TEST: TomTom Adventurer

editor picture
Hardware udlånt af: TomTom.
Skrevet af Catalina den 4. Aug 2017. Testen er vist 3390 gange.
Brand: TomTom.
Flere tests i kategorien Fitness og Wearables


Del med dine venner

     


Der var engang, i 1991, en lille hollandsk starter-virksomhed, som hurtigt voksede, op og blev til en af verdens førende specialister inden for navigation, PDA og multisport produkter. Netop kategorien for sportsprodukter, er noget vi her på Tweak er særligt glade for, og TomTom Adventurer har vi set frem til at få fingrene i. 

 

Uret er en spændende ny tilføjelse til TomToms populære Spark og Runner serier. Med indbygget barometer, er Adventurer et super match til den seriøse trailløber, triatlet, marathonløber og cykelentusiast - og så er prisen tryllet helt lille. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_4

 

Når det kommer til sport og fitness, lever mange efter mottoet 'hvis det ikke kan bevises, så skete det ikke'. Så hvis venneflokken skal tro på at man har svedt sig igennem 15 km løb, så skal det altså dokumenteres på Instagram, Facebook og Snapchat - TomTom Adventurer to the rescue. Ikke alene ser dette GPS pulsur smart og moderne ud, men det er så sandelig også spækket til med lækre features som håndledsbaseret pulsmåling, tracking af dagligdagen, skidttæller, multisport-funktioner til triathlon, og endda indbygget lagring af musik!

 

Så med TomTom Adventurer, er det slut med den irriterende brystsensor til pulsmåling, og telefonen kan du også lade blive hjemme, og alligevel medbringe dine basfyldte running beats direkte i uret - ja tak! Forventningerne er høje til Adventurer - mon dette eventyr er værd at tilføje til din samling?

 

Quickjumps

Specifikationer på TomTom Adventurer

 • Tykkelse: 13,7 mm
 • Displaystørrelse: 22 x 25 mm
 • Displayopløsning: 144 x 168 pixel
 • Vægt: 55 g
 • Genopladeligt batteri
 • Batteri levetid op til 3 uger i smartwatch-tilstand, 11 timer i GPS-tilstand og 5 timer ved brug af GPS, puls og musik
 • Vandklassifikation 5 ATM
 • Vibrationsalarm
 • Platform: TomTom Sports (Læs testen af TomTom Sports her)
 • Placering: GPS 

 

Primære funktioner på TomTom Adventurer

 • Optisk pulsmåling
 • Aktivitetstracking
 • Kompas
 • GPS tracking
 • Barometer

 

Software på TomTom Adventurer

Alle TomToms sportsure tilkobles TomTom Sports, der både fås som webbaseret platform, og app til Iphone og Android. Sports er TomToms helt nye system, der på en overskuelig og brugervenlig måde, gør det muligt at følge med i ens dagligdag og træning. For en dybdegående anmeldelse af TomTom Sports, kan du læse testen her. 

 

Det finder du i æsken

  • Uret
  • Oplader
  • Manual

 tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_1

 

Design

TomTom Adventurer ligner til forveksling sine søskende Spark og Runner, dog med en anderledes rem, og lidt kraftigere ramme. Designmæssigt er der ikke noget nyt under solen, men det giver den fordel, at remmene kan skiftes mellem Adventurer, Spark og Runner. Selve ur-delen kan også kobles sammen med fx en cykelholder, og der kan tilkøbes andet lækkert gear til måling af kadence, hastighed og holdere til cykel- og golfture - kun fantasien sætter grænsen.

 

Besøg MSI via banneret.

 

 

Sports uret virker solidt og praktisk, men har stadig en lethed over sig, som gør det lækkert at have på hele dagen. Adventurer er lavet i et rektangulært design, med et aflangt display, og en joystick-lignende knapstyring med frem/tilbage/op/ned funktioner. Funktionaliteten af uret er høj, og knapperne er lette at trykke på, selv under aktivitet. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_13

 

Selvom TomTom har valgt at tilføje tracking af ens hverdag, til funktionerne for Adventurer, så føles det designmæssige valg, bedst egnet til træning og aktivitet. Det er ikke det flotteste ur på markedet, men muligheden for udskiftelige remme, giver alligevel den modebevidste mulighed for at tilpasse urets udseende. Er du, ligesom jeg, udstyret med små håndled, så kan TomTom Adventurer virke lidt voldsomt, men det er stadig behageligt at have på, og generer ikke.

 

Det lettere klodsede ydre, kan du dog forbedre, ved at skifte til en Spark/Runner rem, der ikke har så bred ramme om ur-delen. 

