TEST: Sharkoon M25-W Midi Tower med 7.1 lydkort

editor picture
Hardware udlånt af: Sharkoon.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 2. Aug 2017. Testen er vist 3186 gange.
Brand: Sharkoon.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Computer kabinetter er noget vi ofte kigger på her på Tweak.dk. Hvad end det er et kæmpe super tower, eller et minimal micro tower, så har vi været en tur forbi. Men hvad med kabinetter med specielle features? Her taler vi ikke om RGB lys, eller andet visuel bling bling, men i stedet noget man kan høre. Vi skal i denne test stifte bekendtskab med M25-W kabinettet fra Sharkoon. Navnet i sig selv røber ikke ret meget, om dette kabinets unikke feature, så lad mig.

 

Kabinettet har et indbygget 7.1 lydkort, som arbejder sammen med de to jackstik, som er monteret i fronten.

 

Alene denne feature er ret spændende, så lad os ikke spilde tiden, og få sendt testen udover rampen.

 

Sharkoon_M25-W_Gamer_Kabinet_With_soundcard_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Vi har været en tur forbi Sharkoons hjemmeside, og fundet lidt lækkerier til jer, i form af nogle specifikationer og en lille video. Når dette er konsumeret, kan vi gå videre, og tage det første kig på PC kabinettet.

 • Type: Midi tower:
 • Dimensioner: 45 x 21 x 46,5 cm
 • Vægt: 6,5 Kg
 • Sidepanel: Akryl
 • PCI-slots: 7
 • Front panel: 2x USB 3.0 samt lyd ind/ud
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX og ATX
 • Maksimal grafikkort længde: 40 cm
 • Maksimal CPU-køler højde: 16,7 cm
 • Maksimal PSU længde: 20,5 cm

Drevpladser:

 • 5.25”: 2
 • 3.5”: 2
 • 2.5”: 4 (2 hvis 3.5” drev er monteret)

Blæser support:

 • Front: 2x120 mm (to inkluderet)
 • Bagende: 1x120 mm (en inkluderet)
 • Top: 3x120 mm / 2x140 mm

 

Et kig på selve computer kabinettet
Med et tekniske af vejen, samt intro videoen fra Sharkoon, er det nu blevet tid til at kigge på kabinettet. Der findes to udgaver, en i hvid og så den sorte, som vi har modtaget. Kabinettet er faktisk meget stilrent at se på, med sine firkantede former. Mens at næsten hele venstre side består af et stort vindue, er der intet spændende på den højre.

 

 

Hele toppen består af ventilation, som er dækket af et stort magnetisk støvfilter. Sharkoon skriver at det er muligt at montere op til 3x120 mm /2x140 mm blæsere her. Hvis du ønsker at have monteret blæsere eller radiator i den forreste plads, kan det dog være du skal have afmonteret 5,25” buret.
Frontpanelet finder vi øverst i fronten, og det består af power og reset knap, samt to USB 3.0 porte og lyd ind/ud.

 

 

Ved at tage fat i fronten og give et ryk, kan denne let afmonteres. Inde bag finder vi et stort støvfilter som dækker de to præmonterede 120 mm blæsere, som også er det maksimale der kan monteres her. Det er lækkert at se at frontpanelet er fastgjort til selve kabinettet og ikke frontpanelet, på trods af at vi har med et budget kabinet at gøre. Nederst på fronten, finder vi et diskret Sharkoon logo.

 

 

I bagenden af kabinettet, finder vi hvad jeg vil kalde standard layoutet. Strømforsyningen monteres nederst, syv PCI-slots i midten og hul til bundkort I/O og en 120 mm blæser øverst. I modsætning til fronten hvor Sharkoon har gjort lidt ekstra, har de heromme valgt ikke at gå den ekstra meter. Dette betyder at alle på nær det øverste PCI-cover skal knækkes af, og vil efterlade et hul, hvis man flytter på sine kort. Bunden bærer også præg af at være et budget kabinet, da vi finder plastikfødder uden gummi, og et tyndt og kedeligt støvfilter foran strømforsyningen – men det er der.

 

 

Lad os bevæge os en tur inden for i PC kabinettet, og tage et kig omkring. Billedet herunder viser os synet man mødes af, når begge sidepaneler er afmonteret. Layoutet er meget åbent, og grafikkort kan bruge hele kabinettets længde, hvilket er 40 centimeter. Der er også et stort hul til udskiftning af CPU-køler, samt masser af steder, hvor strips kan fastgøres på bagsiden.

