TEST: TP-Link TL-SG1008P 8-port Gigabit Switch

editor picture
Hardware udlånt af: TP-Link.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 2. May 2018. Testen er vist 3578 gange.
Brand: TP-Link.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Når vi snakker produkter fra TP-Link er det stort set altid netværk, og i dag er ingen undtagelse. Vi har modtaget et af deres business produkter i form af TL-SG1008P, som er en otte ports switch. Ud over at kunne dele netværket ud til otte brugere, er der også livstids garanti, PoE understøttelse og en række andre spændende features. Hvad disse er og hvilken ydelse der leveres, er alt sammen noget vi vil se nærmere på i denne test.

 

TP-Link_TL-SG1008P_8-vejs_switch_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi TP-Links hjemmeside og fundet lidt oplysninger til jer på TL-SG1008P switchen. Nedenfor finder i først og fremmest specifikationerne listet op, efterfulgt af nogle af de features som TP-Link nævner på deres side:

 • Interface: Otte 10/100/1000Mbps RJ45 Porte
 • Kabeltyper/længde: Cat 3, 4, 5, 5e, 6 eller højere max 100 meter
 • Blæser: Ingen, fanless
 • Strømforbrug: 5.5 watt uden PoE enheder / 65.2 watt med fire PoE enheder
 • PoE porte (RJ45): 802.3 af understøttelse, maksimalt 55 watt
 • Backbound Båndbredde: 16 Gbps
 • Mac Adress Table: 4K
 • Dimensioner: 171 x 98 x 27 mm
 • Certifikater: CE, FCC, RoHS
 • Supports PoE power up to 15.4W for each PoE port
 • Supports PoE power up to 55W for all PoE ports
 • Supports PoE IEEE 802.3af compliant PDs
 • Supports IEEE 802.3x flow control for Full-duplex Mode and backpressure for Half-duplex Mode
 • 4K entry MAC address table of the TL-SG1008P with auto-learning and auto-aging
 • 802.1p/DSCP QoS enable smooth latency-sensitive traffic
 • LED indicators for monitoring power, link, activity and speed
 • External power adapter supply

Unboxing af switchen
Lad os tage et hurtigt kig på indpakningen som TL-SG1008P switchen kommer i. Som de fleste andre produkter fra TP-Link, har vi at gøre med en blå kasse, hvor vi på fronten ser et stort billede af selve produktet og en række features som fortsætter på bagsiden.

 

 

Inde i kassen finder vi selve switchen pakket ned i hvad der minder om en æggebakke, hvilket siger lidt om at TP-Link tænker på miljøet i deres business produkter. Lad os få det hele ud af kassen og danne os et overblik over hvad man får med:

 • TP-Link TL-SG1008P switch
 • Strømforsyning
 • Strømkabel
 • Fire gummifødder med 3M tape
 • Diverse papirer

 

En tur rundt om TL-SG1008P og testen
Inden vi kaster blikket på selve switchen og tager en tur rundt om den, giver vi først lige strømforsyningen et hurtigt kig. Denne er nemlig meget voldsom i forhold til hvad normale switches bruger, og minder mest af alt om noget til en bærbar computer. Med et output på op til 60 watt, ville den også uden problemer kunne lade en bærbar. Grunden til at strømforsyningen er så kraftig som den er, er at fire at de otte porte understøtter PoE, hvilket betyder at der kan leveres ekstra strøm i disse porte. Skal der strøm ud, skal der naturligvis først noget ind, derfor den store strømforsyning.

 

 

Selvom en switch måske ikke er det mest ophidsende at se på, er det alligevel spændende at tage et nærmere kig. Eftersom at TL-SG1008P er et produkt der henvender sig til mindre firmaer, betyder det også at designet er meget anonymt og tilbageholdende. Farven er grå, og det firkantede design er meget industrielt at se på. I fronten finder vi en række forskellige indikator dioder, mens at siderne er udstyret med huller for at sikre at de indre komponenter kan trække vejret og ikke kører varme.

 

 

I bagenden finder vi de otte porte, samt strømstikket. Mens at port 5-8 er standard 1 Gigabit porte, er port 1-4 med PoE understøttelse, som jeg snakkede om lidt tidligere. Ellers er der ikke rigtig noget at komme efter her omme.

