TEST: Razer Kiyo streamingkamera

editor picture
Hardware udlånt af: Razer.
Skrevet af Lasse Kristensen den 7. May 2018. Testen er vist 2375 gange.
Brand: Razer.
Flere tests i kategorien Gaming Udstyr


Del med dine venner

     


Razer Kiyo er mange ting, men det er først og fremmest Razers nyeste bud på et kamera der er designet til streameren eller YouTuberen. Det kommer med en lille formfaktor, samt indbygget lys og mikrofon, foruden kameraet.

 

no_light_razer_kiyo_streaming_camera_twitch_youtube_tweak_dk

 

Kiyo er produktet af Razers designfilosofi, som kort og godt handler om at det skal se godt ud, og det skal virke. Og det gør det, men den del kommer vi til senere i testen!

 

Vi starter i stedet med at tage hul på en unboxing, hvor Kiyo selvfølgelig kommer i de efterhånden velkendte grønne og sorte Razerfarver. De går igen i alle produkter, og Kiyo er ingen undtagelse. På forsiden finder vi et billede af Kiyo, mens vi på bagsiden finder relevant produktinformation om kameraet.

 

 

Kiyo er et kamera jeg vil give mærkatet ”jack-of-all-trades”, hvilket kort sagt betyder at det kan lidt af alt, uden at mestre et enkelt aspekt til fulde. Kort sagt, så er Kiyo kameraet et oplagt valg hvis du skal til at strte ud på YouTube eller Twitch, uden at skulle have den helt store pengepung frem, for at investere i studieudstyr. Kort og godt, så har vi samlet al den information om Kiyo vi kan herunder, så kan du selv vurdere om den måske er noget for dig, hvis du har aspirationer om at streame.

 

Den hurtige:

 • Justerbart lys om kameraet, som sikrer en jævn belysning
 • Høj FPS HD video i 720p/60fps eller 1080p/30fps
 • Plug’n’play – kompatibel med mange platforme, inklusiv Open Broadcaster Software og XSplit
 • Hurtig og præcis autofokus
 • Kompakt og portabel
 • Indbygget kamerafod og hængsel, så den passer til ethvert setup

Specifikationer:

 • USB 2.0
 • Opløsning: 4 Megapixels
 • Video: 1080p @ 30FPS, 720p @ 60FPS, 480p @ 30FPS, 360p @ 30FPS
 • Video: YUY2/MJPEG eller H.264
 • Still billede opløsning: 2688x1520
 • Diagonalt field of view (FOV): 81.6 °
 • Fokus type: auto
 • Mounting: L-shape led, eller på tripod/mikrofonarm
 • Kabellængde: 1,5 meter braided
 • Lys i ydre ring
 • Belysning: 12 hvide LED
 • Farve temperatur: 5600K
 • LED diffuser
 • 12 skridt ring dial
 • Lysstyrke: 10 lux @ 1m
 • PC med USB port
 • Windows 7 (eller højere)
 • Internet forbindelse

Mikrofon:

 • Audio Codec: 16bit 48KHz
 • Omnidirectional
 • Sensitivitet: -38dB

Kassens indhold:

 • Razer Kiyo kamera
 • Brugervejledning

 

with_lights_on_razer_kiyo_streaming_camera_twitch_youtube_tweak_dk

 

Design og test:
Razer Kiyo kameraet har en utrolig lille formfaktor, specielt med det indbyggede lys og beslag in mente. Kameraet er ulig andre webcoms på markedet, og er designet som tre små cylindre der står på hinanden, og danner en lidt større cylinder, som kan vippe om et beslag, så den kan sidde på for eksempel på en skærm, eller stå på et bord. Under bunden er der en gummifod, så den står solidt plantet, hvis den skal stå på et bord. Derudover finder vi også her mulighed for at montere kameraet på et stativ, ved skruebeslaget.

 

razer_kiyo_streaming_mic_light_camera_twitch_youtube_tweak_dk

 

Kameraet er et USB kamera, og har derfor et enkelt kabel der stikker ud bagfra, med en længde på 1,5 meter. Det hele er i sort, minus diffuseren der sidder over LED lyset, som er hvid, for at sikre en jævn hvid belysning på 5600 Kelvin.

 

 

Uden om kameralinsen finder vi en LED ring der er justerbar, så man altid har ordentligt lys når man streamer. Man justerer lysstyrken ved at dreje skiven om kameraet med eller mod uret, så man får en glidende overgang hvor lysintensiteten stiger eller falder.

