TEST: Sennheiser HD 25 Plus

editor picture
Hardware udlånt af: Sennheiser.
Skrevet af Kenneth Johansen den 4. May 2018. Testen er vist 2668 gange.
Brand: Sennheiser.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Det er svært at komme uden om, at lyden i de fleste spil betyder utroligt meget for oplevelsen af spillet. Hvordan den lyd skal nydes er der meget delte meninger om. Gaming headsets er super populære, fordi de i en samlet pakke både kan give dig lyd til dine spil, og samtidigt kan man med den indbyggede mikrofon tale med sit hold i multiplayer spillene.


Gaming headsets kritiseres dog også tit, af de mere lydnørdede derude, for tit at være af halv dårlig kvalitet og tunet alt for meget til bas, for at underbygge meget af den bulder og brag action, som er central i rigtigt mange spil.


Skulle vi give en kortere præsentation af HD 25 Plus fra Sennheiser, så giver de en utrolig detaljeret lydgengivelse, og er dermed oplagt som monitor hovedtelefon til f.eks. DJ og studie headset.


Netop denne model, benævnes ofte som værende "industri standarden" på diskoteker. På HD 25 Plus forkæles man med ekstra bløde velour ørepuder, spiral og lige kabel, samt et handy opbevaringsetui, som altid er brugbart til en tur på farten, eller når og hvis de skal gemmes væk.
Sennheiser HD25 Plus headsettet, kommer med en lav vægt, og med mulighed mulighed for at tilte hovedtelefonen, så du kan lytte med det ene øre. Derfor er HD 25 hovedtelefonen blandt andet faldet i god jord hos DJs og andre musikere der færdes meget i studiemiljøer.


Et integreret låsesystem på HD 25 Plus hørebøfferne sikrer, at ørekoppen låser sikkert på plads igen. HD 25 headsettet fra Sennheiser, er i stand til at håndtere et højt lydtryk på op til 120 dB, og grundet blandt andet deres lukkede design, gør det dem velegnet i støjende miljøer f.eks. til kameramænd, band mix og DJs.


Lad os kravle en tand længere ned i produktet i vores video anmeldelse af Sennheiser HD 25 Plus.

 

Det første man selvfølgelig skal være opmærksom på, er at HD 25 er hovedtelefoner, og altså ikke et headset med indbygget mikrofon, som vi blandt andet kender det fra gaming headsets. Så hvis man har brug for dette, så skal man altså sørge for det separat.

 

Det kræver selvfølgelig flere kabler osv., men fordelen er også, at man kan vælge lige den mikrofon man vil.

 

sennheiser_hd_25_plus_bundle_tweak_dk


Senheiser HD 25, kommer med et tre meter langt fleksibelt kabel monteret, som vi havde på telefonerne i de gode gamle dage.

 

Med Plus udgaven får man dog også et halvanden meter langt almindeligt kabel, som kan monteres hvis man skulle foretrække det. Begge kabler kan udstyres med en 3,5 til 6,3 millimeters adapter, så der er mulighed for at bruge begge typer stik.

 

Adapteren skrues på, og dermed godt sikret under brug. Der medfølger ligeledes et sæt udskiftelige ørepuder med en blød velouroverflade. HD 25 har et sæt i "læder feel" som standard. Endelig er der en transportpose med i Plus udgaven, men det er altså ikke af en kvalitet der imponerer mig, set udfra produktets fokus i markedet, og her havde jeg klart foretrukket en hardcase, som Sennheiser har til mange af deres andre produkter.

 

sennheiser_hd_25_plus_bundle2_tweak_dk


Sennheiser HD 25 er et letvægts sæt, som er lavet til at kunne bruges i længere tid, og selvom det er lavet i plastisk, som for mig virker en anelse billigt, så virker det stadig som et holdbart produkt. Alle delene i produktet fra kablerne til driverne og hovedbøjlen, kan pilles fra hinanden, og Sennheiser sælger nye reservedele til HD 25 Plus, hvis man ødelægger eller mister noget på sin færden. Dermed kan du forlænge levetiden ved uheld.  


Der er dog et par af delene, som kræver lidt specielt værktøj for at kunne skiftes, og det er altså ikke med i kassen. Her gemmer der sig derfor en potentiel ekstraudgift.