 

 

Bunden på TL-SG1008P byder på et stort klistermærke med model og serienummer, plus lidt andre oplysninger. Der er desuden også fire små fordybninger hvor de medfølgende gummifødder kan klistres fast. Eftersom at der ikke er nogle huller til at hænge switchen på væggen, forstår jeg ikke helt hvorfor at fødderne ikke er monteret fra fabrikkens side. Dette er heldigvis en enkel opgave, og vi er nu klar til at få tilsluttet switchen og snakke performance.

 

 

Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg skiftede min gamle og trofaste TRENDnet TEG-S80g switch ud med TL-SG1008P switchen fra TP-Link. Jeg har faktisk brugt switchen fra TRENDnet, fra da vi anmeldte den tilbage i december 2009, og den har aldrig haft fejl eller brokket sig endnu, hvilket må siges at være godt gået. Selvom der er tale om et gammelt produkt, kan du finde testen ved at klikke HER, såfremt du skulle være nysgerrig.

 

Tilbage på sporet, vi skal have kigget nærmere på den ydelse som TL-SG1008P switchen leverede. Mit hjemmenetværk er sat op således at jeg fra min Fiber CPE har tilsluttet en Netgear R7000 Router. Fra denne kører der et Cat 7 kabel ind til mit kontor hvor switchen er sat op, og deler signalet ud til resten af huset. Enheder der er tilsluttet med kabel direkte til switchen er: Min stationære computer, har jeg også min hjemmeserver, HTPC i min hjemmebiograf og et kablet Smart TV og en PlayStation 4 slim. Der er altså tilsluttet fem enheder, plus at den sjette port naturligvis er hvor signalet fra routeren kommer ind – så altså en total på seks.

 

TP-Link_TL-SG1008P_8-vejs_switch_tweak_dk_15

 

Med andre ord får TL-SG1008P swichen lov til at arbejde, på trods af at jeg ikke har nogle enheder der understøtter PoE desværre. Da en switch bare er ”en dum” fordeler, kan det også være svært at teste den. Eftersom at dens eneste opgave er at dele signalet ud til flere enheder, uden at skabe flaskehalse, tænke jeg at det ville være en god test at flytte lidt filer mellem nogle computere. Jeg tilsluttede derfor min bærbare computer med et kabel direkte i switchen, og planen var at flytte nogle filer mellem min stationære og bærbaren. Begge computere er udstyret med SSD drev for ikke at skabe nogle flaskehalse der. Resultaterne kan du se ovenfor i grafen, og som det fremgår leverede TL-SG1008P en ydelse man bestemt ikke kan klage over – 1 Gigabit linjen blev maxet ud. Med livstids garanti forventer jeg at TL-SG1008P vil kunne tjene mig de næste mange år, hvis jeg da ville bruge den. Min trofaste TRENDnet switch får stadig lov at blive lige hvor den er, på væggen. TL-SG1008P har nemlig ikke mulighed for at blive hængt op, hvilket i min optik er en skam.

 

TP-Link_TL-SG1008P_8-vejs_switch_tweak_dk_14

 

Pris
I skrivende stund d. 09/04 2018 kan TL-SG1008P switchen findes på PriceRunner.dk til omkring 500,- DKK inklusiv fragt, hvilket er forholdsvis mange penge for en switch. Men hvis man har i baghovedet at TP-Link tilbyder livstids garanti og at TL-SG1008P er optimeret til at køre PoE på fire af de otte porte med ekstra strømlevering giver prisen mening. 

 

Alle informationer på TL-SG1008P switchen kan desuden findes direkte hos TP-Link selv. Klik blot på banneret med deres navn herunder, og bliv sendt direkte til deres hjemmeside.

 

TP-Link_TL-SG1008P_8-vejs_switch_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi skal have rundet vores test af TL-SG1008P switchen fra TP-Link af. Hvis du er på udkig efter en klippestabil switch, der leverer den performance man kan forvente og har lidt ekstra lækkerier i ærmet, er denne et rigtig godt bud. Med hele otte porte, er der nok til de flestes behov. Hvis du kører PoE hjemme hos dig (Power over Ethernet), kan TL-SG1008P nemlig også levere ekstra strøm i fire af de otte porte, for at sikre at du altid får den bedst mulige hastighed og stabilitet. Da vi har at gøre med et produkt i TP-Links business line-up betyder det også at der er livstids garanti, hvilket jo er værd at tage med!

