TEST: LEPA BTS02 Bluetooth Højttaler

editor picture
Hardware udlånt af: LEPA/Enermax.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 8. Nov 2017. Testen er vist 1280 gange.
Flere tests i kategorien Højttalere


Del med dine venner

     


Endnu en dag på Tweak.dk endnu en Bluetooth højttaler har man næsten lyst til at sige. De fås efterhånden over det hele, og alle producenter er hoppet med på vognen. En af de nyere tilkomne er LEPA som hører ind under Enermax. Kan de skille sig nok ud fra mængden med deres BTS02 Bluetooth højttaler som til forveksling ligner en stor dåse sodavand?

 

Med 2x4 watt, både aktive og passive enheder, NFC og endda også en indbygget powerbank vil jeg i hvert fald mene at de er godt på vej. Læs med når vi tager et grundigt kig på BTS02 højttaleren, og ser hvad den er for en størrelse, og ikke mindst ligger ører til den.

 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi LEPA´s hjemmeside og fundet lidt tal til de hardcore nørder der ude bag skærmen. Disse er listet op herunder, næste punkt er unboxingen af BTS02 Bluetooth højttaleren:

 • Forstærker effekt: 2x4 Watt
 • Frekvensgang: 40-20.000 Hz
 • Maksimal lydstyrke: 90 dBA
 • Signal-to-noise ratio: >80 dB
 • Aktive enheder: 2 stk. 45 mm fuld tone
 • Passive enheder: 50x90 mm
 • Bluetooth version: 4.0
 • Rækkevidde: Op til 10 meter
 • Dimensioner: 188 x 76 x 78 mm
 • Vægt: 550 gram
 • Spilletid: Op til 10 timer

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
I Europa sælges der tre forskellige farver af BTS02 højttaleren hvor vi har fået den sorte. Ud over denne findes der også en blå og en lyserød, hvis det er mere dine farver. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve højttaleren, samt en masse features og specifikationer – historien er den samme på bagsiden og i låget af kassen.

 

 

Med det hele ude af kassen kan vi danne os et overblik over hvad man alt får med. I kassen finder vi følgende:

 • LEPA BTS02 Bluetooth højttaler
 • Transport taske
 • Micro-USB lade kabel
 • Mini-jack til mini-jack kabel
 • Diverse papirer 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_5

 

Tasken ligner mest af alt et penalhus og højttaleren går ret stramt i…

 

Et kig på LEPA BTS02 Bluetooth højttaleren
Lad os nu tage en tur rundt om selve højttaleren, og se hvad den har at tilbyde af stik og knapper. På fronten af kassen blev vi gjort opmærksom på at BTS02 spiller 360 grader, hvilket betyder at der er enheder på begge sider. Gitteret vil jeg kalde for spændende, dette er bestemt ikke for alle og enhver. Konstruktionen virker meget solid, på trods af at det kun er plastik med soft touch overflade BTS02 er fremstillet i.

 

 

I den ene ende finder vi en gummi beskytter som gemmer på højttalerens stik. Her inde bag finder vi lade stikket i form af en micro-USB port. Der er også AUX-in hvis ens afspiller ikke skulle have Bluetooth. Den sidste port er til at lade sin smartphone eller andet op med. Der er en indbygget powerbank på 2200 mAh hvilket ikke er alverden og ikke engang er nok til en enkelt opladning på det fleste telefoner. Derudover er outputtet også kun på 1A, hvilket betyder utrolig langsom opladning. Jeg kan godt se ideen med denne feature, men når batteriet ikke er større, og outputtet er dårligt falder det lidt til jorden.

 

Den modsatte ende af BTS02 højttaleren, byder på fire knapper, samt et par indbyggede LED lys. Først of fremmest er der volume op og ned, indikeret med et plus og et minus. Der næst har vi power knappen og til sidst en parrings/opkalds knap. I de to øverste knapper finder vi desuden også LED lys, mens at mikrofonen er placeret imellem de to nederste.

 

 

På trods af at være rund, er der alligevel en underside på BTS02 højttaleren. Dette gør det muligt også at lade den stå horisontalt og ikke kun vertikalt på en af enderne. Højttaleren vipper dog umiddelbart ret let, og det skal blive spændende at se hvad der sker når der kommer musik på og volumen bliver skruet op. Dette er lige nøjagtig det punkt vi er nået til nu – det er blevet tid til teste!

