TEST: Tesoro Excalibur Spectrum

editor picture
Hardware udlånt af: Tesoro.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 14. Mar 2017. Testen er vist 1857 gange.
Brand: Tesoro.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Tesoro behøver vidst ingen videre præsentation. Selvom de måske ikke er helt så kendte på vores breddegrader, ved Tesoro i den grad hvad de laver når det kommer til tastaturer.

I denne test skal vi kigge nærmere på et af deres lidt ældre tastaturer, som har fået en opdatering så det er med på moderne anno 2017. Modellen vi skal kigge på hedder Excalibur Spectrum, og som navnet måske kan give et hint af ”Spectrum” – har vi med et RGB belyst tastatur at gøre.

 

Målgruppen er naturligvis gamere, så hvad har deres Tesoro Excalibur Spectrum Gaming Tastatur at på ud over RGB lir.

 

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_1

 

Husk altid at sving turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste onlinekøb – det kunne være der var nogle gryn at spare ved at sammenligne priser?

 

Pricerunner

 

 

Specifikationer og features på Tesoro Excalibur Spectrum Gaming Tastaturet:


Vi har været en tur forbi Tesoro´s hjemmeside, og fundet en række oplysninger på tastaturet til dig. 

 • Kontakt type: Mekanisk (Kailh RGB – blue)
 • Levetid for kontakt: 60 millioner tryk
 • Farve: Sort
 • Report Rate: 32bit – 1000 Hz
 • Indbygget hukommelse: 512KB
 • Programmerbare knapper: Alle
 • Multimedie knapper: Seks
 • Baggrundslys: Ja, RGB en diode per kontakt
 • Anti-Ghosting: 6-Key/N-Key rollover
 • Macro muligheder: Ja
 • Tilslutning: USB, guldbelagt
 • Kabel længde: 1,8 meter
 • Dimensioner: 450 x 150 x 34 mm
 • Vægt med kabel: 1,29 Kg

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_2

 

Tesoro Excalibur Spectrum - Hvad finder vi i kassen?
Inden vi kan tage et kig på tastaturet, skal vi naturligvis lige have det pakket ud af kassen. Som vi kan se på de to billeder her under, kommer Excalibur Spectrum i en lilla/sort kasse. På fronten finder vi et stort billede af selve tastaturet, samt en række features. Bagsiden af kassen byder på et mere detaljeret overblik over features og specifikationer.
Inde i kassen finder vi selve gaming keyboarded, pakket ind i en hvid pose som kan holde til lidt stød. På den måde er tastaturet beskyttet under transport. Lad os se hvad kassen gemmer på som det næste.

 

 

Tesoro Excalibur Spectrum Gaming Tastaturet leveres faktisk ikke med det hele store tilbehør, faktisk næsten ingenting. Ud over selve tastaturet, er det eneste vi finder i kassen, nemlig en manual/quick startguide – thats it.

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_6

 

Et kig på selve Tesoro Excalibur Spectrum tastaturet
Med kassen til siden, er det blevet tid til at tage et kig på selve tastaturet. Vi skal på de næste par billeder hele vejen rundt om tastaturet og kigge på alle detaljerne. Vi starter ud med et billede af tastaturet som helhed nedenfor, samt USB kablet som det tilsluttes med. Som man kan forvente af et tastatur af denne kaliber, er dette stik naturligvis guldbelagt.

 

 

Excalibur Spectrum er et fullsize tastatur, hvilket betyder at det også har en numpad i højre side. Det er også her status lysene er placeret, samt et stort Tesoro logo som også kan lyse op når tastaturet er tilsluttet.
I ”F” knapperne finder vi medie genveje til at styre lydstyrken, samt skifte og pause sange. Det er også i disse at vi finder let genvej til de fem forskellige profiler som tastaturet er udstyret med. Dette gør det muligt at gemme indstillinger direkte på tastaturet, via den indbyggede hukommelse og let tilgå dem uden krav om software.

 

 

Vi har bestemt ikke med et tyndt tastatur at gøre. Med en tykkelse på hele 34 mm, er Excalibur Spectrum en af de tykke drenge i klassen. I modsætning til mange andre mekaniske tastaturer i dag, er kontakterne her gemt nede i selve tastaturet og ikke synlige fra siderne. En sjov detalje er at Tesoro har smidt deres eget logo på ESC knappen, som kan ses på det første billede herunder.

 

 

Lad os tage et kig på bunden af tastaturet. Her nede finder vi fire aflange gummifødder som skal sikre at tastaturet ligger fast på et hvert underlag. Der er naturligvis også to små fødder som kan vippes op, for på den måde at give tastaturet en vinkel og derved bedre komfort – for nogle.

