It is all about the details… Det viser be quiet! også at de i den grad mener, med en flot afslutning omkring 24-pin kablet der løber ind i strømforsyningen. I stedet for det kedelige normale hul, finder vi her gummi som lukker hullet pænt. Med de ord blev det tid til testen… scroll scroll…

 

 

be quiet! Dark Power PRO 11 - Testopsætning og benchmarking
Det er nu blevet tid til at vi skal tests be quiet! Dark Power PRO 11 og hvordan den rent faktisk performer. Udseendet og feature-sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning. I forhold til mine tidligere strømforsynings tests, benytter jeg nu ikke længere mit eget system til at belaste med.

 

Jeg er i stedet for blevet udstyret med en PSU-belaster, så vi præcist kan holde styr på hvor meget belastning der sendes til den tilsluttede strømforsyning. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op og efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle forbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab jeg ville ønske vi også havde adgang til var et Oscilloscope, så at ripple også kunne blive målt, men det kommer måske senere.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvorefter jeg foretager mine målinger, da det er den vi bruger mest af i computeren (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).


Ligeledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spænding og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned:

200 watt belastning: 91% effektivitet
450 watt belastning: 93% effektivitet
750 watt belastning: 91% effektivitet

 

Som det fremgår af vores grafer og effektivitets udregninger ovenfor, er ydelsen som strømforsyningen leverer, helt i top. Selv under hård belastning, hvor der presses maksimalt, var strømforsyningen utrolig støjsvag og man kunne næsten ikke høre den. Som vi kan se på graf nummer et ovenfor, var ydelsen klippestabil, og alle rails formåede at holde sig et godt stykke inden for hvad der kræves.

 

Naturligvis fungerede de forskellige sikkerheds systemer, og strømforsyningen lukkede ned når det blev for meget. PG signalet var i orden, og strømforsyningen startede korrekt op uden fejl. Vores udregninger af effektiviteten viser også at strømforsyningen holder sig inden for hvad den skal for at have 80 Plus Platinum certificeringen. Alt i alt en super ydelse, uden en finger at sætte på noget – well done be quiet!

 

 

Pris
I skrivende stund kan 750 watt modellen som vi her har testet, findes til omkring 1379,- DKK på PriceRunner.dk. Det lyder måske som ret meget for en strømforsyning på 750 watt, selv med modulære kabler. Men set i bagspejlet over hvilken performance og kvalitet man får, vil jeg kalde prisen for fair. Det er de færreste strømforsyninger der kan prale med en så lækker byggekvalitet og design som Dark Power PRO serien fra be quiet! Og når så performance også passer til resten, forstår man godt at prisen er som den er. Klik på PriceRunner banneret herunder for at komme til prisoversigten.

  

Alle detaljerne på Dark Power PRO 11 – 750 watt kan findes hos be quiet! selv, ved at klikke på banneret som du ser herunder.

 

 

Konklusion
Jeg har sagt det før, og kan godt sige det igen. Det er utrolig sjældent at be quiet! laver et produkt som ikke er i orden. Dette er Dark Power PRO 11 serien af strømforsyninger endnu et bevis på. Modellen på 750 watt som jeg her har haft forbi testbænken imponerede på alle måder – på nær en enkelt lille fejl, så lad os få den af vejen først. Jeg ved ikke om be quiet! bruger en billig sleeving eller hvad problemet er. Men ikke desto mindre så ”skæller” sleevingen, ment på den måde at små sorte plastik stykker falder af nettet som kablerne er betrukket med. Dette er ganske enkelt ikke acceptabelt i den prisklasse som strømforsyningen er placeret i. Det skal dog siges at lidt rysten og aftørring af kablet kunne løse problemet – men alligevel.

 

Med det lille negative opstød af vejen, skal der roses! Dark Power PRO 11 serien har det samme lækre stilrene design og utrolig høje byggekvalitet som den altid har haft. Performancen er i orden, både hvad angår strømmen der leveres, samt støjen takket være Silent Wings blæseren der er monteret. Semi modulært design og mulighed for at tilslutte blæsere direkte til strømforsyningen er begge fede features, hvor den sidste er ret unik. Det samme er OCK panelet som gør det muligt let at skifte mellem single eller multi rail i strømforsyningen. Vi sigter højt i dag, hvad angår scoren og lander på et super flot 9-tal samt vores Great Product award, for det er lige hvad denne strømforsyning er – great!

