TEST: TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router

editor picture
Hardware udlånt af: TP-Link.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 22. Mar 2018. Testen er vist 5345 gange.
Brand: TP-Link.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Det er ikke længe siden vi sidst kiggede på et produkt fra velkendte TP-Link, i form af deres seneste skud på router stammen – Archer C2300. I denne test kigger vi på den lidt ældre storebror ved navn Archer C3150. Hvor C2300 havde tre antenne, byder C3150 på hele fire af slagsen. Den teoretiske trådløse hastighed er også hævet betydeligt, og det samme er den fysiske størrelse. Kan Archer C3150 levere bedre trådløs performance end den fysisk mindre C2300, og hvad med features og sikkerhedssystemer? Læs med når vi kigger nærmere på denne spændende router og sammenligner de to på flere punkter – prisen er den samme, så hvad er forskellene, og skal man vælge den ene eller den anden?

 

TP-Link_Archer_C3150_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi TP-Links hjemmeside og fundet lidt oplysninger til jer, eller rettere en god portion da der er mange tekniske oplysninger at dække når vi har med routere at gøre. Nedenfor finder du alle oplysninger på Archer C3150 routeren, både hvad angår selve forbindelsen, men også dimensioner og hardware features:

 • Processor: 1.4 GHz dualcore
 • Hukommelse: 256 MB RAM og 128 MB flash? (flash mængden står ikke nogen steder)
 • Knapper: Wi-Fi On/Off Button, Reset Button, WPS Button, Power On/Off Button, LED on/off Button
 • Antenner: 4 stk. aftagelige
 • Dimensioner: 263.8 x 197 x 37,3 mm
 • Tilslutningsmuligheder:
  - 4x10/100/1000Mbps LAN Porte
  - 1x10/100/1000Mbps WAN Port
  - 1xUSB 3.0 Port + 1xUSB 2.0 Port
 • Wifi standarder: IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz og IEEE 802.11ac/n/a 5GHz
 • Signal rate: 2167Mbps at 5GHz og 1000Mbps at 2.4GHz
 • Wifi funktioner: Enable/Disable Wireless Radio, WMM, Wireless Statistics
 • Wifi sikkerhed: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2 encryptions
 • Gæstenetværk: Ja, både 2.4 og 5 GHz muligt
 • Transmitter power:
  - 5GHz: 11a 6Mbps: -91dBm
  - 11a 54Mbps: -72dBm
  - 11n HT20: -70dBm
  - 11n HT40: -69dBm
  - 11ac HT20: -60dBm
  - 11ac HT40: -61dBm
  - 11ac HT80: -56dBm
  - 2.4GHz: 11g 54Mbps: -73dBm
  - 11n HT20: -72dBm
  - 11n HT40: -69dBm
 • WAN type: Dynamic IP/Static IP/PPPoE/ PPTP(Dual Access)/L2TP(Dual Access) /Bigpond
 • Management: Access Control, Local Management, Remote Management
 • DHCP: Server, Client, DHCP Client List, Address Reservation
 • Port Forwarding: Virtual Server, Port Triggering, UPnP, DMZ
 • Adgangskontrol: Parental Control, Local Management Control, Host list, Access Schedule, Rule Management
 • Protokoller: Supporter IPv4 and IPv6
 • USB deling: Support Samba(Storage)/FTP Server/Media Server/Printer Server
 • VPN server: PPTP, OpenVPN
 • Systemkrav: Windows 98SE og op, Mac OS, Netware, UNIX eller Linux – Kabel eller DSL modem

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
Med styr på alt det tekniske og hver Archer C3150 er udstyret med af hardware og features, er det blevet tid til at få pakket hærligheden ud af sin blå kasse. På fronten finder vi et stort billede af selve routeren, samt en række forskellige features listet op. MU-MIMO support, Smart Connect og dualcore processoren på 1.4 GHz er blot nogle af dem.