 

sennheiser_hd_25_plus_flexible_cable_tweak_dk


Hovedbåndet er delt så der er mulighed for at fordele den ellers allerede lave vægt endnu mere, og så kan den venstre ørekop drejes, så man i ægte DJ stil kan lytte med et enkelt øre, hvad enten sættet hænger om halsen eller man har det på normalt.


Designet på Sennheiser HD 25 Plus, kan bedst beskrives som industrielt og funktionelt, og er bestemt ikke præget af flashy detaljer eller unødigt lir, hvilket jo så kan være et plus eller et minus baseret på ens personlige smag. Udførelsen i plastik hele vejen igennem, får det desværre også til at se ud, og føles som, noget der er billigere end det faktisk er. Det er lidt en skam for helhedsindtrykket.

 

sennheiser_hd_25_plus_6_3_mm_jack_tweak_dk


Sennheiser HD 25 er lavet til at have en neutral og flad lydprofil, som giver et nøjagtigt lydbillede uden at være for fokuseret på en bestemt ende af lydspektret.


Når jeg siger flad, så er det ikke nødvendigvis kedelig på nogen måde, men ment på den måde, at der ikke er tunet noget specielt ind på sættet. En af de ting som gaming headsets fx ofte bliver kritiseret for, er at der tit er et meget stort fokus på bassen for at give et spark til action, eksplosioner, osv. i spillene. Det sker ofte på bekostning af diskanten og mellemtonen, som kan ende med at drukne.

 

Det kan gøre dem gode til visse typer af spil, men omvendt måske ødelægge oplevelsen lidt til musik eller andet, hvor detaljerne kan mistes. Det kan også være negativt i spil som fx CS:GO eller PUBG, hvor detaljer såsom fjenders bevægelser og lignende, ikke træder helt så tydeligt frem i et bastungt lydbillede.

 

sennheiser_hd_25_plus_gaming_test_far_cry_5_tweak_dk


Jeg har selvfølgelig ladet det komme an på en prøve, og har haft HD 25 sættet igennem et bredt udvalg af udfordringer, naturligvis med en masse musik af forskellige typer for at se hvordan det klarede sig. Her vil jeg sige at HD 25 klarer sig super godt. Der er en fantastisk god adskillelse af diskant og mellemtonerne, men stadig med en bas der kan mærkes, når den kommer ind i billedet, og uden på noget tidspunkt at blive for dominerende eller være på bekostning af resten af lydbilledet.


Der er ingen forvrængning at spore nogen steder, og Sennheiser HD 25, giver et smukt og veldefineret lydbillede uden overvægt af hverken diskant, bas eller mellemtoner.


Jeg forsøgte mig også med gaming, igen i en række forskellige spil, for at se om HD 25 fungerede på et felt som det ikke har været tænkt til, da de blev designet. Resultatet var ikke overraskende også godt her. 

 

sennheiser_hd_25_plus_removeable_parts_tweak_dk


I et spil som Far Cry 5 var der et utroligt godt spænd i lydene, når der blev skiftet imellem en tur igennem naturen med fugle i baggrunden, og til en action scene, hvor eksplosioner og skud bragede igennem luften. Det samme gik igen i The Division, hvor det tryggende miljø i New Yorks vindblæste gader blev præsenteret utroligt godt og veldefineret.


Generelt har jeg været utrolig glad for ydelsen på HD 25 fra Sennheiser i alle de sammenhænge jeg har brugt dem. Hvis man foretrækker meget bas på sin musik eller i sine spil, så er sættet her dog nok ikke det rigtige valg. Vil man have en super veldefineret og nøjagtig lyd så er HD 25 et rigtig godt bud.

 

sennheiser_hd_25_plus_comfort_issues_tweak_dk


I forhold til komforten, oplevede jeg lidt udfordringer undervejs, men det er sikkert et ret personligt problem for mig. Mine ører er ikke specielt glade for on ear løsninger generelt, da de hurtigt bliver irriterede, og i det her tilfælde, klemte de også på en måde der forstærkede den effekt, da jeg også bruger briller. Det betød desværre, at jeg personligt ikke kunne bruge dem ret længe uden gener. Det er dog som sagt sandsynligvis et spørgsmål om personlig præference. Brugte jeg dem fx uden briller var det slet ikke så udpræget, men det er selvfølgelig ikke en løsning, hvis man er afhængig af sine briller.

