TEST: Polar M200

editor picture
Hardware udlånt af: Polar.
Skrevet af Dennis Hampe den 5. Jul 2017. Testen er vist 4937 gange.
Flere tests i kategorien Fitness og Wearables


Del med dine venner

     


Polar M200 er Polar's begynder-ur i Sport-serien. Sport-serien er kendetegnet ved at være designet til smarte-sportsentusiaster. På det officielle website finder vi hurtigt frem til, at dette ur forventes at være særlig populært blandt løbere. M200 har ligeledes pulsmåling ved håndleddet, som er ved at være standarden indenfor pulsure. Men kan M200 dig til en bedre løber?

 

Den vejledende udsalgspris lægger sig på solide 1.199 kr., en absolut favorabel pris for et rigtigt pulsur. Det er nemlig vigtigt at huske, at vi her ikke bare har at gøre med en aktivitetstracker, men et fuldblods puls- og GPS ur.

 

Quickjump:

 

Specifikationer

 • OS: Polar, understøtter smarte meddelelser fra telefon (iPhone + Android)
 • Komptabilitet: Smartphones med Android 4.3+ samt iPhone 5 eller senere med iOS 8.2+
 • Hukommelse: 4MB Flash
 • Display: 26mm, 1342 pixels
 • Batteri: 180 mAh
 • Levetid: Op til 6 dage.
 • Pulsmåling: Optisk m. 2 LED-lys
 • Sensorer: Aktivitetsmåler, Pulsmåler, GPS m. SiRFInstantFix, Aut. + Manuel lap-tracker
 • Vandtæthed: Ja - velegnet til svømning
 • Vægt: 40g
 • Forbindelser: Bluetooth 4.2, USB-A
 • Tykkelse: 12mm
 • Fysiske knapper: 2 knapper.
 • Rem: Silikone (kan udskiftes - flere farver & størrelser (179 kr. /stk)
 • Placering: GPS

 

Primære funktioner:

 • Optisk pulsmåling
 • GPS tracking
 • Aktivitets-tracking
 • Smartcoaching (Aktivitetsguide, aktivitetsudbytte, træningsudbytte, løbeprogram, runningindex, sportsprofiler mm.)

Software:

Polar M200 bruger Polars egne apps. Der er tale om hhv. BEAT og FLOW. BEAT er en app der udelukkende logger din puls, mens FLOW tracker alt i din dagligdag, og giver omfattende rapporter på alt fra søvn over inaktivitet til puls og restitution. Du finder en dybdegående test af Polar BEAT HER og Polar FLOW HER.

 

Det finder du i æsken

 • Uret
 • Oplader (kun selve ledningen)
 • Manual

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret

 

Polar M200 - Design

 

Polar M200 ligner ved første øjekast et ganske almindeligt ur. Kendetegnet ved den runde urskive og et "let-spiseligt" og neutralt designudtryk. Det eneste der markant adskiller det fra et almindeligt ur, er naturligvis den digitale skærm, samt tykkelsen. Remmen er udført i stærkt medicinsk gummi, som er nemt at holde rent og føles behageligt omkring håndleddet. Remmen kan også udskiftes i forskellige lækre farver, som kan personliggøre dit ur (f.eks. rød, hvid, blå/turkis og gul). 

 

Muligheden for at sætte sit eget præg på et ellers standardiseret ur for 179,- det er altså en lækker lille detalje!

 

Der er ikke alverdens flashy statements i designet. M200 gør det, det skal. Det sørger for en god komfort (både på små og store håndled) og har en monochrom (sort/hvid) skærm, med en god lysstyrke og fornuftig opløsning. Omkring selve displayet er små tal angivet - de fungerer som vejledning (med prikker i displayet) for hvor langt du er nået, i procent, i din daglige aktivitet.

 

Urets størrelse er rigtig fornuftig. Det passer ganske fremragende på både store og små håndled. Komforten er klart blandt de bedste af de efterhånden mange GPS-ure jeg har båret. Du glemmer lynhurtigt at du har M200 på, medmindre du skal trække en trøje henover. Det gælder dog alle GPS/Puls-ure.

 

Når vi ser på designet er det også værd at bemærke, at det er relativt nemt at skifte remmen - og dermed også sørge for at holde den ren. Det er et vigtigt parameter når man er aktiv og udsætter uret for sved, regn, støv, vand, mudder og hvad man ellers kan komme i nærheden af!

 

Ved tidligere lejlighed har vi også haft fornøjelsen af at teste M600, som er M200s storebror. I den sammenhæng gav vi ros for den Mag-Safe inspirerede oplader. Når det kommer til opladning af M200 er vi dog knapt så imponerede her på Tweak. For at oplade M200 er man nemlig nødt til at fjerne selve uret fra remmen og anvende et specielt USB-A han/hun kabel. Det virker som en kluntet løsning og er et underligt sted at spare. Endvidere kan uret desværre heller ikke lade direkte i en USB port (vi kan i hvert fald ikke få det til at fungere) og derfor kræves forlængerledningen altså. Det kan i gøre bedre, Polar! Så hellere et micro-USB eller måske en USB-C.