 

 

På bagsiden bliver der gjort et stort nummer ud af at forklare nogle af de forskellige features, såsom NitroQAM som booster hastigheden og rækkevidden, og hvordan MU-MIMO fungerer sammenlignet med en standard router uden. Vi er dog mere interesseret i at se hvad der er inde i kassen så vi fortsætter. Selve routeren er pakket ind i en pose, mens at alt tilbehøret er inkluderet i siden og under routeren.

 

 

Lad os få det hele ud af kassen og danne os et overblik over hvad man får med i kassen – vi finder følgende inkluderet:

 • TP-Link Archer C3150 router
 • Fire antenner
 • Power adapter og kabel
 • RJ45 netværkskabel
 • Diverse papirer og quickstart guide

 

En tur rundt om Archer C3150 routeren
Inden vi kan tage vores tur rundt om Archer C3150 routeren og kigge på designet, skal vi naturligvis lige have den samlet først. Det betyder at de fire inkluderede antenner skal skrues fast i bagenden. Antennerne er ens, så det er underordnet hvor man skruer dem i. Spænd dem ikke for hårdt, kun så de sidder fast med fingerspidserne.

 

 

Med routeren komplet kan vi tage et nærmere kig på hvordan TP-Link har valgt at lave designet. Hvis du læste vores test af den nye lillebror Archer C2300, vil designet ikke være noget nyt for dig. Designet er nemlig identisk, ud over at Archer C3150 er større rent fysisk, for at få plads til den ekstra antenne og trådløse power den tilbyder.

 

Vi finder en masse ventilation på den halvdel af toppen som er i mat plastik. Højglansdelen er lukket til, med et diskret TP-Link logo og en sølvstribe som også fungerer som en knap til at tænde/slukke for alle lys på routeren. Dette er en lækker feature, hvis man ønsker et mere dæmpet look. Der er dog ingen af dioderne på Archer C3150 der blinker når den er oppe at køre, blot dæmpet faste lys – vi viser et billede af dette senere under test delen.

 

 

På den venstre side finder vi en række knapper og porte, fra venstre mod højre er der følgende: Wifi on/off knap, reset knap, WPS til enkel parring af printere og lignende, én USB 2.0 port og én USB 3.0 port. Knapperne giver sig selv, mens at USB-portene måske skal have en lille forklaring. Hvis du ikke er ejer af en NAS (network attached storage/netværks harddisk), kan Archer C3150 blive det for dig. Ved at tilslutte din eksterne harddisk direkte til routeren, kan alle enheder der er tilsluttet denne tilgå filerne på disken ganske enkelt. Vi fortsætter vores tur om i bagenden af routeren, og tager et kig der som det næste…

 

 

Selvom Archer C3150 er noget større end sin lillebror C2300 rent fysisk, finder vi stadig de samme porte i bagenden. I venstre side finder vi først og fremmest den blå port kaldet Internet. Det er naturligvis her kablet fra dit modem eller fiber CPE skal tilsluttes, så at routeren kan få net forbindelse. De fire gule LAN porte i midten er til dine kablede enheder. Det kan være en stationær computer, spillekonsol, smart TV eller noget helt fjerde. Sidst men ikke mindst er der naturligvis også en power knap og et strømstik helt ude til højre.

 

 

Inden vi kigger nærmere på softwaren til Archer C3150, vender vi den og tager et kig på undersiden. Ligesom på halvdelen af toppen, finder vi en masse ventilation så at komponenterne kan komme af med varmen. Kraftige routere som denne, kan godt udvikle en god portion varme, så sørg for at de står frit og kan ånde. Midt på bunden finder vi et klistermærke med modelnavn, MAC adresse, serienummer og standard netværks navn og kode. Det er desuden også muligt at hænge routeren på væggen, hvis man skulle ønske dette, der er to huller på bunden til skruer. Det blev de sidste ord for turen rundt om Archer C3150, lad os kigge på softwaren/App’en som det næste!

