TEST: Sennheiser G4ME One PC gaming headset

editor picture
Hardware udlånt af: Sennheiser.
Skrevet af Lasse Kristensen den 7. Sep 2017. Testen er vist 3390 gange.
Brand: Sennheiser.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Sennheiser er tilbage på Tweak.dk, denne gang tester vi Sennheiser G4ME One gaming headsettet, der er et high-end gaming headset, kendetegnet ved Sennheisers lydkvalitet.

Sennheiser er kendt for både deres entusiast og gaming headsets i høj kvalitet, ofte til en pris hvor mange tænker entusiast og ikke ”gamer”. I dag skal vi kigge på deres nye gaming headset, G4ME ONE, som er et headset der byder på et åbent design, støjundertrykkende mikrofon og stereo lyd, i den velkendte Sennheiser kvalitet.

 

Læs flere spændende tests af gaming headsets HER

 

hovedboejle_sennheiser_g4me_one_pc_gaming_headset_tweak_dk

 

Er du mere interesseret i at springe direkte til konklusionen, kan du gøre det ved hjælp af quicklinks menuen herunder.

 

Specifikationer

Kassen indeholder

Design

Test af Sennheiser G4ME One

Mikrofonen

Pris

Konklusion

English summary

 

Sennheiser selv, mener at G4ME One er det foretrukne headset for professionelle spillere i hele verden. Det spændende mix mellem den tyske højtalerteknologi og en førsteklasses mikrokon med støjundertrykkelse, leverer enestående hi-fi performance, som lader dig fokusere på spillet. Det bliver spændende at se hvad Sennheiser kan levere i dagens test.

 

Vi starter med en unboxing af headsettet. Vi har en klassisk Sennheiser indpakning, der er stilren, og følger et meget simpelt design, med et billede af G4ME One på forsiden, og de tekniske detaljer på bagsiden, på flere sprog. Hovedtelefonerne er forsvarligt pakket ind, i plastik med beskyttelsesskum, for at holde dem på plads i kassen.

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 


Specifikationer:

 • Farve: sort, hvid
 • Type: around-the-ear, åben akustisk design
 • Impedans: 50 Ω
 • Connector: 2 x 3,5 mm (PC/Mac) og 1 x 3,5 mm (konsol)
 • Frekvensrespons mikrofon: 50-16,000 Hz
 • Frekvensrespons hovedtelefoner: 15-28,000 Hz
 • Lydtryk ved 1 kHz: 116dB
 • Kabellængde: 3 m (PC/Mac)
 • Vægt: 300 g
 • Mikrofon: støj reduktion
 • Følsomhed: -38 dBV ved 94 dBSPL

Kassen indeholder:

 • G4ME One åben akustisk gaming headset

sennheiser_g4me_one_pc_gaming_mic_up_headset_tweak_dk

 

Design:
Headsettet vi tester i dag er i sort, men det kan også fås i hvid. Ud over den sorte farve, er den akkompagneret af sort plysfløjl omkring ørekopperne, samt en hovedbøjle der er betrukket med rødt stof over delen med memoryfoam. Rammen er i sort plastik, der bliver brudt af røde elementer. Selve rammen føles solid, og man behøver ikke at være nervøs for kvaliteten, selv hvis man har et kæmpe stort hoved.

 

 

Ørekopperne er lavet i et åbent design, og hvis du ikke er bekendt med dette, betyder det ganske enkelt, at der er mulighed for at lyden kan slippe ud, men også at udefrakommende lyde kan komme ind. Det kan være en fordel, eller en ulempe, afhængig af personen og situationen. Det er subjektivt om man kan lide det eller ej. Personligt, synes jeg at det er rart med et åbent design. Derudover hjælper det åbne design med, at sikre at luft kan ledes igennem til ørerne og dermed holde temperaturen lidt nede, så man lettere kan sidde med det på, til mange timers spil.

 

Størrelsen på ørekopperne er XXL, hvilket rent praktisk betyder, at et stort øre let kan være i ørekoppen, uden at opleve gener. Som en person med store ører, var det på intet tidspunkt en gene at bruge G4ME One, og ørerne kunne let være der.

 

Læs fede nyheder om headsets HER

 

sennheiser_hovedboejle_g4me_one_pc_gaming_headset_tweak_dk

 

Mikrofonen er forbundet til venstre ørekop, og kan vippes op og ned, alt efter om man bruger den eller ej. Den er sort, med et rødt mikrofongitter, og matcher dermed resten af G4ME One’s design og farveskema. Vippefunktionen tjener derudover som en on/off funktion, som automatisk aktiverer mikrofonen, når den vippes ned foran ansigtet. Tippen af mikrofonen kan derefter justeres, så den får en optimal afstand til taleapparatet, så der hverken kommer spyt eller forvrængninger i eller ud af mikrofonen.

