TEST: Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter

editor picture
Hardware udlånt af: Netgear.
Skrevet af Kenneth Johansen den 23. Feb 2018. Testen er vist 3580 gange.
Brand: Netgear.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Med et moderne hjem fyldt af trådløse enheder, og hvor mediestreaming og online gaming fylder meget, så er et solidt Wi-Fi netværk guld værd. Det kan dog ofte vise sig at være ganske problematisk at nå alle hjemmeste fjerne hjørner med en traditionel router.

 

Netgear har med deres Orbi system et bud på en bedre løsning med to seperate enheder, der taler sammen på tværs af enhederne, for at give dig ét samlet netværk, der dækker hele hustanden, men uden at gå på kompromis med hastigheden. 

 

Se den fulde gennemgang af Netgear Orbi på vores YouTube kanal. Se den enbedded version på Tweak.dk eller klik HER for at se den på vores YouTube kanal 

 

 

I modsætning til en Wi-Fi repeater, som typisk bruger det samme bånd til både at sende, modtage OG tale med hovedrouteren, hvilket kan ofte kan føre til et hastighedstab på op til 50%, så har Orbi et separat dedikeret sendebånd til at tale sammen på. Dvs, at man stadig har den fulde båndbredde, på de to normale 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi bånd.

 

netgear_orbi_router_tri_band_router_tweak_dk


Med i pakken til Orbi systemet får vi de to Orbi enheder, og de er tydeigt markeret, så man kan se, hvilken der er den primære enhed, og hvilken der er satellit enheden.


Vi får to strømforsyninger med til enhederne, etnetværkskabel og en quick startguide, som hvis man er helt old school, også er med på en CD.

 

netgear_orbi_units_cable_tweak_dk


Enhederne er lavet i et diskret hvidt design uden man masse ting der skiller sig markant ud fra mængden. Netgear Orbi, er fysisk større end vi så, da jeg kiggede på TP-Links Deco systemet, men de burde være til at få passet ind i de fleste hjem uden at vække for meget opsigt.

 

I toppen er der en lysring, der kan bruges til opsætning eller fejlfinding, men som ellers slår fra, når alt kører som det skal.


Hver enhed i Netgear Orbi systemet har ud over strømstikket, fire netværksporte til kablede enheder, hvoraf den ene på den primære enhed, går til forbindelsen til modemet. Desuden har de begge et USB 2.0 stik til andre netværksforbundne enheder, som fx en harddisk eller lign. Sync knappen bruges, hvis der har været problemer med forbindelsen, og hvis den skal genoprettes imellem de to enheder.

 

netgear_orbi_router_lan_ports_router_tweak_dk


Enhederne på Netgear Orbi, er drevet af en quad core 750 MHz CPU, 512 MB RAM, 4GB flash lager og så seks antenner for optimal dækning.

 

Orbi fra Netgear understøtter selvfølgelig også MU-MIMO, der sikrer samtidig datastreaming til flere enheder på samme tid.


Hvis man vil dække et endnu større område, så er det muligt at tilkøbe sig flere satellit enheder og udbygge systemet på den måde.

 

Opsætningen af Orbi er let, og tog mig ikke mere end omkring 5 minutter, og foregik via Orbi appen, som kan hentes til iOS og Android. Alle de oplysninger man har brug for, står på den primære enhed, endda med en QR kode for at gøre det endnu lettere.


Den primære enhed forbindes til dit modem, og så følger man bare guiden i appen for at oprette netværket med navn og kode.


Satellitenheden placeres et andet sted i hjemmet, hvor den naturligvis skal have forbindelse til den primære enhed, for at fungerer, men lysringen på toppen ,er med forskellige farver med til at vise om forbindelsen er god, eller om man skal finde et bedre sted at placere den.

 

netgear_orbi_router_light_ring_tweak_dk


Når systemet er sat op, har du et enkelt netværk at forholde dig til med det samme navn og den samme kode, som deles på tværs af de to enheder.

 

Via appen på smartphone, er det muligt at gennemse og ændre indstillingerne på netværket, oprette gæstenetværk, se hvilke enheder der er tilsluttet og se status på trafikken.


Hvis man foretrækker den lidt mere oldschool tilgang, eller vil have adgang til mere avancerede muligheder, så er det også muligt at tilgå indstillingerne i et mere traditionelt webinterface på sin computer.


Med Orbi er der også mulighed for brugerbaseret administration, hvor man fx kan opsætte filtre og begrænsninger for fx hvad ungerne i familien kan se på nettet, eller hvor meget online tid de har om dagen. Men i modsætning til en løsning som vi så på TP-Links Deco, så er det med Orbi ikke integreret i deres egen app. I stedet for, har Netgear indgået et samarbejde med Disney, og bruger deres Circle app til at styre den del af netværket.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk


Dvs at man skal hente Circle appen separat, og igennem denne opsætte filtre, begrænsninger osv. Mulighederne i Circle appen er rigtig gode, og med mulighed for at opsætte filtre for både, hvilke slags apps og tjenester der kan bruges, men også tidsbegrænsninger og ting som sengetider.

