TEST: Riotoro CR1280 PRISM Full Tower Kabinet

editor picture
Hardware udlånt af: Riotoro.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 4. Oct 2017. Testen er vist 1194 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


For ikke forfærdelig lang tid siden stiftede vi bekendtskab med en ny producent her på Tweak.dk. Navnet var og er stadig Riotoro, og i denne test skal vi hilse på endnu et af deres produkter. Det er igen et kabinet der står for tur, som har et navn det minder meget om det vi så på sidst: CR1280 PRISM.

 

Vi har at gøre med et Full Tower ATX kabinet som har plads til en god portion hardware, vandkøling og naturligvis også indbygget RBG lys i både blæsere og frontpanel. Kan dette kabinet fra Riotoro matche konkurrenterne i samme prisleje? Der er kun en måde at finde ud af det på, vi skal en tur rundt om og ind i kabinettet. Men som altid starter vi først ud med specifikationerne og features, velkommen til.

 

riotoro_CR1280_ATX_Full_tower_computer_kabinet_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Efter en hurtig tur forbi Riotoro’s hjemmeside, fandt jeg nogle specifikationer samt beskrivende billeder med features. Disse har jeg listet op herunder, efterfulgt af billederne med features – tryk på disse for at maksimere.

 • Garanti: 2 år
 • Vægt: 7.93 kg
 • Dimensioner: 474.98 x 254 x 584.2 mm
 • Kabinet format: E-ATX
 • Bundkort support: E-ATX, ATX, Micro-ATX og Mini-ITX
 • Grafikkort længde max: Over 400 mm
 • CPU-køler højde max: 180 mm
 • Strømforsyning max: 220 x 150 x 85 mm
 • PCI-slots: 8
 • Harddisk support: 4x2.5” + 4x3.5” / 8x2.5”
 • Radiator/blæser support max:
  - Top: 360 mm / 3x120 mm
  - Front: 280 mm / 2x140 mm (2x120 mm PRISM blæsere inkluderet)
  - Bund: 1x120 mm blæser
  - Bagende: 1x120 mm blæser (inkluderet)

 

 

Et kig på Riotoro CR1280 kabinettet
Med det tekniske overstået, er det blevet tid til at kaste det første blik på selve kabinettet. Som vi kan se på de første to billeder nedenfor, har vi med et meget højt kabinet at gøre. Faktisk er det højere end det er dybt, hvilket ikke er noget vi ser særlig tit mere. Mens at den venstre side har et stort sidevindue i plexiglas, finder vi ikke noget spændende på den højre. Blot en blank sort flade som er ét stort panel.

 

 

På toppen af kabinettet forrest, finder vi frontpanelet placeret. Dette består af to USB 2.0 porte, to USB 3.0 porte samt lyd ind/ud. Derudover er der naturligvis også en power og reset knap, men der er mere. Vi finder nemlig også en RGB knap, samt en knap til at justerer blæserhastigheden op og en til at justere ned. Den går ramme som løber hele vejen rundt om frontpanelet vil lyse op når computeren er tændt, og har indbygget RGB lys.

 

Øverst finder vi først en plexiglas plade som dækker for et støvfilter. Dette er et spændende design, men er faktisk ikke helt tosset. Med plexiglas pladen monteret, kan luften komme ind eller ud hele vejen rundt om det, mens at det bliver sværere for støv at komme ind. Støvfilteret er desuden magnetisk og glasset klikkes let af når der skal rengøres. Jeg bemærkede dog at det er en billig type plexiglas der er brugt, da den meget let blev ridset. Hvad angår plads i toppen, er der maksimalt plads til 3x120 mm blæsere eller en 360 mm radiator.

 

 

Vi bevæger os videre til fronten af kabinettet, og starter her i bunden. Som vi kan se er der her et stort tyrehoved, som faktisk er endnu en del af det indbyggede RGB lys. Riotoro har valgt at bruge højglans plastik hele vejen rundt om fronten, hvilket jeg efterhånden er blevet en modstander af. Det ser godt ud når man pakker kabinettet ud af kassen, men der stopper festen. Støv, fedtede fingre og ridser er et sandt mareridt efterfølgende.

 

Tag fat i bunden og giv et hårdt ryk, så hopper fronten af. Her inde finder vi de første to blæsere i CR1280 kabinettet. To 120 mm blæsere af Riotoro’s egne PRISM modeller med indbygget RGB lys. Hvis du ikke allerede havde gættet det, matcher lyset i disse, naturligvis med lyset i frontpanelet og tyrehovedet. Der er også et støvfilter at finde i fronten, på trods af at det blot er af den billige ”skum” type.