 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_14

 

Testen – Lyden og Funktionerne
Det er nu blevet tid til det vi alle har ventet på, i hvert fald mig. Vi skal have noget liv i højttaleren og lytte til en masse musik. Alle Bluetooth højttalere jeg tidligere har testet, har alle haft en god portion strøm på batteriet out-of-the-box. Dette var dog ikke tilfældet med BTS02 fra LEPA. Efter små fire timer i opladeren, var vi klar til at gå i gang med at lytte.

 

Til testen brugte jeg min OnePlus 3 smartphone tilsluttet via Bluetooth. Takket via NFC skete tilslutningen nærmest øjeblikkeligt, men også normal parring gik ret stærkt, så alt godt her. Lige som i alle mine andre tests af lyd produkter. Benytter jeg mig af en række forskellige genrer for at få det bedste indtryk overall, over lyden det pågældende produkt leverer. For at teste lyden i BTS02 faldt genrevalget denne gang på noget pop og rock, for til sidst at runde af med noget house for virkelig at se hvad den lille – eller forholdsvis store højttaler var i stand til.

 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_15

 

Hvis vi starter i den blide ende med poppen, så var førstehånds indtrykket her rigtig godt. Der var overraskende detaljegrad og lydbillet var faktisk ret imponerende overall. Især de lidt højere toner i diskant og mellemtone området gik klart igennem, mens at bassen var der – der var bare ikke helt nok. Jeg prøvede at skrue volumen i vejret lige så stille, og kunne ikke rigtig tro mine egne ører. BTS02 højttaleren blev ved med at skrue op og op til at lydstyrken næsten var for meget til at have højttaleren lige foran en. Der var VIRKELIG knald på volumen! Den høje lydstyrke blev dog leveret på den bekostning, at lydbilledet blev forvrænget og lidt ”mudret” at høre på. Bassen var kommet til live ved højere lydstyrke, men var dog til dels skyld i at lyden nu forvrængede.

 

Ved høj lydstyrke hoppede højttaleren også nærmest hen af bordet, hvis den stod horisontalt. Dette stoppede dog med det samme hvis man vendte den 45 grader, og stillede den på bordet som en sodavands dåse. Lydbilledet viste sig at være meget det samme ved de andre to genre, rock og house. Ved lav til moderat høj volumen var lydkvaliteten virkelig lækker, og lyden var klar og detaljerig. Men begyndte man at spille højere begyndte forvrængningen at blive hørbar og lyden blev igen ”mudret”. Overall vil jeg kalde lyden i BTS02 for bestået. Høj detaljegrad og vellyd selv ved ret høje lydstyrker. Det er dog en skam at LEPA ikke har kunne formå at forbedre lyden ved de høje lydstyrker som BTS02 er i stand til at spille. Set fra et teknisk synspunkt, er det dog også begrænset hvad man kan forlange af to 45 mm enheder, parret med et par passive. Lad os nu få sat en pris på BTS02 højttaleren, og dernæst konkludere.

 

Sammenlignet med en sodavands dåse - passer lige i drikkeholdern på en cykel... 

 

Pris
I skrivende stund findes produktet til onkring 360 kr,- DKK inklusiv fragt. Dette er en fornuftig pris for en fornuftig Bluetooth højttaler, som kan spille vanvittigt højt, og har en masse brugbare features. Tryk på vores prisknap under konklusionen for at komme til oversigten med priser hos PriceRunner.dk

 

Vil du have alle detaljerne på BTS02 Bluetooth højttaleren fra LEPA selv, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik på banneret med deres navn herunder, og bliv sendt direkte til deres side.

 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_1

 

Konklusion
Hvis du er på udkig efter en Bluetooth højttaler til en tur i det blå, kunne BTS02 fra LEPA være et ganske fornuftigt bud. Med IP54 certificeringen kan den også tåle en lille smule vand, hvilket gør den perfekt til brug udenfor. Lydstyrken som denne højttaler er i stand til at levere, er intet mindre end imponerende! Det er virkelig voldsomt hvor meget lyd der kan komme ud af den lille kasse, men det har dog sin pris. Ved høje lydstyrker lider BTS02 nemlig voldsomt af forvrængning, hvilket er lidt en skam da lyden ved lav til moderate lydstyrker er virkelig lækker. Der er god detaljegrad og lyden er klar og dejlig velopløst.

