TEST: Logitech G840 Musemåtte

editor picture
Hardware udlånt af: Logitech G.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 11. May 2018. Testen er vist 2378 gange.
Brand: Logitech.
Flere tests i kategorien Gaming Udstyr


Del med dine venner

     


I denne test skal vi hilse på et produkt i Logitechs G-serie af produkter, som er deres gaming segment. Vi har modtaget deres nye og enorme G840 musemåtte som skal en tur igennem maskineriet. Med sine 40 x 90 centimeter er der tale om en seriøs stor måtte, som kan placeres under både mus og tastatur. Men hvordan er G840 at bruge? Leverer den god performance sammen med de forskellige sensortyper? – og ikke mindst hænger pris og kvalitet sammen?

 

Disse spørgsmål vil jeg prøve at besvare i denne test, hvor vi som altid starter ud med at kigge nærmere på specifikationerne, samt hvilke features der tilbydes.

 

Læs mange flere tests af Gaming Udstyr HER

 

Logitech_G840_full_desk_musemåtte_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Logitech G’s hjemmeside og fundet lidt oplysninger på G840 til jer. Specifikationerne består dog kun af dimensionerne på 40 x 90 centimeter og 3 millimeter i tykkelsen, så jeg har indsat et billede hvor Logitech med egne ord forklarer lidt om måtten.

 

 

Et kig på Logitech G840 måtten
Vi skal nu tage det første kig på G840 musemåtten, eller rettere kassen den kommer i. Som stort set alle andre musemåtter i stof, kommer G840 i et aflangt paprør hvor måtten er rullet sammen. Inde i paprøret finder vi naturligvis selve musemåtte, samt en lille seddel – manual om man vil.

 

 

G-serien fra Logitech har altid været en blanding af sorte og blå farver, og G840 er ingen undtagelse. Hele den øverste del af musemåtten er sort stof, mens at bunden er i blåt gummi. Nede i højre hjørne finder vi G-seriens logo påtrykt.

 

Et kig på siden afslører også hvor tynd at G840 faktisk er. Logitech skriver på deres side at tykkelsen er på blåt tre millimeter, mens at højden er 40 centimeter gange 90 i bredden – altså en kæmpe måtte!

 

 

Den blå bund har et meget fint mønster som skal sikre at måtten ligger fast på enhver overflade. Lige som alle andre musemåtter med gummi bund er det ikke noget der lugter super lækkert når man får den pakket ud af kassen. Efter et par dage på skrivebordet, forsvinder den lidt grimme lugt heldigvis.

 

Kanten på G840 er rug og ret skarp at røre ved, da Logitech ikke har valgt at afslutte kanterne med syninger som mange andre. Hvad dette har at sige når det kommer til komfort og holdbarhed er blandt andet noget af det vi vil kigge nærmere på nu i vores test del.

 

 

Testen – Performance og komfort
Sidste stop inden vi når til konklusionen er naturligvis et kig på hvordan produktet rent faktisk er at bruge. G840 fra Logitech er en kæmpe musemåtte som dækker det meste af bordet, og derfor samtidig også fungerer som en håndledsstøtte for tastaturet. Til dagligt bruger jeg en Corsair MM300 måtte som er af samme type, men ikke helt så stor som G840 (se billederne nedenfor).

 

Læs vores test af Corsair MM300 HER

 

Med andre ord betyder det at jeg er vandt til denne type musemåtte og derfor let kan vurdere om Logitech har ramt plet. Hvis vi starter med størrelsen så er G840 som sagt betydeligt større end min MM300, hvilket faktisk er yderst positivt så længe du har et skrivebord med nok plads. Især i FPS (first person shooter) spil hvor jeg selv ofte spiller med forholdsvis lav DPI på min mus. Er det et kæmpe plus med masser af plads til musen da den skal bevæge sig mere for at dække samme areal på skærmen, i forhold til hvis hastigheden var sat op. Med et større areal end MM300 gav det derfor sig selv – G840 har en rigtig god størrelse.

 

Logitech_G840_full_desk_musemåtte_tweak_dk_10

 

Overfladen er også super glat og behagelig for hænderne/håndled, hvilket er lækkert hvis man sidder ved computeren mange timer af gangen. Både laser og optiske sensorer kørte også fejlfrit på overfladen, med både lave og høje DPI indstillinger – tommel op. Selvom tykkelsen kun er tre millimeter, var der også lidt støtte at hente til håndledende som sagt. Selvom det ikke var helt på højde med komforten på min MM300 måtte, var det stadig ganske fint.

 

En ting der dog ikke var fint, var kanten på G840. Den skarpe kant uden syninger føles ikke særlig behageligt for håndled og er samtidig også med til at forkorte levetiden på måtten. Efter blot to uger hvor jeg brugte G840 på mit skrivebord, var der tegn på slitage og begyndende optrevling i kanterne på måtten hvor mine håndled typisk er. Dette kunne ganske enkelt være løst ved at have syet kanterne hele vejen rundt om G840 måtten, ganske som på min egen MM300 – se billederne herunder med sammenligning.

 

Med det sagt så er G840 en overall fin musemåtte. Der er god performance fra både laser og optiske sensorer, størrelsen er rigtig god og komforten er OK. Men den manglende afslutning på kanterne er mig en gåde, især til prisen som Logitech ønsker for den – det er blevet tid til at konkludere!

