TEST: KiSS DP-558 multiformat DVD-afspiller

editor picture
Hardware udlånt af: Text 100 Public Relations på vegne af KiSS Technology A/S.
Skrevet af Kim Futtrup Petersen den 27. Feb 2005. Testen er vist 50367 gange.
Flere tests i kategorien Medieafspillere


Del med dine venner

     Så har vi testet en KiSS DP-558 kombineret multiformat DVD-afspiller, harddisk-recorder, musikafspiller, billedfremviser, netradio enhed og netværksafspiller enhed. Kort sagt - KiSS DP-558 er en konvergensmedieenhed, som det så smukt hedder i fagsproget. En konvergensmedieenhed sammensmelter flere forskellige medier i ét medie. Og det må man sige KiSS DP-558 formår at gøre!


Jeg lægger vanen tro ud med, at beskrive dens tekniske specifikationer:


[Klik for stort billede]

Understøtter følgende formater:


- Afspiller DVD/MPEG-4/DiVX/XViD/MP3/Ogg Vorbis/Nero Media
Format/MPEG-2 og JPEG billedfiler
- PAL/SECAM/NTSC tuner og afspilning
- Afspilning med Progressive Scan
- Kan afspille Dolby Digital MPEG lyd
- Har Dolby Digital/MPEG 5.1 lydudgang


Indeholder en 80 gigabyte harddisk og tuner med PAL/SECAM/NTSC afspilning og optagelse. Det vides ikke, om man kan sætte en større disk i, men da den kører Linux er det sikkert muligt bare at tage disken ud og ghoste den over på en større disk. Dette vil sikkert annullere garantien, men der skal nok være nogen der prøver på det.

Der medfølger diverse kabler iflg. Manualen til tilslutningen til TV og én anden enhed.

Kan anvendes som:


- Digital videooptager
- TimeShift-enhed (pause i realtidstv hvis man lige skal på toilettet eller
telefonen ringer kan man altså pause sit program ved tryk på en knap
og genoptage det når man har lyst {skal være før harddisken løber fuld
af data})
- Elektronisk Program Guide - slut med Se & Hør her - så er den udgift
sparet og man slipper for Qvortrup ;) Programguiden slår op mod IMDB-
databasen som mange kender i forvejen
- Online vejrmeldinger med flot grafik
- WebRadio
- Online spil
- Kan bruges til at digitalisere analoge hjemmevideoer i høj kvalitet. KiSS
DP-558 koster det samme, som et godt digitalt videoencoderkort, så
den kan være en god investering!


Tilslutningsmuligheder:


Indgange:
- Ethernet
- Antenne
- SCART
- Composite Video
- Component Video
- S-Video
- FTP-server indgang

Udgange:
- Antenne
- SCART
- Composite Video
- Component Video
- S-Video
- Analog lyd
- Digital lydudgang
- Optisk lydudgang
- Coaxial lydudgang
- FTP-server udgangHvordan ser den så ud?

[Klik for stort billede]

Som man kan se på bagsiden er der rige muligheder for forskellige tilslutninger:


[Klik for stort billede]


Interfacet er flot grafisk og nemt, at bruge. I kan se billeder af det herunder, hvor jeg skriver hvad billederne er af ved hver enkelt:


[Klik for stort billede]

[Klik for stort billede]

[Klik for stort billede]

[Klik for stort billede]

[Klik for stort billede]

Sådan ser menuen til de optagede eller FTP-overlagte filer ud:


[Klik for stort billede]

Her spiller den en film fra en fil, som jeg har rippet af en af mine DVD'er og FTP'et overpå den for at teste kvaliteten af afspilningen og, om den nu også kunne spille MPEG-2 rippet fra en DVD. Det kunne den så, men man får ikke mulighed for, at bruge det ekstra materiale, lydopsætning, undertekster og deslige der ligger med på DVD'en, da afspilleren kun fortolker den rå filmfil og ikke IFO-filen. Dette er sikkert gjort bevidst for, at folk ikke skal stoppe den op med rippede DVD'er der virker fuldt ud.


[Klik for stort billede]


Opsætningen af afspilleren er barnenemt! Bare fyld felterne ud og tryk ok - så virker den!


[Klik for stort billede]


[Klik for stort billede]

Som man kan se på billede 2 kan man skrue op og ned for lysstyrken på frontpanelet - eller slukke det helt, hvilket er ret unikt!


