TEST: TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router

editor picture
Hardware udlånt af: TP-Link.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 20. Feb 2018. Testen er vist 4472 gange.
Brand: TP-Link.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Producenten TP-Link har igennem en del år, fremstillet alverdens netværksudstyr – ting som vi alle bruger hver evig eneste dag uden at tænke videre over det. I denne test skal vi kigge nærmere på en af deres nyeste routere, ved navn Archer C2300. Vi har at gøre med en Dual-Band router som også har MU-MIMO support, hvilket betyder at der er nok båndbredde til alle enheder, selvom der er mange tilsluttet. TP-Link har gjort det let at betjene Archer C2300, idet en App giver dig mulighed for at ændre de mest gængse indstillinger. Inden vi røber for meget, syntes jeg vi skal skyde testen i gang, og starte ud med at få det tekniske overblik nedenfor.

 

TP-Link_Archer_C2300_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi TP-Links hjemmeside og fundet lidt oplysninger til jer, eller rettere en god portion. Nedenfor finder du alle oplysninger på Archer C2300 routeren, både hvad angår selve forbindelsen, men også dimensioner og hardware features:

 • Processor: 1.8 GHz dualcore
 • Hukommelse: 512 MB RAM og 128 MB flash
 • Knapper: Wi-Fi On/Off Button, Reset Button, WPS Button, Power On/Off Button, LED on/off Button
 • Antenner: 3 stk. aftagelige
 • Dimensioner: 216 x 164 x 36.8 mm
 • Tilslutningsmuligheder:
  - 4x10/100/1000Mbps LAN Porte
  - 1x10/100/1000Mbps WAN Port
  - 1xUSB 3.0 Port + 1xUSB 2.0 Port
 • Wifi standarder: IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz og IEEE 802.11ac/n/a 5GHz
 • Signal rate: 1625Mbps at 5GHz og 600Mbps at 2.4GHz
 • Wifi funktioner: Enable/Disable Wireless Radio, WMM, Wireless Statistics
 • Wifi sikkerhed: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2 encryptions
 • Gæstenetværk: Ja, både 2.4 og 5 GHz muligt
 • Transmitter power:
  - 5GHz: 11a 6Mbps: -91dBm
  - 11a 54Mbps: -72dBm
  - 11n HT20: -70dBm
  - 11n HT40: -69dBm
  - 11ac HT20: -60dBm
  - 11ac HT40: -61dBm
  - 11ac HT80: -56dBm
  - 2.4GHz: 11g 54Mbps: -73dBm
  - 11n HT20: -72dBm
  - 11n HT40: -69dBm
 • WAN type: Dynamic IP/Static IP/PPPoE/ PPTP(Dual Access)/L2TP(Dual Access) /Bigpond
 • Management: Access Control, Local Management, Remote Management
 • DHCP: Server, Client, DHCP Client List, Address Reservation
 • Port Forwarding: Virtual Server, Port Triggering, UPnP, DMZ
 • Adgangskontrol: Parental Control, Local Management Control, Host list, Access Schedule, Rule Management
 • Protokoller: Supporter IPv4 and IPv6
 • USB deling: Support Samba(Storage)/FTP Server/Media Server/Printer Server
 • VPN server: PPTP, OpenVPN
 • Systemkrav: Windows 98SE og op, Mac OS, Netware, UNIX eller Linux – Kabel eller DSL modem

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
Med styr på alt det tekniske er det blevet tid til at tage et kig på kassen som Archer C2300 kommer i, så vi kan få den pakket ud. På fronten af den blå kasse, finder vi et stort billede af selve routeren, model navn og et par features listet op. TP-Link har for eksempel valgt at fremhæve at routeren benytter den nyeste 802.11 ac standard, har MU-MIMO support, Range Boost og er udstyret med en 1.8 GHz dualcore processor. Det er imponerende hvor meget regnekraft der efterhånden er i nyere routere!

 

 

På bagsiden af kassen forklarer TP-Link lidt omkring nogle af de forskellige teknologier og features som Archer C2300 tilbyder – ikke noget vi vil gå mere i dybden med her. Når kassen åbnes, finder vi øverst en quick start guide inkluderet. Routeren er pakket i en pose neden under, med resten af tilbehøret på siden.

 

 

Lad os få lagt alt indhold i kassen ud på bordet og danne os et overblik over hvad man får med. Inkluderet i kassen finder vi følgende:

 • TP-Link: Archer C2300 router
 • 3x antenner
 • Quick start guide + ekstra papirer
 • Strømforsyning
 • En meter langt CAT5e LAN kabel

 

En tur rundt om Archer C2300 routeren
Inden vi for alvor kan kigge nærmere på router, er der lige en smule samling påkrævet først. De tre inkluderede antenner skal naturligvis monteres. Dette gøres super let, da de blot skal skrues fast på de tre antenne punkter på bagsiden af routeren – vist på billede nummer to herunder.

