TEST: Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

editor picture
Hardware udlånt af: Kintaro.
Skrevet af Anders Hermansen den 18. Jun 2018. Testen er vist 1330 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Hvad nu hvis ens yndlingsspil ikke er at finde på f.eks. Super Nintendo Mini, eller man bare er FOR nørdet til at acceptere en ”off the shelf” løsning, der er låst af? Raspberry Pi til undsætning! Mere specifikt Kintaro’s Super Nintendo case til Pi'en. Vi tager et hurtigt kig på deres Super Kuma 9000 kit, som omdanner din ordinære Raspberry Pi til en super nostalgi maskine, både har det indvendigt og udvendigt, med funktionelle power og reset knapper.

 

Hvis man ikke lige er hoppet på bølgen af Mini retro konsoller, enten på på grund af prisen, eller deres ofte (meget) begrænsede udvalg af spil, så er Raspberry Pi et åbenlyst alternativ – Man er hurtigt oppe at køre for en 4-500kr plus controllers, hvilket hurtigt er billige og mere optimalt på sigt end at have en af hver konsol Nintendo, Sega og andre smider på markedet (og uden at skulle være offer for prishajer)

 

Men Raspberry Pi kabinetter er ofte meget generiske, og de 3D printede alternativer man kan finde/købe har often en meget grov og primitiv finish. Derfor er vi begyndt at se flere firmaer som Kintaro komme entusiaster og fans til undsætning – hvorfor gå på kompromis?

 

 

Super Kuma 9000 kommer i en meget pæn og robust kasse - Der er ingen tvivl om at Kintaro har forstand på at markedsføre deres produkter visuelt.

 

Nu hører jeg dig sige – Men Anders, det der er da ikke den Super Nintendo jeg kan huske, og det er da også rigtigt nok. Kuma 9000 er baseret på den Amerikanske udgave af Super Nintendo konsollen, men Kintaro har afsløret at den europæiske udgave er på trapperne, hvis man er kræsen!

 

Normalt ville vi smide en uddybende opremsning af produktets specifikationer, men Kuma 9000 er faktisk ret simpelt. Helt konkret er der tale om et case/kabinet der passer til Raspberry Pi 3b (ikke + udgaven, men support er på vej), hvor Kintaro har påmonteret et power board – en lille printplade der tilføjer den slemt tiltrængte strømstyringsfunktionalitet til Pi’en, hvor man normalt har det små frusterende problem at den kun kan tændes ved at hive stikker ud og i igen. Og så er det gjort med stil, da Kintaro har formået at bruge de originale Power og Reset knapper fra Super Nintendo konsollen.

 

 

 Med i kassen følger der selve kabinettet, en stor køleplade der hjælper med et eventuelt overclock, samt skruer, skruetrækker og lidt kølepasta. Relativt nemt og ligetil – Der er også en meget udførlig og nem manual til monteringen.

 

 

Hvor nogle Raspberry Pi kabinetter vælger at bruge forlængerkabler og separate printplader til output for en mere ”korrekt” (og omstændig) finish, har Kintaro valgt at lave plads til Pi’ens naturlige output, og det fungerer faktisk rigtig godt. Det ser meget naturligt ud ift. SNES designet.

 

Er man ikke voldsomt bekendt med Raspberry Pi 3b modellen, kan jeg hurtigt fortælle at der er HDMI output, 4 USB 2 porte til controllers samt 3,5mm Jack lyd ud, hvis man ikke bruger HDMI’ens output.

 

 

 

Som nævnt tidligere er knapperne på konsollen ikke bare dekorative, men tilføjer strømstyring til Pi’en, igennem dens IO header port. Det er virkelig en life saver, da jeg har været godt træt af at skulle hive stikket ud og i igen, hver gang jeg vil spille lidt Super Mario – og det slider også på porten over tid.

 

 

Nok snak – Tiden er kommet til at flytte min Pi 3b over fra dens originale kabinet. Processen er virkelig nem og smertefri. Det et virkelig bare et par skruer og, så er man så godt som køreklar.

 

 

Inden vi skruer Pi’en fast i kabinettet, skal der lige lidt kølepasta på kølepladen – Kabinettet har også monteringsbeslag til en lille kabinetblæser (so cute!) hvis man kører meget krævende software, eller overclocker. Blæseren medfølger ikke, men de kan findes overalt på nettet – jeg købte min for en 70 kroner på Amazon’s engelske side. Jeg var erkendeligt for doven til at tage i det lokale byggemarked efter skruer, så blæseren fik lidt superlim.

