TEST: Plantronics BackBeat GO 810 - en Bose killer?

editor picture
Hardware udlånt af: plantronics.
Skrevet af Dennis den 1. Nov 2018. Testen er vist 3066 gange.
Brand: Plantronics.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Plantronics BackBeat Go er det seneste bud på et sæt ANC hovedtelefoner. Har du fulgt med på Tweak i de seneste måneder vil du uden tvivl også have stødt på vores test af storebroren BackBeat Pro 2, som vi havde et ganske glimrende indtryk af. Nu er Plantronics altså tilbage med en lillebror til Pro 2. Helt konkret betyder det en noget lavere pris, men hvad med funktionerne?

 

Allerede nu, tør vi godt sige at hvis du sukker efter ANC (aktiv støjreduktion), til en bedre pris end de typiske 1500-2000kr man normalt skal slippe, så er det værd at læse med her.

 

BackBeat GO 810 tager meget af det gode fra BackBeat Pro 2 med sig, og forbedrer også på visse punkter, f.eks prisen på beskedne 995kr - når det er sagt, så lad os dykke ned i testen!

 

Vi starter vanen tro med vores egen videopræsentation herunder.

 

 

Specifikationer

 • 40mm drivere
 • Full bandwidth audio
 • ANC
 • Listen time: 22 hrs w/ ANC, 28 hrs wo/ ANC
 • 2 EQ profiles
 • Oval earcups w/ memoryfoam
 • Class 1 Bluetooth v5.0 (up to 50m)
 • On-Ear control
 • Analog input
 • Mic
 • Chargetime: 2 hrs

 

Hvad vi finder i kassen

Når vi åbner for kassen med BackBeat GO 810 i, så finder vi selvfølgelig headsettet - og med det samme er det klart at Plantronics har lagt tanker og kærlighed i produktet. Der er f.eks. drejbare ørekopper, som bestemt ikke har den typiske billige følelse. 

 

Herudover finder vi:

 • Lille praktisk pose til opbevaring
 • 3.5mm mini-jack kabel (lige + 90 graders)
 • USB opladekabel
 • Get started guide
 • Sikkerheds info
 • Garantibevis

 

 

Design

 

Plantronics BackBeat GO 810 kommer med et lækkert, omend beskedent, design som er endnu mere konservativt i udtrykket end storebroderen BackBeat Pro 2. Hvor BackBeat Pro 2 kommer med detaljer i materialer som træ og læder, så har BackBeat GO 810 dele der holder sig i typiske materialer som plastik, silikone og metal. Selve stroppen henover hoveder er udført i plastik og foret med et tyndt lag skum samt klæde. Det er knap så behageligt som læder, men omvendt burde det nok gøre sig noget bedre i det lange løb - tænk slidtage og sved.

 

Når vi kigger nærmere på ørekopperne så finder vi, at BackBeat GO 810 hovedtelefonerne bruger plastik og silikone på ydersiden af kopperne, imens der anvendes imiteret læder på selve ørepuden. Begge kopper er som sagt dækket i silikone, som er særdeles holdbart - det eneste lille minus her, er dets tendens til at tiltrække støv. Alternativet, en hård plastik, er dog i vores optik ikke at foretrække, da oplevelsen ofte bliver meget plastikagtig at have med at gøre.

 

 

Plantronics har formået at kombinere plastik og imiteret på en måde, så BackBeat GO 810 er særdeles komfortabel at have på, selv i længere perioder (under testen blev headsettet bl.a. udsat for 11 timer på non-stop langdistanceflyvning). Den tiltalende byggekvalitet understreges af eksempelvis metalstængerne som holder selve ørekopperne sammen med bøjlen, og som tillader en 90 graders rotation af selve koppen - fantastisk til opbevaring, i forbindelse med eksempelvis rejseaktivitet. Den eneste lille ekstra feature man kunne have ønsket sig her, var muligheden for at folde dem helt sammen - såfremt det ikke var gået udover byggekvaliteten ellers. Vi kan dog sagtens leve uden!

