TEST: Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

editor picture
Hardware udlånt af: Phanteks.
Skrevet af Michael Hermansen den 17. Jul 2018. Testen er vist 3709 gange.
Brand: Phanteks.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Phanteks er endnu engang med os her på redaktionen, når der skal bygges nyt system. Denne gang skal vi bygge et Intel Core i9-7900X system i et Phanteks Enthoo Pro Special Edition kabinet med et sort og hvidt farvetema. Vi har tidligere testet deres Phanteks Enthoo Pro, og nu er vi altså klar med en anmeldelse af deres version 2.0 af samme kabinet. Vi bygger i samarbejde med ASRock i denne omgang, der har sponsoreret bundkort og CPU. Phanteks har leveret kabinet, og Aquatuning.de har leveret vandkølingen.

 

 

 

 

De tekniske specifikationer:

 

 

 

Til dagens build bygger vi med følgende dele:

 

 • Phanteks Enthoo Pro Special Edition
 • ASRock X299 Killer SLI/ac
 • Intel Core i9-7900X
 • Western Digital Black 1 TB NVMe SSD
 • Samsung EVO 750 250 GB
 • Samsung EVO 850 500 GB
 • Alphacool Eisbrecher PRO XT45 Full Copper 360 mm. radiator
 • Phobya ZuperZero Crystal Blue Liquid
 • Seasonic Prime Titanium 850 Watt PSU

 

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition er lidt anderledes udført end version 1.0, og sideruden er lavet i hærdet glas. Indersiden er lavet i hvide pladedele, mens resten af kabinettet er lavet i sort plastik.

 

 

Plastikken er lavet i et sort, børstet materiale. På fronten finder vi en powerknap med en power LED omkring. Nedenunder finder vi et I/O-panel, der kan gemmes væk under en klap, hvis man ikke bruger portene. En dejlig detalje, når man leder efter det stilrene look.

 

 

I fronten har vi også et større mesh, der fungerer som støvfilter for blæserne inde bagved. Her blev jeg dog nødt til at modificere fronten lidt, så jeg kunne få udskiftet blæserne med nogle andre Phanteks PH-F120MP blæsere, som jeg blev nødt til at montere på ydersiden.

 

Sideglasset er fastskruet med disse fingerskruer. Gevindhullet og glaspladen er adskilt med en gummimembran, der sørger for, at man ikke kommer til at splintre glasset, når man skal lukke siden.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_07

 

Siden er fæstnet til et hængsel, så kabinettet kan åbnes op, uden at man absolut skal have hele glassiden af. Dog kan den stadig løftes af hængslet, hvis man skal rode meget rundt med kabinettet. Som når man skal udlufte sit vandkølingssystem.

 

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition kommer med et PSU shroud, så man kan få gemt sin PSU væk sammen med diverse ledninger og derved skabe et meget clean look. Der er beslag til at fæstne tre 5.25" drev/fan controllers eller lignende. Derudover er der to harddiskbure med i alt seks pladser til 2.5"- eller 3.5" harddiske. Harddiskburene tager vi ud i dag, da der skal monteres et reservoir.

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition kan derudover rumme op til fire 2.5" SSD'er/harddiske i ekstra mounts, men der medfølger dog kun to mounts. 

 

På bagsiden har vi otte expansion slots, og på indersiden er der monteret yderligere én 120 mm. blæser.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_12

 

 

Piller vi bagsiden af kabinettet finder vi oceaner af plads til ledningsføring. Der er rigeligt med gennemføringer til at stikke ledninger igennem til bundkortet. Derudover er der også godt med velcrobånd og yderligere monteringshuller til strips.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_15

 

Phanteks har også monteret en fanhub på bagsiden af kabinettet, der kan styre seks fans blæsere. Det kan være ganske smart, hvis man gerne vil have vandkøling og derfor skal styre flere blæsere ud fra CPU'ens temperatur.

 


Fronten kan pilles af med et let ryk i bunden. Fronten sidder nemlig blot fast med nogle plastikdutter, der går ind i et lidt mindre hul og låser fronten på plads. I fronten sidder der et støvfilter, som beskytter systemet fra en masse støv, der bliver suget ind gennem gitteret.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_18

 

Toppen pilles lige så enkelt af som fronten, og her er der plads til en radiator op til 360/420 mm. alt efter om man vælger 120- eller 140 mm. dimension på sin radiator.

 

Hardwaremontage

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_20

 

Seasonice Prime Platinum 850 watt PSU venligst sponsoreret af Seasonic

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_21

 

Western Digital WD Black 1 TB NVMe SSD venligst sponsoreret af Western Digital

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_22

 

Alphacool Eisbrecher PRO XT45 Full Copper 240- og 360 mm. radiator. Vi bygger dog kun med 360 mm. varianten, da der ikke er plads til begge modeller i Phanteks Enthoo Pro.

 

tweak_dk_phanteks_enthoo_pro_special_edition_x299_build_23

 

Phanteks Enthoo Pro kommer med et pumpe- og reservoirmounting kit. Men da vores reservoir er af den lange model, kan den derfor ikke være i kabinettet grundet manglende højde. Vi monterer derfor vores pumpe/reservoir combo med et andet mount i bunden af kabinettet, hvor harddiskburene tidligere var.

 

 

I toppen har vi monteret tre Phanteks PH-F120SP blæsere, der blæser varm luft ud af kabinettet. I fronten af kabinettet har jeg monteret tre blæsere, hvilket har gjort, at jeg har været nødt til at skære lidt dele væk af fronten, så den stadig kan lukkes. Dertil er der kun tilbage at samle kabinettet og få det startet op.