 

 

Pris
Logitech G840 XL måtten findes på nettet til lidt over 339,- DKK. Dette er ret mange penge for en musemåtte der ikke har nogen specielle features, ud over at være enorm i størrelsen. Vi er oppe i en pris hvor man ofte kan få måtter med RGB lys indbygget, som vi jo alle ved booster ens skills i spil. 

 

Alle detaljerne på G840 måtten kan også findes hos Logitech selv, klik blot på banneret med deres navn herunder for at komme direkte til deres side.

 

Logitech_G840_full_desk_musemåtte_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi skal have rundet vores test af G840 musemåtten fra Logitech af. Selvom en musemåtte måske ikke er det mest spændende at teste, er det alligevel en ting som enhver seriøs gamer har brug for i sit setup. G840 fra Logitech er et sandt monster med sine 40 x 90 centimeter i størrelsen, hvilket gør den til en af de største musemåtter jeg har set på til dato. Dette er godt nyt for gamerne der spiller med lav DPI, da de ofte har brug for mere areal til at bevæge musen på. Størrelsen og den bløde overflade er også et plus når det kommer til overall komfort, da dine håndled har noget at hvile på.

 

Der var ikke noget at sidde en finger på hvis vi kiggede på performance, både med optisk og laser sensor. Komforten med den bløde overflade var også rigtig god, men den skarpe kant rundt om måtten ødelagde det en smule. Logitech burde have syet kanten hele vejen rundt om måtten, for både at optimere komforten, men også holdbarheden. Med tiden vil enderne travle op og gøre musemåtten grim og til sidst ubrugelig, som vi allerede så tegn på efter et par ugers brug – syninger ville have løst dette. Corsair MM300 måtten som vi sammenlignede med under testen er syet i kanterne, som både ser bedre ud og føles lige sådan.

 

Vi ender på en samlet score der hedder 8/10, men ingen award denne gang. G840 er en lækker måtte på mange punkter, men til prisen er der fejl og mangler som ikke burde være der.

 

Godt

  • Fås i mange størrelser
  • Ligger godt fast på bordet
  • Blød og glat overflade
  • Anonymt og stilrent design
  • Virker godt med både laser og optiske sensorer

Knap så godt

  • Prisen er ret høj
  • Ikke syet i kanterne

Score: 8

 

Logitech_G840_full_desk_musemåtte_tweak_dk_13

 

Logitech G840 Musemåtte Logitech G840 Musemåtte
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

De bedste hovedtelefoner med aktiv støjreduktion

Vi skal i dag tage hul på en test vi har set frem til at præsentere i et stykke tid, nemlig en test af tre top

Læs Mere

Razer Nommo Pro

Vi skal i dag teste Razers nyeste og dyreste højttalere, nemlig Nommo Pro, der er et 2.1 højttalersæt

Læs Mere

Cooler Master MasterBox MB511

Budget kabinetter bliver mere og mere spændende at se på, da features fra dyere modeller for alvor er ved at f

Læs Mere

Corsair H100i Pro RGB

Corsair har løbende opdateret deres Hydro serie af AIO løsninger, og i dag tager vi et kig på Cor

Læs Mere

Cooler Master CK550 Mekanisk Tastatur

Selvom markedet for mekaniske tastaturer måske synes mættet, så holder det ikke Cooler Master fra at lan

Læs Mere

Cooler Master MasterCase H500

Sidste år genoplivede Cooler Master deres gamle HAF-serie med lanceringen af deres H500P kabinet. Siden da har vi mo

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO Wireless Headset

Arctis serien fra SteelSeries blev lanceret tilbage i 2017. Her på Tweak.dk har vi kigget på næsten samt

Læs Mere

Sony Alpha A6300

Den seneste måned er Sony Alpha A6300 blevet testet som det primære kamera for en nørd på tur. 4K

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

GIGABYTE X399 Aorus Xtreme AMD Threadripper 2 bundkort annonceret

GIGABYTE er en af de helt store fisk i vandet inden for hardware, og i kølvandet på AMD’s anden generation Thr
Læs Mere

Intel træder ind på grafikkorts scenen fra 2020. Konkurrence til Radeon og NVIDIA?

En formodet nyoprettet Intel Twitter konto er dukket op, hvilket som udgangspunkt ikke giver det store sus i m
Læs Mere

Første gameplay trailer frigivet til Battlerite Royale

Stunlock Studios har frigivet deres første officielle gameplay trailer til deres Battlerite Royale. Her består
Læs Mere

EVGA X299 Micro ATX 2 bundkort tilbyder fede features i et lille format

EVGA har i denne uge annonceret deres nye X299 Micro ATX 2 bundkort, som er henvendt til Intels i5, i7 and i9
Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2990WX overclocket til 6 GHz på alle 32 Cores med LN2 køling

For et par dage siden frigav vi nyheden om AMD Ryzen Threadripper 2990WX overclocket til 5.4 GHz, og allerede
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2080 benchmark i Ashes of the Singularity er lækket

Det lader til at en af NVIDIAS ingeniører var lige hurtig nok med fingre, mus og RTX 2080. For det er lige duk
Læs Mere

NVIDIA Quadro RTX GPU serien med Turing arkitektur er officielt lanceret

Krigen mellem AMD og NVIDIA er oppe i gear, når det handler om at sidde på tronen inden for grafikkort. Nu har
Læs Mere

MSI har præsenteret deres nye 14 tommer PS42 bærbar

MSI er en gammel kending på Tweak.dk, og gennem de sidste mange år, har vi testet et hav af deres produkter fr
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.