TEST: Razer BlackWidow Chroma V2

editor picture
Hardware udlånt af: Razer.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 10. Apr 2017. Testen er vist 3491 gange.
Brand: Razer.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Razer BlackWidow Chroma V2 gaming tastaturet står for skud i dag, og sidste gang vi så på et produkt fra Razer, var det deres hybrid tastatur ved navn Ornata der stod for skud. Det bød på unikke hybrid kontakter der tog det bedste fra den mekaniske verden, og blandede det med normale gummi kontakter. Ornata havde også den bedste håndledsstøtte jeg nogensinde havde oplevet på et computertastatur. Det var derfor med stor glæde, da jeg så at Razer havde valgt at bruge den samme type på deres nye topmodel: BlackWidow Chroma V2. Vi skal i denne test se nærmere på udgaven med Razer’s orange kontakter, og med grønne og gule er tilgængelige.

 

Læs med når vi ser om dette tastatur kan retfærdiggøre det høje prisskilt, og imponere på de punkter hvor det gælder.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på BlackWidow Chroma V2
Inden vi skal kigge på tastaturet fra Razer, skal vi naturligvis have det tekniske af vejen først. Jeg har derfor været en tur forbi Razer’s hjemmeside, og fundet lidt tal lækkerier og features til jer.

 • Kontakt: Razer Orange mekanisk med 45 gram modstand
 • Levetid kontakt: 80 millioner tryk
 • Indbygget lys: Ja, Chroma med 16,8 millioner farver
 • Software: Razer Synapse
 • 10-key roll-over og anti ghosting
 • 5 dedikerede macro knapper
 • Gaming mode (sluk windows tast)
 • Lyd ind/ud jack tilslutning
 • USB pass-through
 • 1000 Hz polling rate
 • Dimensioner: 475 x 171 x 39 mm
 • Vægt cirka: 1500 gram

 

Unboxing og tilbehøret til BlackWidow Chroma V2
Det er nu blevet tid til at vi skal have pakket gaming tastaturet ud af kassen, så vi kan tage et nærmere kig. Farverne på kassen er naturligvis som vi kender dem fra Razer, sorte og grønne. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve tastaturet, samt navn og model. Der er dog også en lille spøjs ting nede i det højre hjørne. Der er nemlig et hul, hvor man kan prøve at trykke og mærke på de orange mekaniske kontakter i gamingtastaturet – og så endda med RGB lys!

 

 

På bagsiden finder vi en masse features listet op, samt et lille diagram med de forskellige typer kontakter, således at man let kan se forskel på aktivering, hårdhed med videre. Når kassen åbnes op, finder vi tastaturet pakket sikkert ind i en skal af plastik, mens at alle dokumenterne etc. er i en mappe i låget. Lad os få sagerne ud af kassen, og danne os et overblik.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi se hvad man alt får med til BlackWidow Chroma V2 RGB tastaturet. Vi finder følgende i kassen:

 • Razer BlackWidow Chroma V2 tastatur
 • Håndledsstøtte
 • Nøglering med mekanisk kontakt og lys
 • Razer klistermærker
 • Diverse papirer

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_9

 

Inden vi kaster os over selve gamer tastaturet, giver vi lige håndledsstøtten et nærmere kig. Hvis du læste vores anmeldelse af Ornata tastaturet fra Razer, vil du vide at jeg var ovenud glad for håndledsstøtten til det tastatur – denne er identisk. Det betyder en dejlig blød overflade med Razer logo i midten, seks gummifødder og magnetisk fastgørelse til tastaturet – awesome!

 

 

Lad os kigge på tastaturet
Hvis du har set et Razer gamer keyboard før, vil designet på BlackWidow Chroma V2 nok give dig et deja-vu. På ydersiden ligner det nemlig mere eller mindre, et hvert andet Razer keyboard. De karakteristiske skarpe kanter og den sorte/grå farve er naturligvis til stede. Lad os tage en tur rundt om tastaturet og tage et lidt nærmere kig.


