TEST: Phanteks Kabinet - Eclipse P400S Tempered Glass

editor picture
Hardware udlånt af: Phanteks.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 19. Jan 2017. Testen er vist 4378 gange.
Brand: Phanteks.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Phanteks som startede i sin tid ud med at lave kølere, og kom så ind med deres første kabinetter. Phanteks, er for alvor blevet et navn man snakker om, når der tales seriøse producenter med ambitioner og lyst til at gå forrest inden for kabinetter. Vi har her på Tweak været med siden starten, og har kigget på stort set alt de har at tilbyde. Denne gang skal vi kaste blikket på endnu et kabinet fra dem.

 

Navnet lyder Eclipse P400S Tempered Glass – ikke at forveksle med originalen. Hvis dit engelske er på plads, har du nok allerede regnet ud at udgaven vi har modtaget af Eclipse er udstyret med sidepanel i hærdet glas. Men er der andre ting der skiller dette kabinet fra det originale? – Læs med nedenfor når vi smækker det en tur på testbænken og giver det et kig.

 

Phanteks_Eclipse_P400S_Tempered_Glas_Case_Tweak_dk_1

 

Glem aldrig turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste onlinekøb. Sammenlign før du handler – det kan betale sig i det lange løb. Klik på banneret herunder, for at komme til siden.

 

Pricerunner

 

Specifikationer og features
Vi har været en tur forbi Phanteks hjemmeside og fundet lidt specifikationer og beskrivende billeder af kabinettet – så slipper du for turen der inde og kan fokusere på vores test i stedet, spøg til side:

 • Dimensioner: 210 x 465 x 470 (BxHxD)
 • Vægt: 7 Kg
 • Type: Midi-tower
 • Materialer: Metal, plastik og glas
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX og E-ATX (op til 272 mm bredt, dækker
 • kabelhullerne)
 • Frontpanel: 2xUSB 3.0, lyd ind/ud, RGB kontrol knap
 • PCI-slots: 7
 • Interne 3,5” / 2,5” pladser: 6 (2 skuffer inkluderet)
 • Interne dedikerede 2,5” pladser: 2 (2 holdere inkluderet)
 • Maksimal grafikkort længde: 395 mm
 • Maksimal CPU-køler højde: 160 mm
 • Maksimal PSU længde: 270 mm (inklusiv kabler)
 • Plads bag bundkort til kabler: 25 mm

Blæser support:

 • Front: 3x120 mm / 2x140 mm (1x120 mm inkluderet)
 • Top: 2x120 mm / 2x140 mm
 • Bagende: 1x120 mm (inkluderet)

Radiator support:

 • Front op til: 360 mm / 280 mm
 • Bagende: 120 mm

 

Et kig på kabinettet
Vi starter ud med at kigge på kabinettet som helhed, og går der efter i detaljer. Som vi kan se herunder byder den venstre side af kabinettet, på et stort stykke glas, mens at den højre blot er en blank side.

 

 

Frontpanelet på PC-kabinettet finder vi placeret på toppen i den højre side, og det består af to USB 3.0 porte, samt lyd ind/ud. Der ud over finder vi også en power knap, samt HDD LED på toppen. Lyset i disse to følger det indbyggede RGB lys, hvilket er en fed detalje. Noget andet der også er det, er de tre skjulte knapper under topcoveret i fronten. Vi finder en knap til blæsere, lys og reset diskret placeret – fedt!


Toppen består af ventilation, som standard er dækket af to magnetiske covers. Det er her muligt at montere op til 2x140 mm blæsere, og der medfølger også magnetiske støvfiltre, hvilket er lækkert at se.

 

 

Ved at give et ryk i bunden af frontpanelet, kan dette let afmonteres. Herinde bag finder vi én 120 mm blæsere inkluderet. Der er også støvfilter i både top og bund, da det kun er der blæserne kan suge luft. Bemærk også det støjreducerende materiale som der er monteret på fronten. Dette er som regel kun noget vi ser i dyrere kabinetter.


I bunden finder vi en lille LED strip, som er en af de ting det er muligt at styre via den diskrete knap øverst på fronten. Apropos diskret, så tjek lige Phanteks logoet på fronten ud, på det sidste billede herunder.

