TEST: Sennheiser GSP 350 gaming headset

editor picture
Hardware udlånt af: Sennheiser.
Skrevet af Lasse Kristensen den 25. Sep 2017. Testen er vist 3531 gange.
Brand: Sennheiser.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


sennheiser_tweak_dk 

 

Sennheiser GSP350 er deres helt nye headset i GSP serien, og storebroderen til GSP 300, som vi tidligere har testet på Tweak.dk. Firmaet Sennheiser behøver ikke yderligere introduktion, vi vil blot nævne, at med et Sennheiser tag på headsettet, forventer vi rigtig god lyd, også selvom headsettet har en fordelagtig og meget konkurrencedygtig pris. Det bliver spændende at se om GSP 350 headsettet kan leve op til vores forventninger.

 

Læs flere tests af gaming headsets HER

 

headset_sennheiser_gsp_350_dolby_surround_sound_gaming_headset_tweak_dk

 

GSP 350 er et lukket akustisk headset, med et frisk design der har klassiske træk, og Sennheiser har samtidigt valgt at bibeholde det, der har gjort det til sådan et anerkendt mærke, nemlig lyden.

GSP 350 anvender Sennheisers akustiske teknologi for at forbedre alle gaming-sessions, så man får en den velkendte Sennheiser lyd med ind i det uendelige univers, der er computerspilsverdenen. Derudover har Sennheiser valgt at give bassen et boost, for at intensivere eSports gaming-oplevelsen yderligere, så GSP 350 gamer-headsettet er et oplagt bud, hvis du leder efter et stereo headset af høj kvalitet, med fokus på den gode lyd og komfort.

 

Er du mere interesseret i konklusionen, kan du bruge quicklinks menuen herunder, til at hoppe direkte dertil.

 

Unboxing

Specifikationer

Hvad der er i kassen

Design

Test af Sennheiser GSP 350

Pris

Konklusion

English summary

 

Unboxing:
Headsettet kommer i en kasse med de klassiske hvide og blå farver. På forsiden finder vi et billede af headsettet, mens vi på bagsiden finder relevant produktinformation om gaming headsettet.

 

 

Specifikationer:

 

Impedans: 19 Ω
Connector: USB 2.0
Frequency response (Microphone): 10 - 15,000 Hz
Frequency response (Headphones): 15 - 26,000 Hz
Lydtryk ved 1 kHz: 113 dB
Ørekobling: Circum-aural
Kabellængde: Surround Dongle kabel: 1,7 m & USB kabel: 1,2 m
Transducer-princip: Dynamic, closed
Vægt: 262 g
Headset karakteristik: Noise-cancelling
Mikrofon sensitivitet: -41 dBV/PA

 

Hvad finder vi i kassen?

  • Sennheiser GSP 350 gaming headset
  • USB dongle
  • Vejledning
  • USB kabel til forbindelse til USB lydkort
  • USB lydkort

 

 

Design:
Headsettet minder på mange måder om GSP 300 og G4ME One, som vi tidligere har testet, og den falder også ind mellem disse to, når vi ser på pris, men også hvad man får for pengene. Den rammer faktisk ret godt det økonomiske sweet spot, hvor man får virkelig meget lyd og kvalitet for pengene.

 

 

Headsettet kommer i et rødt og sort farveskema, med det meget typiske design i Sennheiser gaming serie af headsets. Det røde på headsettet er holdt forholdsvist enkelt, så det ikke kommer til at stjæle billedet fuldstændig. Det er gjort på en sådan måde, at man sagtens kan have headsettet med sig på farten i skolen, hvis man har lyst til det.

 

Vægten på headsettet er ret lav, og den klokker ind med en kampvægt på under 300 gram. Det kan mærkes, både når man har den i hånden, men i særdeleshed i brug, hvor det kommer komforten til gode. GSP 350 er bygget i plastik, men det føles stadig holdbart, så det ikke bare falder fra hinanden ved et ondt blik. Men man kan ikke komme udenom, at man står med følelsen af et lidt billigere headset i plastik.