 

Det hele kan opsættes efter præ-defineret filtre, men giver også mulighed for man selv kan gå ind og tilføje og tilpasse tingene, hvis der er noget der skal føres til.


Det er også muligt at overvåge trafikken på de enkelte enheder, og gå helt ned i detaljer, hvis man vil holde øje med, hvad ungerne foretager sig på nettet, og sikre at deres færden er mere sikret på det store WWW.

 

Ulempen ved Circle er dog, at det ikke er gratis. Hvis man vil have adgang til mere end bare de helt basale funktioner, koster det 41 kr. pr. måned, så altså en samlet udgift på lige knap 500 kr. om året.

 

netgear_orbi_router_unit_testing_dk

 

Test af Netgear Orbi

 

Jeg har testet efter samme fremgangsmetode, som jeg brugte under testen af TP-Link Deco systemet, der også et mesh Wi-Fi system. Jeg har foretaget hastighedsmålinger med Ooklas speed test fire steder i lejligheden, og på den måde testet, hvilken hastighed jeg kunne få til Internettet de forskellige steder. Det gjorde jeg både på min Dell XPS laptop og på min Samsung S8 smartphone.


Derudover testede jeg også den interne hastighed på netværket, med Wi-Fi Sweetspots appen på min Samsung S8 smartphone. Det fortæller noget om, hvilke hastigheder vi kan forvente internt på netværket -  fx imellem forskellige computere eller en lokal medieserver. Wi-Fi Sweetspots måler også på signalstyrken.


De tal, er blevet holdt op imod dels min almindelige daglige Wi-Fi Router, Netgears egen Nighthawk X10, og så holder jeg det også op imod TP-Links Deco system, der også er et mesh Wi-Fi system på niveau med Orbi, som tidligere nævnt.

 

netgear_orbi_router_unit_shelf_tweak_dk

 

 

Resultater

 

Når man kigger på hastighedstesten, så vil jeg lige indskyde, at vi her nok skal se bort fra hastighederne målt på Deco i den grønne farve, da jeg siden jeg lavede de tests, har fået et boost til min Internet hastighed fra levenrandøren, og derfor kan se tal ikke sammenlignes mere.

 

Jeg havde ikke mulighed for at lave nye målinger på Deco systemet ,der da jeg ikke har det tilgængeligt mere.

 

Jeg har kun medtaget download hastighederne, da upload hastighederne ret konsekvent i alle tests placerede sig omkring 30-34 mbps, og derfor har jeg udeladt dem for overskuelighedens skyld. 

 

 

Hermed resultaterne, som jeg endte med at nå frem til, men jeg vil dog hurtigt indskyde, at der var et par mindre bump på vejen imod dem. Ind i mellem oplevede jeg underlige lave resultater, når jeg skiftede fra den ene del af lejligheden til den anden.


Jeg oplevede også i køkkenet en ret lav hastighed på min nogle af mine speedtest-målinger, hvilket nok skyldes at jeg var på Orbis 2,4 GHz sendebånd i stedet for det noget hurtigere 5 GHz, men den slags har man som sagt ikke selv indflydelse på, og det sker ind imellem, at man så ender på det langsomme.


Samme problematik oplevde jeg også med Deco systemet, og omtalte, er nok en af de små bump der ind imellem opstår, når man benytter sig af et mesh system.


Med hemsyn til rækkevidden på Orbi systemet, så er jeg desværre lidt begrænset af de fyskske rammer, og den plads jeg har at teste omtalte på.

 

Orbi burde kunne dække op til 350 kvadratmeter, men når jeg kun har 98m2 at gøre godt med, er det svært for mig at teste med nogen større nøjagtighed i opstanden om at Orbi dækker 350m2.

 

Men der er ingen tvivl om, at jeg har væsentligt større rækkevidde med Orbi end på mit Nighthawk system.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk

 

Jeg kan fange mit Orbi Wi-Fi signal et godt stykke tid efter jeg har forladt lejligheden ude på gaden, og min helt uvidenskabelige vurdering af afstanden her, gør mig ret overbevist om, at Netgears angivelse på 350 kvadratmeter, nok holder meget godt. Naturligvis med forbehold for, hvis man har meget tykke mure og lign.

 

PRIS:

Netgear Orbi kan pt findes online til lige under 3000 kr. og oven i det skal man så ligge lige knap 500 kr. om året til Circle appen, hvis man ønsker at bruge kontrol og filter mulighederne, som ikke er en del af Netgears egen app.

 

Konklusion:


Som Wi-Fi løsning synes jeg at Netgears Orbi system er en god og solid løsning, hvis man har et stort hjem, der skal dækkes godt ind med stabilt og hurtigt trådløst netværk. Opsætningen går som en leg, og selv folk unden den store tekniske snilde, burde kunne sætte systemet op på kort tid og være i gang.