 

 

Kablet mellem headset og PC er 3 meter, og har for enden to mini-jack connectors, til henholdsvis lyd og mikrofon.

 

sennheiser_g4me_one_pc_velvet_gaming_headset_tweak_dk

Test af Sennheiser G4ME One:
Med en kampvægt på lidt over 300g, var det første vi lagde mærke til i dagens test, at vi har at gøre med et headset i mellemvægtsklassen. Med vægten på 300g, var det første vi så på, byggekvaliteten, som er helt i top. Men det er også forventeligt med et headset fra Sennheiser, der om nogen har erfaring med at bygge headsets. Det er plastik som føles solid og af høj kvalitet.

 

Valget om at lave G4ME One som et åbent headset er noget jeg personligt bifalder, da det først og fremmest betyder at der er en nogenlunde ventilation til ørerne under længere sessioner med hovedtelefonerne på hovedet. Det er yderst behageligt, og det er en mærkbar forskel, i forhold til et lukket headset. Det eneste minus jeg som sådan kan finde rent fysisk, er at ørepuderne i fløjl, har det lidt for let ved at samle fnullermænd og hår. Summa summarum, så er G4ME One et yderst behageligt headset at have på over længere perioder, og plysfløjlet har et meget blødt touch på hovedet, om ørerne.

 

Hovedbøjlen er enkel at justere, og sidder godt fast når den er justeret korrekt. Ørekopperne griber også fint fast om hovedet, når man har dem på, uden at klemme, som nogle headsets har det med at gøre. Det betyder kort og godt, at headsettet sidder som det skal, når du har justeret det til din pasform.

 

sennheiser_g4me_one_pc_memory_foam_gaming_headset_tweak_dk

 

På den højre ørekop finder vi et scroll-hjul, som kan bruges til at justere volumen af headsettet. Drejer du med uret, øger du volumen, og drejer du mod uret, sænker du volumen. Den eneste anden kontrol du kan arbejde med på G4ME One gaming headsettet, er mikrofonen.

 

Den aktiverer man ved at dreje den ned foran ansigtet, og når man er færdig, kan man dreje den op igen. Når mikrofonen kommer op og bliver deaktiveret, vil man kunne høre det på et lavt klik. Det er simpelt og effektivt, og noget som mange producenter efterhånden gør brug af.

 

Vores største anke, er at kablet til hovedtelefonerne ikke kan afmonteres og skiftes til noget der er mere konsolvenligt. Kablet har en god længde på 3 meter, men munder ud i to mini-jack connectors, hvilket betyder at de ikke kan bruges til konsol, hvis man ønsker at bruge voice chat. Det er en skam. Dog skal det have stor ros, da det er et fremragende headset til PC, hvilket det også er designet til, så det er som sådan ikke noget vi kan klandre Sennheiser for.

 

 

 

Sennheiser har altid været kendt for deres gode lyd, og G4ME One er ingen undtagelse. Den skuffer på ingen punkter, og man får så sandelig hvad man betaler for med dette gaming headset. Musikken er varm, klar og tydelig. Selv når vi skruer højt op for volumen, er der ingen forvrængninger at spore. Bassen er dyb og breder sig godt i bunden, uden på nogen måde at bløde over i mellemtone og diskant, og dermed stjæle lydbilledet.

 

Lyden går klart igennem, uanset om man streamer Netflix, HBO eller spiller en MOBA som LoL, eller FPS som Overwatch, eller Battlefield. Der er ingen justeringer at gå i gang med, da headsettet er afhængig af din computers lydkort, og derfor skal du heller ikke i gang med at lave en personlig opsætning eller hente lydprogrammer til dette.

 

 

Skifter vi for et øjeblik til musik, så bliver du ej heller skuffet. Spotify, FLAC og musik i en lignende kvalitet bliver fremført med stor selvsikkerhed, og rammer lige i skabet. G4ME One headsettet spiller flot over hele spektret, med en lækker rumlig bass, som på intet tidspunkt drukner resten af lydbilledet. Mellemtonen er klar og veldefineret, og supersprød når man hører musik med en god vokal. Sidst, men ikke mindst, så er der en flot og klar diskant, som ikke forvrænger på noget tidspunkt, heller ikke når der bliver skruet godt op for volumen. Alt i alt, så er Sennheisers G4ME One headset et rigtig godt og velafrundet headset, som gør det godt til spil, musik og streaming. Det er svært ikke at anbefale det, da det på mange punkter er et perfekt headset, dog er der også et par punkter, der gør at det skuffer en smule.

