TEST: MSI Gamerbærbar GT73VR 6RE-048NE Titan

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Skrevet af Martin Elliott Jensen den 27. Oct 2016. Testen er vist 4864 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Bærbar


Del med dine venner

     


MSI har ladet os teste en af deres nye, ekstreme bærbare fra deres GT-serie - nemlig MSI GT73VR 6RE-048NE Titan. Det er en bærbar, som er blevet forsynet med det nye Pascal-kort GTX 1070 og 32GB RAM. Hvilket bare allerede der giver en bærbar som kan levere en masse kræfter. Selvfølgelig er det ikke mindre end en 4K skærm MSI har valgt til denne herlighed.

 • Windows 10 Home / Windows 10 Pro
 • Latest 6th Gen. Intel® Core™ i7 processor
 • Latest GeForce® GTX 1070 8GB GDDR5 with desktop level performance
 • 17,3" Full HD (1920x1080), 120 Hz Refresh Rate and 5ms response time panel (Optional)
 • 17,3" built-in 4K LCD with 3840 X 2160 resolution and 100% Adobe RGB (optional)
 • Exclusive Cooler Boost Titan Technology
 • The X Boost function from MSI technology supports faster storage access speed.
 • Dragon Center provides six functions to get a total control of your personal computer
 • WTFast free premium license for 2-month
 • Exclusive Super RAID 4 (Dual NVMe M.2 SSDs by PCIe Gen3 X4 in RAID 0) (optional)
 • Thunderbolt™ 3 supporting 40Gbps ultra speed data transfer rate, dual 4K monitor output, and portable charging power up to 5V/3A (optional)
 • USB Type-C reversible plug
 • Easy Overclocking with MSI SHIFT Technology
 • Exclusive ESS SABRE HiFi DAC for lossless, high-quality audio
 • Nahimic 2 Sound Technology delivering 360⁰ immersive audio experience
 • Sound by Dynaudio system
 • True Color Technology for increased color contrast and greater image detail
 • Keyboard by Steelseries with full color backlighting
 • SteelSeries Engine 3 with GameSense to personalize your play style
 • Exclusive Silver Lining Printed keys
 • Killer DoubleShot Pro (Killer Gb LAN + Killer 802.11 a/c WiFi) with Smart Teaming
 • Upgraded Killer Gigabit LAN Controller with Advanced Stream Detect 2.0 and Killer Shield
 • Xsplit Gamecaster free premium license for 1 year
 • Matrix Display supporting surround mode and 4K output up to 3 external monitors
 • Brushed-metal lid and aesthetics line design imprinted with MSI iconic Dragon Tatoo, unleashing the true dragon gaming soul

 

Vi skal selvfølgelig kigge på sagerne, og jeg kan allerede nu afsløre, at MSI GT73VR 6RE-048NE Titan er et bæst.

 

Det er ikke en ny ultrabook fra MSI. Med alt det hardware som skal køles, er MSI selvfølgelig nødt til at have et kabinet, som kan indeholde det hele og stadig give den rette køling, hvilket også kan ses. Det er ikke en bærbar du har for at kunne lave skolearbejde på og have den med frem og tilbage til skole. Ikke nok med den store 17” skærm, så er selve bærbaren stor i størrelsen.

 

 

 

Vores test model er med 3840 x 2160 opløsning og med G-Sync til at supplere skærmen og grafikkort og skabe den perfekte gamerbærbar. Det er selvfølgelig IPS-skærm, så billederne står knivskarpt og i flotte farver. 

 

 

Vi skal selvfølgelig kigge videre, og hvis vi går ned til det som nok bliver det første der slides på bærbaren, så har MSI forsynet deres MSI GT73VR 6RE-048NE Titan med et tastatur fra SteelSeries med baggrundsbelyst membrantastatur, som giver dig næsten lydløst kliklyd og hurtig respons. De er behagelige at arbejde med, og det eneste som lige var mit største problem var enter-knappen, som, på grund af det kompakte design, ikke har fuld størrelse, hvilket var en tilvænning, når man er vant til andet.

 

 

 

MSI GT73VR 6RE-048NE Titan er forsynet med nogle funktionsknapper i højre side. Den store øverste knap er selvfølgelig tænd-/slukknappen. Nedenunder er der en GPU-knap. Her vil jeg være ærlig og sige, at jeg ikke forstår MSI: Knappen ”deaktiverer” dit GTX 1070 grafikkort, og giver dig mulighed for at spare noget strøm, men da maskinen er så kraftfuld, snakker vi 30 minutter sparet. Plus, det er en bærbar som nok sjældent kommer ud af strømstikket, så jeg kunne ikke forestille mig denne knap vil blive brugt.

