TEST: Pure Evoke H4 DAB+ radio

editor picture
Hardware udlånt af: Pure.
Skrevet af Lasse Kristensen den 15. Dec 2017. Testen er vist 4542 gange.
Flere tests i kategorien Medieafspillere


Del med dine venner

     


Vi skal i dag se på en DAB radio, der er klar til den nye DAB+ standard, der har gjort så mange DAB radioer forældede. Den radio vi skal se på i dag kommer fra Pure, og har det mundrette navn Evoke H4. Pure Evoke H4 er ifølge Pure selv, en digital radio til enhver musik-elsker.

 

Evoke H4 leverer en god lydkvalitet af både analog og digital radio eller eget musik streamet via Bluetooth, og så kommer den med et stort farvedisplay, samt alarm med snooze-funktion. Det er altså en radio der kan lidt af det hele, og som vil gøre sig lige så godt i soveværelset, som i køkkenet.

 

Læs også Test af PURE Evoke F3 DAB+ Radio

 

pures_evoke_h4_dab+_fm_radio_tweak_dk

 

Men inden vi kommer alt for godt i gang, så starter vi med at pakke radioen ud. Radioen kommer i en hvid papkasse. På forsiden af kassen finder vi et billede af radioen, som kommer i lys eller mørk variant, i træ. Og på bagsiden finder vi relevant produktinformation om radioen.

 

 

Inkluderet i pakken:

 • Pure Evoke H4
 • Strømadapter
 • Quick startguide

Specifikationer:

 

specs_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 • Farve: Træ
 • Dimensioner: 18,0 cm X 11,5 cm X 22,1 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Lydsystem: Mono
 • Skærm: TFT LED
 • Bagbelysning: Ja
 • Justering af lysstyrke: Ja
 • Ur: Ja
 • Dato: Ja
 • Strømindikator: Ja
 • Alarmindikator: Ja
 • Tuner: Analog & Digital
 • Tunerbånd: FM/DAB+
 • Forudindstillede stationer: 40
 • Radiofunktioner: RDS
 • Tilslutninger
 • Bluetooth: Ja
 • Micro-USB: Ja
 • AUX-indgang: Ja
 • Stik (3.5mm) til hovedtelefoner: Ja
 • Automatisk tidssætning: Ja
 • Antal alarmindstillinger: 3
 • Radio alarm: Ja
 • Weekend sleeper: Ja
 • Sleep Timer: Ja

10w_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Design:
Vi har modtaget modellen i lys træ til test. Den følger desingfilosofien der har kendetegnet DAB radioerne de sidste 5-10 år, hvor det gerne skal være præget af et retro look. Radioen er lavet i træ, med runde former, store metalliske skruknapper til at justere lyd og vælge mellem radiostationer.

 

 

PURE Evoke H4 radioen er en lille og smal sag, med dimensioner der kan gøre sig på kontoret, i køkkenet eller i soveværelset, uden at falde helt ved siden af. Til trods for det spinkle retro ydre, rummer den en 3" driver enhed og har et output på 10W, hvilket er helt okay i så lille en formfaktor.

 

pure_fm_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Bagpå radioen finder vi de forskellige ind- og udgange. Her er der tale om AUX-ind, strøm, headphone out, og en microUSB indgang, til hvis du skal lade batteriet op. Vi vil dog gøre opmærksom på allerede nu, at vi ikke testede batteriet, da det ikke følger med out of the box. Det skal tilkøbes separat. Men det er en mulighed. Det er også på bagsiden at man finder lågen til at putte batteriet, hvis du køber sådan et til radioen. Det er også her at vi finder en akustisk port, der er designet til at sikre fantastisk lyd, uanset hvor du placerer din radio. Det skulle være uanset om den står op ad væggen, på en hylde eller midt i rummet.

 

 

På forsiden finder vi et 2,8 tommer TFT farvedisplay og knapperne til at styre og konfigurere radioen. Farvedisplayet viser information om radiostationen, hvad der bliver spillet, og tiden. De to støre krom drejeskiver bruges til henholdsvis at justere lyden på den venstre, og vælge mellem radiostationer på den høje, eller til at manøvrere rundt i menuerne. Og selvfølgelig er det også her at vi finder højttaleren i radioen.