 

 

På venstre ørekop (de er iøvrigt mærket på tydelig vis inden i kopperne. Plus herfra!) finder du også navigationen til almindelig playback (frem, tilbage play/pause) og volume kontrollen. Dertil er der på højre ørekop en power/pairing slider (hvis man bruger dem wireless, eller wired m. ANC) og en knap der på klik for klik basis kan justere den aktive støjreduktion.

 

Som tidligere nævnt er der et 3,5mm mini-jack kabel, som sikrer du kan afspille når der ikke er strøm på hovedtelefonerne. Når det kommer til opladning er Plantronics desværre ikke helt med på de nyeste trends, og har derfor anvendt micro-usb istedet for USB-C. Øv.

 

Lydkvalitet og ydelse

 

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om hovedtelefoner uden også at snakke om lyden. Samlet set, må vi sige at Plantronics BackBeat GO 810 gør det ganske godt, dog ikke helt uden ulemper. Lyden er overordnet fornuftig, lyden er en smule varm og der er ikke overvældende mange detaljer i lydbilledet. 

 

Vi har selvfølgelig testet både med og uden aktiv støjreduktion, og helt generelt virker lyden til at være bedre og mere velbalanceret når aktiv støjreduktion er slået til. 

 

 

Når det kommer til lydbilledet og muligheden for at bruge EQ, så tilbyder BackBeat GO 810 to forskellige indstillinger; balanced og bright. De to indstillinger fungerer glimrende, og er tilstrækkeligt for langt de fleste brugere. Skulle forbedre lidt på området, så kunne det være rart med flere justeringsmuligheder, således at alle brugere fik efterkommet deres ønsker - det kunne f.eks opnås med en app der fungerer lidt ligesom den hos Jaybird, hvor praktisk talt alle aspekter af lyden kan justeres enten efter preset eller fuldkommen efter eget valg.

 

Kigger vi nærmere på den aktive støjreduktion i BackBeat GO 810, så er den udemærket uden at imponere. Der er lang vej op til den støjreduktion man eksempelvis finder i et Bose QC 35 II, men...

 

BackBeat GO 810 kommer med et prisskilt som lyder på omkring det halve, og det tæller helt klart op. Selvom ANC i disse hovedtelefoner ikke imponerer sammenlignet med dyrere modeller, så imponerer de helt sikkert i forhold til deres pris. Under langdistanceflyvningen hvor de er blevet testet, har vi især bemærket at statisk støj filtreres glimrende, hvor de har lidt flere problemer med "dynamiske" lyde. Eksempelvis flyets motor bliver næsten totalt elimineret fra lydbilledet, hvilket er fantastisk lækkert.

 

Læs en dybdegående gennemgang af Støjreducerende hovedtelefoner og headset: En guide

 

 

Hvad med batteritiden?

Batteritiden er angivet til intet mindre end 22 timer med ANC slået til - imponerende!

Under testen har vi dog fundet, at tiden lyder mere omkring 20 timer med ANC. Det er dog ikke langt fra de lovede 22 timer. Det viser sig også især fantastisk under lange rejser - igen kan eksemplet med flyvning bringes i brug - selv med et par layovers, så vil der stadig være strøm nok til en rejse halvvejs rundt om kloden på en fuld opladning. Dét er lækkert!

 

Appen

Plantronics har app, som kan bruges sammen med BackBeat GO 810, og den fungerer næsten upåklageligt. I appen er der mulighed for at se batteristatus på hovedetelefonerne, justere ANC og justere EQ. Dertil følger diverse mindre indstillinger, som kan hjælpe i eksempelvis telefonsamtaler mv.

Vi har dog oplevet at det tager relativt lang tid for appen at finde headsettet, hvilket er lidt ærgerligt. Ligeledes så kunne det være fantastisk med en mere omfattende EQ i appen, som vi f.eks oplever det i Jaybirds app.

