TEST: Logitech Universal Folio

editor picture
Hardware udlånt af: Logitech.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 9. Dec 2017. Testen er vist 2608 gange.
Brand: Logitech.
Flere tests i kategorien Tastatur


Del med dine venner

     


Her på siden har vi set på et utal af tastaturer igennem tiden, men fælles for alle dem har været at de henvender sig til stationære computere – hvad med de kære tablets? I denne test skal vi hilse på et nyt produkt fra Logitech ved navn Universal Folio, som i sig selv ikke røber ret meget. Vi har her at gøre med et tablet tastatur/cover, som understøtter mere eller mindre alle 9-10” tablets på markedet. Hvad end det måtte være iOS, Android eller Windows tablet du sidder med, vil Universal Folio kunne bruges så længe din tablet overholder skærmstørrelserne.

 

Læs med, når vi giver dette produkt en grundig gennemgang, og ser hvad det er for en størrelse. Har man overhovedet brug for et tastatur til en tablet? Der er kun en måde at finde ud af det på, vi skal i gang og som altid starter vi ud med det tekniske nedenfor, specifikationer og features it is.

 

logitech_universal_folio_tablet_tastatur_bluetooth_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Logitechs hjemmeside, og fundet et par billeder samt nogle specifikationer til jer. Disse finder i listet op herunder, med billederne til sidst:

 • Dimensioner: 269 x 211 x 25 mm
 • Vægt: 465 gram
 • Systemkrav: iOS, Android og Windows
 • Understøtter: 9-10” tablets med op til disse mål: 261 x 185 x 10 mm
 • Tilslutning: Bluetooth 3.0
 • Tast holdbarhed: Over 5 millioner tryk
 • Særlige knapper: Mediegenveje, skærmlås og mere
 • Batteritid: Op til 24 måneder (bruger 2xCR2032 batterier)

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
Som altid skal vi naturligvis have pakket produktet ud inden vi kan tage et nærmere kig på det. Universal Folio kommer i en flad hvid kasse hvor vi på fronten ser et stort billede af selve produktet med en iPad monteret, samt en række features listet op i det øverste højre hjørne.

 

Bagsiden byder på beskrivende billeder og dertilhørende tekst. Mens at vi inde i kassen ikke finder andet en selve produktet og en manual, det er det hele man får med. Med unboxingen hurtigt og vel overstået, kan vi med det samme gå videre og tage det første kig på selve tastaturet.

 

 

En tur rundt om tastaturet/coveret
Udefra røber Universal Folio tastaturet ikke meget. Med sorte og grå farver er det meget anonymt at se på. Bunden har to små gummifødder, og er ellers bare sort, mens at der er en elastisk rem der løber hen over toppen.

 

 

Med tastaturet/coveret slået op kan vi nu rigtig se det indbyggede tastatur, samt tablet holderen. Som nævnt i indledningen er der support for op til en 10” tablet i denne meget smarte holder Logitech har fremstillet. Mens at de to nederste kroge ikke bevæger sig, kan hvert af de øverste hjørner trækkes ud.

 

 

Tastaturet minder mest af alt om hvad vi normalt finder på små bærbare computere – bare endnu mindre. Ud over de normale knapper, har Logitech også placeret medie genveje og andre smarte funktioner i den øverste række af knapper. Hvor vidt disse vil virke afhænger naturligvis af hvilken tablet du har tilsluttet via Bluetooth tilslutningen.

 

 

Apropos Bluetooth, finder vi i den højre side en on/off knap. Såfremt den sidst parrede enhed ikke kan registreres går tastaturet automatisk i parrings tilstand – smart. Logitech skriver desuden at man kan forvente op imod to års brug på de to udskiftelige batterier. På fronten finder vi desuden også en styluspen holder hvis man måtte have sådan en til sin tablet.

 

Vi vender lige hurtigt blikket tilbage mod tastaturet, og det layout Logitech har valgt i især den højre side. Jeg forstår godt at man er nødt til at lave kompromisser når vi er nede i denne størrelse, men at gøre knapperne Å og Ø markant mindre end resten af bogstavsknapperne, er ikke acceptabelt og direkte frustrerende – jeg vender tilbage til dette i test delen.