KiSS PC-Link virker ved man starter en server på sin PC. Softwaren er så inddelt i tre kategorier: musik, video og billeder. Man trykker så på søgeknappen og vælger en mappe med en masse mapper i eller 'en enkelt mappe og trykker "Add *". Modsat af hvad interfacet giver udtryk for kan man adde mapper i en mappe og ikke kun filerne i 'en enkelt mappe ved, at bare vælge mappen og trykke "Add *" (* betyder kategori, ved video står der "Add Video"). Nu kan man så se sine filer under det tilsvarende menupunkt på KiSS'en og afspille dem der på TV'et - smart og man sparer tid, da man ikke skal lægge dem ind på KiSS'en via FTP.

Når man bruger PC-Link kommer de dybt irriterende punkter med betjeningen for dagen. Man kan IKKE trykke på "Tilbageknappen" på fjernbetjeningen, men må gå op til toppen af siden og trykke på tilbage med vælgeknappen (afspilningsknappen i midten). Man kan heller ikke gå frem og tilbage med knapperne på siden af afspilningsknappen, men må bruge "Step Frem" og "Step Tilbage" knapperne. Når man så når helt ud til vinduet med alle knapperne kan man så trykke på tilbage. Ulogisk og sagt på jævnt dansk - en smerte et vist sted! Specielt fordi denne problematik gør sig gældende igennem hele interfacet! Gør det bedre end det KiSS! For denne betjeningsmetode bærer i hvert fald ikke præg af de store designstudier ud i brugerfladedesign og betjening og tjener kun til, at nogle potentielle købere vil hade afspilleren for vildt og undlade,at købe den eller et andet KiSS produkt efter erfaringerne med det første!

Her kan du se billeder af PC-Link softwaren under Windows XP Pro SP2 og på TV'et:


[Klik for stort billede]


[Klik for stort billede]


[Klik for stort billede]


[Klik for stort billede]

Sådan ser fjernbetjeningen ud:


[Klik for stort billede]


Manualen er enormt godt lavet og yderst fyldestgørende! Den kan hentes og ses her.


Et ømt punkt på mange harddiskoptagere er kvaliteten på optagelserne. Denne optager klarer jobbet så godt, som de andre bedste optagere på markedet. Her er billeder af af et program jeg optog fra TV2 for, at teste kvaliteten:


Som sagt udbyder KiSS online tjenester, som online småspil, elektronisk programguide, webradio og vejrudsigt når man har købt afspilleren. De ser sådan her ud:

Man kan hente ny firmware ned og opdatere afspilleren. Det er heller ikke en skræmmende proces. Man henter et ISO-image af en CD ned i en pakket fil, udpakker filen og brænder den på CD. Sætter CD'en i, slukker og tænder afspilleren der booter CD'en og spørger om man vil opdatere, trykker OK og så det klaret efter 5 minutter!


[Klik for stort billede]


Som med alt andet overteknisk og fancy grej er der også nogen der har hacket firmware sammen til DP-558. Den kan man købe og/eller abonnere på via en hjemmeside hos ham der har gjort det. Firmwaren er udvidet i forhold til KiSS egen, men den har jeg ikke villet betale for til denne test og desuden kan jeg heller ikke tillade mig, at lægge en uofficiel firmware på en lånt testenhed. Folk skriver på nettet at den uofficielle firmware er god og fungerer fint.

Uofficielle firmwares hentes hér:

http://www.kiss-center.dk/ og http://tinystocks.com/k/docs/kiss.html

Se billeder af den hér:

Den uofficielle firmware er federe, end KiSS egen så vidt jeg kan se og tilbyder bl.a. at man kan koble KiSS DP-558 sammen med en Linksys NSLU2, som er en netværkslagerenhed (en NAS-enhed). Den kører også Linux og så kan man have alle sine ulovlige, piratkopierede film og musikfiler på den, hvis man er pirat og gider den slags vel at mærke :-|

NSLU2 kan du læse mere om her.


KiSS er partner med Sigma Designs og har købt software fra dem til, at styre DP-558 og deres andre afspillere med - den såkaldte firmware. Denne firmware bryder GNU/GPL licensen ved, at Sigma Systems har taget fri programkode fra udviklerne af den frie MPlayer afspiller, licensieret under GNU/GPL licensen der bruges under Linux.