 

 

Ørekopperne har en god størrelse, og er mere ovale end runde, så der er god plads til større ører. Ørepuderne er lavet i sort kunstlæder, som er trukket over memory foam. Designet er lukket, så der ikke kommer støj ind eller ud, mens man spiller. Inde i ørekopperne, er de to drivers dækket af rødt stof, og ligeledes er hovedbøjlen betrukket med rødt stof over memoryfoam.

 

 

Headsettet har en boommikrofon der kan køres op og ned, fra venstre øre. Når den er oppe er den slukket, og den tænder automatisk når den vipper ned foran munden. På højre ørekop finder vi et skruehjul, hvor man kan justere lydstyrken når der er behov for det.

 

 

Headsettet er kablet, så der løber et kabel fra den venstre ørekop, der skal tilsluttes USB donglen, hvis man ønsker at gøre brug af den virtuelle surround sound.

 

Test af Sennheiser GSP 350 gaming headsettet:
Inden vi går i gang med dagens test, er det første skridt at installere den medfølgende software til GSP 350 headsettet, samt koble headsettet til det medfølgende USB lydkort. Det er for at aktivere den virtuelle surround sound. Det er forholdsvist enkelt at bruge den. Der er tre knapper, med undermenuer og en Dolby Surround knap, som aktiverer, ja du gættede det, Dolby 7.1 virtuel Surround Sound. Derudover finder vi mulighed for at bruge en række presets til spil, musik og så videre.

 

 

Vi starter dagens test med komforten af gamer headsettet. Her vil vi først tage fat på hovedbøjlen, der er splittet i to, for at mindske den trykken der kan opstå på hovedet i brug. Jeg må indrømme at jeg ikke ved om det rent faktisk hjælper, eller om det bare ser smart ud, men hovedbøjlen trykker ikke, så designet af GSP 350 virker som det skal.

 

 

Ørekopperne er lavet i størrelse XL, og består af memoryfoam der er betrukket med imiteret læder. De er lavet i et over-ear design, så de ikke trykker på ørene, og headsettet er lavet som et lukket headset, som holder lyden fra omverdenen ude, og lyden fra det du hører inde. Komfortmæssigt, har Sennheiser gjort det helt godt, med et headset der ikke trykker på toppen af hovedet, og ørepuder som ikke trykker på ørene. Og så kan man næsten heller ikke bede om mere af et headset rent komfortmæssigt. Dog ville jeg personligt ønske at der var valgt enten et åbent design, eller lidt større ørekopper, da ørerne begyndte at svede lidt over længere sessioner med headsettet.

 

oerekop_sennheiser_gsp_350_dolby_surround_sound_gaming_headset_tweak_dk

 

Lyden i GSP 350 minder utroligt meget om den man finder i GSP 300. Faktisk så meget, at den store nævneværdige forskel er, at Sennheiser har givet bassen et løft i lydbilledet. Sammenligner man på specifikationerne med GSP 300, så finder vi langt hen ad vejen præcis de samme specifikationer, hvilket også betyder at man til dels får den samme lyd.

 

Den store forskel på de to headsets, er selvfølgelig at GSP 350 kommer med 7.1 virtuel surround sound, hvilket i vores test viste sig at være rigtig god, og hjælper med at give en mere helstøbt oplevelse. Med USB donglen og virtuel surround sound aktiveret, er GSP 300 og GSP 350 på to helt forskellige niveauer. Det er en fornøjelse at have GSP 350 på hovedet, når man spiller noget der går brug af 7.1 surround sound på en intelligent måde.

 

FPS spil der er afhængig af at høre hvor de små skridt kommer fra får et boost, da det er meget lettere at høre fjenderne bevæge sig rundt, og det fungerer rigtig godt.

 

sennheiser_side_gsp_350_dolby_surround_sound_gaming_headset_tweak_dk

 

Lydkvaliteten er det vi er mest interesseret i at vide mere om, med et Sennheiser headset. Lyden man får fra GSP 350 er god, men ikke fantastisk. Som vi har nævnt tidligere, så er lyden faktisk mere eller mindre identisk med GSP 300, som vi tidligere har anmeldt.