 

 

Vi fortsætter videre til bagenden, hvor vi finder det efterhånden klassiske layout. Strømforsyningen nederst, syv PCI-slots og hullet til bundkort I/O og en 120 mm blæser øverst. Phanteks har også kælet lidt for detaljerne her omme. Efter som vi har modtaget den sorte/hvide udgave af kabinettet, er PCI-coverne naturligvis også skiftevis i de to farver – lille men fed detalje!


I bunden finder vi fire solide fødder, som alle har støjreducerende gummi monteret. Der er et støvfilter som dækker indsugningen ved strømforsyningen, så alt ok her.  Som ved et hvert andet kabinet med sidepanel i hærdet glas, kan fedtede fingre være et helvede. Især når de fire tommeskruer skal afmonteres, må man frem med pudsekluden efterfølgende.

 

 

Med de fire tommelskruer afmonteret, kan glaspanelet ganske enkelt løftes af. Som det kan ses herunder er kanten på glasset lavet sort. Dette giver en pænere finish når glasset er monteret på kabinettet. Det højre sidepanel har ligesom fronten, og de to covers på toppen, også monteret støjreducerende materiale. Det tilføjer lidt vægt, men sænker støjniveauet.

 

 

Vi har nu afklædt computer kabinettet, og fjernet begge sidepaneler. Det indre design i kabinettet er meget åbent, kun brudt af et PSU cover nederst – resten af kabinettet er et stort kammer. Det er fedt at se det sorte/hvide farvespil fortsætte herinde.

 

Phanteks_Eclipse_P400S_Tempered_Glas_Case_Tweak_dk_16

 

I fronten finder vi som før nævnt den ene af de i alt to inkluderede blæsere. Der er plads til 3x120 mm / 2x140 mm eller op til en 360 mm radiator i fronten. Hvis du ønsker at montere sidstnævnte, skal du dog først afmontere den lille plade på PSU coveret, som er monteret i fronten.
Det er også muligt at montere op til en 120 mm radiator i bagenden hvis du skulle have lyst til dette. Der er dog ingen support for hverken blæsere eller radiatorer i bunden, selvom der er masser af ventilation. I toppen kan du til gengæld montere blæsere – op til 2x120 mm / 2x140 mm, men ingen radiatorer.

 

 

Vi fortsætter vores tur om på bagsiden af kabinettet, hvor vi finder flere lækkerier. De velkendte Phanteks velcrobånd er tilstede, og det samme er to holdere til SSD´er. Der er rigtig god plads til at trække kabler heromme. Phanteks skiver 25 mm på deres hjemmeside, og det er bestemt ikke nogen overdrivelse.
Montering af 3,5” harddiske sker i bunden nede ved strømforsyningen. Ud af kassen er der plads til maksimalt 2x3,5” + 2x2,5” harddiske, eller 4x2,5”. Men ved tilkøb af beslag fra Phanteks, kan kapaciteten hæves fra to 3,5” harddiske til seks!

 

 

Montering af hardware
Inden vi springer ud i monteringen af hardware, kigger vi lige hurtigt på tilbehøret. Ud over de sædvanlige skruer, finder vi nemlig også de tidligere nævnte støvfiltre til toppen. Men der gemmer sig også noget andet lækkert – nemlig en magnetisk LED strip, som kan kobles på det interne lys og styres via knappen i toppen, mere om dette senere.


Tilbage til monteringen af hardwaren, starter vi som altid ud med harddisken. Mens monteringen af 3,5” harddiske klares uden brug af værktøj, må du have skruetrækkeren frem når dine SSD´er skal skrues fast.

 

 

Installationen af hardwaren foregik smertefrit. Der er rigtig god plads at arbejde på inde i kabinettet, både på for- og bagside. Selv uerfarende byggere kan opnå gode resultater i dette kabinet, da pladsen til kabler er utrolig god, og Phanteks har vist vejen med deres velcrobånd.

 

 

Med et standard ATX bundkort, samt to ældre, men stadig store grafikkort monteret kan vi få en ide om hvor meget plads der rent faktisk er inde i kabinettet.