 

Godt

 • Stilrent og lækkert design
 • 80 Plus Platinum certificeret
 • Semi-modulært design med mange kabler
 • Byggekvaliteten er i topklasse!
 • Klippestabil og lydløs ydelse
 • Fås i helt op til 1200 watt
 • Prisen er fair
 • Blæsere kan tilsluttes direkte til strømforsyningen

Knap så godt

 • Kabel sleevingen ”skæller” sort plastik

 

Conclusion
I've said it before and say it again. It is extremely rare that be quiet! makes a product that is not great. Which the new Dark Power PRO 11 Series of power supplies is another example of. The model of 750 watts which I had on the test bench, impressed in every way - except for one little mistake, so let's get that out of the way first. I do not know if be quiet! is using an inexpensive sleeving or what the problem is. But there is a problem with it. There is small black plastic pieces falling of the sleeving on the cables. This is simply not acceptable in the price range the power supply is located in. You can however fix it with some shaking and wiping the cable – but still.

 

With the negative thing said, we can move on. The Dark Power Pro 11 series has the same awesome design and incredibly high build quality as it always have had. The performance is in great, both in terms of the power delivered, and the noise thanks to the Silent Wings fan mounted. The semi modular design and the ability to connect fans directly to the power supply are both great features, where the last is quite unique. The same is the OCK panel that makes it possible to easily switch between single or multi-rail operation. We aim high today in terms of the score and lands on a score of 9/10 and our Great Product award, because this is exactly what this power supply is - great!

 

Pros

 • Stylish and awesome design
 • 80 Plus Platinum certified
 • Semi-modular design with many cables
 • Build quality is great!
 • Rock solid and silent performance
 • Available up to 1200 watts
 • The price is fair
 • Fans can be connected directly to the unit

Cons

 • Parts of the black plastic sleeving falls of

Score: 9 + Great Product

 

large_front

 be quiet! Dark Power PRO 11 750W be quiet! Dark Power PRO 11 750W
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS ROG Maximus IX Code Z270

ASUS har med deres Republic of Gamers serie af produkter længe været med i toppen af gaming segmentet. I dag t

Læs Mere

HTC U11: Giv din smartphone et klem

Vi løfter i dag sløret for vores nyeste mobiltest, nemlig testen af HTC’s nyeste topmodel, HTC U11. De

Læs Mere

ASUS VG245H 24" Gamerskærm

I dag skal vi kigge på endnu en 24” skærm fra ASUS med det som sædvanlige lettere kryptiske navn V

Læs Mere

AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?

Ventetiden har været lang, og AMD og bunker af medier inkl. Tweak.dk, har længe omtalt dnt nye Vega familie af

Læs Mere

Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner

Vi skal i denne test hilse på en ny producent her på Tweak.dk. Navnet er Jays, som kommer fra det svenske og l

Læs Mere

Projekt Noah - Del 2 - Vi bygger et AMD Ryzen system - inkl. overraskelse!!

I første del af vores Projekt Noah serie gennemgik vi de udvalgte hardware produkter, grunden til valget

Læs Mere

Corsair 750W TX750M PSU

Strømforsyninger fås i alle størrelser og prisklasser. I denne test skal vi kigge nærmere p&arin

Læs Mere

be quiet! SFX L Power 600 Watt

Man behøver ikke en stor ATX strømforsyning for at få nok strøm til sin gamer spand, mindre kan

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intel Core 8th Gen Coffee Lake processorer dukket op

Intel Core 8th Gen Coffee Lake processorer dukket op hos en canadisk shop værende klar til forudbestilling.
Læs Mere

[TWEAK.DK KONKURRENCE] Vis os dit kabinet og vind

I samarbejde med vores tætte samarbejdspartner, Bitfenix, udlodder vi denne gang et super flot Bitfenix Portal
Læs Mere

Galaxy Note 8 kan blive udgivet til september

Noget tyder på, at der er nogle ugers ventetid endnu, inden Samsung vælger at udgive deres nyeste smartphone.
Læs Mere

Tekken ankommer som mobilspil

Tekken er gået hen og blevet kult inden for spilindustrien. Nu får du inden længe også mulighed for at prøve d
Læs Mere

Dota 2-talent forlader Infamous Gaming

Infamous Gaming må vinke farvel til en af fremtidens helt store stjerner på Dota 2-scenen i form af Enzo
Læs Mere

OG nede på fire Dota 2-spillere

Dota 2-holdet fra OG er blevet svækket. Det sker oven på den nylige afsked med Anathan
Læs Mere

Movado på banen med nyt smartwatch

Movado laver ikke billige produkter. Det er til gengæld også produkter, der har en stærk duft af kvalitet. And
Læs Mere

Huawei lancerer Mate 10 på denne dato

Katten er nu endelig ude af sækken. Huawei gør klar til en af årets helt store smartphone-præsentationer.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.