TEST: Honor 9 - En smartphone der fanger lyset

editor picture
Hardware udlånt af: Honor.
Skrevet af Kenneth den 2. Oct 2017. Testen er vist 3100 gange.
Brand: Honor.
Flere tests i kategorien Smartphone


Del med dine venner

     


Honor 9 har været på markedet et lille stykke tid nu, på et tidspubnkt, men i en tid, hvor der er kommet masser af nye top modeller på markedet fra flere producenter, har den ikke fået helt den samme velfortjenste opmærksomhed som smartphonen fortjener. Det er synd, for der er faktisk en del ting ved Honor 9, der gør den til et spændende bud som en trofast følgesvend, hvis du vel og mærke  er ude efter en telefon i en mere prisvenlig ende af skalaen.

 

Den den komplette anmeldelse af Huawei Honor 9 på vores YouTube kanal.

 


Smartphonen fra Huawei, blev lanceret med undertitlen Light Catcher, og hvor det kommer ind i billedet ses tydeligst i det ydre design af Honor 9. Det er en imponerende blank smartphone, men den er lavet netop med disse tanker i designet for atog reflekterer lyset. Både front og bagside på Honor 9 er glas, der er designet, så det kurver mod kanterne, og næsten smelter sammen med den sandblæste metalramme på kanten.

 

honor_9_light_reflections_tweak_dk

 

Specielt bagsiden, er designet med et mønster under glasset, som er med til at skabe nogle ret specielle lysreflektioner, som giver Honor 9 smartphonen fra Huawei  et specielt look. Det meget blanke og reflekterende design betyder dog også, at telefonen er utrolig glat. Ved normalt brug, når man holder på den, har det for mig ikke betydet det store, men når man ligger den på andre overfalder glider den meget let rundt.

 

honor_9_light_catcher2_tweak_dk 


Vores Honor 9 test model, er Glacier Grey udgaven, men den kan også findes i en Sapphire Blue og en Midnight Black version.


En af opdateringerne på Honor 9, i forhold til den tidligere model, er at fingeraftrykslæseren er flyttet fra bagsiden om på forsiden under skærmen. Det er formodentligt den samme lynhurtige sensor, som jeg også oplevede i Huaweis P10, og som jeg var ret imponeret af. En enkelt kort berøring er nok til at få adgang til smartphonen. Klart en af de bedste fingeraftrykslæsere jeg har oplevet til dato.

 

Læs iøvrigt vores gennemgang af Huawei P10 HER

 

honor_9_screen_color_tweak_dk


Skærmen på Honor 9, er en full HD LCD IPS skærm på 5,15 tommer, og er den er ikke i nærheden af at dække så meget af telefonen, som vi har set på top telefoner i løbet af i 2017, så man får stadig en relativt stor kant i både toppen og bunden, men det er naturligvis også en helt anden prisklasse vi er i her. Skærmen er dog rigtig lækker at bruge, og har både et kraftigt lys og gode dybe farver, som gør den rigtigt behagelig at bruge i hverdagen.

 

Selv om det er lavere opløsning end på andre telefoner på markedet, så synes jeg dog ikke at det er noget der betyder i det store billed, da billedet står tydeligt og skarpt hele tiden, og så er det også med til at sikre en bedre batteritid, da de højere opløsninger er en sikker ved til at dræne smartphone batterierne for strøm.

 

honor_9_hardware_specs_tweak_dk


Hvis vi springer til den interne hardware, så er telefonen bygget over en Kirin960 CPU og en Mali G71 GPU, begge to sammen med 4 GB RAM og 64GB lagerplads, som dog kan suppleres med en Micro SD kort, hvis du ikke kan nøjes.


Herligheden bliver drevet af et 3200 mAh batteri, hvilket på papiret i hvert fald virker meget passende for en telefon som Honor Nine.