Første stop er ved stikkene som skal tilsluttes, eller rettere kan. Det er kun nødvendigt at tilslutte det ene af de to USB stik for at tastaturet kan fungere. Det andet USB stik er nemlig en pass-trough som giver et USB stik i selve tastaturet. Det samme gør sig gældende for lydstikket, hvor det valgfrit om det skal være lyd ind eller ud – alt efter om du vil have headset eller mikrofon tilsluttet.

 

 

Vi starter vores tur rundt om tastaturet i den højre side ved numpaddet. Over dette finder vi diverse status LEDs til for eksempel num – og capslock samt gaming mode. Der er også en masse, medie genveje i tastaturet. Disse aktiveres i kombination med ”FN” tasten som er placeret til højre for mellemrums tasten.

 

 

Selve genvejene er placeret i ”F” rækken af taster, hvor vi fra F9-F12 kan styre optagelsen af macroer on the fly, aktivere gaming mode og justere lysstyrken. Fra F5-F7 finder vi medie kontrol til at skifte og pause/play numre. Der er naturligvis også volume kontrol i genvejene, disse er placeret i F1-F3. Jeg havde personligt hellere set disse implementeret i page up/down tasterne, eller endnu bedre som dedikerede taster.


Hvis vi fortsætter helt ud i venstre side, finder vi her fem dedikerede macro taster, som alle kan programmeres som man måtte have lyst til via Razer’s Synapse software som vi tager et kig på senere.

 

 

I modsætning til mange mekaniske tastaturer efterhånden, ”svæver” tasterne på BlackWidow Chroma V2 ikke. Med svæver mener jeg, at de mekaniske kontakter er placeret ovenpå den øverste plade, således at det nærmest ser ud som om de svæver, og at man kan se kontakterne fra siderne. Som på for eksempel mange af Corsair’s mekaniske tastaturer.


Selv uden fødderne slået ud, har tastaturet en god vinkel som gør brugen til mere ergonomisk for håndledende. Det er på den højre side at Razer har valgt at placere USB pass-through porten samt lyd ind/ud. Jeg vil mene at det havde været mere optimalt på bagsiden, eller den venstre for at undgå at komme i konflikt med musen når der skal laves flick-shots i CS.

 

 

På undersiden af tastaturet finder vi ikke bare de normale fire gummifødder, der er nemlig hele syv styk på BlackWidow Chroma V2 gaming tastaturet. Razer mener det seriøst, og vil ikke have at tastaturet skal glide i kampens hede. Der er naturligvis også et lille ben i hver side, således at man kan give tastaturet en skarpere vinkel, hvis den der er der i forvejen ikke er høj nok. Disse små ben er naturligvis også belagt med gummi.

 

 

Som vi kan se på de to billede nedenfor her, løfter benene faktisk computer tastaturet betydeligt. Eftersom det allerede er vinklet et godt stykke uden benene, er spørgsmålet om benene måske er overflødige? Vi finder svaret på dette lidt senere når vi når til test delen.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_25

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_26

 

Når vi har med mekaniske membran tastaturer at gøre, kan jeg aldrig styre min nysgerrighed – tasterne må af! Som vi kan se, med tasterne af er det udgaven med Orange kontakter vi har modtaget. Disse kontakter minder mest om en Cherry MX Brown for jer tastatur-nørder der ude. Razer har heldigvis valgt at bruge det normale krydsmønster på kontakterne, hvilket betyder at du kan montere en hver anden tast på BlackWidow Chroma V2, hvis dem der er præmonteret ikke falder i din smag. For at fremhæve det indbyggede lys bedst muligt, er baggrunden under tasterne naturligvis også hvid.

 

 

Inden vi springer ud i at kigge på softwaren, har jeg lige to billeder af tastaturet sammen med håndledsstøtten til jer. Man kan sige hvad man vil, men de ser nu godt ud sammen. Stilrent, med en anelse aggressivitet i form af de skarpe kanter – jeg er i hvert fald personligt fan af designet, lad os nu snakke software.

 

 

Softwaren – Razer Synapse
Ligesom stort set alle andre Razer produkter, benytter BlackWidow Chroma V2 naturligvis også Synapse softwaren. Når softwaren åbnes, mødes vi af det første billede vist herunder. Her er det muligt at oprette profiler på tastaturet, således at man for eksempel kan have en til både FPS og MOBA/MMO spil – Vi har oprettet Tweak test.

