TEST: Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

editor picture
Hardware udlånt af: Kintaro.
Skrevet af Anders Hermansen den 18. Jun 2018. Testen er vist 1464 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Hvad nu hvis ens yndlingsspil ikke er at finde på f.eks. Super Nintendo Mini, eller man bare er FOR nørdet til at acceptere en ”off the shelf” løsning, der er låst af? Raspberry Pi til undsætning! Mere specifikt Kintaro’s Super Nintendo case til Pi'en. Vi tager et hurtigt kig på deres Super Kuma 9000 kit, som omdanner din ordinære Raspberry Pi til en super nostalgi maskine, både har det indvendigt og udvendigt, med funktionelle power og reset knapper.

 

Hvis man ikke lige er hoppet på bølgen af Mini retro konsoller, enten på på grund af prisen, eller deres ofte (meget) begrænsede udvalg af spil, så er Raspberry Pi et åbenlyst alternativ – Man er hurtigt oppe at køre for en 4-500kr plus controllers, hvilket hurtigt er billige og mere optimalt på sigt end at have en af hver konsol Nintendo, Sega og andre smider på markedet (og uden at skulle være offer for prishajer)

 

Men Raspberry Pi kabinetter er ofte meget generiske, og de 3D printede alternativer man kan finde/købe har often en meget grov og primitiv finish. Derfor er vi begyndt at se flere firmaer som Kintaro komme entusiaster og fans til undsætning – hvorfor gå på kompromis?

 

 

Super Kuma 9000 kommer i en meget pæn og robust kasse - Der er ingen tvivl om at Kintaro har forstand på at markedsføre deres produkter visuelt.

 

Nu hører jeg dig sige – Men Anders, det der er da ikke den Super Nintendo jeg kan huske, og det er da også rigtigt nok. Kuma 9000 er baseret på den Amerikanske udgave af Super Nintendo konsollen, men Kintaro har afsløret at den europæiske udgave er på trapperne, hvis man er kræsen!

 

Normalt ville vi smide en uddybende opremsning af produktets specifikationer, men Kuma 9000 er faktisk ret simpelt. Helt konkret er der tale om et case/kabinet der passer til Raspberry Pi 3b (ikke + udgaven, men support er på vej), hvor Kintaro har påmonteret et power board – en lille printplade der tilføjer den slemt tiltrængte strømstyringsfunktionalitet til Pi’en, hvor man normalt har det små frusterende problem at den kun kan tændes ved at hive stikker ud og i igen. Og så er det gjort med stil, da Kintaro har formået at bruge de originale Power og Reset knapper fra Super Nintendo konsollen.

 

 

 Med i kassen følger der selve kabinettet, en stor køleplade der hjælper med et eventuelt overclock, samt skruer, skruetrækker og lidt kølepasta. Relativt nemt og ligetil – Der er også en meget udførlig og nem manual til monteringen.

 

 

Hvor nogle Raspberry Pi kabinetter vælger at bruge forlængerkabler og separate printplader til output for en mere ”korrekt” (og omstændig) finish, har Kintaro valgt at lave plads til Pi’ens naturlige output, og det fungerer faktisk rigtig godt. Det ser meget naturligt ud ift. SNES designet.

 

Er man ikke voldsomt bekendt med Raspberry Pi 3b modellen, kan jeg hurtigt fortælle at der er HDMI output, 4 USB 2 porte til controllers samt 3,5mm Jack lyd ud, hvis man ikke bruger HDMI’ens output.

 

 

 

Som nævnt tidligere er knapperne på konsollen ikke bare dekorative, men tilføjer strømstyring til Pi’en, igennem dens IO header port. Det er virkelig en life saver, da jeg har været godt træt af at skulle hive stikket ud og i igen, hver gang jeg vil spille lidt Super Mario – og det slider også på porten over tid.

 

 

Nok snak – Tiden er kommet til at flytte min Pi 3b over fra dens originale kabinet. Processen er virkelig nem og smertefri. Det et virkelig bare et par skruer og, så er man så godt som køreklar.

 

 

Inden vi skruer Pi’en fast i kabinettet, skal der lige lidt kølepasta på kølepladen – Kabinettet har også monteringsbeslag til en lille kabinetblæser (so cute!) hvis man kører meget krævende software, eller overclocker. Blæseren medfølger ikke, men de kan findes overalt på nettet – jeg købte min for en 70 kroner på Amazon’s engelske side. Jeg var erkendeligt for doven til at tage i det lokale byggemarked efter skruer, så blæseren fik lidt superlim.