 

 

Med alting monteret i kabinettet, er vi klar til at skrue det hele sammen, og hele processen fra start til slut tog under 10 minutter. Så er det bare at finde controllers frem og tænde op for nogle spil!

 

Nu er min Raspberry Pi allerede opsat med Retropie softwaren fra tidligere, men skulle man have en der ikke endnu er opsat, har Kintaro en nem og udførlig guide til hvordan man kommer i gang – Man skal også lige køre et enkelt hurtigt script for at få power boardet til at fungere, men der er også trin for trin instrukser at finde.

 

https://www.kintaro.co/pages/guides

 

 

Konklusion

Kintaro’s Kuma 9000 case kan købes for små 130,- fra deres egen hjemmeside, og ellers er den snart at finde i diverse Raspberry Pi butikker på nettet. Med en kombination af æstetik og funktionalitet synes jeg personligt at prisen er utrolig fornuftig – Og finishen er en verden til forskel for de mange, mange 3D printede cases man kan finde på nettet.

 

Savner man også nogle autentiske controllers, kan jeg varmt anbefale 8bitdo større controllers. De er en god kombination af Nintendo designet og funktionalitet man forventer fra en moderne controller (og de er trådløse)

 

Vi ender på et 9 tal og en Editor’s Choice award for et nemt og gennemført produkt, som enhver nørd der ikke er hoppet på ”Nintendo Classic” bølgen bør overveje.

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS ROG Strix Flare RGB Gaming Keyboard

ASUS har meldt sig på redaktionen med deres ASUS ROG Strix Flare Gaming RGB tastatur, o

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio

NVIDIA kæmper en brav kamp om at holde traditionen i hævd med en ny grafikkortsarkitektur hvert andet år

Læs Mere

Antec HCG850 Extreme Strømforsyning

Det kan være svært at skille sig ud på strømforsyningsmarkedet, men Antec er kommet med et godt b

Læs Mere

ASUS ROG Strix Fusion Wireless

ASUS har tilføjet endnu et headset i deres Fusion serie, og denne her gang er der skruet ned for de flashy detaljer

Læs Mere

Seasonic Focus+ Gold 1000 Watt

Seasonic er bestemt ikke nogen ny producent her på Tweak.dk. Vi har gennem det sidste års tid set på et

Læs Mere

Logitech MX Vertical

Logitechs nyeste bud på en ergonomisk korrekt mus, rammer testbænken. Er der tale om en ny gimmick som Logitec

Læs Mere

Far Cry 5: Dead Living Zombies

Sidste gang vi stiftede bekendtskab med Far Cry serien, sendte vi en velfortjent 10/10 i score over disken, og vi har ikke

Læs Mere

Seasonic Focus+ Platinum 850 Watt

Seasonic er på banen igen med endnu en strømforsyning som vi naturligvis har set nærmere på. Vi h

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

SteelSeries præsenterer CS:GO HOWL Edition

Counter-Strike: Global Offensive - bedre kendt som CS: GO - er en af de mest populære multiplayer-fps. Det der
Læs Mere

Tweak.dk: NVIDIA GeForce RTX forklaret

NVIDIA har holdt kortene tæt ind til kroppen, og indtil i dag, onsdag den 19. september 2018, har vi gået spæn
Læs Mere

NVIDIA DLSS analyse og accelereret NVIDIA RTX 4K

PC entusiaster interesseret i mere dybdegående informationer om NVIDIA DLSS, og om hvordan de nye NVIDIA RTX g
Læs Mere

ASUS Republic of Gamers ROG Delta og ROG Delta Core gaming headsets

En god ven af huset, ASUS, har netop annonceret deres nye ROG Delta and ROG Delta Core gaming headsets, som er
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti smadrer alle 3DMark benchmark rekorder med 2.4 GHz GPU og 17 Gbps RAM OC på LN2

Knap er blækket tørt på NDA kontrakten til NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, før EVGA’s in-house overclocker, KINGPI
Læs Mere

Sega Mega Drive Mini udsat til 2019

Vi skrev i går nyheden om Sony PlayStation Classic, og nu er der kommet flere spændende nyheder fra Sega.
Læs Mere

SteelSeries Arctis 3 bluetooth gaming headset

SteelSeries har introduceret et nyt Arctis 3 Bluetooth gaming headset, som prissættes til $100 eller €130 alt
Læs Mere

Xiaomi Mi 8 Pro smartphonen officielt lanceret

Kampen om tronen inden for smartphones er intens, og typisk ser vi producenter som Samsung, Apple, OnePlus, HT
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.