TEST: Xilence Performance X Series - 850 watt PSU

editor picture
Hardware udlånt af: http://www.xilence.de/en/home.html.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 7. Nov 2017. Testen er vist 1665 gange.
Flere tests i kategorien Strømforsyning


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold

 

Når vi nævner producenten Xilence, er der måske ikke ret mange herhjemme i Danmark der kender til dem. Vi har dog at gøre med en ti år gammel producent, der primært laver strømforsyninger og køleløsninger i form af blæsere og lignende. I denne test skal vi se nærmere på en af deres nyeste strømforsyninger, som samtidig også er en ordentlig krabat på 850 watt.

 

Navet er Performance X – 850 watt, som umiddelbart ikke røber meget omkring hvilke features der tilbydes eller andet. Semi-modulært design, 100% sorte kabler, 80 Plus Gold certificering og mulighed for 550, 650, 750 og 850 watt modeller, er blot nogle af de ting Performance X serien tilbyder. Lad os med det samme gå videre og kigge på specifikationerne, inden vi åbner op for kassen.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_1

 

Specifikationer
Jeg har været en tur forbi Xilences hjemmeside og fundet lidt oplysninger på den store 850 watt model, som vi skal se nærmere på i denne test. Nedenfor finder du de grove specifikationer listet op:

 • Type: ATX 12V 2.4
 • Dimensioner: 150 x 86 x 140 mm
 • Blæser: 135 mm
 • Modulært design: Ja, semi
 • 80 Plus: Ja, Gold
 • Maksimal effekt: 850 watt / 70.8 A
 • Kabler:
  - ATX 24-pin: 600 mm x1
  - CPU 4+4-pin: 600 mm x1
  - PCI-Express: 500 mm x4
  - SATA: 500+ mm x8
  - Molex: 600+ mm x4
  - Floppy: 150 mm adapter x1

Unboxing og et kig ude og inde
Lad os starte ud med at tage et kig på kasse som strømforsyningen ankommer i. På fronten af den sorte og hvide kasse, finder vi et ”tegnet” billede af selve strømforsyningen samt modelnavnet. Der er også features, såsom effektiviteten og andre småting.

 

Bagsiden af kassen byder på et diagram over længden på de forskellige inkluderede kabler, som vi allerede har været igennem ovenfor under specifikationerne. Når kassen åbnes, finder vi selve strømforsyningen pakket ind i bobleplast, med de modulære kabler og tilbehøret i den ene side. For Xilences skyld, håber jeg at forhandlerne pakker denne strømforsyningen i en anden kasse, da der ikke er meget beskyttelse fra stød udefra i den originale indpakning.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Der er hvad man kan forvente af en semi-modulær strømforsyning i 2017, hverken mere eller mindre. For god ordens skyld har jeg listet det op herunder:

 • Xilence Performance X – 850 watt
 • Modulære kabler
 • Strøm kabel
 • Fire monterings skruer
 • Diverse papirer

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_5

 

Vi starter ud med at kigge på de modulære kabler man får med i kassen. På det første billede herunder ser du alle de medfølgende kabler, delt op i de forskellige typer. Lad os starte med kablerne med de røde stik, som er PCI-Express. I kassen finder vi to af disse kabler, som hver har to 6+2-pin stik monteret – altså en total på fire. Dette betyder at du uden problemer kan køre med to strøm-sultne grafikkort på denne PSU uden problemer. Det er mig dog en gåde hvorfor Xilence har valgt den røde farve til stikkene, da man på den måde nærmest er ”tvunget” til et sort/rødt farvetema eller er det bare mig?

 

 

På de næste to billeder ser vi hvordan SATA, Molex og Floppy strømmen leveres. Vi finder to kabler med hver tre SATA-stik til at starte med. Derudover er der også ét kabel med en SATA, to Molex og et Floppy stik, og det sidste med to Molex og et SATA-stik. Dette er en lidt underlig opdeling af stikkene på de forskellige kabler, men giver måske alligevel meget god mening. Det kan minimere brugen af kabler, såfremt at man bruger komponenter, der når hinanden, hvis man kører det hele på et kabel.

 

 

Med alle de modulære kabler gennemgået, er det blevet tid til at kaste blikket på selve strømforsyningen. Det første der springer i øjnene når ser på det første billede herunder, er uden tvivl den knaldrøde blæser på 135 mm i midten af det hele. Selvom denne vil være ude af syne i stort set alle computere, er jeg stadig ikke meget fan af farven. Den modsatte side er heldigvis helt blank, og anonym at se på.

 

 

Det samme er den ene side, som kun har en udstansning i metallet med teksten ”Xilence” og deres logo, lige som jeg kan lide det. Den modsatte side har et stort klistermærke med guldkant monteret, som byder på en oversigt over det output som strømforsyningen kan levere.

Byggekvaliteten virker ganske fornuftig og tilfredsstillende, men er dog set bedre. Prisen taget i betragtning, er den dog lige hvor den skal være, måske endda over niveau.

