TEST: Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner

editor picture
Hardware udlånt af: JAYS.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 11. Aug 2017. Testen er vist 2061 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


I denne test tager vi et kig på en ny producent, i hvert fald her på siden. Navnet er Jays, og bag dette gemmer der sig en svensk virksomhed som blev startet tilbage i 2006. De producerer forskelligt lydudstyr og har sendt os et af deres seneste sæt hovedtelefoner. Navnet er u-Jays Wireless, og hvis du ikke har gættet det ud fra navnet har vi her med et par trådløse hovedtelefoner at gøre.

 

Ud over at være trådløse finder vi også unikke features såsom touch kontrol indbygget, vild batteritid på op til 25 timer og et meget minimalistisk design. Dette og meget mere vil vi kigge nærmere på efter vi har fået styr på specifikationerne herunder – sæt i gang, og velkommen til!

 

tweak_dk_jays_u-jays_trådløse_hovedtelefoner_bluetooth_1

 

Specifikationer og features
Traditionstro har jeg været en tur forbi producentens hjemmeside, denne gang Jays, og fundet en række specifikationer og features på produktet. Nedenfor finder vi først specifikationerne listet op, efterfulgt af et billede med features:

 • Type: Trådløse on-ear hovedtelefoner
 • Features: Touch kontrol og god støjdæmpning
 • Batteritid: Op til +25 timer
 • Tråds teknologi: Bluetooth 4.1 med Qualcomm aptX
 • Mikrofon: Ja, 360 graders dynamisk
 • Enheder: 40 mm dynamic enheder
 • Impedance: 32 Ohm @ 1 kHz
 • Frekvensgang: 10-20.000 Hz
 • Udgaver: Fire forskellige farver 

 

Unboxing - hvad finder vi i kassen?
Der findes fire forskellige farver man kan vælge imellem når man skal have fat i et par u-Jays. Vi har modtaget udgaven i sort/guld som det også kan ses på kassen. På fronten er der nemlig et stort billede af selve hovedtelefonerne, samt lidt beskrivende tekst.

 

Bagsiden byder på features listet op og beskrevet, samt endnu et billede af selve hovedtelefonerne. Når kassen åbnes op, mødes vi af et meget lækkert syn. Øverst finder vi manualen pænt placeret, med selve u-Jays Wireless placeret nedenunder. Unboxing oplevelsen er lækker, og man føler man har med et dyrt og eksklusivt produkt at gøre.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi nu danne os et overblik over hvad man får med i kassen. Vi finder følgende:

 • u-Jays Wireless hovedtelefoner
 • USB lade kabel
 • Mini-jack til mini-jack kabel
 • Diverse papirer

 

Et nærmere kig på U-Jays hovedtelefonerne
Lad os ligge tilbehøret til siden, og kaste det første rigtige blik på selve hovedtelefonerne. Som nævnt har vi modtaget udgaven i sort/guld som faktisk ser rigtig lækker ud. Den skarpe læser har nok allerede observeret at vi har med et par on-ear hovedtelefoner at gøre, hvilket altså betyder at de sidder på og ikke over ørene. Dette kan være et turn-off for mange, men turn-on for lige så mange. Hver type har sine fordele og ulemper.

 

I modsætning til stort set alle andre hovedtelefoner jeg har kigget på igennem tiden, er hovedstøtten på u-Jays hverken i stof eller læder. I stedet har Jays valgt at hele hovedstøtten skal være i gummi, som ganske vidst er en smule blødt for at tilbyde god komfort. Jeg har dog min tvivl på dette punkt, det får vi set nærmere på senere under test delen.

 

 

På hver side finder vi bogstaver, således at det er let at se hvorvidt man har vendt hovedtelefonerne rigtigt. Puderne på de små ørebøffer er dejlig bløde og det føles som om at der gemmer sig memory skum inde bag læderoverfladen. Inde i hver ørebøf gemmer der sig desuden en 40 mm stor dynamic enhed som går helt ned til 10 Hz – eller det er i hvert fald hvad Jays skriver på deres hjemmeside.