 

 

Med antennerne monteret, syntes jeg vi skal tage en tur rundt om Archer C2300 routeren og kigge lidt nærmere på designet og hvilke tilslutningsmuligheder der er. Nedenfor ser vi routeren som helhed. Personligt syntes jeg faktisk at designet er super lækkert og stilrent at se på. Dog er jeg ikke helt fan af højglans plastikken på toppen, da dette som bekendt er utrolig glad for fedtede fingre og støv. Hvis du har planer om at have routeren stående fremme, skal du være glad for at støve af – eller have en bedre halvdel der er. Den aflange grå stribe på toppen fungerer desuden også som en knap der gør det muligt at tænde/slukke for lysene i routeren. Super smart feature, så du undergår at have et lysshow stående i stuen når der streames på nettet.

 

 

På den venstre side af routeren finder vi et par knapper og stik. Helt præcist finder vi fra venstre mod højde: Knap til at tænde/slukke for wifi, reset hul, WPS (let opkobling af printer etc), USB 2.0 port og sidst en USB 3.0 port også. De to USB porte gør det muligt at tilslutte en ekstern harddisk direkte til routeren, og streame indholdet af denne over netværket til de tilsluttede enheder, super enkelt og smart. Lad os dreje routeren lidt længere om og kigge lidt nærmere på bagenden…

 

 

Heromme finder vi naturligvis de tre trådløse antenner monteret, men også en række stik selvfølgelig. I venstre side finder vi strømstikket til den inkluderede strømforsyning. Der er også en power knap til at tænde/slukke for routeren, og naturligvis en blå WAN port. Det er her stikket fra dit kabelmodem, fiber CPE eller hvordan du ellers får dit internet, skal tilsluttes.

 

I den modsatte side altså den højre, finder vi fire gule LAN porte. Her er det muligt at tilslutte kablede enheder såsom stationære computere, printere, NAS servere eller hvad man ellers måtte have der hjemme.

 

 

Vi er ved at have været hele turen rundt om Archer C2300 routeren nu, og mangler mere eller mindre kun bunden. Her nede finder vi en masse ventilation, således at de indre komponenter kan ånde når der kommer tryk på netværket og routeren skal arbejde. Der er to huller der gør det muligt at hænge routeren på væggen, såfremt man ikke ønsker at have den stående fremme. Vi finder naturligvis også routerens serienummer og MAC adresse på et klistermærke på undersiden – disse har jeg dog valgt at sløre. Lige ledes finder vi også navnet på de to prækonfigurerede netværk, samt koden der til. Disse informationer er desuden også at finde på et lille visitkort, som også er inkluderet i kassen.

 

 

Software/App’en – TP-Link Tether
Langt de fleste routere kontrollerer man ved at logge ind på deres interface i en webbrowser. Dette er naturligvis også muligt på Archer C2300, men vi har valgt at tage et kig på den anden mulighed. TP-Link har nemlig udviklet en App ved navn Tether, som giver mulighed for at rette på de mest almindelige indstillinger på routeren. Hvis du er en netværkshaj, kan du selvfølgelig altid logge direkte ind i interfacet på en computer, og have adgang til alle indstillinger, såsom VPN, port forwarding med videre. Hvis du ønsker at rette i sådanne ting, er vi også sikre på at du finder der ind uden vores hjælp – så derfor kigger vi som sagt udelukkende på Tether App’en i denne test.

 

Med App’en hentet ned, er alt der kræves for at få adgang til router indstillingerne, at man er tilsluttet det trådløse netværk som Archer C2300 spytter ud – logisk nok. Når man åbner App’en får man en oversigt over understøttede TP-Link enheder, i vores tilfælde er der kun Archer C2300 routeren. Ved at klikke på denne, fik vi med det samme en besked om at der var en firmware opdatering klar, så denne hentede og installerede vi inden vi gik videre. Det var blot at trykke hent og installer i App’en, så klarede routeren resten.

 

Efter en automatisk genstart var routeren oppe igen, og vi kunne endnu en gang vælge den på listen og klikke ind på den, hvor efter vi blev mødt af synet på det tredje billede nedenfor. Her har man et overbliks billede over de mest gængse ting. Er der Internet, hvor mange enheder er tilsluttet, hvilke netværk er aktive og hvad er hastigheden som routeren modtager.

