TEST: Plantronics BackBeat Fit 500 sports og fitness hovedtelefoner

editor picture
Hardware udlånt af: Plantronics.
Skrevet af Lasse Kristensen den 30. Jan 2018. Testen er vist 2986 gange.
Brand: Plantronics.
Flere tests i kategorien Fitness og Wearables


Del med dine venner

     


Vi har i dag Plantronics nyeste hovedtelefon på testbænken. Det drejer sig om Plantronics BackBeat Fit 500, der er et on-ear headset der kan klare både vand, vind og vejr. Plantronics BackBeat Fit 500 er deres nyeste trådløse og vand- og svedafvisende sportshovedtelefon, som eftersigende sidder godt fast under træning. Vi lader det komme an på en prøve, og glæder os til at se hvad hovedtelefonen kan.

 

 

plantronics_backbeat_sport_headset_fit_500_tweak_dk

 

Men inden vi kommer alt for godt i gang, starter vi med en unboxing af headsettet, som fås i flere versioner, men den version vi tester i dag hedder ”teal”, som er en variant af et grønt-blåt farveskema. På forsiden finder vi et billede af BackBeat Fit 500, og på bagsiden relevant produktinformation om hovedtelefonerne på forskellige sprog. Alt samme standard.

 

Når vi pakker kassen op, finder vi udover headsettet, et USB til mikroUSB ladekabel, en stofpose til at transportere hovedtelefonerne, samt en brugervejledning. Det er lidt fedtet med extraudstyr, specielt med tanke på at vi har at gøre med en hovedtelefon designet til sport. Personligt ville jeg gerne se en kasse der beskytter hovedtelefonerne bedre under transport, da de garanteret ryger med i sportstasken jævnligt, samt mulighed for at skifte ørepuderne til et andet sæt, så man kan skylle eller vaske dem man har brugt, som måske eller måske ikke kommer til at blive gennemvædet af sved, alt efter hvor meget du går til den. 

 

Læs også vores test af Plantronics RIG 800HD - Trådløst gaming headset med Dolby Atmos

 

 

Lad os straks hoppe videre til specifikationerne, som på papiret er helt i top.

 

Specifikationer:

 • Farve: sort eller teal
 • Lyttetid: 18 timer lytte og tale
 • Beskyttelse: sved og fugt
 • Rækkevidde: 10 m
 • Drivers: 40 mm
 • Ørekopper: memory foam
 • Lyd: HD Voice
 • On-ear controls
 • Forbindelse: flere enheder
 • Tilslutning: Bluetooth eller 3,5 mm jack
 • Beskyttelse: P2I-coating (sved, fugt og væskeresistent)

Design og test:

Hovedtelefonerne er designet som et on-ear headset, der ikke adskiller sig meget fra de headsets vi normalt tester. I hvert fald designmæssigt. Det der gør BackBeat Fit 500 til noget særligt, er at de er designet til fitness eller sport, og derfor er sved, fugt og væskeresistent, gennem en P2I nano-coating på selve hovedtelefonen.

 

bluetooth_plantronics_sport_backbeat_fit_500_tweak_dk

 

Der er rigtig mange fitness venlige in-ear Bluetooth headsets at vælge imellem efterhånden, og derfor synes vi at det er lækkert med et frisk pust fra Plantronics, såfremt man søger et Bluetooth headset med lidt mere lyd og bedre batteritid, end de typiske in-ear headsets vi tester. Der er bare mere lyd i et par on-ear hovedtelefoner med større drivere, og større batteri.

 

Hovedtelefonerne kommer i en blå-grønlig farve kaldet Teal. Personligt er jeg vild med den, men hvis man ikke er til Teal, fås BackBeat Fit 500 også i en klassisk sort version. Under hovedbøjlen i plastik er der en god polstring, så hovedtelefonerne ikke trykker mere end højst nødvendigt under brug. For BackBeat Fit 500 har et godt greb på hovedet, da de ikke må falde af under træning.

 

Batteritiden i hovedtelefonerne er opgivet til at være helt op til 18 timer, det bade med tale og musikafspilning. Det er rigtig godt, og bør sikre at selv den mest aktive udøver ikke behøver at lade hovedtelefonerne op mere end en gang om ugen. BackBeat Fit 500 har derudover en Deep Sleep funktion, der sørger for at sætte hovedtelefonerne på standby, når det ikke bruges, så de ikke aflader utilsigtet.

 

plantronics_backbeat_fit_500_sport_tweak_dk

 

Som sagt er designet lavet som on-ear, det vil sige at ørekopperne hviler på ørerne. Normalt er jeg ikke fan af det, da det begynder at trykke, og det gør BackBeat Fit 500 da også i nogen grad, men forskellen er at jeg her bruger dem mens jeg træner, og derfor har et behov for at de holder godt fast på hovedet. Og det gør de, uden at det bliver ubehageligt. Ørepuderne er store og bløde af netop denne grund, og de gør det de skal, navnlig at holde støj ude, og sikre komforten under træning.

