TEST: Razer Atheris trådløs bærbar mus

editor picture
Hardware udlånt af: Razer.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 16. Oct 2017. Testen er vist 3180 gange.
Brand: Razer.
Flere tests i kategorien Computermus


Del med dine venner

     


Hvis du er PC-gamer kender du uden tvivl producenten Razer. Her på siden har vi efterhånden kigget på alle produkter i deres line-up, og i dag skal vi se på endnu et, Razer Atheris. Vi har at gøre med en yderst kompakt trådløs mus, som ikke nødvendigvis henvender sig til gaming, som ellers er det segment Razer er mest kendt for. Razer Atheris er en lille sag, som er let at have med på farten, understøtter 2.4 Ghz plus Bluetooth tilslutning, og så lover Razer en batterilevetid på op til 350 timer. De første fornemmelser om den perfekte trådløse mus til laptops er bestemt tilstede.

 

Hvorvidt dette holder stik, og om Atheris musen kan andet end blot at være lille, kompakt og let at have med, finder vi ud af i denne test. Lad os starte ud med at få det tekniske overblik.

 

Razer_Atheris_Portabel_Gamer_produktivitet_mus_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på Razer Atheris trådløs mus
Jeg har været en tur forbi Razers hjemmeside og fundet lidt oplysninger på Atheris musen til jer. Nedenfor finder i specifikationerne listet op, efterfulgt af et par billeder, som viser et par af de primære features Atheris tilbyder:

 • Tilslutning: 2.4 GHz eller Bluetooth LE
 • Batteri levetid: Op til 350 timer
 • Hastighed: Op til 7200 DPI
 • Sensor: Optisk med op til 220 IPS / 30 G
 • Fem trins hastigheds justering on the fly
 • Designet til både venstre og højre hånd (kun knapper på venstre side dog)
 • 1000 Hz Polling rate
 • Inkluderet 2.4 GHz USB dongle
 • Software: Synapse 3
 • Dimensioner: 99.7 x 62.8 x 34.1 mm (LxBxH)
 • Vægt: 66 gram (uden batterier)

 

 

Unboxing og et kig på Atheris musen
Med det tekniske overstået og en fin præsentations video fra Razer selv, er det blevet tid til at vi skal have pakket Atheris musen ud af sin indpakning. Nedenfor ser vi den lille kasse, som har de karakteristiske sorte og grønne farver som Razer bruger. På fronten finder vi et billede af selve musen, samt model navn og features såsom Bluetooth.

 

Bagsiden af kassen går lidt mere i detaljer, og highlighter nogle af de andre features som Atheris tilbyder. Såsom den optiske sensor, og batteritiden som skulle være på helt op til 350 timer! Men nok om kassen, lad os åbne den op og se hvad der er inkluderet.

 

 

Ud over selve musen er det eneste andet vi finder i kassen, en bunke papirer samt to AA batterier. Ved de fleste andre Razer produkter plejer man at få to Razer klistermærker med, men ikke her. Jeg var faktisk en lille smule skuffet på det punkt hvis jeg skal være helt ærlig – spøg til side.

 

Razer_Atheris_Portabel_Gamer_produktivitet_mus_tweak_dk_7

 

Lad os tage en hurtig tur rundt om Atheris musen og gå lidt mere i detaljer. På det første billede herunder ser vi musen som helhed, hvilket ikke umiddelbart giver nogen ide om størrelsen. Jeg har derfor smidt en tom cola dåse ved siden af musen, på det andet billede herunder – Atheris er en seriøs lille mus!

 

 

Forest på musen hvor vi normalt finder USB kablet, er der på Atheris i stedet for et hul som er en del af designet, og gør plads til det forholdsvis store hjul der er installeret. Ved både at se musen lige forfra og bagfra, er det tydeligt at se at det er muligt at bruge den i både højre og venstre hånd – eller er det?

 

 

På trods af at formen tilbyder at man kan bruge Atheris musen i både venstre og højre hånd, finder vi kun frem/tilbage knapperne på den venstre side – altså henvender den sig umiddelbart kun til højre hånd. Ud over at bidrage til designet, gør rillerne på siderne også at man får et lidt bedre greb på musen, hvilket er et must når den er så lille som den er. Frem og tilbage knapperne har desuden en ganske OK placering.