 

Herunder er der en Source knap til at vælge tilstand mellem Bluetooth, DAB+, AM/FM, en menuknap, samt indstilling af alarm, og prækonfigurerede radiostationer.

 

Evoke H4 har højtalere der er drevet af klasse D forstærkere, der er kendetegnet ved stor effektivitet, og derfor lav varmeudvikling. Evoke H4 er Digital Tick godkendt. Det betyder at man kan være sikker på at den kan afspille fremtidige ændringer i FM til digital radio, gennem opdateringer. Du skal altså ikke til at skifte hele radioen hvis der en gang i fremtiden kommer ændringer i det digitale signal, sådan som så mange DAB radio ejere har måttet skifte til en DAB+ i 2017.

 

Som nævnt, er kommer Evoke H4 med indbygget Bluetooth forbindelse, så du kan streame direkte fra din telefon, tablet eller computer. Derudover har den en smart funktion ind bygget, som gør at den automatisk sætter klokkeslettet fra radiosignalet. Det er bare lækkert at man ikke skal indstille det manuelt hver eneste gang strømstikket har været trukket ud. Det er det samme der gør sig gældende med hensyn til konfigurationen, hvis radioen har været uden strøm et stykke tid. Evoke H4 husker ens settings, så de er som de skal være næste gang man giver den strøm.

 

Test:
Vi har givet Evoke H4 en tur gennem maskineriet, hvor den har fået lov til at være primus motor på kontoret i en uges tid, både til FM, DAB+ og musik streaming via Bluetooth. Ved første opstart er der en begrænset konfiguration man skal gå igennem, og radioen kommer prækonfigureret fra fabrikkens side med digitale radiostationer, dog er det de engelske ditto der er på den. Det eneste man skal sætte op til at starte med er at indstille tid og dato, da radioen ikke har forbindelse til nogen danske netradiostationer, og ikke selv kan indstille tiden.

 

 

Pure Evoke H4 har dansk som sprog, så alle kan bruge den, fra ung til gammel. I modsætning til den for nyligt testede Pure Evoke F3, har Pure Evoke H4 ikke mulighed for at tilgå internettet, og dermed ingen internetradio eller Spotify connect. Det er lidt en skam, da den kan så meget andet. Nu er det måske ikke målgruppen denne DAB+ radio sigter efter, men det havde været en lækker feature at have med uanset hvad.

 

pure_evoke_h4_fm_dab+_radio_tweak_dk

 

I hovedmenuen er radioens funktioner, hvor man kan konfigurere DAB+ radiostationerne, samt skifte sprog, tid og dato, eller opdatere software på radioen. Radioen byder hovedsageligt på FM eller DAB+ lyd, men hvis lysten melder sig, er der også mulighed for at benytte sig af Bluetooth streaming gennem en digital enhed. Det er let og intuitivt at bevæge sig rundt mellem funktionerne, ved at klikke på Source-knappen, eller gennem menuerne, som er meget basale.

 

bluetooth_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Generelt klarer Pure Evoke H4 DAB+ radioen sig rigtig godt til det man køber en DAB radio. Den er portabel og har en fornuftig lyd, i forhold til størrelsen og portabiliteten. Man skal selvfølgelig være opmærksom på at man hverken køber Sonos, B&O eller anden lyd i de prisklasser, med en DAB+ radio med en 3” driverenhed, men ikke desto mindre, så gør Pure Evoke H4 det fint, med tanke på prisen og størrelsen. Lyden er gennemført når man skal lytte til musik, hvad enten det er pop, hiphop eller rock. Der er en fin og veldefineret diskant, en okay mellemtone, og en bass der kan være lidt bedre. Men som sagt er Pure Evoke H4 heller ikke en stor højttaler koblet på en forstærker, så man får hvad man køber, hvis man investerer i denne DAB+ radio. Volumen er tilpas høj når man skruer helt op, til at den kan spille en mindre forsamling op uden problemer.

 

Pris:
Vi har været et smut forbi PriceRunner, og fundet den dagsaktuelle pris på Pure Evoke H4 til dig. Den lyder på 1.563,00.- DKK inklusiv fragt. Det er et højt prisskilt med tanke på funktionerne eller manglerne på samme, men ikke desto mindre får man en DAB+ radio i høj kvalitet. Hvis du vil læse mere, kan du klikke på Pure banneret herunder.

