TEST: Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

editor picture
Hardware udlånt af: Kintaro.
Skrevet af Anders Hermansen den 18. Jun 2018. Testen er vist 1656 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Hvad nu hvis ens yndlingsspil ikke er at finde på f.eks. Super Nintendo Mini, eller man bare er FOR nørdet til at acceptere en ”off the shelf” løsning, der er låst af? Raspberry Pi til undsætning! Mere specifikt Kintaro’s Super Nintendo case til Pi'en. Vi tager et hurtigt kig på deres Super Kuma 9000 kit, som omdanner din ordinære Raspberry Pi til en super nostalgi maskine, både har det indvendigt og udvendigt, med funktionelle power og reset knapper.

 

Hvis man ikke lige er hoppet på bølgen af Mini retro konsoller, enten på på grund af prisen, eller deres ofte (meget) begrænsede udvalg af spil, så er Raspberry Pi et åbenlyst alternativ – Man er hurtigt oppe at køre for en 4-500kr plus controllers, hvilket hurtigt er billige og mere optimalt på sigt end at have en af hver konsol Nintendo, Sega og andre smider på markedet (og uden at skulle være offer for prishajer)

 

Men Raspberry Pi kabinetter er ofte meget generiske, og de 3D printede alternativer man kan finde/købe har often en meget grov og primitiv finish. Derfor er vi begyndt at se flere firmaer som Kintaro komme entusiaster og fans til undsætning – hvorfor gå på kompromis?

 

 

Super Kuma 9000 kommer i en meget pæn og robust kasse - Der er ingen tvivl om at Kintaro har forstand på at markedsføre deres produkter visuelt.

 

Nu hører jeg dig sige – Men Anders, det der er da ikke den Super Nintendo jeg kan huske, og det er da også rigtigt nok. Kuma 9000 er baseret på den Amerikanske udgave af Super Nintendo konsollen, men Kintaro har afsløret at den europæiske udgave er på trapperne, hvis man er kræsen!

 

Normalt ville vi smide en uddybende opremsning af produktets specifikationer, men Kuma 9000 er faktisk ret simpelt. Helt konkret er der tale om et case/kabinet der passer til Raspberry Pi 3b (ikke + udgaven, men support er på vej), hvor Kintaro har påmonteret et power board – en lille printplade der tilføjer den slemt tiltrængte strømstyringsfunktionalitet til Pi’en, hvor man normalt har det små frusterende problem at den kun kan tændes ved at hive stikker ud og i igen. Og så er det gjort med stil, da Kintaro har formået at bruge de originale Power og Reset knapper fra Super Nintendo konsollen.

 

 

 Med i kassen følger der selve kabinettet, en stor køleplade der hjælper med et eventuelt overclock, samt skruer, skruetrækker og lidt kølepasta. Relativt nemt og ligetil – Der er også en meget udførlig og nem manual til monteringen.

 

 

Hvor nogle Raspberry Pi kabinetter vælger at bruge forlængerkabler og separate printplader til output for en mere ”korrekt” (og omstændig) finish, har Kintaro valgt at lave plads til Pi’ens naturlige output, og det fungerer faktisk rigtig godt. Det ser meget naturligt ud ift. SNES designet.

 

Er man ikke voldsomt bekendt med Raspberry Pi 3b modellen, kan jeg hurtigt fortælle at der er HDMI output, 4 USB 2 porte til controllers samt 3,5mm Jack lyd ud, hvis man ikke bruger HDMI’ens output.

 

 

 

Som nævnt tidligere er knapperne på konsollen ikke bare dekorative, men tilføjer strømstyring til Pi’en, igennem dens IO header port. Det er virkelig en life saver, da jeg har været godt træt af at skulle hive stikket ud og i igen, hver gang jeg vil spille lidt Super Mario – og det slider også på porten over tid.

 

 

Nok snak – Tiden er kommet til at flytte min Pi 3b over fra dens originale kabinet. Processen er virkelig nem og smertefri. Det et virkelig bare et par skruer og, så er man så godt som køreklar.

 

 

Inden vi skruer Pi’en fast i kabinettet, skal der lige lidt kølepasta på kølepladen – Kabinettet har også monteringsbeslag til en lille kabinetblæser (so cute!) hvis man kører meget krævende software, eller overclocker. Blæseren medfølger ikke, men de kan findes overalt på nettet – jeg købte min for en 70 kroner på Amazon’s engelske side. Jeg var erkendeligt for doven til at tage i det lokale byggemarked efter skruer, så blæseren fik lidt superlim.

 

 

Med alting monteret i kabinettet, er vi klar til at skrue det hele sammen, og hele processen fra start til slut tog under 10 minutter. Så er det bare at finde controllers frem og tænde op for nogle spil!

 

Nu er min Raspberry Pi allerede opsat med Retropie softwaren fra tidligere, men skulle man have en der ikke endnu er opsat, har Kintaro en nem og udførlig guide til hvordan man kommer i gang – Man skal også lige køre et enkelt hurtigt script for at få power boardet til at fungere, men der er også trin for trin instrukser at finde.

 

https://www.kintaro.co/pages/guides

 

 

Konklusion

Kintaro’s Kuma 9000 case kan købes for små 130,- fra deres egen hjemmeside, og ellers er den snart at finde i diverse Raspberry Pi butikker på nettet. Med en kombination af æstetik og funktionalitet synes jeg personligt at prisen er utrolig fornuftig – Og finishen er en verden til forskel for de mange, mange 3D printede cases man kan finde på nettet.

 

Savner man også nogle autentiske controllers, kan jeg varmt anbefale 8bitdo større controllers. De er en god kombination af Nintendo designet og funktionalitet man forventer fra en moderne controller (og de er trådløse)

 

Vi ender på et 9 tal og en Editor’s Choice award for et nemt og gennemført produkt, som enhver nørd der ikke er hoppet på ”Nintendo Classic” bølgen bør overveje.

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Corsair Harpoon RGB Wireless Gamermus

Trådløs og gaming er normalt ikke to ord der hænger sammen, selvom flere og flere producenter i l&oslas

Læs Mere

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA kommenterer på DLSS restriktioner på billedkvaliteten i Metro Exodus og Battlefield 5

Der er løbet meget kritik i DLSS bækken siden lanceringen, og der ser ikke ud til det stopper foreløbig.
Læs Mere

Intels 9 generation high-performance mobile processorer på vej

Intesl 9th generation high-performance mobile processor officielt listet. Core i9-9980HK flagskib med 8 Cores,
Læs Mere

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC billeder, benchmarks leak og priser

Forud for officiel lancering af GeForce GTX 1660 Ti, er en række informationer lækket. Heriblandt finder vi GI
Læs Mere

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.