TEST: Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter

editor picture
Hardware udlånt af: Netgear.
Skrevet af Kenneth Johansen den 23. Feb 2018. Testen er vist 2499 gange.
Brand: Netgear.
Flere tests i kategorien Netværk


Del med dine venner

     


Med et moderne hjem fyldt af trådløse enheder, og hvor mediestreaming og online gaming fylder meget, så er et solidt Wi-Fi netværk guld værd. Det kan dog ofte vise sig at være ganske problematisk at nå alle hjemmeste fjerne hjørner med en traditionel router.

 

Netgear har med deres Orbi system et bud på en bedre løsning med to seperate enheder, der taler sammen på tværs af enhederne, for at give dig ét samlet netværk, der dækker hele hustanden, men uden at gå på kompromis med hastigheden. 

 

Se den fulde gennemgang af Netgear Orbi på vores YouTube kanal. Se den enbedded version på Tweak.dk eller klik HER for at se den på vores YouTube kanal 

 

 

I modsætning til en Wi-Fi repeater, som typisk bruger det samme bånd til både at sende, modtage OG tale med hovedrouteren, hvilket kan ofte kan føre til et hastighedstab på op til 50%, så har Orbi et separat dedikeret sendebånd til at tale sammen på. Dvs, at man stadig har den fulde båndbredde, på de to normale 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi bånd.

 

netgear_orbi_router_tri_band_router_tweak_dk


Med i pakken til Orbi systemet får vi de to Orbi enheder, og de er tydeigt markeret, så man kan se, hvilken der er den primære enhed, og hvilken der er satellit enheden.


Vi får to strømforsyninger med til enhederne, etnetværkskabel og en quick startguide, som hvis man er helt old school, også er med på en CD.

 

netgear_orbi_units_cable_tweak_dk


Enhederne er lavet i et diskret hvidt design uden man masse ting der skiller sig markant ud fra mængden. Netgear Orbi, er fysisk større end vi så, da jeg kiggede på TP-Links Deco systemet, men de burde være til at få passet ind i de fleste hjem uden at vække for meget opsigt.

 

I toppen er der en lysring, der kan bruges til opsætning eller fejlfinding, men som ellers slår fra, når alt kører som det skal.


Hver enhed i Netgear Orbi systemet har ud over strømstikket, fire netværksporte til kablede enheder, hvoraf den ene på den primære enhed, går til forbindelsen til modemet. Desuden har de begge et USB 2.0 stik til andre netværksforbundne enheder, som fx en harddisk eller lign. Sync knappen bruges, hvis der har været problemer med forbindelsen, og hvis den skal genoprettes imellem de to enheder.

 

netgear_orbi_router_lan_ports_router_tweak_dk


Enhederne på Netgear Orbi, er drevet af en quad core 750 MHz CPU, 512 MB RAM, 4GB flash lager og så seks antenner for optimal dækning.

 

Orbi fra Netgear understøtter selvfølgelig også MU-MIMO, der sikrer samtidig datastreaming til flere enheder på samme tid.


Hvis man vil dække et endnu større område, så er det muligt at tilkøbe sig flere satellit enheder og udbygge systemet på den måde.

 

Opsætningen af Orbi er let, og tog mig ikke mere end omkring 5 minutter, og foregik via Orbi appen, som kan hentes til iOS og Android. Alle de oplysninger man har brug for, står på den primære enhed, endda med en QR kode for at gøre det endnu lettere.


Den primære enhed forbindes til dit modem, og så følger man bare guiden i appen for at oprette netværket med navn og kode.


Satellitenheden placeres et andet sted i hjemmet, hvor den naturligvis skal have forbindelse til den primære enhed, for at fungerer, men lysringen på toppen ,er med forskellige farver med til at vise om forbindelsen er god, eller om man skal finde et bedre sted at placere den.

 

netgear_orbi_router_light_ring_tweak_dk


Når systemet er sat op, har du et enkelt netværk at forholde dig til med det samme navn og den samme kode, som deles på tværs af de to enheder.

 

Via appen på smartphone, er det muligt at gennemse og ændre indstillingerne på netværket, oprette gæstenetværk, se hvilke enheder der er tilsluttet og se status på trafikken.


Hvis man foretrækker den lidt mere oldschool tilgang, eller vil have adgang til mere avancerede muligheder, så er det også muligt at tilgå indstillingerne i et mere traditionelt webinterface på sin computer.


