TEST: Razer BlackWidow Chroma V2

editor picture
Hardware udlånt af: Razer.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 10. Apr 2017. Testen er vist 4426 gange.
Brand: Razer.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Razer BlackWidow Chroma V2 gaming tastaturet står for skud i dag, og sidste gang vi så på et produkt fra Razer, var det deres hybrid tastatur ved navn Ornata der stod for skud. Det bød på unikke hybrid kontakter der tog det bedste fra den mekaniske verden, og blandede det med normale gummi kontakter. Ornata havde også den bedste håndledsstøtte jeg nogensinde havde oplevet på et computertastatur. Det var derfor med stor glæde, da jeg så at Razer havde valgt at bruge den samme type på deres nye topmodel: BlackWidow Chroma V2. Vi skal i denne test se nærmere på udgaven med Razer’s orange kontakter, og med grønne og gule er tilgængelige.

 

Læs med når vi ser om dette tastatur kan retfærdiggøre det høje prisskilt, og imponere på de punkter hvor det gælder.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på BlackWidow Chroma V2
Inden vi skal kigge på tastaturet fra Razer, skal vi naturligvis have det tekniske af vejen først. Jeg har derfor været en tur forbi Razer’s hjemmeside, og fundet lidt tal lækkerier og features til jer.

 • Kontakt: Razer Orange mekanisk med 45 gram modstand
 • Levetid kontakt: 80 millioner tryk
 • Indbygget lys: Ja, Chroma med 16,8 millioner farver
 • Software: Razer Synapse
 • 10-key roll-over og anti ghosting
 • 5 dedikerede macro knapper
 • Gaming mode (sluk windows tast)
 • Lyd ind/ud jack tilslutning
 • USB pass-through
 • 1000 Hz polling rate
 • Dimensioner: 475 x 171 x 39 mm
 • Vægt cirka: 1500 gram

 

Unboxing og tilbehøret til BlackWidow Chroma V2
Det er nu blevet tid til at vi skal have pakket gaming tastaturet ud af kassen, så vi kan tage et nærmere kig. Farverne på kassen er naturligvis som vi kender dem fra Razer, sorte og grønne. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve tastaturet, samt navn og model. Der er dog også en lille spøjs ting nede i det højre hjørne. Der er nemlig et hul, hvor man kan prøve at trykke og mærke på de orange mekaniske kontakter i gamingtastaturet – og så endda med RGB lys!

 

 

På bagsiden finder vi en masse features listet op, samt et lille diagram med de forskellige typer kontakter, således at man let kan se forskel på aktivering, hårdhed med videre. Når kassen åbnes op, finder vi tastaturet pakket sikkert ind i en skal af plastik, mens at alle dokumenterne etc. er i en mappe i låget. Lad os få sagerne ud af kassen, og danne os et overblik.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi se hvad man alt får med til BlackWidow Chroma V2 RGB tastaturet. Vi finder følgende i kassen:

 • Razer BlackWidow Chroma V2 tastatur
 • Håndledsstøtte
 • Nøglering med mekanisk kontakt og lys
 • Razer klistermærker
 • Diverse papirer

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_9

 

Inden vi kaster os over selve gamer tastaturet, giver vi lige håndledsstøtten et nærmere kig. Hvis du læste vores anmeldelse af Ornata tastaturet fra Razer, vil du vide at jeg var ovenud glad for håndledsstøtten til det tastatur – denne er identisk. Det betyder en dejlig blød overflade med Razer logo i midten, seks gummifødder og magnetisk fastgørelse til tastaturet – awesome!

 

 

Lad os kigge på tastaturet
Hvis du har set et Razer gamer keyboard før, vil designet på BlackWidow Chroma V2 nok give dig et deja-vu. På ydersiden ligner det nemlig mere eller mindre, et hvert andet Razer keyboard. De karakteristiske skarpe kanter og den sorte/grå farve er naturligvis til stede. Lad os tage en tur rundt om tastaturet og tage et lidt nærmere kig.