 

 

Universal Folio kan slås op således at den fungerer som en lille bærbar computer. Der er dog ikke yderligere justeringer at foretage, og skærmen kan kun stå i den ene position som vist på de to billeder nedenfor. Lad os nu gå til selve testen og brugen af dette lille tastatur, eller tablet cover om man vil.

 

Plastik mod plastik som vist med den røde pil – dette er ikke gennemtænkt Logitech!

 

Testen – Brugen og komfort
Det er nu blevet tid til at vi skal side nogle ord på hvordan det er at bruge Universal Folio tastaturet, sammen med en tablet. Da jeg ikke selv er ejer af en tablet i den rette størrelse, måtte jeg udenbys og låne en iPad som model og test makker for at kunne finde ud af om Logitech kreation er pengene værd.

 

Testen gik i alt sin enkelthed ud på at benytte Universal Folio tastaturet som cover og primære tastatur over en periode og se om det gjorde opgaverne lettere, kontra tastaturet på skærmen. Selve parringen mellem tastatur og tablet foregik smertefrit, og vi var køreklar inden for et par minutter. Jeg gik som det første i gang med at surfe lidt rundt på nettet, hvor der jo skal skrives lidt ind i mellem. Til dette fungerede tastaturet ganske fint. Alene at skærmtastaturet ikke konstant poppede op, var faktisk utrolig lækkert da man på den måde har mere skærmareal til de ting man faktisk kigger på og ikke et tastatur.

 

 

Jeg åbnede et dokument på tabletten og gik i gang med at skrive lidt random tekst, for at få en følelse af de indbyggede knapper, og efter en del arbejde var jeg klar med min dom. Det var en blandet fornøjelse at arbejde med Universal Folio tastaturet. Som nævnt ovenfor er det en klar fordel at man har mere skærmareal at arbejde med, i stedet for et tastatur der ofte fylder det halve af skærmen, så tommel op på dette punkt. Hvad angår selve skrive oplevelse, så virker knapperne på Universal Folio tastaturet mest af alt som hvad man normalt finder på billige bærbare computere. De gør hvad de skal, men er ikke særlig lækre at arbejde med. Sammenlignet med at taste på en skærm uden nogen feedback, er det dog en klar forbedring, ingen tvivl om det!

 

Hvis du skriver lange tekster vil du derfor uden tvivl få en bedre skriveoplevelse ved at bruge Universal Folio tastaturet kontra skærm tastaturet, og så alligevel ikke. Hvis du ligesom mig har ret store hænder, vil de små knapper på tastaturet godt kunne give problemer, især Å og Ø som Logitech har valgt at gøre smallere end resten af knapperne med bogstaver. Dette er på ingen måde acceptabelt i min bog, og resulterede i nogle meget underlige ord til tider, da de simpelthen er for små til at ramme korrekt. Placeringen og selve layoutet på tastaturet er uden tvivl også noget man skal vende sig til, og ikke bare noget man kan forvente spiller max fra dag et.

 

Set fra komfort synspunktet, så gør Universal Folio det rigtig godt. Det er en fornøjelse at få hænderne ned på bordet i stedet for at hoppe rundt på en skærm. Lige ledes gør holderen også at skærmen har den perfekte vinkel når den står på bordet, ganske som en lille bærbar computer. Den lave og smalle profil gør at det føles naturligt at have håndledende på bordet og fingrene på tastaturet. Alt i alt vil jeg sige at Universal Folio gjorde det godt, og så alligevel ikke helt – jeg er splittet, lad os konkludere.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 09/08 2017 kan Logitech Universal Folio tastatur/coveret findes på PriceRunner.dk til en pris der lyder på 477,- DKK. Dette er som sådan en okay pris, da du faktisk både får cover og tastatur i en og samme pakke, dog kunne byggekvaltieten være betydeligt bedre efter min mening. Klik på vores prisknap herunder, for at komme til oversigten hos PriceRunner.dk.

 

 

Ønsker du alle detaljer fra Logitech selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn herunder, som sender dig direkte til siden med alle oplysninger på Universal Folio tastauret.