 

Phanteks_Eclipse_P400S_Tempered_Glas_Case_Tweak_dk_28

 

Du kan uden problemer have radiator monteret i fronten, og stadig have plads til et hvert moderne grafikkort på markedet. En ting du dog skal være opmærksom på, er højden på din CPU-køler og grafikkort hvis du leger med de store drenge som har eget print design. Phanteks oplyser at der er 160 mm i højden at lege med, før du rammer glasset i siden.


Når man kigger på toppen med bundkort monteret, kan man godt se at pladsen til en radiator ikke er der. Phanteks kunne have rykket det hele lidt ud mod venstre side, hvilket dog havde påvirket det ydre design negativt.

 

 

Inden vi springer til konklusionen nederst her på siden, skal i ikke snydes på et par billeder af lyset i kabinettet. Det fede ved lyset i Eclipse P400S er at både lyset inde i kabinettet, i fronten og power knappen følges ad! Vi har skudt to billeder af kabinettet som helhed for at vise dette.

 

 

De fire afsluttende billeder, viser den inkluderede LED strip, som magnetisk kan monteres hvor i kabinettet man måtte ønske det. Lige ledes kan flere tilkøbes og siddes i forlængelse, hvilket endnu en gang bekræfter at Phanteks har styr på hvad de laver. Nyd disko showet, og rul videre til konklusionen når du er klar.

 

 

Pris
Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass kan i skrivende stund (19/01 2017) findes på PriceRunner.dk til en pris der lyder på lige knap 800,- DKK inklusiv fragt. Dette er faktisk kun 200,- DKK mere end originalen som ikke har hærdet glas panel og inkluderet LED strip. Det normale Eclipse P400S er i sig selv et super budget kabinet, og man får virkelig meget for de kun 200 kroner ekstra.

 

Jeg vil gå så langt som at sige at prisen på Eclipse P400S Tempered Glass, er fordelagtig kontra hvad kabinettet tilbyder. Klik på PriceRunner.dk banneret herunder, for at komme til oversigten med priser.

 

Pricerunner

 

Hvis du ønsker alle oplysninger på Eclipse P400S Tempered Glass kabinettet fra Phanteks selv, eller måske bare vil se de andre farvekombinationer som der er tilgængelige. Kan du klikke på Phanteks banneret herunder, som sender dig direkte til deres produktside med Eclipse P400S Tempered Glass edition.

 

Phanteks_Eclipse_P400S_Tempered_Glas_Case_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Phanteks har gjort det igen. Det normale Eclipse kabinet var i sig selv, et formidabelt kabinet til prisen, som tilbød mange features som normalt kun findes på dyrere alternativer. Eclipse P400S Tempered Glass med hærdet glas,som vi har set på i denne test, tager niveauet og løfter det yderligere, uden at skade prisen super meget. For blot 200,- mere end originalen får man sidepanel i hærdet glas og inkluderet LED strip med magneter. Resten af specifikationerne følger originalen, hvilket betyder lækkert design, god byggekvalitet, masser af plads til både hardware og vand eller blæsere.

 

Layoutet inde i Eclipse P400S Tempered Glass er meget åbent, idet der kun er et PSU cover i bunden, mens at resten er et stort kammer. Dette betyder formidabelt airflow, og plads til noget af det tungeste hardware på markedet. Dette kombineret med gode kabelførings muligheder og hele 25 mm plads på bagsiden, og du har et genialt kabinet. Men det stopper skam ikke her. Oven i hatten har Phanteks også monteret støjreducerende materiale på både top, front og højre side. Jeg er oven ud imponeret over dette kabinet, hvilket også afspejler sig i scoren, og Great Product awarden jeg smider efter det. Job well done Phanteks, keep it up!