Første stop er ved stikkene som skal tilsluttes, eller rettere kan. Det er kun nødvendigt at tilslutte det ene af de to USB stik for at tastaturet kan fungere. Det andet USB stik er nemlig en pass-trough som giver et USB stik i selve tastaturet. Det samme gør sig gældende for lydstikket, hvor det valgfrit om det skal være lyd ind eller ud – alt efter om du vil have headset eller mikrofon tilsluttet.

 

 

Vi starter vores tur rundt om tastaturet i den højre side ved numpaddet. Over dette finder vi diverse status LEDs til for eksempel num – og capslock samt gaming mode. Der er også en masse, medie genveje i tastaturet. Disse aktiveres i kombination med ”FN” tasten som er placeret til højre for mellemrums tasten.

 

 

Selve genvejene er placeret i ”F” rækken af taster, hvor vi fra F9-F12 kan styre optagelsen af macroer on the fly, aktivere gaming mode og justere lysstyrken. Fra F5-F7 finder vi medie kontrol til at skifte og pause/play numre. Der er naturligvis også volume kontrol i genvejene, disse er placeret i F1-F3. Jeg havde personligt hellere set disse implementeret i page up/down tasterne, eller endnu bedre som dedikerede taster.


Hvis vi fortsætter helt ud i venstre side, finder vi her fem dedikerede macro taster, som alle kan programmeres som man måtte have lyst til via Razer’s Synapse software som vi tager et kig på senere.

 

 

I modsætning til mange mekaniske tastaturer efterhånden, ”svæver” tasterne på BlackWidow Chroma V2 ikke. Med svæver mener jeg, at de mekaniske kontakter er placeret ovenpå den øverste plade, således at det nærmest ser ud som om de svæver, og at man kan se kontakterne fra siderne. Som på for eksempel mange af Corsair’s mekaniske tastaturer.


Selv uden fødderne slået ud, har tastaturet en god vinkel som gør brugen til mere ergonomisk for håndledende. Det er på den højre side at Razer har valgt at placere USB pass-through porten samt lyd ind/ud. Jeg vil mene at det havde været mere optimalt på bagsiden, eller den venstre for at undgå at komme i konflikt med musen når der skal laves flick-shots i CS.

 

 

På undersiden af tastaturet finder vi ikke bare de normale fire gummifødder, der er nemlig hele syv styk på BlackWidow Chroma V2 gaming tastaturet. Razer mener det seriøst, og vil ikke have at tastaturet skal glide i kampens hede. Der er naturligvis også et lille ben i hver side, således at man kan give tastaturet en skarpere vinkel, hvis den der er der i forvejen ikke er høj nok. Disse små ben er naturligvis også belagt med gummi.

 

 

Som vi kan se på de to billede nedenfor her, løfter benene faktisk computer tastaturet betydeligt. Eftersom det allerede er vinklet et godt stykke uden benene, er spørgsmålet om benene måske er overflødige? Vi finder svaret på dette lidt senere når vi når til test delen.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_25

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_26

 

Når vi har med mekaniske membran tastaturer at gøre, kan jeg aldrig styre min nysgerrighed – tasterne må af! Som vi kan se, med tasterne af er det udgaven med Orange kontakter vi har modtaget. Disse kontakter minder mest om en Cherry MX Brown for jer tastatur-nørder der ude. Razer har heldigvis valgt at bruge det normale krydsmønster på kontakterne, hvilket betyder at du kan montere en hver anden tast på BlackWidow Chroma V2, hvis dem der er præmonteret ikke falder i din smag. For at fremhæve det indbyggede lys bedst muligt, er baggrunden under tasterne naturligvis også hvid.

 

 

Inden vi springer ud i at kigge på softwaren, har jeg lige to billeder af tastaturet sammen med håndledsstøtten til jer. Man kan sige hvad man vil, men de ser nu godt ud sammen. Stilrent, med en anelse aggressivitet i form af de skarpe kanter – jeg er i hvert fald personligt fan af designet, lad os nu snakke software.

 

 

Softwaren – Razer Synapse
Ligesom stort set alle andre Razer produkter, benytter BlackWidow Chroma V2 naturligvis også Synapse softwaren. Når softwaren åbnes, mødes vi af det første billede vist herunder. Her er det muligt at oprette profiler på tastaturet, således at man for eksempel kan have en til både FPS og MOBA/MMO spil – Vi har oprettet Tweak test.