 

Skærmen på TomTom Adventurer er monokrom (uden farve), og med sin 144 x 168 pixel opløsning, er det ikke lige frem HD kvalitet. Det giver dog den lækre fordel med lang batterilevetid - som jeg kommer ind på senere. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_12

 

Adventurer er udstyret med optisk pulsmåling - den smarte must-have håndledsbaserede måling af puls, som alle bare MÅ eje. Det giver den funktionelle og befriende mulighed for at undgå bryst-remme, for at få feedback på din puls under/efter træning. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_10

 

Vivoactive HR er ligeledes udstyret med optisk pulsmåling, med tre dioder, der måler på blodgennemstrømningen i huden. Denne feature er en af de mest populære for tiden, da den gør det muligt at undgå brystpulsbælter, og tracking af træning/hverdag, er derfor bogstavligt talt, lige ved hånden hele dagen.  

 

Opladning af TomTom Adventurer

For at oplave Adventurer skal du klikke ur-delen ud af remmen og påsætte en form for klips. Det er sådan set super let, når man bare lidt vænner sig til anordningen. Opladningen foregår hurtigt og uden bøvl. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_11

 

Aktivitetstracking på TomTom Adventurer

Aktivitetstracking af hverdagen er i højsæde i dag, og noget mange gør flittigt brug af. Så det virker helt naturligt at TomTom har gjort denne feature mulig med Adventurer, selvom uret primært er henvendt til sportsaktiviteter. 

 

Jeg kan dog ikke lade være med at sætte en øjenrullende emoji ved den manglende mulighed for at få helt basale smart-notifikationer på uret, når det nu alligevel forbinder med ens telefon via Bluetooth. 

 

Funktionaliteten af dagligdagens tracking er okay, men ikke særlig detaljeret. Ved at gå til venstre fra hovedskærmen, kan du se visning af dagens skridt, forbrænding af kalorier, kilometer og antal aktive minutter. Med endnu et venstre-tryk, kan du også få adgang til de samlede data for de sidste syv dage - begrænset hvor brugbar dette er, hvor jeg personligt hellere havde ønsket gennemsnitsværdier.

 

Det er rigtig fint at få mulighed for at se de basale hverdagsinformationer, men etagemåling og fremstilling af hvilepuls, er klart på ønskelisten til TomTom. Det er en smule komisk, at TomTom ikke har tilføjet muligheden for at se, hvor mange etager man har slæbt sig op af om dagen, da netop barometeret er en af de funktioner, som adskiller Adventurer fra dine søskende Spark og Runner.

 

 

Det er dog muligt, med lidt trylleri og produktkendskab, at se sin nuværende puls - tryk ned fra urskærmen, find punktet sensorer, tryk højre og find puls. Ikke ligefrem brungervenligt, men muligheden er der. 

 

TomTom Adventurer inkluderer muligheden for, at man kan sætte sig udfordrende daglige mål på skridt, forbrændte kalorier, tid med fitness/træning og distance. Det kræver dog at du er lidt af et konkurrencemenneske, da uret ikke lærer af dine vaner, som Garmins ure, der snedigt skalerer målene ud fra tidligere aktivitet. 

 

 

Baseret på heldags-pulsmåling, aktiviteter, skridt og etager, vurderer Adventurer ens daglige kalorieforbrug. Her kan man følge med i, hvor meget man har forbrændt i hvile og aktivitet i løbet af dagen. Kalorieforbruget er baseret på ens vægt, så det er vigtigt at huske at opdatere denne løbende, da ens forbrænding ellers ikke måles korrekt. 

 

Træning i samarbejde med TomTom Adventurer

Hvad enten du er til crossfit, cycling, udendørs- eller trailløb, roning eller endda golf, så kan Adventurer hjælpe dig med at opdage nye facetter af fitnessverdenen. Der er en træningsprofil til det hele, lige fra de klassiske løb, cykling, svømning og cardio, til de mere specielle xx, xx, xx. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_2

 

Med en indbygget hukommelse på 4 GB, adskiller Adventurer sig fra andre GPS-ure, ved at gøre det muligt at lytte til sin yndlingsmusik - uden at skulle have telefonen med. Set fra en langdistanceløbers perspektiv, så er det ikke for tidligt at nogen kommer på den mulighed! Det er rart at slippe for upraktiske bælte-anordninger til telefonen, som aldrig rigtig er behagelige at have på. Så det er bare med at proppe alt sin yndlingsmusik i uret, og tage ud på eventyr. Man kan tilmed lave forskellige spillelister så der kan vælges sange alt efter hvad man lige er i humør til.