 

Sharkoon_M25-W_Gamer_Kabinet_With_soundcard_tweak_dk_11

 

De to 120 mm blæsere der er inkluderet i fronten, har fri passage til grafikkort og resten af komponenterne. Dette sikrer super og ubesværet airflow. Det er også muligt at montere en radiator i fronten, så længe at blæser og radiator ikke overstiger 5 centimeter i tykkelsen til sammen.
På PSU coveret finder vi Sharkoon navnet udstanset i metallet, samt mulighed for at montere to SSD´er. Dog er der kun inkluderet to holdere til disse, som standard er monteret på bagsiden. Så det skal være op til en selv om man vil vise dem, eller gemme dem væk.

 

 

Omme på bagsiden af kabinettet, kan vi rigtig se kabelføringsmulighederne i kabinettet. Selvom det ikke ser ud til at der er meget plads ned langs bundkortet, er der lige hvad er skal være hvilket også kan ses på billede to herunder. Det er dejligt at se de mange steder til strips, da det normalt er en mangelvare på budget kabinetter. Ud over de to pladser til 3.5” harddiske i bunden, er der to beslag til SSD´er ude til venstre. Det er disse beslag, der også kan monteres på forsiden, hvis man er lidt mere til show-of.

 

 

Montering af hardware
Det er blevet tid til at vi skal have monteret noget hardware i kabinettet. Men inden vi når der til, tager vi lige et hurtigt kig på den ting, der gør en af kabinettets unikke features muligt. Billede nummer et herunder, viser det såkaldte lydkort som kabinettet er udstyret med. Det er blot et internt USB stik, der løber i forlængelse af lydkablet, som gør det muligt at ændre lidt på lyden på den måde. Bemærk dog at det kun er muligt at gøre brug af kabinettets lydkort via frontpanelet – vi kigger software og lytter lidt senere.
Installation af 3.5” harddiske kan klares uden brug af værktøj, mens at du må have fat i skruer og skruetrækker for at montere dine SSD´er.

 

 

Byggeprocessen i kabinettet gik meget smertefrit. På trods af at kabinettet ikke er det største vi har set på, er der stadig godt med plads at arbejde på, da layoutet er meget åbent. Pladsen til kablerne på bagsiden er overraskende god, og du vil kunne opnå fine resultater uden særlig mange kræfter eller erfaring.

 

 

Selv med ATX bundkort og to grafikkort monteret, er der stadig god plads inde i kabinettet. Med support for grafikkort på helt op til 40 centimeter, betyder det at alle på markedet kan installeres uden problemer.

 

Sharkoon_M25-W_Gamer_Kabinet_With_soundcard_tweak_dk_22

 

Hvis du benytter normal størrelse grafikkort, kan du også uden problemer have radiator i fronten. Hvis luftkøling er mere dig, har du 16,7 centimeter at lege med i højden. Det er naturligvis også den højde grafikkort maksimalt må have, før det giver problemer. Hvis du vil have radiator monteret i toppen, kan det godt være at du skal være en smule kreativ da Sharkoon har valgt at centrere monterings hullerne. Dette betyder at køleprofiler på bundkort og RAM, meget hurtigt kan blive et problem.

 

 

Det indbyggede lydkort og software
Nu da kabinettet har indbygget lydkort med surround, er der naturligvis også en software vi lige skal have kigget på, samt en lille lytte test. Men eftersom at det indbyggede lydkort jo gør brug af det lydkort man har installeret i forvejen, er lyden som forventet, hvis man ikke leger i softwaren. Via equalizeren, kan du tune lyden som du har lyst til, og du har også mulighed for at lave op til fire forskellige profiler – musk, spil, film og?

 

Den indbyggede surround feature testede jeg med et par Plantronics RIG505 LAVA hovedtelefoner, som vi også har testet her på siden – find testen ved at klikke HER. Som ved næsten alle virtuelle surround systemer, var det som om at lyden blot blev flyttet lidt længere ud fra hovedet. På den måde kunne man fornemme hvor lyde kom fra, dog uden at gætte helt rigtigt hver gang. Personligt er lydkortet en feature jeg godt kunne have været foruden, til fordel for et bedre støvfilter og nogle gummifødder eller lignende, men det er min personlige mening. Lydkortet sammen med softwaren, gør det som det nu engang skal ganske og mere er der ikke i det. Nu til konklusionen…

 

Find flere fede kabinets tests HER

 

 

Pris
Det er i skrivende stund (02-08 2017) muligt at handle kabinettet til 447 kr. Dette vil jeg sige er en ret fordelagtig pris. Man får et solidt miditower kabinet, som både har sidevindue og tre blæsere inkluderet, plus det integrerede surround lydkort oven i hatten. Det er de færreste kabinetter til under 500 kroner, der har en så stor feature pakke. Klik på PriceRunner banneret herunder, for at komme til oversigten over Sharkoon kabinetter der forhandles i Danmark i øjeblikket.