 

 

Med kabinettet vendt 180 grader, tager vi nu et kig på bagsiden. Her omme kan man få en rigtig god ide om hvor højt kabinettet faktisk er, da der er meget plads både over strømforsyningen, men også i toppen. Vi finder otte PCI-slots og en masse ventilation heromme, samt den tredje og sidste inkluderede blæser som er endnu en 120 mm model, dog uden lys.

 

I bunden finder vi hele to støvfilte, som trækkes ud i hver sin retning – bagende og front. CR1280 er også udstyret med to solide fødder i aluminium med gummi klistret på. Bemærk at disse stikker ud over siderne af kabinettet, således at du ikke ridser dit bord eller andet når kabinettet ligger på siden. Lad fødderne hænge ud over kanten af bordet, så er du good to go. Hele venstre sidepanel er ét stort stykke plexiglas som desværre også ridses ret let, ligesom det stykke der er i toppen.

 

 

Vi fortsætter ufortrødent vores tur videre inden for i CR1280 kabinettet. Først et overbliks billede herunder, hvor vi kan se at Riotoro har gjort hvad de kunne når det kommer til kabelførings mulighederne. Der er et utal af huller som alle også er udstyret med gummi. Dette er også forventet at se i et kabinet til denne pris, især med de mange småting der allerede kan forbedres som vi har fundet. Det er sjovt at Riotoro kun skriver at der kan monteres én 120 mm blæser i bunden, på deres hjemmeside. Det er tydeligt at se at der er plads til to af slagsen.

 

 

I fronten finder vi de før omtalte 120 mm PRISM blæsere. Der er desuden support for op til 2x140 mm blæsere eller en 280 mm radiator her også. Alle otte PCI-slots er ventilerede, og man skulle næsten tro af Riotoro havde hørt hvad jeg sagde omkring disse i min test af deres CR1080 kabinet. I CR1280 kan alle disse nemlig skures ud og genbruges – tommel op. Men igen er dette forventet til prisen, så det burde faktisk ikke komme som en overraskelse. Toppen byder på mere god plads til vandkøling eller blæsere, men dette har vi allerede dækket tidligere så vi går videre til bagsiden.

 

 

Lad os starte i kælderen heromme, da det er her de første harddisk pladser er placeret. Der er plads til fire styk 3.5” diske som alle monteres uden værktøj, sidelæns i nogle skuffer. Bemærk lige ventilationen over strømforsyningen, der er altså en hel den spildt plads der. Op til resten af bagsiden finder vi nogle velconbånd præinstalleret, hvilket er et kærkomment syn. Det er også her oppe at SSD’er monteres, og der er også plads til fire af slagsen som monteres uden værktøj, fedt. Under det lidt tynde og underlige Riotoro cover, finder vi blæser og lys controller boardet, som styrer blæserne og tyren i fronten, og med de ord er det blevet tid til at smække noget hardware i kabinettet!

 

 

Montering af hardware og RGB lyset
Vi har allerede nævnt det ovenfor, men siger det lige igen. Montering af både SSD’er og 3.5” harddiske sker uden brug af noget værktøj, hvilket er et plus i min bog. Strømforsyningen kommer ind fra bagsiden også, og ikke via bagenden på et beslag som i nogle andre kabinetter.

 

 

CR1280 er et lækkert kabinet at arbejde i da der er super godt plads både på for og bagsiden. Selvom jeg ikke gjorde noget ud af kablerne på bagsiden, var det alligevel super lige til. Med kælderen i bunden kan alle overskydende kabler blot gemmes væk og ude af syne.

 

 

Med den anden side til kameraet, kan vi se det færdige system i CR1280 kabinettet. På trods af at der er installeret både normalt ATX bundkort og to grafikkort, er der stadig masser af plads inde i kabinettet. Du vil uden problemer have plads til en tyk radiator, eller push-n-pull setup i fronten selvom du har store grafikkort monteret. Højden er også god, og med support for CPU-kølere med en højde på 180 mm, betyder det også at custom grafikkort med et højt design kan være der uden problemer.

 

 

I toppen er der ligesom i fronten overraskende god plads til radiatorer. Du vil uden problemer kunne montere en 360 mm radiator her oppe, og endda en tyk en af slagsen. Alt efter hvor høje køleprofilerne på dit bundkort måtte være, er det lige før at der også er plads til et push-n-pull setup her oppe også.