 

Undermenuen ”lighting” giver sådan set sig selv, da dette er stedet du kan kontrollere det indbyggede RGB lys som tastaturet er udstyret med. Der er flere forskellige effekter at vælge imellem, og det er næsten kun fantasien der sidder grænser.


Sidste undermenu punkt er ”gaming mode”, og her kan du ganske enkelt vælge hvilke taster der skal deaktiveres når game mode er aktiveret på tastaturet.

 

 

Videre til næste hovedmenu punkt, og vi lander på ”Macros”. Dette er endnu et punkt der giver sig selv. Du kan her optage og redigere i macroer, så du er klar til at kæmpe videre online.

 

Menupunkten ”Chroma Apps” beskriver sådan set sig selv, så vi vil lade det billede stå for sig selv herunder. Det sidste menupunkt er der imod noget mere spændene. Under ”stats” kan du nemlig sidde softwaren til at optage og holde øje med hvilke taster du bruger mest, og hvor mange gange de er trykket. Softwaren scanner selv efter installerede spil på din computer.

 

Det er ikke rigtig noget du som sådan kan bruge til noget brugbart umiddelbart i min optik, men det er alligevel en sjov feature. Som vi kan se på billede tre herunder, kan Synapse huske min tid med Ornata, mens at jeg endnu ikke har tastet noget på BlackWidow Chroma V2. Alt dit Razer gear kan synkronisere og snakke sammen, lige meget hvilken computer du er på. Dette er muligt da man skal logge ind med en mailadresse, første gang man benytter Synapse softwaren – smart!

 

 

Testen og brugen
Med BlackWidow Chroma V2 tastaturet og softwaren gennemgået, kan vi nu kaste os over et af de sidste punkter i vores review af BlackWidow Chroma V2 gamer tastaturet– nemlig test delen. Jeg smed her mit trofaste og efterhånden slidte, Corsair K95 på hylden i en måneds tid og gik all-in på Razer tastaturet. Mit K95 er udstyret med Cherry MX Red kontakter, så at gå over til Razer Orange var lidt af et skift. Lad mig prøve at sidde ord på det, og naturligvis komforten.

 

Hvis vi starter med selve kontakterne, så endte jeg faktisk med at blive utrolig gode venner med disse. Hvis du har prøvet Cherry MX Brown kontakter, vil jeg sige at dette er det tætteste du kommer på Razer Orange. De har et lineært tryk, kræver 45 gram for at blive trykket ned, og har et mærkbart ”klik” der dog ikke kan høres. Razer Green og Cherry MX Blue er meget støjende og larmer til sammenligning i min optik. Hvis du måtte være til de mere ”larmende” kontakter eller måske en der minder mere om en Cherry MX Red kontakt.

 

Så har Razer dig også dækket ind med deres Green og Yellow kontakter. Jeg blev hverken langsommere eller hurtigere af at skifte fra mit K95 til BlackWidow Chroma V2, så det kan man vel godt kalde en sejr. Macro optagelser virkede også rigtig godt, også hvis man blot ønskede at åbne et program eller lignende når knappen blev trykket.

 

 

Et sted hvor jeg næste ville give Razer en guldmedalje hvis jeg kunne, er ved deres håndledsstøtte. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. Den inkluderede håndledsstøtte til Ornata og nu også BlackWidow Chroma V2, er uden tvivl den bedste jeg nogensinde har haft mine håndled på – punktum! Højden er perfekt, overfladen i kunstlæder med de tilpas bløde puder gør det til et meget behageligt sted at hvile sine hænder. Razer har også droppet klik systemerne som vi ser hos mange andre, og i stedet brugt magneter. Dette fungerer til UG helt uden problemer.

 

Jeg nævnte også tidligere at tastaturet har en ret høj vinkel, selv uden de små ben slået op. Det vidste sig også at denne vinkel var nok for mit vedkommende. Normalt har jeg altid slået de små ben ud på mine tastaturer, men dette var ikke nødvendigt her. Dette betyder at tastaturet kan ligge bedre fast på underlaget, hvilket også er et plus.