 

tweak_dk_pure_logo 

 

Konklusion:
Vi skal have samlet tankerne om Pure Evoke H4, som er en DAB+ radio der er klar til at indtage de danske hjem. Det er en forholdsvis dyr affære, med et prisskilt på næsten 1600,00 kroner. Jeg vil sige at den er relativt dyr, i forhold til dens features, og mangel på samme. Personligt mener jeg at det er synd og skam, at der ikke er integreret internet radio og Spotify connect i en DAB+ radio i denne prisklasse. Når det så er sagt, så får man med Pure Evoke H4 radioen en radio der er alle pengene værd efter min mening. God byggekvalitet i træ. Den er superlækker at se på, og har et mere klassisk design, som gør at den kan falde ind alle steder, helt naturligt.

 

Lydkvaliteten er rigtig god, givet den lille formfaktor og klasse D forstærker. Der mangler noget dybde, men ellers har den et fint og afrundet lydbillede, som vil falde i god jord hos Hr. og Fru. Danmark. Noget andet der virkelig trækker op for Evoke H4, er betjeningen, som ikke kan være nemmere, når man har fået opdateret de digitale kanaler. Kæmpe plus for brugervenligheden. Selv ældre mennesker uden den store tekniske know-how er i stand til at betjene den.

Jeg kan ikke nægte at det har været en fornøjelse at lege med Pures DAB+ radio Evoke H4. Den ser bare godt ud på kontoret, og selvom det ikke er et powerhouse der sparker festen i gang, mere end opfylder den kravene til den daglige musik. Og så gør det ikke noget at jeg personligt synes at den ser tæskelækker ud. Vi runder dagens test af med et 8-tal, til en DAB+ radio der gør en masse godt, og har få mangler.

 

Pros:

 • 3-års garanti gennem Pure
 • Lækkert design
 • Materialevalg
 • God lydkvalitet
 • Stor brugervenlighed

Cons:

 • Pris
 • Mangel på funktioner

oak_2_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

Pure Evoke H4 DAB+ radio Pure Evoke H4 DAB+ radio
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Traeger Ironwood 885 Pillegrill

Som noget helt og aldeles nyt har vi taget hul på et samarbejde med Backyard Living, der har sendt deres Wi-Fi(re) s

Læs Mere

Razer Mamba & Firefly HyperFlux

En highend trådsløs gamermus uden batterier? - Det lyder nærmest som noget fra fremtiden, men Razer har

Læs Mere

In Win Chopin - Kompakt Mini kabinet i børstet herlighed

Her på Tweak kigger vi typisk på de store, vilde maskiner med masser af RGB bling. Men i dag går vi den

Læs Mere

AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X

Det er lidt over et år siden at AMD lancerede deres Ryzen familie og for alvor gav Intel noget at bekymre sig om. Nu

Læs Mere

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Stranger Things får også en sæson 4

Stranger Things er en af de absolut hotteste serier lige nu. Serien har indtil nu kastet to sæsoner af sig, og
Læs Mere

Call of Duty meldes på vej til Nintendo Switch

Det har ikke tidligere været muligt at spille Call of Duty på Nintendo Switch. Dette faktum ser der inden alt
Læs Mere

Fast & Furious som animationsserie på Netflix

Netflix er hjemstedet for mange interessante serier. Streamingsitets nyeste projekt indebærer Fast & Furious s
Læs Mere

ASUS lancerer ny smartphone i Indonesien og Indien

ASUS har givet borgerne i Indonesien og Indien noget at glæde sig over. De bliver nemlig de første til at stif
Læs Mere

Musikstreaming er steget markant

Aldrig før har det været så populært at streame musik, som det er i dag. Det viser de nyeste tal.
Læs Mere

Angry Birds 2 ankommer i september 2019

Karaktererne fra Angry Birds vender tilbage i en helt ny film, som er sat til at få sin biografpremiere næste
Læs Mere

Ryzen 5 1600 er den bedst sælgende CPU siden FX-8350

AMD’s Ryzen processorer fortsætter med at fremvise gode salgstal. Især deres Ryzen 5 1600 skiller sig ud fra m
Læs Mere

Sharp LV-70X500E 8K TV lanceret til en pris på 83000 danske kroner

Sharp har lanceret deres nye 70 tommer Sharp 8K TV, Sharp LV-70X500E, som skulle være på vej i butikkerne hos
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.