 

Undermenuen ”lighting” giver sådan set sig selv, da dette er stedet du kan kontrollere det indbyggede RGB lys som tastaturet er udstyret med. Der er flere forskellige effekter at vælge imellem, og det er næsten kun fantasien der sidder grænser.


Sidste undermenu punkt er ”gaming mode”, og her kan du ganske enkelt vælge hvilke taster der skal deaktiveres når game mode er aktiveret på tastaturet.

 

 

Videre til næste hovedmenu punkt, og vi lander på ”Macros”. Dette er endnu et punkt der giver sig selv. Du kan her optage og redigere i macroer, så du er klar til at kæmpe videre online.

 

Menupunkten ”Chroma Apps” beskriver sådan set sig selv, så vi vil lade det billede stå for sig selv herunder. Det sidste menupunkt er der imod noget mere spændene. Under ”stats” kan du nemlig sidde softwaren til at optage og holde øje med hvilke taster du bruger mest, og hvor mange gange de er trykket. Softwaren scanner selv efter installerede spil på din computer.

 

Det er ikke rigtig noget du som sådan kan bruge til noget brugbart umiddelbart i min optik, men det er alligevel en sjov feature. Som vi kan se på billede tre herunder, kan Synapse huske min tid med Ornata, mens at jeg endnu ikke har tastet noget på BlackWidow Chroma V2. Alt dit Razer gear kan synkronisere og snakke sammen, lige meget hvilken computer du er på. Dette er muligt da man skal logge ind med en mailadresse, første gang man benytter Synapse softwaren – smart!

 

 

Testen og brugen
Med BlackWidow Chroma V2 tastaturet og softwaren gennemgået, kan vi nu kaste os over et af de sidste punkter i vores review af BlackWidow Chroma V2 gamer tastaturet– nemlig test delen. Jeg smed her mit trofaste og efterhånden slidte, Corsair K95 på hylden i en måneds tid og gik all-in på Razer tastaturet. Mit K95 er udstyret med Cherry MX Red kontakter, så at gå over til Razer Orange var lidt af et skift. Lad mig prøve at sidde ord på det, og naturligvis komforten.

 

Hvis vi starter med selve kontakterne, så endte jeg faktisk med at blive utrolig gode venner med disse. Hvis du har prøvet Cherry MX Brown kontakter, vil jeg sige at dette er det tætteste du kommer på Razer Orange. De har et lineært tryk, kræver 45 gram for at blive trykket ned, og har et mærkbart ”klik” der dog ikke kan høres. Razer Green og Cherry MX Blue er meget støjende og larmer til sammenligning i min optik. Hvis du måtte være til de mere ”larmende” kontakter eller måske en der minder mere om en Cherry MX Red kontakt.

 

Så har Razer dig også dækket ind med deres Green og Yellow kontakter. Jeg blev hverken langsommere eller hurtigere af at skifte fra mit K95 til BlackWidow Chroma V2, så det kan man vel godt kalde en sejr. Macro optagelser virkede også rigtig godt, også hvis man blot ønskede at åbne et program eller lignende når knappen blev trykket.

 

 

Et sted hvor jeg næste ville give Razer en guldmedalje hvis jeg kunne, er ved deres håndledsstøtte. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. Den inkluderede håndledsstøtte til Ornata og nu også BlackWidow Chroma V2, er uden tvivl den bedste jeg nogensinde har haft mine håndled på – punktum! Højden er perfekt, overfladen i kunstlæder med de tilpas bløde puder gør det til et meget behageligt sted at hvile sine hænder. Razer har også droppet klik systemerne som vi ser hos mange andre, og i stedet brugt magneter. Dette fungerer til UG helt uden problemer.

 

Jeg nævnte også tidligere at tastaturet har en ret høj vinkel, selv uden de små ben slået op. Det vidste sig også at denne vinkel var nok for mit vedkommende. Normalt har jeg altid slået de små ben ud på mine tastaturer, men dette var ikke nødvendigt her. Dette betyder at tastaturet kan ligge bedre fast på underlaget, hvilket også er et plus.