 

 

Før vi skal konkludere har jeg lige fire billeder mere til jer med CR1280 tændt. Som vi kan se matcher lyset omkring frontpanelet fint med blæserne og logoet på fronten. Disse fire farver er blot nogle af dem der kan vælges imellem. For en gangs skyld bliver hvid faktisk gengivet ganske pænt i forhold til hvad vi normalt ser ved RGB produkter.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 27/08 2017 er det endnu ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af CR1280 kabinettet, da Riotoro stadig er en meget ny producent som stadig ikke har fundet deres vej til Danmark. Flere udenlandske sider har dog CR1280 i deres sortiment, hvor priserne lyder fra 150-160 USD, hvilket direkte omregnet svarer til mellem 900-1000,- DKK. Dette mener jeg er en meget høj pris for et kabinet med så mange fejl som CR1280 har. Der findes et utal af bedre kabinetter med bedre features og kvaliteter som koster mindre.

 

Ønsker du at læse mere om CR1280 kabinettet hos Riotoro selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

riotoro_CR1280_ATX_Full_tower_computer_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Lad os samle tankerne og konkludere. Da jeg modtog det forrige og første kabinet fra Riotoro som vi har anmeldt, vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente da jeg aldrig før havde kigget på et produkt fra dem. Denne gang med CR1280 vidste jeg hvad jeg skulle forvente, men også hvad jeg forlangte med et prisskilt på knap 1000,- DKK. Fik jeg så dette opfyldt? – kort sagt nej. Man kan tydeligt mærke at Riotoro er en ny spiller på markedet, på trods af at være stiftet af erfarende folk der før har arbejdet hos andre store spillere. CR1280 er et fint kabinet på mange måder, men fejler på næsten lige så mange. Det er et deja-vu af vores CR1080 test om igen.

 

Riotoro skal have ros for pladsen inde i kabinettet og hvor let det er at arbejde med. PSU coveret gør at overskydende kabler kan gemmes væk, og selv personer uden erfaring kan opnå pæne resultater i CR1280. Det er dejligt at se støvfiltre hvor det gælder, samt smart montering for både SSD’er og normale harddiske. Lige ledes er det rart at se god support for både blæsere og vandkøling i både front og top af kabinettet. Hvad angår designet er vi igen ude i noget hit eller miss, enten kan du lide det lidt aggressive design med den store lysende tyr i fronten, ellers kan du ikke. En anden ting der også både er hit og miss er byggekvaliteten på kabinettet. Den er som sådan fin, men til prisen havde jeg forventet noget mere.

 

Plexiglasset på toppen og siden ridses for let, og glossy plastik på fronten er et mareridt at holde rent, og har lige ledes samme problem med ridser. På trods af at blæserne er udstyret med RGB lys, er dette ikke særlig kraftigt. En ting der dog er det, er støjen fra blæserne, som er ALT for høj selv om de er sat til low via den indbyggede to trins blæser kontrol. Skal du så smide dine penge efter Riotoro CR1280 kabinettet? Det kommer an på hvad du er til. Hvis designet tiltaler dig, er der ikke rigtig noget andet der ligner det på markedet så go. Men hvis du søger et kabinet i bedre kvalitet og måske endda med sidepanel i hærdet glas i stedet for, så kig andre steder. De fås til samme eller mindre end hvad CR1280 koster. Derfor lander vi kun på en score der hedder 7/10 i dag, og ingen award. I er på rette vej Riotoro, men der er et stykke endnu…

 

Godt

 • Plads til en god portion hardware
 • Cover over strømforsyningen
 • Indbygget RGB lys i frontpanel og blæsere
 • Støvfiltre alle steder
 • God plads til vandkøling og kabler
 • Monteringen af SSD’er er smart
 • Designet (for nogen)
 • OK byggekvalitet…

Knap så godt

 • Kunne forbedres
 • Designet (for nogen)
 • Blæserne larmer selv på low
 • Plexiglasset på siden og toppen ridses let
 • Bedre alternativer findes til prisen

 

Conclusion
Let's gather our thoughts and conclude. When I received the previous and first case from Riotoro, that we have reviewed, I did not know what to expect as I had never looked at a product from them before. This time with the CR1280 I knew what to expect, but also what I demanded with a price tag of almost 1000, - DKK. Did it meet my expectation then? In short, no. You can clearly see that Riotoro is a new player on the market, despite being founded by experienced people who have previously worked at other big companies. The CR1280 is a nice case in many ways, but fails on almost as many. It's a deja-vu of our CR1080 review all over again.

 

I have to praise Riotoro for the room inside the case and how easy it is to work with. The PSU cover allows cables to be stored away, and even people without experience can achieve nice results in the CR1280. It's great to see dust filters wherever it matters, as well as a smart mounting system for both SSDs and normal hard drives. Just so is it nice to see good support for both fans and water cooling in both the front and the top of the case. Regarding the design, we're out in some hit or miss action again, either you like the slightly aggressive design with the big bright bull in the front, or you don’t. Another thing that is also hit or miss, is the build quality of this case. It's fine, but for the price I expected more.