 

Det kræver dog at man er den lykkelige ejer af et Bluetooth headset, som fx JBL Reflect Contour, da TomTom ikke har valgt at understøtte kablet opkobling - hvilket praktisk set giver god mening.  

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_9

 

En lidt uhensigtsmæssig og mindre intuitiv funktion ved TomTom Adventurer, er at man fx skal ind og starte en træningaktivitet, for at få adgang til statistikker over tidligere træning. Netop det med at se tidligere træninger, er noget som ikke er let at tilgå på selve uret, men der må man så søge tilflugt ved TomTom Sports systemet, som til gengæld er ret let at få informationer ud af.

 

Ved udendørstræning, hvor man ønsker GPS funktionen sat til, skal man måske lige have sin store tålmodigheds-hat på, mens uret finder forbindelse til satellit. Det er rapporteret af flere testere at Adventurer tager meget lang tid om at fange satellit forbindelse, men personligt har jeg kun oplevet denne mindre heldige tendens, hvis jeg står omgivet af høje bygninger. 

 

TomTom har tilføjet den fancy feature, at man kan downloade færdige eller personlige GPX-ruter til uret, hvis man nu skal på nye opdagelser i ukendt terræn. Det gøres via en browser, og det må siges at være en ret genial funktion for en outdoor-elskende sportsudøver. 

 

Pulsmåling (målt op mod Garmin HRM-Tri)

Når det kommer til optisk pulsmåling, er markedet fyldt med lige-ved-og-næsten forsøg på at indfange samme præcision som elektrisk måling ved brug af bryststroppe, men det er svært at opnå samme nøjagtighed i optisk måling. TomToms model Spark3 bliver ofte brugt som reference ved diverse tests fordi præcisionen er god - det samme gør sig gældende for Adventurer. 

 

 

Igen, det er vigtigt at forholde sig til at det er svært at gøre en håndledsmåling helt præcis, men Adventurer klarer sig rigtig fint imod en brystsender. Brystsenderen viste 135 i gennemsnitspuls, mens Adventurer viser 133. Optisk pulsmåling er glimrende til cykling og løb, samt aktivitetstracking, men på intervaltræning har denne type sendere svært ved at følge med. Man kan dog koble en brystmåler til Adventurer, under træning, hvilket giver en høj præcision. 

 

tomtom_adventurer_tweak_dk_gps_pulsur_3

 

Batteri

TomTom lover hele fantastiske 3 ugers batterilevetid med 24/7 pulsmåling og aktivitetstracking, hvilket ved første tanke virker som en joke sammenlignet med hverdagstrackere som ofte løber tør for strøm betydeligt hurtigere. Der er som oftest altid forskel på producenternes officielle vurdering af batterilevetid, og det man kan forvente ved dagligt brug, men Adventurer holder virkelig godt på strømmen - så længe GPS og musik ikke er i brug. Så snart både GPS og musik er i brug, så er det en noget anden snak. Når man tænker på at uret markedsføres som en sand rejsemakker for vildmanden, så er 5 timers batterilevetid med GPS og musik ikke at prale af, men uden de motiverende rytmer fra yndlingsmusikken, kan man til gengæld nyde godt af 11 timer med fuld GPS og pulsmåling. 

 

Pris på TomTom Adventurer

Prisen på TomTom Adventurer ses billigste sted til 1999kr., med en vejledende pris på 2299kr hos TomTom. Dette placerer uret i den billige ende af multisportsure, og gør det muligt for selv den fattige studerende at tracke, logge og dokumentere sin træning. Du kan dog sagtens finde det billigere hos andre forhandlere.

 

 

Konklusion 7,5/10 

TomTom har tilføjet endnu et lækkert pulsur til samlingen, og Adventurer skuffer bestemt ikke. Det er et utrolig præcist ur, der giver mulighed for lækre features og tracking af hverdagen, uden at koste en formue. Batterilevetiden og den indbyggede musikafspiller, er klart to features, der placerer Adventurer forrest i feltet. Det er et super godt ur for begynderen, og den erfarne, som ikke nørder for meget i detaljer. Er man derimod data-nørd, med et ønske om at kunne personliggøre sit ur, er Adventurer ikke vejen man skal gå, da uret er meget begrænset i muligheder på den front. Med det sagt, så kunne de fleste motionister og multisport-udøvere leve lykkeligt til deres dages ende, med TomTom adventurer på håndleddet. 

 

Værdi for pengene 8/10

TomTom har sat prisen på Adventurer, så alle kan følge med. Det er en enestående mulighed for at få et lækkert multisportsur med GPS, aktivitetstracking og optisk pulsmåling, uden at skulle tømme hele kontoen i processen. 

