TEST: MSI Clutch GM70 gamingmus

editor picture
Hardware udlånt af: MSI.
Skrevet af Lasse Kristensen den 13. Oct 2017. Testen er vist 3317 gange.
Brand: MSI.
Flere tests i kategorien Computermus


Del med dine venner

     


msi_logo_tweak_dk 

 

MSI er et af de største navne på hardwaremarkedet, og behøver næppe en introduktion. MSI kan andet end at lave lækre grafikkort De har masser af erfaring at trække på, og er kendt for deres høje kvalitet af gamingprodukter. I dag skal vi se på en af deres perifære nyheder, nemlig en gamingmus med det mundrette navn Clutch GM70.

 

front_msi_clutch_gaming_mouse_tweak_dk

 

Men inden vi kommer alt for godt i gang med testen, starter vi med en unboxing. Clutch GM70 musen kommer i en lækker indpakning. Toppen løftes af, og man finder musen pakket godt ind i kassen, præsenteret på fineste vis. På bagsiden finder vi relevant produktinformation om musen.

 

 

 

Specifikationer:

 • Sensor: PMW 3360 optisk gaming sensor
 • DPI switch: 1.000 / 1.800 / 2.800 / 3.600, max. 18.000
 • Knapper: 10
 • Responstid: 1 ms (trådløs) og 0,33 ms (kablet)
 • Switches: Omron GAMING
 • LED lys: RGB
 • USB kabel: 2,0 m
 • Dimensioner: 125 mm x 66 mm x 39 mm
 • Vægt: 126 g (uden kabel)
 • OS: Windows

 

Design:

Clutch GM70 er en sort, modulær gamingmus. Det betyder at siderne kan på musen kan skiftes, så musen passer til både højre- og venstrehåndede personer. Der medfølger fire moduler til siderne, to brede stykker der passer til en tommelfinger, og to mindre der passer til en lillefinger. Man kan samle musen som man vil, med enten de to brede stykker på, de to smalle stykker på, eller som en normal mus, med en bredt og et smalt stykke på musen.

 

 

Modulerne kobler på ved hjælp af tre små magneter, som holder godt fast. Dog var en af magneterne allerede faldet af da vi modtog musen. Det klarede vi dog med en lille klat lim, men det er noget der burde være styr på.

 

msi_rgb_clutch_gaming_mouse_tweak_dk

 

Musen er lav og bred, med et godt scrollhjul, og to knapper med Omron Switches, der har et tilfredsstillende taktilt respons, når man klikker på dem. Både på venstre og højre side finder vi to tommelknapper, som kan konfigureres frit gennem MSI Gaming Center softwaren.

Clutch GM70 har en PWM3360 optisk sensor, med mulighed for at justere DPI fra 1 og helt op til 18.000. Der er altså rig mulighed for at justere og finde en setting der passer dig med Clutch GM70 gamer musen. Derudover finder vi Omron switches i musen, som er kendetegnet ved at der er over 50 millioner klik i dem. Lækkert.

 

 

Clutch GM70 kommer med MSIs RGB Mystic Light RGB, som på dansk betyder at den har RGB lyseffekter. Sidst, men bestemt ikke mindst, så kan musen altså også fungere trådløst, hvis man bruger den medfølgende USB adapter. Lækker lille detalje, til dig der gerne vil have din gaming mus med i skole, eller på arbejdet.

 

msi_clutch_gaming_mousetopview_tweak_dk

 

Test:
Efter at have samlet musen så den lå godt i hånden, gik vi i gang med at bruge den. Vi samlede den således at den passer til en højrehåndet, med det store tommelfingermodul på højre side, og det lille modul på venstre.

 

Jeg har en stor hånd, og med Clutch GM70 får jeg et claw grip på musen. Musen har altså en ganske fornuftig størrelse, hvor de fleste vil ende med at få et palm grip på gaming musen. Ergonomien er god, og jeg har et rigtig godt greb på musen, også selvom jeg foretrækker en lidt større mus, med palm grip. Både tommel- og lillefingermodulerne på siderne støtter godt og fingrene hviler naturligt på siderne, uden de gener jeg havde forventet, med modulære sidestykker. Det er lavet så det fungerer, og det er sådan jeg gerne vil have det.

