TEST: Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

editor picture
Hardware udlånt af: Kintaro.
Skrevet af Anders Hermansen den 18. Jun 2018. Testen er vist 1158 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Hvad nu hvis ens yndlingsspil ikke er at finde på f.eks. Super Nintendo Mini, eller man bare er FOR nørdet til at acceptere en ”off the shelf” løsning, der er låst af? Raspberry Pi til undsætning! Mere specifikt Kintaro’s Super Nintendo case til Pi'en. Vi tager et hurtigt kig på deres Super Kuma 9000 kit, som omdanner din ordinære Raspberry Pi til en super nostalgi maskine, både har det indvendigt og udvendigt, med funktionelle power og reset knapper.

 

Hvis man ikke lige er hoppet på bølgen af Mini retro konsoller, enten på på grund af prisen, eller deres ofte (meget) begrænsede udvalg af spil, så er Raspberry Pi et åbenlyst alternativ – Man er hurtigt oppe at køre for en 4-500kr plus controllers, hvilket hurtigt er billige og mere optimalt på sigt end at have en af hver konsol Nintendo, Sega og andre smider på markedet (og uden at skulle være offer for prishajer)

 

Men Raspberry Pi kabinetter er ofte meget generiske, og de 3D printede alternativer man kan finde/købe har often en meget grov og primitiv finish. Derfor er vi begyndt at se flere firmaer som Kintaro komme entusiaster og fans til undsætning – hvorfor gå på kompromis?

 

 

Super Kuma 9000 kommer i en meget pæn og robust kasse - Der er ingen tvivl om at Kintaro har forstand på at markedsføre deres produkter visuelt.

 

Nu hører jeg dig sige – Men Anders, det der er da ikke den Super Nintendo jeg kan huske, og det er da også rigtigt nok. Kuma 9000 er baseret på den Amerikanske udgave af Super Nintendo konsollen, men Kintaro har afsløret at den europæiske udgave er på trapperne, hvis man er kræsen!

 

Normalt ville vi smide en uddybende opremsning af produktets specifikationer, men Kuma 9000 er faktisk ret simpelt. Helt konkret er der tale om et case/kabinet der passer til Raspberry Pi 3b (ikke + udgaven, men support er på vej), hvor Kintaro har påmonteret et power board – en lille printplade der tilføjer den slemt tiltrængte strømstyringsfunktionalitet til Pi’en, hvor man normalt har det små frusterende problem at den kun kan tændes ved at hive stikker ud og i igen. Og så er det gjort med stil, da Kintaro har formået at bruge de originale Power og Reset knapper fra Super Nintendo konsollen.

 

 

 Med i kassen følger der selve kabinettet, en stor køleplade der hjælper med et eventuelt overclock, samt skruer, skruetrækker og lidt kølepasta. Relativt nemt og ligetil – Der er også en meget udførlig og nem manual til monteringen.

 

 

Hvor nogle Raspberry Pi kabinetter vælger at bruge forlængerkabler og separate printplader til output for en mere ”korrekt” (og omstændig) finish, har Kintaro valgt at lave plads til Pi’ens naturlige output, og det fungerer faktisk rigtig godt. Det ser meget naturligt ud ift. SNES designet.

 

Er man ikke voldsomt bekendt med Raspberry Pi 3b modellen, kan jeg hurtigt fortælle at der er HDMI output, 4 USB 2 porte til controllers samt 3,5mm Jack lyd ud, hvis man ikke bruger HDMI’ens output.

 

 

 

Som nævnt tidligere er knapperne på konsollen ikke bare dekorative, men tilføjer strømstyring til Pi’en, igennem dens IO header port. Det er virkelig en life saver, da jeg har været godt træt af at skulle hive stikket ud og i igen, hver gang jeg vil spille lidt Super Mario – og det slider også på porten over tid.

 

 

Nok snak – Tiden er kommet til at flytte min Pi 3b over fra dens originale kabinet. Processen er virkelig nem og smertefri. Det et virkelig bare et par skruer og, så er man så godt som køreklar.

 

 

Inden vi skruer Pi’en fast i kabinettet, skal der lige lidt kølepasta på kølepladen – Kabinettet har også monteringsbeslag til en lille kabinetblæser (so cute!) hvis man kører meget krævende software, eller overclocker. Blæseren medfølger ikke, men de kan findes overalt på nettet – jeg købte min for en 70 kroner på Amazon’s engelske side. Jeg var erkendeligt for doven til at tage i det lokale byggemarked efter skruer, så blæseren fik lidt superlim.