 

Forbindelse

 

Klasse 1 Bluetooth 5.0 er som tidligere nævnt den foretrukne forbindelse på disse hovedtelefoner og den fungerer ganske upåklageligt. Under hele testen har vi ikke oplevet udfald i brugen med en iPhone 8. 

 

Udover forbindelsen med bluetooth er der altså også muligheden for mini-jack, og det fungerer fuldstændig som vi alle kender det. Skulle man ønske sig noget her, kunne det være en lille klips på kablet, så det kunne sættes fast på tøjet, fremfor at flagre rundt.

 

Læs flere tests af headsets HER

 

Pris

En ikke uvæsenlig detalje, når vi skal samle tankerne efter endt test. Plantronics BackBeat GO 810 kan erhverves lige under 1000 kroner, og du kan vælge mellem Graphite Black, Navy Blue og Bone White. 

 

Du kan læse mere om BackBeat GO fra Plantronics HER 

 

Konklusion

 

Plantronics BackBeat GO 810 er et sæt glimrende hovedtelefoner. Ønsker du funktioner som ANC og stabil trådløs afspilning, men uden at bruge en formue, så er det her helt sikkert headsettet for dig. Hvis du er typen der ofte rejser langt, eller måske pendler længere til og fra arbejde dagligt i eksempelvis offentlig transport, så vil du finde at BackBeat GO 810 er en life-saver.

 

Har du mulighed for at strække budgettet lidt, så kan BackBeat Pro 2 dog også stadig anbefales med lidt bedre lyd, lækrere materialer og, for nogen, smarte features som auto play/pause når man tager headsettet af og på.

 

Overordnet set, kan der ikke være nogen tvivl, Plantronics BackBeat GO 810 er et sæt glimrende hovedtelefoner, som har næsten alle de funktioner vi kunne ønske os i 2018 og så til en særdeles konkurrencedygtig pris - derfor får de også en "Safe Buy" med på vejen.

 

Godt:

 • Aktiv Støjreduktion
 • Lækker komfort
 • Balanceret lydbillede
 • Trådløs og trådet forbindelse mulig

Mindre godt:

 • Aktiv støjreduktion kunne forbedres
 • Manglende EQ muligheder (detalje)
 • Ingen USB-C

 

Conclusion

 

Plantronics BackBeat GO 810 is a great set of headphones. If you're looking for things like ANC and reliable wireless playback, without having to spend a fortune, then these are the headphones for you. If you often travel or have a long commute to and from work, you'll find that the BackBeat Go 810 is a life-saver.

 

If you can stretch your budget a bit, we can recommend BackBeat Pro 2, which have slightly better audio, nicer materials and, for some, cool features like auto play/pause when you take the headset on and off.

 

Overall, there is no doubt, Plantronics BackBeat GO 810 is an excellent set of headphones, which have almost all the functionalities that we could wish for in 2018 - and at a very competitive price. That is why they will also receive our "Safe Buy" award.

 

Pros

 • ANC
 • Great comfort
 • Balanced sound
 • Both wireless and wired possible

Cons

 • ANC can be improved
 • Lack of EQ options (minor thing)
 • No USB-C
Plantronics BackBeat GO 810 - en Bose killer? Plantronics BackBeat GO 810 - en Bose killer?
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Corsair Harpoon RGB Wireless Gamermus

Trådløs og gaming er normalt ikke to ord der hænger sammen, selvom flere og flere producenter i l&oslas

Læs Mere

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA kommenterer på DLSS restriktioner på billedkvaliteten i Metro Exodus og Battlefield 5

Der er løbet meget kritik i DLSS bækken siden lanceringen, og der ser ikke ud til det stopper foreløbig.
Læs Mere

Intels 9 generation high-performance mobile processorer på vej

Intesl 9th generation high-performance mobile processor officielt listet. Core i9-9980HK flagskib med 8 Cores,
Læs Mere

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC billeder, benchmarks leak og priser

Forud for officiel lancering af GeForce GTX 1660 Ti, er en række informationer lækket. Heriblandt finder vi GI
Læs Mere

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.