 

Pris

Sennheiser HD 25 Plus kan pt findes online til lige under 1500 kr., og hvis man vælger den almindelige udgave uden ekstra udstyret, så kan man slippe med knap 1200 kr. Om man synes de 300 kr. mere for ekstra velour ørepuder og en almindeligt kabel er prisen værd vil nok afhænge lidt af hvordan man har planer om at bruge det, men jeg ville nok vælge den almindelige udgave og spare pengene.

 

 

Konklusion:

Sennheiser har med HD 25 leveret et super godt produkt, som leverer en utrolig detaljeret og veldefineret lyd, så er man kræsen på den front så synes jeg at det er prisen værd.

 

Personligt så var komforten desværre ikke god nok på grund af mine briller, og jeg kan ikke bruge dem, men lider man ikke af de problemer så kan de bestemt være værd at kigge efter, også til PC brug hvis man vil have en nøjagtig lyd ud af sine spil.

 

Jeg har testet HD 25 Plus udgaven og jeg synes også, at de ekstra ting der er med, ikke helt retfærdiggøre den højere pris. Specielt transportposen ligner noget der er med til et MEGET billigere produkt. Udførelsen i plastik efterlader heller ikke helt en med en fornemmelse af, at man sidder med et premium produkt. Desværre.


Så det skal altså være lyden der er i fokus, når man køber det. Heldigvis leverer HD 25 Plus et godt og solidt resultat på denne front.

 

Godt: 

  • God lyd med nøjagtig lydgengivelse
  • Udskiftelige dele

 

Knap så godt: 

  • Føles en smule billige i materialevalget
  • Oplevede komfortproblemer (til dels pga. briller)

 

 

Sennheiser HD 25 Plus Sennheiser HD 25 Plus
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

OnePlus 6 - Glas og notch er det nye spejlblanke sorte hos OnePlus

OnePlus vokser i popularitet, og deres seneste OnePlus 6 er selvfølgelig lanceret med et håb om at fange inte

Læs Mere

MSI Immerse GH70 Headset

MSI som mest er kendt for deres bund og grafikkort, har sendt os et af deres nye og lidt anderledes produkter. Vi har modt

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt 550 Watt

Cooler Master udvider deres MasterWatt serie af strømforsyninger med modeller, som spænder fra 450-750 watt.

Læs Mere

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

Der var en gang hvor en musemåtte blot var en kedelig stof eller plastik ting, man havde liggende på sit skriv

Læs Mere

FitBit Charge 2 fitness tracker

Vi byder i dag på en test til de mere fitnessinteresserede brugere på vores side. Sig pænt goddag t

Læs Mere

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Rochi Shion deler synopsis for Avengers 4

Hvad skulle vi dog gøre uden de sociale medier? Rochi Shion har via Twitter formået at give Marvel-fansene en
Læs Mere

Essential er sat til salg

Essential er et forholdsvis nyt foretagende fra Andy Rubin. Man er dog allerede nu ved at smide håndklædet i r
Læs Mere

EA har frigivet de foreløbige minimums systemkrav til Battlefield V

I første omgang handler det om minimumskravene til PC til det kommende Battlefield V, og hvad det tyder på, så
Læs Mere

MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC annonceret

MSI har i indeværende uge annonceret en ny all in one PC. MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC,
Læs Mere

Far Cry 5 Hours of Darkness, Vietnam DLC frigives 5 juni

Det super populære Far Cry 5 ikldes en ny DLC 5 juni 2018. Med navnet Hours of Darkness, Vietnam DLC, er der l
Læs Mere

Huawei finder display-partner til ny foldelig smartphone

BOE har fået æren af at fremstille det display, der skal påføres den nye foldelige smartphone fra Huawei.
Læs Mere

Apple indgår samarbejdsaftale med Volkswagen

Selvkørende biler er et af de nyere projekter, som Apple har kastet sig over. Nu er også Volkswagen blevet en
Læs Mere

Ubisoft gør Sam tilgængelig for alle

Digitale software assistenter, er the new shit hos flere og flere virksomheder, og naturligvis er de også at f
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.