 

sideview_msi_clutch_gaming_mouse_tweak_dk

 

Efter setup af Clutch GM70 musen fysisk, går vi straks videre til MSI Gaming Center, som er den medfølgende software, hvor vi kan lave vores tekniske setup, styre farver, profiler, makroer og så videre. Det er en basal software, som gør det man har brug for, men den er ikke lige så komplet som Razers Synapse. Man kan konfigurere alle knapperne på musen, og tilpasse dem ens eget behov. Heldigvis er softwaren enkel og let at finde rundt i.

 

 

Som tidligere beskrevet, virker Clutch GM70 både kablet og trådløst. I vores test af den trådløse funktion, var der en del udfald, selvom adapteren ikke var mere end 1 meter fra musen. Det var så træls at vi i sidste ende gik over til at bruge den kablet. Kablet er musen præcis og reagerer med kun 0,33 ms. Det er en fabelagtig gaming mus, når den er kablet, og jeg har personligt taget et par Chicken Dinners med den i PUBG, når der har været mulighed for det. Clutch GM70 reagerer prompte og præcist, hver gang jeg har brug for det.

 

gamer_msi_clutch_gaming_mouse_tweak_dk

 

RGB lyset finder vi i MSI dragelogoet på toppen af musen, og i to LED skinner på fronten af musen. Lige over MSI logoet finder vi også DPI switchen, så man kan skifte on-the-go, uden at skulle ind i MSI Gaming Center og skifte DPI der hver eneste gang. Under bunden af Clutch GM70 finder vi store fødder, som sikrer at den glider let henover musemåtten, på trods af den forholdsvis højre vægt. Clutch GM70 ligger rigtig godt på grund af vægten, men den glider heldigvis også let henover bordet.

 

 

 

De to toppaneler har en meget lille forskel, i det at kurvaturen på panelet er lidt forskellig. Det betyder at man kan ændre det til palm grip, hvis det ønskes, også for undertegnede.

LED lyset er specielt flot i MSI logoet, hvor den er klar og skarp. I skinnen omkring musen front, er LED lyset lidt mere udvasket, da der er valgt et hvid plast, som udvasker farverne en lille smule. Det giver det en mere afdæmpet effekt.

 

 

Sensor performance
Sensorens performance er helt i top. Den har som skrevet mulighed for at nå hastigheder på 18.000 DPI, så den er i stand til at dække selv den mest ivrige CS:GO spiller. Uanset om du vælger at game, redigere billeder eller blot bruger musen til normale arbejdsopgaver, får du en solid performance med god kontrol og præcision.

 

Omron kontakterne på venstre og højreklik sikrer god modstand, mens scrollhjulet har en god størrelse og modstand. I testen har musen gennemført alle de gøremål jeg har smidt efter den til UG. Den fungerer glimrende til gaming så vel som normal brug.

 

msi_clutch_gamer_gaming_mouse_tweak_dk


Pris:
I skrivende stund kan MSI Clutch GM70 musen findes på PriceRunner.dk til 755,00.- DKK inklusiv fragt. Det er en konkurrencedygtig pris for en mus med masser af features. Vi har været glade for at teste den. Klik på MSI banneret, for at læse mere på deres hjemmeside.

 

msi_logo_tweak_dk

 

Konklusion:
Jeg er overbevist eftert at have testet MSIs Clutch GM70 gamingmus. Den er helt vildt fed. Før testen, var jeg ikke sikker på at en modulær mus kunne holde i længden, men siderne sidder godt fast, og jeg har lynhurtigt vænnet mig til at skifte til et clawgrip med Clutch. Det fungerer bare. Musen er hyperresponsiv hvis man ønsker det, og Omronkontakterne har et godt taktilt feedback, når man klikker. Mulighederne for at lave makroer eller tildele funktioner til sin mus er store via den medfølgende software, som er dejlig overskuelig at arbejde med. Det er også let at kustomerisere RGB lyset til ens egen personlige præference.