 

Pris:

 

I skrivende stund, den 16. juli 2018, er Phanteks Enthoo Pro Special Edition set med et prisskilt på 999,00 DKK inklusiv fragt. 

 

Hvis I ønsker at læse om Phanteks Enthoo Pro Special Edition, kan I klikke på banneret herunder.

 

 

Konklusion:

 

Phanteks er ved at være nogle garvede hunde, når det kommer til at lave kabinetter og køling, og det kommer generelt også til kende med Phanteks Enthoo Pro Special Edition.

 

Kabinettet virker måske en smule skrøbeligt, når man begynder at skille det ad for at installere hardware, men så snart man får siderne skruet fast, så virker det faktisk ganske stabilt. Der er dog en detalje, som jeg ikke forstår, selvom det er en mindre detalje, man som bruger selv kan gøre noget ved. Når man laver et kabinet med en hel side i glas, så giver det for mig ingen mening, at der slet ikke er nogen form for lys inde i kabinettet. Det er trods alt et showcase kabinet.

 

Når det så er sagt, så er der med Phanteks Enthoo Pro Special Edition lagt i ovnen til et seriøst fedt build med masser af plads til at montere hardware, selvom der stadig kun er tale om et miditower kabinet. Man kan faktisk installere grafikkort med rigtig store AIB kølere monteret, og på bagsiden er der rigtig meget plads og godt med gummi gennemføringer til kabelføring, så man kan få alle kablerne gemt godt væk. En anden fed detalje med kabinettet, som min kollega Jan også konkludere ved den originale version, er, at Phanteks Enthoo Pro Special Edition er skruet sammen alle steder frem for at være nittet sammen, så man kan modificere sit kabinet til fulde efter eget ønske

 

Designet er generelt yderst stilrent, og der er mulighed for at få et kabinet, der står mere eller mindre uden noget som helst, der springer i øjnene, eftersom frontpanelet kan gemmes væk bag en låge.

 

En pris på små 1.000,00 kroner er for mig en fair pris for et ATX miditower kabinet af en kvalitet, som Phanteks har udviklet har, selvom det havde nogle enkelte flaws. Dog har det nye kabinet fået et hak op i prisskalaen i forhold til det gamle Enthoo Pro. I det store hele vælger jeg at give Phanteks Enthoo Pro Special Edition en score på 9 og en Great Product Award. Især prisskiltet er skyld i, at det ikke sniger sig helt op på samme score, som da vi testede det originale Enthoo Pro.

 

Godt:

 • God byggekvalitet, men...
 • MASSER af plads til lækker hardware
 • God plads til vandkøling
 • Kabinettet er skruet sammen, hvilket giver gode modificeringsmuligheder
 • Der er oceaner af plads og muligheder for kabelføring
 • Der er PSU shroud i kabinettet
 • Fornuftig pris, men...2

Knapt så godt:

 • ...det bliver lidt skrøbeligt, når man begynder at skille det ad for at montere hardware
 • Der mangler en eller anden form for lys i kabinettet
 • ...2 Prisen er steget noget i forhold til det originale Enthoo Pro kabinet

Score: 9 + Great Product Award

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Cloud Flight trådløst gaming headset

Trådløst eller ikke trådløst, det er det store spørgsmål i 2018. HyperX mener tr&ar

Læs Mere

Cougar Attack X3 RGB Tastatur

Cougar er bestemt ikke nogen ny spiller på markedet, men derimod en ny producent her på Tweak. Vi vil det n&ae

Læs Mere

Battlefield V UPDATE - Vi tester RTX IGEN!

Som det så ofte sker, når vi laver benchmarks, kommer der opdateringer som kan ændre resultaterne. Det e

Læs Mere

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

FORTNITE butikken 14 december 2018: Ny Slushy Soldier Fortnite skin frigivet

Fortnite hypen synes ingen ende at tage, og nye skins og items dukker konstant op via Fortnite shoppen. 14 dec
Læs Mere

Samsung One UI fremvist i ny video

For kort tid siden annoncerede producenten deres nye One UI under Samsung Developer Conference. Deres nye One
Læs Mere

Billeder af Gigabyte GeForce RTX 2060 OC lækket

Redaktionen hos Videocardz er igen på banen med nyt omkring et potentielt kommende GeForce RTX 2060.
Læs Mere

Marques Brownlee sætter ord på utilfredsheden med Rewind i 2018

YouTube brugerne har i den grad vist deres utilfredshed med den retning YouTube har bevæget sig, når det handl
Læs Mere

Edifier fremviser nye lydprodukter forud for CES 2019

Edifier har meldt ankomsten af nye lydprodukter, som bliver officielt fremvist under CES 2019. CES 2019 løber
Læs Mere

LG HomeBrew er et automatiseret øl brygningssystem

Forud for CES 2019 dukker der altid nye produkter frem i nyhedsmøllen, og i år er ingen undtagelse. Fra et lid
Læs Mere

Galaxy S10 med Snapdragon 855 sætter Exynos 9820 til vægs i ny Antutu Score

I sidste uge så vi de første indikationer på Antutu scores på kommende Samsung Galaxy S10 Plus på udenlandske
Læs Mere

Her er årets mest populære søgninger på Google

Year in Search: Se listerne over de danske Google-søgninger, som trendede mest i 2018.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.