 

Og det har intet med kvaliteten af lyden at gøre, men nærmere hvor gennemtænkt produktet er. For med et kabel der ikke kan afmonteres, er det svært at bruge det sammen med en konsol eller tablet, uden at have 3 meter ledning, og et ekstra jack-stik til at hænge og irritere. Her ville vi ønske at der medfulgte en adapter, eller mulighed for at skifte kablet ud med et kortere kabel.

 

 

 

Det er dog også vigtigt ikke at glemme, at det åbne design af hovedtelefonerne, betyder at lyden let kan høres af omgivelserne, men også at du kan høre omgivelser, med hovedtelefonerne på. I praksis er det noget man hurtigt lægger mærke til, og det er intet problem at høre omgivelserne. For undertegnede er det ikke et minus, men det er noget man skal være klar over, inden man gør købet. Det betyder selvfølgelig også, at det på ingen måde er et headset du kan have med dig i skole, eller på arbejde.

 

Mikrofonen:
Som tidligere nævnt, aktiverer man mikrofonen, ved at skubbe den ned foran ansigtet. Når man skubber den op igen, bliver den automatisk slukket. G4ME One mikrofonen har støjreduktion, og er i enden af en stor boom arm, som kører det samme farvetema som resten af headsettet. I brug, er mikrofonen præcis som man forventer det af et Sennheiser headset, det vil sige at man går klart igennem, uden baggrundsstøj, og der er ingen forvrængninger, som man nogle gange hører det ved billigere headsets.

 

 

Pris:
Som altid har vi været et smut forbi PriceRunner.dk. Den dagsaktuelle pris på Sennheiser G4ME One headsettet lyder på 1435,00.- DKK inklusiv fragt. Tryk på knappen herunder for at komme til en prisoversigt. Er du mere interesseret i at læse om Sennheiser og deres produkter, kan du klikke på deres banner herunder.

 

  

sennheiser_tweak_dk

 

Konklusion:
Du vil på intet tidspunkt blive skuffet over Sennheiser G4ME One headsettet hvis du spiller på en PC. Det er et headset som er kendetegnet ved at have fantastisk lyd, superb komfort og gør det rigtig godt, hvad enten du bruger det til film, musik eller computerspil. Du kan simpelthen ikke gå galt hvad angår mediet.

 

Lydbilledet er varmt og helstøbt, med en sprød bass, som på intet tidspunkt stjæler hele lydbilledet. Det vi savner mest, er det udover hvad man får med i købet. Muligheden for at tilslutte headsettet til en konsol eller tablet, eller muligheden for at afmontere boom mikrofonen, så man lettere kan have det med sig i skole eller på arbejde.

 

Det store spørgsmål i dagens test er så, får man fuld valuta for pengene? Køber du G4ME One med henblik på at game på din PC, og er du ude efter et formidabelt et af slagsen, så får du hvad du betaler for. Kvalitet. Men, det er på bekostning af alsidighed, for G4ME One gør det ikke godt sammen med konsoller eller tablets. Den fastkoblede ledning er simpelthen for lang, og de to mini-jack stik er en gene over længere perioder. Men tag det som det er, nemlig et PC headset, og så er det helt fabelagtigt.

 

Det leder os videre til det næste punkt, som er prisen. Den aktuelle pris på gamingheadsettet lander på 1435,00.- DKK inklusiv fragt. Det er faktisk en meget konkurrencedygtig pris man kan købe dette headset til. Nuvel, det koster en anelse mere end de gængse konkurrenter, men man får også virkelig god lyd for pengene.

 

Vi lander i dagens test på en velfortjent karakter på 9 og en Safe Buy award til Sennheisers G4ME One headset. Får du muligheden for at prøve det i praksis, så skal du springe til.

 

Pros:

 • Design
 • Velbalanceret lyd
 • Komfortabelt
 • God mikrofon
 • Åbent design
 • Langt kabel
 • Pris (for nogen)

Cons:

 • Kun kompatibel med PC grundet designvalg
 • Pris (for nogen)

English summary:
You will never be disappointed with the Sennheiser G4ME One Headset if you play on a PC. It's a headset that is characterized by amazing sound, superb comfort and performs great, whether you're using it for movies, music or games. You simply can not go wrong with this headset.

 

The soundscape is warm and complete, with a crisp bass, which at no time steals the soundscape. What we miss most is what you don’t get. The ability to connect the headset to a console or tablet through a cable designed for it, or the ability to remove the boom microphone, so it can be brought to school or at work.

 

The big question in today's test is this then; do you get full value for money? If you bought G4ME One in order to play on your PC, and are you looking for a formidable headset, you get what you pay for. Quality. But, it's at the expense of versatility, because the G4ME One does not work well with consoles or tablets. The wire is simply too long, and the two mini-jacks are an annoyance over longer periods. But if you take it as it is, namely a PC headset, and then it's absolutely fabulous.