 

 

 

Polar M200 - Løbsfunktioner og Pulsmåling

Polar er en af de største spillere på pulsmålings-markedet, og har været med i rigtig lang tid. Sammen med Garmin og Suunto, er det altså dem vi sætter store forventninger til, når vi tester! Derfor er forventningerne til M200 også skruet godt op, selvom der er tale om en prisbillig begyndermodel. Vi har som sagt med en begyndermodel i deres Sport-serie at gøre - men kan den leve op til de forventninger det bringer med sig?

 

GPS'en i M200 er imponerende. Vi har kørt den gennem forskellige miljøer, såsom indre-by, på åbent vand, indendørs og ikke mindst har vi været helt ude i de fjerneste afkroge af Djurs. I alle miljøer performer M200 simpelthen ganske fornemt! 

 

GPS'en er som tidligere tests, oppe mod den i en iPhone 6, og M200 måler med en langt større nøjagtighed end telefonen. Det glæder os, i særdeleshed, at vi ikke oplever pludselige "hop" i trackingen fra lokation til lokation, som vi ellers tidligere har oplevet i andre tests.

 

Gennem Polar Flow er al data ligeledes tracket - Puls, tid, kcal, distance, rute, hvis du kan tænke det, så gjorde M200 det!

 

M200:

HR-Strap:

M200:

 

HR-Strap:

 

 

Datavisning under aktivitet

Polar M200 er et begynderur og særligt fokuseret på løbere. Det ses i særdeleshed når det kommer til visning af data under aktivitet. Det er nemlig meget begrænset hvilke informationer vi kan få adgang til, live, på skærmen. Det begrænser sig primært til % af max-puls, splittider og samlet tid.

Det giver et fint overview, men er på samme tid heller ikke imponerende.

 

Polar M200 - Pulsmåling

M200 er udstyret med optisk pulsmåling i håndleddet. Det bruger altså 2 led-lys i bagsiden af uret til at måle blodgennemstrømningen i dit håndled, og derigennem beregner det din øjeblikke puls. 

 

 

Der er flere smarte elementer ved optisk pulsmåling, men det mest oplagte er naturligvis at man slipper for at have et pulsbælte omkring brystkassen. Dermed undgås den irritation der eventuelt kan forekomme ved fysisk aktivitet hvor overkroppen er meget i bevægelse. 

Vi har naturligvis testet præcisionen i M200's pulsmåling. Det foregår op mod vores sædvanlige referencemåler - Polar H7, cheststrap i forbundet til en iPhone 6 med iCardio software.

 

Som altid tester vi i forskellige miljøer, for at komme helt ned i detaljen og sikre den maksimale præcision i vores tests. M200 er testet med H7 simultant - resultaterne finder du HER

 

Polar M200 - Aktivitetstracking

Polar M200 byder også på aktivitetstracking. Det er uden tvivl det nye sort! Alle taler om konstant tracking på snart utallige parametre, og vi ser alt lige fra smart sko til smart briller dukke frem på markedet. Alting skal trackes, lige fra indtagede og forbrændte kalorier, over skridt, hvilepuls og hvile til søvn. Dette kræver naturligvis at man har uret på hele tiden.

Aktivitetstrackingen i M200 fungerer ganske glimrende, og forekommer ganske præcis. Præcisionen er testet op mod tilsvarende funktioner i eksempelvis iPhone 6 og dedikerede skridtmålere. I den sammenhæng må det siges at M200 gør det ganske pænt.

 

Kan man så bruge det til noget?

Tjah, det er jo en smagssag.. Er du data-nørd? Så vil du elske det!

Er du på en vægttabsrejse, så vil du helt sikkert kunne finde værdi i det. 

Er du som mig, bare en ganske almindelig, jævnt aktiv, person, så er det nok begrænset. Men når det er sagt, så kan det nu stadig være meget sjovt at holde øje med ens aktivitetsniveau og sørge for at man ikke sidder alt for meget stille på kontoret.

 

Polar M200 snakker også sammen med Polars nye smartvægt Polar Balance, som vi håber også at få mulighed for at teste på et tidspunkt. Balance skulle eftersigende give dig endnu mere nøjagtig tracking af dine fremskridt (fedtprocent, vægt, muskelmasse etc) på daglig basis. Et rigtig lovende system, som spiller godt ind i det produkt økosystem, som Polar har lagt for dagen.

 

 

Polar M200 - Smartmeddelelser

Polar M200 understøtter også smartmeddelelser når du har tilkoblet det din iOS eller Android enhed. Det betyder at du kan få notifikationer skubbet direkte ud på håndleddet med en kort meddelelse. 

 

Under testen er jeg blevet rigtig glad for denne funktion. En let vibration i uret giver dig et "heads up" om at der sker noget på din telefon. Det er særlig praktisk hvis du venter et vigtigt opkald eller bevæger dig ud i et længere træningspas og ikke helt vil miste kontakten med omverdenen. Det fjerner det potentielle "stress-element" i at ville tjekke sin telefon, men distraherer ikke fra træningen.

