TEST: Xilence Performance X Series - 850 watt PSU

editor picture
Hardware udlånt af: http://www.xilence.de/en/home.html.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 7. Nov 2017. Testen er vist 2212 gange.
Flere tests i kategorien Strømforsyning


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold

 

Når vi nævner producenten Xilence, er der måske ikke ret mange herhjemme i Danmark der kender til dem. Vi har dog at gøre med en ti år gammel producent, der primært laver strømforsyninger og køleløsninger i form af blæsere og lignende. I denne test skal vi se nærmere på en af deres nyeste strømforsyninger, som samtidig også er en ordentlig krabat på 850 watt.

 

Navet er Performance X – 850 watt, som umiddelbart ikke røber meget omkring hvilke features der tilbydes eller andet. Semi-modulært design, 100% sorte kabler, 80 Plus Gold certificering og mulighed for 550, 650, 750 og 850 watt modeller, er blot nogle af de ting Performance X serien tilbyder. Lad os med det samme gå videre og kigge på specifikationerne, inden vi åbner op for kassen.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_1

 

Specifikationer
Jeg har været en tur forbi Xilences hjemmeside og fundet lidt oplysninger på den store 850 watt model, som vi skal se nærmere på i denne test. Nedenfor finder du de grove specifikationer listet op:

 • Type: ATX 12V 2.4
 • Dimensioner: 150 x 86 x 140 mm
 • Blæser: 135 mm
 • Modulært design: Ja, semi
 • 80 Plus: Ja, Gold
 • Maksimal effekt: 850 watt / 70.8 A
 • Kabler:
  - ATX 24-pin: 600 mm x1
  - CPU 4+4-pin: 600 mm x1
  - PCI-Express: 500 mm x4
  - SATA: 500+ mm x8
  - Molex: 600+ mm x4
  - Floppy: 150 mm adapter x1

Unboxing og et kig ude og inde
Lad os starte ud med at tage et kig på kasse som strømforsyningen ankommer i. På fronten af den sorte og hvide kasse, finder vi et ”tegnet” billede af selve strømforsyningen samt modelnavnet. Der er også features, såsom effektiviteten og andre småting.

 

Bagsiden af kassen byder på et diagram over længden på de forskellige inkluderede kabler, som vi allerede har været igennem ovenfor under specifikationerne. Når kassen åbnes, finder vi selve strømforsyningen pakket ind i bobleplast, med de modulære kabler og tilbehøret i den ene side. For Xilences skyld, håber jeg at forhandlerne pakker denne strømforsyningen i en anden kasse, da der ikke er meget beskyttelse fra stød udefra i den originale indpakning.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Der er hvad man kan forvente af en semi-modulær strømforsyning i 2017, hverken mere eller mindre. For god ordens skyld har jeg listet det op herunder:

 • Xilence Performance X – 850 watt
 • Modulære kabler
 • Strøm kabel
 • Fire monterings skruer
 • Diverse papirer

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_5

 

Vi starter ud med at kigge på de modulære kabler man får med i kassen. På det første billede herunder ser du alle de medfølgende kabler, delt op i de forskellige typer. Lad os starte med kablerne med de røde stik, som er PCI-Express. I kassen finder vi to af disse kabler, som hver har to 6+2-pin stik monteret – altså en total på fire. Dette betyder at du uden problemer kan køre med to strøm-sultne grafikkort på denne PSU uden problemer. Det er mig dog en gåde hvorfor Xilence har valgt den røde farve til stikkene, da man på den måde nærmest er ”tvunget” til et sort/rødt farvetema eller er det bare mig?

 

 

På de næste to billeder ser vi hvordan SATA, Molex og Floppy strømmen leveres. Vi finder to kabler med hver tre SATA-stik til at starte med. Derudover er der også ét kabel med en SATA, to Molex og et Floppy stik, og det sidste med to Molex og et SATA-stik. Dette er en lidt underlig opdeling af stikkene på de forskellige kabler, men giver måske alligevel meget god mening. Det kan minimere brugen af kabler, såfremt at man bruger komponenter, der når hinanden, hvis man kører det hele på et kabel.