 

mounted_2_razer_kiyo_streaming_camera_twitch_youtube_tweak_dk

 

Kameraet skyder I en opløsning der hedder 60 fps ved 720p, eller 30 fps ved 1080p. Det er derfor skræddersyet til for eksempel at streame på Twitch. Razer har ikke lavet en decideret software til deres kamera, og ej heller mulighed for at justere noget i deres Synapse software, som kan snakke med så mange andre af deres produkter. Det er synd og skam synes jeg personligt, men til gengæld er Kiyo kompatibelt med de mest almindelige løsninger, såsom OBS eller Xsplit. Og det er der helt bestemt mening med, da det er de mest brugte løsninger til streaming. Derfor er Kiyo perfekt til streaming, men hvis man i stedet vil bruge det til video og konferenceopkald, så mangler man et program at justere kameraet i. Til streaming dækker OBS alle de behov man har for at justere på Kiyo kameraet. Nu er det selvfølgelig også markedsført mod streamere, men det er altid rart med lidt fleksibilitet.

 

 

Og som Razer lover, så er kameraet ren plug’n’play, hvor man blot behøver at tilslutte kameraet, og starte OBS op, så kan man begynde at streame eller optage til sit hjertes lyst. Det spiller fra øjeblikket man kobler kameraet i computeren. På den ene side er det så befriende at have et stykke hardware der er lavet til at fungere med den platform man foretrækker, men på den anden er det lidt en skam at man ikke kan gøre lidt mere gennem Razers egen software.

 

Kiyo kameraet er bygget med autofokus, så man ikke selv skal gøre noget under brug, udover at se smuk ud. Man behøver ikke at være stationær foran kameraet, for at være i fokus hele tiden. Jeg savner desuden muligheden for at dække basale funktioner, som at kunne zoome ind og ud med kameraet, men måske med en driveropdatering eller en fremtidig tilføjelse i Razer Synapse kan det blive en mulighed.

 

 

Billedkvaliteten af Kiyo, på 4 megapixel, eller 2688 x 1520, betyder at kameraet tager fremragende billeder i lyse omgivelser, og fungerer godt i de lidt mørkere. Der er en forholdsvis stor FOV, på 81,6 grader, hvilket betyder at du ikke bør have nogen som helst problemer med at kunne få dig selv til at være i billedet.

 

 

Mikrofonen derimod er ikke så fantastisk, og jeg savner lidt volumen og dybde i lyden, men for at være helt ærlig, så klarer den det okay, i betragtning af at der er tale om indbygget mikrofon i et lille kamera. Jeg vil til enhver tid dog anbefale at gøre brug af en dedikeret mikrofon, enten fra dit headset, eller for eksempel Razers egen Seiren X, som vi også har testet for nylig. Man får bare bedre lyd ud af det.

 

back_razer_kiyo_streaming_camera_twitch_youtube_tweak_dk

 

Pris:
Vanen tro, har vi været et smut forbi PriceRunner.dk for at indhente en pris til Jer. Razer Kiyo streaming kamera kan anskaffes til den nette sum af 849,00.- DKK inklusiv fragt. Det er en rigtig skarp pris for et kamera med et utraditionelt design. Vil du læse mere om kameraet eller andre af Razers produkter, kan du klikke på Razer banneret herunder.

 

tweak_dk_razer_logo_576px 

 

Konklusion:
Razer Kiyo er et kamera pakket ind i en meget utraditionel, men på samme tid utrolig lækker indpakning. Designet fejler intet, hverken når man ser på udseendet, men i den grad også når man ser på funktionaliteten. Kameraet kan placeres alle steder på grund af det anderledes design, og det er såvel på bordet, hvor det kan stå på en fod, men også på en computerskærm, hvor cylindrene fungerer som hængsler der griber fast i skærmen.

 

Omkring kameraet finder vi en LED ring, hvis tanke er at den skal eliminere brugen af eksterne lyskilder for at opnå en optimal belysning. Tanken er rigtig god, og sidder du i svag belysning gør den også arbejdet, men det er ikke en erstatning for lys, hvis du sidder og streamer uden lys i et mørkt lokale om aftenen. Men sidder du et almindeligt oplyst lokale, giver LED lyset en god og jævn belysning på ansigtet, præcis som det er tilsigtet.