 

 

Det er muligt at justere størrelsen på hovedtelefonerne på hver side. Jays har dog gemt denne funktion utrolig godt, og integreret det flot. Hver side løber op i gummi hovedstøtten og kan let trækkes ud, for at justere størrelsen bedst muligt. På billedet nedenfor har jeg trukket armen så langt ud som muligt.

 

tweak_dk_jays_u-jays_trådløse_hovedtelefoner_bluetooth_14

 

På den højre ørebøf finder vi power knappen, samt en diode der indikerer når hovedtelefonerne er tændt eller klar til parring. Det er desuden også her mikrofonen er indbygget, samt lade stikket og mini-jack hvis du skulle løbe tør for strøm når du er på farten. Eller af en eller anden årsag hellere måtte have lyst til at køre hovedtelefonerne kablet. Det er desuden også på denne ørebøf at vi finder den indbyggede touch kontrol. Ved at swipe op/ned kan volumen kontrolleres. Det er også muligt at skifte sange, pause og svare opkald med disse touch funktioner – fedt! Med de ord er det blevet tid til at gå videre til vores test del og se hvordan u-Jays Wireless faktisk lyder og er at have på hovedet.

 

 

Testen – Lyden og komforten
Det er blevet tid til at gå ind i en af de sidste faser i vores review af Jays hovedtelefonerne – nemlig selve test delen. Her valgte jeg primært at fokusere på den trådløse del, da dette klart er en af de store features ved u-Jays Wireless, da der jo allerede findes en kablet udgave. Til testen brugte jeg min OnePlus 5 smartphone, nogle FLAC musik filer, Spotify og lidt YouTube.

 

Selve parringen mellem telefon og hovedtelefonerne foregik smertefrit, og vi var klar til at lytte inden for få minutter. u-Jays Wireless leveres endda med en god portion strøm out of the box, så ingen opladning var nødvendigt, det var bare at komme i gang!

 

 

Som altid når jeg tester headsets og andet lydudstyr lytter jeg til en række forskellige genre, for på den måde bedst at komme hele vejen rundt om det pågældende produkt. Jeg startede denne gang ud modsat af hvad jeg plejer, med noget hands-up og house, og bevægede mig dernæst ned i noget rock og pop. On-ear hovedtelefoner er typisk kendt for ikke at levere helt så meget bund som in – og over-ears. Men hvad end Jays har lavet ved u-Jays Wireless har det i hvert fald fungeret, da der på ingen måde manglede noget bund/bas selv ved de tunge genre. Selv ved house som typisk er meget præget af bas var lyden lækker med godt punch i bunden, samtidig med at mellemtone området og diskanten også lød godt. Dog bemærkede jeg at diskanten godt kunne blive en smule for meget ved høje lydstyrker, men ikke noget vildt og voldsomt.

 

Volumen som u-Jays Wireless var i stand til at levere var også yderst imponerende, især for et on-ear headset. Det var nærmest ubehageligt at have dem på hovedet ved maksimal lydstyrke, hvilket de endda også klarede helt uden at forvrænge, tommel op! Jeg bevægede mig ned i de lidt mildere genre, og blev igen mødt af vellyd lige meget om jeg afspillede mine FLAC filer eller brugte Spotify. Især rock genren blev gengivet virkelig lækkert, og der var super god harmoni mellem de forskellige frekvensområder. Det er som altid svært at sidde ord på lyd, da vi alle foretrækker noget forskelligt. Men med u-Jays Wireless er jeg overbevist om at de fleste vil blive tilfredse.