Vi snydes dog for Super Charge funktionen, som vi så på Huawei P10, og må "nøjes" med Quick Charge. Det tager omkring to timer at oplade smartphonen helt, og på omkring 45 minutter, kan man klemme sig fra stort 0% til omkring 50%, så trods alt ikke helt dårlige tal, hvis man har brug for et hurtigt skud strøm i løbet af dagen.

 

honor_9_smart_functions_tweak_dk


Honor 9 lander med Android 7.0 med Huawei Emotion UI 5.1 lagt oven på. Det er ikke et stort indgreb i forhold til alm. Android OS, og der lagt nogen fornuftige ekstra funktioner ind ud over standard Android tingene. På Honor 9, var jeg dog lidt træt af at se, at der som standard også var en del Bloat Ware på telefonen i form af forskellige apps og spil. Det er naturligvis ikke en svær opgave at slette dem, men rent personligt synes jeg ikke den slags burde være nødvendigt. 

 

honor_9_dual_camera_tweak_dk


Nu har jeg naturligvis ikke glemt kameraet, som helt klart er et utroligt vigtigt element for mange på deres smartphone. På Honor 9 får vi, som på Huaweis P10, et dual linse setup på bagsiden, men den her gang er det ikke Leica linser, men funktionelt er de meget tæt på. Vi får en 20 megapixels monochrome sensor sammen med en 12 megapixels RGB sensor. Når du tager billeder bruges begge to, til at indsamle mest mulig lys og detalje information, for at give bedre billeder.

 

honor_9_screen_view_tweak_dk


Jeg har været imponeret af kameraets ydelse, som ligger utroligt tæt på den høje kvalitet, som jeg så på Huaweis P10, men nu kommer de jo også med meget af den samme DNA. Den giver gode skarpe billeder med en god farverepræsentation, som dog ind imellem kan være en anelse for mættede alt efter hvilken indstilling man bruger.

 

honor_9_camera_software_tweak_dk


Softwaren er igen super solid og med masser af muligheder for forskellige indstillinger, og en Pro Mode, hvis man vil pille med indstillinger i dybden selv. Dual linse opsætningen betyder også, at vi på Honor 9 får nogle interessante muligheder for at lege med billeddybden, som kan være med til at give nogen gode billeder, der kan få det eftertragtede spejlreflekslook. Igen, er det også super fedt, at se, at man efter billedet er taget, har mulighed for at ændrer på fokuspunkterne, fordi alt den information er lageret direkte i billedet.


Den monokrome sensor giver også nogen utroligt skarpe og smukke sort/hvid billeder, og det er i det hele taget lækkert at kunne lege med de mange muligheder, hvis man har en fotograf gemt i maven.

 

honor_9_front_camera_tweak_dk


Der er også mulighed for optagelse af video i 4K opløsning, og video delen, er også udstyret med elektronisk billedstabilisering, men desværre kun, hvis du hopper fra 4K ned til alm. FullHD optagelse.


Front kameraet er med en 8 megapixels sensor, der klarer opgaven rigtigt godt, og her får vi også nogen muligheder med en skønhedsfilter og en bokeh effekt, som dog er lidt hit and miss i forhold til at ramme rigtigt med tingene.

 

Det er tid til at konkluderer på Huawei Honor 9!

 

honor_9_side_view_3d_glass_tweak_dk

 

 

 

Konklusion:


Generelt har jeg på tværs af telefonens funktioner været godt tilfreds med min tid med Honor 9. Der er ikke en finger at sætte på den interne hardware, batteritiden eller kamera funktionerne, som yder super godt hele vejen igennem uden at dræne batteriet unødigt i processen.


Hvor jeg har en anelse svært ved telefonen, er på den mere subjektive del i forhold til designet. Honor 9 er en anelse for flashy for min stil. Det er dog som sagt min personlige smag i tanken, så det skal telefonen naturligvis ikke lide under eller straffes for.