 

Men er du typen der ønsker en god stigning på dit tastatur er muligheden her i den grad med BlackWidow Chroma V2. Alt i alt har Razer ramt lige på sømmet med dette tastatur. Jeg er glad for både design, ydelsen og ikke mindst komforten, og hvad meget mere skal et tastatur kunne? Det skulle da lige være RGB lyset som også er spot-on, lige på nær den hvide farve som aldrig bliver perfekt på et RGB produkt. Med de ord er det blevet tid til konklusionen herunder.

 

 

Pris
BlackWidow Chroma V2 kan i skrivende stund d. 08/04 2017 findes på PriceRunner.dk til en pris på lige knap 1500,- DKK inklusiv fragt. Dette er forholdsvis mange penge for et computer tastatur, og der er i den grad andre mekaniske alternativer på markedet. Der er dog et par ting ved BlackWidow Chroma V2, der gør det unikt, og til dels retfærdiggøre det høje prisskilt. For eksempel den utrolig lækre håndledsstøtte, Razer’s egne kontakter og solide byggekvalitet

 

Klik HER for at komme til prisoversigten på PriceRunner.dk.

 

Ønsker du alle detaljerne på tastaturet fra Razer selv, kan du besøge deres hjemmeside, ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu blevet tid til at vi skal have konkluderet på BlackWidow Chroma V2 tastaturet. Det har været en sand fornøjelse at have det forbi vores testbænk. Razer har ramt plet på stort set alle punkter på dette tastatur. Men der er også et par ting der kunne være bedre, hvilket der stort set altid vil være, lad os starte med at få disse ud af verden. Den første er et problem som samtlige RGB produkter kæmper med, nemlig det hvide lys eller skulle man sige manglen på samme. Den hvide farve i RGB lys har altid et skær af blå eller grøn, og det samme gør sig gældende for lyset i BlackWidow Chroma V2. Prisen er også hvad jeg vil kalde til den høje side, med de knap 1500,- DKK som Razer forlanger for tastaturet. Sammenlignet med andre high end tastaturer, er dette dog hvad prisen er, selvom den kan være svær at retfærdiggøre for de fleste.

 

De absolut bedste ting ved tastaturet er håndledsstøtten, de mekaniske taster og den meget høje byggekvalitet. På trods af at top pladen ikke er i metal, er tastaturet alligevel virkelig solid tog lækkert at røre ved. Designet er pænt og komforten er 100% i orden. Razer har virkelig ramt spot on med deres nye håndledsstøtter som BlackWidow Chroma V2 og Ornata har inkluderet. De dedikerede macro knapper og et pænt lys – ud over den hvide farve – er også med til at løfte niveauet og vise at vi i den grad har med et high end produkt at gøre. Hvad end du er til lineære, klik eller et mix af kontakter har Razer også din ryg. Eftersom at tastaturet leveres med både deres grønne, gule og orange kontakt type. Der er som sagt ikke det store af negative ting af nævn om BlackWidow Chroma V2, hvilket er hvorfor vi i dag ender på en samlet score på 9/10, samt vores Great Product award – thumps up Razer!

 

Godt

 • Lækkert stilrent design
 • Høj byggekvalitet
 • Lækker komfort – fantastisk magnetisk håndledsstøtte
 • Chroma RGB lys
 • Macro taster i venstre side
 • Custom taster passer på kontakterne
 • Enkel software med mange muligheder
 • Mediegenveje i ”F” tasterne
 • USB og lyd udgange indbygget
 • Tilgængelig med tre forskellige kontakter

Knap så godt

 • RGB hvid bliver aldrig helt hvid
 • Prisen er til en høje side

 

Conclusion
It is now time for us to wrap up our review of the BlackWidow Chroma V2 keyboard. It's been a real pleasure to have this keyboard on our test bench. Razer have been spot on at almost every point on this keyboard. But there are of cause a few things that could be better, as there is with almost every product. Let's start by getting them out of the world. The first is a problem which all RGB products are struggling with, namely the white light or should I say lack thereof. The white color in RGB lights is always a little blue or green, and the same goes for the light in the BlackWidow Chroma V2. The price is also what I would call to the high side, with a price tag of almost 1500, - DKK which is what Razer demand for this keyboard. Compared to other high-end keyboards, however, this is what the price is, although it may be difficult to justify for most normal users.