 

 

I modsætning til mange andre Razer mus, finder vi ikke nogen form på RGB lys eller andet lir indbygget i Atheris. Der e dog blevet plads til et diskret Razer logo i bagenden af musen, som da er meget pænt. Byggekvaliteten på musen føles desuden ret solid, især taget i betragtning af størrelsen og det faktum at den er fremstillet udelukkende i plastik. Hjulet er også et klart plus, da det har en god størrelse i forhold til resten af musen, samt tilpas modstand både ved rul og klik. Den lille knap placeret bag hjulet er til at skifte DPI hastighederne med, således at man er fri for at skulle ind i softwaren hver eneste gang. Man kan desuden selv vælge hvor mange forskellige hastighedsniveauer der skal være, dog maksimalt fem.

 

 

I bunden af musen finder vi bagerst en stor teflonplade, samt to mindre i forenden. Herfra kan vi også rigtig se der før omtalte hul i fronten der både er en del af designet og tillader det forholdsvis store hjul. I midten finder vi naturligvis den optiske sensor som er i stand til at køre med op til 7200 DPI. Derudover finder vi også power knappen her nede. Denne har tre positioner – Bluetooth, Off og 2.4 Ghz, disse giver sig selv.

 

 

For at montere batterierne i musen, kan den øverste skal afmonteres. Denne er fastgjort med små magneter, som hænger tilpas fast således at skallen ikke kan falde af men heller ikke er bøvlet at få af. Ud over at kunne montere batterierne herinde, er det også her den inkluderede USB dongle er gemt i sin egen lille holder.

 

 

Softwaren – Det nye Razer Synapse 3
Første gang man tilslutter USB donglen fra Atheris til computeren bliver man mødt af en pop-up der siger at man er blevet udvalgt til at prøve den nye Synapse 3 software fra Razer, så det gjorde vi da selvfølgelig. Hvis du ikke allerede har en konto hos Razer, skal du oprette en før at du kan gøre brug af softwaren. Når denne er installeret og du er logget ind, mødes vi af synet på det første billede herunder. Alle ens understøttede Razer produkter vil komme frem under ”Devices” – i vores tilfælde Atheris.

 

Trykker vi på musen mødes vi af det andet billede nedenfor, hvor det er muligt at bestemme hvilke funktioner de forskellige knapper skal have. Det er også muligt at vælge blandt forskellige profiler i toppen, hvis man måtte have lavet dette. Performance er stedet hvor du kan vælge hvilke hastigheder de forskelle trin skal have, samt hvor mange der skal være. Når der ændres i disse, oplevede jeg at softwaren frøs og til tider endda crashede. Mig bekendt er Synapse 3 stadig i beta, men der er umiddelbart lang vej endnu før det var en software jeg personligt stolede 100% på.

 

 

Under menuen ”Calibration” kan du som navnet angår, få sensoren til at scanne overfladen den er på for at opnå den bedst mulige performance. Det er desuden også her at du kan justere løftehøjden. Power menuen er stedet hvor du kan justere hvor lang tid der skal gå før musen selv går i standby, eller giver tegn på lavt batteriniveau. I alle menuer vi lige har gennemgået er der en batterimåler der følger med oppe i det højre hjørne. Med op til 350 timers batteritid er det bare at give den gas. Et andet sted du også kan gøre dette er i macro menuen, hvor du kan optage hvad end du måtte have lyst til og tilknytte det en eller flere knapper på musen. Dette var også en blandet oplevelse at lege med, da softwaren her også frøs flere gange. Med det sagt, er det blevet tid til at tage et kig på hvordan Atheris musen rent faktisk er at arbejde medd.

 

 

Testen – Brugen og komfort
Vi er nu nået til en af de sidste punkter i vores test af Razer Atheris musen, vi skal kigge på performance og komfort. Først og fremmest skal vi dog have tilsluttet musen, hvilket som nævnt enten foregår over Bluetooth, eller via den inkluderede USB-modtager. For god ordens skyld valgte jeg at teste begge tilslutningsmuligheder, for at teste om der var forskel og eventuelle fordele/ulemper ved den ene frem for den anden. I bunden vælger du ganske enkelt hvordan du ønsker at Atheris skal tilsluttes. Vælger du 2.4 GHz tilsluttes den automatisk, så snart den lille USB-nøgle monteres i computeren. Ved Bluetooth tilslutning, skal du aktivt ind og søge efter den i Windows.

