TEST: Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter

editor picture
Hardware udlånt af: Netgear.
Skrevet af Kenneth Johansen den 23. Feb 2018. Testen er vist 4132 gange.
Brand: Netgear.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Med et moderne hjem fyldt af trådløse enheder, og hvor mediestreaming og online gaming fylder meget, så er et solidt Wi-Fi netværk guld værd. Det kan dog ofte vise sig at være ganske problematisk at nå alle hjemmeste fjerne hjørner med en traditionel router.

 

Netgear har med deres Orbi system et bud på en bedre løsning med to seperate enheder, der taler sammen på tværs af enhederne, for at give dig ét samlet netværk, der dækker hele hustanden, men uden at gå på kompromis med hastigheden. 

 

Se den fulde gennemgang af Netgear Orbi på vores YouTube kanal. Se den enbedded version på Tweak.dk eller klik HER for at se den på vores YouTube kanal 

 

 

I modsætning til en Wi-Fi repeater, som typisk bruger det samme bånd til både at sende, modtage OG tale med hovedrouteren, hvilket kan ofte kan føre til et hastighedstab på op til 50%, så har Orbi et separat dedikeret sendebånd til at tale sammen på. Dvs, at man stadig har den fulde båndbredde, på de to normale 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi bånd.

 

netgear_orbi_router_tri_band_router_tweak_dk


Med i pakken til Orbi systemet får vi de to Orbi enheder, og de er tydeigt markeret, så man kan se, hvilken der er den primære enhed, og hvilken der er satellit enheden.


Vi får to strømforsyninger med til enhederne, etnetværkskabel og en quick startguide, som hvis man er helt old school, også er med på en CD.

 

netgear_orbi_units_cable_tweak_dk


Enhederne er lavet i et diskret hvidt design uden man masse ting der skiller sig markant ud fra mængden. Netgear Orbi, er fysisk større end vi så, da jeg kiggede på TP-Links Deco systemet, men de burde være til at få passet ind i de fleste hjem uden at vække for meget opsigt.

 

I toppen er der en lysring, der kan bruges til opsætning eller fejlfinding, men som ellers slår fra, når alt kører som det skal.


Hver enhed i Netgear Orbi systemet har ud over strømstikket, fire netværksporte til kablede enheder, hvoraf den ene på den primære enhed, går til forbindelsen til modemet. Desuden har de begge et USB 2.0 stik til andre netværksforbundne enheder, som fx en harddisk eller lign. Sync knappen bruges, hvis der har været problemer med forbindelsen, og hvis den skal genoprettes imellem de to enheder.

 

netgear_orbi_router_lan_ports_router_tweak_dk


Enhederne på Netgear Orbi, er drevet af en quad core 750 MHz CPU, 512 MB RAM, 4GB flash lager og så seks antenner for optimal dækning.

 

Orbi fra Netgear understøtter selvfølgelig også MU-MIMO, der sikrer samtidig datastreaming til flere enheder på samme tid.


Hvis man vil dække et endnu større område, så er det muligt at tilkøbe sig flere satellit enheder og udbygge systemet på den måde.

 

Opsætningen af Orbi er let, og tog mig ikke mere end omkring 5 minutter, og foregik via Orbi appen, som kan hentes til iOS og Android. Alle de oplysninger man har brug for, står på den primære enhed, endda med en QR kode for at gøre det endnu lettere.


Den primære enhed forbindes til dit modem, og så følger man bare guiden i appen for at oprette netværket med navn og kode.


Satellitenheden placeres et andet sted i hjemmet, hvor den naturligvis skal have forbindelse til den primære enhed, for at fungerer, men lysringen på toppen ,er med forskellige farver med til at vise om forbindelsen er god, eller om man skal finde et bedre sted at placere den.

 

netgear_orbi_router_light_ring_tweak_dk


Når systemet er sat op, har du et enkelt netværk at forholde dig til med det samme navn og den samme kode, som deles på tværs af de to enheder.

 

Via appen på smartphone, er det muligt at gennemse og ændre indstillingerne på netværket, oprette gæstenetværk, se hvilke enheder der er tilsluttet og se status på trafikken.


Hvis man foretrækker den lidt mere oldschool tilgang, eller vil have adgang til mere avancerede muligheder, så er det også muligt at tilgå indstillingerne i et mere traditionelt webinterface på sin computer.


