TEST: Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

editor picture
Hardware udlånt af: Phanteks.
Skrevet af Michael Hermansen den 17. Jul 2018. Testen er vist 3959 gange.
Brand: Phanteks.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Phanteks er endnu engang med os her på redaktionen, når der skal bygges nyt system. Denne gang skal vi bygge et Intel Core i9-7900X system i et Phanteks Enthoo Pro Special Edition kabinet med et sort og hvidt farvetema. Vi har tidligere testet deres Phanteks Enthoo Pro, og nu er vi altså klar med en anmeldelse af deres version 2.0 af samme kabinet. Vi bygger i samarbejde med ASRock i denne omgang, der har sponsoreret bundkort og CPU. Phanteks har leveret kabinet, og Aquatuning.de har leveret vandkølingen.

 

 

 

 

De tekniske specifikationer:

 

 

 

Til dagens build bygger vi med følgende dele:

 

 • Phanteks Enthoo Pro Special Edition
 • ASRock X299 Killer SLI/ac
 • Intel Core i9-7900X
 • Western Digital Black 1 TB NVMe SSD
 • Samsung EVO 750 250 GB
 • Samsung EVO 850 500 GB
 • Alphacool Eisbrecher PRO XT45 Full Copper 360 mm. radiator
 • Phobya ZuperZero Crystal Blue Liquid
 • Seasonic Prime Titanium 850 Watt PSU

 

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition er lidt anderledes udført end version 1.0, og sideruden er lavet i hærdet glas. Indersiden er lavet i hvide pladedele, mens resten af kabinettet er lavet i sort plastik.

 

 

Plastikken er lavet i et sort, børstet materiale. På fronten finder vi en powerknap med en power LED omkring. Nedenunder finder vi et I/O-panel, der kan gemmes væk under en klap, hvis man ikke bruger portene. En dejlig detalje, når man leder efter det stilrene look.

 

 

I fronten har vi også et større mesh, der fungerer som støvfilter for blæserne inde bagved. Her blev jeg dog nødt til at modificere fronten lidt, så jeg kunne få udskiftet blæserne med nogle andre Phanteks PH-F120MP blæsere, som jeg blev nødt til at montere på ydersiden.

 

Sideglasset er fastskruet med disse fingerskruer. Gevindhullet og glaspladen er adskilt med en gummimembran, der sørger for, at man ikke kommer til at splintre glasset, når man skal lukke siden.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_07

 

Siden er fæstnet til et hængsel, så kabinettet kan åbnes op, uden at man absolut skal have hele glassiden af. Dog kan den stadig løftes af hængslet, hvis man skal rode meget rundt med kabinettet. Som når man skal udlufte sit vandkølingssystem.

 

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition kommer med et PSU shroud, så man kan få gemt sin PSU væk sammen med diverse ledninger og derved skabe et meget clean look. Der er beslag til at fæstne tre 5.25" drev/fan controllers eller lignende. Derudover er der to harddiskbure med i alt seks pladser til 2.5"- eller 3.5" harddiske. Harddiskburene tager vi ud i dag, da der skal monteres et reservoir.

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition kan derudover rumme op til fire 2.5" SSD'er/harddiske i ekstra mounts, men der medfølger dog kun to mounts. 

 

På bagsiden har vi otte expansion slots, og på indersiden er der monteret yderligere én 120 mm. blæser.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_12

 

 

Piller vi bagsiden af kabinettet finder vi oceaner af plads til ledningsføring. Der er rigeligt med gennemføringer til at stikke ledninger igennem til bundkortet. Derudover er der også godt med velcrobånd og yderligere monteringshuller til strips.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_15

 

Phanteks har også monteret en fanhub på bagsiden af kabinettet, der kan styre seks fans blæsere. Det kan være ganske smart, hvis man gerne vil have vandkøling og derfor skal styre flere blæsere ud fra CPU'ens temperatur.