 

  

 

Nedenunder er der tænd/sluk til blæserne, hvilket virkelig sætter maskineriet i gang. Jeg målte ved fuldblæs en dB på 42, hvor i idle er den nede på 15-20 dB, som nok mere er lydene omkring fremfor bærbaren selv.

 

Den nederste knap styrer lyset i tastaturet, og den sidste knap er en play-knap, der åbner XSplit.

 

De syntetiske tests af MSI GT73VR 6RE-048NE Titan

 

Vi skal selvfølgelig i gang med selve testen af dette bæst, så vi kan se om navnet også lever op til det, der forventes, samt hvordan den nye Pascal-serie fungerer i en bærbar. Vi gennemgår først nogle syntetiske tests for derefter at slutte af med nogle udvalgte spil, der bliver testet blandt andet i 4K, som skærmen har som standard. 

 

 

 

 

Vi har brugt CPU-Z for at vise, hvilken hardware bruges, samt hvilken frekvens CPU og RAM kører med: 

 

 

Cinebench

 

 

ATTO Disk Benchmark og Anvil Pro test

 

Vi bruger ATTO Disk Benchmark til at teste RAID'et, som MSI GT73VR 6RE-048NE Titan byder på. Resultatet kan ses herunder:

 

 

Vi giver den selvfølgelig også en tur igennem Anvil for at teste SSD RAID'et. 

 

 

 

3DMark

 

Vi bruger 3DMark til at teste systemet. Vi vil bruge Time Spy samt Firestrike. Jo højere score, des bedre. 

 

Time spy

 

Time Spy bruges til at teste systemet i DX12. Vi lægger hårdt ud og ender også med et resultat, som lige kommer over 5000 som resultat. 

 

 

Firestrike 

 

Vi skal selvfølgelig også se, hvad CPU og GPU kan levere i Firestrike, som er en DX11-test. Her kommer den faktisk med en fornuftig score, som kan matche en del stationære. Extreme bruges primært til overclockede systemer, eller hvis man kører med flere grafikkort. Vi bruger denne test til at sammenligne OC-muligheden.  

 

 

 

 

Firestrike OC 

 

MSI GT73VR 6RE-048NE Titan byder selvfølgelig for muligheden for at OC CPU ved et enkelt tryk i Dragon Center, så vi skal selvfølgelig se, hvad 4.0Ghz kan byde på, når den køres igennem Firestrike Extreme med OC tilsluttet. 

 

 

 

Luxmark

 

 

MSI har med denne nye serie lanceret Super RAID 4, som skulle være 5x så hurtig i forhold til Sata3 SSD. Det giver testen også et godt indblik i, ved at den virkelig kan levere noget med scoren i de forskellige test.

 

 

Ydermere formår den at komme utrolig højt op i blandt andet Firestrike benchmark, når vi bruger overclock-funktionen. GT73VR har leveret et utrolig godt resultat i alle syntetiske test, og vi fortsætter til nogle spiltest. 

 

Spiltest

 

I spiltest har vi taget GTA V, Rise of the Tomb Raider samt The Division. MXAA og AA er aktiveret under alle test. De er alle testet i DX11. 

 

 

Hvad angår gaming i 4K, formår den faktisk at have en pæn gennemsnits FPS i de forskellige test. Det er kun under Tomb Raider, at vi ser en lav score. Igen kan FPS hæves ved at fravælge ting som AA og MXAA, som var aktiveret under testen.

The Divsion gav problemer med at komme over 60 FPS, da den blev låst til hvad skærmen kunne levere af Hz. Det vil dog stadig være muligt at kunne spille i 4K, hvis man deaktiverer nogle af de krævende features, og lader G-sync klare resten. 

 

Pris & Konklusion

 

Bærbaren fra MSI ligger i den dyre ende, og i skrivende stund har MSI GT73VR 6RE-048NE Titan et prisskilt på 22,989.- DKK, hvilket nok vil afholde de fleste fra at købe denne bærbar. Men hvis du alligevel er oppe og bruge så mange penge på en bærbar, vil jeg anbefale at bruge de ekstra 3,000.- DKK, hvilket giver dig mulighed for at købe modellen med 2 x 1070, hvis bærbaren skal levere nok FPS til 4K gaming. 

 

Alligevel har MSI leveret et rigtig godt produkt med denne bærbar, og hvis prisen blev sænket en smule, så der ikke var så kort afstand mellem denne og SLI-modellen, ville jeg tro, at rigtig mange ville vælge denne bærbar. Sammen med designet og det hardware, som er blevet monteret, er det en bærbar som kan give rigtig mange stationære baghjul. Der er intet at kunne sætte en finger på. Med denne bærbar har du high-end dele både internt og eksternt. 

 

Hvis vi sammenligner prisen med andre producenter, så får du rigtig meget bærbar til pengene. MSI er en af de få, som leverer 4K opløsning til en bærbar og overgås kun af lillebroren på 15" i pris. Derfor kan det heller ikke trække ned i scoren på at prisen er så høj.