Med Orbi er der også mulighed for brugerbaseret administration, hvor man fx kan opsætte filtre og begrænsninger for fx hvad ungerne i familien kan se på nettet, eller hvor meget online tid de har om dagen. Men i modsætning til en løsning som vi så på TP-Links Deco, så er det med Orbi ikke integreret i deres egen app. I stedet for, har Netgear indgået et samarbejde med Disney, og bruger deres Circle app til at styre den del af netværket.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk


Dvs at man skal hente Circle appen separat, og igennem denne opsætte filtre, begrænsninger osv. Mulighederne i Circle appen er rigtig gode, og med mulighed for at opsætte filtre for både, hvilke slags apps og tjenester der kan bruges, men også tidsbegrænsninger og ting som sengetider.

 

Det hele kan opsættes efter præ-defineret filtre, men giver også mulighed for man selv kan gå ind og tilføje og tilpasse tingene, hvis der er noget der skal føres til.


Det er også muligt at overvåge trafikken på de enkelte enheder, og gå helt ned i detaljer, hvis man vil holde øje med, hvad ungerne foretager sig på nettet, og sikre at deres færden er mere sikret på det store WWW.

 

Ulempen ved Circle er dog, at det ikke er gratis. Hvis man vil have adgang til mere end bare de helt basale funktioner, koster det 41 kr. pr. måned, så altså en samlet udgift på lige knap 500 kr. om året.

 

netgear_orbi_router_unit_testing_dk

 

Test af Netgear Orbi

 

Jeg har testet efter samme fremgangsmetode, som jeg brugte under testen af TP-Link Deco systemet, der også et mesh Wi-Fi system. Jeg har foretaget hastighedsmålinger med Ooklas speed test fire steder i lejligheden, og på den måde testet, hvilken hastighed jeg kunne få til Internettet de forskellige steder. Det gjorde jeg både på min Dell XPS laptop og på min Samsung S8 smartphone.


Derudover testede jeg også den interne hastighed på netværket, med Wi-Fi Sweetspots appen på min Samsung S8 smartphone. Det fortæller noget om, hvilke hastigheder vi kan forvente internt på netværket -  fx imellem forskellige computere eller en lokal medieserver. Wi-Fi Sweetspots måler også på signalstyrken.


De tal, er blevet holdt op imod dels min almindelige daglige Wi-Fi Router, Netgears egen Nighthawk X10, og så holder jeg det også op imod TP-Links Deco system, der også er et mesh Wi-Fi system på niveau med Orbi, som tidligere nævnt.

 

netgear_orbi_router_unit_shelf_tweak_dk

 

 

Resultater

 

Når man kigger på hastighedstesten, så vil jeg lige indskyde, at vi her nok skal se bort fra hastighederne målt på Deco i den grønne farve, da jeg siden jeg lavede de tests, har fået et boost til min Internet hastighed fra levenrandøren, og derfor kan se tal ikke sammenlignes mere.

 

Jeg havde ikke mulighed for at lave nye målinger på Deco systemet ,der da jeg ikke har det tilgængeligt mere.

 

Jeg har kun medtaget download hastighederne, da upload hastighederne ret konsekvent i alle tests placerede sig omkring 30-34 mbps, og derfor har jeg udeladt dem for overskuelighedens skyld. 

 

 

Hermed resultaterne, som jeg endte med at nå frem til, men jeg vil dog hurtigt indskyde, at der var et par mindre bump på vejen imod dem. Ind i mellem oplevede jeg underlige lave resultater, når jeg skiftede fra den ene del af lejligheden til den anden.


Jeg oplevede også i køkkenet en ret lav hastighed på min nogle af mine speedtest-målinger, hvilket nok skyldes at jeg var på Orbis 2,4 GHz sendebånd i stedet for det noget hurtigere 5 GHz, men den slags har man som sagt ikke selv indflydelse på, og det sker ind imellem, at man så ender på det langsomme.


Samme problematik oplevde jeg også med Deco systemet, og omtalte, er nok en af de små bump der ind imellem opstår, når man benytter sig af et mesh system.


Med hemsyn til rækkevidden på Orbi systemet, så er jeg desværre lidt begrænset af de fyskske rammer, og den plads jeg har at teste omtalte på.

 

Orbi burde kunne dække op til 350 kvadratmeter, men når jeg kun har 98m2 at gøre godt med, er det svært for mig at teste med nogen større nøjagtighed i opstanden om at Orbi dækker 350m2.