 

The absolute best thing about the keyboard is the wrist rest, the mechanical keys and the very high build quality. Although the top plate is not made of metal, the keyboard is still rock solid, and nice to look at. The design is nice and the comfort are 100% spot on. Razer has really hit it spot on with their new wrist rests, that they include with the BlackWidow Chroma V2 and Ornata. The dedicated macro buttons and the nice lighting - in addition to the white color - is also helping to raise the level and show that we here have a high-end product. Whether you like linear, clicks, or a mix of those. There are some switches for you in Razer’s line-up. Because the BlackWidow Chroma V2 ships with both their green, yellow and orange switches. As I said, there is not that many negative things to say about the BlackWidow Chroma V2, which is why we today end on a total score of 9/10, as well as our Great Product award - thumps up Razer!

 

Pros

 • Nice stylish design
 • Awesome build quality
 • Great comfort – awesome magnetic wrist rest
 • Chroma RGB lighting
 • Macro buttons on the left side
 • Custom key caps supported on the switches
 • Simple software with many options
 • Media shortcuts in the “F” keys
 • USB and sound outputs build in
 • Three different switch types available

Cons

 • RGB white will never be true white
 • The price is a little high

Score: 9 + Great Product award

 

Razer_BlackWidow_Chomra_V2_Mekanisk__RGB_Gamer_tastatur_tweak_dk_44

 Razer BlackWidow Chroma V2 Razer BlackWidow Chroma V2
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Uncharted: The Lost Legacy til PlayStation 4

PlayStation har haft et vanvittigt line-up af spil i år, og det forsætter den 23. august. Et af årets me

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM520

Igår sendte vi en test af Cooler Master ved navn MM530 på scenen, og nu er vi klar med en test af Cooler

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM530

NDA lampen lyser grøn, og vi kan præsentere nyeste skud på stammen fra Cooler Master i form af MasterMo

Læs Mere

ASUS ROG Maximus IX Code Z270

ASUS har med deres Republic of Gamers serie af produkter længe været med i toppen af gaming segmentet. I dag t

Læs Mere

HTC U11: Giv din smartphone et klem

Vi løfter i dag sløret for vores nyeste mobiltest, nemlig testen af HTC’s nyeste topmodel, HTC U11. De

Læs Mere

ASUS VG245H 24" Gamerskærm

I dag skal vi kigge på endnu en 24” skærm fra ASUS med det som sædvanlige lettere kryptiske navn V

Læs Mere

AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?

Ventetiden har været lang, og AMD og bunker af medier inkl. Tweak.dk, har længe omtalt dnt nye Vega familie af

Læs Mere

Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner

Vi skal i denne test hilse på en ny producent her på Tweak.dk. Navnet er Jays, som kommer fra det svenske og l

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Horizon Automotive Camera - Nyhed fra Waylens

Det har aldrig været så populært, som det er i dag at køre bil. Det har Waylens nu valgt at drage fordel af.
Læs Mere

Samsung præsenterer ny gaming-skærm

Det er altid populært at præsentere nye gaming-produkter ved Gamescom. Anderledes står det ikke til i år.
Læs Mere

Pressemeddelse: GIGABYTE gør klar til Gamescom 2017

Porten til dette års Gamescom blæses snart op, og producenterne gør klar til at fremvise et hav af nye produkt
Læs Mere

AT&T lancerer ny tablet

Primetime Tablet er den nyeste tablet fra AT&T, og der er i den grad noget at glæde sig til. Den bliver tilgæn
Læs Mere

FaZe Clan skriver med svensker

Det er i den grad meldt nye tider på FaZe Clan, der igen har formået at forstærke sig med et stort CS:GO-navn.
Læs Mere

Stranger Things udvides med en tredje sæson

Vi venter stadig med spænding på anden sæson af Stranger Things, men allerede nu ved vi, at der også kommer en
Læs Mere

Samsung på vej med opdateret version af Notebook 9

Hvis du har været glad for Samsungs Notebook 9 laptop, bliver du med garanti lykkelig for dens efterfølger.
Læs Mere

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series grafikkort klar i starten af næste måned.

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series er præsenteret af producenten, og vi venter bare på de lander i butikkern
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.