TEST: Pure Evoke H4 DAB+ radio

editor picture
Hardware udlånt af: Pure.
Skrevet af Lasse Kristensen den 15. Dec 2017. Testen er vist 5304 gange.
Flere tests i kategorien Medieafspillere


Del med dine venner

     


Vi skal i dag se på en DAB radio, der er klar til den nye DAB+ standard, der har gjort så mange DAB radioer forældede. Den radio vi skal se på i dag kommer fra Pure, og har det mundrette navn Evoke H4. Pure Evoke H4 er ifølge Pure selv, en digital radio til enhver musik-elsker.

 

Evoke H4 leverer en god lydkvalitet af både analog og digital radio eller eget musik streamet via Bluetooth, og så kommer den med et stort farvedisplay, samt alarm med snooze-funktion. Det er altså en radio der kan lidt af det hele, og som vil gøre sig lige så godt i soveværelset, som i køkkenet.

 

Læs også Test af PURE Evoke F3 DAB+ Radio

 

pures_evoke_h4_dab+_fm_radio_tweak_dk

 

Men inden vi kommer alt for godt i gang, så starter vi med at pakke radioen ud. Radioen kommer i en hvid papkasse. På forsiden af kassen finder vi et billede af radioen, som kommer i lys eller mørk variant, i træ. Og på bagsiden finder vi relevant produktinformation om radioen.

 

 

Inkluderet i pakken:

 • Pure Evoke H4
 • Strømadapter
 • Quick startguide

Specifikationer:

 

specs_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 • Farve: Træ
 • Dimensioner: 18,0 cm X 11,5 cm X 22,1 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Lydsystem: Mono
 • Skærm: TFT LED
 • Bagbelysning: Ja
 • Justering af lysstyrke: Ja
 • Ur: Ja
 • Dato: Ja
 • Strømindikator: Ja
 • Alarmindikator: Ja
 • Tuner: Analog & Digital
 • Tunerbånd: FM/DAB+
 • Forudindstillede stationer: 40
 • Radiofunktioner: RDS
 • Tilslutninger
 • Bluetooth: Ja
 • Micro-USB: Ja
 • AUX-indgang: Ja
 • Stik (3.5mm) til hovedtelefoner: Ja
 • Automatisk tidssætning: Ja
 • Antal alarmindstillinger: 3
 • Radio alarm: Ja
 • Weekend sleeper: Ja
 • Sleep Timer: Ja

10w_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Design:
Vi har modtaget modellen i lys træ til test. Den følger desingfilosofien der har kendetegnet DAB radioerne de sidste 5-10 år, hvor det gerne skal være præget af et retro look. Radioen er lavet i træ, med runde former, store metalliske skruknapper til at justere lyd og vælge mellem radiostationer.

 

 

PURE Evoke H4 radioen er en lille og smal sag, med dimensioner der kan gøre sig på kontoret, i køkkenet eller i soveværelset, uden at falde helt ved siden af. Til trods for det spinkle retro ydre, rummer den en 3" driver enhed og har et output på 10W, hvilket er helt okay i så lille en formfaktor.

 

pure_fm_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Bagpå radioen finder vi de forskellige ind- og udgange. Her er der tale om AUX-ind, strøm, headphone out, og en microUSB indgang, til hvis du skal lade batteriet op. Vi vil dog gøre opmærksom på allerede nu, at vi ikke testede batteriet, da det ikke følger med out of the box. Det skal tilkøbes separat. Men det er en mulighed. Det er også på bagsiden at man finder lågen til at putte batteriet, hvis du køber sådan et til radioen. Det er også her at vi finder en akustisk port, der er designet til at sikre fantastisk lyd, uanset hvor du placerer din radio. Det skulle være uanset om den står op ad væggen, på en hylde eller midt i rummet.

 

 

På forsiden finder vi et 2,8 tommer TFT farvedisplay og knapperne til at styre og konfigurere radioen. Farvedisplayet viser information om radiostationen, hvad der bliver spillet, og tiden. De to støre krom drejeskiver bruges til henholdsvis at justere lyden på den venstre, og vælge mellem radiostationer på den høje, eller til at manøvrere rundt i menuerne. Og selvfølgelig er det også her at vi finder højttaleren i radioen.

 

Herunder er der en Source knap til at vælge tilstand mellem Bluetooth, DAB+, AM/FM, en menuknap, samt indstilling af alarm, og prækonfigurerede radiostationer.

 

Evoke H4 har højtalere der er drevet af klasse D forstærkere, der er kendetegnet ved stor effektivitet, og derfor lav varmeudvikling. Evoke H4 er Digital Tick godkendt. Det betyder at man kan være sikker på at den kan afspille fremtidige ændringer i FM til digital radio, gennem opdateringer. Du skal altså ikke til at skifte hele radioen hvis der en gang i fremtiden kommer ændringer i det digitale signal, sådan som så mange DAB radio ejere har måttet skifte til en DAB+ i 2017.

 

Som nævnt, er kommer Evoke H4 med indbygget Bluetooth forbindelse, så du kan streame direkte fra din telefon, tablet eller computer. Derudover har den en smart funktion ind bygget, som gør at den automatisk sætter klokkeslettet fra radiosignalet. Det er bare lækkert at man ikke skal indstille det manuelt hver eneste gang strømstikket har været trukket ud. Det er det samme der gør sig gældende med hensyn til konfigurationen, hvis radioen har været uden strøm et stykke tid. Evoke H4 husker ens settings, så de er som de skal være næste gang man giver den strøm.