 

 

Software/App’en – TP-Link Tether
Ligesom den mindre Archer C2300, kommer C3150 også med understøttelse af TP-Links Tether App. Via denne er det muligt at rette på de mest normale indstillinger i routeren, som en normal bruger vil kunne få brug for. Hvis du er en netværkshaj, kan du selvfølgelig altid logge direkte ind i interfacet på en computer, og have adgang til alle indstillinger, såsom VPN, port forwarding med videre. Dette er dog ikke hvad vi vælger at fokusere på her, da dette ville optage de næste mange sider. Hvis du ønsker at rette i sådanne ting, er vi også sikre på at du finder der ind uden vores hjælp – så derfor kigger vi som sagt udelukkende på Tether App’en i denne test, da dette uden tvivl er hvad normale brugere vil benytte.

 

Med App’en hentet ned, er alt der kræves for at få adgang til router indstillingerne, at man er tilsluttet et af de to trådløse netværk som Archer C3150 leverer– logisk nok. Når man åbner App’en får man en oversigt over understøttede TP-Link enheder, i vores tilfælde er der kun Archer C3150 routeren. Ved at klikke på denne, får man et overbliks billede over de mest gængse ting. Er der Internet, hvor mange enheder er tilsluttet og hvilke netværk er aktive. Da vi kiggede på Tether App’en til Archer C2300, kunne vi her også se internethastigheden, samt at der var et menupunkt mere i bunden. Ved at klikke på Devices i bunden, får vi en oversigt med de tilsluttede enheders navn, i vores tilfælde var det kun min OnePlus 5 der var tilsluttet da billedet blev taget.

 

 

Menuen Tools giver en række forskellige muligheder, såsom at køre den korte opsætning en gang til. Du kan ændre navn og kode på netværkene, oprette gæste netværk, blokere bestemte domæner, forældre kontrol og meget mere.

 

 

På den mindre Archer C2300 havde vi også et menupunkt der hed HomeCare, hvor man kunne rette i forældre indstillingerne, samt aktivere virus beskyttelse og QoS, som fortalte routeren hvilken trafik der var vigtigst. De to sidste er ikke features på Archer C3150 desværre. Man får i stedet en teoretisk højere wifi hastighed, hvilket man jo ikke rigtig kan klage over.

 

I systemmenuen er det muligt at genstarte, opdatere firmware, gendanne fabriksindstillinger og logge ud hvilket er meget smart. Man slipper således for at skulle i gang med tricket med en kuglepin, såfremt at routeren skal nulstilles. Under About kan man se hvilken version af softwaren man kører, samt læse forskellige dokumenter og oplysninger om de forskellige ting. Der er også en menu der hedder Smart Life Assistants, som er App’s der på en eller anden måde fungerer sammen med Archer C3150 routeren. Hvordan og hvorledes, kiggede vi dog ikke nærmere på, da vi i stedet ville tjekke hvilken performance den var i stand til at levere!

 

 

Testen af TP-Link Archer C3150 – smæk på hastighederne og rækkevidden!
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge nærmere på hvordan Archer C3150 routeren rent faktisk yder. Ligesom i vores test af den mindre Archer C2300, har jeg valgt at fokusere på det trådløse netværk i testen, da det kablede gigabit netværk måske ikke er så relevant at se på længere. Alle nyere routere yder stort set identisk med en kablet forbindelse, så vi ved jo alle, hvad vi kan forvente her. I stedet valgte jeg derfor at hente programmet LANSpeedTest for at se, hvad det trådløse netværk var i stand til at levere på henholdsvist 2.4 og 5 GHz båndende. Til testen brugte jeg min Lenovo bærbar som er udstyret med et Intel Dual Band Wireless-AC 3160 netkort.