 

 

GSP 350 har en klar diskant, og en fyldig bass. Mellemtonen er veldefineret, men det er også den svageste af de tre. Der er en klar opdeling mellem de tre frekvenser, og det bliver ikke mudret, selv ved høj volumen. Når man tænder for 7.1 virtuel surround sound, får man pludselig et mere helstøbt og fyldigt billede, så det er selvfølgelig også fortrinsvis der, vi har valgt at lægge testens fokus. Her er der en lækker dyb bass, som en lækker og sprød når man lytter til eksplosioner, og den er med til at lægge et solidt fundament for hele lydbilledet. Lydkvaliteten er som sagt god, men ikke fantastisk, og det skyldes at mellemtonen har det med at være lidt hård og dominerende. Det hjalp at skifte til musik preset i EQ, og gjorde det til en oplevelse at lytte til musikken, i stedet for at være lidt skarp i kanten.

 


Mikrofonen i GSP 350 gaming headsettet er stærk. Den frasorterer baggrundsstøj og åndedræt, præcis som den lover, og lyden går klart og tydeligt igennem til modtageren på den anden side af skærmen. Dog skal man være opmærksom på at placere mikrofonen godt ind til munden, ellers har den det med at være lidt til den lave side. Støjreduktionen i mikrofonen fungerer til UG.

 

Læs nyheder om headsets HER

 

Pris:
Som altid har vi været en tur forbi PriceRunner.dkfor at indhente en pris til dig. Sennheiser GSP 350 kan erhverves til den nette sum af 966,00.- DKK inklusiv fragt. Det er en pris der er lidt til den høje side i forhold til den lidt mindre model GSP 300. Klik på knappen herunder, for at blive ledt videre til en prisoversigt.

 

 

Vil du hellere læse mere om GSP 350, kan du klikke på Sennheiser banneret herunder, for at komme direkte til Sennheiser danske hjemmeside.

 

sennheiser_tweak_dk

 

Konklusion:
Sennheisers GSP 350 gaming headset er et headset i mellem-prisklassen, og smider sig imellem GSP 300 og G4ME One fra Sennheiser selv. I forhold til begge disse headsets, gør det nogle ting anderledes, men prisen er svær at forsvare i forhold til begge. Med GSP 300 får du samme lyd, minus 7.1 Dolby virtuel surround sound, og i G4ME One får man overlegen lydkvalitet, for lidt flere penge.

 

Komforten af headsettet er helt i top, og præcis som jeg forventer af et headset jeg skal bruge mange timer i streg. Byggekvaliteten er på plads, om end jeg personligt godt kunne tænke mig at der var valgt et materiale der føles af lidt højere kvalitet. Jeg er ikke i tvivl om at det er holdbart, det føles bare lidt billigt.

 

Lydkvaliteten er nærmest identisk med GSP 300, den lidt mindre model, og man får et afrundet lydbillede. Det er god lyd som det leverer, men den eneste grund til at gå efter GSP 350 over GSP 300, er den virtuelle surround sound. Personligt føler jeg ikke at det er merudgiften værd. Dog skal headsettet have ros for at levere solid surround sound og god lyd.

Mikrofonen er helt i top og den støjreducerende funktion er fortræffelig. Man går klart og tydeligt igennem, med minimal interferens.

 

Afslutningsvis, må vi konkludere, at selvom der er tale om et Sennheiser headset, og selvom lyden er rigtig god, som man forventer fra Sennheiser, så skuffer GSP 350. Det er mere eller mindre identisk med GSP 300 når man ser på design, lyd og komfort. Tilføjelsen af 7.1 Dolby surround sound er det eneste der adskiller det fra GSP 300. Den eneste grund til at købe GSP 350, er hvis du specifikt leder efter et solidt headset med Dolby virtuel surround sound. Vi runder dagens test af her, med en karakter på 7 ud af 10.

 

Pros:

 

Godt surround sound headset
God lyd
God komfort

 

Cons:

 

Næsten identisk med GSP 300
Pris

 

English summary:
The Sennheiser GSP 350 gaming headset is an intermediate price headset, and sits in the in-between segment between GSP 300 and G4ME One from Sennheiser itself. Compared to both of these headsets, the price is hard to defend. With GSP 300, you get the same sound, minus 7.1 Dolby virtual surround sound, and G4ME One gives you superior sound quality, for a little more money.

 

The comfort of the headset is top notch, and exactly as I expect from a headset I will spend many hours in a row using. The build quality is as it should be, although I personally would like a material that is of a slightly higher quality. I'm sure it's very durable, it just feels a little cheap.