 

Med batteritid på op til 10 timer, har man nok til en tur på farten. Den indbyggede powerbank på 2200 mAh ser jeg kun som brugbar i absolutte nødstilfælde. Først og fremmest er kapaciteten på 2200 mAh ikke nok til at lade særlig mange telefoner op. Der næst er der outputtet på blot 1A, hvilket betyder virkelig langsom opladning. Normale ladere i dag lader med 2-4A. Jeg har valgt at give BTS02 Bluetooth højttaleren fra LEPA en score på 8/10. Man får en solid højttaler med en lækker transport taske, der er i stand til at spille voldsomt højt når det er nødvendigt – på trods af at lyden forvrænges.

 

Godt

 • Kan spille vanvittigt højt!
 • Flere farver tilgængelige
 • IP54 certificeret
 • NFC og håndfri indbygget
 • Transport taske medfølger
 • Indbygget powerbank…

Knap så godt

 • … dog kun på 2200 mAh og 1A output
 • Mangler lidt bas og forvrænger ved høj lydstyrke

 

 

 

tweak_dk_LEPA_BTS02_Bluetooth_højttaler_IP54_18

 







LEPA BTS02 Bluetooth Højttaler LEPA BTS02 Bluetooth Højttaler
8/ 10



0 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Razer Phone - Smartphone med 120Hz superdisplay

Vi kender normalt Razer som en producent af gamer udstyr som headsets, tastaturer m.v., og også som en producent med

Læs Mere

Antec P8 Tempered Glass

Markedet for budget kabinetter er over det sidste års tid blevet mere og mere spændende. For relativt få

Læs Mere

Antec Cube - Designed By Razer

Er du på udkig efter et high-end kabinet i Mini-ITX format, og måske samtidig lidt af en Razer fanboy, så

Læs Mere

Corsair HS50 Stereo Headset

Et stereo gaming headset uden en masse RGB lir og andre ligegyldige features? Det er netop hvad Corsair har skabt med dere

Læs Mere

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC - Coffee Lake bundkort fra MSI

Sammen med Intels nye 8 generation Coffee Lake processorer, som sammen med Z370 bundkortene skal danne fælles f

Læs Mere

ASRock B350 og X370 Gaming ITX/ac

Udvalget af specielt mindre bundkort til AM4 platformen har været lidt på den forsigtige side, da der ikke var

Læs Mere

Razer Basilisk FPS Gamer Mus

High-end optisk sensor med op til 16.000 DPI, Chroma RGB lys og programmerbare knapper, er blot nogle af de fede features

Læs Mere

ASUSTOR AS6302T NAS server

NAS er et område, som vi ikke kommer så tit omkring, selvom der faktisk er et k&a

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Broadcom overvejer at øge bud på pr. Qualcomm-aktie

Broadcom har en åbenlys massiv interesse i at købe sig ind i Qualcomm, og den ser ikke ud til at høre op lige
Læs Mere

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation gennem det meste af 2017. Læs her, hvordan det har kunn
Læs Mere

Tweak News - Uge 46

Det er mandag, og vi er klar med andet skud i Tweak News kanonen, hvor vi gennemgår nyhederne for uge 46 inde
Læs Mere

MSI melder MSI Optix MAG24C klar til handlen.

MSI melder sig ind på scenen for gamer skærme med en ny buet Optix MAG24C gamer monitor på 24 tommer op 1920 x
Læs Mere

Apple meldes på vej med iPhone SE 2

iPhone SE kan meget vel få sig en efterfølger, når vi går ind i 2018. Sådan lyder det i hvert fald på rygtebas
Læs Mere

Så mange HomePod-højtalere forventer Apple at sælge i 2018

Ventetiden har været lang på Apples HomePod-højtaler. Den kan dog alligevel gå hen og ramme et ganske fint sal
Læs Mere

Nokia 2 ankommer snart til USA

USA er et yderst populært marked at udgive sine produkter i. Det har også HMD Global fundet ud af.
Læs Mere

Lenovo lancerer to nye tablets

De er måske ikke de bedste på markedet, men Lenovos to nye tablets har alligevel forudsætningerne for at blive
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.