TEST: SteelSeries Qck Prism

editor picture
Hardware udlånt af: SteelSeries.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 5. Dec 2017. Testen er vist 1316 gange.
Brand: SteelSeries.
Flere tests i kategorien Gaming Udstyr


Del med dine venner

     


Computer tilbehør bliver bare bedre med RGB lys right? Hvor vidt dette er sandt kan diskuteres, det ændrer dog ikke på produktet vi skal se nærmere på i denne test. SteelSeries er nemlig også hoppet med på RGB vognen når det kommer til musemåtter. I dag skal vi hilse på deres Qck Prism måtte, som ud over at have indbygget RGB lys, også har et andet trick i ærmet.

 

Hvad dette er, og hvad den ellers har at byde på skal vi sammen finde ud af. Lad os starte med at få det tekniske af vejen først – vi ligger ud med specifikationerne og features på Qck Prism musemåtten herunder.

 

Steelseries_Qck_Prism_RGB_Gamer_musemåtte_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features

Jeg har som altid været en tur forbi producentens hjemmeside og fundet lidt lækkerier til jer. Turen gik selvfølgelig forbi SteelSeries hjemmeside denne gang, hvor jeg fandt følgende til jer:

 • Kompatibel med: Windows og Mac
 • Størrelse: 292.4 x 356x71 x 8x68 mm
 • Vægt: cirka 900 gram
 • Kabel længde: 1.8 meter
 • Materiale ramme: Gummi
 • Overflade et: Stof
 • Overflade to: Plastik
 • Indbygget RGB lys: Ja, tolv zoner
 • Antal mulige farver: 16.8 millioner
 • Software: Ja, SteelSeries Engine 3

 

Unboxing
Selvom specifikationerne på en musemåtte er begrænsede, har vi nu dem overstået og det er blevet tid til at få pakket Qck Prism ud af kassen. Som vi kan se på de første par billeder nedenfor, finder vi på kassen de karakteristiske farver fra SteelSeries: Sort og orange. På fronten finder vi et stort billede af selve musemåtten, samt features listet op.

 

En af de unikke features ved Qck Prism musemåtten er dog hvad der bliver gjort opmærksom på nede i det venstre hjørne. Musemåtten har nemlig to overflader for musen, hvilket er noget vi ser ret sjældent. Det betyder at vi har en hård plastik overflade, samt en blød i stof – meget mere om dette senere.

 

 

Bagsiden af kassen byder på endnu mere beskrivende tekst og features, lad os åbne kassen. Her inde finder vi musemåtten pakket ind i plastik, og det eneste der er i kassen ud over selve Qck Prism er en qucikstart guide.

 

 

Et nærmere kig på Qck Prism musemåtten
Med plastikken fjernet fra musemåtten, er det nu blevet tid til at tage en tur rundt om den. Nedenfor ser vi måtten som helhed, og det er faktisk lidt sjovt at se en ledning fastgjort. Dette er noget de færreste musemåtter har, men når der er RGB lys involveret er det selvfølgelig et must. Tilslutning til computeren sker via et ganske normalt USB 2.0 stik.

 

 

Vi har tidligere set på musemåtter med lys indbygget, som alle havde ”kabel-klumpen” monteret øverst i midten på måtten. SteelSeries har derimod placeret den i venstre side, og gjort den meget fladere end konkurrenternes. Dette har flere fordele. Først og fremmest gør placeringen på siden at kablet fra din mus ikke bliver bremset eller fanget af ”klumpen”, som hvis den havde været placeret øverst. Derudover gør den lave profil også at du ikke banker siden af din mus/tommelfinger ind i den, hvis du skulle komme til at køre ud over venstre side – smart tænkt SteelSeries.

 

Steelseries_Qck_Prism_RGB_Gamer_musemåtte_tweak_dk_11

 

Som vi både nævnte under specifikationerne og unboxingen af Qck Prism, tilbyder den ikke bare én, men hele to sider for din mus. Som vi kan se på det første billede nedenfor, kan den inderste firkant tages ud og vendes. Her inde finder vi en meget ”klistret” gummi overflade som gør at inder måtten ligger fast i kampens hede. Bemærk desuden den hvide kant der løber hele vejen rundt i den yderste del af måtten – det er naturligvis her lyset er placeret, vi vender tilbage til det senere.