Med Orbi er der også mulighed for brugerbaseret administration, hvor man fx kan opsætte filtre og begrænsninger for fx hvad ungerne i familien kan se på nettet, eller hvor meget online tid de har om dagen. Men i modsætning til en løsning som vi så på TP-Links Deco, så er det med Orbi ikke integreret i deres egen app. I stedet for, har Netgear indgået et samarbejde med Disney, og bruger deres Circle app til at styre den del af netværket.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk


Dvs at man skal hente Circle appen separat, og igennem denne opsætte filtre, begrænsninger osv. Mulighederne i Circle appen er rigtig gode, og med mulighed for at opsætte filtre for både, hvilke slags apps og tjenester der kan bruges, men også tidsbegrænsninger og ting som sengetider.

 

Det hele kan opsættes efter præ-defineret filtre, men giver også mulighed for man selv kan gå ind og tilføje og tilpasse tingene, hvis der er noget der skal føres til.


Det er også muligt at overvåge trafikken på de enkelte enheder, og gå helt ned i detaljer, hvis man vil holde øje med, hvad ungerne foretager sig på nettet, og sikre at deres færden er mere sikret på det store WWW.

 

Ulempen ved Circle er dog, at det ikke er gratis. Hvis man vil have adgang til mere end bare de helt basale funktioner, koster det 41 kr. pr. måned, så altså en samlet udgift på lige knap 500 kr. om året.

 

netgear_orbi_router_unit_testing_dk

 

Test af Netgear Orbi

 

Jeg har testet efter samme fremgangsmetode, som jeg brugte under testen af TP-Link Deco systemet, der også et mesh Wi-Fi system. Jeg har foretaget hastighedsmålinger med Ooklas speed test fire steder i lejligheden, og på den måde testet, hvilken hastighed jeg kunne få til Internettet de forskellige steder. Det gjorde jeg både på min Dell XPS laptop og på min Samsung S8 smartphone.


Derudover testede jeg også den interne hastighed på netværket, med Wi-Fi Sweetspots appen på min Samsung S8 smartphone. Det fortæller noget om, hvilke hastigheder vi kan forvente internt på netværket -  fx imellem forskellige computere eller en lokal medieserver. Wi-Fi Sweetspots måler også på signalstyrken.


De tal, er blevet holdt op imod dels min almindelige daglige Wi-Fi Router, Netgears egen Nighthawk X10, og så holder jeg det også op imod TP-Links Deco system, der også er et mesh Wi-Fi system på niveau med Orbi, som tidligere nævnt.

 

netgear_orbi_router_unit_shelf_tweak_dk

 

 

Resultater

 

Når man kigger på hastighedstesten, så vil jeg lige indskyde, at vi her nok skal se bort fra hastighederne målt på Deco i den grønne farve, da jeg siden jeg lavede de tests, har fået et boost til min Internet hastighed fra levenrandøren, og derfor kan se tal ikke sammenlignes mere.

 

Jeg havde ikke mulighed for at lave nye målinger på Deco systemet ,der da jeg ikke har det tilgængeligt mere.

 

Jeg har kun medtaget download hastighederne, da upload hastighederne ret konsekvent i alle tests placerede sig omkring 30-34 mbps, og derfor har jeg udeladt dem for overskuelighedens skyld. 

 

 

Hermed resultaterne, som jeg endte med at nå frem til, men jeg vil dog hurtigt indskyde, at der var et par mindre bump på vejen imod dem. Ind i mellem oplevede jeg underlige lave resultater, når jeg skiftede fra den ene del af lejligheden til den anden.


Jeg oplevede også i køkkenet en ret lav hastighed på min nogle af mine speedtest-målinger, hvilket nok skyldes at jeg var på Orbis 2,4 GHz sendebånd i stedet for det noget hurtigere 5 GHz, men den slags har man som sagt ikke selv indflydelse på, og det sker ind imellem, at man så ender på det langsomme.


Samme problematik oplevde jeg også med Deco systemet, og omtalte, er nok en af de små bump der ind imellem opstår, når man benytter sig af et mesh system.


Med hemsyn til rækkevidden på Orbi systemet, så er jeg desværre lidt begrænset af de fyskske rammer, og den plads jeg har at teste omtalte på.

 

Orbi burde kunne dække op til 350 kvadratmeter, men når jeg kun har 98m2 at gøre godt med, er det svært for mig at teste med nogen større nøjagtighed i opstanden om at Orbi dækker 350m2.

 

Men der er ingen tvivl om, at jeg har væsentligt større rækkevidde med Orbi end på mit Nighthawk system.