 

Jeg brugte den helt samme testmetode som til Archer C2300 routeren, for at få en ide om hvad du kan forvente af Archer C3150 hjemme hos dig selv. Det betød at jeg kørte tre forskellige tests – eller faktisk seks i alt. Først og fremmest testede jeg 2.4 GHz netværket fra henholdsvis 5 meter i fri luft, 10 meter med to vægge (indendørs) og sidst men ikke mindst 15 meter med tre vægge i mellem router og computer (udendørs). Det samme blev herefter gentaget for 5 GHz båndet, for at give et samlet billede af den trådløse ydelse. Nedenfor har jeg startet ud med 2.4 GHz testen på de tre forskellige afstande, efterfulgt af 5 GHz. Enheden der blev up – og downloadet til, var min stationære computer som var tilsluttet netværket med LAN kabel, og med en SSD som det valgte drev for at undgå nogle flaskehalse, og få det mest retvisende resultat.

 

 

 

Som det fremgår på graferne ovenfor, leverede Archer C3150 overall en super fin ydelse og var betydeligt hurtigere end sin lillebror Archer C2300 i samtlige tests/afstande. Den tekniske begrænsning på 2.4 GHz er lige omkring 50 Mbps, eller det var den i hvert fald før i tiden. Archer C3150 løfter baren, og imponerede os på både 5 og 10 meters afstand med resultater på mellem 58-102 Mbps op og ned. Med andre ord, er der altså virkelig fart over feltet, selv på 2.4 Ghz båndet!

 

Hvis vi bevægede os ud på omkring 15 meter, igennem to indervægge og en ydermur, have vi stadig omkring 25 Mbps ned og 20 op. Selvom det er langt fra vores resultater på 5 og 10 meter, må det stadig siges at være godkendt mere end godkendt. Især hvis man har i baghovedet at jeg bor i et villakvarter hvor der er mange andre netværk i området, og at Archer C3150, igen overhalede sin lillebror C2300.

 

På 5 GHz båndet var vi helt oppe på svimlende 335 Mbps ned og 169 Mbps op, hvilket er hvad jeg vil kalde for mere end godkendt. Vi nærmer os hastigheder hvor diskene godt kunne blive flaskehalse, da de ikke kan skrive/læse hurtigt nok. Med over 100 Mbps ekstra hastighed i forhold til lillebroren C2300, retfærdiggør Archer C3150 sin store størrelse meget godt. Selv med omkring 10 meter mellem router og computeren, samt to indervægge, formåede vi stadig at opnå 213 Mbps ned og 106 Mbps op, hvilket også er yderst imponerende og mere end nok til at streame i HD/4K på nettet.

 

Ude på 15 meters afstand og med to indervægge samt en ydermur imellem router og computer opnåede vi stadig ganske lækre hastigheder. Med hele 89 Mbps ned og 52 Mbps op, er der virkelig fart over feltet selvom vi er langt fra routeren, og står udenfor hvor der er en masse andre netværk der ”støjer”. Jeg oplevede på intet tidspunkt nogle udfald, eller problemer hverken på wifi eller over kabel i den tid jeg brugte Archer C3150 der hjemme. Den bliver godt lun, også selvom den ikke håndterer tung trafik, hvilket man blot skal være opmærksom på – den skal stå så den kan ånde. Jeg havde faktisk ikke regnet med så gode resultater som vi opnåede. Den mindre Archer C2300 tilbyder både dobbelt så mange RAM og har en hurtigere processor. Men ikke desto mindre, blev den alligevel sat til vægs af Archer C3150 som leverede en bedre ydelse i samtlige af vores tests.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 15/03 2018 kan Archer C3150 routeren findes på nettet til omkring 1300,- DKK inklusiv fragt. Det lyder måske som mange penge for en router, men man får også fart over feltet og lækkert stabilt wifi for hver en krone. Opsætningen, designet og brugervenligheden er også med til at gøre Archer C3150 til en rigtig god og lækker router til prisen. Du kan klikke HER for at komme direkte til prisoversigten med de forskellige forhandlere.