 

honor_9_screen_gaming_tweak_dk


En lækker ting ved Honor 9 er netop prisen, som pt. ligger på omkring 3600 kr. Det er langt under de absolutte top udgaver, som iPhone 8 eller Samsung Note 8, og det er naturligvis unfair at holde en telefon, der koster omkring det halve - op imod dem. I et mere fair leje ligger Honor 9 omkring 1000 kr. under Huaweis egen P10, og andre lignende high-end smartphones på markedet. Dette er på trods af, at den på de fleste punkter, yder lige så godt som fx Huawei P10. Der er naturligvis skåret lidt ned, men det er på mindre punkter, og generelt ikke nogen man som normal bruger vil bemærke i hverdagen.

 

honor_9_size_in_hand_tweak_dk


Så er man til det lidt mere flashy design, som vi ser med Honor 9, så får man altså tilfredsstillende power pakket sammen med fornuftigt batteritid, og et super godt kamera til en pris, der i den grad kan forsvares, og hvor der er råd til både at købe en til sig selv og sin partner for det samme, som man skal af med for fx en iPhone 8.

 

Godt:

  • Super kamera med god software
  • God batteritid
  • Solid intern hardware

 

Knap så godt:

  • Glat overflade der kan glide noget rundt
  • Ikke noget headset med i pakken 


Honor 9 - En smartphone der fanger lyset Honor 9 - En smartphone der fanger lyset
7/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Vivo Mini UNH 65H mini PC

Vi skal i dagens test have besøg af ASUS, og deres nyeste bud på en mini PC, nemlig deres Vivo Mini UN65H, de

Læs Mere

Roccat Isku+ Force FX

Roccat vender tilbage for en stund tilbage på Tweak.dk, med et nyt og spændende tastatur. Det drejer sig

Læs Mere

Sound BlasterX Vanguard K08 Mekanisk Tastatur

Mange kender producenten Creative for deres lydkort, højttalere og andre former for lydgrej. De har dog meldt sig i

Læs Mere

Razer Atheris trådløs bærbar mus

Hvis du ofte er meget på farten, og savner en lille og fiks mus at have med, kunne den nye Atheris mus fra Razer m&a

Læs Mere

Plantronics Voyager 8200 UC Bluetooth headset

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste Bluetooth headset, nemlig deres lækre Voyager 8200 UC headset, som

Læs Mere

MSI Clutch GM70 gamingmus

Vi skal i dag se på MSI’s nye gamingmus, der er en modulær gamingmus, der gør sig til for bå

Læs Mere

ASUS PRIME X299-A LGA2066 bundkort

ASUS har sendt redaktionen en stribe bundkort til forskellige platforme, og det gør si

Læs Mere

ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

Junglen af headsets kan være svær at finde rundt i, selv når det kommer til budget modeller. I denne tes

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Na'Vi og Infamous færdige i Bukarest

Præstationerne har ladt meget tilbage at ønske for begge mandskaber, der som resultat heraf er ude af PGL Open
Læs Mere

Visum-problemer spænder ben for HappyFeet

HappyFeet kommer ikke til at blive en del af den kommende Dota 2-fest i Tyskland. Det har manglende visum-rett
Læs Mere

Planlægger Apple en ny Mac Mini

Sidste gang Apple opdaterede deres Mac Mini var for 3 år siden, og nu buldrer jungletrommer om der meget vel k
Læs Mere

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland, og flere lande er ifølge Nokia på vej, som Danmark også sikres mode
Læs Mere

SPOILER ALERT: Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret

Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret, og denne gang finder vi 90 minutters tota
Læs Mere

DRAMeXchange fortsætter de dystre informationer omkring fortsat stigning i DRAM priserne

DRAMeXchange fortsætter med at sende dystre informationer ud omkring en fortsat stigning i RAM priserne, og de
Læs Mere

HMD Global lancerer Nokia 7

Den nye Nokia-model er på banen, og den virker endda til at være en spændende en af slagsen. Desværre kommer d
Læs Mere

Sony løfter sløret for ny PS4-controller

Mini Wired Gamepad kan vise sig at være et ganske fint alternativ til dig den aktive PlayStation 4-gamer, der
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.