 

 

Med alting monteret i kabinettet, er vi klar til at skrue det hele sammen, og hele processen fra start til slut tog under 10 minutter. Så er det bare at finde controllers frem og tænde op for nogle spil!

 

Nu er min Raspberry Pi allerede opsat med Retropie softwaren fra tidligere, men skulle man have en der ikke endnu er opsat, har Kintaro en nem og udførlig guide til hvordan man kommer i gang – Man skal også lige køre et enkelt hurtigt script for at få power boardet til at fungere, men der er også trin for trin instrukser at finde.

 

https://www.kintaro.co/pages/guides

 

 

Konklusion

Kintaro’s Kuma 9000 case kan købes for små 130,- fra deres egen hjemmeside, og ellers er den snart at finde i diverse Raspberry Pi butikker på nettet. Med en kombination af æstetik og funktionalitet synes jeg personligt at prisen er utrolig fornuftig – Og finishen er en verden til forskel for de mange, mange 3D printede cases man kan finde på nettet.

 

Savner man også nogle autentiske controllers, kan jeg varmt anbefale 8bitdo større controllers. De er en god kombination af Nintendo designet og funktionalitet man forventer fra en moderne controller (og de er trådløse)

 

Vi ender på et 9 tal og en Editor’s Choice award for et nemt og gennemført produkt, som enhver nørd der ikke er hoppet på ”Nintendo Classic” bølgen bør overveje.





Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér
9/ 10



0 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Phanteks Enthoo Pro Special Edition Build

Phanteks er tilbage med en revideret version af deres oprindelige Phanteks Enthoo Pro kabinet, og Tweak.dk er klar med en

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO + GameDAC

Vi har set på headset i alle prisklasser og kategorier her på Tweak.dk, og nu er det igen blevet tid til at se

Læs Mere

Cooler Master CM310 Budget Gamermus

Har du brugt alle pengene på din nye lækre gamer computer, men glemt tilbehøret? Så frygt ej, Coo

Læs Mere

Corsair Crystal 280X

Trænger du til forandring og ønsker måske et mindre format på hjemmecomputeren, kunne Corsair meg

Læs Mere

Corsair HS60 7.1 gaming headset

Alle elsker fed lyd, og Corsair plejer at være stabil leverandør af omtalte. Vi skal i dag se på Corsai

Læs Mere

Corsair H60 2018 Edition

Corsair har været i gang med at genopfriske nogle af deres ældre AIO kølerdesigns, og i den anledning t

Læs Mere

The Crew 2

Turen er kommet til endnu en spil-test på Tweak.dk, og denne gang en hæsblæsende omgang af slagsen. 

Læs Mere

EVGA SuperNova 650 Watt G+

Mange sværger til EVGA når der skal købes grafikkort, men de kan meget mere end det. Vi har for eksempe

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Intels Z390 tager over hvor Z370 slipper

Et kig på Intels egen roadmap, afslører deres Z370 chipset snart går på pension. Dermed skal Intel også være k
Læs Mere

iPhone overlever et fald på 300 meter

Ved første øjekast skreg den clickbait, DROP TEST iPhone SURVIVES 1,000-foot fall from plane after owner drops
Læs Mere

Battlefield V open beta starter i september

Nye informationer direkte fra hestens mule er dukket op. Den officielle releasedato for Battlefield V, hedder
Læs Mere

Verdens hurtigste have traktor giver gas på Goodwood festivallen

For kort tid siden omtalte vi verdens vildeste plæneklipper i form af Honda Mean Mower slår græsset med 240 km
Læs Mere

DOOM Eternal gameplay frigives under Quakecon 2018

I kølvandet på annonceringen af DOOM Eternal fra Bethesda under dette års E3 2018 game konference, har iD Soft
Læs Mere

Call of Duty: Black Ops 4 beta test starter 3 august 2018

Sidder du klar til at få snitterne begravet i det kommende Call of Duty, så er ventetiden snart slut. Om ikke
Læs Mere

Fortnite Season 5 lanceret, full release notes afsløret samt ny cinematic trailer

Epic Games annoncerede i går Fortnites Season 5, og i samme omgang søsatte de en ny cinematic trailer, som kan
Læs Mere

Russer dræber kammerat, fordi han hævdede AMD grafikkort er bedre end NVIDIAS

Valget mellem NVIDIA og AMD, og hvilken producent der løber med sejren, kan ofte få diskutionerne til stikke a
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.