 

 

Som det kan ses herunder, giver fødderne et godt løft på tastaturet når de er slået ud.

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_16

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_17

 

Inden vi skal kigge på softwaren til tastaturet, tager vi lige knapperne af piletasterne. Excalibur Spectrum fås med fire forskellige kontakt typer. Blå, Sort, Brun og Rød – vi har som det kan ses, fået den blå udgave. Dette er typen som har et højt ”klik” når tasterne trykkes, og mest modstand af de fire kontakt typer. Der er tale om Kailh kontakter og ikke Cherry MX som jeg ellers personligt foretrækker. Som det kan ses er baggrunden under tasterne hvid, for at give genskin og derved klarere lys i tastaturet.

 

 

Softwaren til Tesoro Excalibur Spectrum 
Efter en tur forbi Tesoro´s hjemmeside efter softwaren, kan vi nu give den et kig, inden vi skal se hvordan tastaturet er at bruge. Tesoro har det med at skille sig markant ud fra mængden, når det kommer til udseendet på deres software – Excalibur Spectrum er ingen undtagelse. Som det kan ses på billedet herunder, finder vi de karakteristiske grå, sorte og lilla farver. Excalibur navnet et kæmpe sværd fylder det meste af toppen. Under dette finder vi PCMODE og de fem tilgængelige profiler som kan programmeres som man lyster. Lad os kigge på menupunkterne nu.

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_20

 

For overhovedet at få lov til at ændre på nogle indstillinger på tastaturet, skal man som det første vælge en af de fem profiler i toppen. På PCMODE profilen kan der ikke laves nogle ændringer, ud over lyset. For at gøre det tydeligt, valgte jeg mellemrums tasten som mit offer i de forskellige menupunkter – som det kan ses på første billede af macro indstillingerne herunder, lyser den gult.

 

Macro indstillingerne giver mere eller mindre sig selv. Her er det muligt at optage, redigere og importere macroer direkte på tastaturet i den indbyggede hukommelse, hvilket fungerer ganske fint.
Næste punkt er ”Key Assignment” som gør det muligt at programmere en hvilken som helt tast på tastaturet til hvad du måtte ønske. ”Launch Program” giver mere eller mindre sig, da det her er muligt at åbne et valgfrit program når den valgte tast trykkes.

 

 

”SYNC Program” gør det muligt at vælge et eller flere programmer, der for eksempel skal starte op på samme tid, ved et tryk på den valgte knap. Disable og Default er som sådan ikke nogle menupunkter, da de giver sig selv. Disable, slukker helt for den valgte knap, mens at Default nulstiller knappen til dens standard funktion.


”Illumination” er der imod hvor det begynder at blive lidt sjovt. Her kan du vælge blandt de såkaldte 16,8 millioner farver som RGB tilbyder, men ikke effekter. For at gøre dette skal du en tur over i ”Lighting Effects” menuen. Her har Tesoro otte muligheder du kan vælge i mellem, men ønsker du at skifte farve på effekter, er det en tur tilbage i den anden menu igen. Dette virker ikke som en optimal løsning, og burde i den grad kunne optimeres. Overall gør softwaren det som den skal, og fungerer fint. Den virker dog en smule outdated, og kunne i min optik godt trænge til en overhaling og et nyere design – men dette er naturligvis en smagssag.

 

 

Testen og brugen af Tesoro Excalibur Spectrum Gaming Tastaturet
Vi er nu nået til det sidste punkt i vores review af Tesoro Excalibur Spectrum tastaturet, og det er selvfølgelig test delen. Jeg lagde mit trofaste Corsair K95 på hylden og benyttede Excalibur som mit tastatur i et par uger for at lære det at kende og kunne give min mening mest præcist. Testen gik som altid ud på at bruge tastaturet til de daglige opgaver, i form af websurfing, beskeder og naturligvis at skrive anmeldelser her til Tweak. Men ingen test uden et par spil eller to naturligvis.

 

Hvis vi starter ud med at sidde et par ord på komforten. Har du læst andre af mine tastatur anmeldelser, ved du at jeg er en sucker for en god håndledsstøtte. Derfor var det også underligt at skulle til at bruge et tastatur uden. Excalibur er ikke lige frem et tyndt tastatur, hvilket betyder at kanten fra bordet og op til toppen af tasterne, er ret stor – faktisk større end på mit Corsair K95. Selvom jeg gerne havde set en håndledsstøtte, var komforten faktisk hvad jeg vil kalde OK. Dette skyldes til dels at tastaturet kan vinkles rigtig godt, via fødderne i bunden. Derudover benytter jeg også en lang stof musemåtte som er blød, og derfor skåner håndledende en smule. Du kan finde testen af den ved at klikke på navnet: Corsair MM300.