 

Godt

 • Lækkert design
 • God byggekvalitet
 • Sidepanel i hærdet glas
 • Indbygget RGB lys + inkluderet LED strip
 • Åbent design = godt airflow
 • Plads til high-end hardware
 • Kun 200,- DKK dyrere end originalen uden glas
 • Flere farvekombinationer tilgængelige
 • Gode kabelføringsmuligheder
 • Støjreducerende materiale monteret

Knap så godt

 • Ingen radiator support i toppen

 

Conclusion
Phanteks has done it again. The normal Eclipse was by itself an awesome case for the price, which offered many features normally only found on more expensive alternatives. The version with tempered glass as we've reviewed here, takes the value for money concept to another level, without harming the price much. For only 200, - DKK more than the original, you get a side panel of tempered glass and an included LED strip with magnets. The rest of the specifications follows the original, which means great design, good build quality, plenty of room for both hardware and water or fans.

 

The layout inside the case is open, as there is only a PSU cover at the bottom, while the rest is one large chamber. This means great airflow and space for some of the most high-end hardware on the market. This combined with good cable management options with 25 mm space on the back, and you have a awesome case! But it doesn’t stop here. On top of it all, Phanteks also have installed noise-reducing material on both the top, front, and right side panel. I am VERY impressed by this case, which also is reflected in the score, and the Great Product award I throw at it. Job well done Phanteks, keep it up!

 

Pros

 • Awesome design
 • Great build quality
 • Side panel in tempered glass
 • Build in RGB light + included LED strip
 • Open layout = great airflow
 • Room for high-end hardware
 • Only 200,- DKK more expensive than the original without glass
 • Many color combinations available
 • Great cable management options
 • Noise cancelling materials on the side, top and front

Cons

 • No radiator support in the top

Score: 9 + Great Product award

 

Phanteks_Eclipse_P400S_Tempered_Glas_Case_Tweak_dk_39

 

Phanteks Kabinet - Eclipse P400S Tempered Glass Phanteks Kabinet - Eclipse P400S Tempered Glass
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

AMD Ryzen 2 - 2700X, 2700, 2600X og 2600 Gaming benchmarks

Det er efterhånden noget tid siden vi blev præsenteret for AMD Ryzen 2 familien. I første udspil modtog

Læs Mere

Logitech G840 Musemåtte

I denne test skal vi hílse på et sandt monster af en musemåtte. G840 fra Logitech måler hele 40 x

Læs Mere

Enermax Platimax D.F. 750 Watt Strømforsyning

Platimax D.F. 750 Watt er en strømforsyning i den høje ende af skalaen. 80 Plus Platinium certificering, l&a

Læs Mere

Razer Kiyo streamingkamera

Dagens test er Razers nyeste streamingkamera, Kiyo, som bliver markedsført osm en del af deres nye pakke til stream

Læs Mere

Sennheiser HD 25 Plus

Sennheiser behøver ikke den store præsentation. Producenten er godt repræsenteret indenfor lyd i n&aeli

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Fortnite Battle Royale releases til andriod til sommer

Tidligere på året proklamerede Epic Games ankomsten af Fortnite Battle Royale på mobileplatforme, og siden er
Læs Mere

iPhone X Tesla dræner budgettet for 30.000 kr

Er du hoppet på iPhone X bølgen, og måske ikke er helt tilfreds med batterilevetiden, så er dine bønner hørt.
Læs Mere

TeamGroup fremviser nye DDR4-3466 RAM til AMD Ryzen

Er jagten gået ind på næste PC byggeri, er står du overfor at vælge RAM, så er de nye TeamGroup T-Force Dark P
Læs Mere

Call of Duty Black Ops 4 Battle Royal Blackout annonceret

Populariteten af Battle Royal games over de sidste par år, er mildest talt eksploderet, og især spiltitler som
Læs Mere

Gaming rig til 200.000 kr. er som skabt til nørden

Man må aldrig gå ned på udstyr. En tanke Lewis Hilsenteger fra YouTube-kanalen Unbox Therapy udstråler i blikk
Læs Mere

YouTube relancerer YouTube Music

YouTube Music er en af de mange streaming services, som får musikelskerne til at slikke sig om munden. Det er
Læs Mere

LG påbegynder global udgivelse af G7 ThinQ

LG-fansene kan godt begynde at juble. G7 ThinQ bliver nu udgivet på det globale smartphone-marked.
Læs Mere

Galaxy S9 bagud på salgstal i Sydkorea

Galaxy S9 har haft et fint salg hjemme i Sydkorea. Det kunne dog sagtens være gået meget bedre.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.