 

The plexiglass on the top and the side is scratched too easy, and glossy plastic on the front is a nightmare to keep clean and suffers the same problem with scratches. Even though the fans are equipped with RGB lighting, it is not very powerful or bright. One thing there is powerful though, is the noise from the fans, which is WAY too loud even if they are set to low via the built-in two-step fan control. So, should you throw your money after the Riotoro CR1280 case? It depends on who you are. If the design appeals to you, there is not really anything else that looks like it on the market, so gogo. But if you are looking for a case with better quality and maybe even with a tempered glass side panel, then look elsewhere. You can get cases like that for the same or less than the CR1280 costs. Therefore, we only land on a score of 7/10 today and no award. You are on the right track Riotoro, but not quite there yet ...

 

Pros

 • Room for a good amount of hardware
 • Cover over the power supply
 • Build in RGB light in the front panel and fans
 • Dust filters where it matters
 • Good water cooling support and cable management
 • Clever mount of the SSD’s
 • The design (for some)
 • Alright build quality…

Cons

 • … Could be better however
 • The design (for some)
 • Noisy fans even on low setting
 • The plexiglass on the top and side scratches easy
 • Better alternatives are available for the price

Score: 6

 

riotoro_CR1280_ATX_Full_tower_computer_kabinet_tweak_dk_40

 Riotoro CR1280 PRISM Full Tower Kabinet Riotoro CR1280 PRISM Full Tower Kabinet
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Plantronics RIG 800HD - Trådløst gaming headset med Dolby Atmos

Et godt headset til gaming kan gøre en stor forskel for spiloplevelsen, og et trådløst et af slagsen,

Læs Mere

ASRock X299 Extreme4

ASRock har gjort det igen! De har sendt os endnu et X299 bundkort, der denne gang henvender s

Læs Mere

Seasonic PRIME Ultra Titanium 650 watt

En ny lækker strømforsyning fra Seasonic står på menukortet denne kolde vinterdag i januar. Vi sk

Læs Mere

ASUS ROG Gladius II gamermus

Vi skal i dag se på en ny mus fra ASUS, deres ROG Gladius II mus. ASUS er kendt for deres Republic of gamers serie a

Læs Mere

ASUS Cerberus Mech RGB gaming keyboard

Vi skal i dag se på et mekanisk keyboard fra ASUS, der går under navnet Cerberus Mech RGB. Som navnet antyder

Læs Mere

Seasonic PRIME Titanium Fanless 600 watt

I takt med at strømforsyninger bliver mere og mere effektive, betyder det også at varme udviklingen falder. D

Læs Mere

Cooler Master MasterKeys MK750

Mekaniske gamer tastaturer... Vi kender alle sammen til dem, og mange af os ejer også et. Cooler Master er nu p&arin

Læs Mere

JBL Under Armour Sport Wireless Heart Rate

Når to store giganter vælger at gå sammen, for at bringe det bedste fra to verdener ind i ét prod

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

[CES 2018] GIGABYTE og deres Aorus gaming brand godt præsenteret på CES

Vi har stadig lidt tilbage i gemmerne fra CES 2018 rejsen, og vi tager denne lørdag et kig på de mange spænden
Læs Mere

NVIDIA opfordrer alle forhandlerne at sælge til gamerne i stedet for miners

NVIDIA opfordrer alle forhandlerne at sælge til gamerne i stedet for miners Coinmining dræner groft sagt marke
Læs Mere

NZXT reducerer prisen på deres nye N7 Z370 bundkort

Takket være der flotte modtagelse af brugerne og pressen siden NZXT N7 Z370 blev præsenteret, har NZXT valgt a
Læs Mere

SK Hynix GDDR6 officielt lanceret

Der er dømt smæk for skillingerne med lanceringen af GDDR6 (Graphics Double Data Rate 6), som nu står listet h
Læs Mere

HMD Global lover fantastiske nyheder under MWC 2018

CES er forbi, men det betyder ikke, at det er blevet tid til at slappe af. MWC 2018 nærmer sig nemlig med hast
Læs Mere

YouTube lander rettighederne til Eminem-film

Den nye Eminem-film "Bodied" er færdig. Nu er det lykkes YouTube at få fingrene i filmens rettigheder.
Læs Mere

Overwatch League når 10 millioner seere i sin første uge

Overwatch League er blevet streamet på livet løs. Det viser en ny statistik, der netop er blevet offentliggjor
Læs Mere

Xiaomi Mi 7 kan blive lanceret under MWC 2018

Der er god grund til at glæde sig til Mobile World Congress 2018 - især som passioneret Xiaomi-fan.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.