 

Men er du typen der ønsker en god stigning på dit tastatur er muligheden her i den grad med BlackWidow Chroma V2. Alt i alt har Razer ramt lige på sømmet med dette tastatur. Jeg er glad for både design, ydelsen og ikke mindst komforten, og hvad meget mere skal et tastatur kunne? Det skulle da lige være RGB lyset som også er spot-on, lige på nær den hvide farve som aldrig bliver perfekt på et RGB produkt. Med de ord er det blevet tid til konklusionen herunder.

 

 

Pris
BlackWidow Chroma V2 kan i skrivende stund d. 08/04 2017 findes på PriceRunner.dk til en pris på lige knap 1500,- DKK inklusiv fragt. Dette er forholdsvis mange penge for et computer tastatur, og der er i den grad andre mekaniske alternativer på markedet. Der er dog et par ting ved BlackWidow Chroma V2, der gør det unikt, og til dels retfærdiggøre det høje prisskilt. For eksempel den utrolig lækre håndledsstøtte, Razer’s egne kontakter og solide byggekvalitet

 

Klik HER for at komme til prisoversigten på PriceRunner.dk.

 

Ønsker du alle detaljerne på tastaturet fra Razer selv, kan du besøge deres hjemmeside, ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu blevet tid til at vi skal have konkluderet på BlackWidow Chroma V2 tastaturet. Det har været en sand fornøjelse at have det forbi vores testbænk. Razer har ramt plet på stort set alle punkter på dette tastatur. Men der er også et par ting der kunne være bedre, hvilket der stort set altid vil være, lad os starte med at få disse ud af verden. Den første er et problem som samtlige RGB produkter kæmper med, nemlig det hvide lys eller skulle man sige manglen på samme. Den hvide farve i RGB lys har altid et skær af blå eller grøn, og det samme gør sig gældende for lyset i BlackWidow Chroma V2. Prisen er også hvad jeg vil kalde til den høje side, med de knap 1500,- DKK som Razer forlanger for tastaturet. Sammenlignet med andre high end tastaturer, er dette dog hvad prisen er, selvom den kan være svær at retfærdiggøre for de fleste.

 

De absolut bedste ting ved tastaturet er håndledsstøtten, de mekaniske taster og den meget høje byggekvalitet. På trods af at top pladen ikke er i metal, er tastaturet alligevel virkelig solid tog lækkert at røre ved. Designet er pænt og komforten er 100% i orden. Razer har virkelig ramt spot on med deres nye håndledsstøtter som BlackWidow Chroma V2 og Ornata har inkluderet. De dedikerede macro knapper og et pænt lys – ud over den hvide farve – er også med til at løfte niveauet og vise at vi i den grad har med et high end produkt at gøre. Hvad end du er til lineære, klik eller et mix af kontakter har Razer også din ryg. Eftersom at tastaturet leveres med både deres grønne, gule og orange kontakt type. Der er som sagt ikke det store af negative ting af nævn om BlackWidow Chroma V2, hvilket er hvorfor vi i dag ender på en samlet score på 9/10, samt vores Great Product award – thumps up Razer!

 

Godt

 • Lækkert stilrent design
 • Høj byggekvalitet
 • Lækker komfort – fantastisk magnetisk håndledsstøtte
 • Chroma RGB lys
 • Macro taster i venstre side
 • Custom taster passer på kontakterne
 • Enkel software med mange muligheder
 • Mediegenveje i ”F” tasterne
 • USB og lyd udgange indbygget
 • Tilgængelig med tre forskellige kontakter

Knap så godt

 • RGB hvid bliver aldrig helt hvid
 • Prisen er til en høje side

 

Conclusion
It is now time for us to wrap up our review of the BlackWidow Chroma V2 keyboard. It's been a real pleasure to have this keyboard on our test bench. Razer have been spot on at almost every point on this keyboard. But there are of cause a few things that could be better, as there is with almost every product. Let's start by getting them out of the world. The first is a problem which all RGB products are struggling with, namely the white light or should I say lack thereof. The white color in RGB lights is always a little blue or green, and the same goes for the light in the BlackWidow Chroma V2. The price is also what I would call to the high side, with a price tag of almost 1500, - DKK which is what Razer demand for this keyboard. Compared to other high-end keyboards, however, this is what the price is, although it may be difficult to justify for most normal users.