 

Hvad angik komforten var dette dog en lidt anden snak. Fra man tager hovedtelefonerne på hovedet og en halv times tid frem sidder de sådan set okay. Men der efter begyndte jeg at få ondt i hovedet, hvor gummi støtten hvilede. Som jeg nævnte tidligere er der tale om forholdsvis blødt gummi, men det er altså langt fra den optimale løsning i min optik. Her er stof et noget bedre valg, da hovedet på den måde også kan ånde. Jeg var dog overrasket over at jeg ikke fik smerter i ørene, da ørebøfferne jo sidder direkte på ørene og trykker sig fast. Dette skyldes uden tvivl de meget bløde puder og det memory lignende skum inde i dem. Alt i alt vil jeg kalde komforten for OK, men med plads til forbedringer uden tvivl, selvom det måtte tage lidt væk fra de stilrene design.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 09/08 2017 er det ikke lykkedes os at finde den trådløse udgave af U-Jays som vi har kigget på, på PriceRunner.dk. Der er kun den normale og kablede udgave. Det betyder dog ikke at det ikke er muligt at få fat i et eksemplar her hjemme i Danmark. Prisen lyder på omkring 1200,- DKK hos diverse danske forhandlere som Dustin Home og lignende.

 

Ønsker du alle detaljerne på U-Jays Wireless hovedtelefonerne, kan du besøge Jays hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn som du finder nedenfor.

 

tweak_dk_jays_u-jays_trådløse_hovedtelefoner_bluetooth_1

 

Konklusion
Vi skal have sat de sidste ord på vores test af u-Jays Wireless hovedtelefonerne. Da vi havde med et hidtil ukendt mærke at gøre, vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente da jeg modtog dem. Det viste sig dog allerede fra unboxing oplevelsen at Jays er et seriøst brand med ret lækre produkter. u-Jays Wireless er et par vellydende hovedtelefoner der er i stand til at spille overraskende højt, og med en bund/bas som kun de færreste on-ear hovedtelefoner kan matche. Lækker byggekvaltiet og minimalistisk design er også ting man får med i pakken, hvis man kaster sine penge denne vej.

 

Den indbyggede touch kontrol var sådan set meget fed, men jeg fandt det lige så enkelt at bruge min telefon, da man ofte ikke fik ”tegnet” de rigtige symboler. I de par uger hvor jeg har testet og lyttet til u-Jays mere eller mindre dagligt, har jeg endnu ikke haft behov for at oplade dem. Dette er intet mindre end fantastisk, og med mulighed for over 25 timers batteritid er dette en virkelig lækker feature. Den indbyggede mikrofon gør det ganske godt, og kan uden problemer bruges til længere opkald – men det tillader komforten bare ikke, i hvert fald ikke for mit vedkommende. Hovedstøtten i gummi var direkte ubehagelig på hovedet efter bare 30 minutters lytten til musik (i hvert fald på mit hoved). Jeg er sikker på at dette ikke havde været et problem, såfremt der havde været stof monteret i stedet. Alle hoveder er heldigvis forskellige, og ser vi bort fra dette, så er u-Jays Wireless et par lækre hovedtelefoner. Scoren hedder derfor 8/10 denne gang.

 

Godt

 • Lækker lydkvalitet
 • Stilrent og minimalistisk design
 • Høj byggekvalitet
 • God batteritid
 • Indbygget mikrofon
 • Touch kontrol på ørebøf
 • On-ear (for nogen)

Knap så godt

 • Hovedstøtten er i gummi
 • On-ear (for nogen)

 

Conclusion
It is now time to put the last words on our review of the u-Jays Wireless headphones. Since we had with a new brand to do, I did not know what to expect when I received these. However, it appeared from the unboxing experience that Jays is a serious brand with quite impressive products. The u-Jays Wireless is a pair of headphones that are capable of playing surprisingly loud and with a low-end/bass that only the fewest on-ear headphones can match. Great build quality and minimalist design are also things you get in the package if you throw your money this way.