 

 

I bagenden finder vi det klassiske design så at sige. Et hav af ventilation, således at den indbyggede 135 mm blæser kan komme af med den varme luft. Derudover er der kun et strømstik og en power knap – det er det. Den modsatte ende byder derimod på mere, da det er her vi finder det modulære interface. Xilence har her gjort et godt job, og både skrevet og farve kordineret, hvor de forskellige stik hører hjemme.

 

 

Navnet semi-modulær kommer af at PSU'en er modulær, men at det alligevel ikke er muligt at tage alle kabler af. Det store 24-pin kabel samt 4+4-pin strømmen til processoren, er nemlig permanent fastgjorte, hvilket faktisk ikke gør noget. Disse to stik er alligevel altid nogle du skal bruge, så der er ingen grund til at kunne tage dem af selvom dyrere modeller ofte tilbyder dette. Det skulle da lige være for at skifte de originale kabler ud med nogle andre fra for eksempel CableMod.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_16

 

Inden vi bevæger os videre til test delen, tager vi lige et hurtigt kig under motorhjelmen så at sige. Med andre ord bryder vi garantien, så I slipper for at gøre det på jeres model. Ved at løsne fire skruer og skære et klistermærke over er man inde. Blæseren Xilence har monteret har modelnavnet: DF1352512SEHN for dem der måtte være interesseret, og har altså den skrigende røde farve.

 

 

Fastgjort til forenden, eller bagenden om man vil, finder vi printpladen som huser det modulære interface. I modsætning til andre og lidt dyrere modeller, er dette tilsluttet hovedprintet med kabler i stedet for at være loddet direkte fast. I teorien kan dette give mere støj, men dette er desværre ikke noget vi kan teste. Det er dog rart at se at der er en afskærmning mellem DC til DC printet, og alle kablerne der løber ud af strømforsyningen.

 

 

Xilcence har udstyret den store 850 watt PSU med en ordentlig mobbedreng af en kondensator på hele 560 uF. Denne er desuden godkendt til at kunne klare drifts temperaturer på op til 105 grader – sagt på dansk, er der tale om en kondensator af høj kvalitet. Resten af komponenterne i Performance X strømforsyningen ser også ud til at være af lækker kvalitet, i hvert fald ud fra størrelsen på køleprofilerne der er monteret. Komponenter af god kvalitet udvikler nemlig mindre varme, hvilket betyder at der ikke er behov for så meget køling.

 

 

Et billede af alle de fastgjorte kabler, samt tilslutningen af det modulære interface på hovedprintet. Der er en seriøs mængde kabler her, men det er alle loddet godt fast så byggekvaliteten indvendig er også god. Vi runder af med et overbliksbillede af det indre design på Performance X strømforsyningen, inden vi samler den igen, og går i gang med vores performance test.

 

 

Testopsætning og benchmarking
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk performer. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning.

 

Testen kommer til at foregå med den PSU-belaster vi har fået lavet, så vi præcist kan holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab vi mangler adgang til er et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvor jeg foretager mine målinger, da det er 12 V de fleste komponenter i vores computer bruger (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).

 

Ligeledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdier og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor (se til højre), overholder Xilence Performance X Series - 850 watt alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Gold certificeret strømforsyning:

 

200 watt belastning: 88% effektivitet
450 watt belastning: 92% effektivitet
850 watt belastning: 89% effektivitet

 

tweak_dk_strømforsynings_krav_80_plus_certificeringer

 

Da jeg gik i gang med at benchmarke Xilence Performance X PSU'en, vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente. Vi har at gøre med en ny producent på Tweak.dk, så jeg var spændt. Jeg er glad for at kunne rapportere, at alt gik lige som det skulle. Opstart og PG signalet var spot on, og det samme var strømmen på de forskellige rails både i idle og under de forskellige belastninger. Selv under maksimal belastning, bukkede ingen af de tre linjer under, og leverede fine resultater. Det samme gjorde den indbyggede blæser, som på trods af at køre konstant. Selv under hård belastning var støjen minimal, så intet skidt at melde her. Alt i alt leverede Xilence Performance X 850 watt strømforsyningen et virkelig godt resultat som Xilence godt kan være stolte af – især hvis man tager prisen i betragtning. Apropos pris, så lad os snakke om denne som det næste inden vi konkluderer.

 

 

Pris
Det er i skrivende d. 12/10 2017 stund ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af Xilence Performance X strømforsyningen. Der er dog flere udenlandske hjemmesider der har 850 watt modellen som vi har testet i deres sortiment. Priserne lyder på lige omkring 100,- Euro, hvilket direkte omregnet svarer til omkring 750,- DKK. Dette er en yderst attraktiv pris for en 850 watt strømforsyning som både har semi-modulært design, og er 80 Plus Gold certificeret. Jeg vil endda gå så langt som at sige at det er billigt.

