TEST: Sennheiser HD 25 Plus

editor picture
Hardware udlånt af: Sennheiser.
Skrevet af Kenneth Johansen den 4. May 2018. Testen er vist 2850 gange.
Brand: Sennheiser.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Det er svært at komme uden om, at lyden i de fleste spil betyder utroligt meget for oplevelsen af spillet. Hvordan den lyd skal nydes er der meget delte meninger om. Gaming headsets er super populære, fordi de i en samlet pakke både kan give dig lyd til dine spil, og samtidigt kan man med den indbyggede mikrofon tale med sit hold i multiplayer spillene.


Gaming headsets kritiseres dog også tit, af de mere lydnørdede derude, for tit at være af halv dårlig kvalitet og tunet alt for meget til bas, for at underbygge meget af den bulder og brag action, som er central i rigtigt mange spil.


Skulle vi give en kortere præsentation af HD 25 Plus fra Sennheiser, så giver de en utrolig detaljeret lydgengivelse, og er dermed oplagt som monitor hovedtelefon til f.eks. DJ og studie headset.


Netop denne model, benævnes ofte som værende "industri standarden" på diskoteker. På HD 25 Plus forkæles man med ekstra bløde velour ørepuder, spiral og lige kabel, samt et handy opbevaringsetui, som altid er brugbart til en tur på farten, eller når og hvis de skal gemmes væk.
Sennheiser HD25 Plus headsettet, kommer med en lav vægt, og med mulighed mulighed for at tilte hovedtelefonen, så du kan lytte med det ene øre. Derfor er HD 25 hovedtelefonen blandt andet faldet i god jord hos DJs og andre musikere der færdes meget i studiemiljøer.


Et integreret låsesystem på HD 25 Plus hørebøfferne sikrer, at ørekoppen låser sikkert på plads igen. HD 25 headsettet fra Sennheiser, er i stand til at håndtere et højt lydtryk på op til 120 dB, og grundet blandt andet deres lukkede design, gør det dem velegnet i støjende miljøer f.eks. til kameramænd, band mix og DJs.


Lad os kravle en tand længere ned i produktet i vores video anmeldelse af Sennheiser HD 25 Plus.

 

Det første man selvfølgelig skal være opmærksom på, er at HD 25 er hovedtelefoner, og altså ikke et headset med indbygget mikrofon, som vi blandt andet kender det fra gaming headsets. Så hvis man har brug for dette, så skal man altså sørge for det separat.

 

Det kræver selvfølgelig flere kabler osv., men fordelen er også, at man kan vælge lige den mikrofon man vil.

 

sennheiser_hd_25_plus_bundle_tweak_dk


Senheiser HD 25, kommer med et tre meter langt fleksibelt kabel monteret, som vi havde på telefonerne i de gode gamle dage.

 

Med Plus udgaven får man dog også et halvanden meter langt almindeligt kabel, som kan monteres hvis man skulle foretrække det. Begge kabler kan udstyres med en 3,5 til 6,3 millimeters adapter, så der er mulighed for at bruge begge typer stik.

 

Adapteren skrues på, og dermed godt sikret under brug. Der medfølger ligeledes et sæt udskiftelige ørepuder med en blød velouroverflade. HD 25 har et sæt i "læder feel" som standard. Endelig er der en transportpose med i Plus udgaven, men det er altså ikke af en kvalitet der imponerer mig, set udfra produktets fokus i markedet, og her havde jeg klart foretrukket en hardcase, som Sennheiser har til mange af deres andre produkter.

 

sennheiser_hd_25_plus_bundle2_tweak_dk


Sennheiser HD 25 er et letvægts sæt, som er lavet til at kunne bruges i længere tid, og selvom det er lavet i plastisk, som for mig virker en anelse billigt, så virker det stadig som et holdbart produkt. Alle delene i produktet fra kablerne til driverne og hovedbøjlen, kan pilles fra hinanden, og Sennheiser sælger nye reservedele til HD 25 Plus, hvis man ødelægger eller mister noget på sin færden. Dermed kan du forlænge levetiden ved uheld.  


Der er dog et par af delene, som kræver lidt specielt værktøj for at kunne skiftes, og det er altså ikke med i kassen. Her gemmer der sig derfor en potentiel ekstraudgift.

 

sennheiser_hd_25_plus_flexible_cable_tweak_dk


Hovedbåndet er delt så der er mulighed for at fordele den ellers allerede lave vægt endnu mere, og så kan den venstre ørekop drejes, så man i ægte DJ stil kan lytte med et enkelt øre, hvad enten sættet hænger om halsen eller man har det på normalt.