 

 

På den venstre ørekop er der knapper til at styre play/pause, forward eller rewind, samt volume op eller ned. Det er også her at man lader hovedtelefonerne op, ved mikroUSB indgangen. Og ved siden af denne, finder vi en 3,5 mm jackindgang.

 

bluetooth_plantronics_sport_backbeat_fit_500_left_tweak_dk

 

På højre ørekop finder vi knappen til at tænde for hovedtelefonerne, samt en knap til at tage imod opkald, samt lægge dem på igen. Meget basalt.

 

bluetooth_plantronics_sport_backbeat_fit_500_right_tweak_dk

 

Det er alt sammen noget vi efterhånden forventer af et headset, og styringen er lige så enkel som det lyder. Inde i ørekopperne finder vi to 40 mm drivere, som er motoren for hovedtelefonerne. Det kommer vi ind på senere.

 

Den ydre ring på begge ørekopper er lavet i vandafvisende gummi, hvilket er en lækker detalje træningsmæssigt, men det gjorde det også umuligt at tage et pænt billede af ørekopperne, da de er som en magnet for støv. De er dog heldigvis lette at gøre rene, men de bliver hurtigt grimme at se på.

 

BackBeat Fit 500 kan forbindes til din telefon enten via Bluetooth, eller via det medfølgende 3,5 mm jackkabel, som kan bruges hvis du løber tør for batteri. Der er hverken inline mic eller kontrol på kablet, så det er ikke noget du skal finde frem hvis du ønsker at føre samtaler med BackBeat Fit 500 på hovedet.

 

plantronics_backbeat_fit_bluetooth_500_tweak_dk 

 

Lyden i BackBeat Fit 500 er sammenlignet med andre fitness eller sportsheadsets vi har testet, helt i top. Det siger selvfølgelig sig selv, når langt størstedelen af sammenligningsgrundlaget er med meget mindre in-ear headsets. Grundlæggende, så er der tale om et lydbillede der til fulde lever op til hvad man kan forvente af et sæt hovedtelefoner designet til sportsbrug. BackBeat Fit 500 har en meget flot mellemtone, og muligheden for at skrue meget højt op for volumen, hvis det ønskes. Den forvrænger ikke ved høj volumen, så det er helt som det skal være.

 

Find flere TEST af headsets HER

 

Har man hang til at høre musik præget af meget bass under træning, så skal man heller ikke fortvivle, da forcen helt klart er bassen. Den er kraftig når man skruer op for volumen. Den er dyb og veldefineret for et headset af denne størrelse, og jeg er ret sikker på at den også bliver boostet lidt mere end der er behov for, fra Plantronics side. Den fylder lige rigeligt på de lidt tungere tracks. Der hvor der er mindst valuta for pengene, er helt klart diskanten, som ikke er så klar i lydbilledet. Det er nok også tiltænkt fra Plantronics side af, da de fleste af os leder efter nogle lidt tungere tracks med bass og tempo under træning. Der er ingen tvivl om for undertegnede, at det er en hovedtelefon hvor fokus er endt på bass-siden, og det er ikke et minus, når de fleste af os ønsker noget m

 

 

Komforten til 1-2 timers træningssessioner er som den skal være. Selvom jeg har ører der er følsomme over for megen trykken, så har jeg ikke oplevet at det bliver for meget under testen af BackBeat Fit 500. Om det skyldes at mit fokus er andre steder, eller at hovedtelefonen bevæger sig en smule under løb kan jeg ikke sætte en finger på, men ikke desto mindre har jeg ikke oplevet komfortmæssige gener under testen. Og afslutningsvis bliver jeg igen nødt til at understrege, at BackBeat Fit 500 sparker alle in-ear konkurrenter af banen, når man sammenligner dem på lydkvalitet, såvel som batteritid. Der er slet ingen konkurrence her.

 

Pris:
Som altid har vi været en tur forbi PriceRunner.dk for at indhente en pris. I BackBeat Fit 500s tilfælde, kan det erhverves for den nette sum af blot 794,00.- DKK inklusiv fragt. Det er et rigtig pænt prisskilt, med tanke på alt det man får med hovedtelefonerne. Vil du gerne læse mere om BackBeat Fit 500 eller andre af Plantronics produkter, kan du klikke på banneret herunder.

 

tweakdk_plantronics_576px 

 

Konklusion:
Træner du meget, og ønsker du bedre lyd, eller er du ved at være træt af dit gamle in-ear headset, så har Plantronics svaret på dine bønner. BackBeat Fit 500 er et on-ear bluetooth headset som gør næsten alt korrekt, lige fra farvetema, design, pasform og prisen.

