TEST: Plantronics Voyager 5200

editor picture
Hardware udlånt af: Plantronics.
Skrevet af Lasse Kristensen den 8. Oct 2018. Testen er vist 3071 gange.
Brand: Plantronics.
Flere tests i kategorien Lyd


Del med dine venner

     


Vi har i dag Plantronics på besøg, og som altid ser vi frem til at præsentere Jer for en grundig test af produktet vi ser på i dag. Plantronics Voyager 5200 UC er et mobilt headset med et ergonomisk design, med hele fire indbyggede mikrofoner til at eliminere de støjgener der måtte være. Og vi tester det selvfølgelig der hvor det bliver markedsført, nemlig i bilen, og på kontoret. Det er derfor oplagt at bruge hvis man er meget på farten, sidder i et støjende kontormiljø, eller blot ønsker at have mere fokus på den gode samtale.

 

front_plt_voyager_5200_tweak_dk

 

Vil du gerne springe længere ned i testen, kan du bruge quicklinksmenuen herunder:

 

Specifikationer

Design

Test

Pris

Konklusion

 

Headsettet kommer i to versioner, hvor der med den ene medfølger en USB adapter, så du kan koble headsettet til din PC. Voyager 5200 UC kommer i den klassiske brune kasse som deres business headsets altid er pakket i, med et mærke med de vigtigste informationer om headsettet. Går du i stedet efter den almindelige forbrugerversion, får du en hvid kasse, med et billede af 5200 UC på forsiden og relevant produktinformation på bagsiden.

 

 

Specifikationer:

 • Kompatibilitet: Windows, Mac OS, Android og iOS
 • Taletid: op til 7 timer, eller op til 14 timer med charging case
 • Standby: op til 9 dage
 • Ladetid: 1-2 timer
 • USB Bluetooth adapter: ja
 • Rækkevidde: op til 30 meter
 • Vægt: 20 gram
 • Bluetooth: 4.1
 • Audio: WindSmart teknologi, A2DP, ekko cancellation
 • Beskyttelse: SoundGuard (beskytter mod lyde over 118 dB)
 • Mikrofoner støjreduktion: 4 adaptive mikrofoner
 • Knapper: Besvar/ignorer/afslut opkald, genopkald, mute, volume + /-
 • Vægt: 20 gram
 • Tilslutning: multipoint, 2 enheder på samme tid
 • Taletid: op til 7 timer, 11 døgns standby.
 • Dock: yderlige 14 timers tale og 22 døgns standby.

content_plt_voyager_5200_tweak_dk

 

 

Plantronics har selv produceret en præsentationsvideo.

 

Credit: Plantronics

 

Design:
Plantronics Voyager 5200 UC er et behind-ear headset, som er designet som det perfekte on-the-go headset til business eller almindelige opkald. Designet er lavet med udgangspunkt i en roterende boom mikrofon og et ørestykke som kan dreje om batteriet, der er placeret bag øret. Headsettet er designet således at det let kan orienteres til både højre eller venstre øre, alt efter ens personlige præferencer.

 

case_plt_voyager_5200_tweak_dk

 

Boom armen med mikrofonerne er kurvet og følger ansigtets kontur. Mikrofonen er vinklet en smule, så den ikke rammer ansigtet eller skæg, hvis man er en person med et stort fuldskæg.

Med til Plantronics Voyager 5200 UC kommer der selvfølgelig xtraudstyr i form af tre størrelser af ørestykker, lille, medium og large, en carry case der fungerer som oplader, samt et USB kabel til at oplade headsettet og carry case.

 

Ørestykkerne sidder inde på øregangen, og skal ikke klemmes ind i øregangen. Man kan hurtigt skifte ørestykkerne ved at dreje det mod uret og afmontere dette, og montere et nyt ørestykke ved at dreje med uret. Bag om øret sidder batteriet og de fleste knapper. Det er stort, i hvert fald i forhold til resten af headsettet, og er størst bagtil. Det giver Plantronics Voyager 5200 UC en god balance når det sidder på øret, og trykker heldigvis ikke, som man kunne frygte.

 

headset_plt_voyager_5200_tweak_dk

 

Der er strøm til 7 timers taletid, og op til 11 døgns standby tid. Begge dele viser sig næsten at holde stik i vores test af headsettet, som vi går i dybden med senere. På headsettet findes der først og fremmest en on/off knap, volumen knapper som er forhøjede i krom-look på delen af headsettet der sidder over øret, og intuitive at betjene. Boom-armen har også to knapper, den ene til at mute mikrofonen sidder oven på armen, og den anden til at tage imod opkald, eller lægge på, findes bag på boom-armen.