 

Smart tænkt!

 

Polar M200 - Batteri

 

Suverænt! Hvordan skal vi næsten uddybe på det. Op til 6 dage reklamerer Polar med, og de lever til fulde op til det! Det har simpelthen været en fornøjelse at benytte et GPS- og Pulsur som ikke skal til opladning i tide og utide. 

Polar, det er simpelthen klasse!

 

 

Pris

Polar M200 har en vejledende udsalgspris på 870 DKK, hvilket er en god pris for M200.

 

 

Konklusion

 

Polar M200 er et glimrende pulsur til begynderen og den rutinerede løber eller rutinerede i fitnesscenteret, som ikke har behov for alverdens vilde funktioner. M200 har alle de basale egenskaber vi er kommet til at forvente at et pulsur, såsom GPS, optisk pulsmåling og vejledning til den optimale løbetræning. 

 

Værdi for pengene: 9/10

Polar M200 har en relativt høj værdi for pengene. Du får et rigtig fornuftigt pulsur, til en af markedets klart bedste priser - især hvis du fanger det på tilbud. Godt med funktioner, til en god pris!

 

Design: 6/10

M200 har et klassisk rundt ur-design som dog ikke gør noget særligt væsen af sig. Man kan ikke rigtig være helt imod designet, men omvendt er der heller ikke noget der gør man bliver vild med det. En lækker feature er at uret er vandtæt, og man derfor kan svømme med det.

 

Brugervenlighed: 7/10

Simpel navigation med 2 knappper, som dog kræver lidt tilvænning. Efter en rum tid kommer jeg stadig til at trykke forkert når det skal gå lidt stærkt - det tyder altså på det ikke er helt logisk. En bedre "light-up-when-you-watch" funktion kunne være rigtig lækker - den indbyggede funktion fungerer ikke helt som man kunne ønske sig.

 

--

 

Conclusion

Polar M200 is an excellent GPS watch for the beginner and slightly advanced runner or regular in the gym, who doesn't need a whole host of functions. M200 has all the basic features we've come to expect from a GPS/HR watch, such as GPS, optical HR and guidance to optimal running workouts.

 

Value for money: 9/10

Polar M200 offers relatively high value for money. You'll get a proper GPS/HR watch, at very competitive prices - especially if you find one of the many offers. Packed with features at a good price!

 

Design: 7/10

M200 comes with a classic round watch face, which doesn't seem to make itself noticed. You can't really be fiercely opposed of the design, however there's really nothing making you excited about it either. A really cool feature is that it's waterproof!

 

User friendliness: 7/10

Simple 2-button navigation, which requires some getting used to. After using the watch for some time, I still press the wrong buttons when slightly stressed - which seems to show that it's not quite logical. A better "light-up-when-you-watch" function would be very nice, as the current one seems to not always work.

0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X

Det er lidt over et år siden at AMD lancerede deres Ryzen familie og for alvor gav Intel noget at bekymre sig om. Nu

Læs Mere

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

Logitech MK540 Mus + Tastatur Combo

På udkig efter et billigt tastatur og ny mus? Så kunne MK540 sættet fra Logitech måske være

Læs Mere

Surviving Mars

I dag tager vi et kig på Surviving Mars – et RTS/Survival/SimCity spil som nærmest kan kaldes Elon Musk

Læs Mere

Razer Seiren X streamingmikrofon

Du kender allerede Razer, og har ved hvad de står for. I dag skal vi se på deres nye mikrofon, Seirē

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Fortnite har tjent 25 millioner dollars på iOS

Fortnite bliver ved med at sprænge rammerne. Nu har spillet - alene på iOS - tjent 25 millioner dollars.
Læs Mere

B&O løfter sløret for ny Bluetooth-højtaler

B&O er kendt for at fremstille produkter – i særdeleshed højtalere – i den ret så dyre ende af prissskalaen. B
Læs Mere

ZTE lancerer gaming-smartphone

Flere og flere virksomheder har valgt at hoppe med på bølgen for gaming-smartphones. ZTE er en af dem.
Læs Mere

Huawei vil lancere en 5G-smartphone i 2019

Huawei har interessante planer for næste år. De inkluderer blandt andet en helt ny 5G-smartphone.
Læs Mere

BenQ præsenterer ny 32 tommer FreeSync 2 EX3203R monitor

BenQ byder indenfor til FreeSync 2 festen, så endelig ser ud til at tage fart på markedet. Deres nyeste skud p
Læs Mere

Fortnite Battle Royale guided missile fjernes fra spillet i denne uge

I samme omgang som Epic Games annoncerede omsætning for over 25 millioner dollars siden release af Fortnite ti
Læs Mere

Nye gaming computere annonceret af MSI

Denne gang er der tale om nye Aegis Ti3, Aegis 3, Infinite A, Trident 3, Trident 3 Arctic samt Nightblade MI3
Læs Mere

Teenager færdiggjorde en intens Fortnite kamp imens en tornado rasede udenfor

Historien omhandler den unge Anton Williams, som ikke lod en EF2 tornado forstyrre hans igangværende Fortnite
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.