 

Byggekvaliteten er et andet punkt der er helt i top. Den har en høj vægt og god størrelst. Muligheden for at gå trådløs er endnu et plus, selvom vi dog havde flere udfald med den trådløse del i testen. Derfor har vi overvejende valgt at spille med musen kablet. Musens høje kvalitet afspejles også i prisen, der er lidt til den høje side, men efter vores mening, så får man også hvad man betaler for. Det er ren kvalitet.

 

Muligheden for at bruge musen for både højre- og venstrehåndede er endnu et plus, som vi kun kan rose MSI for. Det fungerer. Vi runder dagens test af med at give MSI Clutch GM70 musen en karakter på 9 ud af 10. Det er en kvalitetsmus på alle parametre.

 

Pros:

 • Ambidextrøs
 • Byggekvalitet
 • Software
 • RGB
 • Kablet / trådløs mulighed

Cons:

 • Udfald med den trådløse forbindelse

front_msi_clutch_gaming_mouse_tweak_dk

MSI Clutch GM70 gamingmus MSI Clutch GM70 gamingmus
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ADATA XPG Spectrix D80 og Spectrix D41

Markedet for RAM er blevet endnu en slagmark, hvor producenterne forsøger at vinde RGB krigen. ADATA har med deres

Læs Mere

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

Phanteks er tilbage med en revideret version af deres oprindelige Phanteks Enthoo Pro kabinet, og Tweak.dk er klar med en

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO + GameDAC

Vi har set på headset i alle prisklasser og kategorier her på Tweak.dk, og nu er det igen blevet tid til at se

Læs Mere

Cooler Master CM310 Budget Gamermus

Har du brugt alle pengene på din nye lækre gamer computer, men glemt tilbehøret? Så frygt ej, Coo

Læs Mere

Corsair Crystal 280X

Trænger du til forandring og ønsker måske et mindre format på hjemmecomputeren, kunne Corsair meg

Læs Mere

Corsair HS60 7.1 gaming headset

Alle elsker fed lyd, og Corsair plejer at være stabil leverandør af omtalte. Vi skal i dag se på Corsai

Læs Mere

Corsair H60 2018 Edition

Corsair har været i gang med at genopfriske nogle af deres ældre AIO kølerdesigns, og i den anledning t

Læs Mere

The Crew 2

Turen er kommet til endnu en spil-test på Tweak.dk, og denne gang en hæsblæsende omgang af slagsen. 

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intels Z390 tager over hvor Z370 slipper

Et kig på Intels egen roadmap, afslører deres Z370 chipset snart går på pension. Dermed skal Intel også være k
Læs Mere

iPhone overlever et fald på 300 meter

Ved første øjekast skreg den clickbait, DROP TEST iPhone SURVIVES 1,000-foot fall from plane after owner drops
Læs Mere

Battlefield V open beta starter i september

Nye informationer direkte fra hestens mule er dukket op. Den officielle releasedato for Battlefield V, hedder
Læs Mere

Verdens hurtigste have traktor giver gas på Goodwood festivallen

For kort tid siden omtalte vi verdens vildeste plæneklipper i form af Honda Mean Mower slår græsset med 240 km
Læs Mere

DOOM Eternal gameplay frigives under Quakecon 2018

I kølvandet på annonceringen af DOOM Eternal fra Bethesda under dette års E3 2018 game konference, har iD Soft
Læs Mere

Call of Duty: Black Ops 4 beta test starter 3 august 2018

Sidder du klar til at få snitterne begravet i det kommende Call of Duty, så er ventetiden snart slut. Om ikke
Læs Mere

Fortnite Season 5 lanceret, full release notes afsløret samt ny cinematic trailer

Epic Games annoncerede i går Fortnites Season 5, og i samme omgang søsatte de en ny cinematic trailer, som kan
Læs Mere

Russer dræber kammerat, fordi han hævdede AMD grafikkort er bedre end NVIDIAS

Valget mellem NVIDIA og AMD, og hvilken producent der løber med sejren, kan ofte få diskutionerne til stikke a
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.