 

Ønsker du alle detaljerne på Xilence Performance X strømforsyningen kan du besøge Xilences hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn, som du finder nedenfor.

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_1

 

Konklusion
Alt godt har en ende, og det samme har vores test af Xilence Performance X strømforsyningen. Det har været en fornøjelse at hilse på en ny spiller her på siden, og især fordi at produktet faktisk viste sig at være super godt. Performance X serien fra Xilence er på trods af en beskeden pris, virkelig lækre strømforsyninger. Man får ydelse der matcher markant dyrere strømforsyninger, en 80 Plus certificering der holder og ikke mindst et lavt støjniveau. Disse ting krydret med et semi-modulært design, og man har en virkelig solid strømforsyning som nærmest er umulig at hamle op med til prisen.

 

Der er dog et par ting der i min optik kunne være anderledes. Hvis vi starter med designet, så er dette på trods af at være forholdsvis anonymt, alligevel lidt for meget til min smag. Den røde blæser og guldfarverne på siden og enden er for meget banjo til mig. Men de fleste moderne kabinetter har alligevel covers foran strømforsyningerne i dag, så problemet er reelt ikke så stort. De røde PCI-Express stik kan derimod blive et problem, såfremt du ikke har et tema med denne farve. Jeg syntes at disse stik burde have været sorte, i hvert fald i den ende der skal i grafikkortet. Med det sagt så er Xilence Performance X – 850 watt en virkelig solid strømforsyning, hvor man få masser af kvalitet for sine penge. Et sandt value for money produkt!

 

Godt

 • Solid performance og lav støj
 • 80 Plus Gold certificeret
 • God value for money!
 • Semi-modulært design
 • Designet (for nogen)
 • Byggekvaliteten er OK
 • Alle kablerne er sorte
 • Røde PCI-Express stik (for nogen)

Knap så godt

 • Designet (for nogen)
 • Røde PCI-Express stik (for nogen)

Score: 9 + Great Product award

 

tweak_dk_Xilence_Performance_X_Series_850_Watt_80_plus_gold_strømforsyning_33

 Xilence Performance X Series - 850 watt PSU Xilence Performance X Series - 850 watt PSU
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Razer Phone - Smartphone med 120Hz superdisplay

Vi kender normalt Razer som en producent af gamer udstyr som headsets, tastaturer m.v., og også som en producent med

Læs Mere

Antec P8 Tempered Glass

Markedet for budget kabinetter er over det sidste års tid blevet mere og mere spændende. For relativt få

Læs Mere

Antec Cube - Designed By Razer

Er du på udkig efter et high-end kabinet i Mini-ITX format, og måske samtidig lidt af en Razer fanboy, så

Læs Mere

Corsair HS50 Stereo Headset

Et stereo gaming headset uden en masse RGB lir og andre ligegyldige features? Det er netop hvad Corsair har skabt med dere

Læs Mere

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC - Coffee Lake bundkort fra MSI

Sammen med Intels nye 8 generation Coffee Lake processorer, som sammen med Z370 bundkortene skal danne fælles f

Læs Mere

ASRock B350 og X370 Gaming ITX/ac

Udvalget af specielt mindre bundkort til AM4 platformen har været lidt på den forsigtige side, da der ikke var

Læs Mere

Razer Basilisk FPS Gamer Mus

High-end optisk sensor med op til 16.000 DPI, Chroma RGB lys og programmerbare knapper, er blot nogle af de fede features

Læs Mere

ASUSTOR AS6302T NAS server

NAS er et område, som vi ikke kommer så tit omkring, selvom der faktisk er et k&a

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Broadcom overvejer at øge bud på pr. Qualcomm-aktie

Broadcom har en åbenlys massiv interesse i at købe sig ind i Qualcomm, og den ser ikke ud til at høre op lige
Læs Mere

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation gennem det meste af 2017. Læs her, hvordan det har kunn
Læs Mere

Tweak News - Uge 46

Det er mandag, og vi er klar med andet skud i Tweak News kanonen, hvor vi gennemgår nyhederne for uge 46 inde
Læs Mere

MSI melder MSI Optix MAG24C klar til handlen.

MSI melder sig ind på scenen for gamer skærme med en ny buet Optix MAG24C gamer monitor på 24 tommer op 1920 x
Læs Mere

Apple meldes på vej med iPhone SE 2

iPhone SE kan meget vel få sig en efterfølger, når vi går ind i 2018. Sådan lyder det i hvert fald på rygtebas
Læs Mere

Så mange HomePod-højtalere forventer Apple at sælge i 2018

Ventetiden har været lang på Apples HomePod-højtaler. Den kan dog alligevel gå hen og ramme et ganske fint sal
Læs Mere

Nokia 2 ankommer snart til USA

USA er et yderst populært marked at udgive sine produkter i. Det har også HMD Global fundet ud af.
Læs Mere

Lenovo lancerer to nye tablets

De er måske ikke de bedste på markedet, men Lenovos to nye tablets har alligevel forudsætningerne for at blive
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.