 

 

I bunden har vi fire valgmuligheder / hovedmenuer. Ved at trykke på ”Devices” får vi en oversigt over samtlige enheder der måtte være tilsluttet routeren, både kablede og trådløse. Eftersom jeg kun lige havde startet routeren op, var min smartphone den eneste enhed tilsluttet. Menuen ”HomeCare” giver mulighed for at oprette noget forældre kontrol, hvis der er bestemte sider de små ikke skal kunne tilgå. Antivirus har tre forskellige punkter der holdes øje med, som kan deaktiveres hver for sig hvis man af en eller anden årsag skulle have lyst eller brug for dette.

 

 

Sidste punkt inde i ”HomeCare” er Qos hvor man kan fortælle routeren hvilken opgave på netværket der er vigtigst og skal opprioriteres. Hvis du spiller mange onlinespil, vil det naturligvis være en god ide at vælge ”Gaming” da routeren på denne måde sørger for at give dig den bedst mulige oplevelse når det kommer til ping og lignende faktorer i onlinespil.

 

Den sidste hovedmenu eller hvad vi skal kalde dem, hedder ”Tools”. Her kan man rette på en masse forskellige indstillinger. Du kan køre den korte opsætningsguide igen, rette navn/kode på de trådløse netværk, tjekke forbindelsen, synkronisere med skyen, oprette gæstenetværk og meget, meget mere. Vi nævnte også tidligere at du via knappen på toppen kan slukke/tænde lysene i routeren. Hvis du ønsker at have lysene tændt/slukket på bestemte tidspunkter, kan du faktisk også indstille dette i App’en, hvilket er super smart. Alt i alt har TP-Link med Tether skabt en super simpel, men alligevel kraftfuld App, som har alle de funktioner som normale brugere har behov for. Skulle du mangle nogle indstillingsmuligheder, kan du som sagt altid logge ind i interfacet i en webbrowser. Lad os kigge på noget performance som det næste!

 

 

Testen af TP-Link Archer C2300 – Hvordan er det trådløse signal?
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge nærmere på hvordan Archer C2300 routeren rent faktisk yder. Lækkert design og super funktionel App, er jo ikke ensbetydende med god ydelse. Jeg har valgt at fokusere på det trådløse netværk i testen her, da det kablede gigabit netværk måske ikke er så relevant at se på længere. Alle nyere routere yder stort set identisk med en kablet forbindelse, så vi ved jo alle, hvad vi kan forvente heraf. Jeg har derfor valgt at hente programmet LANSpeedTest for at se, hvad det trådløse netværk kan levere på henholdsvist 2.4 og 5 GHz båndende. Jeg installerede LANSpeedTest på min bærbare computer, som er udstyret med et Intel Dual Band Wireless-AC 3160 netkort.

 

For at give en ide om hvad du kan forvente af Archer C2300 routeren hjemme hos dig selv, valgte jeg at køre tre forskellige tests – eller faktisk seks i alt. Først og fremmest testede jeg 2.4 GHz netværket fra henholdsvis 5 meter i fri luft, 10 meter med to vægge (indendørs) og sidst men ikke mindst 15 meter med tre vægge i mellem router og computer (udendørs). Det samme blev herefter gentaget for 5 GHz båndet, for at give et samlet billede af den trådløse ydelse. Nedenfor har jeg startet ud med 2.4 GHz testen på de tre forskellige afstande, efterfulgt af 5 GHz. Enheden der blev up – og downloadet til, var min stationære computer som var tilsluttet netværket med LAN kabel, og med en SSD som det valgte drev for at undgå nogle flaskehalse.

 

 

 

Som vi kan se fra graferne ovenfor, leverede Archer C2300 overall en super fin ydelse. Den tekniske begrænsning på 2.4 GHz er lige omkring 50 Mbps hvilket vi både så ved både 5 og 10 meters testen. Selv omkring 15 meter væk fra routeren, igennem to indervægge og en ydermur, have vi stadig omkring 15 Mbps både op og ned, hvilket må siges at være godkendt. Især hvis man har i baghovedet at jeg bor i et villakvarter hvor der er mange andre netværk i området.

 

På 5 GHz båndet var vi helt oppe på svimlende 232 Mbps ned og 148 Mbps op, hvilket er ganske respektable hastigheder. Med omkring 10 meter mellem router og computeren, samt to indervægge, formåede vi stadig at opnå 112 Mbps ned og 53 Mbps, hvilket også er yderst acceptabelt. På 15 meters afstand og med to indervægge samt en ydermur imellem router og computer, fik vi faktisk bedre resultater end på 2.4 GHz – overraskende nok. Som udgangspunkt burde man kunne opnå højere hastigheder over længere afstande på 2.4 GHz båndet.