 

netgear_orbi_router_unit_placement_dk

 

Jeg kan fange mit Orbi Wi-Fi signal et godt stykke tid efter jeg har forladt lejligheden ude på gaden, og min helt uvidenskabelige vurdering af afstanden her, gør mig ret overbevist om, at Netgears angivelse på 350 kvadratmeter, nok holder meget godt. Naturligvis med forbehold for, hvis man har meget tykke mure og lign.

 

PRIS:

Netgear Orbi kan pt findes online til lige under 3000 kr. og oven i det skal man så ligge lige knap 500 kr. om året til Circle appen, hvis man ønsker at bruge kontrol og filter mulighederne, som ikke er en del af Netgears egen app.

 

Konklusion:


Som Wi-Fi løsning synes jeg at Netgears Orbi system er en god og solid løsning, hvis man har et stort hjem, der skal dækkes godt ind med stabilt og hurtigt trådløst netværk. Opsætningen går som en leg, og selv folk unden den store tekniske snilde, burde kunne sætte systemet op på kort tid og være i gang.


Der er ingen tvivl om, at det til store hjem, er Orbi en klart stærkere løsning, end hvis man kun havde en almindelige router stående, der skulle nå det hele, og også klart bedre end med en repeater, som ikke vil kunne levere samme hastigheder som Orbi.


Orbi har dog været på markedet et stykke tid, og hvis man ser på systemet som en samlet pakke, og ikke mindst sammenligner det med et lignende produkt, som TP-Links Deco system, som er kommet til siden da, så kommer Netgear Orbi lidt til kort.


De to systemer er tæt på hinanden ydelsesmæssigt, så der adskiller de sig ikke på en ret stor margen. Her vil prisen så i min optik komme ind som en vigtig faktor.


Til sammenligning er TP-Links Deco system tusinde kroner billigere i indkøb, og man får administrations og filter funktionaliteten med i den pris, og så er det pludselig ret svært at konkurrere, når systemet ikke adskiller sig mere på andre punkter.


Orbi er et solidt teknisk produkt, som dog er blevet overhalet indenom af andre billigere og mere raffinerede produkter. Orbi vinder ved at have lidt dybere tekniske muligheder, USB porte og lidt flere kablede muligheder end fx Decos systemet, men den væsentlig højere pris taget i betragtning, har jeg svært ved at retfærdiggøre denne fremfor en anden.

 

Godt: 

  • Stærkt signal og god hastighed
  • Let opsætning
  • Mulighed for udviddelse

 

Knap så godt: 

  • Høj pris sammenlignet med lign. produkter
  • Filter mulighederne koster ekstra
  • Enhederne fylder en del
Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter
7/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

Cooler Master MasterCase MC500 Kabinet

En ny dag, et nyt kabinet fra Cooler Master - sådan har man næsten lyst til at sige. Cooler Master bliver ved

Læs Mere

Corsair Carbide 275R Kabinet

Ikke alle kabinetter behøver at være udstyret med LED blæsere og lir - dette mener Corsair i hvert fald

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

AMD sænkerne priserne på Ryzen og ThreadRipper forud for Pinnacle Ridge

Hvad der må formodes at ske forud for release af Pinnacle Ridge, har AMD sænket priserne på visse Ryzen-deskto
Læs Mere

Ny Overwatch Hero ‘Brigitte' er online og kan nu indgå i kampens hede

I sidste måned annoncerede Blizzard, at Overwatch fik tilført en ny hero i form af Brigitte. N
Læs Mere

Tyler Blevins bekræfter indtjening på $500,000 pr. måned

Det er ingen stor overraskelse, at Twitch streaming kan være en kilde til god indtjening, hvis man vel og mærk
Læs Mere

Astralis i rekord-sponsorat: Tocifret millionbeløb til de danske stjerner

RFRSH Entertainment offentliggjorde tirsdag aften en ny sponsoraftale med tyskejede eSports.com. En aftale, de
Læs Mere

IBM gør klar til at præsentere verdens mindste computer

IBM er ved at være klar til at lancere, hvad vi godt kan tillade os at kalde for verdens mindste computer.
Læs Mere

Fortnite Battle Royale indtager rollen som stor iOS-succes

Fortnite Battle Royale er i disse dage et af de helt store samtaleemner i gaming-miljøet. Spillet er nu også b
Læs Mere

Spielberg bekræfter: Begynder at filme til ny Indiana Jones-film i 2019

Steven Spielberg har bekræftet det forventede. 2019 er året, hvor man vil begynde på at filme til den femte In
Læs Mere

Smartphone-eksplosion dræber 19-årig kvinde i Indien

Det er ikke ligefrem noget nyt at høre om smartphone-eksplosioner. Det er dog noget nyt, at sådanne eksplosion
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.