Der er ingen tvivl om, at det til store hjem, er Orbi en klart stærkere løsning, end hvis man kun havde en almindelige router stående, der skulle nå det hele, og også klart bedre end med en repeater, som ikke vil kunne levere samme hastigheder som Orbi.


Orbi har dog været på markedet et stykke tid, og hvis man ser på systemet som en samlet pakke, og ikke mindst sammenligner det med et lignende produkt, som TP-Links Deco system, som er kommet til siden da, så kommer Netgear Orbi lidt til kort.


De to systemer er tæt på hinanden ydelsesmæssigt, så der adskiller de sig ikke på en ret stor margen. Her vil prisen så i min optik komme ind som en vigtig faktor.


Til sammenligning er TP-Links Deco system tusinde kroner billigere i indkøb, og man får administrations og filter funktionaliteten med i den pris, og så er det pludselig ret svært at konkurrere, når systemet ikke adskiller sig mere på andre punkter.


Orbi er et solidt teknisk produkt, som dog er blevet overhalet indenom af andre billigere og mere raffinerede produkter. Orbi vinder ved at have lidt dybere tekniske muligheder, USB porte og lidt flere kablede muligheder end fx Decos systemet, men den væsentlig højere pris taget i betragtning, har jeg svært ved at retfærdiggøre denne fremfor en anden.

 

Godt: 

  • Stærkt signal og god hastighed
  • Let opsætning
  • Mulighed for udviddelse

 

Knap så godt: 

  • Høj pris sammenlignet med lign. produkter
  • Filter mulighederne koster ekstra
  • Enhederne fylder en del
Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter
7/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Antec HCG850 Extreme Strømforsyning

Det kan være svært at skille sig ud på strømforsyningsmarkedet, men Antec er kommet med et godt b

Læs Mere

ASUS ROG Strix Fusion Wireless

ASUS har tilføjet endnu et headset i deres Fusion serie, og denne her gang er der skruet ned for de flashy detaljer

Læs Mere

Seasonic Focus+ Gold 1000 Watt

Seasonic er bestemt ikke nogen ny producent her på Tweak.dk. Vi har gennem det sidste års tid set på et

Læs Mere

Logitech MX Vertical

Logitechs nyeste bud på en ergonomisk korrekt mus, rammer testbænken. Er der tale om en ny gimmick som Logitec

Læs Mere

Far Cry 5: Dead Living Zombies

Sidste gang vi stiftede bekendtskab med Far Cry serien, sendte vi en velfortjent 10/10 i score over disken, og vi har ikke

Læs Mere

Seasonic Focus+ Platinum 850 Watt

Seasonic er på banen igen med endnu en strømforsyning som vi naturligvis har set nærmere på. Vi h

Læs Mere

TP-Link Deco M9 Plus Mesh WiFi System

Der er efterhånden ikke de produkter der ikke kan tilsluttes trådløst, hvilket stiller store krav til v

Læs Mere

ASUS ROG XG35VQ - 35" Ultrawide FreeSync gaming skærm

Ultrawide gaming er ikke nogen ny ting i 2018, men det er i den grad værd at kigge nærmere på, hvis man

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak.dk: NVIDIA GeForce RTX forklaret

NVIDIA har holdt kortene tæt ind til kroppen, og indtil i dag, onsdag den 19. september 2018, har vi gået spæn
Læs Mere

SteelSeries Arctis 3 bluetooth gaming headset

SteelSeries har introduceret et nyt Arctis 3 Bluetooth gaming headset, som prissættes til $100 eller €130 alt
Læs Mere

Xiaomi Mi 8 Pro smartphonen officielt lanceret

Kampen om tronen inden for smartphones er intens, og typisk ser vi producenter som Samsung, Apple, OnePlus, HT
Læs Mere

Rygte: Fire versioner af Samsung Galaxy S10 på programmet inklusiv understøttelse af 5G

Rygterne har længe svirret om Samsung Galaxy S10 og Galaxy S10 Plus, og nu er der kommet nye informationer fre
Læs Mere

Sony PlayStation Classic annonceret. Lanceres i december med 20 spil til £89.99

Hvorvidt danske forhandlere tager den kommende Sony PlayStation Classic i sortiment er uvist, men nu har Sony
Læs Mere

Withings melder ny Steel HR Sport smartwatch klar

Fitness gadget producenten Withings, melder ankomst af Withings Steel HR Sport. Et udspil der kommer kort tid
Læs Mere

Apple frigiver deres nye iOS 12 software

Apple har taget gavepapiret af deres nyeste iOS 12 software til iPhone og iPad, og nu kan nu downloade softwar
Læs Mere

OnePlus 6 får OxygenOS open beta 3

Så er der igen nyt fra OnePlus, så i går annoncerede OnePlus går ind på TV-markedet og vil lave fremtidens Sma
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.