 

 

Med alle de modulære kabler gennemgået, er det blevet tid til at kaste blikket på selve strømforsyningen. Det første der springer i øjnene når ser på det første billede herunder, er uden tvivl den knaldrøde blæser på 135 mm i midten af det hele. Selvom denne vil være ude af syne i stort set alle computere, er jeg stadig ikke meget fan af farven. Den modsatte side er heldigvis helt blank, og anonym at se på.

 

 

Det samme er den ene side, som kun har en udstansning i metallet med teksten ”Xilence” og deres logo, lige som jeg kan lide det. Den modsatte side har et stort klistermærke med guldkant monteret, som byder på en oversigt over det output som strømforsyningen kan levere.

Byggekvaliteten virker ganske fornuftig og tilfredsstillende, men er dog set bedre. Prisen taget i betragtning, er den dog lige hvor den skal være, måske endda over niveau.

 

 

I bagenden finder vi det klassiske design så at sige. Et hav af ventilation, således at den indbyggede 135 mm blæser kan komme af med den varme luft. Derudover er der kun et strømstik og en power knap – det er det. Den modsatte ende byder derimod på mere, da det er her vi finder det modulære interface. Xilence har her gjort et godt job, og både skrevet og farve kordineret, hvor de forskellige stik hører hjemme.

 

 

Navnet semi-modulær kommer af at PSU'en er modulær, men at det alligevel ikke er muligt at tage alle kabler af. Det store 24-pin kabel samt 4+4-pin strømmen til processoren, er nemlig permanent fastgjorte, hvilket faktisk ikke gør noget. Disse to stik er alligevel altid nogle du skal bruge, så der er ingen grund til at kunne tage dem af selvom dyrere modeller ofte tilbyder dette. Det skulle da lige være for at skifte de originale kabler ud med nogle andre fra for eksempel CableMod.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_16

 

Inden vi bevæger os videre til test delen, tager vi lige et hurtigt kig under motorhjelmen så at sige. Med andre ord bryder vi garantien, så I slipper for at gøre det på jeres model. Ved at løsne fire skruer og skære et klistermærke over er man inde. Blæseren Xilence har monteret har modelnavnet: DF1352512SEHN for dem der måtte være interesseret, og har altså den skrigende røde farve.

 

 

Fastgjort til forenden, eller bagenden om man vil, finder vi printpladen som huser det modulære interface. I modsætning til andre og lidt dyrere modeller, er dette tilsluttet hovedprintet med kabler i stedet for at være loddet direkte fast. I teorien kan dette give mere støj, men dette er desværre ikke noget vi kan teste. Det er dog rart at se at der er en afskærmning mellem DC til DC printet, og alle kablerne der løber ud af strømforsyningen.

 

 

Xilcence har udstyret den store 850 watt PSU med en ordentlig mobbedreng af en kondensator på hele 560 uF. Denne er desuden godkendt til at kunne klare drifts temperaturer på op til 105 grader – sagt på dansk, er der tale om en kondensator af høj kvalitet. Resten af komponenterne i Performance X strømforsyningen ser også ud til at være af lækker kvalitet, i hvert fald ud fra størrelsen på køleprofilerne der er monteret. Komponenter af god kvalitet udvikler nemlig mindre varme, hvilket betyder at der ikke er behov for så meget køling.

 

 

Et billede af alle de fastgjorte kabler, samt tilslutningen af det modulære interface på hovedprintet. Der er en seriøs mængde kabler her, men det er alle loddet godt fast så byggekvaliteten indvendig er også god. Vi runder af med et overbliksbillede af det indre design på Performance X strømforsyningen, inden vi samler den igen, og går i gang med vores performance test.

 

 

Testopsætning og benchmarking
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk performer. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning.