 

Med Atheris musen tilsluttet, er vi klar til at gå i gang. Jeg vil starte ud med at knytte nogle ord til den komfort som der leveres, eller nærmest mangel på samme. Hvis du ligesom mig har store hænder, vil alene størrelsen på Atheris ikke falde i god jord. Den lille størrelse gør ganske enkelt at du ikke kan få ordentligt fat på musen, eller få et naturligt greb på den. Lige meget hvor meget jeg prøvede endte jeg aldrig med at blive fan af hverken form eller størrelsen. Jeg er med på at Razer har skabt Atheris som en mus der skal være let at have med på farten og med god batteritid. Men når den ikke er god at have i hånden, ville jeg personligt hellere tage en mus i dobbelt størrelse med som tilbyder en komfort man kan bruge. Apropos batteritiden, så skriver Razer at denne vil være op til 350 timer. Jeg havde ganske enkelt ikke tålmodighed eller tid til at teste hvor vidt at dette holder stik. Det er dog muligt at overvåge batteriprocenten via softwaren, og selv efter en uges brug, og gentagende tjek efterfølgende var batteriprocenten ikke faldet meget. Hvor vidt 350 timer er muligt, skal jeg ikke kunne sige – men batteritiden er i hvert fald i den gode ende!

 

Razer_Atheris_Portabel_Gamer_produktivitet_mus_tweak_dk_27

 

Jeg har nu disset Atheris på komforten der leveres, med hvad med performance fra den optiske sensor? Razer skriver på deres hjemmeside at Atheris er udstyret med en sensor der kan levere op til 7200 DPI, hvilket er ret imponerende men også temmelig unødvendigt målgruppen taget i betragtning. Denne mus er jo tænkt til at have med på farten og derfor bruge sammen med sin bærbare computer. Disse har ofte kun små skærme og Full HD opløsning, hvorfor at 7200 DPI er fuldstændig overflødigt. Tilbage til den performance som sensoren leverer, så vil jeg kalde denne for ganske fin og acceptabel – når musen altså kører.

 

Jeg oplevede gentagende gange at Atheris simpelthen hoppede af det trådløse 2.4 Ghz signal og måtte slukkes/tændes igen for igen at virke. Havde der været mange trådløse netværk i mit boligområde, kunne dette være en del af forklaringen. Dette er dog på ingen måde tilfældet, så jeg tænkte at den trådløse USB dongle måske var defekt, eller bare svag og prøvede med Bluetooth i stedet for. Resultatet var det samme, men dog med noget forbedring. Når musen endelig kørte, var sensoren fin og præcis, men kombinationen af lag ind i mellem og den ringe komfort gjorde at jeg flere gange måtte ligge Atheris musen til siden, og ty til min trofaste ASUS ROG Pugio i stedet. Dette opsummerer vidst min oplevelse og mening om Atheris musen meget godt. Lad os få konkluderet som det sidste, og runde testen af.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 10/10 2017 kan Razer Atheris findes på PriceRunner.dk til en pris der hedder 486,- DKK. Dette er som sådan en udmærket pris for en trådløs mus som på papiret samtidig også skulle kunne bruges til lidt gaming og være let at have med på farten. Jeg har ikke kunne blive enig med mig selv om hvorvidt jeg syntes prisen er passende eller ej, så det vil jeg lade dig selv afgøre. For at komme til prisoversigten, kan du klikke på vores prisknap herunder, og blive sendt direkte til PriceRunner.dk i en ny fane.

 

 

Ønsker du alle informationer på Atheris musen fra Razer selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres logo herunder.

 

Razer_Atheris_Portabel_Gamer_produktivitet_mus_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at samle tankerne og konkludere hvad vi har fundet ud af i den tid Atheris har været en del af grejet på mit skrivebord. Førstehåndsindtrykket var meget godt, og Atheris musen virker som en lækker lille sag i høj kvalitet og smart design. Imponerende batteritid på op til 350 timer ifølge Razer er yderst imponerende, og da det blot er normale AA batterier der benyttes., kan disse let udskiftes. Med mulighed for tilslutning via både 2.4 Ghz (inkluderet dongle der kan gemmes inde i musen), samt Bluetooth gør det at Atheris kan bruges til et hav af forskellige enheder. Eller det vil sige når den altså virker og vil arbejde sammen med dig.

 

Jeg oplevede gentagende gange at musen mistede forbindelsen og havde lag. Til tider måtte jeg endda helt slukke for musen og tænde den igen, før den igen kunne bruges – IKKE optimalt! Jeg skal ikke kunne sige hvorvidt jeg har modtaget et semi-defekt eksemplar af Atheris, eller om den blot er så ustabil. Apropos ustabil, så valgte jeg også at installere Razers Synapse 3 software, eller det vil sige det spurgte Windows selv om jeg ville første gang jeg tilsluttede musen. Kort sagt, så bør man holde sig til den gamle udgave af Synapse, da den tredje udgave er yderst ustabil og til tider frustrerende at foretage ændringer i.