 


Fronten kan pilles af med et let ryk i bunden. Fronten sidder nemlig blot fast med nogle plastikdutter, der går ind i et lidt mindre hul og låser fronten på plads. I fronten sidder der et støvfilter, som beskytter systemet fra en masse støv, der bliver suget ind gennem gitteret.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_18

 

Toppen pilles lige så enkelt af som fronten, og her er der plads til en radiator op til 360/420 mm. alt efter om man vælger 120- eller 140 mm. dimension på sin radiator.

 

Hardwaremontage

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_20

 

Seasonice Prime Platinum 850 watt PSU venligst sponsoreret af Seasonic

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_21

 

Western Digital WD Black 1 TB NVMe SSD venligst sponsoreret af Western Digital

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_22

 

Alphacool Eisbrecher PRO XT45 Full Copper 240- og 360 mm. radiator. Vi bygger dog kun med 360 mm. varianten, da der ikke er plads til begge modeller i Phanteks Enthoo Pro.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_23

 

Phanteks Enthoo Pro kommer med et pumpe- og reservoirmounting kit. Men da vores reservoir er af den lange model, kan den derfor ikke være i kabinettet grundet manglende højde. Vi monterer derfor vores pumpe/reservoir combo med et andet mount i bunden af kabinettet, hvor harddiskburene tidligere var.

 

 

I toppen har vi monteret tre Phanteks PH-F120SP blæsere, der blæser varm luft ud af kabinettet. I fronten af kabinettet har jeg monteret tre blæsere, hvilket har gjort, at jeg har været nødt til at skære lidt dele væk af fronten, så den stadig kan lukkes. Dertil er der kun tilbage at samle kabinettet og få det startet op.

 

Pris:

 

I skrivende stund, den 16. juli 2018, er Phanteks Enthoo Pro Special Edition set med et prisskilt på 999,00 DKK inklusiv fragt. 

 

Hvis I ønsker at læse om Phanteks Enthoo Pro Special Edition, kan I klikke på banneret herunder.

 

 

Konklusion:

 

Phanteks er ved at være nogle garvede hunde, når det kommer til at lave kabinetter og køling, og det kommer generelt også til kende med Phanteks Enthoo Pro Special Edition.

 

Kabinettet virker måske en smule skrøbeligt, når man begynder at skille det ad for at installere hardware, men så snart man får siderne skruet fast, så virker det faktisk ganske stabilt. Der er dog en detalje, som jeg ikke forstår, selvom det er en mindre detalje, man som bruger selv kan gøre noget ved. Når man laver et kabinet med en hel side i glas, så giver det for mig ingen mening, at der slet ikke er nogen form for lys inde i kabinettet. Det er trods alt et showcase kabinet.

 

Når det så er sagt, så er der med Phanteks Enthoo Pro Special Edition lagt i ovnen til et seriøst fedt build med masser af plads til at montere hardware, selvom der stadig kun er tale om et miditower kabinet. Man kan faktisk installere grafikkort med rigtig store AIB kølere monteret, og på bagsiden er der rigtig meget plads og godt med gummi gennemføringer til kabelføring, så man kan få alle kablerne gemt godt væk. En anden fed detalje med kabinettet, som min kollega Jan også konkludere ved den originale version, er, at Phanteks Enthoo Pro Special Edition er skruet sammen alle steder frem for at være nittet sammen, så man kan modificere sit kabinet til fulde efter eget ønske

 

Designet er generelt yderst stilrent, og der er mulighed for at få et kabinet, der står mere eller mindre uden noget som helst, der springer i øjnene, eftersom frontpanelet kan gemmes væk bag en låge.

 

En pris på små 1.000,00 kroner er for mig en fair pris for et ATX miditower kabinet af en kvalitet, som Phanteks har udviklet har, selvom det havde nogle enkelte flaws. Dog har det nye kabinet fået et hak op i prisskalaen i forhold til det gamle Enthoo Pro. I det store hele vælger jeg at give Phanteks Enthoo Pro Special Edition en score på 9 og en Great Product Award. Især prisskiltet er skyld i, at det ikke sniger sig helt op på samme score, som da vi testede det originale Enthoo Pro.