 

Vi giver derfor MSI GT73VR 6RE-048NE Titan scoren 9,5, da prisforskellen på denne model og SLI-modellen er så lille. 

 

Godt

 • G-Sync
 • 4K
 • SteelSeries tastatur
 • Lækkert design
 • Ekstrem køling

Knap så godt

 • Vi kunne skrive prisen, men igen; find en gamerbærbar med dette indhold som er billigere

 

Conclusion

 

The laptop from MSI is in the expensive end of the chart, and at the moment GT73VR-6RE has a pricetag of 22,989.- DKK, which will keep most people from buying this laptop. But if you are planning to spend this kind of money on a laptop, I would recommend spending 3,000.- DKK extra and get the model with 2 x 1070, which will help when you are gaming in 4K. 

 

MSI has managed to deliver a really good product with this laptop, and if the price was decreased a bit, so that the distance from this model to the SLI model wasn't so small, I think a lot more would choose this laptop instead. With the design and the hardware in it, this is a laptop that can give a lot of desktop problems keeping up. I can't say anything bad about it, and you get a laptop that gives you high-end parts - both internal and external. 

 

If we compare the price with other products, you get a lot from your money. MSI is one of the few, that are delivering 4K resolution in a laptop and are only surpassed by the younger brother on 15" in price. Therefore we can't make the high price be a factor of pulling the score down. 

 

We end on a score of 9,5, when we compare this model and the SLI and the price is so close. 

 

Pros

 • G-sync
 • 4K
 • SteelSeries keyboard
 • Nice design
 • Extreme cooling

Cons

 • We could say the price, but again; try to find a gaming laptop with this hardware that is cheaper

 

MSI Gamerbærbar GT73VR 6RE-048NE Titan MSI Gamerbærbar GT73VR 6RE-048NE Titan
9,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Build VLog - AMD Threadripper Workstation Build

Videoerne til vores YouTube kanal er længe blevet redigeret på et Intel X99 baseret system. Men nu er turen ko

Læs Mere

ALTO 5 ACTIVE; Aktive højttalere med Bluetooth

Hvis du ikke gider bøvle med en masser kabler, eksterne forstærkere og lignende, men stadig ønsker l&a

Læs Mere

COUGAR TURRET & TURRET MESH Miditowers

Der er ikke bare et, men hele to produkter på programmet i denne test. Turret og Turret MESH fra COUGAR har væ

Læs Mere

Corsair Dominator Platinum RGB 3600 MHz DDR4

Corsair er på markedet med nye Dominator RAM. De har nemlig udviklet Corsair Dominator

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

Dali Oberon 3 Kompakt højttalere

Behøver højttalere være store og stå på gulvet for at kunne fylde et rum med lækker

Læs Mere

MSI Gaming Bundle

Ikke bare et, to eller tre produkter... Nej hele fire af slagsen har vi samlet i en og samme test. MSI har sendt os hvad d

Læs Mere

Razer Blade 15 Advanced; Gaming laptop med RTX 2080!

Razer har sendt os et monster af en gaming laptop i form af deres Razer Blade 15, som vi skal

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

LEAK - Asus X570 bundkort til next-gen Ryzen 3000 spottet

Asus’s udvalg af X570 bundkort til næste-generations Ryzen 3000 processorer er blevet lækket. X570 bundkort
Læs Mere

Intel dropper deres Compute Card

Ifølge en ny rapport har Intel besluttet at afslutte udviklingen af sine Compute Cards. Enheden var omkring sa
Læs Mere

Astralis vinder BLAST Pro Series São Paulo i dominerende stil

Efter en historisk dag i Ibirapuera Arena i São Paulo, Brasilien, har Astralis slået de bedste Counter-Strike
Læs Mere

Electronic Arts og DICE deler deres 2019 roadmap til Battlefield 5

Electronic Arts og DICE har frigivet deres 2019 roadmap til Battlefield 5, som løfter sløret for nyt gratis co
Læs Mere

Battlefield V Firestorm gameplay trailer

EA and DICE har frigivet en ny Battlefield V Firestorm Battle Royale gameplay video, og giver et nyt indblik I
Læs Mere

Her er Intels nye Graphics Command Center

Intel har annonceret et early-access program til deres nye Graphics Command Center-applikation. Kontrolpanelet
Læs Mere

Steam får et redesignet bibliotek og ny Events side tilføjet

På GDC 2019 meddelte Valve, at Steams bibliotek vil blive redesignet. Desuden har Valve sat sig for at tilføje
Læs Mere

Ny Roccat Kova AIMO gaming mus præsenteret

Kort efter Turtle Beach købet af Roccat for omkring $ 14 millioner, har selskabet i dag annonceret sin nye Kov
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.