 

Razer som ellers plejer at have styr på tingene og lave lækre produkter til os, har altså ikke ramt hovedet på sømmet med Atheris i min optik. Der er alt for mange fejl på denne mus, som gør den ubrugelig set fra en produktiv persons synsvinkel. Jeg forlanger præcision og en mus der virker hver gang uden nogen form for problemer, eller skuffende komfort. Ud fra min oplevelse med Atheris, er det umiddelbart ikke en mus jeg kan anbefale. Her er man bedre tjent med en normal kablet mus, om end den så fylder lidt mere i rygsækken. Vi ender på en samlet score der hedder 7/10 i dag. 

 

Godt

 • Let at have med (lille i størrelsen)
 • Imponerende batteri tid
 • Både 2.4 Ghz og Bluetooth tilslutning
 • USB-modtageren kan gemmes i musen
 • Hjulet er godt
 • Justering af hastighed on the fly (dedikeret knap)

Knap så godt

 • Ikke ideel komfort til store hænder
 • Ofte lag / musen mister signalet (både 2.4 Ghz og Bluetooth)
 • Synapse 3 softwaren er meget ustabil

Score: 7

 

Razer_Atheris_Portabel_Gamer_produktivitet_mus_tweak_dk_30

 

Razer Atheris trådløs bærbar mus Razer Atheris trådløs bærbar mus
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter

Trådløs dækning i hjemmet eller på arbejdspladen, kan ofte være en vej brolagt med probleme

Læs Mere

Razer NAGA Trinity MOBA/MMO Mus

Hvis du er til MOBA/MMO gaming eller måske er en produktiv person der elsker genveje og programmerbare knapper, s&ar

Læs Mere

TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router

Vi skal i denne test se nærmere på en af de nyeste routere som TP-Link har at byde på. Navnet er Archer

Læs Mere

Western Digital My Passport 2 TB

Midt i den store hardwarestrøm, som vælter ind over os efter afslutningen af CES

Læs Mere

GUIDE: Overclock dit grafikkort med MSI Afterburner

På mange opfordringer fra jer har vi produceret en guide til overclocking af dit grafikkort med MSI Afterburner. Omd

Læs Mere

Blue Sadie hovedtelefoner med indbygget forstærker

I dag skal vi se på Blue Microphones nyeste headset, Sadie. Blue Sadie er et lukket over-ear headset, med Blue&rsquo

Læs Mere

Corsair K68 RGB - mekanisk gaming tastatur med IP32 certificering

Vi kender alle det at spille ting og sager i vores kære tastatur når vi sidder ved computeren i kampens hede.

Læs Mere

AMD Ryzen 3 2200G & Ryzen 5 2400G; SoC løsninger med AMD VEGA grafik!

Tavshedspligten er udløbet, og vi må derfor nu løfte sløret for vo

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Godzilla VS Kong rammer biograferne i 2020

Universet omkring Godzilla og King Kong er ved flere lejligheder blevet filmatiseret. Nu får de to monstre end
Læs Mere

Super Smash Bros. nærmer sig Nintendo Switch-udgivelse

Nintendo Switch-konsollen har på sit første år været en kæmpe succes. Det skyldes ikke mindst de mange fede sp
Læs Mere

Joss Whedon trækker sig fra Batgirl-film

Joss Whedon har i det sidste års tid arbejdet på en kommende Batgirl-film. Det har dog ikke båret frugt, hvorf
Læs Mere

Apple arbejder på vandafvisende AirPods

Apple arbejder efter sigende på et par vandafvisende AirPods, der skal lanceres i 2019.
Læs Mere

Sling TV runder 2,2 millioner brugere

Dish har siden 2016 haft sin helt egen streaming service. Den går under navnet Sling TV og gør det faktisk ret
Læs Mere

Bill Gates med gæsteoptræden i The Big Bang Theory

Bill Gates er ikke ligefrem kendt for sine evner foran et kamera. IT-milliardæren skal ikke desto mindre medvi
Læs Mere

Galaxy Tab S4 er blevet spottet

Galaxy Tab S4 synes at nærme sig en lancering. Den er i hvert fald allerede blevet spottet på internettet.
Læs Mere

Fox News får sin egen streaming service

Fox News er hoppet med på streaming-bølgen. Den amerikanske tv-kanal løfter inden længe sløret for en ny strea
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.