 

This leads us to the next point, which is the price. The current price of the gaming headset is 1435,00 .- DKK including shipping. It's actually a very competitive price you can buy this headset for. It is a little bit more than the usual competitors, but you also get really good sound for your money.

 

We conclude today's test with a well-deserved score of 9 out of 10, and a Safe Buy award for the Sennheiser G4ME One headset. If you have the opportunity to try it out, then you should jump at the chance, and experience what a truly great PC gaming headset sounds like.

 

Pros:

 • Design
 • Great soundscape
 • Comfortable
 • Great microphone
 • Open design
 • Long cable
 • Price

Cons:

 • Only compatible with PC
 • Price (for some)
Sennheiser G4ME One PC gaming headset Sennheiser G4ME One PC gaming headset
9/ 103 kommentarer
Igel . 7. Sep 17, 19:02
Hvordan er lyden og kvaliteten i forhold til det lidt ældre og "kun" ca. 100,- dyrere Game Zero?
jesper101996 . 8. Sep 17, 04:43
[quote='Igel','index.php?page=Thread­&postID=1499906#post1499906']Hvordan er lyden og kvaliteten i forhold til det lidt ældre og "kun" ca. 100,- dyrere Game Zero?[/quote]

Game Zero er lukket, mens One er åbent. Alt andet er det samme.
Blind-Goose . 9. Sep 17, 13:27
Jeg har lige købt dette headset, og det er det bedste jeg endnu har eget.
Der medfulgte et kort kabel, så det er muligt at benytte headsettet med ens mobil eller hvad man ellers ønsker, underligt det ikke medfulgte i det testede eksemplar du har modtaget til test.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Western Digital WD RED 6 TB

Western Digital er en af markedets helt gamle drenge, når det kommer til produktionen af lagerenheder, og her snakke

Læs Mere

ADATA XPG Spectrix D80 og Spectrix D41

Markedet for RAM er blevet endnu en slagmark, hvor producenterne forsøger at vinde RGB krigen. ADATA har med deres

Læs Mere

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

Phanteks er tilbage med en revideret version af deres oprindelige Phanteks Enthoo Pro kabinet, og Tweak.dk er klar med en

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO + GameDAC

Vi har set på headset i alle prisklasser og kategorier her på Tweak.dk, og nu er det igen blevet tid til at se

Læs Mere

Cooler Master CM310 Budget Gamermus

Har du brugt alle pengene på din nye lækre gamer computer, men glemt tilbehøret? Så frygt ej, Coo

Læs Mere

Corsair Crystal 280X

Trænger du til forandring og ønsker måske et mindre format på hjemmecomputeren, kunne Corsair meg

Læs Mere

Corsair HS60 7.1 gaming headset

Alle elsker fed lyd, og Corsair plejer at være stabil leverandør af omtalte. Vi skal i dag se på Corsai

Læs Mere

Corsair H60 2018 Edition

Corsair har været i gang med at genopfriske nogle af deres ældre AIO kølerdesigns, og i den anledning t

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intels Z390 tager over hvor Z370 slipper

Et kig på Intels egen roadmap, afslører deres Z370 chipset snart går på pension. Dermed skal Intel også være k
Læs Mere

iPhone overlever et fald på 300 meter

Ved første øjekast skreg den clickbait, DROP TEST iPhone SURVIVES 1,000-foot fall from plane after owner drops
Læs Mere

Battlefield V open beta starter i september

Nye informationer direkte fra hestens mule er dukket op. Den officielle releasedato for Battlefield V, hedder
Læs Mere

Verdens hurtigste have traktor giver gas på Goodwood festivallen

For kort tid siden omtalte vi verdens vildeste plæneklipper i form af Honda Mean Mower slår græsset med 240 km
Læs Mere

DOOM Eternal gameplay frigives under Quakecon 2018

I kølvandet på annonceringen af DOOM Eternal fra Bethesda under dette års E3 2018 game konference, har iD Soft
Læs Mere

Call of Duty: Black Ops 4 beta test starter 3 august 2018

Sidder du klar til at få snitterne begravet i det kommende Call of Duty, så er ventetiden snart slut. Om ikke
Læs Mere

Fortnite Season 5 lanceret, full release notes afsløret samt ny cinematic trailer

Epic Games annoncerede i går Fortnites Season 5, og i samme omgang søsatte de en ny cinematic trailer, som kan
Læs Mere

Russer dræber kammerat, fordi han hævdede AMD grafikkort er bedre end NVIDIAS

Valget mellem NVIDIA og AMD, og hvilken producent der løber med sejren, kan ofte få diskutionerne til stikke a
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.