Som nævnt kan det dog sagtens være de mange nabonetværk som støjer her, hvilket gør at 5 GHz var det bedre valg med sine 22 Mbps ned og 15 Mbps. Alt i alt vil jeg kalde ydelsen i Archer C2300 for mere end godkendt. Jeg oplevede på intet tidspunkt nogle udfald, eller problemer hverken på wifi eller over kabel. Job well done TP-Link, lad os få konkluderet!

 

TP-Link_Archer_C2300_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_39

 

Pris
I skrivende stund d. 14/02 2018 kan Archer C2300 findes på nettet til omkring 1200,- DKK inklusiv fragt. Dette er en yderst fair pris, og hvad routere i denne klasse koster. For sine penge får man stærkt wifi med MU-MIMO support og simpel betjening via App – alt i alt en moderne router der er leverer lækker ydelse, og benytter mange af de nyeste teknologier. Du kan gå direkte til prisoversigten med de forskellige forhandlere, ved at klikke lige HER.

 

Alle informationer kan naturligvis findes hos TP-Link direkte. Klik på banneret nedenfor og bliv sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

TP-Link_Archer_C2300_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi skal have sat de sidste ord på vores test af Archer C2300 fra TP-Link, og samlet tankerne. Hvis du er på udkig efter en solid router til hjemmet og har mange enheder der skal på nettet – både kablet og trådløst – så er Archer C2300 uden tvivl et rigtig godt bud. Med MU-MIMO teknologien, er du sikret at hele familien kan få glæde af internettet, selvom der kører streams på flere enheder samtidigt, og en anden måske spiller online. Det moderne design gør at routeren passer ind i et hvert moderne hjem, uden at stjæle alt opmærksomheden. De to indbyggede USB porte, gør det muligt at tilslutte eksterne harddiske direkte til routeren, hvorved alle på netværket kan få adgang til filerne.

 

Både opsætning og konfigurering af routeren er legende let via Tether App’en, som faktisk opfylder langt de flestes behov når det kommer til indstilling af routeren. Hvis du ønsker mere avancerede indstillinger har du naturligvis også adgang til interfacet i en webbrowser som vi kender det. Den performance som Archer C2300 leverede var ganske fin og hvad man kan forlange af en Dual-Band router i denne kaliber. Ønsker du at være 100% fremtidssikret, findes der selvfølgelig også routere med den nye 802.11 ad standard som benytter 60 GHz båndet. Dog er der ikke mange enheder der understøtter dette endnu, og der går nok også et stykke tid før vi når der til. Så spørgsmålet er om man virkelig har behov for mere end hvad Archer C2300 kan levere? Det mener jeg personligt ikke, hvilket er hvorfor jeg har valgt at tildele scoren 9.5/10 samt vores Great Product award – der er nemlig lige hvad Archer C2300 er, et lækkert produkt.

 

Godt

 • Lækkert moderne design
 • Indbyggede USB-porte (netværksdrev)
 • God 802.11 ac wifi på både 2.4 og 5 GHz
 • Smart App til kontrol af standard funktioner
 • Prisen kontra performance/features er god
 • Super simpel opsætning!
 • MU-MIMO teknologi (mange enheder samtidig)

Knap så godt

 • Højglans plastik = fedtede fingre og støv magnet

Score: 9,5 + Great Product award

 

TP-Link_Archer_C2300_MU-MIMO_Gigabit_Router_Tweak_dk_40

 

TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router
9,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition: Alt du har brug for at vide

AMD’s årlige ”wonder driver” frigives fra 13 december, og der er nu kommende informationer fra officiel instan
Læs Mere

Ventetiden er slut. Efter 30 års ventetid er Quadron ZX Spectrum frigivet

Ting tager tid, og skal de sidste finesser finpudses, kan man kun forvente yderlige forsinkelser. Men 30 år?
Læs Mere

Nyeste CS:GO opdatering modtager massiv kritik fra medier og fans. 14000 negative Steam anmeldelser

Informationen kommer fra redaktionen hos pcgamer, som melder om ”CS:GO receives 14,000 negative Steam reviews
Læs Mere

OnePlus og McLaren sætter fartrekord med ny OnePlus 6T McLaren Edition

OnePlus og McLaren præsenterer i dag OnePlus 6T McLaren Edition. Den nye telefon leverer intet mindre end 10 G
Læs Mere

TP-Link annoncerer to nye Wi-Fi 6 kompatible routere

Ikke alle trådløse routere er lavet ens, og de hastigheder du får, varierer fra router til router. Vil du være
Læs Mere

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.