 

Mikrofonarmen har hele fire mikrofoner indbygget, for at garantere den bedst mulige lyd og reduktion af uønskede gener under samtaler. Og som altid, så Plantronics garant for mikrofoner af tårnhøj kvalitet, og Voyager 5200 UC er ingen undtagelse.

 

plt_uc_voyager_5200_tweak_dk


Det medfølgende case, der både fungerer som opbevaringsetui under transport, men dobler op og også agerer mobilt batteri til headsettet er en super lækker tilføjelse til pakken. Beholderen er lavet i plastik og dækket af gummi.

 

Under låget kan man se at der er plads til Plantronics Voyager 5200 UC headsettet,samt den connector i etuiet som forbindes til headsettet når det ligger deri, og sørger for at det altid er opladet. Etuiet er lavet med små magneter, så Plantronics Voyager 5200 UC ikke falder ud ved et uheld. Med låget lukket, er der også plads til at lade Voyager 5200 UC op, som det ses på billedet herunder. Pakken med Voyager 5200 UC samt case er i det hele taget udført i en meget høj kvalitet, og lækkert at have med sig på farten, enten i en taske eller i lommen.

 

case_plt_voyager_headset_5200_tweak_dk

 

Etuiet har et internt batteri, der kan oplades via mikroUSB porten på den ene side. I alt er kapaciteten af etuiet stor nok til at lade Plantronics Voyager 5200 UC op to gange, inden det selv skal lades op igen.

 

Ser vi på features, så har Voyager 5200 UC det bedste fra alle verdener, og kan parre både gennem Bluetooth, men også via NFC, og så kan den selvfølgelig parre til flere enheder på samme tid, takket være multipoint teknologi.

 

 

Test:
Vi har sat os for at teste Plantronics Voyager 5200 UC der hvor det hyppigst bliver brugt, nemlig ude i det fri, og i en direkte sammenligning med samtaleanlægget i en bil. Derudover har vi selvfølgelig været omkring Skype for Business på en PC, via den medfølgende USB adapter, og det er også her vi starter dagens test.

 

Installationen af Bluetooth adapteren er automatisk og tager 30 sekunder, så er man good to go. Den forbinder automatisk til headsettet og sætter det som det primære device i Skype. Til sammenligning skifter jeg normalt mellem Plantronics og et Jabra headset når jeg snakker meget i telefon, og der var intet tab af lydkvalitet ved brug af det meget mindre Plantronics Voyager 5200 UC headset. Det er et kvalitetsstempel i sig selv efter min mening.

 

 

Parringen med min Android telefon fik ligeledes smertefrit, og sker også helt automatisk når jeg tænder headsettet. Opkald udenfor når det blæser har en kvalitet på højde med det man finder når man bruger det på en PC, takket være de fire mikrofoner i mikrofonarmen. Man kan sige at Plantronics Voyager 5200 UC er skabt med sådanne aktiviteter for øje.

 

Når man er forbundet til en mobiltelefon kan man gøre brug af app’en Plantronics Hub, hvor man dels kan styre opsætningen af sine Plantronics headsets, men man kan også hente nye firmware og opdatere headsettet. Det er blandt andet her at du skal konfigurere Dansk sprog, hvis du ønsker dette. Det er som altid super let at gå i gang med den personlige opsætning gennem Plantronics Hub.

 

Det er ikke et krav at man skal have Plantronics Hub for at bruge Plantronics Voyager 5200 UC, men der er ingen grund til ikke at hente app’en og øge brugeroplevelsen. Plantronics Voyager 5200 er i stand til selv at registrere når det løftes til øret, og kan således automatisk viderestille telefonopkald i brug. Man kan derfor let og enkelt betjene det med kun en hånd.

 

 

Den mest spændende sammenligning er selvfølgelig med det håndfri sæt som man finder i mange biler nu om dage. Det håndfri samtaleanlæg i en bil har både sine fordele og ulemper, og en af de største ulemper er helt klart lyden fra mikrofonen. Det har det med at lyde som om man sidder i en tønde eller i en dåse. Det lyder altså ikke altid godt når man snakker i et håndfrit sæt, for personen i den anden ende af linjen.