DR's Harddisken har haft emnet med KiSS, MPlayer og GPL oppe i radioen og du kan høre programmet hos Danmarks Radio hér, hvor alt om GPL og denne sag som eksempel forklares forståeligt for alle:

http://www.dr.dk/videnskab/harddisken/realaudi/hd_040124_02GPL-jura.ram

GNU/GPL licensen specificerer at man skal frigive udvidelser til GNU/GPL programmer, hvis man sælger dem videre kommercielt. Og det gør KiSS og Sigma Designs ikke! Hvis man ikke følger Gnu/GPL's licens specificerer licensen, at man mister retten til, at bruge softwaren og dermed bryder man så loven om ophavsret.

Link til MPlayer: http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html


Stor harddisk (80 gigabyte)

Optager i god kvalitet

Afspiller ALLE formater tilgængelige på markedet!!! Undtagen WMP10. Alle formater af SVCD, DivX, XViD, Nero's formater, MP3, Ogg Vorbis og WMA, samt JPEG-billeder

Indbygget TV-Guide der er online på nettet og selv kan justere, hvis en ønsket optagelse rykker sig. Man kan søge i kategorier på tværs af kanaler og læse, om programmerne eller filmene der kommer

Indbygget netradio

Indbygget digital videooptager der bruger harddisk som medie

Indbyggede online spil

Indbygget vejrmeldinger med rigtig flot grafik!

Kan spille indhold direkte fra PC'en gennem KiSS PC-Link software. Softwaren fås til både MAC og Windows, men ikke Linux:|

Kan programmeres fra en mobiltelefon via SMS! (hvilket er ret vildt - fremtiden er her i dag! :)

Har indbygget netværk og kan gå på Internettet (da den henter TV-Guide, netradio og nyheder ned fra nettet af!)

Larmer slet ikke sådan som andre harddiskoptagere ofte gør! :

Stor værdi for dem der elsker musik eller til festen! Man slipper for at piratkopirere musik, da man gratis kan spille det gennem den indbyggede og kategoriserede webradiofunktion! Overfed funktion efter min mening! : Og man slipper for at bruge WinAMP med internetradio og koble en larmende PC til stereoanlægget

Bryder GNU/GPL licensen ved IKKE at give kode tilbage til dem der har lavet den oprindelige kode - og det er meget, meget, MEGET grimt gjort, at lukrere på andres arbejde og IKKE give tilbage, sådan som licensen foreskriver!!! Vil man IKKE følge GNU/GPL licensen kan man bare udvikle sin EGEN software SELV fra bunden - og sådan er det bare!!! Og der findes ikke ret meget indenfor IT der pisser mig mere af, end firmaer der bryder GNU/GPL. Uden fri software var der intet Internet, intet telefon system, ingen advancerede smartphones og - sjovt nok - heller ingen KiSS-afspillere af nogen slags:|

Går med mellemrum ned og skal genstartes

Irriterende funktion af fjernbetjeningen - funktioner kan være ulogiske og der er ikke gennemgående træk i betjeningen. Nogen steder kan man gå tilbage i funktionerne med tilbageknappen - andre steder ikke! Ulogisk og dybt irriterende!

DP-558 kan desværre IKKE brænde DVD'er eller CD'er med det indhold man optager 9 Virkelig trist KiSS har sparet en brænder væk i denne enhed, da konkurrerende enheder kan dette, men ikke kan så meget som KiSS'en

Ingen stik i fronten til tilslutning af S-Video og Component Video INKiSS DP-558 giver jeg 80%. Den får 80% fordi den er et unikt produkt der kan en hel masse og som virker gennemført og godt. Ikke desto mindre så får jeg spat når en enhed der er beregnet til en bestemt funktion ofte går ned ved brug af simple funktioner. KiSS burde have brugt mere tid på, at forbedre afspilningsfunktionen der er Linuxbaseret. Jeg har selv brugt Linux i årevis og er ekspert deri - og det er altså ikke særligt svært, at få gjort medieafspilning under Linux til noget der ikke går ned, når man spoler i en film, eller vil gå ud af den! KiSS er verdens førende producent af disse multikonvergens-enheder og multiformatafspillere. Der skal ikke ret meget til, at de laver et topprodukt til 100%. Jeg vil håbe KiSS tager sig lidt mere sammen og får poleret dette unikke produkt lidt mere!