 

Design 6/10

Adventurer har et moderne og friskt design. Det er et holdbart og behageligt ur, med gode muligheder for at gøre det til helt dit eget med forskellige remme. Når det er sagt, så trækker det ned at uret ikke har farveskærm, samt er lidt stort og klodset til mindre håndled. 

 

Brugervenlighed 7/10

Adventurer er egentlig ret let at finde rundt i, og har de nødvendige funktioner enhver motionist og udendørs-eventyrer har brug for. Men der mangler lidt logisk opbygning og det er ikke altid til at finde de funktioner man skal bruge. Men meget er et spørgsmål om tilvænning, og efter lidt tid med TomTom Adventurer, begynder man at finde ud af opbygningen.

 

 

Conclusion 7,5/10

TomTom has added yet another nice watch to the collection and Adventurer is no dissapointment. It is a precise watch that allows for tracking of your every day life, without emptying your wallet upon purchase. The battery life and the opportunity to stream music are two distinct features that ensures the Adventurer a spot in the top of GPS watches. It is a great watch for the newcomer and the experienced who has little interest in details. If you are a freak for data then Adventurer would not be the right choice for you since the watc has it's limitations in this regard. With that said, most exercisers and multisport participants could live happily ever after with the TomTom Adventurer on their wrist.   

 

Value for money 8/10

The price of the Adventurer is low enough for everybody to feel comfortable. It is a unique opportunity to get your hands on a nice multisport GPS watch with activity tracking and optical heartrate monitoring. 

 

Design 6/10

The Adventurer has a moderne and fresh design. It is a robust and comfortable watch with great possibilities for personalising the watch to your taste with various bands. However, it is a con that the watch does not have a colour screen, and it is a bit big and bulky if you have a small wrist.

 

User friendliness 7/10

The Adventurer is really rather easy to navigate and has the necessary functions any recreational athlete and outdoor adventurer would need. However, the Adventurer lacks a bit of logic to the structure and it is not always easy to find the functions you need. But once you have used the watch for a few weeks it becomes easier to navigate. 

 

 TomTom Adventurer TomTom Adventurer
7,5/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MasterBox MB600L

MasterBox MB600L fra Cooler Master er på papiret et budget kabinet med spændende features og design til prisen

Læs Mere

ASUS DUAL RX580 O4G

Vi vender i dag blikket mod ASUS RX580 Dual O4G, som giver deres bud på et budgetvenligt grafikkort til 1080p segmen

Læs Mere

Antec P110 Luce Kabinet

Anonymt design, hærdet glas og RGB lys, er blot nogle af de features der kan nævnes omkring det nye P110 Luce

Læs Mere

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

MSI har smidt endnu et GeForce GTX 1080 Ti kort på gaden, og denne gang er det med hove

Læs Mere

Logitech Universal Folio

Bruger du din tablet meget, i så fald kunne produktet vi skal se på i denne test, måske vække din

Læs Mere

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

Køling af vores hardwarekomponenter er et must, hvis vi overhovedet skal have et fungerende computersystem. Om man

Læs Mere

Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt Lite 700 watt

Strømforsyningen som er en af de vigtigste dele i en computer er ofte et sted hvor mange vælger at spare. i d

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Anden Søndag i Advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Vi er kommet til anden omgang af vores julekonkurrence
Læs Mere

Corsair releaser nyt 4,000MHz DDR4 SODIMM RAM kit

Corsair har annonceret deres hurtigste DDR4 SODIMM RAM kit til dato, og dermed udvider Corsair deres Vengeance
Læs Mere

Brugte iPhone-kamera til at fotografere bryllup

Smartphone-teknologien er blevet markant - ikke mindst når snakken falder på kamera- og billedekvalitet.
Læs Mere

T-Mobile lancerer egen TV Service

T-Mobile er meget andet end blot et teleselskab. Det har man bevist tidligere, og det gør man nu igen.
Læs Mere

CS:GO ramt af store betting-problemer

Counter Strike: Global Offensive bruges ikke længere kun til at få udløb for sin gaming-trang. Nu er der også
Læs Mere

Tweak News - Uge 49

Der er samlet op på endnu en samling nyheder, så du kun behøver kigge et sted. Vi skyder også endnu en giveawa
Læs Mere

Must have ure, hvis du er Star Wars fan

Går du all-in på din Star Wars fan fetich, og er lys sværdet og andet stjernekrigs lir på plads, så kunne du m
Læs Mere

ARK: Survival Evolved Aberration Expansion Pack klar til download

Via en vedhæftet video, giver udviklerne bag spillet ARK: Survival Evolved indblik i deres nye Aberration Expa
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.