 

Ønsker du alle detaljerne på Archer C3150 routeren, kan du naturligvis også slå et smut forbi TP-Links hjemmeside. Klik på banneret med deres navn herunder, for at komme direkte der til.

 

TP-Link_Archer_C3150_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_1

 

Konklusion

Vi skal have lagt sidste hånd på vores test af Archer C3150 routeren fra TP-Link. Hvis du er udkig efter en router der kan levere wifi til hele huset, og samtidig tilbyder voldsomme hastigheder, så er Archer C3150 et rigtig godt bud. Jeg var imponeret over rækkevidden og de hastigheder det var muligt at trække både på 2.4 og 5 Ghz. Dette kombineret med MU-MIMO teknologien, og du har en alsidig router, der kan klare det mest krævende opgaver. Med mulighed for at tilslutte harddiske direkte til routeren, og have adgang til alle dine filer over netværket den vej, er super smart. Tether App’en tilbyder alle de mest gængse indstillinger som normale brugere har brug for. Ønsker du at foretage mere avancerede indstillinger, er der naturligvis også et Web interface du kan logge på.

 

På trods af at fylde godt i landskabet, er designet på Archer C3150 lækkert og neutralt, og vil uden tvivl passe ind i et hvert moderne hjem. Dog skal du være klar med støv kluden, da overfladen i højglans plastik er utrolig glad for netop støv og fedtede fingre. Sammenlignet med den mindre Archer C2300 som vi også har kigget på, tilbyder Archer C3150 markant højere hastigheder på wifi på alle testede distancer. Dog opgiver man nogle sikkerheds features og muligheden for at få routeren til at prioritere trafikken til for eksempel gaming eller lignende. Men eftersom at routeren er så kraftig som den er, er det ting jeg personligt ville være villig til at ofre, for den ekstra fart. Prisen er den samme, så valget er dit. Alt i alt er Archer C3150 fra TP-Link et monster af en router, som tilbyder alle de moderne features man kunne ønske sig og mere til. Vi lander derfor på en samlet score der hedder 9/10, samt vores Editors Choice award!

 

Godt

 • Indbyggede USB-porte (netværksdrev)
 • Rækkevidden overraskede positivt
 • Imponerende wifi på både 2.4 og 5 GHz!
 • Smart App til kontrol af standard funktioner
 • Prisen kontra performance/features er god
 • Super simpel opsætning!
 • MU-MIMO teknologi (mange enheder samtidig)
 • Lækkert moderne design…

Knap så godt

 • … fylder dog godt i landskabet (fysisk stor)
 • Højglans plastik = fedtede fingre og støv magnet
 • Ikke helt så mange funktioner som Archer C2300

Score: 9 + Editors Choice award

 

TP-Link_Archer_C3150_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_41

 

TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

Fallout 76

Fallout 76 er nyeste spil i serien fra Bethesda og byder bl.a. på en helt ny multiplayer oplevelse. Læs med n&

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere

Årets YouTube Rewind 2018

2018 lakker mod enden og vanen tro melder YouTube sig klar med et tilbageblik på årets højdepunkter. Sagt med
Læs Mere

Samsung Galaxy S10 skærmstørrelser afsløret

Nye informationer om kommende Samsung Galaxy S10 støder til, og denne gang omhandlede skærmstørrelserne på Gal
Læs Mere

Rygte: AMD Navi RX 3080 lanceres i andet kvartal. Skal konkurrere mod RTX 2080

Selvom ingen officielle udmeldinger er kommet fra AMD lejren, planlægger AMD ifølge jungletrommerne deres komm
Læs Mere

Astralis skriver historie med sejren ved ESL Pro League i Odense

I en tætpakket Arena Fyn i Odense skrev Astralis søndag aften historie, da de vandt deres niende titel i 2018.
Læs Mere

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

CS:GO Battle Royale mode officielt annonceret af Valve

Vi skrev i indeværende uge en nyhed om CS:GO Battle Royale mode på vej i ny opdatering, og nu er der så offici
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.