 

Kompakt og anonymt design hvor alt er fremstillet i metal, gør at TL-SG1008P føles som en tank og også er pæn at se på. Jeg savnede dog muligheden for at hænge den på væggen, som jeg har min nuværende switch fra TRENDnet. Ud over ikke at kunne hænge på væggen, er strømforsyningen også voldsomt stor i forhold til andre modeller. Dette skyldes naturligvis at fire af de otte porte kan få ekstra strøm via PoE, som normale switche ikke tilbyder. Ydelsen var til gengæld lige efter bogen, og maxede Gigabit linjen ud. Hvis du kan leve med den store strømforsyning og ikke at kunne hænge den på væggen, er TL-SG1008P et rigtig godt bud på en stabil switch til dit netværk!

 

Godt

 • Industrielt og anonymt design
 • Otte porte hvoraf fire er PoE optimeret
 • Performance som man kan forvente af 1 Gigabit
 • Bygget som en tank
 • Indikator dioder for alle porte og PoE
 • Forholds vis kompakt…

Knap så godt

 • … dog er strømforsyningen voldsom
 • Ikke mulighed for at hænge den på væggen

Score: 8 + Safe Buy award

 

TP-Link_TL-SG1008P_8-vejs_switch_tweak_dk_16

 

TP-Link TL-SG1008P 8-port Gigabit Switch TP-Link TL-SG1008P 8-port Gigabit Switch
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Corsair M65 RGB Elite FPS Gamermus

Alle der kender til Corsair, ved også at de laver et utal af forskellige produkter. På CES præsenterede

Læs Mere

Deepcool MATREXX 55 ADD-RGB Kabinet

Deepcool laver kabinetter i alle former og prisklasser, hvor vi senest så på deres Quadstellar som var et sand

Læs Mere

Cougar 700M Superior Gamermus

Ikke alle mus behøver at være kedelige og ligne hinanden, det er 700M Superior fra Cougar et bevis på.

Læs Mere

XPG GAMMIX D30 3000 MHz DDR4 RAM

XPG er endnu engang på banen med et sæt DDR4 RAM, og denne gang skal vi kigge i r

Læs Mere

Logitech G533 Gaming headset

I denne test tager vi et kig på det trådløse G533 headset fra

Læs Mere

XPG GAMMIX S5 512 GB NVMe SSD Råt design til gameren

XPG er endnu engang på banen på Tweak.dk redaktionen, og denne gang med deres XPG

Læs Mere

Razer Kontor og Rejsekit.

Razer forsøger her, at give et bud på et rejse eller kontor sæt til den krævende bruger. De har s

Læs Mere

PlayStation Classic

I dag står den i nostalgiens tegn, da Sony har valgt at følge strømmen i ”Nostalgi” mini k

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Rapport hævder Fortnite V-Bucks valutaen bruges til hvidvaskning af penge

Epic’s Fortnite Battle Royale er en kæmpe succes, og Epic Games har i den grad fået bankbogen fyldt til noget
Læs Mere

RYGTE: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti udstyres med 1536 CUDA cores

Lad os starte med at slå fast vi befinder os på rygteplan, og intet er officielt kommet ud fra officielle kild
Læs Mere

Spil Call Of Duty: Black Ops 4 Battle Royale gratis i en uge

Populariteten i Battle royale modes i spil som Fortnite og PlayerUnknown’s Battlegrounds, som det kommer ikke
Læs Mere

Shark Gaming lander stor million-investering til international ekspansion

Udviklingen inden for gaming tager fart lige nu, og markedet er de seneste år vokset eksplosivt. Analyser pege
Læs Mere

Spejlløst Sony A6400 byder på 4K 30 fps video og eye tracking teknologi

Sony vil gerne være venner med foto-nørderne med deres nyeste Sony A6400, og med producenten lancering af dere
Læs Mere

Snapdragon 855 bæstet viser tænder i benchmarks

Omfattende benchmarks af Snapdragon 855 viser op imod 74% performance forbedringer i Core tests sammenlignet m
Læs Mere

Spider Man: Far From Home trailer frigivet (Video)

Marvel har lanceret deres første teaser trailer for kommende Spider Man film, Spider Man: Far From Home.
Læs Mere

Galaxy S10 Plus dukket op via Geekbench med imponerende score og 6GB RAM

Alt imens MWC i Barcelona kravler nærmere, stiger informationsstrømmen omkring kommende smartphones parallelt,
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.