 

 

Med alting monteret i kabinettet, er vi klar til at skrue det hele sammen, og hele processen fra start til slut tog under 10 minutter. Så er det bare at finde controllers frem og tænde op for nogle spil!

 

Nu er min Raspberry Pi allerede opsat med Retropie softwaren fra tidligere, men skulle man have en der ikke endnu er opsat, har Kintaro en nem og udførlig guide til hvordan man kommer i gang – Man skal også lige køre et enkelt hurtigt script for at få power boardet til at fungere, men der er også trin for trin instrukser at finde.

 

https://www.kintaro.co/pages/guides

 

 

Konklusion

Kintaro’s Kuma 9000 case kan købes for små 130,- fra deres egen hjemmeside, og ellers er den snart at finde i diverse Raspberry Pi butikker på nettet. Med en kombination af æstetik og funktionalitet synes jeg personligt at prisen er utrolig fornuftig – Og finishen er en verden til forskel for de mange, mange 3D printede cases man kan finde på nettet.

 

Savner man også nogle autentiske controllers, kan jeg varmt anbefale 8bitdo større controllers. De er en god kombination af Nintendo designet og funktionalitet man forventer fra en moderne controller (og de er trådløse)

 

Vi ender på et 9 tal og en Editor’s Choice award for et nemt og gennemført produkt, som enhver nørd der ikke er hoppet på ”Nintendo Classic” bølgen bør overveje.

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS ROG Maximus XI Gene - Et bundkort til den kræsne overclocker

ASUS er kendt for at lave solid bundkort med bunker af features på deres highend ROG serie. Vi har denne fredag sat

Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2920X og 2950X

Vi er nu klar med en gennemgang af de to mindste processorer i AMD's nye Threadripper 2 lineup, da vi i dag skal se, hvad

Læs Mere

Deepcool Castle 280 RGB CPU Køler

Deepcool er ikke et mærke vi hører meget til her i det danske land, men når de åbner op for godte

Læs Mere

Corsair Hydro Series H115i RGB - Keeping it cool

Corsair er klar med en ny AIO vandkøler. Hydro Series H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler. Hvad gemer sig ba

Læs Mere

Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

Corsair skruer med MP510 M.2 SSD seriøst op for farten, og krydrer i samme omgang med understøttelsen af PCI

Læs Mere

Razer Sila gaming router

Gaming og stabilt internet er to ting der efterhånden hænger sammen som Gøg og Gokke. I denne test har

Læs Mere

MSI MEG Z390 ACE

I forbindelse med vores anmeldelse af Intel Core i9-9900K i samarbejde med Intel fik vi ogs&a

Læs Mere

Roccat Vulcan 120 AIMO Low-Profile Mekanisk Tastatur

De fleste forbinder mekaniske tastaturer med store larmende klodser på skrivebordet, men sådan behøver

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Huawei vil være verdens største smartphone producent inden 2020.

Alle virksomheder ønsker at være nummer et i verden, uanset hvilket område de er i. Denne titel, hvad angår sm
Læs Mere

Razer BlackWidow Lite mekanisk tastatur annonceret

Enten kan man lide RGB eller også kan man ikke. Bag hjemmets fire vægge, kan f.eks. tastaturer med RGB-baggrun
Læs Mere

Nvidia bekræfter RTX 2080 Ti bugs i deres første batch

Via forums.geforce.com, har Nvidia adresseret og bekræftet problemer med nogle af deres RTX 2080 Ti i de først
Læs Mere

SK Hynix færdig med 16 Gb DDR5 5200 MHz hukommelses udviklingen. 10nm og 1.1V på vej

I en pressemeddelse SK Hynix, bekræfter de udviklingen af deres nyeste 16 Gb DDR5 DRAM er fuldført.
Læs Mere

Så er det officielt. Xbox One understøtter tastatur og mus

Længe undervejs, men nu endelig officielt annonceret. Vi taler naturligvis om understøttelse af mus og keyboar
Læs Mere

iPhone X eksploderet efter opdatering til iOS 12.1

Normalt anses opdateringer som værende medhjælpende til dit dyrt indkøbte produkt fungerer bedre, retter bugs,
Læs Mere

De første officielle gaming benchmarks og specifikationer på AMD Radeon RX 590

Kilden er næsten vanen tro Videocardz, og mens vi knokler på vores RX 590 grafikkort, er nogen kommet os i for
Læs Mere

NVIDIA GeForce 416.94 WHQL klar til download. Optimeret mod Battlefield V, Fallout 76 & Hitman 2

NVIDIA GeForce 416.94 WHQL klar til download. Optimeret mod Battlefield V, Fallout 76 & Hitman 2 Store nye spi
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.