Designet på Sennheiser HD 25 Plus, kan bedst beskrives som industrielt og funktionelt, og er bestemt ikke præget af flashy detaljer eller unødigt lir, hvilket jo så kan være et plus eller et minus baseret på ens personlige smag. Udførelsen i plastik hele vejen igennem, får det desværre også til at se ud, og føles som, noget der er billigere end det faktisk er. Det er lidt en skam for helhedsindtrykket.

 

sennheiser_hd_25_plus_6_3_mm_jack_tweak_dk


Sennheiser HD 25 er lavet til at have en neutral og flad lydprofil, som giver et nøjagtigt lydbillede uden at være for fokuseret på en bestemt ende af lydspektret.


Når jeg siger flad, så er det ikke nødvendigvis kedelig på nogen måde, men ment på den måde, at der ikke er tunet noget specielt ind på sættet. En af de ting som gaming headsets fx ofte bliver kritiseret for, er at der tit er et meget stort fokus på bassen for at give et spark til action, eksplosioner, osv. i spillene. Det sker ofte på bekostning af diskanten og mellemtonen, som kan ende med at drukne.

 

Det kan gøre dem gode til visse typer af spil, men omvendt måske ødelægge oplevelsen lidt til musik eller andet, hvor detaljerne kan mistes. Det kan også være negativt i spil som fx CS:GO eller PUBG, hvor detaljer såsom fjenders bevægelser og lignende, ikke træder helt så tydeligt frem i et bastungt lydbillede.

 

sennheiser_hd_25_plus_gaming_test_far_cry_5_tweak_dk


Jeg har selvfølgelig ladet det komme an på en prøve, og har haft HD 25 sættet igennem et bredt udvalg af udfordringer, naturligvis med en masse musik af forskellige typer for at se hvordan det klarede sig. Her vil jeg sige at HD 25 klarer sig super godt. Der er en fantastisk god adskillelse af diskant og mellemtonerne, men stadig med en bas der kan mærkes, når den kommer ind i billedet, og uden på noget tidspunkt at blive for dominerende eller være på bekostning af resten af lydbilledet.


Der er ingen forvrængning at spore nogen steder, og Sennheiser HD 25, giver et smukt og veldefineret lydbillede uden overvægt af hverken diskant, bas eller mellemtoner.


Jeg forsøgte mig også med gaming, igen i en række forskellige spil, for at se om HD 25 fungerede på et felt som det ikke har været tænkt til, da de blev designet. Resultatet var ikke overraskende også godt her. 

 

sennheiser_hd_25_plus_removeable_parts_tweak_dk


I et spil som Far Cry 5 var der et utroligt godt spænd i lydene, når der blev skiftet imellem en tur igennem naturen med fugle i baggrunden, og til en action scene, hvor eksplosioner og skud bragede igennem luften. Det samme gik igen i The Division, hvor det tryggende miljø i New Yorks vindblæste gader blev præsenteret utroligt godt og veldefineret.


Generelt har jeg været utrolig glad for ydelsen på HD 25 fra Sennheiser i alle de sammenhænge jeg har brugt dem. Hvis man foretrækker meget bas på sin musik eller i sine spil, så er sættet her dog nok ikke det rigtige valg. Vil man have en super veldefineret og nøjagtig lyd så er HD 25 et rigtig godt bud.

 

sennheiser_hd_25_plus_comfort_issues_tweak_dk


I forhold til komforten, oplevede jeg lidt udfordringer undervejs, men det er sikkert et ret personligt problem for mig. Mine ører er ikke specielt glade for on ear løsninger generelt, da de hurtigt bliver irriterede, og i det her tilfælde, klemte de også på en måde der forstærkede den effekt, da jeg også bruger briller. Det betød desværre, at jeg personligt ikke kunne bruge dem ret længe uden gener. Det er dog som sagt sandsynligvis et spørgsmål om personlig præference. Brugte jeg dem fx uden briller var det slet ikke så udpræget, men det er selvfølgelig ikke en løsning, hvis man er afhængig af sine briller.

 

Pris

Sennheiser HD 25 Plus kan pt findes online til lige under 1500 kr., og hvis man vælger den almindelige udgave uden ekstra udstyret, så kan man slippe med knap 1200 kr. Om man synes de 300 kr. mere for ekstra velour ørepuder og en almindeligt kabel er prisen værd vil nok afhænge lidt af hvordan man har planer om at bruge det, men jeg ville nok vælge den almindelige udgave og spare pengene.