 

The built-in touch control was cool, but I found it to be as easy to use my phone as you often did not get the "symbols" right. In the couple of weeks, I've tested and listened to the u-Jays more or less daily, I have not yet had to charge them. This is nothing short of amazing, and with over 25 hours of battery life, this is a really awesome feature. The built-in microphone does it quite well and can be used for longer calls – if the comfort also did of cause, which it didn’t for me. The headrest in rubber was directly uncomfortable on the head after just 30 minutes listening to music (at least on my head). I'm sure this had not been a problem if there had been fabric mounted instead. Fortunately, all heads are different, and if we ignore this, the u-Jays Wireless is a nice pair of headphones. The score is therefore 8/10 this time.

 

Pros

 • Nice sound quality
 • Stylish and minimalistic design
 • Great build quality
 • Awesome battery life
 • Build-in microphone
 • Touch control on earcup
 • On-ear (for some)

Cons

 • The headrest is made of rubber
 • On-ear (for some)

Score: 8

 

tweak_dk_jays_u-jays_trådløse_hovedtelefoner_bluetooth_21

 Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Vivo Mini UNH 65H mini PC

Vi skal i dagens test have besøg af ASUS, og deres nyeste bud på en mini PC, nemlig deres Vivo Mini UN65H, de

Læs Mere

Roccat Isku+ Force FX

Roccat vender tilbage for en stund tilbage på Tweak.dk, med et nyt og spændende tastatur. Det drejer sig

Læs Mere

Sound BlasterX Vanguard K08 Mekanisk Tastatur

Mange kender producenten Creative for deres lydkort, højttalere og andre former for lydgrej. De har dog meldt sig i

Læs Mere

Razer Atheris trådløs bærbar mus

Hvis du ofte er meget på farten, og savner en lille og fiks mus at have med, kunne den nye Atheris mus fra Razer m&a

Læs Mere

Plantronics Voyager 8200 UC Bluetooth headset

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste Bluetooth headset, nemlig deres lækre Voyager 8200 UC headset, som

Læs Mere

MSI Clutch GM70 gamingmus

Vi skal i dag se på MSI’s nye gamingmus, der er en modulær gamingmus, der gør sig til for bå

Læs Mere

ASUS PRIME X299-A LGA2066 bundkort

ASUS har sendt redaktionen en stribe bundkort til forskellige platforme, og det gør si

Læs Mere

ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

Junglen af headsets kan være svær at finde rundt i, selv når det kommer til budget modeller. I denne tes

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Visum-problemer spænder ben for HappyFeet

HappyFeet kommer ikke til at blive en del af den kommende Dota 2-fest i Tyskland. Det har manglende visum-rett
Læs Mere

Planlægger Apple en ny Mac Mini

Sidste gang Apple opdaterede deres Mac Mini var for 3 år siden, og nu buldrer jungletrommer om der meget vel k
Læs Mere

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland, og flere lande er ifølge Nokia på vej, som Danmark også sikres mode
Læs Mere

SPOILER ALERT: Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret

Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret, og denne gang finder vi 90 minutters tota
Læs Mere

DRAMeXchange fortsætter de dystre informationer omkring fortsat stigning i DRAM priserne

DRAMeXchange fortsætter med at sende dystre informationer ud omkring en fortsat stigning i RAM priserne, og de
Læs Mere

HMD Global lancerer Nokia 7

Den nye Nokia-model er på banen, og den virker endda til at være en spændende en af slagsen. Desværre kommer d
Læs Mere

Sony løfter sløret for ny PS4-controller

Mini Wired Gamepad kan vise sig at være et ganske fint alternativ til dig den aktive PlayStation 4-gamer, der
Læs Mere

Verdens mindste GeForce GTX 1080 Ti grafikkort hedder Zotac ArcticStorm Mini

Verdens mindste GeForce GTX 1080 Ti grafikkort hedder Zotac ArcticStorm Mini, og er ifølge Zotac spækket med b
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.