 

The sound quality is almost identical to GSP 300, the slightly smaller model, and you get a well-rounded soundscape. The GSP 350 deliver good sound, but the only reason to go for GSP 350 over GSP 300, is the virtual surround sound. Personally, I do not feel that it is worth the extra expense. However, the headset must be praised for delivering solid surround sound and good sound overall.

The microphone is great and the noise-reducing feature is excellent. You are heard clearly, with minimal interference.

 

In conclusion, even though it is a Sennheiser headset, and although the sound is very good, as expected from Sennheiser, the GSP 350 disappoints. It is more or less identical to GSP 300 when looking at design, sound and comfort. The addition of 7.1 Dolby surround sound is the only thing that separates it from GSP 300. The only reason to buy GSP 350 is if you're looking for a solid headset with Dolby virtual surround sound. We conclude today's test of GSP 350, with a score of 7 out of 10.

 

Pros:

 

Good surround sound headset
Good sound
Good comfort

 

Cons:

 

Almost identical to the GSP 300 headset
PriceSennheiser GSP 350 gaming headset Sennheiser GSP 350 gaming headset
7,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router

Vi skal i denne test se nærmere på en af de nyeste routere som TP-Link har at byde på. Navnet er Archer

Læs Mere

Western Digital My Passport 2 TB

Midt i den store hardwarestrøm, som vælter ind over os efter afslutningen af CES

Læs Mere

GUIDE: Overclock dit grafikkort med MSI Afterburner

På mange opfordringer fra jer har vi produceret en guide til overclocking af dit grafikkort med MSI Afterburner. Omd

Læs Mere

Blue Sadie hovedtelefoner med indbygget forstærker

I dag skal vi se på Blue Microphones nyeste headset, Sadie. Blue Sadie er et lukket over-ear headset, med Blue&rsquo

Læs Mere

Corsair K68 RGB - mekanisk gaming tastatur med IP32 certificering

Vi kender alle det at spille ting og sager i vores kære tastatur når vi sidder ved computeren i kampens hede.

Læs Mere

AMD Ryzen 3 2200G & Ryzen 5 2400G; SoC løsninger med AMD VEGA grafik!

Tavshedspligten er udløbet, og vi må derfor nu løfte sløret for vo

Læs Mere

Logitech G603 Trådløs Mus

En gamermus med batteritid på op til 18 måneder - det lyder næsten for godt til at være sandt ikke

Læs Mere

Logitech Craft - Trådløst tastatur med gemte funktioner

Logitech har med deres trådløse Craft tastatur lavet et enkelt og stilrent keyboard til kontoret. Med rigtig

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Samsung lancerer verdens største SSD

Sammenligner man performance på SSD vs. Pladediske, så trækker SSD uden tvivl de længste strå. Med dette sagt,
Læs Mere

Black Panther er en kæmpe succes

Black Panther har kun lige fået sin biografpremiere. Filmen er dog allerede blevet en kæmpe succes.
Læs Mere

Nokia 8 Pro meldes under udvikling

Nokia 7+ kommer til at få den totale opmærksomhed under MWC 2018. Det ændrer dog ikke på, at HMD Global meldes
Læs Mere

Skænderi over computerspil resulterer i teenager skyder og dræber kammerat

WLTX19 har sat fokus på en trist episode, som involverer en 16 årig colombiansk dreng og hans ven gennem mange
Læs Mere

Tweak News - Uge 7

Et friskt afsnit af Tweak News er landet i din inbox. Se med og bliv opdateret på den forgangne uges nyheder i
Læs Mere

LG lancerer ny smartphone i juni

Lanceringen af LG G7 har længe været det helt store samtalepunkt i og omkring LG. Nu lader den sydkoreanske vi
Læs Mere

Huawei-smartphones ankommer med et 4,000mAh-batteri

Huawei er ved at gøre klar til næste måneds pressekonference i Paris, som kommer til at finde sted den 27. mar
Læs Mere

Sony nedsætter prisen på PlayStation VR-headset

PlayStation VR er igen blevet en relativ billig fornøjelse for dig, der skulle være interesseret i at prøve op
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.