 

 

Selvom det måske kan være svært at se, har jeg prøvet at fange et billede af hver overflade. Det første nedenfor er stof overfladen, hvilket jo gør billede to til plastik overfladen. Selve måtten her er meget tynd, og kanterne er faktisk ret skarpe. Det er lidt ubehageligt at køre fingrene hen langs kanten, og jeg ser også dette som et problem på sigt. Især stofsiden vil højst sandsynligt begynde at flosse op, som på andre stofmåtter der ikke er syet i kanten. Her burde SteelSeries have fundet en bedre og mere elegant løsning.

 

 

Hele det yderste og bunden af Qck Prism musemåtten, eller basen om man vil. Er fremstillet i gummi, hvilket gør at måtten er utrolig skridsikker på et hvert tænkeligt underlag. Dette er naturligvis et kæmpe plus i bogen, da der ikke er noget mere belastende end hvis musemåtten rykker med sammen med musen – jeg taler af erfaring her.

 

 

Softwaren – SteelSeries Engine 3
Det er de færreste musemåtter der kan prale af at komme med deres egen software – Qck Prism er en af disse. Ligesom stort set alle andre af SteelSeries gamer produkter, er der support for deres Engine 3 software. Når dette er installeret og åbnet, mødes vi af synet på det første billede nedenfor. Hvis du har flere end et understøttet produkt tilsluttet, eller har haft, vil de være på denne liste.

 

Vi vælger naturligvis Qck Prism, og mødes af synet på de sidste billeder nedenfor. Det er på denne ene og eneste side at alt kontrol af det indbyggede RGB lys sker. I venstre side er det muligt at vælge forskellige funktionerne, mens at der i højre side er forskellige effekter (markeret med grøn pil). Det er desuden muligt at programmere hver af de tolv zoner individuelt hvis man vil gå all in. Jeg har markeret fem zoner i højre side nedenfor (gul pil). Dette er sådan set softwaren, som fungerer ganske enkelt og har masser af tilpasninger, det er blot et spørgsmål om hvor kreativ du er! Lad os gå til det sidste punkt, som er selve testen.

 

 

Testen – Brugen og performance
Efter at vi nu har tilpasset lyset i Qck Prism musemåtten som gik smertefrit og ud over alt forventning, er det nu blevet tid at bruge den sammen med en mus. Jeg bruger til dagligt den store MM300 musemåtte fra Corsair, som dækker både tastatur og mus og er i stof. Jeg pakkede denne væk i nogle uger, og smed Qck Prism på bordet i stedet for. Til testen brugte jeg min Logitech MX Master mus, samt en ældre Corsair M60 (første generation).

 

Eftersom at Qck Prism har to sider, skulle de begge naturligvis også testes. Da jeg er vandt til en stof musemåtte, valgte jeg at starte med stof siden. Forskellen ved en stofmåtte, fremfor plastik er at du oftest vil opleve bedre præcision på stof, mens at du på plastik eller anden hård overflade vil have maksimal hastighed. Der var ikke nogen form for tilvænning ved at gå fra min MM300 måtte over til Qck Prism, det var rent plug-n-play så at sige. Overfladen var sammenlignelig med hvad jeg var vandt til, hvilket betød høj præcision og perfekt tracking ved DPI hastigheder på 1200-1600 som jeg normalt bruger. Størrelsen var god både i Windows og FPS spil såsom DOOM og Call of Duty ved de nævnte muse hastigheder – tommel op.

 

 

Med den hårde og glatte overflade vendt op af, blev Qck Prism musemåtten nu en helt anden – men ikke på en dårlig måde. Jeg har før været bruger af måtter med hårde overflader, såsom Corsairs MM600 som er lavet i aluminium. Overfladen var glat, hvilket betød at musen gled utrolig ubesværet = utrolig høj hastighed. Også her trackede både MX Master og M60 musen perfekt, og oplevelsen var god og lige så perfekt som stofsiden. Det er svært at lave en dårlig musemåtte, med mindre man har en overflade af sandpapir, så det kom selvfølgelig ikke som en overraskelse at den performance Qck Prism leverede var spot on. Det fede er muligheden for selv at vælge mellem hårdt og blødt, uden at skifte hele musemåtten.