 

The absolute best thing about the keyboard is the wrist rest, the mechanical keys and the very high build quality. Although the top plate is not made of metal, the keyboard is still rock solid, and nice to look at. The design is nice and the comfort are 100% spot on. Razer has really hit it spot on with their new wrist rests, that they include with the BlackWidow Chroma V2 and Ornata. The dedicated macro buttons and the nice lighting - in addition to the white color - is also helping to raise the level and show that we here have a high-end product. Whether you like linear, clicks, or a mix of those. There are some switches for you in Razer’s line-up. Because the BlackWidow Chroma V2 ships with both their green, yellow and orange switches. As I said, there is not that many negative things to say about the BlackWidow Chroma V2, which is why we today end on a total score of 9/10, as well as our Great Product award - thumps up Razer!

 

Pros

 • Nice stylish design
 • Awesome build quality
 • Great comfort – awesome magnetic wrist rest
 • Chroma RGB lighting
 • Macro buttons on the left side
 • Custom key caps supported on the switches
 • Simple software with many options
 • Media shortcuts in the “F” keys
 • USB and sound outputs build in
 • Three different switch types available

Cons

 • RGB white will never be true white
 • The price is a little high

Score: 9 + Great Product award

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_44

 

Razer BlackWidow Chroma V2 Razer BlackWidow Chroma V2
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MasterWatt 550 Watt

Cooler Master udvider deres MasterWatt serie af strømforsyninger med modeller, som spænder fra 450-750 watt.

Læs Mere

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

Der var en gang hvor en musemåtte blot var en kedelig stof eller plastik ting, man havde liggende på sit skriv

Læs Mere

FitBit Charge 2 fitness tracker

Vi byder i dag på en test til de mere fitnessinteresserede brugere på vores side. Sig pænt goddag t

Læs Mere

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

AMD Ryzen 2 - 2700X, 2700, 2600X og 2600 Gaming benchmarks

Det er efterhånden noget tid siden vi blev præsenteret for AMD Ryzen 2 familien. I første udspil modtog

Læs Mere

Logitech G840 Musemåtte

I denne test skal vi hílse på et sandt monster af en musemåtte. G840 fra Logitech måler hele 40 x

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

AMD forlænger og fejrer 3 års samarbejde med Fnatic eSports holdet

AMD har taget endnu et spadestik ned i eSports verdenen, og indgået en sponsoraftale med det velkendte Fnatic
Læs Mere

PUBG Miramar map releases i morgen til Xbox

Hvis du er med på konsolfronten, og tilmed også PUBG, så vil det glæde dig at vide PUBG Miramar mappet release
Læs Mere

OnePlus 6 kan bestilles fra i dag

Det er knap en uge siden OnePlus annoncerede deres OnePlus 6 smartphone flagskib, og fra i dag, er det muligt
Læs Mere

Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 - hvad kan vi forvente

Der er ingen tvivl om NVIDIA har en ny high-end GPU på vej, som skal forsøge at tage over fra nuværende GTX 10
Læs Mere

HTC har præsenteret deres nyeste smartphone flagskib, HTC U12+

Tweak.dk har ved flere lejligheder stiftet bekendtskab med HTC gennem test af smartphones og nu er smartphone
Læs Mere

Hydrogen One smartphone udstyres med et 8K 3D kamera

Producenten RED, har længe knoklet på at få deres første smartphone, Hydrogen One ud over rampen. Fra medierne
Læs Mere

Jetpacks er nu tilgængelig til i Fortnite

Fortnite spillerne har tålmodigt ventet på at få adgang til jetpacks siden udviklerne bag proklamerede dette n
Læs Mere

Her er den nye Razer Core X

Gaming hardware and perifer producenten Razer, har sammen med lanceringen af Razer Blade 15, også lanceret en
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.