KiSS DP-558 er en ganske vidunderlig enhed, hvis man kan leve med at firmwaren er ustabil når man går ud af en film eller vil spole i den (når de ligger på harddisken). Der kommer snart ny firmware ud og KiSS er generelt hurtige med, at udgive firmwares til DP-558. Siden sidste firmware er FTP-serverdelen i den blevet voldsomt forbedret. Med seneste version kunne jeg uploade og downloade fra KiSS'en med normal LAN-hastighed på 100 m/bit. Med versionen før seneste tog det for altid, at uploade til den.

DP-558 er den eneste enhed jeg kender der kan interface med PC'en og trække medieindhold fra den. På den måde slipper man for, at skulle lægge ting man vil se eller afspille over på KiSS'ens harddisk og bruge tid på det!

KiSS'en har et flot design der tager sig godt ud i alle stuer og smelter fint sammen med eksisterende enheder. Med de mange tilslutningsmuligheder henvender KiSS DP-558 sig også til den moderne videoentusiast der har et digitalt eller analogt videokamera, da materialet kan digitalisere hurtigt og med høj kvalitet gennem KiSS'en ellers afspilles ved at man lægger sin digitale hjemmevideo ind på den.

Kan man leve med KiSS DP-558's til tider ulogiske betjening og nedbrud med genstart til følge, kan jeg varmt anbefale den til alle, da den er virkelig nem at bruge og sætte op med sit flotte menusystem! KiSS'en kan bruges af såvel Mac, som Windowsbrugere da PC-Link softwaren fås til begge platforme! : Flot! Så mangler vi bare en Linuxversion, da DP-558 jo selv kører Linux er det en smal sag, at udvikle! For den aktive nørdetekniker og tweaker er KiSS DP-558 lige sagen, da den kan modificeres i kraftig grad, hvilket spreder glæde på de lange, mørke og kolde vinteraftner ;)

KiSS afspilleren kan købes for mellem 3.889,- og 4.045,- DKK ifølge www.edbpriser.dk.


Jeg kender ikke til andre enheder der kan det, som KiSS'en kan :-| Måske TiVO, men den fås ikke i Danmark. Firmware hentes her.


SCORE 80
KiSS DP-558 multiformat DVD-afspiller KiSS DP-558 multiformat DVD-afspiller
80/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

Cooler Master MasterCase MC500 Kabinet

En ny dag, et nyt kabinet fra Cooler Master - sådan har man næsten lyst til at sige. Cooler Master bliver ved

Læs Mere

Corsair Carbide 275R Kabinet

Ikke alle kabinetter behøver at være udstyret med LED blæsere og lir - dette mener Corsair i hvert fald

Læs Mere

Corsair Obsidian 500D

Corsair fremviste på CES deres nye skud på stammen i Obsidian serien af kabinetter. Obsidian 500D er landet p&

Læs Mere

Lost Sphear

I denne spilanmeldelse har vi kigget på Lost Sphear, som er det nyeste JRPG spil fra japanske Square Enix. Vi har te

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

MSI GTX 1070ti Konkurrence VINDER!!!

Vinderen af vores GTX 1070ti konkurrence er fundet!
Læs Mere

Broadcom smider håndklædet i ringen

Qualcomm bliver ikke solgt til Broadcom. I hvert fald ikke lige foreløbig. Den har den amerikanske regering sø
Læs Mere

TP-Link Neffos N1 Smartphone lanceret

Fra uventet kant, har TP-Link nu introduceret en TP-Link Neffos N1 Smartphone. Ganske som vi blev vidne til me
Læs Mere

DRL og BMW vil bygge verdens hurtigste drone

Der indgås hele tiden nye samarbejder virksomheder imellem, men det her må siges at være et af de mere interes
Læs Mere

Apple har bekræftet datoerne for WWDC 2018

WWDC 2018 er uden tvivl et event, som er værd at se frem til. Sørg allerede nu for at sætte kryds i din Apple-
Læs Mere

Super Bomberman R ankommer til Xbox One

Super Bomberman R har været et populært valg til Nintendo Switch. Nu gør spillet klar til at få sin Xbox One-d
Læs Mere

KONKURRENCE: Vind et MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G grafikkort på Tweak.dk

Tweak.dk er klar til at fejre vi har rundet 2500 subs på vores YouTube kanal. Dette skal naturligvis fejres på
Læs Mere

LG G7 kan lanceres i maj

Rapporterne har været mange og konstante om LG G7. Forhåbentlig er den nyeste på sporet af en længe ventet lan
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.