 

 

Konklusion:

Sennheiser har med HD 25 leveret et super godt produkt, som leverer en utrolig detaljeret og veldefineret lyd, så er man kræsen på den front så synes jeg at det er prisen værd.

 

Personligt så var komforten desværre ikke god nok på grund af mine briller, og jeg kan ikke bruge dem, men lider man ikke af de problemer så kan de bestemt være værd at kigge efter, også til PC brug hvis man vil have en nøjagtig lyd ud af sine spil.

 

Jeg har testet HD 25 Plus udgaven og jeg synes også, at de ekstra ting der er med, ikke helt retfærdiggøre den højere pris. Specielt transportposen ligner noget der er med til et MEGET billigere produkt. Udførelsen i plastik efterlader heller ikke helt en med en fornemmelse af, at man sidder med et premium produkt. Desværre.


Så det skal altså være lyden der er i fokus, når man køber det. Heldigvis leverer HD 25 Plus et godt og solidt resultat på denne front.

 

Godt: 

  • God lyd med nøjagtig lydgengivelse
  • Udskiftelige dele

 

Knap så godt: 

  • Føles en smule billige i materialevalget
  • Oplevede komfortproblemer (til dels pga. briller)

 

 

Sennheiser HD 25 Plus Sennheiser HD 25 Plus
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

De bedste hovedtelefoner med aktiv støjreduktion

Vi skal i dag tage hul på en test vi har set frem til at præsentere i et stykke tid, nemlig en test af tre top

Læs Mere

Razer Nommo Pro

Vi skal i dag teste Razers nyeste og dyreste højttalere, nemlig Nommo Pro, der er et 2.1 højttalersæt

Læs Mere

Cooler Master MasterBox MB511

Budget kabinetter bliver mere og mere spændende at se på, da features fra dyere modeller for alvor er ved at f

Læs Mere

Corsair H100i Pro RGB

Corsair har løbende opdateret deres Hydro serie af AIO løsninger, og i dag tager vi et kig på Cor

Læs Mere

Cooler Master CK550 Mekanisk Tastatur

Selvom markedet for mekaniske tastaturer måske synes mættet, så holder det ikke Cooler Master fra at lan

Læs Mere

Cooler Master MasterCase H500

Sidste år genoplivede Cooler Master deres gamle HAF-serie med lanceringen af deres H500P kabinet. Siden da har vi mo

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO Wireless Headset

Arctis serien fra SteelSeries blev lanceret tilbage i 2017. Her på Tweak.dk har vi kigget på næsten samt

Læs Mere

Sony Alpha A6300

Den seneste måned er Sony Alpha A6300 blevet testet som det primære kamera for en nørd på tur. 4K

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

GIGABYTE X399 Aorus Xtreme AMD Threadripper 2 bundkort annonceret

GIGABYTE er en af de helt store fisk i vandet inden for hardware, og i kølvandet på AMD’s anden generation Thr
Læs Mere

Intel træder ind på grafikkorts scenen fra 2020. Konkurrence til Radeon og NVIDIA?

En formodet nyoprettet Intel Twitter konto er dukket op, hvilket som udgangspunkt ikke giver det store sus i m
Læs Mere

Første gameplay trailer frigivet til Battlerite Royale

Stunlock Studios har frigivet deres første officielle gameplay trailer til deres Battlerite Royale. Her består
Læs Mere

EVGA X299 Micro ATX 2 bundkort tilbyder fede features i et lille format

EVGA har i denne uge annonceret deres nye X299 Micro ATX 2 bundkort, som er henvendt til Intels i5, i7 and i9
Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2990WX overclocket til 6 GHz på alle 32 Cores med LN2 køling

For et par dage siden frigav vi nyheden om AMD Ryzen Threadripper 2990WX overclocket til 5.4 GHz, og allerede
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2080 benchmark i Ashes of the Singularity er lækket

Det lader til at en af NVIDIAS ingeniører var lige hurtig nok med fingre, mus og RTX 2080. For det er lige duk
Læs Mere

NVIDIA Quadro RTX GPU serien med Turing arkitektur er officielt lanceret

Krigen mellem AMD og NVIDIA er oppe i gear, når det handler om at sidde på tronen inden for grafikkort. Nu har
Læs Mere

MSI har præsenteret deres nye 14 tommer PS42 bærbar

MSI er en gammel kending på Tweak.dk, og gennem de sidste mange år, har vi testet et hav af deres produkter fr
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.