 

Et par af de lyseffekter som kan justeres i softwaren...

 

Til dagligt er jeg vandt til at benytte Cherry MX Red kontakter, hvilket er min foretrukne mekaniske kontakt i øjeblikket. De har et lineært tryk uden modstand halvvejs, hvor Kailh Blue kontakterne har et ”bump/klik” inden de aktiveres. Derudover skal der også 65 grams tryk til at aktivere en blå kontakt, kontra 45 gram som det kræves for en rød. Personer der skriver meget, sværger ofte til blå kontakter, netop på grund af dette. De viste sig også at være ganske gode at skrive på, men ikke noget der gjorde mig hverken hurtigere eller langsommere på tasterne. Til spil havde de heller ikke den helt store effekt, kontra Cherry MX REDs – ud over at de larmede en hel del mere. Hvis du ofte spiller online med venner på Skype eller TeamSpeak, eller sågar streamer. Så vil jeg ikke mene at et tastatur med blå kontakter er det rette valg for dig – de larmer ganske enkelt for meget.

 

Det indbyggede RGB lys gengiver pæne farver. Selv i dagslys er farverne klare og kan ses uden problemer. Jeg ved godt jeg sagt det mange gange, men jeg gør det igen. Den hvide farve i RGB bliver aldrig helt hvid, og vil altid have et skær af blåt. Dette gør sig også gældende i det lys som er monteret i Excalibur Spectrum, og med de ord er det blevet tid til konklusionen herunder.

 

 

Pris på Tesoro Excalibur Spectrum
Excalibur Spectrum kan i skrivende stund (14/03 2017) erhverves for omkring 919,- DKK på PriceRunner.dk. Dette er en fair pris for et tastatur i den høje ende, som både er mekanisk har RGB lys og byggekvaliteten i orden. Klik på PriceRunner.dk banneret herunder for at komme direkte til prisoversigten.

 

Ønsker du alle oplysningerne på tastaturet fra Tesoro selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret nedenfor. Du bliver sendt direkte til produktsiden, med alle oplysningerne på tastaturet – nu til konklusionen.

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nu nået til konklusionen i vores test af Tesoro Excalibur Spectrum tastaturet. Hvis du er vandt til mekaniske kontakter, vil du uden problemer kunne vælge din yndlings kontakt, og gå i gang med at bruge dette tastatur - på trods af at vi ikke har med Cherry MX, men Kailh at gøre. Så i stedet for at lægge for meget vægt på selve kontakterne, vil jeg opsummere nogle af de andre ting som Excalibur har at byde på. Hvis vi starter ud med de ting som jeg godt kunne lide, så kommer vi ikke ud om designet som er yderst anonymt at se på, uden at stjæle alt opmærksomheden på skrivebordet. Byggekvaliteten er også i top. På trods af at være bygge i plastik, er der ingen flex i tastaturet overhovedet! Godt indbygget lys, gode muligheder i softwaren og indbygget hukommelse er også ting der trækker tingene i den rigtige retning.

 

Komforten er hvad jeg vil kalde OK, hverken dårlig men heller ikke den bedste jeg har haft med at gøre. Dette skyldes til dels at tastaturet er ret højt, og at der ikke er inkluderet nogen håndledsstøtte. Havde sidstnævnte været med i kassen, havde snakken været en hel anden. Softwaren virker ret gammeldags og kunne godt optimeres på flere punkter i min optik. Når det er sagt, så gør det dog stadig hvad det skal og har en række gode features og muligheder. Overall lander vi på en score der hedder 8,5/10 for at solidt gamer tastatur, med flot lys og lækre muligheder i softwaren. Eneste spørgsmål er bare: Sort, rød, blå eller brun kontakt, hvilken er din favorit?

 

Godt

 • Stilrent og pænt design
 • Lækker byggekvalitet
 • Klare og pæne farver i lyset
 • Mange muligheder i softwaren
 • Indbygget hukommelse
 • Medie genveje godt placeret
 • Pris vs. kvalitet er fair
 • Komforten er OK...