 

Testen kommer til at foregå med den PSU-belaster vi har fået lavet, så vi præcist kan holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab vi mangler adgang til er et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvor jeg foretager mine målinger, da det er 12 V de fleste komponenter i vores computer bruger (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).

 

Ligeledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdier og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor (se til højre), overholder Xilence Performance X Series - 850 watt alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Gold certificeret strømforsyning:

 

200 watt belastning: 88% effektivitet
450 watt belastning: 92% effektivitet
850 watt belastning: 89% effektivitet

 

tweak_dk_strømforsynings_krav_80_plus_certificeringer

 

Da jeg gik i gang med at benchmarke Xilence Performance X PSU'en, vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente. Vi har at gøre med en ny producent på Tweak.dk, så jeg var spændt. Jeg er glad for at kunne rapportere, at alt gik lige som det skulle. Opstart og PG signalet var spot on, og det samme var strømmen på de forskellige rails både i idle og under de forskellige belastninger. Selv under maksimal belastning, bukkede ingen af de tre linjer under, og leverede fine resultater. Det samme gjorde den indbyggede blæser, som på trods af at køre konstant. Selv under hård belastning var støjen minimal, så intet skidt at melde her. Alt i alt leverede Xilence Performance X 850 watt strømforsyningen et virkelig godt resultat som Xilence godt kan være stolte af – især hvis man tager prisen i betragtning. Apropos pris, så lad os snakke om denne som det næste inden vi konkluderer.

 

 

Pris
Det er i skrivende d. 12/10 2017 stund ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af Xilence Performance X strømforsyningen. Der er dog flere udenlandske hjemmesider der har 850 watt modellen som vi har testet i deres sortiment. Priserne lyder på lige omkring 100,- Euro, hvilket direkte omregnet svarer til omkring 750,- DKK. Dette er en yderst attraktiv pris for en 850 watt strømforsyning som både har semi-modulært design, og er 80 Plus Gold certificeret. Jeg vil endda gå så langt som at sige at det er billigt.

 

Ønsker du alle detaljerne på Xilence Performance X strømforsyningen kan du besøge Xilences hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn, som du finder nedenfor.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_1

 

Konklusion
Alt godt har en ende, og det samme har vores test af Xilence Performance X strømforsyningen. Det har været en fornøjelse at hilse på en ny spiller her på siden, og især fordi at produktet faktisk viste sig at være super godt. Performance X serien fra Xilence er på trods af en beskeden pris, virkelig lækre strømforsyninger. Man får ydelse der matcher markant dyrere strømforsyninger, en 80 Plus certificering der holder og ikke mindst et lavt støjniveau. Disse ting krydret med et semi-modulært design, og man har en virkelig solid strømforsyning som nærmest er umulig at hamle op med til prisen.

 

Der er dog et par ting der i min optik kunne være anderledes. Hvis vi starter med designet, så er dette på trods af at være forholdsvis anonymt, alligevel lidt for meget til min smag. Den røde blæser og guldfarverne på siden og enden er for meget banjo til mig. Men de fleste moderne kabinetter har alligevel covers foran strømforsyningerne i dag, så problemet er reelt ikke så stort. De røde PCI-Express stik kan derimod blive et problem, såfremt du ikke har et tema med denne farve. Jeg syntes at disse stik burde have været sorte, i hvert fald i den ende der skal i grafikkortet. Med det sagt så er Xilence Performance X – 850 watt en virkelig solid strømforsyning, hvor man få masser af kvalitet for sine penge. Et sandt value for money produkt!

 

Godt

 • Solid performance og lav støj
 • 80 Plus Gold certificeret
 • God value for money!
 • Semi-modulært design
 • Designet (for nogen)
 • Byggekvaliteten er OK
 • Alle kablerne er sorte
 • Røde PCI-Express stik (for nogen)

Knap så godt

 • Designet (for nogen)
 • Røde PCI-Express stik (for nogen)

Score: 9 + Great Product award

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_33

 

Xilence Performance X Series - 850 watt PSU Xilence Performance X Series - 850 watt PSU
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.