 

Men der er ingen tvivl om, at jeg har væsentligt større rækkevidde med Orbi end på mit Nighthawk system.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk

 

Jeg kan fange mit Orbi Wi-Fi signal et godt stykke tid efter jeg har forladt lejligheden ude på gaden, og min helt uvidenskabelige vurdering af afstanden her, gør mig ret overbevist om, at Netgears angivelse på 350 kvadratmeter, nok holder meget godt. Naturligvis med forbehold for, hvis man har meget tykke mure og lign.

 

PRIS:

Netgear Orbi kan pt findes online til lige under 3000 kr. og oven i det skal man så ligge lige knap 500 kr. om året til Circle appen, hvis man ønsker at bruge kontrol og filter mulighederne, som ikke er en del af Netgears egen app.

 

Konklusion:


Som Wi-Fi løsning synes jeg at Netgears Orbi system er en god og solid løsning, hvis man har et stort hjem, der skal dækkes godt ind med stabilt og hurtigt trådløst netværk. Opsætningen går som en leg, og selv folk unden den store tekniske snilde, burde kunne sætte systemet op på kort tid og være i gang.


Der er ingen tvivl om, at det til store hjem, er Orbi en klart stærkere løsning, end hvis man kun havde en almindelige router stående, der skulle nå det hele, og også klart bedre end med en repeater, som ikke vil kunne levere samme hastigheder som Orbi.


Orbi har dog været på markedet et stykke tid, og hvis man ser på systemet som en samlet pakke, og ikke mindst sammenligner det med et lignende produkt, som TP-Links Deco system, som er kommet til siden da, så kommer Netgear Orbi lidt til kort.


De to systemer er tæt på hinanden ydelsesmæssigt, så der adskiller de sig ikke på en ret stor margen. Her vil prisen så i min optik komme ind som en vigtig faktor.


Til sammenligning er TP-Links Deco system tusinde kroner billigere i indkøb, og man får administrations og filter funktionaliteten med i den pris, og så er det pludselig ret svært at konkurrere, når systemet ikke adskiller sig mere på andre punkter.


Orbi er et solidt teknisk produkt, som dog er blevet overhalet indenom af andre billigere og mere raffinerede produkter. Orbi vinder ved at have lidt dybere tekniske muligheder, USB porte og lidt flere kablede muligheder end fx Decos systemet, men den væsentlig højere pris taget i betragtning, har jeg svært ved at retfærdiggøre denne fremfor en anden.

 

Godt: 

  • Stærkt signal og god hastighed
  • Let opsætning
  • Mulighed for udviddelse

 

Knap så godt: 

  • Høj pris sammenlignet med lign. produkter
  • Filter mulighederne koster ekstra
  • Enhederne fylder en del
Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter
7/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar Attack X3 RGB Tastatur

Cougar er bestemt ikke nogen ny spiller på markedet, men derimod en ny producent her på Tweak. Vi vil det n&ae

Læs Mere

Battlefield V UPDATE - Vi tester RTX IGEN!

Som det så ofte sker, når vi laver benchmarks, kommer der opdateringer som kan ændre resultaterne. Det e

Læs Mere

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Edifier fremviser nye lydprodukter forud for CES 2019

Edifier har meldt ankomsten af nye lydprodukter, som bliver officielt fremvist under CES 2019. CES 2019 løber
Læs Mere

LG HomeBrew er et automatiseret øl brygningssystem

Forud for CES 2019 dukker der altid nye produkter frem i nyhedsmøllen, og i år er ingen undtagelse. Fra et lid
Læs Mere

Galaxy S10 med Snapdragon 855 sætter Exynos 9820 til vægs i ny Antutu Score

I sidste uge så vi de første indikationer på Antutu scores på kommende Samsung Galaxy S10 Plus på udenlandske
Læs Mere

Her er årets mest populære søgninger på Google

Year in Search: Se listerne over de danske Google-søgninger, som trendede mest i 2018.
Læs Mere

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition: Alt du har brug for at vide

AMD’s årlige ”wonder driver” frigives fra 13 december, og der er nu kommende informationer fra officiel instan
Læs Mere

Ventetiden er slut. Efter 30 års ventetid er Quadron ZX Spectrum frigivet

Ting tager tid, og skal de sidste finesser finpudses, kan man kun forvente yderlige forsinkelser. Men 30 år?
Læs Mere

Nyeste CS:GO opdatering modtager massiv kritik fra medier og fans. 14000 negative Steam anmeldelser

Informationen kommer fra redaktionen hos pcgamer, som melder om ”CS:GO receives 14,000 negative Steam reviews
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.