 

logitech_universal_folio_tablet_tastatur_bluetooth_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test af Universal Folio tastaturet/coveret fra Logitech. Det har været en blandet fornøjelse at have dette produkt forbi testbænken. Lad mig starte med at sidde ord på de ting jeg godt kunne lide. Først og fremmest har vi jo det faktum at Universal Folio kan bruges til både iOS, Android og Windows tablets, så længe disse ikke er større end 10”. Lang batteritid på intet mindre end op til 24 måneder er yderst imponerende! Installation af tabletten foregår også ganske enkelt, og holderen til styluspennen og den meget lave vægt er også et kærkomment syn.

 

Men så stopper de positive ting også her. På trods af både at kunne bruges som tastatur og cover, er der ikke nogen form for beskyttelse rundt om tabletten, eller fra låget til selve tastaturet for den sags skyld. Byggekvaliteten er også klart et punkt hvor Logitech i den grad kunne have gjort det bedre. Universal Folio er fremstillet i udelukkende plastik som gør at det føles billigt og ikke særlig holdbart. Dog bidrager det til den lave vægt som jeg nævnede ovenfor. Sidst men ikke mindst kommer vi heller ikke ud om det ret spøjse tastaturlayout som Logitech har valgt. Mindre Å og Ø knapper er et kæmpe turn off i min bog, og var til dels skyld i at jeg aldrig nåede at blive venner med dette produkt – derfor ender vi på scoren 7 i dag.

 

Godt

 • Kan bruges til alle 9-10” tablets
 • Lang batteritid
 • Enkel montering af tablet
 • Ideel til personen der skriver meget
 • Holder til styluspen
 • Meget let vægt
 • Fungerer også som cover…

Knap så godt

 • … dog ingen beskyttelse i låget
 • Byggekvalitet – KUN plastikdele
 • Underligt layout i højre side

 

Conclusion
It is now time to put the last words on our review of the Universal Folio keyboard / cover from Logitech. It has been a mixed experience to have this product on the test bench. Let me start off with the things I liked. First of all, we have the fact that the Universal Folio can be used for both iOS, Android and Windows tablets as long as these are not larger than 10 ". Long battery life of no less than up to 24 months is extremely impressive! Installation of the tablet is also very simply, and the stylus pen holder and very low weight are also a welcome sight.

 

But then the positive things stop. Despite both being a keyboard and cover, there is no protection around the tablet, or from the lid to the keyboard itself for that matter. Building quality is also clearly a point where Logitech could have done better. The Universal Folio is made of plastic only, which makes it feel cheap and not very durable. However, it contributes to the low weight I mentioned above. Last but not least, I also have to mention the strange keyboard layout that Logitech has chosen. The Å and Ø buttons are much smaller than the rest, which is a huge turn off in my book, and partly the reason why I never became friends with this product - therefore we end up on a score off 7 today.

 

Pros

 • Support for all 9-10” tablets
 • Long battery life
 • Simple install of the tablet
 • Ideal for the person who types a lot
 • Stylus pen holder
 • Very low weight
 • Works like a cover as well… 

Cons

 • … but no protection in the lid
 • The build quality – ONLY plastic parts
 • Strange layout on the right side 

Score: 7

 

logitech_universal_folio_tablet_tastatur_bluetooth_tweak_dk_26

 

Logitech Universal Folio Logitech Universal Folio
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Plantronics BackBeat GO 600

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste headset, nemlig BackBeat GO 600, som er et letvægts trådlø

Læs Mere

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Nintendo og Microsoft angriber Sony via ny crossplay reklame

Der hersker nok ingen tvivl om kampen i konsol-miljøet er intens, og nu ser det ud til Nintendo og Microsoft a
Læs Mere

ASRock grafikkort slippes fri i EU 1 juli 2018

Til trods for ASRock i første omgang droppede release af deres grafikkort i EU, lader det nu til vi alligevel
Læs Mere

Fortnite Playground Mode meldes på vej i denne uge

En ny features, Fornite Playground mode meldes på vej, og omtalte er allerede at finde på nuværende login spla
Læs Mere

Tweak News - Uge 25 - ny video mand og fed giveaway

Midsommer afsnit af Tweak News stod klar til indtagelse. Vi kigger blandt andet på Intels fyring af deres CEO,
Læs Mere

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.