 

Med Plantronics Voyager 5200 UC er den ulempe elimineret, da dens force først og fremmest er den sublime mikrofon. Præcis ligesom opkaldene på Skype og gennem mobiltelefonen, så går man klart og tydeligt igennem til den anden side, og mikrofonerne filtrer baggrundsstøjen fra uden problemer.

 

Det er lækker lyd, der meget klart og tydeligt fanger stemmen og gengiver den med varme og fylde. Støjreduktionen er måske i virkeligheden lidt til den voldsomme side, og kan nogle gange ende med at give en lidt mere robotagtig lyd end den måske er tiltænkt, men det betyder at den uden problemer er i stand til at eliminere de støjgener der kan være fra en motor, eller lyden fra radioen.

 

 

Batteritiden er opgivet til 7 timer, og det holder den faktisk ikke helt i vores test. Den ender oftest mellem 5 og 6 timers brug, ved middel volumen. Og det er faktisk helt okay, da Voyager 5200 UC bliver ladet op i opbevaringsetuiet når det ikke er i brug.

 

 

Pris:
Plantronics Voyager 5200 UC kan købes gennem Zinuss.dk for 995,00.- DKK inklusive fragt for den store version inklusiv carry case der fungerer som oplader, og for 790,00.- DKK inklusive fragt for versionen uden medfølgende carry case.

 

headset_plt_voyager_5200_tweak_dk

 

Konklusion:
Voyager 5200 UC er Plantronics nye topcontender inden for trådløs lyd på farten, til den der gerne vil være produktiv. Du får åbnet op for professionel samtalelyd i særklasse, uanset om du er ude at gå en tur med hunden i efterårets blæsevejr, eller om du er på farten fra A til B. Der findes flere modeller af Voyager 5200, og den stor version, kaldet UC kommer med et carry case der også fungerer som oplader, og dermed forlænger batteritiden på op mod 21 timer. I hvert fald på papiret. Det holder ikke helt i test, men ikke desto mindre får du rigtig meget tale- og lyttetid, også mere end du lige kan bruge på et par dage. UC versionen kommer desuden med en medfølgende USB adapter til PC, så du kan bruge den til Skype eller andre programmer på din PC.

 

Vores dom er helt klar. Voyager 5200 UC fra Plantronics er vores go-to headset når det drejer sig om at have lyd med på farten, og det handler om produktivitet. Støjreduktionen er i særklasse, grundet de fire mikrofoner, og samtalekvaliteten er exceptionel. Og takket være det beskyttende carrycase, har jeg ingen kvaler ved at have det med i lommen, til at ligge i en taske, eller i bilen.

Det er udført i høj kvalitet.

 

En lav vægt på kun 20 gram, ørestykker der sidder godt i øret, en åben konstruktion, så man kan høre hvad der foregår omkring sig, samt god ergonomi uden gener, betyder at Voyager 5200 er et sikkert hit, hvis du er på jagt efter et headset i denne kaliber. Vi runder derfor dagens test af Plantronics Voyager 5200 af med en karakter på 9 ud af 10, og en Great Product award.

 

Pros:

 • Lav vægt
 • Let at betjene
 • Både til ‘højre- og venstreørede’ personer
 • God lyd
 • Virkelig effektiv støjreduktion
 • Ergonomi - sidder rigtig godt
 • Carry case med indbygget oplader

Cons:

 • Pris
 • Batteritiden holder ikke helt hvad den lover

front_plt_voyager_5200_tweak_dk

Plantronics Voyager 5200 Plantronics Voyager 5200
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

Resident Evil 2 Remake

Fra en af de mest anerkendte og prestigefyldte franchises, kommer Capcom med et remake fra et af deres mest populære

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intels 9 generation high-performance mobile processorer på vej

Intesl 9th generation high-performance mobile processor officielt listet. Core i9-9980HK flagskib med 8 Cores,
Læs Mere

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC billeder, benchmarks leak og priser

Forud for officiel lancering af GeForce GTX 1660 Ti, er en række informationer lækket. Heriblandt finder vi GI
Læs Mere

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere

Ny AOC CQ32G1 gaming skærm understøtter FreeSync og Gsync

AOC har introduceret en ny 31,5 tommer gaming monitor med en opløsning på 2560 x 1440, refresh rate på 1 ms, 1
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.