 

Test:
Vi har givet Evoke H4 en tur gennem maskineriet, hvor den har fået lov til at være primus motor på kontoret i en uges tid, både til FM, DAB+ og musik streaming via Bluetooth. Ved første opstart er der en begrænset konfiguration man skal gå igennem, og radioen kommer prækonfigureret fra fabrikkens side med digitale radiostationer, dog er det de engelske ditto der er på den. Det eneste man skal sætte op til at starte med er at indstille tid og dato, da radioen ikke har forbindelse til nogen danske netradiostationer, og ikke selv kan indstille tiden.

 

 

Pure Evoke H4 har dansk som sprog, så alle kan bruge den, fra ung til gammel. I modsætning til den for nyligt testede Pure Evoke F3, har Pure Evoke H4 ikke mulighed for at tilgå internettet, og dermed ingen internetradio eller Spotify connect. Det er lidt en skam, da den kan så meget andet. Nu er det måske ikke målgruppen denne DAB+ radio sigter efter, men det havde været en lækker feature at have med uanset hvad.

 

pure_evoke_h4_fm_dab+_radio_tweak_dk

 

I hovedmenuen er radioens funktioner, hvor man kan konfigurere DAB+ radiostationerne, samt skifte sprog, tid og dato, eller opdatere software på radioen. Radioen byder hovedsageligt på FM eller DAB+ lyd, men hvis lysten melder sig, er der også mulighed for at benytte sig af Bluetooth streaming gennem en digital enhed. Det er let og intuitivt at bevæge sig rundt mellem funktionerne, ved at klikke på Source-knappen, eller gennem menuerne, som er meget basale.

 

bluetooth_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

 

Generelt klarer Pure Evoke H4 DAB+ radioen sig rigtig godt til det man køber en DAB radio. Den er portabel og har en fornuftig lyd, i forhold til størrelsen og portabiliteten. Man skal selvfølgelig være opmærksom på at man hverken køber Sonos, B&O eller anden lyd i de prisklasser, med en DAB+ radio med en 3” driverenhed, men ikke desto mindre, så gør Pure Evoke H4 det fint, med tanke på prisen og størrelsen. Lyden er gennemført når man skal lytte til musik, hvad enten det er pop, hiphop eller rock. Der er en fin og veldefineret diskant, en okay mellemtone, og en bass der kan være lidt bedre. Men som sagt er Pure Evoke H4 heller ikke en stor højttaler koblet på en forstærker, så man får hvad man køber, hvis man investerer i denne DAB+ radio. Volumen er tilpas høj når man skruer helt op, til at den kan spille en mindre forsamling op uden problemer.

 

Pris:
Vi har været et smut forbi PriceRunner, og fundet den dagsaktuelle pris på Pure Evoke H4 til dig. Den lyder på 1.563,00.- DKK inklusiv fragt. Det er et højt prisskilt med tanke på funktionerne eller manglerne på samme, men ikke desto mindre får man en DAB+ radio i høj kvalitet. Hvis du vil læse mere, kan du klikke på Pure banneret herunder.

 

tweak_dk_pure_logo 

 

Konklusion:
Vi skal have samlet tankerne om Pure Evoke H4, som er en DAB+ radio der er klar til at indtage de danske hjem. Det er en forholdsvis dyr affære, med et prisskilt på næsten 1600,00 kroner. Jeg vil sige at den er relativt dyr, i forhold til dens features, og mangel på samme. Personligt mener jeg at det er synd og skam, at der ikke er integreret internet radio og Spotify connect i en DAB+ radio i denne prisklasse. Når det så er sagt, så får man med Pure Evoke H4 radioen en radio der er alle pengene værd efter min mening. God byggekvalitet i træ. Den er superlækker at se på, og har et mere klassisk design, som gør at den kan falde ind alle steder, helt naturligt.

 

Lydkvaliteten er rigtig god, givet den lille formfaktor og klasse D forstærker. Der mangler noget dybde, men ellers har den et fint og afrundet lydbillede, som vil falde i god jord hos Hr. og Fru. Danmark. Noget andet der virkelig trækker op for Evoke H4, er betjeningen, som ikke kan være nemmere, når man har fået opdateret de digitale kanaler. Kæmpe plus for brugervenligheden. Selv ældre mennesker uden den store tekniske know-how er i stand til at betjene den.

Jeg kan ikke nægte at det har været en fornøjelse at lege med Pures DAB+ radio Evoke H4. Den ser bare godt ud på kontoret, og selvom det ikke er et powerhouse der sparker festen i gang, mere end opfylder den kravene til den daglige musik. Og så gør det ikke noget at jeg personligt synes at den ser tæskelækker ud. Vi runder dagens test af med et 8-tal, til en DAB+ radio der gør en masse godt, og har få mangler.

 

Pros:

 • 3-års garanti gennem Pure
 • Lækkert design
 • Materialevalg
 • God lydkvalitet
 • Stor brugervenlighed

Cons:

 • Pris
 • Mangel på funktioner

oak_2_pure_evoke_h4_dab+_radio_tweak_dk

Pure Evoke H4 DAB+ radio Pure Evoke H4 DAB+ radio
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590, og her bydes N
Læs Mere

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.