Knap så godt

 • ... Men havde været bedre med håndledsstøtte
 • Softwaren kunne være mere overskuelig

 

Conclusion
We have now reached the conclusion in our review of the Tesoro Excalibur Spectrum keyboard. If you are familiar with mechanical switches, you will be able to choose your favorite switch type, and begin to use this keyboard - even though it is Kailh and not Cherry MX. So instead of talking too much about the switches, I will summarize some of the other things the Excalibur Spectrum offers. If we start out with the things that I liked, we can’t get around of the design which is extremely anonymously to look at, without stealing all the attention on the desktop. The build quality is top notch. Despite being built entirely in plastic, there is no flex in the keyboard at all! Good built-in light, nice opportunities in the software and build-in memory are also things that pulls things in the right direction.

 

Comfort is what I would call OK, not bad but not the best I've seen. This is partly because the keyboard is quite tall, and that there is not included any wrist rest. If there had been one in the box, it would have been a quite different story. The software looks quite old-fashioned and could be optimized at several points in my view. That said, it remains what it needs and has several good features and options. Overall, we land on a score of 8.5 / 10 for solid gaming keyboard, with beautiful light and good options in the software. The only question is: Black, red, blue or brown switches – which is your favorite?

 

Pros

 • Stylish and nice design
 • Great build quality
 • Bright and good light colors
 • Many options in the software
 • Build in memory
 • Media shortcuts is well placed
 • Price vs. quality is fair
 • The comfort is OK...

Cons

 • ... But would have been better with a wrist rest
 • The software could be better

Score: 8,5

 

Tesoro_Excalibur_Spectrum_RGB_Gamer_Tastatur_Tweak_dk_33

 Tesoro Excalibur Spectrum Tesoro Excalibur Spectrum
8,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Apacer Panther DDR4 3000MHz Gaming

Apacer er en gammel hund, når det kommer til udviklingen af hukommelse. De har været med i spillet siden 1997,

Læs Mere

Turtle Beach Impact 700

Vi skal i dag se på et mekanisk keyboard fra Turtle Beach, IMPACT 700. Det er et keyboard der gør brug af Che

Læs Mere

Razer Mano'War 7.1

Razer er tilbage med et redesign af deres Razer ManO'War 7.1 Gaming Headset – Denne gang en lidt neddroslet udg

Læs Mere

SilverStone RL06 ATX

SilverStone kan andet end at lave lækre strømforsyninger og premium computer kabinetter. Med deres Redline se

Læs Mere

Gigabyte AB350-Gaming 3

En ny uge står for døren, og efter en weekend med sne i visse dele af Danmark, så trænger vi til

Læs Mere

TomTom Touch fitness-tracker

TomTom Touch er en fitness-tracker, der søger at kunne tilbyde lidt mere end bare den basale skridt- og kaloriet&ae

Læs Mere

Sculpto 3D Printer

3D print er et segment i rivende udvikling, og i dag benytter man 3D print inden for mange områder. Blandt andet er

Læs Mere

AOC AGON AG352UCG 2K WQHD

Er du til gamerskærme med kurver er dagens test måske lige noget for dig – Vi tager nemlig i dag et kig

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Renegades mister Yaman

Der er for alvor kommet gang i udskiftningen på eSports-holdene. Nu er det blevet Renegades' tur til at miste
Læs Mere

Blizzard klar med ny eSports-turnering i Taiwan

Blizzard er stærkt interesseret i at tjene gode penge på eSportens udvikling. Derfor har man nu valgt at start
Læs Mere

MSI melder sin ankomst med GeForce GTX 1080 Ti GAMING X

Nu vil MSI også lege med i 1080 Ti kampen, og derfor skyder de nu kampen igang med deres nye MSI GTX 1080 Ti G
Læs Mere

GIGABYTE releaser Z270X-DESIGNARE

Med release af GIGABYTE Z270X-DESIGNARE, bliver vi præsenteret ikke alene for et super visuelt veludført bundk
Læs Mere

Samsung giver ikke op på buede TV

Ifølge en rapport fra ET News planlægger Samsung at udgive 22 buede fjernsyn til deres globale marked. Dette k
Læs Mere

Hackere truer stadig Apple

Som du måske har hørt, har en gruppe af hackere for nyligt været ude og true Apple. De ville have Apple til at
Læs Mere

Teenager sagsøger mor for at tage hans telefon

I Spanien er en 15-årige så frustreret over, at hans mor har taget hans telefon. Nu vil han lægge sag an mod h
Læs Mere

North deltager i Intel Extreme Master i Sydney.

North er det sidste hold, som er blevet inviteret til IEM i Sydney 2017. Her vil de komme til, at konkurrere m
Læs Mere
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.