 

Kameraet på 4 MP optager i både 720p @ 60 fps og 1080p @ 30 fps, og det betyder at der tale om en kvalitet der er fuldt ud på højde med konkurrenterne. Min eneste rigtige anke ved kameraet, er den manglende driver og at det ikke kan konfigureres gennem for eksempel deres Synapse program. Det er både en kæmpe fordel at det er designet til for eksempel OBS og xSplit, men jeg savner også muligheden for at konfigurere kameraet når de to programmer ikke er aktiveret.

 

Kiyo er et af de mest gennemtænkte streamingkameraer der findes, hvor Razer i deres udvikling har haft alle krav en streamer må have for øje. Der er video, lyd og lys, alt sammen i en lille cylinder man kan have i hånden. Det er godt tænkt, og jeg er personligt helt solgt på designet.

 

Dog bliver vi også nødt til at nævne, at den indbyggede LED ring aldrig kan erstatte et veloplyst lokale , men det fungerer helt fantastisk til at give en jævn belysning i brug. Razer Kiyo kan på ingen måde erstatte et fuldt streaming setup med lyd og lys, men det er en “jack-of-all-trades”-pakke, hvor du får alt det nødvendige i et flot design, med mulighed for at bygge på senere, for eksempel med Razers egen Seiren X mikrofon, som vi testede for nylig. Vi runder dagens test af med et 9-tal og en Safe Buy award, for et flot, lækkert og funktionelt produkt.

 

Pros:

 • Lækkert og anderledes design
 • Let at montere hvor som helst
 • Lys indbygget i kameraet
 • Virker “out-of-the-box”
 • Virker med OBS og xSplit
 • Pris

Cons:

 • USB kablet er meget kort
 • Mikrofonen er ikke den bedste
 • Ingen opsætning via Razers egen software

no_light_razer_kiyo_streaming_camera_twitch_youtube_tweak_dk

Razer Kiyo streamingkamera Razer Kiyo streamingkamera
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

OnePlus 6 - Glas og notch er det nye spejlblanke sorte hos OnePlus

OnePlus vokser i popularitet, og deres seneste OnePlus 6 er selvfølgelig lanceret med et håb om at fange inte

Læs Mere

MSI Immerse GH70 Headset

MSI som mest er kendt for deres bund og grafikkort, har sendt os et af deres nye og lidt anderledes produkter. Vi har modt

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt 550 Watt

Cooler Master udvider deres MasterWatt serie af strømforsyninger med modeller, som spænder fra 450-750 watt.

Læs Mere

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

Der var en gang hvor en musemåtte blot var en kedelig stof eller plastik ting, man havde liggende på sit skriv

Læs Mere

FitBit Charge 2 fitness tracker

Vi byder i dag på en test til de mere fitnessinteresserede brugere på vores side. Sig pænt goddag t

Læs Mere

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Rochi Shion deler synopsis for Avengers 4

Hvad skulle vi dog gøre uden de sociale medier? Rochi Shion har via Twitter formået at give Marvel-fansene en
Læs Mere

Essential er sat til salg

Essential er et forholdsvis nyt foretagende fra Andy Rubin. Man er dog allerede nu ved at smide håndklædet i r
Læs Mere

EA har frigivet de foreløbige minimums systemkrav til Battlefield V

I første omgang handler det om minimumskravene til PC til det kommende Battlefield V, og hvad det tyder på, så
Læs Mere

MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC annonceret

MSI har i indeværende uge annonceret en ny all in one PC. MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC,
Læs Mere

Far Cry 5 Hours of Darkness, Vietnam DLC frigives 5 juni

Det super populære Far Cry 5 ikldes en ny DLC 5 juni 2018. Med navnet Hours of Darkness, Vietnam DLC, er der l
Læs Mere

Huawei finder display-partner til ny foldelig smartphone

BOE har fået æren af at fremstille det display, der skal påføres den nye foldelige smartphone fra Huawei.
Læs Mere

Apple indgår samarbejdsaftale med Volkswagen

Selvkørende biler er et af de nyere projekter, som Apple har kastet sig over. Nu er også Volkswagen blevet en
Læs Mere

Ubisoft gør Sam tilgængelig for alle

Digitale software assistenter, er the new shit hos flere og flere virksomheder, og naturligvis er de også at f
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.