 

For kun 794,00.- DKK inklusiv fragt kan du erhverve BackBeat Fit 500, og det er en pris der sidder lige i skabet efter vores mening. Til den pris får man et headset som spiller betydeligt bedre og har en batteritid der er betydeligt bedre, end de gængse in-ear headsets designet til sport, som vi tester fra tid til anden. Man betaler selvfølgelig også lidt mere for det, men det er en sikker investering, hvis man spørger undertegnede. Jeg er selv vant til in-ear headsets under træning, og de har det med at falde ud, miste signal, og så har mit private sæt en ret kort batteritid inden det skal lades op igen. Med BackBeat Fit 500 kan jeg sagtens holde halvanden uge inden jeg skal lade op igen. Det er et kæmpe plus i min bog.

 

Leder du efter lyd i superb kvalitet, skal du nok kigge andre steder. BackBeat Fit 500 hovedtelefonerne gør det rigtig godt, med et solidt fokus på bunden, men det kommer ikke helt på niveau med de gænge on-ear og over-ear headsets vi tester, i samme prisklasse. BackBeat Fit leverer en solid performance, hvor der er tryk på bassen, som der også skal være, når du skal have gang i nogle tracks med masser af tempo.

 

Vi runder dagens test af med at give Plantronics BackBeat Fit 500 en Great Product award og en pæn karakter på 9 på vej ud af døren. Der er rigtig meget der taler for BackBeat Fit 500 som værende et af de bedste fitness og sportsheadsets på markedet pt, og vores eneste reelle anke er det store fokus på bass der er.

 

Pros:

 • Design
 • Komfort
 • Pris
 • Lyd
 • Batteritid
 • P2I-coating - fugt, sved og vandafvisende

Cons:

 • Bassen fylder meget i lydbilledet
Plantronics BackBeat Fit 500 sports og fitness hovedtelefoner Plantronics BackBeat Fit 500 sports og fitness hovedtelefoner
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar 700M Superior Gamermus

Ikke alle mus behøver at være kedelige og ligne hinanden, det er 700M Superior fra Cougar et bevis på.

Læs Mere

XPG GAMMIX D30 3000 MHz DDR4 RAM

XPG er endnu engang på banen med et sæt DDR4 RAM, og denne gang skal vi kigge i r

Læs Mere

Logitech G533 Gaming headset

I denne test tager vi et kig på det trådløse G533 headset fra

Læs Mere

XPG GAMMIX S5 512 GB NVMe SSD Råt design til gameren

XPG er endnu engang på banen på Tweak.dk redaktionen, og denne gang med deres XPG

Læs Mere

Razer Kontor og Rejsekit.

Razer forsøger her, at give et bud på et rejse eller kontor sæt til den krævende bruger. De har s

Læs Mere

PlayStation Classic

I dag står den i nostalgiens tegn, da Sony har valgt at følge strømmen i ”Nostalgi” mini k

Læs Mere

Razer: Raise the Level Cap

Nyt nyt nyt. Nyt år, nyt gaming gear fra Razer, der med pakken Raise the Level Cap, præsenterer deres bud p&ar

Læs Mere

AORUS GeForce RTX 2080 XTREME Waterforce WB 8GB

I denne omgang skal vi kigge på endnu et RTX 2080 grafikkort, som vi allerede har set f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Spejlløst Sony A6400 byder på 4K 30 fps video og eye tracking teknologi

Sony vil gerne være venner med foto-nørderne med deres nyeste Sony A6400, og med producenten lancering af dere
Læs Mere

Snapdragon 855 bæstet viser tænder i benchmarks

Omfattende benchmarks af Snapdragon 855 viser op imod 74% performance forbedringer i Core tests sammenlignet m
Læs Mere

Spider Man: Far From Home trailer frigivet (Video)

Marvel har lanceret deres første teaser trailer for kommende Spider Man film, Spider Man: Far From Home.
Læs Mere

Galaxy S10 Plus dukket op via Geekbench med imponerende score og 6GB RAM

Alt imens MWC i Barcelona kravler nærmere, stiger informationsstrømmen omkring kommende smartphones parallelt,
Læs Mere

Officielle Far Cry New Dawn systemkrav frigivet

Som minimumskrav finder vi Intel Core i5 2400 eller AMD FX 6350 med 8GB RAM samt NVIDIA GeForce GTX 670 eller
Læs Mere

Core i9-9990XE med 14 Cores, op til 5.0 GHz og 255W TDP på vej?

Intel kunne ifølge redaktionen på Anandtech, være på vej med ny flagskibs processor til deres Core-X HEDT seri
Læs Mere

YouTube tilføjer nye gesture kontroller til deres mobile app fra næste uge

Nye tiltag på vej fra YouTube i form af flere gestikulerings funktionaliteter. YouTube understøtter allerede g
Læs Mere

Capcom har frigivet nye screenhots fra Resident Evil 2 Remake. Hunk og Tofu tilføjes spillet.

De nye karakterer, kommer som en del af de nye bonus modes – 4th Survivor og Tofu Survivor – modes som spiller
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.