 

Godt:

 • God byggekvalitet, men...
 • MASSER af plads til lækker hardware
 • God plads til vandkøling
 • Kabinettet er skruet sammen, hvilket giver gode modificeringsmuligheder
 • Der er oceaner af plads og muligheder for kabelføring
 • Der er PSU shroud i kabinettet
 • Fornuftig pris, men...2

Knapt så godt:

 • ...det bliver lidt skrøbeligt, når man begynder at skille det ad for at montere hardware
 • Der mangler en eller anden form for lys i kabinettet
 • ...2 Prisen er steget noget i forhold til det originale Enthoo Pro kabinet

Score: 9 + Great Product Award

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar GX1050 V3 - 1050 Watt Strømforsyning

Selvom vores computer komponenter bliver mere og mere energieffektive - med enkelte undtagelser. Så er der stadig pe

Læs Mere

Traeger Pro 575 pillegrill

Traeger har relanceret Pro-, Ironwood og Timberline modellerne i en 2019 model, og vi har f&a

Læs Mere

Cougar Bunker M RGB

I denne test tager vi et kig på endnu et produkt fra Cougar. Denne gang er det deres mobilholder Bunker M RGB med tr

Læs Mere

COUGAR TURRET RGB miditower

Vi har i forvejen anmeldt COUGAR TURRET i to andre versioner, og denne artikel vil udelukkende være en lille g

Læs Mere

Cooler Master MK850 - Mekanisk OG analogt gaming tastatur

Et mekanisk gaming tastatur har ofte været vejen frem, når der skal games på computeren. Nu åbner

Læs Mere

Philips Hue E27 Starterkit & Udendørssensor

Lys i hjemmet er noget vi alle kan relatere til, da det er et must i de mørke stunder. Vi har her på siden al

Læs Mere

Minut Point Smart Home Alarm

Alarmløsninger til hjemmet er ofte ret bekostelige og koster mange penge hver måned, men behøver det v

Læs Mere

Cooler Master MH751 Multi Platform Gaming Stereo Headset

Cooler Master er ikke kun kølere. Vi kigger her på noget andet fra dem, nemlig et headset. Kan de være

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Lagringsguide - Forskellen på HDD og SSD

En harddisk er baseret på bevægelige mekaniske dele og en SSD på digitale kredse, men hvad betyder det egentli
Læs Mere

Digital Storm Avon gaming laptop lanceret med 9 Gen Intel Core mobile CPU

Digital Storm har i indeværende uge løftet sløret for næste generation af Avon gaming laptops, som nu er udsty
Læs Mere

Her er den nye Google Pixel 3a smartphone

Vi har allerede set billeder og læst bunker af tidlige rygter om den nye Google Pixel 3a smartphone, og nu er
Læs Mere

NVIDIAs GeForce GTX 1660 Ti sænker priserne på gaming laptops

Tvivlen om hvorvidt NVIDIA havde planer om at sende deres GTX 1660 Ti GPU'er uden ray-tracing ind på det mobil
Læs Mere

SteelSeries Arctis 9x Xbox One wireless introduceret

SteelSeries har introduceret et ny Xbox One trådløs headset i form af SteelSeries Arctis 9x prissat til £ 180.
Læs Mere

Nu er det officielt: OnePlus 7-serien lanceres den 14. maj

OnePlus har endelig løftet sløret for det næste skridt i deres OnePlus-serie. Datoen er den 14 maj, og som tit
Læs Mere

LEGO Hogwarts konstrueret af over 75,000 klodser

LEGO bygherrer, der søger lidt inspiration, vil sikkert nyde denne fantastiske LEGO Hogwarts bygning, der kræv
Læs Mere

Sony nye 98 tommer 8K TV koster knap en halv million

Er hardware budgettet spændt til bristepunktet, og mangler du et ny TV til herreværelset, så har Sony det opla
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.