 

Det kan være du vil have maksimal kontrol og præcision når du arbejder med billeder, mens at du er til fart over feltet når der skal flækkes skaller i FPS spil? Hvordan end du måtte ønske at bruge Qck Prism, tilbyder den det bedste fra begge musemåtte verdener, og krydrer det med lækkert RGB lys. Lad os snakke pris og konkludere nedenfor.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 05/12 2017 kan Qck Prism musemåtten findes til en pris på lige omkring 450,- DKK. Dette er utrolig mange penge for en musemåtte, vi snakker mekanisk tastatur territorie her! Med det sagt, så er Qck Prism også en gennemført lækker musemåtte, og hvis du har RGB lys i alt andet i dit setup kunne dette være prikken over i’et. 

 

Ønsker du alle detaljerne på Qck Prism fra SteelSeries selv, kan du besøge deres hjemmeside. Klik på banneret med deres navn herunder, for at komme direkte til deres produktside.

 

Steelseries_Qck_Prism_RGB_Gamer_musemåtte_tweak_dk_1

 

Konklusion
Der skal ikke herske nogen tvivl om at Qck Prism fra SteelSeries er en lækker musemåtte, dog er der enkelte ting jeg gerne så var anderledes – det er blevet tid til at konkludere. Hvis vi starter med at få plusserne på bordet, så er designet på denne musemåtte gennemtænkt. Størrelsen er tilstrækkelig for de flestes behov og placeringen af ”klumpen” hvor ledningen løber ud er god, samtidig med at denne er meget lille. Med mulighed for selv at vælge mellem hård og blød overflade er der noget for enhver smag – hvad end du ønsker ubesværet glid på den hårde side, eller mere kontrol på den bløde. Musen tracker perfekt på dem begge.

 

Det indbyggede RGB lys er flot og klart i farverne, og kan let kontrolleres via Engine 3 softwaren som har masser af muligheder, såsom individuelle zoner hele vejen rundt. Hele undersiden er i gummi, hvilket sikre at Qck Prism ligger fast på et hvert underlag. Men det er ikke alt en dans på roser, for der er også et par ting der kunne være bedre. For det første er kanten på den indre måtte, altså den der kan vendes, ret skarp. Her havde jeg gerne set en lidt bedre afslutning rundt i kanten, da jeg også er overbevist om at denne kant vil flosse op med tiden. Den anden ting som vi ikke kommer uden om er det ret høje prisskilt. Knap 600 kroner er virkelig mange penge for en musemåtte. Dette gør at vi ender på en score der hedder 8/10 i dag, samt vores SafeBuy award, da Qck Prism leverer det den skal plus lidt ekstra i form af RGB lyset og de to sider.

 

Godt

 • Indbygget RGB lys i zoner
 • Engine 3 software styret
 • Både hård og blød overflade
 • Meget skridsikker underside
 • Størrelsen (for nogen) 

Knap så godt

 • Prisen er høj
 • Kanten på den ”indre” måtte er skarp
 • Størrelsen (for nogen)

 

Conclusion
There's no doubt that the Qck Prism from SteelSeries is a nice mouse mat, but there are some things I would have liked to be different - it's time to conclude. If we start by getting the pluses on the table, the design on this mouse mat is thought through. The size is sufficient for most needs and the location of the "lump" where the cord runs out is good, while it is also very small. With the option of choosing between hard and soft surfaces, there is something for everyone - whatever you want effortless sliding on the hard side, or more control on the soft. The mouse traces perfectly on both of them.

 

The built-in RGB light is bright and clear in color, and can be easily controlled via the Engine 3 software that has plenty of options, such as individual zones all around. The entire underside is made of rubber, which ensures that Qck Prism doesn’t slip on any surface. But it's not all a dance on roses, because there are also a few things that could be better. First of all, the edge of the inner mat, that can be reversed, is quite sharp. Here I would have liked to see a slightly better finish to the edges, as I am also convinced that this edge will flush up over time. The other thing we do not get around is the fairly high price tag. Just over 600,- DKK is really a lot of money for a mouse mat. This makes us end up with a score of 8/10 today, as well as our SafeBuy award, as Qck Prism delivers what it should plus a little extra in terms of the RGB light and the two sides.

 

Pros

 • Build in RGB lighting in zones
 • Control via Engine 3 software
 • Both hard and soft surface
 • Very slip resistant underside
 • The size (for some)

Cons

 • High price tag
 • The edge on the “inner” mat is sharp
 • The size (for some)

Score: 8 + SafeBuy award

 

Steelseries_Qck_Prism_RGB_Gamer_musemåtte_tweak_dk_25

 

SteelSeries Qck Prism SteelSeries Qck Prism
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590, og her bydes N
Læs Mere

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.