 

Pricerunner

 

Hvis du vil læse mere om kabinettet, og have alle oplysninger fra kilden selv. Kan du besøge Sharkoons hjemmeside ved at klikke på banneret herunder, der sender dig direkte til deres hjemmeside.

 

Sharkoon_M25-W_Gamer_Kabinet_With_soundcard_tweak_dk_1

 

Konklusion
Eftersom jeg ikke tidligere har set på kabinetter fra Sharkoon, vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente af M25-W. Jeg vidste godt hvad prisen på kabinettet var, så mine forventninger var ikke særlig høje. Men efter at have haft kabinettet i hænderne og arbejdet med det, må jeg sige at jeg blev positivt overrasket. Man kan selvfølgelig godt mærke at man har med at billigt kabinet at gøre. Metallet er lidt tyndt, og plastikken føles lidt billigt. Men sammenligner man features, kontra hvad kabinettets pris er kan man ikke andet end at blive imponeret.

 

Kabinettet er både pænt at se på, der er god plads til både hardware, men også til kabler på bagsiden. Sharkoon har endda også inkluderet hele tre blæsere, hvor af en af dem er med LED lys. Der ud over er kabinettet også udstyret med et PSU cover og sidevindue. Men en af de helt store features ved kabinettet er selvfølgelig det indbyggede lydkort med 7.1 surround. Det benytter sig af bundkortets ejet lydkort, men giver blot en lidt flere muligheder. Det virker okay, men er ikke noget vildt og voldsomt – en feature jeg personligt sagtens kunne undvære til fordel for en eventuel endnu lavere pris. Så ville der være virkelig voldsom smæk for skillingen, og en pris kun de færreste ville kunne matche i forhold til features!

 

Find flere test af kabinetter HER

 

Godt

 • Pænt og stilrent design
 • God udnyttelse af pladsen
 • Tre inkluderede blæsere – en med LED lys
 • Kan huse det meste hardware på markedet
 • PSU cover og sidevindue
 • Støvfiltre inkluderet
 • Indbygget lydkort med 7.1 surround
 • Fås også i en hvid udgave
 • Byggekvaliteten er OK men…

Knap så godt

 • … metallet og plastikken er lidt tynd
 • PCI-covers skal brækkes af
 • Lydkortet virker kun i fronten

 

Conclusion
Since I have not previously reviewed a case from Sharkoon, I did not quite know what to expect of the M25-W. I knew what the price of the case was, so my expectations were not very high. But having had the case in the hands and worked with it, I must say that I was pleasantly surprised. Of course, you could feel that the case wasn’t a premium product. The metal is a little thin, and the plastic feels a little cheap. But if you compare features, versus what the case cost, you cannot anything but being impressed.

 

The case is both nice to look at, there is room for both hardware but also for cables at the back. Sharkoon even have included three fans, where one of them is with LED lighting. Besides that, the case is also equipped with a PSU cover and a side window. But one of the major features of the case is of course the built-in sound card with 7.1 surround. It uses the motherboards own sound card, but brings a little more options to the table though the software. It works okay, but isn’t something revolutionary - a feature I personally easily could do without, for the benefit of an even lower price maybe. If Sharkoon made that, you really would have a bang for your buck, which would be almost impossible to match!

 

Pros
Nice and stylish design
The inside is room is used well
Three fans included – one with LEDs
Room for most modern hardware
PSU cover and side window
Dust filters included
Integrated 7.1 soundcard
A white option is also available
The build quality is OK but…

 

Cons
… the metal a plastic is a little thin
The PCI-covers have to be broken of
Sound card only works in the front jacks

 

Score: 8

 

Sharkoon_M25-W_Gamer_Kabinet_With_soundcard_tweak_dk_31

 

Sharkoon M25-W Midi Tower med 7.1 lydkort Sharkoon M25-W Midi Tower med 7.1 lydkort
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.